Degradacja Widzewa i Zagłębia Lubin ??
-
ku*** mać panowie troche powagi.
Lecimy i takie są fakty. Wiadomo niektórych to cieszy, niektórych nie. Ale rozkminki, napinki i wszystkie inne pierdolenia odnośnie kto ma wiekszą frekwencje, lepsze oprawy, kogo cześciej pokazuje C+ , jaki mecz jest większym klasykiem, kto ma więcej długów i kto sprzedał/kupił więcej meczy są o kant d***.
Nikt z nas nie ma żadnego wpływu na to kto, i jak handlował. Tak samo jak na to kogo i jak ukarze WD. Osobiście takiego syfu nie życze nikomu, bo to nie kibice za niego odpowiadają.
A Widzew i tak z tego wyjdzie, nie w takim gównie się już było i nie z takiego wychodziło
Lecimy i takie są fakty. Wiadomo niektórych to cieszy, niektórych nie. Ale rozkminki, napinki i wszystkie inne pierdolenia odnośnie kto ma wiekszą frekwencje, lepsze oprawy, kogo cześciej pokazuje C+ , jaki mecz jest większym klasykiem, kto ma więcej długów i kto sprzedał/kupił więcej meczy są o kant d***.
Nikt z nas nie ma żadnego wpływu na to kto, i jak handlował. Tak samo jak na to kogo i jak ukarze WD. Osobiście takiego syfu nie życze nikomu, bo to nie kibice za niego odpowiadają.
A Widzew i tak z tego wyjdzie, nie w takim gównie się już było i nie z takiego wychodziło
Widzew - Śródmieście
-
norge pisze:LASZLO1908 wyslji [link] do canal+ z pytaniem ktory mecze maja wieksza ogladalnosc widzow wasze czy Widzewa :lol: albo zrob sonde ktory mecz bardziej interesujacy Legia-Widzew czy Legia-ŁKS. Jak ktos pisze ze meczem Legia-Widzew nie interesuje sie wiekszosc Polski to :lol:
Tylko widzisz ja nie napisałem ze Nasze mecze z Legia sa klasykami tylko chcialem sie dowiedziec dla kogo to jest taki klasyk, kumasz? Nie w mieszałem to naszych meczy.
Panowie przeczytajcie to co napisalem chodzilo mi o mecz Widzew - Lech a nie o Legie ( wyraznie jest napisane KIBICE Z WIELKOPOLSKI).
Na dobre i na złe i w każdej lidze zawsze będziemy tam gdzie oni będą grać - ŁKS ŁÓDŹ!
-
Wiadomo z decyzji zadowolony byc nie moge. Ale znajduje jeden plusik na pocieszenie.
Jesli tylko nie polecimy do 3 ligi a jedynie do 2 to wreszcie spelni sie jedno z moich marzen.
POJADE NA WYJAZD DO KATOWIC
Jakos zawsze cos musialo mi wypasc jak byl mecz z GKSem, za czasow wspolnej pierwszej ligi to albo szkola albo jakis inny powod, a znowu jak sie oni spierdalali z ligi to ich od razu do IV wyjebali. Moze wreszcie sie uda
a co do kibicow LKSu:
spokojnie zanim polecimy to jeszcze wam dupe w derbach na Unii skopiemy z Sokalem na szpicy
i wtedy z czystym sumieniem bedziemy mogli sie udac na roczny odpoczynek. 
Jesli tylko nie polecimy do 3 ligi a jedynie do 2 to wreszcie spelni sie jedno z moich marzen.
POJADE NA WYJAZD DO KATOWIC
Jakos zawsze cos musialo mi wypasc jak byl mecz z GKSem, za czasow wspolnej pierwszej ligi to albo szkola albo jakis inny powod, a znowu jak sie oni spierdalali z ligi to ich od razu do IV wyjebali. Moze wreszcie sie uda

a co do kibicow LKSu:
spokojnie zanim polecimy to jeszcze wam dupe w derbach na Unii skopiemy z Sokalem na szpicy

Tam gdzie jest choć jeden WIDZEWIAK, tam jest WIDZEW!
-
widze tutaj wysyp kibicow mlodego wieku .a
ten cytat "luz. my się szybko odrodzimy sportowo, a kibicowsko dalej bedziemy silny. nie jestesmy jakims tam Śląskiem Wrocław." doprowadził mnie do smiechu .
po pierwsze primo rozumiem ze na te 14 meczy ( czy ile tam zostało ) to 3 pkt to miazdzaca przewaga nie do odrobienia
masz racje co do derbow jak odrobimy te 3 pkt wy spadniecie i bedziecie mieli derby w 3 lidze z SMS .Wy do stulecie macie jeszcze 24 lata wiec wszystko sie moze z Wami zdarzyc ....
ten cytat "luz. my się szybko odrodzimy sportowo, a kibicowsko dalej bedziemy silny. nie jestesmy jakims tam Śląskiem Wrocław." doprowadził mnie do smiechu .
Kod: Zaznacz cały
"Hmmm,czy wy moze walczycie o puchary?o mistrza?Spojrz na tabele,jest wielkie prawdopodobienstwo ze na jubileusz tez sie zjebiecie,co bedzie jeszcze wiekszym przypalem niz nasza degradacja,bo uczcic stulecie spadkiem to wielka sprawa...wiec nie "papapuj" bo jest duza szansa ze spadniemy razem. "

-
-
To tylko internet, ochłoń trochę, ja mogę napisać, że chuligani z Sosnowca to napinacze po pokazówce przy płocie na meczu z nami (kupionym przez Szymańskiego zresztą
) na jesień 2004. Zaboli Cię to? Nie powinno. Potraktuj to jako głupi wpis internetowego napinacza. Za każdym razem gdy dajesz się sprowokować okazujesz słabośc. Walcz z tym
I mnie osobiście wkurwiło, że Was wyjebali z ligi na samym początku. Syf się zrobił w lidze.
Tyle.

I mnie osobiście wkurwiło, że Was wyjebali z ligi na samym początku. Syf się zrobił w lidze.
Tyle.
-
Widzę że nie załapałeś o co mi chodziło więc Ci wyjaśnie. Napisałeś jakąś durnotę, że podobno bardzo cieszyliśmy się z Waszej degradacji. Może były takie jednostki u nas ale jakoś nie pamiętam specjalnej fali entuzjazmu wśród nas na tamtą wiadomośc. Skakalibyśmy ze szczęścia jak by to spotkało np. Waszą zgodę ze Stolicy, nie będę hipokrytą. I nie chodzi o to, że uważamy Was za słabych bo to jakiś absurd, który tylko Ty sobie wmawiasz. Z porównaniem do Gwardii czy Motoru, chodziło o to że łączą nas z Wami podobne relacje jak z tamtymi klubami czyli praktycznie żadne. Ot, raz na parę lat jakiś mecz i tyle. Cieszyłbym się z osłabienia tych klubów, z którymi walczymy o wpływy w Łodzi w regionie, ale nie takich klubów jak Zagłębie Sosnowiec. Wy sobie żyjecie daleko od nas, ani my Wam, ani Wy nam nie wchodzimy specjalnie w drogę. Więc nie wiem o co się tak spinasz. A o to co z nami będzie za kilka lat się naprawdę nie martw, damy radę naprawdę.Wojtas_ZD pisze:Możesz pisać co chcesz i porównywać inne kluby do kogo chcesz, fakt jest faktemchojny widzew pisze:Jednak mało wiesz, 15 lat temu to w Łodzi mieliśmy tak korzystną sytuację jak nigdy później. Jeśli CIę to usatysfakcjonuję to potwierdzę że skakaliśmy ze szczęścia jak Was zdegradowali. Podobnie "leży nam na sercu" los np. Gwardii Koszalin, Motoru Lublin czy Miedzi Legnica.Wojtas_ZD pisze: Nie pochlebiaj sobie![]()
![]()
Teraz do rangi "gorszych" zaakwalifikowane zostało Zagłębie Sosnowiec
![]()
Gówno mnie obchodzi czym dla Ciebie jest ZS wielki Widzewiaku. Posiedzcie 15 lat w niższych ligach(czego Wam życze), to zobaczymy jak to będzieZresztą o jakich 15 latach ja mówie...15 lat temu to sami wiecie jakimi mocarzami byliście
![]()
PS: I do wszystkich Widzewiaków, którzy śmieją się z Śląska Wrocław...zachowajcie choć trochę powagi...![]()
A śmiejąc się ze Śląska, ŁKSu czy Zagłębia dajesz świadectwo samemu sobie.
Mnie np bardziej elektryzuje mecz mojego Zagłębia z obśmiewanym przez Was Śląskiem, który ma taką historię kibicowską, o której Wam się nie śniło niż z klubem który liczy się dopiero kilkanaście lat. Trochę pokory.
A jeżeli porównujesz Zagłębie do Gwardii, Miedzi czy Motoru to ośmieszasz samego siebie. Ciekawe ilu Widzewiaków zostanie przy klubie, gdy spędzicie kilkanaście lat w dolnych ligach![]()
I Widzew-Lech klasyk?Dla kogo?
Chyba dla Was tylko. Klasyk to Legia - Lech, Legia - Górnik, Górnik - Ruch, ewentualnie Wisła - Legia, to są klasyki.
I proszę Was, przestańcie wylewać już swoje żale i frustracje na to forum, każdy i tak już wie, że w internecie jesteście #1.
ŁKS się cieszy i co w tym dziwnego? Kompleksy? pf Wy też sralibyście ze szczęscia, gdyby zrzucili ŁKS. A ripostowanie, że oni też spadną jest śmieszne. Może spadną, może nie - czas pokaże. Tak samo czas pokaże, co będzie z Wami za kilka lat.
Tak nawiasem mówiąc wpadłeś w pewną pułapkę bo nam zarzucasz wywyższanie się ponad inne ekipy a sam to robisz w innym poście. Możesz uważac że jesteśmy słabsi od Śląska czy ŁKS, ale ja tak samo nie powiedziałbym (i wiele innych osób) że Wy prezentujecie się obecnie dużo lepiej niż wspomniany przeze mnie Motor Lublin. A jak meczu Legia-Widzew nie uważasz za klasyk kibicowski to cóż, trochę dziwne masz zdanie.
-
Jak widać mamy (Widzew) wielu "fanów" na kibice.net mogą sobie teraz pouzywać do woli, w wiekszości wróżki i jasnowidze i grupa fantastów jedni już nas chowają jako kibiców, drudzy oczami wyobrazni widzą nasz klub conajmniej w okręgówce a trzeci myśla że jak odejdą od kompa i wyjdą na ulice to spotkają samych ziomków piszcie dalej fajnie jest... 

-
Jakbyś pojechał swoją ekipą gdzieś w takiej liczbie też byłbyś dumny i byłbyś świadom, że Twoja banda jest jedną z lepszych w Polsce. Mimo iz istniejemy "kilkanaście" lat jak to określiłeśWojtas_ZD pisze:Po prostu uważam, że znaczna część od Was po wyjeździe do Poznania zachowuje się jakby byli absolutnym topem we Wszechświecie.

Koniec mojego wywodu, wpisz w temacie "kosy/układy", że jesteśmy Wasza kosą

Narciarz.
-
Jak narazie to co drugi post jest Widzewiaków, także sami nakręcacie ten temat.
Poczekajmy do końca, bo póki co wyrok nie jest prawomocny także zapewne Widzew będzie się odwoływał od decyzji. Wtedy będzie można wydawać opinie i manifestację radości, bądź skruchy spadku o jedną klasę rozgrywkową.
Niemniej jednak sprawa degradacji śmierdzi wałem. Zagłębie, które osiągnęło wymierny sukces kupnem meczy póki co ma większe szanse na pozostanie w lidze, niż Łódzka drużyna. Największy smród się kłębi na miodowej w Pzpn, ale trzeba umiejętnie wietrzyć ten syf u siebie rzucając wyroki na kluby. Niech 'miśki' najpierw u siebie sprzątną wielką kupę, a później się biorą za podmioty którymi wcześniej sami manipulowali razem z Fryzjerem. Dziwi mnie radość innych kibiców wobec spadku takich drużyn na Zagłębie Sosnowiec, czy Arka, Widzew. Bo wiadomym jest, że dla kibiców Łks-u porażki na różnych płaszczyznach Widzewa i (vice versa) są powodem do zadowolenia. Jednak nie chce mi się wierzyć, że wolą mierzyć się z np. z Dyskobolią, bądź Odrą Wodzisław niż z drużyną zza miedzy.
Poczekajmy do końca, bo póki co wyrok nie jest prawomocny także zapewne Widzew będzie się odwoływał od decyzji. Wtedy będzie można wydawać opinie i manifestację radości, bądź skruchy spadku o jedną klasę rozgrywkową.
Niemniej jednak sprawa degradacji śmierdzi wałem. Zagłębie, które osiągnęło wymierny sukces kupnem meczy póki co ma większe szanse na pozostanie w lidze, niż Łódzka drużyna. Największy smród się kłębi na miodowej w Pzpn, ale trzeba umiejętnie wietrzyć ten syf u siebie rzucając wyroki na kluby. Niech 'miśki' najpierw u siebie sprzątną wielką kupę, a później się biorą za podmioty którymi wcześniej sami manipulowali razem z Fryzjerem. Dziwi mnie radość innych kibiców wobec spadku takich drużyn na Zagłębie Sosnowiec, czy Arka, Widzew. Bo wiadomym jest, że dla kibiców Łks-u porażki na różnych płaszczyznach Widzewa i (vice versa) są powodem do zadowolenia. Jednak nie chce mi się wierzyć, że wolą mierzyć się z np. z Dyskobolią, bądź Odrą Wodzisław niż z drużyną zza miedzy.
-
Nie wierze, a myślałem, że to moje rodzime miasto Kraków króluje pod względem napinki. Powiem tak, żadnemu kibicowi (nawet zza miedzy) nie życze spadku, bo to nie kibic płaci sędziom i piłkarzom za dawanie d***, tylko zarządy tudzież sponsorzy. Zresztą nie ważne która liga, liczą się tylko derby, co to za sezon bez derbów?
Wiadomo korupcja to chańba i powinno się karac jej przejawy, myśle jednak, że represjom powinno sie poddac odowiedzialne jednostki, a nie kluby.
ps. przepraszam za niespójny tekst i ewentualne błędy, ale jestem na przysłowiowej bani
Wiadomo korupcja to chańba i powinno się karac jej przejawy, myśle jednak, że represjom powinno sie poddac odowiedzialne jednostki, a nie kluby.
ps. przepraszam za niespójny tekst i ewentualne błędy, ale jestem na przysłowiowej bani

-
-
-
Spokojnie. Będą derby. W II lidze. "Rodowici" lecą razem z Zagłębiem. Nie ma co sie martwić.wolaninksc pisze:Nie wierze, a myślałem, że to moje rodzime miasto Kraków króluje pod względem napinki. Powiem tak, żadnemu kibicowi (nawet zza miedzy) nie życze spadku, bo to nie kibic płaci sędziom i piłkarzom za dawanie d***, tylko zarządy tudzież sponsorzy. Zresztą nie ważne która liga, liczą się tylko derby, co to za sezon bez derbów?
Nienawidzę komunistów, anarchistów, ekologów oraz innej maści lewicowych degeneratów.

-
ja Ci odpowiem..2,3 jakoś tak... zadowolony? to proponuje do łózka i spać...nitro pisze:Napisz proszę Michale z Łodzi, ile to juz lat kibicowsko istniejecie ...Michał z Łodzi pisze: Mimo iz istniejemy "kilkanaście" lat jak to określiłeś![]()
Naprawdę jestem ciekawy co nam odpiszesz ...
Liczę że podejmiesz się tego wyzwania ..
w żenującym kierunku zmierza ten temat

[link]
-
taki OT
zabawne jest to, że jak sie nie ma zadnego argumentu czy atutu po swojej stronie, to wypomina się brak długiej tradycji kibicowskiej. tak jakby ten kto to pisał, pamiętał lata 80. czy wcześniejsze...
pewni ludzie z pewnego klubu tez tak robią w stosunku do Nas, ze oni to tradycja sięgająca lat 70., ze my sie nie umywamy do Nich itd, no ale jak sie nie ma czym innym pochwalic to się łapie tez takich argumentów i wszyscy muszą to zrozumieć po prostu
zabawne jest to, że jak sie nie ma zadnego argumentu czy atutu po swojej stronie, to wypomina się brak długiej tradycji kibicowskiej. tak jakby ten kto to pisał, pamiętał lata 80. czy wcześniejsze...
pewni ludzie z pewnego klubu tez tak robią w stosunku do Nas, ze oni to tradycja sięgająca lat 70., ze my sie nie umywamy do Nich itd, no ale jak sie nie ma czym innym pochwalic to się łapie tez takich argumentów i wszyscy muszą to zrozumieć po prostu
Gdański cHarakter pisze:Czemu wielkie Zagłębie pali flagi Śląska w młynie? Bliżej się nie dało?
-
-
Atak na Tomczaka za jego rzekome bądź prawdziwe(mniejsza z tym) kibicowanie Legii. Co to ma do rzeczy? Jakoś Bońkowi nie przeszkadzało, że on jako zdeklarowany widzewiak wiceprezesował PZPN. Również nigdy nie podnosił głosu w stronę Listkiewicza za sympatię do Polonii, czy Dziurowicza(Mariana) jako gieksiarza. A teraz nagle jest to jego główny argument w sprawie. Dla mnie żenada. Wiadomo, że zdecydowana większość osób działających w piłce ma swoje klubowe sympatie. Według mnie to oczywiste. Tylko nie wszyscy o tym mówią. Boniek chce odebrać takim osobom jak Tomczak prawo do kibicowania. No sory...Dla mnie w tym momencie jest to najtańszy populizm, uderzenie w antylegijne instynkty kibiców Widzewa, aby odwrócić od siebie uwagę. Człowiekowi, który chce uchodzić za światowca, autorytet piłkarski w Polsce, takie zachowanie po prostu nie przystoi. W tym momencie równa do swojego "przyjaciela" Jasia Tomaszewskiego.does.not.matter pisze:bo...?Tamak pisze:Tak trochę OT
Przy okazji tej afery wychodzi, że Boniek to jednak burak.
-
Tamaka,masz wiele racji,mi tez sie to nie podoba,akurat faktycznie jest to tani populizm.
jednak troche racji ma,a slowa tomczaka ze po ukaramiu Widzewa chce odejsc sa nieco dziwne.
Kara jaka otrzymał Widzew tez jest najsurowsza,wieksza niz ta ktora dostala Arka,a rozmiary korupcji sa rozne...
Jestem jak najbardzieje za karaniem,degradacjami-bo to my,kibice wychodzimy na najwiekszych kretynów nieswiadomie w tym wszystkim uczestniczac,ale niech to wszystko bedzie zrobione w sposob sprawiedliwy,przejzysty,bo teraz to jest jedna wielka farsa,a kary przyznawane sa według wlasnego widzimisie kilku osob z komisji.
jednak troche racji ma,a slowa tomczaka ze po ukaramiu Widzewa chce odejsc sa nieco dziwne.
Kara jaka otrzymał Widzew tez jest najsurowsza,wieksza niz ta ktora dostala Arka,a rozmiary korupcji sa rozne...
Jestem jak najbardzieje za karaniem,degradacjami-bo to my,kibice wychodzimy na najwiekszych kretynów nieswiadomie w tym wszystkim uczestniczac,ale niech to wszystko bedzie zrobione w sposob sprawiedliwy,przejzysty,bo teraz to jest jedna wielka farsa,a kary przyznawane sa według wlasnego widzimisie kilku osob z komisji.

-
Nie śledzę aż tak dokładnie tej sprawy.
Nie wiem czy kara dla Widzewa jest współmierna do popełnionej winy.
Nie oto mi zresztą chodzi. Podnoszenie sympatii kibicowskich danej osoby jest dla mnie po prostu pójściem za daleko. Nic się na tym nie zyska w sprawach karnych/dyscyplinarnych, bo chyba Boniek przy odwołaniu nie spodziewa się, że ewentualnie taki argument ma jakąkolwiek moc prawną?
Natomiast jest to tylko podburzanie widzewiaków, które trafia na podatny grunt, biorąc pod uwagę stosunek RTS-u do Legii i Warszawy.
Jeszcze raz podkreślam, do samego orzeczenia WD się nie odnoszę. Chodzi mi tylko o zachowanie Rudego.
Mnie Widzewa jako kibiców strasznie szkoda, gdyż mam do Was dużo szacunku i OE bez Czerwonej Armii bardzo traci na atrakcyjności.
Nie wiem czy kara dla Widzewa jest współmierna do popełnionej winy.
Nie oto mi zresztą chodzi. Podnoszenie sympatii kibicowskich danej osoby jest dla mnie po prostu pójściem za daleko. Nic się na tym nie zyska w sprawach karnych/dyscyplinarnych, bo chyba Boniek przy odwołaniu nie spodziewa się, że ewentualnie taki argument ma jakąkolwiek moc prawną?

Jeszcze raz podkreślam, do samego orzeczenia WD się nie odnoszę. Chodzi mi tylko o zachowanie Rudego.
Mnie Widzewa jako kibiców strasznie szkoda, gdyż mam do Was dużo szacunku i OE bez Czerwonej Armii bardzo traci na atrakcyjności.
-
Kiju zapomniales chyba ze Nas zawiesil ten tomczyk czy jak mu tam w rozgrywkach i przez to stracilismy szanse na puchar polski.Kiju pisze:Tamaka,masz wiele racji,mi tez sie to nie podoba,akurat faktycznie jest to tani populizm.
Na Ejsmonda Wychowani..
-
Tygrys39 pisze: Kiju zapomniales chyba ze Nas zawiesil ten tomczyk czy jak mu tam w rozgrywkach i przez to stracilismy szanse na puchar polski.
Tzn na nastepna runde w rozgrywkach PP,bo nie mozna zakladac ze z pewnoscia byscie go zdobyli.
Arka:
kupione 48 meczy dzieki ktorym:
-awansowaliscie do Ekstraklasy
- pilkarze broniacy swojego prezesa ktory kupowal
- nie przyznali sie do winy do tej pory
-zatrzymane chyba 17 osob,pamietne koszulki i poparcie dla prezesa ze strony zawodnikow...
Widzew:
- kupione 12 meczy ,choc prokurator mowil o 8 spotkaniach dzieki ktorym:
osiagnelismy przegrane baraze
- zarzad(zupelmnie nowe osoby i nowy wlasciciel) poszedl na wspolprace
- przyznanie sie do winy i dobrowolne poddanie sie karze
CZemu o tym pisze?
Zeby pokazac,jak dziala ta cała komisja.Nie ma taryfikatora kar,nie ma jasnych przepisów.Komisja wydaje wyroki wedlug wlasnego widzimisie.
To wszystko tylko sprzyja temu,ze atmosfera ndal jest ciezka,sa zarzuty,podejrzenia...a chyba nie o to w tym wszystkicm chodzilo.
Mialo byc oczyszczenie,sprawiedliwosc...jak narazie tego nie ma.
Nie wiem jak dalej to wszystko sie potoczy,beda odwolania,dalsze przepychanki.Gdyby zasady byly jasne,byłby wyrok,kara i koniec gadki.
Ci ktorzy dzisiaj jada na Widzew,niech sie wstrzymaja.jeszcze kilka miesiecy temu,ja i wielu moich kumpli bylismy przekonani ze Widzew jest czysty,ze nie mamy nic wspolnego z korupcja.
w ciagu kilku miesiecy wszystko sie zmienilo,potoczylo blyskawicznie.
Sprawa jeszcze sie nie skonczyla,wiec wstrzymajcie sie jeszcze z okrzykami radosci,bo za miesiac,dwa moze sie okazac ze miejsce widzewa na swieczniku zajmie Wasz klub.

-
Nie 17 osob,bez przesady:) zatrzymani zostali,sekretarka,prezes,viceprezes,kierownik,no i trenerKiju pisze:Tygrys39 pisze: Kiju zapomniales chyba ze Nas zawiesil ten tomczyk czy jak mu tam w rozgrywkach i przez to stracilismy szanse na puchar polski.
Tzn na nastepna runde w rozgrywkach PP,bo nie mozna zakladac ze z pewnoscia byscie go zdobyli.
Arka:
kupione 48 meczy dzieki ktorym:
-awansowaliscie do Ekstraklasy
- pilkarze broniacy swojego prezesa ktory kupowal
- nie przyznali sie do winy do tej pory
-zatrzymane chyba 17 osob,pamietne koszulki i poparcie dla prezesa ze strony zawodnikow...
Widzew:
- kupione 12 meczy ,choc prokurator mowil o 8 spotkaniach dzieki ktorym:
osiagnelismy przegrane baraze
- zarzad(zupelmnie nowe osoby i nowy wlasciciel) poszedl na wspolprace
- przyznanie sie do winy i dobrowolne poddanie sie karze
CZemu o tym pisze?
Zeby pokazac,jak dziala ta cała komisja.Nie ma taryfikatora kar,nie ma jasnych przepisów.Komisja wydaje wyroki wedlug wlasnego widzimisie.
To wszystko tylko sprzyja temu,ze atmosfera ndal jest ciezka,sa zarzuty,podejrzenia...a chyba nie o to w tym wszystkicm chodzilo.
Mialo byc oczyszczenie,sprawiedliwosc...jak narazie tego nie ma.
Nie wiem jak dalej to wszystko sie potoczy,beda odwolania,dalsze przepychanki.Gdyby zasady byly jasne,byłby wyrok,kara i koniec gadki.
Ci ktorzy dzisiaj jada na Widzew,niech sie wstrzymaja.jeszcze kilka miesiecy temu,ja i wielu moich kumpli bylismy przekonani ze Widzew jest czysty,ze nie mamy nic wspolnego z korupcja.
w ciagu kilku miesiecy wszystko sie zmienilo,potoczylo blyskawicznie.
Sprawa jeszcze sie nie skonczyla,wiec wstrzymajcie sie jeszcze z okrzykami radosci,bo za miesiac,dwa moze sie okazac ze miejsce widzewa na swieczniku zajmie Wasz klub.
ktorzy sie przyznali do winy i dostali zawiasy,tylko milewski sie nie przyznal.Wiem ze nie ma co porownywac skale korupcji w Naszych klubach to rzecz bez dyskusyjna,ale wkurza mnie to ze za kazdym razem jest przez Bonka i Was kibicow Widzewa podawany przyklad Arki,jesli Wiesz o czym pisze.Zycze Wam wytrwalosci bo do przyjemnosci nie nalezy czytac jak pol polski jedzie i sie smieje z Waszego klubu i z kibicow,sami to odczulismy. jest fajne powiedzenie "kto sie smieje,ten sie smieje ostatni":))
Na Ejsmonda Wychowani..
-
Nie wiem jak to jest w świetle litery prawa i czy różnicuje się karę ze względu na to czy tych kupionych spotkań było 12 czy 40 czy ileś tam. Moim zdaniem ten kto kupował powinien zostać ukarany tak samo bez względu czy jest to 12 czy 40 meczy. Co za różnica? Przecież i tak oszukiwał. Wybaczyć można temu któremu sie to zdarzyło raz powiedzmy, ale jeżeli jakiś proceder trwał to nie specjalnie mnie obchodzi czy mnie ktoś oszukał 10 czy 20 razy.
Porównują sprawy Arki i Widzewa zastanawiające jest dla mnie tylko jaki sens maja podejmowane działania w celu współpracy z WD. Z orzeczonej kary dla Widzewa widać że żadnego.
Przypatrują się aferze korupcyjnej w polskiej piłce i jej ogromowi trudno nie pokusić się o domysły iż duża większość ligi kupczyła. Różnica taka że jednym się udowadnia inny może sie nie udać udowodnić winy.
Aha i jeszcze mam dwa pytania:
Czy jest podany powód odroczenia wyroku w sprawie Zagłębia?
Jakie są postanowienia co do klubów z którymi mecze kupił Widzew? W korupcji zawsze są dwie strony transakcji no chyba że we wszystkich przypadkach chodzi o przekupywanie sędziego.
Pozdrawiam.mdtr
Porównują sprawy Arki i Widzewa zastanawiające jest dla mnie tylko jaki sens maja podejmowane działania w celu współpracy z WD. Z orzeczonej kary dla Widzewa widać że żadnego.
Przypatrują się aferze korupcyjnej w polskiej piłce i jej ogromowi trudno nie pokusić się o domysły iż duża większość ligi kupczyła. Różnica taka że jednym się udowadnia inny może sie nie udać udowodnić winy.
Aha i jeszcze mam dwa pytania:
Czy jest podany powód odroczenia wyroku w sprawie Zagłębia?
Jakie są postanowienia co do klubów z którymi mecze kupił Widzew? W korupcji zawsze są dwie strony transakcji no chyba że we wszystkich przypadkach chodzi o przekupywanie sędziego.
Pozdrawiam.mdtr
-
Cóz,po prostu sa porownania,bo kary sa rozdawana według wlasnego widzimisie...w tym jest cały problem,naprawde niezrozumialy jest dla mnie fakt,ze dostalismy wieksza kare niz wy...stad te porownanie i chyba nic w tym dziwnego.Tygrys39 pisze:,ale wkurza mnie to ze za kazdym razem jest przez Bonka i Was kibicow Widzewa podawany przyklad Arki,jesli Wiesz o czym pisze.Zycze Wam wytrwalosci bo do przyjemnosci nie nalezy czytac jak pol polski jedzie i sie smieje z Waszego klubu i z kibicow,sami to odczulismy. ":))
Nie ma jasnych zasad dotyczacych kar,dlatego sa porownania itd
Ja mysle ze podczas odwolan,Widzewowi uda sie choc zbic te punkty ujemne.
Osobiscie ciesze sie ze mamy to juz za soba,bo to nic przyjemnego.Nie jest tez przyjemne,jak masa osob jedzie po klubie,z powodu tego,ze jeden czlowiek pop prostu wszedl w uklad JAKI STWORZYLI LUDZIE Z PZPN...trzeba o tym glosno mowic.
Uklad powstal przez sedziow,obserwatorów itd.
Tak sobie ostatnio myslalem,ze skoro tomczak tak karze kluby,jak kara dałby własnej instytucji czyli pzpn...kilkadziesiat,czy juz nawet ponad setka zatrzymanych ludzi ze zwiazku,sedziowei,obserwatorzy,nawet ludzi z zarzadu...jaka kare za to wszystko dałby pzpn?
Najbardziej ze wszystkich skorumpowana instytucja,kaze innych za korupcje.Smieszne to wszystko.

-
DEGRADOWAć jak dla mnie każdy klub umoczony i nie ma gadania Jak to będzie mój ŁKs to tez niech karaja koniec gadek ze Widzew mniej umoczony niż Arka Kupowali kupowali i koniec i kropka a pisanie ze Tomczyk Legionista ze to ze tamto ...jak by był takim Legionistą to by SOsnowca nie wypierdolił z ligi Rudy przekombinował z licencją i z kupowaniem meczy !
Tak wiem mam kompleks Widzewa w taki sam sposób BOniek ma kompleks Legii
Koniec gadania byle by Lubinków upierdolili jak WIdzew Arke i Łęczną .. Pora na następnych bez względu na Barwy tradycje i bóg wie co jeszcze !
Tak wiem mam kompleks Widzewa w taki sam sposób BOniek ma kompleks Legii

Koniec gadania byle by Lubinków upierdolili jak WIdzew Arke i Łęczną .. Pora na następnych bez względu na Barwy tradycje i bóg wie co jeszcze !
CALSBERG - PROBABLY THE BEST BEER IN THE WORLD
-
Cytuję tylko ten wpis, ale moje pytanie odnosi się równiez do opinii wielu kibiców oraz przede wszystkim dziennikarzy. Czy możecie wytłumaczyć dlaczego Waszym zdaniem fakt, że KGHM jest właściecielem Zagłębia ma wpływ na to, że wg Was jest ono ulgowo traktowane przez prokuraturę, czy PZPN?kawa1984 pisze:ja wcale bym się nie zdziwił jakby Lubin zostawili..piłka to tez polityka..a za Zagłębiem stoi potężny państwowy koncern miedzi..
Jaki wpływ ma producent miedzi na działania związku sportowego?
Nie jest ani sponsowrem reprezentacji, ani nigdy nie był.
Władze klubu choć z nadania politycznego, to z zupełnie innej opcji politycznej niż obecna władza państwowa. (No chyba, że PO juz teraz myśli o przejęciu władzy w klubie w niedalekiej przyszłości). Jednak ostatnie wypowiedzi posła Schetyny, który ma w całej sprawie najwięcej do powiedzenia, swiadczą o tym, że życzy klubowi jak najgorzej.
Taki pogląd byc może miałby rację bytu, gdyby związany od lat z Zagłębiem pan Speczik był nadal we władzach związku, czy UEFA.
ALE NIE JEST. I z Zagłębiem tez nie ma nic wspólnego.
Teraz a'propos ważenia przewin i kar za ilość i (to jest najlepsze) jakość sprzedanych i kupionych meczów, czyli kto ile zyskał na korupcji.
Moim zdaniem świadczy to, pond wszystko inne, o poziomie panów z miodowej. Jakie baranie łby organizują rozgrywki najpopularniejszego sportu w kraju.
Przydałby się jeszcze wzór matematyczny i pomoc wróżki, aby rozsądzić "co by było, gdyby..."
Może kupienie jednago meczu uchroniło przed spadkiem jakiś pierwszoligowy klub i ten jeden kupiony mecz, zaważył bardziej na układzie tabeli, niż te dziewięc, czy dwanaście kupione w drugiej lidze? Skąd wiadomo, że nie??
potem jeszcze trochę o tym...
pozdrowienia dla kibiców[/url]