Derby Ruch - Gornik

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Zablokowany
pracisław

Post autor: pracisław » 20.02.2008, 13:04

Naprawdę szykują sie konkretne derby,które cała Polska będzie z uwagą śledziła. Czy wiadomo juz coś nt. jak wspomogą Górnik i Ruch ich ziomale? W jakich liczbach? Mam to na myśli Widzew,Elanę,Apator,GKS Katowice itd.

iparts.pl
NOWY(L)

Post autor: NOWY(L) » 20.02.2008, 14:18

sorry, musiałem...........

[link]

miłej zabawy............ :D :D

radzionnu

Post autor: radzionnu » 20.02.2008, 14:30

NOWY(L) pisze:sorry, musiałem...........

[link]

miłej zabawy............ :D :D
ku.. gosciu przesledzilbys najpierw to co jest zamieszczone w tym temacie a pozniej wpierdalal swoje wypociny boakurat to z doda i kindlami to jest informacja z przed ponad tygodnia :roll: :roll:

poza tym chlopie wiesz co to marketing??kibicom moze sie to nie podobac ale tu chodzi o kase, obecnie najbardziej popularna piosenkarka bedzie spiewac przed WDŚ, o tym meczu juz mowi sie jako o wielkim wydarzeniu, media juz zapowiadaja sie w ogromnej ilosci, nie tylko polskie,
sa media, ludzie, atmosfera - sa potencjalni sponsorzy-, sa sponsorzy jest kasa, jest kasa sa wyniki, sa wyniki to "cieszysz morde" tak jest wszedzie.tyle odnosnie twoich wypocin

NOWY(L)

Post autor: NOWY(L) » 20.02.2008, 14:36

spokojnie gosciu , bo ci zyłka peknie.podchodz do tematu spokojniej , bo szybko do kardiochirurga zawitasz.tyle z mojej strony.

Chudy/R

Post autor: Chudy/R » 20.02.2008, 14:43

ja bym sie wcale nie zdziwił jakby Doda chcąc sobie zjednać kibiców obu drużyn i wywołać skandal zaczeła od "Legia to stara... Po niej sie tego mozna spodziewać.
/R\

NOWY(L)

Post autor: NOWY(L) » 20.02.2008, 14:46

Heh, Wy to o Nas zawsze musicie myslec.....nawet przy takich okazjach......heheheh .pozdrawiam serdecznie.

viceroy

Post autor: viceroy » 20.02.2008, 14:50

bo tak jest cała warszawe nienawidzimy jak psa ,
zabraliscie z tad wszytko co dobre Piłka jest i bedzie potęgą na sląsku , nie to co u was (granie w siate na wyjezdzie), nie ma to jak ludzie z warszawy wstyd przynosicie 3mln ludzi mieszkajacych na slasku, i nietylko reprezentujecie stolice w taki sposób wstyd i slaska ganba chcemy wlasnej stolicy i autonomi ...!!!
Obrazek
Gůrny Ślůnsk , Freistaat Bayern , Euskadi Vasca

viceroy

Post autor: viceroy » 20.02.2008, 14:57

To ty sie zacznij uczyc nieuku mamy swoja historie swoje powstania swoj jezyk swoje flagi i swoją kase która jak narazie wedruje do wawy w ktorej buduja za nie stolice ... centralizacja Prd
Obrazek
Gůrny Ślůnsk , Freistaat Bayern , Euskadi Vasca

greg

Post autor: greg » 20.02.2008, 15:41

viceroy pisze:bo tak jest cała warszawe nienawidzimy jak psa ,
zabraliscie z tad wszytko co dobre Piłka jest i bedzie potęgą na sląsku , nie to co u was (granie w siate na wyjezdzie), nie ma to jak ludzie z warszawy wstyd przynosicie 3mln ludzi mieszkajacych na slasku, i nietylko reprezentujecie stolice w taki sposób wstyd i slaska ganba chcemy wlasnej stolicy i autonomi ...!!!
O w morde :shock: :lol: :shock: :lol:

Chyba banik sie szykuje :lol:

sikor(L)

Post autor: sikor(L) » 20.02.2008, 15:57

viceroy pisze:swoją kase która jak narazie wedruje do wawy w ktorej buduja za nie stolice ... centralizacja Prd
O w mordę :lol: :lol: :lol:
Człowieku spójrz najpierw ile ludzie płacą podatków w Warszawie a ile później z tego jest budżecie miasta. To nie lata 50-60 gdzie kasa szła do Warszawy zresztą na Śląsk wtedy też bardzo dużo kasy płynęło. Teraz jest trochę na odwrót.
Sorry, że nie w temacie ale musiałem mu odpisać.
"Warszawskie dzieci pójdziemy w bój,
Za każdy kamień twój stolico damy krew."

dawid1920

Post autor: dawid1920 » 20.02.2008, 16:27

Temat jest o derbach Slaska nie Warszawy wiec narazie krawaciarze!
A ze zal dupe sciska to my wiemy :wink: o takich derbach mozecie tylko pomazyc.
Naszym Honorem Jest Nasz Klub Ks Ruch Chorzow

Kubal

Post autor: Kubal » 20.02.2008, 16:37

dawid1920 pisze:Temat jest o derbach Slaska nie Warszawy wiec narazie krawaciarze!
A ze zal dupe sciska to my wiemy :wink: o takich derbach mozecie tylko pomazyc.
Co świadczy tylko i wyłącznie o potędze Legii w Mazowieckim 8)
A Ty się aż tak nie podniecaj,bo cała szopka jest pod Euro,w przeciwnym wypadku siedziałbyś na Cichej w sąsiedztwie 7 stówek kibiców Górnika,o ile by weszli :?
Obrazek
Złodzieje i pijacy są,kibice z Warszawy,złodziejsko przemytniczy klub,to Legia Warszawa

radzionnu

Post autor: radzionnu » 20.02.2008, 17:02

Kubal pisze:
przeciwnym wypadku siedziałbyś na Cichej w sąsiedztwie 7 stówek kibiców Górnika,o ile by weszli :?
no chyba jednak nie. :roll: wymogi licencyjne

skonczzzbednapolemika

Post autor: skonczzzbednapolemika » 20.02.2008, 17:36

bedzie mozliwosc ogladniecie tego meczu na necie ? albo w jakies ogolnodostepnej stacji telewizyjnej ?

Sztygar

Post autor: Sztygar » 20.02.2008, 17:52

skonczzzbednapolemika pisze:bedzie mozliwosc ogladniecie tego meczu na necie ? albo w jakies ogolnodostepnej stacji telewizyjnej ?
pewnie sopcast w necie
a o transmisji w ogólnodostepnej stacji możemy tylko pomażyć

Siera

Post autor: Siera » 20.02.2008, 19:21

Canal + jeśli masz :)
Zostało 10 dni
20 godzin(y), 34 minut(y) i 50 sekund!

Sztygar

Post autor: Sztygar » 20.02.2008, 20:00

Przed derbami wystapi Doda i Kindla
Do tego doszły mnie słuchy że niby policjanci planują 2 marca wziąść solidarnie L4 :lol: to ma być jakiś protest , ktoś coś wie o tym więcej ? :wink:

AndyKSG

Post autor: AndyKSG » 20.02.2008, 20:15

Sztygar no chyba L4 to po Derbach :D

Siera

Post autor: Siera » 20.02.2008, 20:20

Policja zaś robi problemy...zreszta jak zawsze

AndyKSG

Post autor: AndyKSG » 20.02.2008, 20:25

- Bez pomocy policji derbów na pewno nie będzie - mówią działacze Ruchu Chorzów o meczu z Górnikiem Zabrze, który zaplanowano na 2 marca. Na ten dzień śląscy policjanci zapowiedzieli protest przeciwko zbyt niskim podwyżkom.

Śląscy policjanci chcą wykorzystać gigantyczne zainteresowanie meczem Ruchu z Górnikiem i wywalczyć wyższe podwyżki (zamiast obiecywanych 500 zł dostali ok. 100 zł). Dowódcy katowickiej prewencji zagrozili nawet, że w dniu meczu "zachorują".

Nasza publikacja sprawiła, że w siedzibie Ruchu od samego rana nie mówiło się o niczym innym. Krzysztof Hermanowicz, kierownik ds. bezpieczeństwa: - Bez pomocy policji derbów na pewno nie będzie - przyznaje. - Służby ochroniarskie są w stanie zapewnić spokój na samym stadionie, ale co z transportem kibiców do Chorzowa, zabezpieczeniem rozległych terenów parku? - pyta.

Krzysztof Smulski, szef Wydziału Bezpieczeństwa Śląskiego Związku Piłki nożnej, który też zaangażował się w organizację meczu, mówi, że informacja o ewentualnym strajku go "zmroziła". - Jeszcze nie spotkałem się z takim przypadkiem, by tak wielka impreza odbyła się bez udziału policji - tłumaczy.

Młodszy inspektor Zbigniew Stawarz, szef śląskiej policji, spotkał się z protestującymi policjantami i obiecał im, że różnicę w podwyżkach wyrówna, podnosząc dodatek motywacyjny. Wyższe pensje będą wypłacone 1 marca, w przededniu Wielkich Derbów Śląska. Kierownictwo komendy wojewódzkiej nie dopuszcza myśli, że policjanci zbojkotują imprezę. W środę zebrał się nawet sztab, który kieruje zabezpieczeniem derbów. Omawiano na nim szczegóły dotyczące dojazdów, przemarszu i ulokowania kibiców. Nieoficjalnie wiadomo, że na wszelki wypadek wydano jednak rozkaz utworzenia w komendach miejskich i powiatowych tzw. nieetatowych oddziałów policji złożonych z funkcjonariuszy z komisariatów. - Jeżeli prewencję przetrzebią zwolnienia lekarskie, to oni zostaną wykorzystani do pilnowania porządku przed i po meczu - mówi jeden z oficerów śląskiej policji.

Na wieści o możliwym strajku mundurowych najbardziej emocjonalnie zareagowali kibice Ruchu i Górnika. Klub z Chorzowa stara się ich uspokoić. - Przygotowania do meczu idą zgodnie z planem. Nikt nie dopuszcza do siebie myśli, że derby mogłyby się nie odbyć - podkreśla Danuta Drabik, rzeczniczka prasowa Ruchu.

Na potwierdzenie tych słów Hermanowicz informuje, że właśnie zakończył rozmowy z KZK GOP. - Dostaliśmy dziesięć autobusów. Posłużą zarówno do przewozu fanów Górnika, jak i naszych kibiców z fanklubów spoza Chorzowa - mówi.

źródło: Gazeta Wyborcza

Ma.

Post autor: Ma. » 21.02.2008, 00:34

Nie czytaj " Gówno Prawda"!
Derby pewnie bedą...
najsmieszniejsze jest to,iż bedzie tutaj 3 tyś. postów ile Górnika,ile Ruchu,procenty,liczenie sektorów...a prawda jest taka, żeten mecz interesuje wiele postronnych osób,które pójdą obejżeć ligowy mecz,a bedzie też mała częśc postronnych obserwatorów, by porównać obie ekipy..któś wreszcie wpadł na madry pomysł wykorzystywania Ślaskiego trupa ( niestety , stadion jest już przestarzały), bo w kontekście Euro 2012 Polska milicja musi sie nauczyć obstawiaćtakie widowiska..i tak naprawdę,to jest głowny powód tego,że na tym meczu bedzie tyle ludzi...po prostu poligon dośiwadczalny dla turtlesów z pałkami w łapach

W podobnej okolicznosci powienien być rozgrywany fianał Pucharu Polski..do tej pory rozwiązanie takie było torpedowane przez szychy z KP i leśnych dziadków...

Ale jest jeszcze inna strona tych derby:
zastanówcie się, czy oby nie zacznie to przypominać klimatu Bundesligi,czyli festynu...
Polski styl toj akość ponad ilosć, a gdzieś w tłumie przypadkowych ludzi fanatycy mogą przestać być potrzebni..możewnie tym razem,ale w kontekście Euro,może nas ogarnąć piłkarska małyszomania....

Także w kontekście powyżej opisanych faktów trzeba się zastanowic ,czy oby za pare lat nie bedzie się nam to odbijało czkawką,tak jak odbija się dzis Anglikom, którzy ogladają w TV wycieczki z Japonii na swych stadionach...Komercjalizacja to nic dobregodla ruchu kibicowskiego!!!!

NOWY(L)

Post autor: NOWY(L) » 21.02.2008, 07:00

Ma. pisze:Ale jest jeszcze inna strona tych derby:
zastanówcie się, czy oby nie zacznie to przypominać klimatu Bundesligi,czyli festynu...
Polski styl toj akość ponad ilosć, a gdzieś w tłumie przypadkowych ludzi fanatycy mogą przestać być potrzebni..możewnie tym razem,ale w kontekście Euro,może nas ogarnąć piłkarska małyszomania....

Komercjalizacja to nic dobregodla ruchu kibicowskiego!!!!

masz moje poparcie chłopaku.....kazdy sie podnieca ze przyjdzie tyle ludzi , a dla mnie lepiej jak jest pare tysiecy ludzi ktorzy beda dopingowac fanatycznie swoj klub , niz kilkadziesiat tysiecy piknikow.Pisze to bez zadnej napinki, zeby zaraz hanysy nie zalili sie.Naprawde fajnie ze ten mecz cieszy sie takim zainteresowaniem.tylko niech kazdy sie zastanowi czy o to chodzi.Czy chcemy w Polsce takie cos jak jest w Premiership ....miejsca siedzace , popcorn, cola, steward na przejsciach........Mam nadzieje ze obie ekipy postaraja sie zeby ten mecz nie przypominał jakiegos festynu, bo jak nie to zostaje równia pochyła.......pzdr

hasiok

Post autor: hasiok » 21.02.2008, 07:32

NOWY(L) pisze:

masz moje poparcie chłopaku.....kazdy sie podnieca ze przyjdzie tyle ludzi , a dla mnie lepiej jak jest pare tysiecy ludzi ktorzy beda dopingowac fanatycznie swoj klub , niz kilkadziesiat tysiecy piknikow.Pisze to bez zadnej napinki, zeby zaraz hanysy nie zalili sie.Naprawde fajnie ze ten mecz cieszy sie takim zainteresowaniem.tylko niech kazdy sie zastanowi czy o to chodzi.Czy chcemy w Polsce takie cos jak jest w Premiership ....miejsca siedzace , popcorn, cola, steward na przejsciach........Mam nadzieje ze obie ekipy postaraja sie zeby ten mecz nie przypominał jakiegos festynu, bo jak nie to zostaje równia pochyła.......pzdr
z reguły sie nie wypowiadam ale twoje posty sa tak durne ze szkoda gadac!piszez bez napinki i ze lepiej jak jest kilka tysiecy normarnych kibocow niz kilkadziesiat a dokładnie 40tys piknikow-a mi sie zdaje ze wy mocie kompleks wawa mo ponad 2mln a całe mazwosze jeszcze wiecej a z ledwoscia mocie 8-9tys. a tu takie dwa kluby umiom przyciagnac ponad 40tys
lepiej juz nie piscie jak nie umici nic madrego wnies do tego tematu
...zawsze na zawsze...
RUCH 1920 CHORZOW

chora_krowa

Post autor: chora_krowa » 21.02.2008, 08:18

Momy hopie momy! taky kompleks ze jojo :lol: :lol:
Temat o derbach slaska, a juz kolejny madry post o Warszawie.
Jeden kaze sie uczyc, a sam nie wie ze system sie zmienil i nie ma PRL, inny kaze zazdroscic derbow kiedy mi jest dobrze ze ich nie ma 8) inny sie cieszy ze raz na ruski rok mocie :D 40 tys. jak nie raz na Legii to te 40tys byloby malo
Obrazek

Darko Pancev

Post autor: Darko Pancev » 21.02.2008, 09:12

panowie z warszawy dajcie sobie spokoj z tym tematem ..

no tak , nie chce japonczyków,nie chce popcornu ale moze byc np. tak jak w grecji , włoszech,turcji gdzie sa pełne stadionu a i atmosfera i klimat jest dobry, i co? hujnia ?

zreszta wole nawet taki klimat jak na Borussi,Liverpoolu czy Celticu gdzie nie jest jeszcze najgorzej niż 12 tys, na derbach Warszawy :)

oj bolą wielkie derby, bolą :)

Adam 1946

Post autor: Adam 1946 » 21.02.2008, 09:24

Myślę że przesadzacie
W Turcji czy Grecji chodzą tysiące kibiców
i doping jest jak trzeba
więc myślę że w Polsce też jest to możliwe
A ciśnienie rośnie :)
ZAWISZA 4EVER

does.not.matter

Post autor: does.not.matter » 21.02.2008, 10:13

chora_krowa pisze:Momy hopie momy! taky kompleks ze jojo :lol: :lol:
Temat o derbach slaska, a juz kolejny madry post o Warszawie.
Posty o Warszawie pojawiają się tu w odpowiedzi na posty twojego kolegi po szalu, który pisze tu bardzo mądre posty.

pzdr.

iluminati

Post autor: iluminati » 21.02.2008, 10:18

hmmm czy w tym kraju oni się liczą z kimś w ogóle ?? Czy najciekawszy mecz w historii piłki w kontekście kibicowskim w ostatnim 15 leciu .. ZOMO znów zepsuje .... [link] a jeszcze niedawno latali po śląskim i tłukli sie sami ze sobą bo trenowali i mówili ze są świetnie przygotowani
CALSBERG - PROBABLY THE BEST BEER IN THE WORLD

Goki

Post autor: Goki » 21.02.2008, 10:22

hasiok pisze:
NOWY(L) pisze:

z reguły sie nie wypowiadam ale twoje posty sa tak durne ze szkoda gadac!piszez bez napinki i ze lepiej jak jest kilka tysiecy normarnych kibocow niz kilkadziesiat a dokładnie 40tys piknikow-a mi sie zdaje ze wy mocie kompleks wawa mo ponad 2mln a całe mazwosze jeszcze wiecej a z ledwoscia mocie 8-9tys. a tu takie dwa kluby umiom przyciagnac ponad 40tys
lepiej juz nie piscie jak nie umici nic madrego wnies do tego tematu

Ja nie jestem z Warszawy i kompleksów też nie mam. W ogóle jeżeli się wypowiadasz na tym forum to zajrzyj w słownik ortograficzny, a jak nie to wyjeżdżaj na forum autonomii śląskiej i tam wpisuj swoje hieroglify.
A odnośnie derbów to póki co sami próbujecie sobie wmówić, że takich derbów zazdroszczą Wam wszyscy. Byłbym ostrożny z propagowaniem takich opinii, bo może się okazać to imprezą porównywalną do występu Adama M. na wielkiej Krokwi, bądź Festiwalu w Sopocie. Mam nadzieję, że takie zdarzenei nie będzie miało miejsca choć obecnie wszystko na to wskazuje.
Odniosę się jeszcze do rzucanych przez Ciebie liczb na które się powołujesz. Śląsk jest 2 co do ludności woj. w Polsce i ma największą liczbe zaludnienia na m2. Także mając na uwadze 5 mln mieszkańców mieszkających na Śląsku, Warszawa która jest skupiskiem ludzi migrujących tam z całej Polski wcale nie wygląda tak blado. A gdyby dodać do tego wielkość całego woj. Mazowieckiego na które się powołujesz to odległości są o wiele większe niż w przypadku woj. Śląskiego. Tak w gwoli ścisłości.

Do kolegi Darko Pancev jeżeli wolisz atmosfere na Celticu i tego typu drużyn to szczerze Ci współczuje. 3/4 meczu to siedzenie na d**** i 2 minutowy zryw podczas całego spotkania. Nie ma to jak gromkie "oleee" kibiców Barcelony podczas wczorajszego meczu na jakże piekielnym stadionie CelticPark. Zdecydowanie wolę taką sytuację jaką mamy.

Proponuje nieco zluzować z tematu i poczekać do derbów, po których mam nadzieję się mile zaskocze i będziemy mogli je wspominać jako wydarzenie dotąd niespotykane w Polsce jeżeli chodzi o aspekty każdej płaszczyzny kibicowskiej. Pozdrawiam.

dostepny
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: dostepny » 21.02.2008, 10:33

jak by policja r******** takie derby to watpie aby bylo na zwolnieniu bo napewno kibice Ruchu jak i Górnika nie pojda se spokojnie do domow tylko policja bedzie i tak zmuszona do pracy i akurat to oni najbardzie byli gby poszkodowani na tych derbach...

Darko Pancev

Post autor: Darko Pancev » 21.02.2008, 10:51

goki
2 minuty zrywu na cał spotkanie na celticu ?? :)
jesli tak no to dobra, niech ci bedzie a co powiesz o liverpoolu ? tez 2 minuty zrywu ? chcesz odbic pileczke ale za bardzo nie wiesz jak .

na sektorach Górnika bedzie tyle ludzi co na calych derbach Wawy wiec normalne ze nie wiadomo jak to wszystko wyjdzie ale przez taki mecz jak ten bedzie mozna ta grupe ludzi jakos wychować ....Ruch to dopiero bedzie miał przejebane z tylomu ludzmi do ogarniecia...

Legioholic

Post autor: Legioholic » 21.02.2008, 11:17

WSH pisze:
viceroy pisze:bo tak jest cała warszawe nienawidzimy jak psa ,
człowieku zacznij sie leczyc :roll:
mysle ze na leczenie juz jest za puzno :roll:

Haslo kibicow Rowu Rybnik mówi wszystko ...
"Jestesmy ze Śląska ale najważniejsza jest dla Nas Polska"
Legia Warszawa

Sztygar

Post autor: Sztygar » 21.02.2008, 12:22

kur*a o czym wy dupicie :x
to temat o derbach a nie o tym jaka Warszawa jest zła czy o tym jak ktoś nie nawidzi Ślaska czy coś
Temat 1000 razy wałkowany na tym forum i nigdy niedochodziło sie do jakiś wniosków
Na koniec dodam że takich derbów niema nigdzie , chyba że powiększą u nas stadiony to wtedy może koło 30 tysiecy ludzi może sie pojawić sie na derbach Łodzi czy Krakowa

ObeRschlesien

Post autor: ObeRschlesien » 21.02.2008, 22:14

Niezadowoleni z podwyżek dowódcy sił śląskiej prewencji straszą, że zbojkotują 2 marca mecz Ruchu z Górnikiem. Nawet jeśli się tak stanie, piłkarze i tak zagrają!

Mecz piłkarski stał się nieoczekiwanie argumentem w walce o lepsze płace! Dowódcy drużyn śląskiej prewencji są niezadowoleni z nowego rozporządzenia dotyczącego zmian wynagrodzeń i grożą, że 2 marca razem ze swoimi poddanymi na znak protestu nie będą pilnowali porządku w trakcie meczu Ruchu z Górnikiem. Między wierszami sugerują, że jeśli ich racje nie zostaną wreszcie wysłuchane, to mecz nie dojdzie do skutku. "Nikt poza policjantami z oddziałów prewencji nie jest na tyle doświadczony i odpowiednio przeszkolony, aby zabezpieczyć tak dużą imprezę masową" - piszą w swoim oświadczeniu szeregowi policjanci.

Na stadionie rządzi ochrona

Istotnie, trudno sobie wyobrazić, jak kilkanaście tysięcy kibiców Górnika dojedzie na Stadion Śląski i wróci do Zabrza bez pomocy policji. Przed tygodniem na Stadionie Śląskich zostały przeprowadzone nawet ćwiczenia prewencji, jako przygotowanie do derbów. Policjanci udanie spacyfikowali wtedy grupę swoich kolegów, wcielających się w rolę pseudokibiców. Na pierwszy rzut oka nic zatem nie wskazywało, że wewnętrzny problem może zagrozić meczowi, choć na Cichą docierały nieśmiałe sygnały, że prewencja zastanawia się, czy nie wykorzystać 2 marca do swoich celów. Nawet jeśli tak się stanie, to trzeba jasno podkreślić, że ryzyko, iż mecz zostanie odwołany, nie istnieje! Organizator imprezy, czyli Ruch, musi zadbać jedynie o bezpieczeństwo na samym obiekcie, a tam porządku strzec będą wynajęte służby porządkowe w liczbie aż tysiąca ochroniarzy (normalnie jest ich 200-250)! - To co będzie się działo poza stadionem, to już nie nasze zmartwienie - tłumaczą działacze z Cichej i nadal ze spokojem przygotowują się do organizacji widowiska.

Ustawa zabrania protestów

Inna sprawa to zezwolenie na organizację imprez masowych, ale taki "glejt" działacze Ruchu otrzymali już na cały sezon. O tym, że arcyciekawie zapowiadający się mecz dojdzie do skutku, przekonana jest też Komenda Wojewódzka Policji w Katowicach. - Ustawa o policji zabrania protestowania, bo to wiąże się z odmową wykonania rozkazu. Masowe wzięcie zwolnień L-4? Sprawa zostałaby od razu zbadana pod kątem tego, czy przypadkiem nie doszło do nieprawidłowości. Dlatego sądzę, że to bardziej akcja medialna niż realna groźba. Problem w strukturach policji istnieje, ale nie ma ryzyka, że mecz się nie odbędzie - uspokaja Andrzej Gąska, rzecznik prasowy śląskiej komendy.

- Na szczęście to Ruch jest organizatorem imprezy. Mówię "na szczęście", bo to niesamowite przedsięwzięcie - przyznał niedawno Ryszard Szuster. Ulga prezesa Górnika Zabrze nie dziwi, jeśli spojrzeć na piętrzące się problemy, z którymi muszą radzić sobie na Cichej. Kradzież 24 tysięcy złotych z biletowego utargu, kolejki chętnych sięgające kilkuset metrów, walka o zmianę godziny rozpoczęcia meczu... Załatwiono już niejeden problem, sprzedano niemal komplet 41 tysięcy biletów, dlatego nie należy sądzić, że interesy szeregowych policjantów są w stanie zakłócić tak ogromną imprezę.

źródło: Sport
Master pisze:Jesteś zoofilem bo ruchałeś murzynke. A przynajmniej fantazjowałeś. Więc z czystym sumieniem mogłeś opierdolić szminę Azorowi.
Zaborze pisze:"Z tego co wiem to chorzowscy kupują u nas w kasach bilety a potem je wyrzucają zeby nas było mniej!!!!! tak niepowinno być powinno sie przy kasach sprawdzac skond sie jest!

nufox

Post autor: nufox » 21.02.2008, 22:32

85000 – Ruch – Gwardia W. (3-2, 1973)
80000 – Ruch – Górnik (3-1, 1968)
80000 – Ruch – ŁKS (1-2, 1958)
75000 – Ruch – Górnik (3-1, 1962)
75000 – Górnik – Polonia (1-4, 1962)
75000 – Górnik – Legia (2-0, 1960)
70000 – Górnik – Wisła (3-0, 1965)
70000 – Ruch – Śląsk (3-0, 1965)
70000 – Ruch – Szombierki (2-1, 1975)
65000 – Górnik – Polonia (3-1, 1957)
65000 – Ruch – Legia (2-0, 1957)
60000 – GKS Katowice – Górnik (2-1, 1969)
60000 – Górnik – Zagłębie S. (1-0, 1960)
60000 – Ruch – Górnik (2-1, 1956)
8500 GieKSa - Fc Barcelona 16.9.1970

[link]
Ostatnio zmieniony 21.02.2008, 22:41 przez nufox, łącznie zmieniany 1 raz.

neRka

Post autor: neRka » 21.02.2008, 22:39

nufox pisze:
Realista pisze:Rekordy frekwencji w Lidze Polskiej:
85000 – Ruch – Gwardia W. (3-2, 1973)
80000 – Ruch – Górnik (3-1, 1968)
80000 – Ruch – ŁKS (1-2, 1958)
75000 – Ruch – Górnik (3-1, 1962)
75000 – Górnik – Polonia (1-4, 1962)
75000 – Górnik – Legia (2-0, 1960)
70000 – Górnik – Wisła (3-0, 1965)
70000 – Ruch – Śląsk (3-0, 1965)
70000 – Ruch – Szombierki (2-1, 1975)
65000 – Górnik – Polonia (3-1, 1957)
65000 – Ruch – Legia (2-0, 1957)
60000 – GKS Katowice – Górnik (2-1, 1969)
60000 – Górnik – Zagłębie S. (1-0, 1960)
60000 – Ruch – Górnik (2-1, 1956)
8500 GieKSa - Barcelona 16.9.1970

[link]
Ruch-Fiorentina
GKS-Barcelona
Z tego co kiedyś wyczytałem te 2 mecze były grane zaraz po sobie, więc 85000 to nie była sama GieKSa tylko i Ruch ( zdecydowanie w większości, bo ile GieKSa mogła mieć kibiców 6 lat po powstaniu? )
Ruda Śląska Zawsze Z Ruchem!

nufox

Post autor: nufox » 21.02.2008, 22:45

neRka pisze:
nufox pisze:
Realista pisze:Rekordy frekwencji w Lidze Polskiej:
8500 GieKSa - Barcelona 16.9.1970

[link]
Ruch-Fiorentina
GKS-Barcelona
Z tego co kiedyś wyczytałem te 2 mecze były grane zaraz po sobie, więc 85000 to nie była sama GieKSa tylko i Ruch ( zdecydowanie w większości, bo ile GieKSa mogła mieć kibiców 6 lat po powstaniu? )
a rok wcześniej z Górnikiem też byliście z nami ? wiedz sam sobie odpowiedz ile kibiców można było mieć po 5 latach..

tryptyk

Post autor: tryptyk » 22.02.2008, 12:30

Bykowina pisze:mam nadzieje ze sedzia wam niepomoże a Ruch was ogra:)
masz nadzieje.
Bykowina pisze:pozatym te wasze tranaspranety w Rudzie śl :cry: nawet niektore ciekawe ale ta ilosc napisów z erka do góry kołami pelno wam to lepiej wychodzi niz malowanie wlasnego herbu :twisted: do zobaczenia 2 marca !!
Niebieska Ruda Sląska :twisted:

widzisz jak Rudziole są utalentowani, przynajmniej potrafią dobrze narysować Swój jak i Wasz herb. A co do ilości, świadczy tylko o tym że są dobrze zauważalne, a o to chodzi w rozreklamowaniu derbów żeby każdy wiedział że to nie zwykły mecz tylko Wielkie Derby .
szum na ulicach miast

Zablokowany