I tu się grubo mylisz bo w Luksemburgu istnieje normalny zorganizowany ruch kibicowski, mieszka tam w koncu bodaj 600tys. ludzi więc gdzieś tyle co w dużym Polskim mieście. Na Eurosporcie pokazali przez dosłownie sekunde kawałek ich sektora więc trudno było ocenić ilu tam ich było__DarkLG__ pisze:Il_Fanatico
Z Luskemburgu by ktoś przyjechał ?? Chyba tylko delegaci !

EuroInfo
-
-
-
Tak sie zastanawiam w jakich to liczbach Wlosi jezdza za swoja kadra, nie sadze zeby choc w polowie dorownywali Anglikom czy np.namStadiony, na których odbędą się mecze Euro-2008, są co prawda nowoczesne, ale straszliwie małe - krytykuje organizatorów przyszłorocznych finałów piłkarskich mistrzostw Europy włoski dziennik "La Gazetta dello Sport". "Stadiony, na których odbędą się mecze Euro-2008, są co prawda nowoczesne, ale straszliwie małe. Zdecydowanie za małe na taki turniej" - napisał mediolański dziennik, podkreślając, że choć nie wszyscy uczestnicy są jeszcze znani, kibice zdążyli już złożyć zapotrzebowanie na ponad dziesięć milionów biletów.

-
-
Luksemburg-Bułgariadrazen pisze:Szczerze to nie spodziewal bym sie ze w Luksembrgu istnieje jakis ruch kibicowski. Jeżeli to prawda to jestem tym zaskoczony... Można by rozwinac ten watekJakie ekipy sie wyrozniaja, moze ktos jakies fotki ma... Tak z czystej ciekawosci bym zobaczyl jak to sie tam wszystko prezentuje
[link]
[link]
Luksemburg-Słowenia
[link]
Zdaje się że przed wielką awarią forum była opisywana szerzej scena kibicowska w księstwie.
-
W Luksemburgu istnieje zorganizowany ruch kibicowski. Spotkalem kiedys w kasynie kibica z Diekirsch, czy cos takiego. Z tego co wywnioskowalem, to panuje tam styl jak we Francji, a o polskiej scenie wiedzial bardzo duzo.
Czesto ostatnio bywam w Berlinie. Pare dni temu widzialem bardzo konkretna ekipe ( z 25-30 osob) Dynama Berlin. Wszyscy w bluzach "Kein Union in Berlin".
Chcialem im cyknac fotke, ale szczerze piszac wystrachalem sie.
Widzialem tez Dynamo w akcji z jakimis Turasami (wyczytalem pozniej na necie, ze bylo to po meczu z jakims tureckim zespolem). Kazdy wie, ze Turcy nie rozstaja sie ze swoimi nozami od kebabow i to co mnie zdziwilo, to zero zwatpienia u Dynama. Kosa to jednak kosa.
Czesto ostatnio bywam w Berlinie. Pare dni temu widzialem bardzo konkretna ekipe ( z 25-30 osob) Dynama Berlin. Wszyscy w bluzach "Kein Union in Berlin".
Chcialem im cyknac fotke, ale szczerze piszac wystrachalem sie.
Widzialem tez Dynamo w akcji z jakimis Turasami (wyczytalem pozniej na necie, ze bylo to po meczu z jakims tureckim zespolem). Kazdy wie, ze Turcy nie rozstaja sie ze swoimi nozami od kebabow i to co mnie zdziwilo, to zero zwatpienia u Dynama. Kosa to jednak kosa.
Ja uwielbiam Ją, Ona tu jest i tańczy dla mnie...
-
:)
może ktoś zapoda jakies foty z meczu Anglia-Chorwacja bo z tego co widziałem było sporo chorwatów
pozdrawiam
Bałtyk Gdynia na zawsze
pozdrawiam
Bałtyk Gdynia na zawsze
-
http://pl.youtube.com/watch?v=9Abs2pUeoks
może ktoś napisać o co chodzi?
-
http://pl.youtube.com/watch?v=9Abs2pUeoks
-
Na Dynamie na meczach podwyższonego ryzyka flagi nie mogą wisieć powyżej jakiejś wysokości ( chyba 1,20m ), jak widać ta wisiała wyżej.Incognito. pisze: http://pl.youtube.com/watch?v=9Abs2pUeoks
Ruda Śląska Zawsze Z Ruchem!
-
Re: :)
wrobloszczak pisze:może ktoś zapoda jakies foty z meczu Anglia-Chorwacja bo z tego co widziałem było sporo chorwatów

-
:)
dziekówa za te foty Chorwatów
pozdro
Bałtyk Gdynia na zawsze
pozdro
Bałtyk Gdynia na zawsze
-
http://www.youtube.com/watch?v=RacUjdVK41o
Oprawa Chorwatow na poczatek meczu.
W Klagenfurcie (Austria) kilkuosobowa ekipa Chorwatow "rozrabiala" na lotnisku, po czym policja byla zmuszona zamknac lotnisko.
Oprawa Chorwatow na poczatek meczu.
W Klagenfurcie (Austria) kilkuosobowa ekipa Chorwatow "rozrabiala" na lotnisku, po czym policja byla zmuszona zamknac lotnisko.
-
-
-
Ja mam takie info od ziomka z Niemiec:neRka pisze:Na Dynamie na meczach podwyższonego ryzyka flagi nie mogą wisieć powyżej jakiejś wysokości ( chyba 1,20m ), jak widać ta wisiała wyżej.Incognito. pisze: http://pl.youtube.com/watch?v=9Abs2pUeoks
"What else? Fucking Dynamo Dresden club and security prohibites flags on the last
game in their old stadium. Anyway their ultras wanted to present their
flag. The security pulled it down and they destroy it!!! I know that
some ultras fight against security at that point of game but I don`t
know if something happened after the game. But it`s a hard situation for
Dynamo ultras to lose their best flag!
[link]"
W swobodnym tłumaczeniu: ochrona i klub zabroniły wieszać fany na ostatnim meczu na ich starym stadionie. Mimo to ultrasi wywiesili flage, wjechała ochrona i zdjęła flage. Ktoś tam się niby postawił ale fane stracili. W momencie kiedy to pisał nie wiedział czy po meczu doszło do jakiś atrakcji, ale to trudna sytuacja dla ultrasów Dynama.
Po aferze z meczem przeciwko LOK Leipzig w ogóle fani Dynama mają przepierdolone, wtedy tylko pierwszego dnia zawinięto grubo ponad 250 osób.
wszyscy jesteśmy Januszami.
-
-
jak mozesz to wrzuc chociaz skany, z tlumaczeniem niektorzy sobie poradza...allegro pisze:Udalo mi sie odswiezyc znajomosc z kibicem Hansy Rostock oraz Dynama Berlin.
W duzej paczce dostalem parenascie niemieckich pisemek w stylu "TMK", w tym jedno tylko o scenie polskiej "Granzganger".
Jak znajde czas to przetlumacze pare felietonow.

-
Dobra. Pozwolcie, ze zajme sie opisywaniem niemieckiej sceny.
Wszystko bedzie pochodzic z niemieckich zinow oraz kontatkow z paroma osobami z Dynama, Hansy, Unionu, Loku.
Okladka najlepszej wg mnie gazetki:
[link]
Pare niemieckich ekip:
[link]
[link]
Opisy paru ekip:
FC LOKOMOTIVE LEIPZIG:
Nazwa ekipy - Scenario LOK + Ultras LOK
Liczba czlonkow - 26 SL + 17 ULL
Zgody: Saalefront Ultras
Kosy: Sachsen Leipzig
HANSA ROSTOCK
Nazwa ekip: Suptras Rostock 01, Baltic Boys Rostock
Liczba czlonkow: kolo 150
Zgody: brak
Kosy: Energie Cottbus, Commando Cannstatt, Hertha BSC, Hamburger SV, St Pauli
Polityka: na stadionie apolitycznie
UNION BERLIN
Nazwa ekipy: Wuhlesyndikat
Zgody: brak, dobre kontakty z Cottbussem
Kosy: Dynamo Berlin
ENERGIE COTTBUS
Ekipy: Ultima Raka, Inferno Cottbuss
Zgody: CC 97
Kosy: caly BErlin, Dresden, Rostock
Potem wkleje grafitti
Wszystko bedzie pochodzic z niemieckich zinow oraz kontatkow z paroma osobami z Dynama, Hansy, Unionu, Loku.
Okladka najlepszej wg mnie gazetki:
[link]
Pare niemieckich ekip:
[link]
[link]
Opisy paru ekip:
FC LOKOMOTIVE LEIPZIG:
Nazwa ekipy - Scenario LOK + Ultras LOK
Liczba czlonkow - 26 SL + 17 ULL
Zgody: Saalefront Ultras
Kosy: Sachsen Leipzig
HANSA ROSTOCK
Nazwa ekip: Suptras Rostock 01, Baltic Boys Rostock
Liczba czlonkow: kolo 150
Zgody: brak
Kosy: Energie Cottbus, Commando Cannstatt, Hertha BSC, Hamburger SV, St Pauli
UNION BERLIN
Nazwa ekipy: Wuhlesyndikat
Zgody: brak, dobre kontakty z Cottbussem
Kosy: Dynamo Berlin
ENERGIE COTTBUS
Ekipy: Ultima Raka, Inferno Cottbuss
Zgody: CC 97
Kosy: caly BErlin, Dresden, Rostock
Potem wkleje grafitti
-
Berlin.
W stolicy RFN najkonkretniejsza ekipa moze pochwalic sie Dynamo Berlin, chociaz za czasow muru berlinskiego przezywali lepsze czasy. Obecnie wielu ze "starej gwardii" przebywa w odosobnieniu, a mlodych jest tylu, co kot naplakał.
Dlatego na sektorze zajmowanym przez najbardziej fanatycznych kibicow srednia wieku jest kolo 26lat.
Bedac na stadionie Dynama ma sie wrazenie, ze czas sie zatrzymal, a my dalej brniemy w zelaznej kurtynie.
Pare lat temu byly przypadki, ze policja rezygnowala z ochrony spotkan, a przyjezdni omijali wschodni Berlin szerokim lukiem.
Ich rownowaga stara sie byc Union. Mlodsi fanatycy, ktorzy niepamietaja czasow muru. Jeszcze 3-4 lata temu na Union nastapila tzw "moda", ale tak szybko jak pojawili sie fanatycy, tak szybko oni znikneli po utemperowaniu ich przez Dynamo.
Generalnie uwaza sie, ze kibice Unionu pochodza z przyslowiowych dobrych domow, ktorzy upodobali sobie slynny angielski styl z FF. Niestety czesto styl "casual" nie idzie w parze z umiejetnosciami, a doszlo do tego, ze kazdy w Paul&Sharku, Stone Island, czy Lacoste dostawal w*******, bo byl uznawany za fana Unionu.
Mimo to jest pare miejsc w Berlinie, gdzie bezapelacyjnie kroluje Union. Wsrod tych miejscowek jest dyskoteka K7, ktora to hools Dynama obieraja sobie na cel srednio raz w miesiacu. Pod tym lokalem Union moze pochwalic sie najwiekszymi zwyciestwami, ale takze na terenie wroga takze potrafi sie pokazac. Mam tu na mysli bezprecedensowy wjazd na Prenzlauerg Berg (dzielnica Dynama).
W zime ekipy te najczesciej spotykaja sie na dyskotekach, lokalnych fescynach, czy imprezach okolicznosciowych. Panuje tu zasada: "Patrz, gdzie sie bawisz". Generalnie Union ma swoje knajpki, a Dynamo swoje.
W stolicy RFN najkonkretniejsza ekipa moze pochwalic sie Dynamo Berlin, chociaz za czasow muru berlinskiego przezywali lepsze czasy. Obecnie wielu ze "starej gwardii" przebywa w odosobnieniu, a mlodych jest tylu, co kot naplakał.
Dlatego na sektorze zajmowanym przez najbardziej fanatycznych kibicow srednia wieku jest kolo 26lat.
Bedac na stadionie Dynama ma sie wrazenie, ze czas sie zatrzymal, a my dalej brniemy w zelaznej kurtynie.
Pare lat temu byly przypadki, ze policja rezygnowala z ochrony spotkan, a przyjezdni omijali wschodni Berlin szerokim lukiem.
Ich rownowaga stara sie byc Union. Mlodsi fanatycy, ktorzy niepamietaja czasow muru. Jeszcze 3-4 lata temu na Union nastapila tzw "moda", ale tak szybko jak pojawili sie fanatycy, tak szybko oni znikneli po utemperowaniu ich przez Dynamo.
Generalnie uwaza sie, ze kibice Unionu pochodza z przyslowiowych dobrych domow, ktorzy upodobali sobie slynny angielski styl z FF. Niestety czesto styl "casual" nie idzie w parze z umiejetnosciami, a doszlo do tego, ze kazdy w Paul&Sharku, Stone Island, czy Lacoste dostawal w*******, bo byl uznawany za fana Unionu.
Mimo to jest pare miejsc w Berlinie, gdzie bezapelacyjnie kroluje Union. Wsrod tych miejscowek jest dyskoteka K7, ktora to hools Dynama obieraja sobie na cel srednio raz w miesiacu. Pod tym lokalem Union moze pochwalic sie najwiekszymi zwyciestwami, ale takze na terenie wroga takze potrafi sie pokazac. Mam tu na mysli bezprecedensowy wjazd na Prenzlauerg Berg (dzielnica Dynama).
W zime ekipy te najczesciej spotykaja sie na dyskotekach, lokalnych fescynach, czy imprezach okolicznosciowych. Panuje tu zasada: "Patrz, gdzie sie bawisz". Generalnie Union ma swoje knajpki, a Dynamo swoje.
-
A co z Herthą? Właśnie miałem nawet się zapytać o sytuację w Berlinie, ciekawi mnie jak to jest tam z Herthą.allegro pisze:Berlin.

-
Dynamo toczy gruba batalie z klubem.dnl pisze:
W swobodnym tłumaczeniu: ochrona i klub zabroniły wieszać fany na ostatnim meczu na ich starym stadionie. Mimo to ultrasi wywiesili flage, wjechała ochrona i zdjęła flage. Ktoś tam się niby postawił ale fane stracili. W momencie kiedy to pisał nie wiedział czy po meczu doszło do jakiś atrakcji, ale to trudna sytuacja dla ultrasów Dynama.
Po aferze z meczem przeciwko LOK Leipzig w ogóle fani Dynama mają przepierdolone, wtedy tylko pierwszego dnia zawinięto grubo ponad 250 osób.
O to zdjecia z tego meczu:

-
- Major
http://pl.youtube.com/results?search_ty ... &uploaded=havamal pisze:Jakieś info nt wczorajszych derbów Bukaresztu (Steaua - Dinamo)?
Wiem, że na stadionie drobne spięcia z policją- w ruch idą min krzesełka i piro.

-
-
-
Wiadomosci z frontu. Union Berlin:
FC Union Berlin - Dusseldorf.
Po meczu 50 osobowa grupka Uniona podaza do busow gosci. Goscie nie podejmuja walki i ratuja sie ucieczka.
Lubeck - FC. Union Berlin
W drodze powrotnej konkretna awantura z psami. w pociagu. Fani z Berlina uzyli koktajlow Molotowa raniac paru policjantow. Pociag doszczetnie zdemolowany. Wszyscy Unisci zatrzymani i maja zarzuty.
FC. Union Berlin - Hertha BSC (amatorzy)
Przed meczem w nocy Unisci probuja skroic oprawe Herthy i pare flag. Udaje zdemolowac sie im oprawe, flagi pozostaja u swoich wlascicieli.
A na deser szkopskie dziary:

Wyjazdy:

FC Union Berlin - Dusseldorf.
Po meczu 50 osobowa grupka Uniona podaza do busow gosci. Goscie nie podejmuja walki i ratuja sie ucieczka.
Lubeck - FC. Union Berlin
W drodze powrotnej konkretna awantura z psami. w pociagu. Fani z Berlina uzyli koktajlow Molotowa raniac paru policjantow. Pociag doszczetnie zdemolowany. Wszyscy Unisci zatrzymani i maja zarzuty.
FC. Union Berlin - Hertha BSC (amatorzy)
Przed meczem w nocy Unisci probuja skroic oprawe Herthy i pare flag. Udaje zdemolowac sie im oprawe, flagi pozostaja u swoich wlascicieli.
A na deser szkopskie dziary:

Wyjazdy:

-