ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
manolo_pb
GKS KATOWICE pisze:
Manolo powiem Ci ze akurat klapsy dostal chorzowski bueheheheehe

wiec nie gadaj jak nie wiesz
Moze być. Nie pytalismy sie

Polonia Bytom - patologia zoorganizowana !
pisze:"nas nie interesuje, znaczy się, chodzi o to, że... bo policja w ogóle jest na stadionie, a oni będą w ogóle... ehhh... później będa rozkminiali w ogóle kto co był i... zresztą..."
-
Barto
manolo_pb pisze:GKS KATOWICE pisze:

Moze być. Nie pytalismy sie

Ciekawe czy będziecie tacy mądrzy przy następnym meczu w Chorzowie....i sie pałętać po mieście :]
Dzisiaj jesteśmy Tymi , przed którymi ostrzegali nas rodzice
-
bin
Kubal pisze:Co do wydarzeń po meczu.Napiszę krótko.
Pod Carefeurem,po pierwszych pomeczowych ganiankach pisać nie będe,bo jakieś pojedyńcze starcia to nie powód do komentowania.Jednak po tym zbieramy się w grupę,jakieś 80 osób,no oko.Idziemy w strone przystanku,tam stało około 150 osób od Was.Ruszamy na okrzyk Warsaw Fans Hooligans,Wy spierdalacie,ale nasz pościg nie trwał zyt długo i nikt od Was nie dostał,bo kilku psów wyjeło giwery,potem zleciała się cała psiarnia i po zabawie.Była okazja,ale nic nie wyszło.Faktem jest jednak to,że daliście długą.A pisanie,że nie było tam kumatych osób,to pierdolenie o szopenie.Albo się jest kibolem,albo nie.Po tej akcji wracam do fury,bo zrobiło się przypałowo.
Piszę tylko i wyłącznie o tej akcji,jeżeli ktoś to widzi inaczej,po prostu Was (czytających mój komentarz) okłamie.
To na pewno było 150 chuliganów, którzy po akcji spokojnie stali sobie na przystanku obok policji czekając na tramwaj. Reszta chuliganów jeździła po Katowicach. Naprawdę dużo ich mamy...
Dla Twojej wiadomości człowieku - nie wszyscy którzy pojadą tramwajem z Bytomia do Chorzowa są "kibolami".
Polonia Bytom !
Autonomia dla Śląska !
HansSc pisze:Co do Twojego podpisu dodaj sobie jeszcze "Precz z Polskim okupantem!"

-
HansSc
bin pisze:Kubal pisze:Co do wydarzeń po meczu.Napiszę krótko.
Pod Carefeurem,po pierwszych pomeczowych ganiankach pisać nie będe,bo jakieś pojedyńcze starcia to nie powód do komentowania.Jednak po tym zbieramy się w grupę,jakieś 80 osób,no oko.Idziemy w strone przystanku,tam stało około 150 osób od Was.Ruszamy na okrzyk Warsaw Fans Hooligans,Wy spierdalacie,ale nasz pościg nie trwał zyt długo i nikt od Was nie dostał,bo kilku psów wyjeło giwery,potem zleciała się cała psiarnia i po zabawie.Była okazja,ale nic nie wyszło.Faktem jest jednak to,że daliście długą.A pisanie,że nie było tam kumatych osób,to pierdolenie o szopenie.Albo się jest kibolem,albo nie.Po tej akcji wracam do fury,bo zrobiło się przypałowo.
Piszę tylko i wyłącznie o tej akcji,jeżeli ktoś to widzi inaczej,po prostu Was (czytających mój komentarz) okłamie.
To na pewno było 150 chuliganów, którzy po akcji spokojnie stali sobie na przystanku obok policji czekając na tramwaj. Reszta chuliganów jeździła po Katowicach. Naprawdę dużo ich mamy...
Dla Twojej wiadomości człowieku - nie wszyscy którzy pojadą tramwajem z Bytomia do Chorzowa są "kibolami".
Aaa czyli niedlkugo wyjdzie ze atak byl na zupelnie postronne osoby nie majace nic wspolnego z kibicowaniem, no ale nie uprzedzajmy rozwoju "faktoiw".
Co do Twojego podpisu dodaj sobie jeszcze "Precz z Polskim okupantem!"

Bedzie wygladalo jeszcze lepiej

-
marysia
- ostatnie ostrzeżenie
jak to nie pamięta? mało tego, nikt się z tym nie kryje. Zresztą do niczego nie doszło więc nie wiem po co pisać o zdarzeniu które nie miało miejsca - czyli pobicie naszych grajków

Tu chodzi o to że jak przedmówca napisał po kiego c**** w śmieszny sposób odbijacie piłeczkę.
Generalnie koło c**** mi to lata ale śmieszne jest wpierw śpiewanie "Z nożem dla nikogo nie jesteś wzorem..." a przed / w trakcie meczu latacie z nimi i atakujecie opony

-
Johny84
Ghost - bez p******, akcja zenujaca (choc pismakom nie zaszkodzi hehe), a co do tego pobicia, to bylo sranie w banie nie pobicie
Pzdr.
-
Ghost
Johny84 pisze:
Ghost - bez p******, akcja zenujaca (choc pismakom nie zaszkodzi hehe), a co do tego pobicia, to bylo sranie w banie nie pobicie
Pzdr.
Tyle z mojej strony
-
koniak
Ghost pisze:Johny84 pisze:
Pzdr.
Tyle z mojej strony
widocznie na wiecej cie nie stac...
-
osfp
Ghost - bez p******, akcja zenujaca (choc pismakom nie zaszkodzi hehe), a co do tego pobicia, to bylo sranie w banie nie pobicie Rolling Eyes
Pzdr.
tak samo jak KAŻDA akcja wiślaków. Gdyby to zostalo zrobione komu innemu to mozna miec pretensje ale jak jakas ekipa nie jest honorowa wobec innych to takie akcje sie zdarzają.
nie jestem z Sosnowca
-
Johny84
osfp pisze:Ghost - bez p******, akcja zenujaca (choc pismakom nie zaszkodzi hehe), a co do tego pobicia, to bylo sranie w banie nie pobicie Rolling Eyes
Pzdr.
tak samo jak KAŻDA akcja wiślaków. Gdyby to zostalo zrobione komu innemu to mozna miec pretensje ale jak jakas ekipa nie jest honorowa wobec innych to takie akcje sie zdarzają.
nie jestem z Sosnowca
A ja nie jestem z Krakowa i nie mam nic przeciwko Zaglebiu S., a akcja lipna i tyle...
Pzdr.
-
nikczemny
osfp - nie wiem tylko czy zwróciłes uwagę ale ta akcja nie była wymierzona w Wiślaków
no chyba że krakowska prasa itp też jest na cenzurowanym całej Polski
zresztą mniejsza z tym - temat śmiechowy jak dla mnie a pokazuje tylko mentalność niektórych osób, niestety nie tylko mentalnośc ale i debilizm bo sorry ale pisząc o pobiciu płkarzy Arki (podczas gdy cała sprawa była tu już przerabiana i mniej więcej dla ogarniętego człowieka jasnym jest jakie to było pobicie) taki czas po "fakcie" i w teraźniejszym kontekście to już naprawdę odchył odwracania od siebie uwagi.
-
Ghost
nikczemny pisze:
zresztą mniejsza z tym - temat śmiechowy jak dla mnie a pokazuje tylko mentalność niektórych osób, niestety nie tylko mentalnośc ale i debilizm bo sorry ale pisząc o pobiciu płkarzy Arki (podczas gdy cała sprawa była tu już przerabiana i mniej więcej dla ogarniętego człowieka jasnym jest jakie to było pobicie) taki czas po "fakcie" i w teraźniejszym kontekście to już naprawdę odchył odwracania od siebie uwagi.
Jak już wspomniałem odbiłem piłeczke na tym samym poziomie co Marysi post. O tym, że akcja żenująca też pisałem już wcześniej, ale debili nie brakuje na świecie, więc po co te złośliwe i głupie teksty

Tym bardziej dziwi ( i śmieszy ) mnie to, że padają one z Waszej strony. W pierwszym poście na dole dałem też emotke

po to, żeby traktować go z przymrużeniem oka. Cóż, jak widać dla niektórych to było zbyt trudne. Z mojej strony EOT, bo nie ma o czym pisać.
Johny84 pisze:
A ja nie jestem z Krakowa i nie mam nic przeciwko Zaglebiu S., a akcja lipna i tyle...
Ale do Krk Ci bardzo po drodze, o czym obaj doskonale wiemy
Pozdrawiam Panie "obiektywny" moderatorze. I jak coś to wal na gg, żeby już nie ciągnąć tego tutaj.
-
nikczemny
Ghost nie tylko Ty się wpisałeś to raz.
Dwa według Ciebie Wisła nie ma prawa oceniać czyjegoś zachowania?
Śmieszne.
Trzy na tym forum nie ma przymróżenia oka bo twój jeden post wywołuję kolejnych parę i proszę doczekujemy się że po akcji przecięcia opon pismakom czy działaczom z Krakowa powoli obrywa się w tym temacie Wiśle.
rzezcywistość made in kibice.net
-
manolo_pb
Ja myślę, że ta cała sprawa z oponami to masoński spisek, w który obowiązkowo zamieszani są cykliści
Dajcie spokój z tą licytacją oponowo-piłkarską.
pisze:"nas nie interesuje, znaczy się, chodzi o to, że... bo policja w ogóle jest na stadionie, a oni będą w ogóle... ehhh... później będa rozkminiali w ogóle kto co był i... zresztą..."
-
Dugi1920
[quote="GKS KATOWICE"]

A ty w tym czasie uciekałes Chuliganie

-
Johny84
Ghost pisze:
Johny84 pisze:
Ale do Krk Ci bardzo po drodze, o czym obaj doskonale wiemy
Pozdrawiam Panie "obiektywny" moderatorze. I jak coś to wal na gg, żeby już nie ciągnąć tego tutaj.
Bo to fajne miasto i fajni ludzie w nim mieszkają
Nigdzie nie pisałem że jestem obiektywny, swoje zdanie mam, ale nikogo nie oceniam jako mod pod kątem zgadzania się bądź nie ze mną.
Pzdr.
-
Łupaszko
Właśnie wróciłem z wypoczynku na koszt państwa po Polonia - Legia. Wtrące swoje trzy grosze dopiero teraz. Te "Legia to.." zaintonowało przy wychodzeniu kilkunastoosobowa grupka kibiców Polonii (wszyscy pikniki,z tego co widziałem), którą ledwo słyszeliście, ale ok to spada na nas, ale natychmiast cały sektor Legii odpowiedział: "przyszliście chamy...". Na meczu z waszej strony jawna prowokacja w postaci "Polska bez Śląska". Po jakiego grzyba nam śpiewacie tą debilną przyśpiewke bolszewików z Zagłębia? To zajawka narodowości ślaskiej z Ruchu, a nie nasza. Jakby powiedzmy Śląsk odłoczył się od Polski to kibice Legii pierwsi zgłaszaliby się do wojska do pacyfikacji, więc po co ten debilizm i zakłamanie? Wszyscy jesteśmy Polakami.
Jak chcieliście się bić, to mieliście komórki. Co to dla was za radocha rozpraszać z zaskoczenia słabiutką Polonię? Tylko tyle chyba, że byliście dzięki temu pewni,że będziecie górą.
Byłem w tym "tłumie" pod stadionem, który uciekł przed wami. Uczciwość jednak nakazuje napisać, że kilkanaście osób zostało i psiarnia, która wpadła zaczęła celować z metra własnie w nas najpierw, więc wszyscy nie wpadliśmy w panikę. Co do reszty to były tam od nas głównie małolaty (nawet nie było za bardzo z kogo zmontować patrolu karnego na oś. Tysiąclecia).
Co do Zagłębia to słyszałem, że było go więcej niż kilkunastu. Ponoć wszyscy bez białych koszulek byli tej proweniencji (a trochę takich było). Może skomentuje to ktoś zorientowany?
Nie dziwcie się, że jak utrzymamy się w I lidzę, to drugi raz nie zgodzimy się na wasz pobyt na naszych sektorach. Nie jest to podawanie ręki pedałom z "iti", tylko konsekwencja w/w wydarzeń. Zawiedliśmy się na Was i drugi raz nie damy się zrobić w bambuko.
Ostatnio zmieniony 27.11.2007, 11:17 przez
Łupaszko, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Dyczak
Łupaszko pisze:
Co do Zagłębia to słyszałem, że było go więcej niż kilkunastu. Ponoć wszyscy bez białych koszulek byli tej proweniencji (a trochę takich było).
mylisz się
...i tylko Legia, Legia Warszawa
-
Łupaszko
Możliwe, dlatego prosiłem o uczciwą odpowiedź.
-
gimnazjalistawokularach
autor: gimnazjalistawokularach » 27.11.2007, 21:14
Łupaszko pisze:(...)Co to dla was za radocha rozpraszać z zaskoczenia słabiutką Polonię? Tylko tyle chyba, że byliście dzięki temu pewni,że będziecie górą.
(...)
Mimo młodego wieku, pamiętam jak swego czasu umówiliście się z brygadą RR...
PS.Swoją drogą... przestaliście się już bawić się hitlerowskimi gadżetami?
-
Łupaszko
Co ma piernik do wiatraka

? Nie można być polskim narodowym-socjalistą? Poza tym ów gadzet był raz (na szczęście) i to parę lat temu. Utożsamiała się z nim tylko część z nas i to wcale nie liczna, choć szanowana. Obejrzyj sobie np:odznaki przedwojennych pułków strzelców podhalańskich. W każdym swasta jest centralnym elementem. Świat nie jest taki jednoznaczny, jak narazie się tobie wydaje.
Widzisz, jakbyś nie był młodego wieku, to byś wiedział co to za "ekipa" ta "brygada r/r". Jak ktoś nagminnie łamie elementarne zasady nie może oczekiwać honorowego zachowania w stosunku do siebie.
-
T2
Na Legie przy wyjsciu spiewaly pikniki, sniezkami rzucaly pikniki, na przystanku stal "tlum" piknikow. A ekipa zostala w domu? Czy miala pierwszenstwo, jak przyjechal pierwszy tramwaj po meczu?
Jak sie pelni role gospodarza w takich warunkach, jak jezdzi Legia, to sie ogarnia temat od poczatku do konca. Z tego, co piszecie, nie ogarnial tego nikt, to co sie dziwicie, ze w koncu ktos nie zdzierzyl, po tych prowokacjach. I teraz lament po jakichs drobnych, smiesznych ganiankach. Jedyny przytomny glos ze strony Polonii, to Rycha (pozdrowienia dla emerytow;)
-
gimnazjalistawokularach
autor: gimnazjalistawokularach » 27.11.2007, 22:33
Łupaszko pisze:(...)Nie można być polskim narodowym-socjalistą? Poza tym ów gadzet był raz (na szczęście) i to parę lat temu. Utożsamiała się z nim tylko część z nas i to wcale nie liczna, choć szanowana. Obejrzyj sobie np:odznaki przedwojennych pułków strzelców podhalańskich. W każdym swasta jest centralnym elementem.
Jeśli można być polskim narodowym socjalistą, to dlaczego piszesz, że na szczęście tylko raz...?
Tak wiem. A Czarne Legiony co to bolszewików gnały na wschód (walka o granice po 1 wś) i wycinały w pień miały na czapeczkach trupią czaszkę z piszczelami...
Tyle tylko że owi polscy narodowi-socjaliści posługują się symboliką armii która mordowała Polaków.
Zdrada stanu

-
Łupaszko
Tak nie ogarniamy "chorzowskich" meczy u siebie. Dziwisz się? 20 lat w II lidze i 4 w III zrobiły swoje. A pod bokiem same uznane firmy.Bytom to nie Lublin, Radom czy Zagłebie, gdzie realnie jest tylko jeden sensowny wybór, bez względu na ligę w której gra.
T2 masz rację w całym swoim poście, tylko odrobina obiektywizmu nakazuje dodać, że prowokacje były obustronne (i po stronie Legii bardziej gremialne), a o to mi od początku chodziło.
Pytasz się gdzie była ekipa Polonii? Wszędzie i nigdzie... Częściowo porozrzucani wśród reszty, a częściowo lała przypadkowych Legionistów przy samochodach, w czasie kiedy ekipa Legi lała i rozganiała przypadkowych Polonistów.Oczywiście działo się to w odpowiednich proporcjach. Pewnie, że ganianki były drobne i smieszne, tylko ludzie spod znaku (L) przechwalali się pare stron wyżej jak to gonili tłumy. Nasz kolosalny błąd, że zaufaliśmy bezgranicznie. Dobra kończe, bo ciągnąć tego nie ma sensu
-
Browarski
Rycho pisze: mnie najbardziej rozbawił od Was taki duuuży grubasek, który sie zapędził i dorwało go 2 od nas, jak widział, że jest sam i nieda sobie rady to stwierdził, że jest z TB i sam niemoże sie bic tylko musi zadzwonic po reszte kolegów ... ...
Jeżeli to fakt to nominuje go do "super gościa miesiąca" na kibicach.net

POLONIA WARSZAWA
-
Kubal
Łupaszko pisze:Tak nie ogarniamy "chorzowskich" meczy u siebie. Dziwisz się? 20 lat w II lidze i 4 w III zrobiły swoje. A pod bokiem same uznane firmy.Bytom to nie Lublin, Radom czy Zagłebie, gdzie realnie jest tylko jeden sensowny wybór, bez względu na ligę w której gra.
T2 masz rację w całym swoim poście, tylko odrobina obiektywizmu nakazuje dodać, że prowokacje były obustronne (i po stronie Legii bardziej gremialne), a o to mi od początku chodziło.
Pytasz się gdzie była ekipa Polonii? Wszędzie i nigdzie... Częściowo porozrzucani wśród reszty, a częściowo lała przypadkowych Legionistów przy samochodach, w czasie kiedy ekipa Legi lała i rozganiała przypadkowych Polonistów.Oczywiście działo się to w odpowiednich proporcjach. Pewnie, że ganianki były drobne i smieszne, tylko ludzie spod znaku (L) przechwalali się pare stron wyżej jak to gonili tłumy. Nasz kolosalny błąd, że zaufaliśmy bezgranicznie. Dobra kończe, bo ciągnąć tego nie ma sensu
Obiektywizmu troche.Widzę,że Ty byłeś wszędzie,i na "naszym" parkingu i pod Carefeurem-gratuluje szybkości,do tego wszystko widziałeś

Zuważyłem też,że masz najwięcej do powiedzenia a z Waszej ekipy,to chyba nie Ty komentujesz takie akcje
PS.Proszę osoby od nas o nie komentowanie tych wydarzeń.Wiemy jak było i THE END

Złodzieje i pijacy są,kibice z Warszawy,złodziejsko przemytniczy klub,to Legia Warszawa
-
Łupaszko
Bo ja jestem cichociemny i mogę

.Nie strzymałem i tyle. Przynajmniej silę się na obiektywizm, w przeciwieństwie do niektórych. Nie byłem wszędzie, ale mam informację z pierwszej ręki, godnej zufania i bajek nie muszę pisać. Jak coś to pw.
-
Kubal
Łupaszko pisze:Bo ja jestem cichociemny i mogę

.Nie strzymałem i tyle. Przynajmniej silę się na obiektywizm, w przeciwieństwie do niektórych.
Nie byłem wszędzie, ale mam informację z pierwszej ręki, godnej zufania i bajek nie muszę pisać.
Jak coś to pw.
Nie byłeś,nie widziałeś,ale masz informacje

Jak większość tutaj

W dodatku z "pierwszej ręki" a to argument nie do podważenia

Co do PW,to tekst już obleciany na tym forum,więc daruj sobie.
PS.Gadać z Tobą na privie nie chce,więcej już w tym temacie nic nie napisze

Złodzieje i pijacy są,kibice z Warszawy,złodziejsko przemytniczy klub,to Legia Warszawa
-
viceroy
PW tekst obleciany , daj se spokój chłopie , z nic nie wnoszącą gatką i ponizajacą coraz to bardziej wasz poziom.
Zajmij sie swoim podwórkiem , i popraw lepiej poziom ,własnego forum Legii .
Nie bede sie tu znizał do poziomu kibiców Legii , i równiez nie mam zamiaru dyskutowac z Tobą na PW .

Gůrny Ślůnsk , Freistaat Bayern , Euskadi Vasca
-
tomo
Łupaszko pisze:Właśnie wróciłem z wypoczynku na koszt państwa po Polonia - Legia. Wtrące swoje trzy grosze dopiero teraz. Te "Legia to.." zaintonowało przy wychodzeniu kilkunastoosobowa grupka kibiców Polonii (wszyscy pikniki,z tego co widziałem), którą ledwo słyszeliście, ale ok to spada na nas, ale natychmiast cały sektor Legii odpowiedział: "przyszliście chamy...". Na meczu z waszej strony jawna prowokacja w postaci "Polska bez Śląska". Po jakiego grzyba nam śpiewacie tą debilną przyśpiewke bolszewików z Zagłębia? To zajawka narodowości ślaskiej z Ruchu, a nie nasza. Jakby powiedzmy Śląsk odłoczył się od Polski to kibice Legii pierwsi zgłaszaliby się do wojska do pacyfikacji, więc po co ten debilizm i zakłamanie? Wszyscy jesteśmy Polakami.
Jak chcieliście się bić, to mieliście komórki. Co to dla was za radocha rozpraszać z zaskoczenia słabiutką Polonię? Tylko tyle chyba, że byliście dzięki temu pewni,że będziecie górą.
Byłem w tym "tłumie" pod stadionem, który uciekł przed wami. Uczciwość jednak nakazuje napisać, że kilkanaście osób zostało i psiarnia, która wpadła zaczęła celować z metra własnie w nas najpierw, więc wszyscy nie wpadliśmy w panikę. Co do reszty to były tam od nas głównie małolaty (nawet nie było za bardzo z kogo zmontować patrolu karnego na oś. Tysiąclecia).
Co do Zagłębia to słyszałem, że było go więcej niż kilkunastu. Ponoć wszyscy bez białych koszulek byli tej proweniencji (a trochę takich było). Może skomentuje to ktoś zorientowany?
Nie dziwcie się, że jak utrzymamy się w I lidzę, to drugi raz nie zgodzimy się na wasz pobyt na naszych sektorach. Nie jest to podawanie ręki pedałom z "iti", tylko konsekwencja w/w wydarzeń. Zawiedliśmy się na Was i drugi raz nie damy się zrobić w bambuko.
Przestań się mazać jak baba..
P.S. Bez koszulek byli Ci co nie mieli biletu kupionego w Warszawie.
Z Zagłębia Sosnowiec, góra kilkanaście osób.
-
Janek
- ostatnie ostrzeżenie
nie da się już czytać tych płaczów Polonii,przecież tak naprawde nic się nie stało,kilka ganianek i tyle...przecież chyba to dobrze ,że tego typu akcja są,chyba o to nam chodzi.Gdybyśmy grali np. z Lechem,Widzewem czy np.Wisłą i były by tego typu akcje to wątpie ,żeby ktos płakał tak jak wy.
-
manolo_pb
Janek pisze:nie da się już czytać tych płaczów Polonii,przecież tak naprawde nic się nie stało,kilka ganianek i tyle...przecież chyba to dobrze ,że tego typu akcja są,chyba o to nam chodzi.Gdybyśmy grali np. z Lechem,Widzewem czy np.Wisłą i były by tego typu akcje to wątpie ,żeby ktos płakał tak jak wy.
Skończcie pieprzyć, że ktoś płacze. Poprostu padło kilka słów sprostowania, bo w waszych "warszawskich" łbach się gotuje i obwieszczacie światu, że jakies tłumy goniliscie. Tyle.