Nowe Gadżety Kibicowskie ...
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
-
-
-
-
-
-
Hasło Lechii ze smyczy troche lipa bo ono w piosence Ruchu występuje
„... Światem nie rządzą prawa spisane na papierze. Światem rządzą ludzie. Niektórzy trzymają się prawa, inni nie. Każdy człowiek sam decyduje o tym, jak urządzi swoje życie. No i potrzeba też trochę szczęścia, żeby ktoś inny nie zepsuł ci wszystkiego, co zbudowałeś. To wcale nie takie proste, jak uczą w podstawówkach. Ale dobrze jest mieć parę mocnych zasad i zawsze się ich trzymać. W małżeństwie, w życiu, na wojnie – zawsze i wszędzie...”
-
-
Walker pisze:Nie ma się co głowić. Tekst został przerobiony na Lechijną flage.
Ciekawe co na to Tuls z Gdańska - obrońca oryginalności
Ja na to tyle , że tych gadżetów nie projektowałem , tekst mi się nie podoba - i nie wiem czy to było intencją autora że po prostu przerobił wers z kawałka Ruchu , czy było to niezamierzone ale tak czy siak zbytnio przypomina tenże wers.
Autor projektu się tutaj nie wypowiada , więc raczej skończmy dywagacje na temat tego czy przerobił czy nie.
Według mojej oceny - podchodzi to pod jedną mańką razem z Waszymi oryginalnymi bluzami i tyle.

W Gorzowie na Stali śpiewają "Ave Staleczka" , we Wrocławiu niedługo pojawią się szale "Ave Silesia" , długo wymieniaćFCO pisze:
"Ave" Motor już ma, Ruch ma a teraz Wy...

AVE LECHIA
-
Tuls pisze:agent 007 pisze:Ten herb jest wykorzystywany przez kibiców Unii od długiego czasu... Także nie wiem czemu się tego czepiasz...
[link] ta koszulka chyba powstała jeszcze w tamtym wieku
Pozdro
To tym bardziej gratuluję pomysłowości , bo dla mnie bez tej wstawki , która zastępuje czerwoną tarczę z dwoma krzyżami i koroną ( którą i tak użyliście ) to pełną gębą przypomina herb Gdańska.
Błazenada dla mnie , dalej tkwijcie w swojej "oryginalności" - następnym razem przeróbcie jakiś klubowy herb ( tak jak napisałem wcześniej , chociaż powtarzać się nie lubię ) bo tak będzie fajnie i inni bezpodstawnie będą się czepiać.
Żal Was i tyle.Są motywy , które są powielane i to jest zrozumiane w kibicowskim świecie- ale nie herb tysiącletniego miasta , który jest jednoznacznie kojarzony.Nie odp już , bo brak Wam merytorycznych argumentów, życzę kolejnych tak "udanych" gadżetów.
Z bluzą wykonaną przez Unie można się zgodzić - całość ściągnięta z gdańskiego herbu. Co do tej [link] koszulki to jednak daleko Cię poniosło. Trzymacze herbu jak i korona zupełnie inna od tych z Gdańska. Motyw jakich na całym świecie mnóstwo a "jednoznacznie kojarzony" jest chyba tylko przez gdańszczan więc trochę pokory bo głowa za wysoko uniesiona.
-
n. pisze: [link] koszulki to jednak daleko Cię poniosło. Trzymacze herbu jak i korona zupełnie inna od tych z Gdańska.
Nigdzie nie napisałem , że motyw z koszulki jest taki sam jak w herbie Gda.to pełną gębą przypomina herb Gdańska.
Dobrze , że zaznaczyłeś , że "chyba" jednoznacznie kojarzony tylko przez Gdańszczan , bo akurat z tym to polemizowałbym.Temat służy do przedstawiania nowych gadżetów , jak chcesz dalej udowadniać ( lub ktokolwiek inny ) swoje racje to zapraszam na privn. pisze:Motyw jakich na całym świecie mnóstwo a "jednoznacznie kojarzony" jest chyba tylko przez gdańszczan
pozdrawiam
AVE LECHIA
-
-
-
-
Otwieracze LKS-u Czaniec.

Nakład 20 sztuk. Robione w Nowym Sączu.

Nakład 20 sztuk. Robione w Nowym Sączu.
http://lksczaniec.futbolowo.pl
Tak sie bawi tak sie bawi LKS !!
Tak sie bawi tak sie bawi LKS !!
-
my kiedys planowalismy gadzet z Ave - ale kojarzylo nam sie to zbyt z inna ekipa, bynajmniej nie Lechia a Rakowem Czestochowa. ale nie zaprzeczam oczywiscie, mozliwe ze to gdanszczanie uzyli go jako pierwszego!Lewy pisze:FCO pisze:Smycze Lechii dobre...
choć dopierdolił bym się do hasła "Ave Lechia"
"Ave" Motor już ma, Ruch ma a teraz Wy...
a wiesz ze Lechia jako pierwsza zaczela uzywac "Ave"?

-
:roll: te rozkminy z kserowaniem są już żałosne... :roll: "Ave" - zwykłe słowo... ale jak ju ktos go uzył to niemozna drugi raz... :roll: to moze jeszcze rozkmincie kto pierwszy raz zaczął krzyczeć "gola!" albo "sedzia c***!" :roll:Fan_Gwardii pisze:my kiedys planowalismy gadzet z Ave - ale kojarzylo nam sie to zbyt z inna ekipa, bynajmniej nie Lechia a Rakowem Czestochowa. ale nie zaprzeczam oczywiscie, mozliwe ze to gdanszczanie uzyli go jako pierwszego!Lewy pisze:FCO pisze:Smycze Lechii dobre...
choć dopierdolił bym się do hasła "Ave Lechia"
"Ave" Motor już ma, Ruch ma a teraz Wy... :lol:
a wiesz ze Lechia jako pierwsza zaczela uzywac [link] "Ave"? 8)
-
troche za pozno zostało to napisane, ale trzeba odpowiedziec. ja znam to z opowiesci starszych kibiców ze jako pierwsi w Polsce tego zaczelismy uzywac. I tylko to, napisalem poniewaz kolega wyzej napisał ze Motor ma Ave i Ruch i wiele innych.AVEGB pisze:Fan_Gwardii pisze:my kiedys planowalismy gadzet z Ave - ale kojarzylo nam sie to zbyt z inna ekipa, bynajmniej nie Lechia a Rakowem Czestochowa. ale nie zaprzeczam oczywiscie, mozliwe ze to gdanszczanie uzyli go jako pierwszego!Lewy pisze:
a wiesz ze Lechia jako pierwsza zaczela uzywac "Ave"?te rozkminy z kserowaniem są już żałosne...
"Ave" - zwykłe słowo... ale jak ju ktos go uzył to niemozna drugi raz...
to moze jeszcze rozkmincie kto pierwszy raz zaczął krzyczeć "gola!" albo "sedzia c***!"