Polska - Belgia

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Hetman_KSV

Post autor: Hetman_KSV » 18.11.2007, 14:08

Na "23" też na szczęście nie było malkontentów i wszyscy na stojąco obserwowali mecz. Doping... nieraz było tak, że jedno śpiewali za nami, drugie na prawo a na przeciwległej trybunie "Kto nie skacze" lub Hymn (?). A ochroniarze na koniec meczu mieli przejść... Zima dla nich to chyba nienajlepsza pora do zabezpieczania meczu :roll: .

A wie ktoś co z gościem, który wybiegl na murawe? Zwinięty czy tylko zwrócony na trybune?

iparts.pl
Napoleon

Post autor: Napoleon » 18.11.2007, 14:17

Na 39 towarzystwo calkiem nienaganne. Sporo ekip te wschodniej Polski. Zaskoczenie to postawa stojąca na meczu. Chyba cały stadion stał wszyscy chętni do śpiewania więc doping mógłby być zajebisty. Moglby gdyby nie to że każdy sektor śpiewał co innego.

marysia
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: marysia » 18.11.2007, 14:18

!.

Post autor: !. » 18.11.2007, 14:26

z perspektywy sektora 23 nie było tak zle.. wszyscy stali doping był choć jak juz wyzej pisano sektory spiewały co innego..
cylibdry wymalowane geby i szale z logo sponsorów to na szczescie jeszcze abstrakcja na meczach ligowych -patrzac na barwy klubowe przekrój z całej Polski 8)
mamy awans i to jest mecz o którym bedą mowic już zawsze bo było to historyczne wydarzenie..

Hetman_KSV

Post autor: Hetman_KSV » 18.11.2007, 14:26

A i jeszcze jedno, ile można tą fale robić :!: :?: A to wszystko przez Cheerliderki. Ma może ktoś ich foty, bo z połowy trybuny nie było widać 8)

MW LKS

Post autor: MW LKS » 18.11.2007, 14:26

Doping słaby dobry tylko wtedy kiedy cały stadion śpiewał to samo a nie każdy sektor co innego....

Sztygar

Post autor: Sztygar » 18.11.2007, 14:29

Napoleon pisze:Na 39 towarzystwo calkiem nienaganne. Sporo ekip te wschodniej Polski. Zaskoczenie to postawa stojąca na meczu. Chyba cały stadion stał wszyscy chętni do śpiewania więc doping mógłby być zajebisty. Moglby gdyby nie to że każdy sektor śpiewał co innego.
stojąca bo pizgało , pewnie dlatego ... :wink:

miro_kks

Post autor: miro_kks » 18.11.2007, 14:37

na 39 sektorze niby wszysycy stali ale było dość piknikowo, w nie których częściach sektora juz sie słuchac nie dało najebany typów i jak chłopak z Avii zauważył sporo przedstawicieli wschodniej Polski.
Jak ktoś może napisać co sie działo na górnym sektorze bo ja zauważyłem jedynie jak kaski wchodzą

chora_krowa

Post autor: chora_krowa » 18.11.2007, 14:43

Luksus pisze:mnie wkurwilo to ze jak wszyscy dziekowali Smolarkowi jak schodzil to w tv pokazali panienke po solarze jak sie rozglada za chlopakami :evil:
a co miala piszczec Ebi i rzucac striny na murawe? :lol:
jak jest zmiana to czesto ten moment wykorzystuje by sie po trybunach rozejrzec :lol:
kawa1984 pisze:dodam, że był najebany i baaaardzo rzadko patrzył się na murawę
ooo popatrz tak jak by u nas na meczach takich nie bylo :lol: :lol:
Obrazek

zwyklykibic07

Post autor: zwyklykibic07 » 18.11.2007, 14:53

Kolorowy Sweter pisze:Było konkretnie, niestety w sektorze 3d na ktorym siedziałem doping był chujowy , ochrona przyjebana, mamy awans 8) szkoda ze piłkarze tak krotko swietowali z nami awans na stadionie.

teraz pytanie gdzie sa ci ktorzy pierdolili po pierwszym meczu z Finlandia , ze nie mamy szans na awans ?

sektor obok 3d ( czyli nr 2) spiewano zostaw kibica , ktos moze opisac co sie tam działo?

P.S. zajebista była mgła jak sie wracało A4 :shock: :shock: :shock:
Dokladnie sektor 3d troche ciulowy.
Malo osob dopingowalo.

Przy okazji: Ladnie sie prezentowala flaga Poloni Bydgoszcz.

Ultrasowski

Post autor: Ultrasowski » 18.11.2007, 15:18

Obrazek

chora_krowa

Post autor: chora_krowa » 18.11.2007, 15:27

ale naprezone miesniaki :lol: :lol: :lol:
Obrazek

vince

Post autor: vince » 18.11.2007, 15:35

Jedziemy na EURO bylo zajebiscie atmosfera wyjebana :D
KS 1926 PROCH PIONKI

chora_krowa

Post autor: chora_krowa » 18.11.2007, 15:37

CyClop pisze:
chora_krowa pisze:ale naprezone miesniaki :lol: :lol: :lol:
?
[link]
Obrazek

anakin

Post autor: anakin » 18.11.2007, 15:42

[link]

żal... ("ORZECH")

kawa1984

Post autor: kawa1984 » 18.11.2007, 15:43

chora_krowa pisze:
kawa1984 pisze:dodam, że był najebany i baaaardzo rzadko patrzył się na murawę
ooo popatrz tak jak by u nas na meczach takich nie bylo :lol: :lol:
po co ta napinka?? dobrze wiesz o co mi chodzi..poprostu gość zachowywał się jak na wycieczce krajoznawczo turystycznej i cykał fotki jak japońska wycieczka..a jednak turystyka a stadion to trochę inne rzeczy
..:: CWKS LEGIA WARSZAWA::..

Obserwator_FIFA

Post autor: Obserwator_FIFA » 18.11.2007, 15:45

Z Łęcznej 23 (bus i pociąg) z flagą na 39.
Obok Unia H, Dyskobolia, dalej Świdnik, sektor obok widoczna Łomża, jest Motor, Hutnik, Polonia Bydg., Jaga. To tak tylko w okół nas,
WGW

lampart

Post autor: lampart » 18.11.2007, 15:54

na szybko kilka zdjec... wiecej dodac wieczorem, oraz filmiki.

We Are The Champions.....!!!!!!!

[link]
[link]
[link]
[link]

Kubal

Post autor: Kubal » 18.11.2007, 16:17

Wyjazd jak najbardziej na plus.Atmosfere meczu,dało się już poczuć na wylotówce z Warszawy,pełno fur z barwami.Na stadionie wiadomo.Doping bardzo dobry,ale często sektory się nie zgrywały,hymn kozacki,fajnie,że niektóre ekipy odpaliły race (chyba Stal Mielec) czy strobo.
Jeżeli to sprawdzanie biletów mioło wykryć lewe wejściówki,to każdy powinien iść kupić dobre ksero,zysk gwarantowany,klient zadowolony 8)
Obrazek
Złodzieje i pijacy są,kibice z Warszawy,złodziejsko przemytniczy klub,to Legia Warszawa

Lfan

Post autor: Lfan » 18.11.2007, 16:20

Doping beznadziejny psujący atmosferę. Organizatorzy też przed meczem jeszcze w miarę, chociaż muzyka mogłaby być bardziej żwawa jakaś taka zagrzewająca do boju, a nie jakieś smuty. Najlepszy to był jakiś zakompleksiony kibic z czapeczce Wisły, który zobaczył mój herb zaczął coś na Legie śpiewać , aż go koledzy uspokoili. Szybko sie zamknął jednak jak powiedziałem mu, że myślałem, że jesteśmy na reprezentacji. Mój szal to przynajmniej biało-czerwony był, a jego czapeczka jakaś zwykła Wiślacka, ale mniejsza o niego. Mógłby chociaż śpiewać jak już wybrał się na mecz. Generalnie sporo osób którym nie chciało się śpiewać, a jedyne do czego się ograniczali do Leo Leo.... Irytujące to było, bo już Polska krzyknąć nie potrafili. Generalnie to nie wiem czemu ludzie się tak podniecają tym Śląskim, stadion przeciętny, stary, a i doping. Feta też zrobiona na siłę i ten pokaz fajerwerków nic specjalnego.
beznadziejny.

Ryczi

Post autor: Ryczi » 18.11.2007, 16:26

Oczywiście w Warszawce jest lepiej nie :lol:

Sztygar

Post autor: Sztygar » 18.11.2007, 16:31

anakin pisze: [link]

żal... ("ORZECH")
jest kilka miejscowości , dzielnic ORZECH więc nie koniecznie to musiała być ksywka :)

Totus tuus

Post autor: Totus tuus » 18.11.2007, 16:34

Lfan pisze:Doping beznadziejny psujący atmosferę. Organizatorzy też przed meczem jeszcze w miarę, chociaż muzyka mogłaby być bardziej żwawa jakaś taka zagrzewająca do boju, a nie jakieś smuty. Najlepszy to był jakiś zakompleksiony kibic z czapeczce Wisły, który zobaczył mój herb zaczął coś na Legie śpiewać , aż go koledzy uspokoili. Szybko sie zamknął jednak jak powiedziałem mu, że myślałem, że jesteśmy na reprezentacji. Mój szal to przynajmniej biało-czerwony był, a jego czapeczka jakaś zwykła Wiślacka, ale mniejsza o niego. Mógłby chociaż śpiewać jak już wybrał się na mecz. Generalnie sporo osób którym nie chciało się śpiewać, a jedyne do czego się ograniczali do Leo Leo.... Irytujące to było, bo już Polska krzyknąć nie potrafili. Generalnie to nie wiem czemu ludzie się tak podniecają tym Śląskim, stadion przeciętny, stary, a i doping. Feta też zrobiona na siłę i ten pokaz fajerwerków nic specjalnego.
beznadziejny.
Bo na niego może wejść pond 47 tys a nie 14 !
Stary? :shock: (ale jary i odnowiony) Piszemy na pewno O Tym samym Stadionie? Od Środka Stadion jest jednym z Lepszych w Europie. M.in Szatnie !
a Na Legi to naprawdę nowiuśki Stadionik :roll:
Przynajmniej Wczoraj Światło nie zgasło .Wiesz
Właśnie na Tym Stadionie Polska Dokonywała Cudów!Na nim awansowali do Mistrzostw ! I Tu Jest zawsze niesamowita atmosfera ! Przecież Ludzie są z Całej Polski nie Tylko ze Śląska. Więc co to ma do stadionu?Feta może nie była Rewelacyjna tak Samo Fajerwerki .Ale Coś było. Ja np .sobie nie wyobrażam żeby Stadion Śląskim nie był jednym z tych Stadionów na którym odbędzie Sie Euro 2012.

Pozdrawiam

viceroy

Post autor: viceroy » 18.11.2007, 16:36

Moze i nie robi piorunonującego wrazania , ale większego w takim stanie w Polsce nie ma , zaplecze treningowe sląskiego i uzytkowe jest , duzo najlepsze z całej Polski , i z całą pewnością mozna dac mu 1/6 - 6+ spełnia warunki uefa i jest na poziomie europejskim , w porównaniu do np stadionu Legii to sląski jest o niebo lepszy , a więc na dzien dzisiejszy trzeba sie cieszyc z tego co jest , stadion powstał juz dawno temu jest Historyczny , a wy juz budujecie narodowy z poł roku i jeszcze łopaty wbitej nie ma , mozecie tylko narazie pomarzyc , i wierzyc zeby powstał bo narazie to tylko są projekty , i zawracanie ludzią glowy ze budują a pewnie nie zdązą , przykro mi , ale zawisc w polsce jest na najwyzszym poziomie , a szczegolnie te kontakty na lini Sląsk - WAwa

fifik

Post autor: fifik » 18.11.2007, 16:42

Kilka stron wstecz ktoś zadał pytanie a jak Belgowie.
Prosiłbym aby ktoś napisał czy byli, jeśli tak to liczba (mniej więcej), czy mieli flagi... a może ktoś dysponuje jakąś fotką tej grupy.
Byłbym niezmiernie wdzięczny gdyby ktoś zechciał odpowiedzieć

chora_krowa

Post autor: chora_krowa » 18.11.2007, 17:28

Ryczi pisze:Oczywiście w Warszawie/stolicy jest lepiej nie :lol:
Nad Bystrzyca jest lepiej 8)
Obrazek

Luksus
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Luksus » 18.11.2007, 17:50

chora_krowa pisze:
Luksus pisze:mnie wkurwilo to ze jak wszyscy dziekowali Smolarkowi jak schodzil to w tv pokazali panienke po solarze jak sie rozglada za chlopakami :evil:
a co miala piszczec Ebi i rzucac striny na murawe? :lol:
jak jest zmiana to czesto ten moment wykorzystuje by sie po trybunach rozejrzec :lol:

nie no ale mogla chociaz bic brawo a ona rece zalozone i siedzi dama ku***
Obrazek
Ale któż ze zwykłych ludzi pomyślałby, że to właśnie ci stadionowi chuligani i bandyci w szalikach jako pierwsi poszliby walczyć za Ojczyznę, gdyby taka przyszła potrzeba? To właśnie ludzie cechujący się tak wielkim patriotyzmem broniliby kraju, gdyby urodzili się w czasach Powstania Warszawskiego lub wojny światowej- Janusz Korwin Mikke

dynek

Post autor: dynek » 18.11.2007, 18:40

Bylem pierwszy raz na meczu na Slaskim (wczesniej bylem na koncercie RHCP). Sam stadion nie jest taki zly. Tak sie sklada, ze jakos zawsze siedze w narozniku wiec mam porownanie. Widocznosc na pewno nie gorsza niz na stadionie w Hannoverze i w sumie niewiele gorsza niz na Arena auf Schalke.
Jesli chodzi o doping to dramat. Akustyka jest fatalna. Jak spiewalem hymn to praktycznie slyszalem tylko siebie. Moze dach troche poprawi. Nie da sie w ogole pociagnac na dwie strony bo druga strona nie odpowiada na "druga strona odpowiada" :) Wlasciwie to kazdy sektor spiewa co innego. Najlepiej to wychodzilo jak zaczynal sektor pod wieza i powoli sie to rozchodzilo po stadionie (ale tak chyba z 2-3 razy w meczu sie zdarzylo). W sumie to nie zaszkodziloby zeby spiker kilka razy spytal sie "kto wygra mecz ?".

piekne lata 90-te...

Post autor: piekne lata 90-te... » 18.11.2007, 19:01

dynek pisze: Widocznosc na pewno nie gorsza niz na stadionie w Hannoverze i w sumie niewiele gorsza niz na Arena auf Schalke.
chłopie o czym Ty piszesz, różnica jest kolosalna i chyba każdy to potwierdzi, na Sląskim widoczność jest fatalna!

T.'06

Post autor: T.'06 » 18.11.2007, 19:19

Ile było dokładnie osób od Nas tego chyba nikt nie wie, bo nie jeździmy zorganizowaną grupą na kadre.
Jechaliśmy busem (18 osób). W drodze do Chorzowa na stacji na A4 widziana grupa z Krosna (do końca nie jestem jednak pewien czy stamtąd), która widocznie miała jakieś wewnętrzne nieporozumienia...
Na stadionie byliśmy na sektorze 26. Mała utarczka słowna z Legionistami.
Widziany także Motor i Górnik Wałbrzych.
W Krakowie meldujemy sie o 1.
Pozdrawiam!
[link] 8)

Lfan

Post autor: Lfan » 18.11.2007, 19:33

ja mówie, że na Legii jest lepiej ze stadionem? Atmosfera napewno jest lepsza na Legii i zresztą tak samo dobra jak np Lech, Wisła czy każdy mecz ligowy w Polsce. Powiedziałem szczerze jak jest. Powinien być jakiś wodzirej czy kilku i pieśni chwalących reprezentacje powinno być więcej takie są moje spostrzeżenia.

Cropp009

Post autor: Cropp009 » 18.11.2007, 19:48

Lfan pisze:ja mówie, że na Legii jest lepiej ze stadionem? Atmosfera napewno jest lepsza na Legii i zresztą tak samo dobra jak np Lech, Wisła czy każdy mecz ligowy w Polsce. Powiedziałem szczerze jak jest. Powinien być jakiś wodzirej czy kilku i pieśni chwalących reprezentacje powinno być więcej takie są moje spostrzeżenia.

Dokladnie!!
Trzeba cos wymyslic, zeby na slaskim byl jeden prowadzacy i inni przestrzegali co ma byc spiewane. Repertuar powinen byc wiekszy, a i te gwizdanie jak w posiadaniu jest druzyna gosci to tez do bani. Powinnismy caly czas wspomagac dopingiem naszych, a nie gwizdac!
Liczylem wczoraj caly czas na tą Rotę i pozdrowienia do Pzpn, ale jednak nie wyszlo :(
ObrazekObrazekObrazekObrazek

miro_kks

Post autor: miro_kks » 18.11.2007, 20:44

6 osob (w tym 2 z Jedlicza) z flaga Krosno na 39 sektorze reszta porozsiada po innych sektorach

[link]

FCG

Post autor: FCG » 18.11.2007, 21:02

he pozdro dla najebanych cymbałów którzy gubili szlaliki i nie tylko... wzbogaciłęm się o szaliki trzy + dwa oddałem do tego małą flage i to jest ku*** szanowanie Barw??

a tak pozatym nie spodziewałem się że na Śląskim może byc taka fajna atmosfera :) jednak opłacało się jechać bez biletów na spontanie :)))

acha i pozdro dla typka który chiał sprzdać bilet za 6 zł bez tych kawałków co sprawdzają ale oddał za darmo ;)

ogółem wyjazd 290zł na dwóch
powrót do domu 290 zł w kieszeni :)

pare fot ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
fana Ruchu... Radzionków :)

Obrazek

Wierzyca zaciekawiły mnie Gryfy na nniej :)

Obrazek

Obrazek
acha i zapomniał bym o małej wtopie

pozdro
Obrazek

HSG

Post autor: HSG » 18.11.2007, 23:08

Patrząc na to wszystko to aż człowieka c*** strzela.Tylu niedojebów to w życiu nie widziałem.Całe szczęście,że te trąbki im zabierali,chociaż niektórym wieśniakom udało się wnieść.Opierdolą się w te flagi z promocji Tyskiego,na łeb czapę rogatą i tańczą na sektorze przy Britney Spears.Czy to jest normalne,czy to ja jestem jakimś pojebanym i zacofanym człowiekiem :roll: Chyba nigdy nie zrozumiem takich ludzi.Jak poprzednik napisał o gubieniu barw.Dla tych rogaczy to one nie mają żadnego nawet minimalnego znaczenia.Ważne dla nich jest to,aby jak najwięcej gadżetów na siebie założyc,umalować p**** i żeby być cool.Jedne wielkie buractwo :!:
Byłem na sektorze 1.Na szczęście było w koło trochę ogarniętych osób i ekip,ale próby śpiewania "PZPN"itp. były tłumione przez jakieś "Leo",czy też "Kto nie skacze ten za Belgią" i ostatecznie c*** z tego wychodziło.Doping by był znacznie lepszy i równy jakby np.spiker zarzucał niektóre teksty.Wtedy doping by był wgniatający w ziemię.Tak jak jest tam teraz to do sukcesu nie doprowadzi na pewno.Na jednym sektorze nie słychać co śpiewają na sektorze obok.Jeden wielki chaos.
Na płotach gdzieś na 27 sektorze chyba wisiały flagi z napisami firm :shock: ku*** czy nie było tam ekip ,które by reagowały na tego typu niedopuszczalne według mnie sytuacje :?:
Można wywnioskować jedno :arrow: robi nam się atmosfera"małyszowa",a szkoda :wink:

SKUP

Post autor: SKUP » 18.11.2007, 23:19

Na meczu 11 osob z KKS Kalisz z flaga reprezentacyjna. Oprocz nas z Kalisza mnostwo piknikow takze z flaga.

[link]
...Autonomia Kaliska...

lucero2

Post autor: lucero2 » 19.11.2007, 00:02

Mecz, jak mecz, bez wzlotow, bez wielkich wtop, doping umiarkowany, zgranie jak to na Slaskim

I tradycyjnie, ch** w tylek fali, kurna nic mnie tak nie wkurza jak zabawa w fale i slynne "siadddammmy bo idzie fala". Jedno, dwa okrazenia na mecz to jeszcze bym przezyl, ale nie to co stadion odwala od dluzszego czasu

Mam nadzieje ze w Serbii bedzie lepiej a sa ku temu powody.

ODPOWIEDZ