Kibice w UK
-
Toż chyba dlatego nazywają się Zulu
Macie takie fotki innych ekip ??? Obojętnie jakich, aby jak najwięcej
Macie takie fotki innych ekip ??? Obojętnie jakich, aby jak najwięcej

Ostatnio zmieniony 25.01.2008, 14:04 przez kiwa jako tako, łącznie zmieniany 1 raz.
-
(L)o pisze:Bo czasami te "czarnuchy" sa angolami z dziada pradziada,i wali ich jaki maja kolor skory
Odpowiedz mi jak mozna byc anglikiem z dziada pradziada???
Moze chodzilo ci o brytyjczyka....... Osobiscie smieszy mnie az tak duza liczba kolorowych w ekipie, ale to ich sprawa, jezeli sie nie wstydza to luz.
Moze ktos wie czy czarni z ekipy Zulu jezdza na wyjazdy Reprezentacji???
w bagnie mieszanych ras znam wartosc Swojej Krwi!!
-
Jak ktoś jest Anglikiem to Brytyjczykiem przecież też. Czarni urodzeni w Anglii bardziej niż np. Pakistańczycy czy Hindusi utożsamiają się z krajem, do którego przybyli ich przodkowie. Stąd ich obecność na meczach klubów i reprezentacji - większa niż innych mniejszości.Brunatny pisze:
Moze chodzilo ci o brytyjczyka....... Osobiscie smieszy mnie az tak duza liczba kolorowych w ekipie, ale to ich sprawa, jezeli sie nie wstydza to luz.
-
Chyba nie masz pojęcia o czym piszesz bo Hindusi czy Pakistańczycy zaczęli licznie napływać do Wielkiej Brytanii w latach 50. i 60. , podobnie jak Murzyni z Karaibów i Afryki. Liczba Murzynów w UK przed II Wojną Światową nie była liczna, więc nie przesadzajmy z tymi czarnymi z dziada pradziada mieszkającymi na Wyspach. Po prostu czarni bardziej się na Wyspach integrują co widać już było w latach 60. w subkulturach młodzieżowych, m.in. klimatach skins, gdzie biali bujali się razem z czarnymi z Karaibów. Podobnie czarni mieli jakiś tam wpływ na ruch kibicowski, udzielali się w ekipach. Pakistańczycy czy Hindusi bardziej podkreślali swoją odrębność, mają swoje narodowe dyscypliny i brytyjska piłka nie za bardzo ich kręciła. Już w dobie komercyjnej piłki na Wyspach pojawiły się postulaty spopularyzowania kopanej wśród tych społeczności. 10 lat na Wyspach to lada chwila Polacy (naturalnie ci z najnowszej emigracji) będą. Póki co są 4 lata i jakoś krótki pobyt nie przeszkadza im w udzielaniu się w życiu kibicowskim.
-
tzw "Indie Brytyjskie" był pod angielskim zwierzchnictwem mniej wiecej od drugiej polowy 18 wieku do polowy 20 wieku....RHP pisze:Chyba nie masz pojęcia o czym piszesz bo Hindusi czy Pakistańczycy zaczęli licznie napływać do Wielkiej Brytanii w latach 50. i 60. , podobnie jak Murzyni z Karaibów i Afryki. Liczba Murzynów w UK przed II Wojną Światową nie była liczna, więc nie przesadzajmy z tymi czarnymi z dziada pradziada mieszkającymi na Wyspach. Po prostu czarni bardziej się na Wyspach integrują co widać już było w latach 60. w subkulturach młodzieżowych, m.in. klimatach skins, gdzie biali bujali się razem z czarnymi z Karaibów. Podobnie czarni mieli jakiś tam wpływ na ruch kibicowski, udzielali się w ekipach. Pakistańczycy czy Hindusi bardziej podkreślali swoją odrębność, mają swoje narodowe dyscypliny i brytyjska piłka nie za bardzo ich kręciła. Już w dobie komercyjnej piłki na Wyspach pojawiły się postulaty spopularyzowania kopanej wśród tych społeczności. 10 lat na Wyspach to lada chwila Polacy (naturalnie ci z najnowszej emigracji) będą. Póki co są 4 lata i jakoś krótki pobyt nie przeszkadza im w udzielaniu się w życiu kibicowskim.

[link]
-
Chodzi mi o to, ze czrny nie moze byc anglikiem, podam na przykladzie Polski: zaluszmy ze rodzina czarnych przyjechala do Naszej Ojczyzny 3 pokolenia temu to oni sa polakami???? odpowiedzcie sobie sami na te pytanie. ( bynajmniej tak mi sie anglicy tlumacza jak ich o to pytam ),RHP pisze:Jak ktoś jest Anglikiem to Brytyjczykiem przecież też. Czarni urodzeni w Anglii bardziej niż np. Pakistańczycy czy Hindusi utożsamiają się z krajem, do którego przybyli ich przodkowie. Stąd ich obecność na meczach klubów i reprezentacji - większa niż innych mniejszości.Brunatny pisze:
a jesli chodzi o brytyjczykow to moze byc nim kazdy kto ma brytyjski Paszport
pozdro
-
-
-
-
-
Nie jest to takie oczywiste bo wielu unionistów jak spytasz o narodowość odpowie "British" ewentualnie "British & Scottish" itp. Tak więc określenie, że ktoś jest Brytyjczykiem ma znaczenie szersze (obywatelstwo) i węższe (przynależność do któregoś z "Home nations"). Z drugiej strony Murzyn, który chodzi na klub i reprę jak powie o sobie "English" to może z perspektywy Polski jest to dziwne, ale tam raczej mało kto stwierdzi, że jest inaczej.Brunatny pisze: Chodzi mi o to, ze czrny nie moze byc anglikiem, podam na przykladzie Polski: zaluszmy ze rodzina czarnych przyjechala do Naszej Ojczyzny 3 pokolenia temu to oni sa polakami???? odpowiedzcie sobie sami na te pytanie. ( bynajmniej tak mi sie anglicy tlumacza jak ich o to pytam ),
pozdro
-
byles kiedys w anglii? nawet nie wiesz jak ten kraj jest tolerancyjny w reprezentacji graja murzyni i co? tez jestem po czesci rasista ale co ci do murzynow? nawiazujac do mnia czy oni sie panosza po Polsce jak ormiance ? ... mam kumpli czarnych i sa moimi kolegami ...mejor pisze:Ktos tam zapytal i slusznie(bambo jezdza?)
odp.
bambusy nie jezdza na reprezentacje Anglii,zgadnijcie dlaczego
Warta 1912 Poznań
-
Tak. Murzyn urodzony w Polsce jest Polakiem i to nie ulega żadnej wątpliwości.Brunatny pisze:Chodzi mi o to, ze czrny nie moze byc anglikiem, podam na przykladzie Polski: zaluszmy ze rodzina czarnych przyjechala do Naszej Ojczyzny 3 pokolenia temu to oni sa polakami???? odpowiedzcie sobie sami na te pytanie. ( bynajmniej tak mi sie anglicy tlumacza jak ich o to pytam ),RHP pisze:Jak ktoś jest Anglikiem to Brytyjczykiem przecież też. Czarni urodzeni w Anglii bardziej niż np. Pakistańczycy czy Hindusi utożsamiają się z krajem, do którego przybyli ich przodkowie. Stąd ich obecność na meczach klubów i reprezentacji - większa niż innych mniejszości.Brunatny pisze:
pozdro
I z pewnością jest tym Polakiem w znacznie większym stopniu niż zasrany białas, który patriotycznie w swoim ukochanym ojczystym jezyku, robi 9 błędów w dwóch zdaniach.
No Pasaran, krzyczeli komuniści
No Pasaran a jednak my przeszliśmy
-
-
Wiem, że małych niedouczonych Polaczków to boli, ale taka jest prawda, nawet ich komunistyczna propaganda tego nie zagłuszy.
Tyle OT w tym temacie z mojej strony. I proponuje, żeby w przyszłości moderatorzy za każdy debilny text o czarnuchach w angielskich ekipach dawali z miejsca bana.
Tyle OT w tym temacie z mojej strony. I proponuje, żeby w przyszłości moderatorzy za każdy debilny text o czarnuchach w angielskich ekipach dawali z miejsca bana.
-
- ostatnie ostrzeżenie
Chino XL z tego co wiem to nie ma w regulaminie zadnych wzmianek o tekstach rasistowskich wiec kazdy moze pisac co chce i jak chce o murzynach. W angielskich ekipach sa murzyni moze dla nich jest ok ale w polskich ekipach predko tego nie zobaczymy i bardzo mnie to cieszy.
PS.
Chino fajnych masz kolegow tak na marginesie chodzisz w czarnej kominiarce z nimi ? Pozdro ale musialem to napisac
PS.
Chino fajnych masz kolegow tak na marginesie chodzisz w czarnej kominiarce z nimi ? Pozdro ale musialem to napisac
RODOWITA PYRA pisze:Do bandy imbecyli !!!
(...)
No, chyba że siedzisz z kosa przed monitorem, machasz nią jak piszesz i masz kominiare w barwach klubowych nalożoną w tym czsie na pusty leb!!!
Żalosne dzieci neostrady i tyle !!!
-
Prawdziwy Polak jest biały. I nie z 2 pokolenia po rumunie i rosjance a z Polaka. Zaden czarny nigdy nie bedzie Polakiem tak jak nie bedzie nawet europejczykiem, a ta polityczna poprawnosc radze schować do kieszeni bo to moze doprowadzic do sytuacji ze bedziemy mieli 2 Francje. Polska jest krajem rasistowskim i zaden desperat tego nie zmieni. Proponuje przejsc z ta dyskusja do dzialu polityka bo to nie miejsce na rozmowe o faunie świata
-
1 Niech ten temat trzyma poziom a nie jeden baran z drugim wyskakuje wielce zdziwiony, że w angielskich ekipach sa murzyni... Są tam od lat co najmniej 70-tych i to tyle w temacie dla zdziwionych kibiców internetu.JoJO-Uk pisze:Chino XL z tego co wiem to nie ma w regulaminie zadnych wzmianek o tekstach rasistowskich wiec kazdy moze pisac co chce i jak chce o murzynach. W angielskich ekipach sa murzyni moze dla nich jest ok ale w polskich ekipach predko tego nie zobaczymy i bardzo mnie to cieszy.
PS.
2. Skąd Ty wiesz jakich mam kolegów? Gówniany tekst na poziomie gimbusa.
Polakiem jest ten kto się w Polsce urodził i żaden rasistowski desperat tego nie zmieni.osfp pisze:Prawdziwy Polak jest biały. I nie z 2 pokolenia po rumunie i rosjance a z Polaka. Zaden czarny nigdy nie bedzie Polakiem tak jak nie bedzie nawet europejczykiem, a ta polityczna poprawnosc radze schować do kieszeni bo to moze doprowadzic do sytuacji ze bedziemy mieli 2 Francje. Polska jest krajem rasistowskim i zaden desperat tego nie zmieni. Proponuje przejsc z ta dyskusja do dzialu polityka bo to nie miejsce na rozmowe o faunie świata
-
-
-
Ogolnie w Anglii taki klimat ze u siebie ekipy nie przykladaja sie do dopingu, a za to na wyjazdach jada na maxa.
PS
Moje dziecko urodzilo sie w Anglii wiec wedlug ciebie Chino XL jest anglikiem ....... ale cie zaskocze, jest POLAKIEM!!!!!!
Ja rowniez za szezenie takiej lewackiej propagandy prosze o bana
Chino XL jesli masz problem z moimi bledami to podbij na PW
PS
Moje dziecko urodzilo sie w Anglii wiec wedlug ciebie Chino XL jest anglikiem ....... ale cie zaskocze, jest POLAKIEM!!!!!!
Ja rowniez za szezenie takiej lewackiej propagandy prosze o bana
Chino XL jesli masz problem z moimi bledami to podbij na PW
-
- ostatnie ostrzeżenie
-
troche glupi jestes koles i zajebiscie nie znasz historii. ide o zaklad ze w Twoich zylach plynie krew zydowska, rosyjska, ukrainska czy tatarska. setki wojen ktore przetoczyly sie przez polskie ziemie przez stulecia a co za tym idzie setki tysiecy gwaltow na Polkach, sprawily ze jestesmy jednym z najbardziej wymieszanych narodow - wystarczy spojrzec na ulice. wlasnie temu zawdzieczamy piekne, polskie kobiety - bez tej mieszanki mialbys same takie kozy jak w Norwegii np.osfp pisze:Prawdziwy Polak jest biały. I nie z 2 pokolenia po rumunie i rosjance a z Polaka. Zaden czarny nigdy nie bedzie Polakiem tak jak nie bedzie nawet europejczykiem, a ta polityczna poprawnosc radze schować do kieszeni bo to moze doprowadzic do sytuacji ze bedziemy mieli 2 Francje. Polska jest krajem rasistowskim i zaden desperat tego nie zmieni. Proponuje przejsc z ta dyskusja do dzialu polityka bo to nie miejsce na rozmowe o faunie świata
dodam, ze sam jestem nacjonalista, ale prawdziwy Polak powinien znac historie swojego narodu i umiec spojrzec obiektywnie na pewne sprawy.