dość hardcorowe klimaty , szczególnie okolice Dworca Wschodniego , Osiedla Ostrobramskaslepy1929 pisze:A ktos moglby przedstawic jak jest na Warszawskim Grochowie

Najbardziej niebezpieczna dzielnica
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
-
-
-
-
-
Rumuni , tak biały naród , ale moim zdaniem to to samo co włosi , mają jakies wspólne powiazania.blabla44 pisze:a dla mnie jestes debilem.zdrowa krowa pisze: Faktycznie w Srodmiesciu bandy rumunow(cyganow) dla mnie kazdy rumun i cygan to to samo gowno.
Rumuni to biały naród ! ! nie majacy nic wspolnego z cyganerią. [link]

Gůrny Ślůnsk , Freistaat Bayern , Euskadi Vasca
-
bialy to fakt, ale z niesamowita pasja do brudzenia i robienia syfu, nie ukrywajmy, cyganow w Rumunii jest tak duzo, ze sila rzeczy Rumuni przejeli od nich duzo ich cech niestety. to tak jak Bulgarzy przejeli cechy od Slowian (pierwotnie ludek ten nie jest slowianski, jednak przejal kulture i tradycje naszej rasy)

-
Nie Bułgarzy tylko Protobułgarzy. To byli koczownicy pochodzenia tureckiego. Przybyli na tereny dzisiejszej Bułgarii i podbili tamtejszych Słowian.Fan_Gwardii pisze: to tak jak Bulgarzy przejeli cechy od Slowian (pierwotnie ludek ten nie jest slowianski, jednak przejal kulture i tradycje naszej rasy)
Jednak z czasem Słowianie wchłonęli Protobułgarów.
Dzisiejsi Bułgarzy to Słowianie z lekką domieszką protobułgarską a nie niesłowianie z silnymi naleciałościami słowiańskimi

Ostatnio zmieniony 03.12.2007, 22:14 przez Alex, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Fan Gwardii jak nie wiesz to nie wypowiadaj sie , Bułgarzy nie przejeli cech naszej rasy tylko brali udział w formowaniu kultury naszej rasy, wiedziałeś że przejeli chrześcijaństwo przed Polską? że Bułgaria była pierwszym krajem słowiańskim? Pewnie nie. Wiesz gdzie pierwszy raz użyto cyrylicy?
Korzenie protobułgarów są dyskusyjne więc niewiadomo dokładnie czy ybli pochodzenia tureckiego.
Nie rozmywajmy.
Pozdrawiam.
Korzenie protobułgarów są dyskusyjne więc niewiadomo dokładnie czy ybli pochodzenia tureckiego.
Nie rozmywajmy.
Pozdrawiam.
-
-
koło: ostatnio tam w tramwaju skatowali chłopakakibic_z_Muranowa pisze:Jeśli chodzi o Warszawe to zdecydowanie: Służewiec, Koło, Wrzeciono. Stary Mokotów.
wrzeciono: odkąd jest komenda poliji na wrzecionie jest spokojniej...ale fakt..kilka lat temu straszna zulernia itd.
służewiec i stary mokotów bym tak nie tragizował.
-
ja mam rozkminioną.......od dwóch lat jeżdże na taxie...Rudeboys72 pisze:kibic z_Muranowa napisał:nie wiem,czy masz rozkminioną całą Wawę(szczerze w to wątpię)ale wbij się na drugą strone Wisły,uwierz mi,tam też jest "wesoło" i nie patrz na odnowioną Pragę czy na nowe budynki na Grochowie,tam się nic nie zmieniło...pzdrJeśli chodzi o Warszawe to zdecydowanie: Służewiec, Koło, Wrzeciono. Stary Mokotów

-
Aver no pisze:Warszawa wedlug mnie to: Bialoleka(niektóre miejsca), Praga polnoc i czesc poludnia, Targowek(spora czesc)
Nie rozumiem czemu Mokotow tak wymieniany tu jest, fakt niektore miejsca przejebane, ale ogolnie na dzielnicy obecnie luz.
kiedys Wola tez byla ciekawa(kolo,wariatka), teraz wiekszy luz
wariatka?? stary..wychowalem sie na woli i pierwsze slysze o czyms takim...
moze gibalak...tam kiedys bylo cieplo...
Warszawa wedlug mnie to: Bialoleka(niektóre miejsca),--->które?? może piekiełko (z racji nazwy?)
-
lepiej wspolna...rog emilki stoja fajne dziewczynki...(L)ictre pisze:Po(L)ak pisze:Każdy będzie naciągał jakie to jego miasto nie jest drugim Medellin![]()
W Warszawie jest względny spokój, a Śródmieście tu wymienione to już w ogóle kwas.
Niebezpiecznie jest tam, gdzie mieszka najwięcej patologii, stąd ogólnie w Warszawie jest takich miejscy nie za dużo, a jeśli już to Praga, każdy o tym wie więc nie ma co się produkować. Można tylko powymieniać konkretne punkty Pragi
heheprzejdz sie na Noakoskiego wieczorem

-
hhhmm...niby jaki dreszczyk...?? kiedys sie zdarzylo z wracalem z centrum najebany do domu z buta (nie wiem co mi odjebalo?) az do żerania(marszałkowska-->andersa-->mickiewicza-->krasinskiego-->wybrzeze gdynskie-->most grota-->modlinska)....po za przejeżdżającymi wolno psami nic mnie nie spotkało. troche offtopBrowarski pisze:albo Koszykową...atrakcje zapewnione.(L)ictre pisze: heheprzejdz sie na Noakoskiego wieczorem
Dla kochających dreszczyk emocji zapraszam na spacer od wiaduktu Gdańskiego do pl. Wilsona...w nocy albo późnym wieczorem oczywiście...
-
Lucaso1964 pisze:Ja tez wlasnie nie wiem co ma Grochow do Dworca. Moim zdaniem nagorsze miejsca to Wileniec Szmulki (gdzie w starych blokach kraty montowane byly do 5 pietraojajebie pisze:dworzec wschodni to na moje oko niewiele ma z grochowem wspolnegohedonista demetriusz pisze: dość hardcorowe klimaty , szczególnie okolice Dworca Wschodniego , Osiedla Ostrobramskaa mury przy blokach wygladaja jak mur Chinski) a ulice to Targowa Kijowska Brzeska. Czyli slynny trojkat. Tam jest dosc nieciekawie. Wiadomo ze w wawie wszedzie mozna po lbie zarobic. NA Wiatracznej bylem kilka razy i nie wydaje mi sie zeby to byly niespokojne rejony. Dosc niedaleko z tamtad do saskiej kepy gdzie widok dresiarza albo podejrzanego malolata jest rownie zaskakujacy co snieg w lipcu
Ja tez wlasnie nie wiem co ma Grochow do Dworca
Ano ma właśnie to do tego że od Dworca Wschodniego zaczyna sie Praga Południe i właśnie Grochów...przejdź sie na ul.Mińską, która de facto jest w ścisłej okolicy Dw. Wschodniego i pierwszemu lepszemu typowi wmów że nie jest mieszkańcem Grochowa. Ciekawe czy najpierw Ci pierdolnie czy popuka sie w głowe?!
(a ulice to Targowa Kijowska Brzeska. Czyli slynny trojkat.)
Tak gwoli ścisłości to kwadrat...

PS. Takie sytuacje z życia wzięte:
1.Moj znajomy taxiarz z innej korporacji mieszkajqący całe życie na Grochowie (Dwernickiego, Kickiego i okolice) wziął kiedyś "łapke" z przystanku i jadąc do centrum powiedział gościowi że na sekunde wstąpi do teściowej na "Wiatrak" zostawić jakies faktury czy inne dokumenty...podjechał, wbiegł na 2 piętro, dał co miał dać, zbiegł szybko i już na dole jakiś łepek(znając go z widzenia) do niego text: "Tam pobiegł- i pokazał w strone Waszyngtona- ale nie mogłem go złapac", co sie okazało..klient zaiwanił portfel koleszki-taksówkarza! Więc i na Grochowie "swojaka" mogą odziabać z hajsu.
2.Zlecenie ul. Strzelecka bodajże, podjeżdżam, stoi 3 typów i jedna laska, 2 kolesi bez koszulek( pażdziernik), wydziargani, lekko "przybici" sie szamocą, -se myśle będzie nieciekawie-, jeden nakurwiony jak meserszmit co i rusz to upada na glebe,drugi otwiera drzwi i sie pyta czy tego drugiego zawioze na Wrzeciono za 5 dych? Ja na to że jak nie będzie z nim problemu to czemu nie?Po 10 min. szarpania sie (koleś który zamawiał ze swoim jak sie okazało szwagrem) odpuszcza mówiąc że on sam sobie z nim rady nie daje więc ja tym bardziej bo typ jest uparty jak osioł.
Takie to klimaty sa na pradze(1.Południe, 2. Północ)
sorry za lekki offtop.
-
Też zdarzało mi się wracać taką trasą ( kończyła się nieco wcześniej, niż u kolegi harry_on_oi) i nigdy nic mi się nigdy nie stało, jedynie znajome mordy spotykałem.harry_on_oi pisze:hhhmm...niby jaki dreszczyk...?? kiedys sie zdarzylo z wracalem z centrum najebany do domu z buta (nie wiem co mi odjebalo?) az do żerania(marszałkowska-->andersa-->mickiewicza-->krasinskiego-->wybrzeze gdynskie-->most grota-->modlinska)....po za przejeżdżającymi wolno psami nic mnie nie spotkało. troche offtopBrowarski pisze:albo Koszykową...atrakcje zapewnione.(L)ictre pisze: heheprzejdz sie na Noakoskiego wieczorem
Dla kochających dreszczyk emocji zapraszam na spacer od wiaduktu Gdańskiego do pl. Wilsona...w nocy albo późnym wieczorem oczywiście...
Ogólnie Żoliborz nie należy do jakichś niebezpiecznych dzielnic, co nie znaczy, że jest to oaza spokoju

Pzdr.

Właśnie Ci się wydaje..Lucaso1964 pisze: Wiadomo ze w Wawie wszedzie mozna po lbie zarobic. NA Wiatracznej bylem kilka razy i nie wydaje mi sie zeby to byly niespokojne rejony.
Dojebałeś jak łysy grzywką o kant kuliLucaso1964 pisze: Dosc niedaleko z tamtad do saskiej kepy gdzie widok dresiarza albo podejrzanego malolata jest rownie zaskakujacy co snieg w lipcu

Pierwsze Twoje zdanie wyklucza to ostatnie.Nie wiem skąd Ty jesteś , ale chyba długo w Warszawie nie mieszkasz więc skończ pierdolić.
Cały temat zresztą do d***..

-
-
mozna to samo powiedziec np o Kijowskiej jest blisko dworca a nikt nie powie ze to Grochów. ustalmy, ze granica są tory kolejowe.harry_on_oi pisze:ja tez wlasnie nie wiem co ma Grochow do Dworca
Ano ma właśnie to do tego że od Dworca Wschodniego zaczyna sie Praga Południe i właśnie Grochów...przejdź sie na ul.Mińską, która de facto jest w ścisłej okolicy Dw. Wschodniego i pierwszemu lepszemu typowi wmów że nie jest mieszkańcem Grochowa. Ciekawe czy najpierw Ci pierdolnie czy popuka sie w głowe?!
z reszta wypowiedzi sie zgadzam
marysia pisze:haha ku*** hehehehe
-
-
Mieszkam we Wrocławiu od 6 miesięcy, udało mi się już trochę "zwiedzić". Ja osobiście nigdy nie zostałem zaczepiony itp. ale np, widziałem jak o godzinie 22 na środku ulicy przy rondzie Reagana (Grunwald) gość sprawiał w******* cyganowi na środku ulicy. Oceniając po budynkach, opierając się tylko na tym co sie widzi ciekawe jest Psie Pole, niektóre części Sródmieścia, słynny trójkąt (Traugutta ma klimacik), okolice dworca (wały, Stawowa).
Dzisiaj wybieram się na spacerek jak kolega wyżej pisał od Kromera wzdłuż starej Odry do Szczytnickiego. Mam kawałek, mieszkam w okolicy od 4 dni, a lubię spacerować
Dzisiaj wybieram się na spacerek jak kolega wyżej pisał od Kromera wzdłuż starej Odry do Szczytnickiego. Mam kawałek, mieszkam w okolicy od 4 dni, a lubię spacerować

"...jesteś pionkiem w grze...kółkiem w maszynie..."
-
-
a ja mam pytanko jak sytuacja wygląda w Dąbrowie Górniczej?
jakie rejony są tam "ciemną stroną miasta" i czy jakieś akcje są żadkością czy raczej dochodzi do jakiś animozji choć z tego co wiem to całe miasto należy do Zagłebia z małymi wyjątkami.
pozdro
jakie rejony są tam "ciemną stroną miasta" i czy jakieś akcje są żadkością czy raczej dochodzi do jakiś animozji choć z tego co wiem to całe miasto należy do Zagłebia z małymi wyjątkami.
pozdro
masz tu rower, masz tu buty i spierdalaj z Nowej Huty
-
-
-
Mam w domu taką mapkę z rozmieszczeniem kibiców w województwie śląskim, kilka lat temu była chyba w jakiejś gazecie. Tam w Dąbrowie są drobne "plamki" świadczące o obecności kibiców GKS-u Katowice. To już nieaktualne, czy w ogóle bzdura?skiper pisze:cale miasto bez wyjatkowrafi_nh pisze:a ja mam pytanko jak sytuacja wygląda w Dąbrowie Górniczej?
pozdro
Edit: Dodam, że o tej mapce dyskutowałem już kiedyś z kibicami Ruchu i Górnika i określali ją jako "dość obiektywną".
www.referaty14.blogspot.com - prezentacje maturalne!
-
Zaglebie Sosnowiec fc Jaworzno i Gks Katowice z Dabrowy G to taki sam przypadek - niby sa, nikt ich nie zna, a maja flagi czy inne gadzety zwiazane z danym miastem i klubem.skiper pisze:cale miasto bez wyjatkowrafi_nh pisze:a ja mam pytanko jak sytuacja wygląda w Dąbrowie Górniczej?
pozdro
A ponoc macie fc w Jaworznie, [link] czyli co Wam wolno tak mowic a innym nie ?
Sam studiowalem na polibudzie z kibicem Gksu wlasnie z Dabrowy G(dokladnie Golonog) i powiem Ci tylko tyle, ze wedlug Ciebie ich nie ma, a oni jezdza po calej Polsce za Gksem.
O ile mnie pamiec nie myli to z Dabrowy bylo kilka osob podczas naszego wyjazdu do stolicy w tym roku. No ale miasto bez wyjatkow :lol:
W bedzinie na pewno mieszka niejaki Andrzej, Nucleo Ultra ;)
-
mapa_fizyczna_polski pisze:Zaglebie Sosnowiec fc Jaworzno i Gks Katowice z Dabrowy G to taki sam przypadek - niby sa, nikt ich nie zna, a maja flagi czy inne gadzety zwiazane z danym miastem i klubem.skiper pisze:cale miasto bez wyjatkowrafi_nh pisze:a ja mam pytanko jak sytuacja wygląda w Dąbrowie Górniczej?
pozdro
A ponoc macie fc w Jaworznie, czyli co Wam wolno tak mowic a innym nie ?
Sam studiowalem na polibudzie z kibicem Gksu wlasnie z Dabrowy G(dokladnie Golonog) i powiem Ci tylko tyle, ze wedlug Ciebie ich nie ma, a oni jezdza po calej Polsce za Gksem.
O ile mnie pamiec nie myli to z Dabrowy bylo kilka osob podczas naszego wyjazdu do stolicy w tym roku. No ale miasto bez wyjatkow![]()
W bedzinie na pewno mieszka niejaki Andrzej, Nucleo Ultra
Niepotrzebna rozkminka w DG jak i calym Zagłębiu Dąbrowskim są kibice GKSu, Ruchu, Górnika (wg mnie właśnie w takiej kolejności) ale stwierdzenie że w całe miasto należy do Zagłebia bez wyjątków jest de facto prawdziwe bo nie ma terenu gdzie dominowała by inna ekipa.
Zalenzer Sportverein 1906 Zalenze (od 1924 KKS Górnik Katowice) + SC Eiche 1911 Domb (GKS Dąb Katowice) + Orzeł 1920 Wełnowiec + RKS 1920 Bogucice (Górnik 1920 Katowice) = GKS 1964 Katowice.