Komentarze 23-25.11

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Seb

Post autor: Seb »

manolo_pb pisze:Polonia vs Legia - Widzów 5800 + około 280 na trybunie VIP
Ile.. :?: :!: :?: :!:
To chyba jakiś żart.. Widzów max. 3 tysiące w tym/+ ok.500 od nas
iparts.pl
manolo_pb

Post autor: manolo_pb »

Seb pisze:
manolo_pb pisze:Polonia vs Legia - Widzów 5800 + około 280 na trybunie VIP
Ile.. :?: :!: :?: :!:
To chyba jakiś żart.. Widzów max. 3 tysiące w tym/+ ok.500 od nas
Tak dane podała kompetenta osoba z klubu. Mysle, ze na podstawie sprzedanych biletów. Pamietaj, że ten mecz był na Sląskim, więc wizualnie taka grupa ludzi prezentuje sie o wiele skromniej niz na mniejszym stadionie.

Legioner pisze:
Ogólnie zajebisty klimat po meczu. Miklasy i dziewulskie chcialy zakazów bo mialy uchronic przed awanturami to jak widac im nie za bardzo sie udaje. A) jezdzi nas tak samo duzo, ekipa raczej doborowa B) dawno nie pamietam takiego wyjazdu który zakonczyłby sie tylu starciami i ganiankami obu grup.
Myślę, że tym wpisem można zakończyć rozmowy o tym meczu.
paquito

Post autor: paquito »

Chłopie daj już spokój! Niedziela jest.... Są też inne mecze.
czarnulka88

Post autor: czarnulka88 »

Wyb(R)aniec pisze:Skonczcie juz pisac o meczu Gornik - Widzew !!
Jagielonia - Ruch Chorzów 1:1 (Ruchu ok 150)
JAGIELLONIA
kawa1984

Post autor: kawa1984 »

poolonia pisze:Ogólnie malo kiedy sie tu wpisuje ale widze ze musze.
Weszliście na stadion tylko dzieki naszym starania,pokazaliscie juz na meczu(bluzgi-wy zaczeliscie) i po meczu(ganianie zwyklych kibiców) ze nie warto starac sie(my jako kibice) byscie mogli jezdzic i wchodzic na sektor gospodarzy na tym swoim zakazie.Jezeli sie on utrzyma a my nie spadniemy to nie postaramy sie wogóle o to byscie mieli dostep na nasz sektor w BYTOMIU.
Myslalem ze jestescie bardziej honorowa ekipa i ustalen sie trzymacie!
odpowiem Ci tutaj aby nie rozmywać relacji..

otóż nie chcę aby kibice Legii byli postrzegani jako ekipa niehonorowa, a na wczorajszą sytuacje wpływ miało kilka czynników

przed meczem wiadomo było co i jak..kibice obu drużyn się dogadali..i nie mów mi proszę o niehonorowości..jak staliśmy pod kasami i obok nas przechodzili fani w czerwono-niebieskich szalikach to żadna ale to żadna krzywda im się nie stała..przeszli sobie obok nas i poszli do kasy dla Bytomian...drugi przypadek to taki jak w naszej grupie..tzn. w środku ekipy stojącej pod kasą pojawił się chłopak w szaliku Polonii..wszyscy się na niego dziwnie popatrzyli ale i temu jegomościowi zostało popuszczone..ustnie dostał wskazówkę , że jego ziomki wchodzą innym wejściem a tu stoi Legia..odszedł nieruszony

co do meczu to wiadomo...ustalono aby nie wjeżdżać na siebie...może my zaczęliśmy wrzucać na Arkę, ale wy o dziwo jakoś nadzwyczaj często ją pozdrawialiście..prowokacja? Nasz stosunek do Arki znacie...my pojechaliśmy kilka razy po Arce, Wy po Zagłębiu..ok...jednak pod koniec meczu to wy zaczęliście jechać Legia to stara k.....nie wspominam już o śnieżkach i takich tam głupich okrzykach

a teraz przejdźmy do atrakcji pozasportowych..otoż myśleliśmy że nas trochę przetrzymają jeszcze na sektorze..jednak jakiś bardzo "mądry" ochroniarz otworzyła bramę ze stadionu tak że cała Legia wyszła na wprost kilkudziesięcioosobowej grupy Polonii w szalach..i tutaj Ci powiem że i owym fanom nic się nie stało..podejrzewam, że byli trochę posrani idąc i mając za plecami Legię..ale jak mówiłem-nikt ich nie ruszał..skręcili w inną stronę a my do aut..jednak z odległości zaczęły się głupie okrzyki w stronę Legii dlatego pobiegła banda za nimi..akcji pod Carrefourem i na przystanku nie oceniam bo udałem się do auta..

tak więc nie mów o niehonorowym zachowaniu Legii

pozatym w czasach, w których kibic jest inwigilowany na każdym kroku oraz nie ma dużej możliwości wykręcenia czegokolwiek...
taka akcja i możliwość jakichś akcentów spod znaku hools powinna raczej cieszyć prawda?..wszak jest to element naszego kibicowskiego rzemiosła

ode mnie tyle..jest to moja ocena sytuacji..nie traktować tego jako oficjalnego stanowiska całej Legii
kawa1984

nie ma tutaj co rozdmuchiwać bo nic się wielkiego nie działo..nie rób z igły wideł..z Zagłębia kilka sztuk a nie kilkaset jak to ma miejsce przy okazji meczy Legii na Śląsku..co do pozdrawiania to nie wiem czy tak na przemian..skoro darliście mordki kilka minut na dwa głosy:ARKA GDYNIA

ode mnie tyle na temat tego meczu..swoje zdanie wyraziłem
bin

Post autor: bin »

kawa1984 pisze:nie ma tutaj co rozdmuchiwać bo nic się wielkiego nie działo..nie rób z igły wideł..z Zagłębia kilka sztuk a nie kilkaset jak to ma miejsce przy okazji meczy Legii na Śląsku..co do pozdrawiania to nie wiem czy tak na przemian..skoro darliście mordki kilka minut na dwa głosy:ARKA GDYNIA

ode mnie tyle na temat tego meczu..swoje zdanie wyraziłem
Raczej kilkanaście sekund i było to raz, może 2 zapodane, a następnie/poprzednio oczywiście pozdrowienia dla Odry.
Jurek z Działek

Post autor: Jurek z Działek »

kawa1984 pisze:
poolonia pisze:Ogólnie malo kiedy sie tu wpisuje ale widze ze musze.
Weszliście na stadion tylko dzieki naszym starania,pokazaliscie juz na meczu(bluzgi-wy zaczeliscie) i po meczu(ganianie zwyklych kibiców) ze nie warto starac sie(my jako kibice) byscie mogli jezdzic i wchodzic na sektor gospodarzy na tym swoim zakazie.Jezeli sie on utrzyma a my nie spadniemy to nie postaramy sie wogóle o to byscie mieli dostep na nasz sektor w BYTOMIU.
Myslalem ze jestescie bardziej honorowa ekipa i ustalen sie trzymacie!

Goście ktorzy pozamykali sie w autach przy Carrefoure nie byli Piknikami.Nie chcieli sie bic to nikt z tego powodu nie rozwalał aut itp.
Wyluzuj chlopaku
coglin

Post autor: coglin »

Sosnowiecka "gościnność"

Duże kłopoty z powrotem z Sosnowca do Krakowa będą mieli wszyscy przedstawiciele krakowskich mediów i władz naszego klubu. Przecięte zostały opony wszystkich samochodów na krakowskich numerach rejestracyjnych, które stały na klubowym parkingu!

Na parking skierował wcześniej gości z Krakowa rzecznik prasowy Zagłębia Sosnowiec. Były tak "wspaniale" chronione, że ich uszkodzonych zostało większość opon wszystkich krakowskich pojazów. Problem z powrotem będą mieli m.in. dziennikarze "Gazety Krakowskiej", "Dziennika Polskiego", "Przeglądu Sportowego", "Faktu", agencji ASInfo, przedstawiciele biura prasowego Wisły i nasza redakcja...

wislakrakow.com
(redakcja)
Torfiorz
Kontakt:

Post autor: Torfiorz »

Mam pytanie do kibiców Cracovii, jak to jest z Waszym protestem? Trwa on nadal, został zakończony czy może zmieniła się jego forma? Podczas meczu z nami w sobotę na stadionie normalnie wisiały flagi i słychać było Wasz doping.
TSNH

Post autor: TSNH »

Własnie wróciłem z Sosnowca(Zagłebie-Wisła)
Wyjazd raczej udany, Zagłębie nawet nieźłe się zaprezentowało ale bez rewelacji, z naszej strony doping dobry - troche bluzg szczególnie na Legie i troche na Zagłębie
Po meczu ognie sztuczne na stadionie, nie wiem z jakiej to okazji ale fajnie.....:)
I to chyba wszystko. Mam nadzieje że to nie była nasz ostatni wypad do Sosnowca////i w niedługim czasie znowu się spotkamy. tyle odemnie
kawa1984

TSNH pisze:Własnie wróciłem z Sosnowca(Zagłebie-Wisła)
Wyjazd raczej udany, Zagłębie nawet nieźłe się zaprezentowało ale bez rewelacji, z naszej strony doping dobry - troche bluzg szczególnie na Legie i troche na Zagłębie
Po meczu ognie sztuczne na stadionie, nie wiem z jakiej to okazji ale fajnie.....:)
I to chyba wszystko. Mam nadzieje że to nie była nasz ostatni wypad do Sosnowca////i w niedługim czasie znowu się spotkamy. tyle odemnie
podejrzewam, że z okazji pierwszego po latach meczu w 1 lidze na stadionie Ludowym..na dodatek przy nowym sztucznym oświetleniu
BIG

Post autor: BIG »

takie pytanie, jaka ekipa kolo 15 czy po 15 przejezdzala przez Olkusz i na tamtejszym statoilu kogos przegonila??
bin

Post autor: bin »

Do "Ma."
Kolega z Polonii W-wa ma rację. Osoby, które juz wyrosły z lat szczenięcych nie piszą w ten sposób.

Jak będziesz dodawał na końcu takie zdania:
Pozdrawiam myslących i z doswiadczeniem na szlaku kibicowskim.
bez pozdrowienia dla zakompleksionych
raczej nikt rozsądny nie uzna Ciebie za "myślącego", "doświadczonego na szlaku kibicowskim", "niezakompleksionego"

Skoro jesteś taki doświadczony to będziesz znał takie hasło:

"Prawdziwi bohaterowie nie czekają na pochwały"

I to się tyczy większej ilości osób z tego tematu.
Pozdrawiam
Rycho

Post autor: Rycho »

taa panowie Leginiści, w 40 goniliście cały tłum, pod cerfurem dorowaliście pewnym osobom w samochodzie, prawda jest taka, że było dużo bieganiny w małych grupkach, z róznymi efaktami dla tych grup, mnie najbardziej rozbawił od Was taki duuuży grubasek, który sie zapędził i dorwało go 2 od nas, jak widział, że jest sam i nieda sobie rady to stwierdził, że jest z TB i sam niemoże sie bic tylko musi zadzwonic po reszte kolegów ... generalnie fajnie było i płacze z obywdu stron sa bez sensu ...
marysia
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: marysia »

odnośnie poprzecinanych opon
Niektórym pojazdom poprzecinano komplet opon, innym zaledwie po dwie. To jednak wystarczyło, by unieruchomić nas w Sosnowcu. Co warte uwypuklenia, uszkodzono nie tylko samochody przedstawicieli krakowskich mediów. Ucierpiał również pojazd działacza z Zagłębia (rejestracja z Andrychowa) oraz kilku piłkarzy sosnowickiego klubu, m.in. Kaliciaka i Gawęckiego (obaj samochody na rejestracjach z województwa małopolskiego).
tak się rozpędzili, że swoim poprzecinali :oops:
nikczemny

Post autor: nikczemny »

BIG pisze:takie pytanie, jaka ekipa kolo 15 czy po 15 przejezdzala przez Olkusz i na tamtejszym statoilu kogos przegonila??
Część Wisły. Uciekający to paru miejscowych za Zagłębiem Sosnowiec
GKS KATOWICE

Post autor: GKS KATOWICE »

8)
Manolo powiem Ci ze akurat klapsy dostal chorzowski bueheheheehe :P wiec nie gadaj jak nie wiesz
nikczemny

Post autor: nikczemny »

Greg na tym forum oczekiwać normalnej odpowiedzi (skromnej, rzetelnej, prawdziwej,nieokraszonej w bzdury) to naprawdę zadanie dla odważnych i cierpliwych
manolo_pb

Post autor: manolo_pb »

GKS KATOWICE pisze:8)
Manolo powiem Ci ze akurat klapsy dostal chorzowski bueheheheehe :P wiec nie gadaj jak nie wiesz
Moze być. Nie pytalismy sie :lol:
Barto

Post autor: Barto »

manolo_pb pisze:
GKS KATOWICE pisze:8)
Moze być. Nie pytalismy sie :lol:
Ciekawe czy będziecie tacy mądrzy przy następnym meczu w Chorzowie....i sie pałętać po mieście :]
Johny84

Post autor: Johny84 »

Ghost pisze:
Johny84 pisze: A ja nie jestem z Krakowa i nie mam nic przeciwko Zaglebiu S., a akcja lipna i tyle...
Ale do Krk Ci bardzo po drodze, o czym obaj doskonale wiemy :wink:

Pozdrawiam Panie "obiektywny" moderatorze. I jak coś to wal na gg, żeby już nie ciągnąć tego tutaj.
Bo to fajne miasto i fajni ludzie w nim mieszkają :wink:

Nigdzie nie pisałem że jestem obiektywny, swoje zdanie mam, ale nikogo nie oceniam jako mod pod kątem zgadzania się bądź nie ze mną.

Pzdr.
Łupaszko

Post autor: Łupaszko »

Możliwe, dlatego prosiłem o uczciwą odpowiedź.
gimnazjalistawokularach

Post autor: gimnazjalistawokularach »

Łupaszko pisze:(...)Co to dla was za radocha rozpraszać z zaskoczenia słabiutką Polonię? Tylko tyle chyba, że byliście dzięki temu pewni,że będziecie górą.
(...)
Mimo młodego wieku, pamiętam jak swego czasu umówiliście się z brygadą RR...

PS.Swoją drogą... przestaliście się już bawić się hitlerowskimi gadżetami?
T2

Post autor: T2 »

Na Legie przy wyjsciu spiewaly pikniki, sniezkami rzucaly pikniki, na przystanku stal "tlum" piknikow. A ekipa zostala w domu? Czy miala pierwszenstwo, jak przyjechal pierwszy tramwaj po meczu?
Jak sie pelni role gospodarza w takich warunkach, jak jezdzi Legia, to sie ogarnia temat od poczatku do konca. Z tego, co piszecie, nie ogarnial tego nikt, to co sie dziwicie, ze w koncu ktos nie zdzierzyl, po tych prowokacjach. I teraz lament po jakichs drobnych, smiesznych ganiankach. Jedyny przytomny glos ze strony Polonii, to Rycha (pozdrowienia dla emerytow;)
Łupaszko

Tak nie ogarniamy "chorzowskich" meczy u siebie. Dziwisz się? 20 lat w II lidze i 4 w III zrobiły swoje. A pod bokiem same uznane firmy.Bytom to nie Lublin, Radom czy Zagłebie, gdzie realnie jest tylko jeden sensowny wybór, bez względu na ligę w której gra.
T2 masz rację w całym swoim poście, tylko odrobina obiektywizmu nakazuje dodać, że prowokacje były obustronne (i po stronie Legii bardziej gremialne), a o to mi od początku chodziło.
Pytasz się gdzie była ekipa Polonii? Wszędzie i nigdzie... Częściowo porozrzucani wśród reszty, a częściowo lała przypadkowych Legionistów przy samochodach, w czasie kiedy ekipa Legi lała i rozganiała przypadkowych Polonistów.Oczywiście działo się to w odpowiednich proporcjach. Pewnie, że ganianki były drobne i smieszne, tylko ludzie spod znaku (L) przechwalali się pare stron wyżej jak to gonili tłumy. Nasz kolosalny błąd, że zaufaliśmy bezgranicznie. Dobra kończe, bo ciągnąć tego nie ma sensu
Kubal

Post autor: Kubal »

Łupaszko pisze:Tak nie ogarniamy "chorzowskich" meczy u siebie. Dziwisz się? 20 lat w II lidze i 4 w III zrobiły swoje. A pod bokiem same uznane firmy.Bytom to nie Lublin, Radom czy Zagłebie, gdzie realnie jest tylko jeden sensowny wybór, bez względu na ligę w której gra.
T2 masz rację w całym swoim poście, tylko odrobina obiektywizmu nakazuje dodać, że prowokacje były obustronne (i po stronie Legii bardziej gremialne), a o to mi od początku chodziło.
Pytasz się gdzie była ekipa Polonii? Wszędzie i nigdzie... Częściowo porozrzucani wśród reszty, a częściowo lała przypadkowych Legionistów przy samochodach, w czasie kiedy ekipa Legi lała i rozganiała przypadkowych Polonistów.Oczywiście działo się to w odpowiednich proporcjach. Pewnie, że ganianki były drobne i smieszne, tylko ludzie spod znaku (L) przechwalali się pare stron wyżej jak to gonili tłumy. Nasz kolosalny błąd, że zaufaliśmy bezgranicznie. Dobra kończe, bo ciągnąć tego nie ma sensu
Obiektywizmu troche.Widzę,że Ty byłeś wszędzie,i na "naszym" parkingu i pod Carefeurem-gratuluje szybkości,do tego wszystko widziałeś :shock: Zuważyłem też,że masz najwięcej do powiedzenia a z Waszej ekipy,to chyba nie Ty komentujesz takie akcje :?

PS.Proszę osoby od nas o nie komentowanie tych wydarzeń.Wiemy jak było i THE END 8)
Łupaszko

Bo ja jestem cichociemny i mogę :wink: .Nie strzymałem i tyle. Przynajmniej silę się na obiektywizm, w przeciwieństwie do niektórych. Nie byłem wszędzie, ale mam informację z pierwszej ręki, godnej zufania i bajek nie muszę pisać. Jak coś to pw.
Kubal

Post autor: Kubal »

Łupaszko pisze:Bo ja jestem cichociemny i mogę :wink: .Nie strzymałem i tyle. Przynajmniej silę się na obiektywizm, w przeciwieństwie do niektórych. Nie byłem wszędzie, ale mam informację z pierwszej ręki, godnej zufania i bajek nie muszę pisać. Jak coś to pw.
Nie byłeś,nie widziałeś,ale masz informacje :roll: Jak większość tutaj :wink: W dodatku z "pierwszej ręki" a to argument nie do podważenia :? Co do PW,to tekst już obleciany na tym forum,więc daruj sobie.

PS.Gadać z Tobą na privie nie chce,więcej już w tym temacie nic nie napisze :!:
Janek
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Janek »

nie da się już czytać tych płaczów Polonii,przecież tak naprawde nic się nie stało,kilka ganianek i tyle...przecież chyba to dobrze ,że tego typu akcja są,chyba o to nam chodzi.Gdybyśmy grali np. z Lechem,Widzewem czy np.Wisłą i były by tego typu akcje to wątpie ,żeby ktos płakał tak jak wy.
Zablokowany