EuroInfo

Informacje ze światowych trybun

Moderator: Automoderation

ODPOWIEDZ
iparts.pl
Grabiszynska2003

Post autor: Grabiszynska2003 »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Grabiszynska2003

Metallurg Zaporozhie - Dnepr Dnepropetrovsk

http://pl.youtube.com/watch?v=ODymeLIdl-Q

Bulgaria-Rumunia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

http://pl.youtube.com/watch?v=ygTFrtAXLp0
Il_Fanatico

Post autor: Il_Fanatico »

Orientuje się ktoś ilu przyjezdnych na Holandia-Luksemburg??
__DarkLG__

Post autor: __DarkLG__ »

Il_Fanatico

Z Luskemburgu by ktoś przyjechał ?? Chyba tylko delegaci !
Il_Fanatico

__DarkLG__ pisze:Il_Fanatico

Z Luskemburgu by ktoś przyjechał ?? Chyba tylko delegaci !
I tu się grubo mylisz bo w Luksemburgu istnieje normalny zorganizowany ruch kibicowski, mieszka tam w koncu bodaj 600tys. ludzi więc gdzieś tyle co w dużym Polskim mieście. Na Eurosporcie pokazali przez dosłownie sekunde kawałek ich sektora więc trudno było ocenić ilu tam ich było
drazen

Post autor: drazen »

Szczerze to nie spodziewal bym sie ze w Luksembrgu istnieje jakis ruch kibicowski. Jeżeli to prawda to jestem tym zaskoczony... Można by rozwinac ten watek :wink: Jakie ekipy sie wyrozniaja, moze ktos jakies fotki ma... Tak z czystej ciekawosci bym zobaczyl jak to sie tam wszystko prezentuje :P
Jan_Kowalski

Post autor: Jan_Kowalski »

Stadiony, na których odbędą się mecze Euro-2008, są co prawda nowoczesne, ale straszliwie małe - krytykuje organizatorów przyszłorocznych finałów piłkarskich mistrzostw Europy włoski dziennik "La Gazetta dello Sport". "Stadiony, na których odbędą się mecze Euro-2008, są co prawda nowoczesne, ale straszliwie małe. Zdecydowanie za małe na taki turniej" - napisał mediolański dziennik, podkreślając, że choć nie wszyscy uczestnicy są jeszcze znani, kibice zdążyli już złożyć zapotrzebowanie na ponad dziesięć milionów biletów.
Tak sie zastanawiam w jakich to liczbach Wlosi jezdza za swoja kadra, nie sadze zeby choc w polowie dorownywali Anglikom czy np.nam :D.
Junior

Post autor: Junior »

Ja mam pytanie odnośnie Serbi, jak tam wyglądają chuliganki itd, zgody kosy, może ktoś napisać?
Sync

Post autor: Sync »

z tego co wiem Crvena Zvezda ma zgode z Olympiacosem Pireus i Spartakiem Moskwa a Partizan z Paokiem Saloniki reszty nie wiem ale tez mnie to ciekawi
Altruista

Post autor: Altruista »

ponadto Crvena- Spartak Partizan-CSKA, RAD- Dynamo (?)
niektórzy kibice Crvenej dziwią się, że Polacy też mają kontakty z Rosjanami, Rosja-Serbia to przyjaciele od kiedy car wspomógl ich w jakims powstaniu
a flaga imperium rosyjskiego wisząca na Lechu to trochę dziwne :?
Junior

Post autor: Junior »

No i flaga Lecha też wisiała u Ruskich, tylko nie wiem dokładnie gdzie.
Il_Fanatico

drazen pisze:Szczerze to nie spodziewal bym sie ze w Luksembrgu istnieje jakis ruch kibicowski. Jeżeli to prawda to jestem tym zaskoczony... Można by rozwinac ten watek :wink: Jakie ekipy sie wyrozniaja, moze ktos jakies fotki ma... Tak z czystej ciekawosci bym zobaczyl jak to sie tam wszystko prezentuje :P
Luksemburg-Bułgaria
http://www.flf.lu/galerie/galerie_image ... 4&maxh=600

Luksemburg-Słowenia

Zdaje się że przed wielką awarią forum była opisywana szerzej scena kibicowska w księstwie.
wrobloszczak

:)

Post autor: wrobloszczak »

może ktoś zapoda jakies foty z meczu Anglia-Chorwacja bo z tego co widziałem było sporo chorwatów

pozdrawiam

Bałtyk Gdynia na zawsze
Incognito.

Post autor: Incognito. »

http://pl.youtube.com/watch?v=9Abs2pUeoks
może ktoś napisać o co chodzi?
Incognito.

Post autor: Incognito. »

http://pl.youtube.com/watch?v=9Abs2pUeoks
neRka

Post autor: neRka »

Incognito. pisze: http://pl.youtube.com/watch?v=9Abs2pUeoks
Na Dynamie na meczach podwyższonego ryzyka flagi nie mogą wisieć powyżej jakiejś wysokości ( chyba 1,20m ), jak widać ta wisiała wyżej.
Hetman_KSV
Kontakt:

Re: :)

Post autor: Hetman_KSV »

wrobloszczak pisze:może ktoś zapoda jakies foty z meczu Anglia-Chorwacja bo z tego co widziałem było sporo chorwatów
Obrazek

Obrazek

Obrazek
wrobloszczak

:)

Post autor: wrobloszczak »

dziekówa za te foty Chorwatów

pozdro

Bałtyk Gdynia na zawsze
Dzikson!

Post autor: Dzikson! »

http://www.youtube.com/watch?v=RacUjdVK41o

Oprawa Chorwatow na poczatek meczu.

W Klagenfurcie (Austria) kilkuosobowa ekipa Chorwatow "rozrabiala" na lotnisku, po czym policja byla zmuszona zamknac lotnisko.
Inter

Post autor: Inter »

DanielW
Kontakt:

Post autor: DanielW »

Haugesund - LILLESTRØM SK 11.11.07:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
kiwa jako tako

Post autor: kiwa jako tako »

Ilu Walijczyków w Niemczech ?
neRka

Post autor: neRka »

To co napisałem to było info z innego forum.
allegro

Post autor: allegro »

Udalo mi sie odswiezyc znajomosc z kibicem Hansy Rostock oraz Dynama Berlin.

W duzej paczce dostalem parenascie niemieckich pisemek w stylu "TMK", w tym jedno tylko o scenie polskiej "Granzganger".

Jak znajde czas to przetlumacze pare felietonow.
MuRPhY

Post autor: MuRPhY »

allegro pisze:Udalo mi sie odswiezyc znajomosc z kibicem Hansy Rostock oraz Dynama Berlin.

W duzej paczce dostalem parenascie niemieckich pisemek w stylu "TMK", w tym jedno tylko o scenie polskiej "Granzganger".

Jak znajde czas to przetlumacze pare felietonow.
jak mozesz to wrzuc chociaz skany, z tlumaczeniem niektorzy sobie poradza... 8)
allegro

Dobra. Pozwolcie, ze zajme sie opisywaniem niemieckiej sceny.
Wszystko bedzie pochodzic z niemieckich zinow oraz kontatkow z paroma osobami z Dynama, Hansy, Unionu, Loku.

Okladka najlepszej wg mnie gazetki:
http://s001.wyslijto.pl/?file_id=08073970898351694939

Pare niemieckich ekip:
http://s001.wyslijto.pl/?file_id=04160856535757635889
http://s001.wyslijto.pl/?file_id=82082190008521066974

Opisy paru ekip:

FC LOKOMOTIVE LEIPZIG:

Nazwa ekipy - Scenario LOK + Ultras LOK
Liczba czlonkow - 26 SL + 17 ULL
Zgody: Saalefront Ultras
Kosy: Sachsen Leipzig

HANSA ROSTOCK
Nazwa ekip: Suptras Rostock 01, Baltic Boys Rostock
Liczba czlonkow: kolo 150
Zgody: brak
Kosy: Energie Cottbus, Commando Cannstatt, Hertha BSC, Hamburger SV, St Pauli
Polityka: na stadionie apolitycznie

UNION BERLIN
Nazwa ekipy: Wuhlesyndikat
Zgody: brak, dobre kontakty z Cottbussem
Kosy: Dynamo Berlin

ENERGIE COTTBUS
Ekipy: Ultima Raka, Inferno Cottbuss
Zgody: CC 97
Kosy: caly BErlin, Dresden, Rostock

Potem wkleje grafitti
allegro

Berlin.

W stolicy RFN najkonkretniejsza ekipa moze pochwalic sie Dynamo Berlin, chociaz za czasow muru berlinskiego przezywali lepsze czasy. Obecnie wielu ze "starej gwardii" przebywa w odosobnieniu, a mlodych jest tylu, co kot naplakał.
Dlatego na sektorze zajmowanym przez najbardziej fanatycznych kibicow srednia wieku jest kolo 26lat.
Bedac na stadionie Dynama ma sie wrazenie, ze czas sie zatrzymal, a my dalej brniemy w zelaznej kurtynie.
Pare lat temu byly przypadki, ze policja rezygnowala z ochrony spotkan, a przyjezdni omijali wschodni Berlin szerokim lukiem.

Ich rownowaga stara sie byc Union. Mlodsi fanatycy, ktorzy niepamietaja czasow muru. Jeszcze 3-4 lata temu na Union nastapila tzw "moda", ale tak szybko jak pojawili sie fanatycy, tak szybko oni znikneli po utemperowaniu ich przez Dynamo.
Generalnie uwaza sie, ze kibice Unionu pochodza z przyslowiowych dobrych domow, ktorzy upodobali sobie slynny angielski styl z FF. Niestety czesto styl "casual" nie idzie w parze z umiejetnosciami, a doszlo do tego, ze kazdy w Paul&Sharku, Stone Island, czy Lacoste dostawal w*******, bo byl uznawany za fana Unionu.
Mimo to jest pare miejsc w Berlinie, gdzie bezapelacyjnie kroluje Union. Wsrod tych miejscowek jest dyskoteka K7, ktora to hools Dynama obieraja sobie na cel srednio raz w miesiacu. Pod tym lokalem Union moze pochwalic sie najwiekszymi zwyciestwami, ale takze na terenie wroga takze potrafi sie pokazac. Mam tu na mysli bezprecedensowy wjazd na Prenzlauerg Berg (dzielnica Dynama).

W zime ekipy te najczesciej spotykaja sie na dyskotekach, lokalnych fescynach, czy imprezach okolicznosciowych. Panuje tu zasada: "Patrz, gdzie sie bawisz". Generalnie Union ma swoje knajpki, a Dynamo swoje.
TomekRTS
Kontakt:

Post autor: TomekRTS »

allegro pisze:Berlin.

W stolicy RFN najkonkretniejsza ekipa moze pochwalic sie Dynamo Berlin, chociaz za czasow muru berlinskiego przezywali lepsze czasy. Obecnie wielu ze "starej gwardii" przebywa w odosobnieniu, a mlodych jest tylu, co kot naplakał.
Dlatego na sektorze zajmowanym przez najbardziej fanatycznych kibicow srednia wieku jest kolo 26lat.
Bedac na stadionie Dynama ma sie wrazenie, ze czas sie zatrzymal, a my dalej brniemy w zelaznej kurtynie.
Pare lat temu byly przypadki, ze policja rezygnowala z ochrony spotkan, a przyjezdni omijali wschodni Berlin szerokim lukiem.

Ich rownowaga stara sie byc Union. Mlodsi fanatycy, ktorzy niepamietaja czasow muru. Jeszcze 3-4 lata temu na Union nastapila tzw "moda", ale tak szybko jak pojawili sie fanatycy, tak szybko oni znikneli po utemperowaniu ich przez Dynamo.
Generalnie uwaza sie, ze kibice Unionu pochodza z przyslowiowych dobrych domow, ktorzy upodobali sobie slynny angielski styl z FF. Niestety czesto styl "casual" nie idzie w parze z umiejetnosciami, a doszlo do tego, ze kazdy w Paul&Sharku, Stone Island, czy Lacoste dostawal w*******, bo byl uznawany za fana Unionu.
Mimo to jest pare miejsc w Berlinie, gdzie bezapelacyjnie kroluje Union. Wsrod tych miejscowek jest dyskoteka K7, ktora to hools Dynama obieraja sobie na cel srednio raz w miesiacu. Pod tym lokalem Union moze pochwalic sie najwiekszymi zwyciestwami, ale takze na terenie wroga takze potrafi sie pokazac. Mam tu na mysli bezprecedensowy wjazd na Prenzlauerg Berg (dzielnica Dynama).

W zime ekipy te najczesciej spotykaja sie na dyskotekach, lokalnych fescynach, czy imprezach okolicznosciowych. Panuje tu zasada: "Patrz, gdzie sie bawisz". Generalnie Union ma swoje knajpki, a Dynamo swoje.
A co z Herthą? Właśnie miałem nawet się zapytać o sytuację w Berlinie, ciekawi mnie jak to jest tam z Herthą. :wink:
dnl

Post autor: dnl »

neRka pisze:To co napisałem to było info z innego forum.
Ja nie wkleiłem info z forum, tylko fragment maila jakiego dostałem od kolesia z BSG Chemie.
allegro

TomekRTS pisze: A co z Herthą? Właśnie miałem nawet się zapytać o sytuację w Berlinie, ciekawi mnie jak to jest tam z Herthą. :wink:
Czesc II bedzie o Herthcie oraz tureckim zespole belinskim :shock:
allegro

dnl pisze:
W swobodnym tłumaczeniu: ochrona i klub zabroniły wieszać fany na ostatnim meczu na ich starym stadionie. Mimo to ultrasi wywiesili flage, wjechała ochrona i zdjęła flage. Ktoś tam się niby postawił ale fane stracili. W momencie kiedy to pisał nie wiedział czy po meczu doszło do jakiś atrakcji, ale to trudna sytuacja dla ultrasów Dynama.

Po aferze z meczem przeciwko LOK Leipzig w ogóle fani Dynama mają przepierdolone, wtedy tylko pierwszego dnia zawinięto grubo ponad 250 osób.
Dynamo toczy gruba batalie z klubem.
O to zdjecia z tego meczu:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
havamal

Post autor: havamal »

Jakieś info nt wczorajszych derbów Bukaresztu (Steaua - Dinamo)?
Wiem, że na stadionie drobne spięcia z policją- w ruch idą min krzesełka i piro.
Grabiszynska2003

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
_mk_
Major

Post autor: _mk_ »

havamal pisze:Jakieś info nt wczorajszych derbów Bukaresztu (Steaua - Dinamo)?
Wiem, że na stadionie drobne spięcia z policją- w ruch idą min krzesełka i piro.
http://pl.youtube.com/results?search_ty ... &uploaded=
kibic0

Post autor: kibic0 »

Przedmecz Slavia Praga-Sigma Ołomuniec

http://www.nova.cz/tvarchiv/?238d=24.11 ... 38v=122058

obejżyjcie do końca
Grabiszynska2003

Eintracht Frankfurt - VfB Stuttgart

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
szczena_uns
Kontakt:

Post autor: szczena_uns »

wlasnie wrocilem z celtic - shakhtar , ukraincow okolo 300 z kilkoma flagami i mini oprawa , dopinguja caly mecz lecz nibylo ich zbytnio slychac . celtic preentuje dwie oprwy na poczatku meczu ... na dniach wkleje zdjecia
ODPOWIEDZ