Kibicowska Warszawa

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

leonidas88

Re: Kibicowska Warszawa

Post autor: leonidas88 »

Podejrzewam, że ten piłkarz wkrótce będzie jednak wyrzucał do torby na śmieci swoje czarne ubrania, a w ich miejsce układał białe.
iparts.pl
Stpne

Post autor: Stpne »

Bo też temat jest smieszkowy - jak tutejsi netowi "analitycy" :) Straszna afera i spiecie.

https://youtu.be/caBBjYy7vMA?si=L34yxo03awFI5rHM
Kartongips

Post autor: Kartongips »

Stachu Wirażka pisze: 02.08.2026, 12:15 Ja myślę, że gdyby podbić do mięśniaka i mu powiedzieć, że jest sie z ekipy x czy y to on by to łyknął i nagrał wywiad. Chłop nie ma pojęcia o sprawach kibicowskich, więc można by tam napierdolić farmazonów a on by to łykał jak pelikan.
Dlatego pytam, czy to prawda po prostu
lubię czytać książki

Post autor: lubię czytać książki »

Scyzorek pisze: 03.08.2026, 11:54
szkieletor123 pisze: 03.08.2026, 11:12 Że Kraków i bardziej cracovia słynie od przyjmowania ludzi co wcześniej chodzili na Wisłę, a ktoś może napisać jak to wygląda między Polonią, a Legią? Zdarzały się takie przypadki ? Może jedni zostali pogonieni i poszli na K6, a inni mieli smykałkę do biznesu i podbili na Ł3 .
Miałeś tu nawet opisaną sytuację z Zahorkiem. Chodził na Polonię, kibicował, a dziś ma tatuaż tb95. Jego koledzy twierdzą jednak, że z Polonią łączyły go wyłącznie treningi w juniorach Polonii. Widocznie właśnie taką wersję im przedstawił.
Po prostu jego nowi koledzy są wyrozumiali i łatwo przebaczają...

Na Legii to w ogóle lubią wybaczanie. Kiedyś Staruch wybaczył swoim braciom, że nie zareagowali, kiedy ochrona ściągała go z gniazda. Teraz prezydent wybaczył Staruchowi. Bardzo pozytywny klub :-)
PodhalaninBiecz

Post autor: PodhalaninBiecz »

W przypadku drugiej decyzji postępowanie także zostało wszczęte na żądanie Prezydenta na podstawie art. 139 Konstytucji RP. – Prezydent zastosował prawo łaski przez darowanie środka karnego w postaci zakazu wstępu na imprezę masową i zarządzenie zatarcia skazania – podkreślił minister.

Osoba, wobec której Prezydent zastosował prawo łaski, była skazana za wykroczenie z art. 54 ust. 2 pkt 2 ustawy z dnia 20 marca 2009 roku o bezpieczeństwie imprez masowych – przebywanie w sektorze innym niż wskazany na bilecie wstępu.
Dodał, iż decyzja motywowana była m.in. pozytywną opinią środowiskową, incydentalnym charakterem czynu, ustabilizowanym trybem życia.

To Staruch wraca na gniazdo
traffic2

Post autor: traffic2 »

lubię czytać książki pisze: 03.08.2026, 17:34
Scyzorek pisze: 03.08.2026, 11:54
szkieletor123 pisze: 03.08.2026, 11:12 Że Kraków i bardziej cracovia słynie od przyjmowania ludzi co wcześniej chodzili na Wisłę, a ktoś może napisać jak to wygląda między Polonią, a Legią? Zdarzały się takie przypadki ? Może jedni zostali pogonieni i poszli na K6, a inni mieli smykałkę do biznesu i podbili na Ł3 .
Miałeś tu nawet opisaną sytuację z Zahorkiem. Chodził na Polonię, kibicował, a dziś ma tatuaż tb95. Jego koledzy twierdzą jednak, że z Polonią łączyły go wyłącznie treningi w juniorach Polonii. Widocznie właśnie taką wersję im przedstawił.
Po prostu jego nowi koledzy są wyrozumiali i łatwo przebaczają...

Na Legii to w ogóle lubią wybaczanie. Kiedyś Staruch wybaczył swoim braciom, że nie zareagowali, kiedy ochrona ściągała go z gniazda. Teraz prezydent wybaczył Staruchowi. Bardzo pozytywny klub :-)
Komu kibicujesz mądralo?
Stachu Wirażka

Post autor: Stachu Wirażka »

lubię czytać książki pisze: 03.08.2026, 17:34Na Legii to w ogóle lubią wybaczanie. Kiedyś Staruch wybaczył swoim braciom, że nie zareagowali, kiedy ochrona ściągała go z gniazda. Teraz prezydent wybaczył Staruchowi. Bardzo pozytywny klub :-)
A co Staruch zrobił Prezydentowi, że ten miałby mu wybaczać? Po prostu załatwił temat absurdalnego zakazu. Inna sprawa, że Legioniści wybaczyli Stanowskiemu albo puścili w niepamięć transparent jaki wywiesili kiedyś na Żylecie. Dodzwonić się do kanału zero graniczy z cudem, więc to musiało być z góry ustawione ze Stanem.

Co do Wszołka czy Zjawy to wyobrażacie sobie coś takiego w Krakowie lub Łodzi? Na Legii chcieli temat załatwić, że Zjawa zaśpiewa na Polonię i będzie git, ale nie pykło. To, że tolerują fakt, że piłkarze ze znienawidzonego klubu grają u nich to nie moja sprawa.
Stpne

Pełna zgoda. Chociaż żadna z naszych spraw, które tu znosisz nie jest twoja i dotąd ci to przeszkadzało :)
DennisWise

Post autor: DennisWise »

szkieletor123 pisze: 03.08.2026, 11:12 Może jedni zostali pogonieni i poszli na K6, a inni mieli smykałkę do biznesu i podbili na Ł3 .
Na podcastach najgrubszego fana klocków lego w Polsce należy spytać czy zna człowieka odkurzacza ze Slough.
leonidas88

To że masz dobry towar,to już wiemy... ale jak już się porobiłeś i zarejestrowaleś w środku nocy i masz ciekawe wizję, to już mogłeś to pociągnąć i opisać więcej zauważonych dziwnych zjawisk ze stolicy?
Byłoby ciekawie?
szkieletor123

Post autor: szkieletor123 »

A na Poloni są byłe osoby w chodziły na Legię czy po prostu są tak osoby związane tylko z Polonią w przeszłości?
Stpne

Byla co najmniej jedna taka znana osoba lata temu, pisząca zresztą na tym forum jako - nomen-omen - "Damek", mniej znanych tez troche bylo, np. brat goscia z Brodna o pirackiej ksywie.
nie ściemniam

Post autor: nie ściemniam »

szkieletor123 pisze: 04.08.2026, 16:48 A na Poloni są byłe osoby w chodziły na Legię czy po prostu są tak osoby związane tylko z Polonią w przeszłości?
Są ale są też takie co zaczynały karierę na Ksp a potem zaczęli śmigać na Legię o kimś tam na Legii wiedzą ale nie o wszystkich.Wiem bo mam info od pewnego dziennikarza śledczego ale nie mogę ujawnić informacji kto co i jak bo kwity podpisałem i mają na mnie haki jak to na wszystkich w tym kraju co posiadają jakieś informacje.Także sorry panowie z Legii ale musicie sobie to sami rozkminić,zapłacić komu trzeba bo dziś informacje kosztują.Za darmo nie ma nic,nie ma nic za darmo.
Tyle co mogłem napisać to napisałem nie piszcie do mnie prywatnych wiadomości bo niczego wam nie przekminię.Nie wiem nie znam się zarobiony jestem.Zresztą za czas jakiś i tak to wszystko nie będzie już miało znaczenia.
Zmykam bo mam parę spraw do załatwienia w innych tematach.
qwepoi

Post autor: qwepoi »

https://imgur.com/kxXUC5b

Antifa z Poloni nawiazyła w swojej działalnosci kontakty z Arsenal Kijów? na takie zdjecie powyzej się natknąłem
leonidas88

Jeśli "nie ściemniasz' to powiedz nam w zaufaniu czy oprócz dziennikarza śledzczego, znasz może takie persony jak "Łysy" z Nowej Huty lub "Uwe" z byłego NRD?
OloRadomski96

Post autor: OloRadomski96 »

Legia jest mocno prześwietlona przez służby i to jest cień dawnej ekipy totalnie bez jakiegoś realnego podjazdu na mieście i tutaj szczególnie patrzę na prawy brzeg Wisły
nie ściemniam

leonidas88 pisze: 04.08.2026, 20:23 Jeśli "nie ściemniasz' to powiedz nam w zaufaniu czy oprócz dziennikarza śledzczego, znasz może takie persony jak "Łysy" z Nowej Huty lub "Uwe" z byłego NRD?
Na priv napisz o co chodzi z ww.
OloRadomski96

Wkręca cię i zgrywa ważniaka
OloRadomski96

Tutaj jeszcze dla koleżanek z Legii (oczywiście mówią tylko o napinaczach a nie normalnych kibicach) moja archiwalna fotka z wyjazdu z ówczesną kobitką pozdro szaszłyki 🌹

Obrazek
leonidas88

Nie naziol, lecz skrajną prawicą, czyli twoja odwrotność.. napisałem Ci mój mail na priv .mam nadzieję,że wyjaśnimy sobie pewne kwestie w 4 oczy?
OloRadomski96

oj chyba koleżanka skrajna prawica ma pełne portki buhahah

Obrazek
leonidas88

Sprawdź dobrze?
leonidas88

Ja już ci 2 wiadomości wysłałem.. ale pewnie coś zablokowałem cwelu
OloRadomski96

Do roboty do Holandii na pewno masz najwięcej wyjazdów z forum buhahah
lubię czytać książki

Post autor: lubię czytać książki »

wstawaj Leo, zesrałeś się
leonidas88

Szczury zeszły do kanałów..
I na koniec ostatnia kwestia,waszych fikołków..
Mieliście długoletnią zgodę,z tą lepszą stroną Łodzi, a teraz obciąganie Widzewowi.. dalej, Wiśle też byście zrobili dobrze( a gdzie wasz drugi koronny klub?
Przed Pogonią również,chętnie byście się wypięli- byleby was ktoś, choć trochę polubił, nieważne,że was bili z nami przez lata..
Tylko gdzie wy ich przyjmiecie?
W tych kanałach?;I znowu będzie wasza burza mózgów..
Czytelnik powie.. ja przyniosę 12 ;piw, bo w biedrze jest promocja 6+6, a Olo radomski powie,. Moja ciocia może zrobić kanapki, może i z ogórkiem? Nawet posolone będą te ogórki, ale nowi kumple by woleli inne sole?
I co wtedy?
Żal mi was poloniści, tak po ludzku czasem mi was żal.
modest

Post autor: modest »

Ziemia nie jest okrągła?
Stachu Wirażka

B. Ricci

Post autor: B. Ricci »

Mają ku temu swoje powody, żeby to zrobić. Dodatkowo są w gronie ojców chrzestnych zjednoczonej kibolskiej Polski, więc ze względu na autorytet nie powinno się takiej akcji podważać. I chyba każdy ich zrozumie, czy to z Głogowa, Łęcznej, Legnicy, bądź innych ekip, które chcą być częścią czegoś wielkiego.
Stachu Wirażka

Dokładnie zaraz przeczytamy argumenty, że antifa, że chcieli wprowadzić krakowski klimat w stolicy itd. No albo po prostu to nie oni, tylko sama Polonia to zrobiła dla prowokacji.
extremalny_korbelis

Post autor: extremalny_korbelis »

qwepoi pisze: 04.08.2026, 19:55 https://imgur.com/kxXUC5b

Antifa z Poloni nawiazyła w swojej działalnosci kontakty z Arsenal Kijów? na takie zdjecie powyzej się natknąłem

Zdaje się, ze były kontakty i odwiedziny z Arsenalem i MTZ Ripo z Białorusi. Być może też z AEK Ateny.
A jeśli dobrze rozpoznaję Pana ze zdjęcia, zdaje się, że to on zgasił światło Wiśni przed ostatnim meczem KSP w ekstraklasie. Hersztowi Polonii starczyło umiejętności na jakieś 15 sekund gardy.
szkieletor123

Dlaczego kibice Polonii nie jeżdżą na wyjazdy do Grodziska Maz., Siedlec i innych prolegijnych miejscowości
kómaty

Post autor: kómaty »

szkieletor123 pisze: 05.08.2026, 21:07 Dlaczego kibice Polonii nie jeżdżą na wyjazdy do Grodziska Maz., Siedlec i innych prolegijnych miejscowości
https://youtu.be/VKXkw4BDS6M?is=TJEK3-uqYn-mIGTU

jak to nie?
OloRadomski96

My cały czas swoje. Powolutku do celu. Napinacze pokroju leonidasów się gdzieś tam spinają za komputerkiem, ale ci sami krzykacze pierwsi sprzedają kumpli i rodzinę 3 pokolenia wstecz na policji.
szkieletor123

A to przepraszam moja nie uwaga :)
nie ściemniam

Warszawa kibicowsko.

Minęła 1 w nocy więc mam lekki rozpierdol w głowie ale piszcie o czym byście chcieli poczytać to wam przewinę kilka akcji z lat 90-2000 których nie znajdziecie w internecie.Jestem dostępny do 4:30 jak coś.
johkowalsky

Post autor: johkowalsky »

Kolego jako były zgodowicz KSP wizytujący czasami Konwiktorską w latach 90 - bardzo to trafnie opisałeś z dwoma uwagami - początek lat 90 tak do powiedzmy płonących derbów… to Polonia miała skład na pewno wiekszy niż te 20 osób do bicia i 50 ekipy… zresztą to trochę były inne kibicowsko realia - nie wyselekcjonowanowanych ekip z Siłowni i maty… i druga uwaga Polonia miała wtedy swoje osiedla ? Dzielnice? Nie znam się na podziale administracyjnym Warszawy ale miała swoje tereny gdzie dostawaliście w łeb i traciliście barwy w tramwajach…

Reszta opisu raczej ciężko się przyczepić - nawet znajomi poloniści mówią że ich dzieci to ostatnie pokolenie zakładające czarne szaliki… Legia odleciała i odjechała na każdym poziomie i to jest już nie do nadrobienia nawet żeby utrzymać status quo nie mówiąc o sytuacji sprzed 10 czy 20 lat bo równości i tak nigdy nie było
JednoMiastoJedenKlub

Post autor: JednoMiastoJedenKlub »

Ale ja nic takiego nie napisałem.

Zasadniczo tak jak sam napisałeś to były zupełnie inne czasy - i nie było wtedy czegoś takiego jak ekipa sportowa (zreszta stad przy ich nazwach liczby 95,96,97 to wtedy w głównych bandach one się krystalizowały)

Te liczby to są z okresu Młodego Pokolenia.
Czy wcześniej Polonia miała liczniejszą ekipę - to w sumie ciężko to określić.
Na pewno było ich mniej jako samych kibiców niż w okolicach tego 2000.
Ale jak już się zebrali, to potrafili bić się całym autokarem.
Co później im się już praktycznie nie zdarzało.

Co do ich osiedli.
Ja o tym już pisałem.
Tak jak dziś mają z 10 miejsc w których będąc o 22 w barwach Legii musiałbym mieć jakieś orient, tak wtedy było tego z 10 razy więcej.
Bo poza najbliższymi okolicami K6 to duża część Muranowa, całe Nowe Miasto i większość Starówki to było KSP.
Dziś nawet jak tam są to są
- starzy
- pokitrani
Plus jest od zajebania kamer

Tylko tutaj podkreślę - to nie chodzi o jakiejś osiedla, czy nawet całe ulice, ale poszczególne podwórka, gdzie wogole cos jeszcze sie dzieje.
łajdaczyna

Post autor: łajdaczyna »

Wymień kilka z tych 10 miejsc gdzie w barwach Legii możesz mieć problem. Dla mnie to abstrakcja, że jest w ogóle nawet jedno takie miejsce 😀
OloRadomski96

Muranów KSP, na wschodzie Warszawy powoli organizuje się fajna ekipka Polonii. Na obrzeżach tak samo. Dzisiaj po 22 jakbyś gdzieś tam okolice Starej Miłosnej, Wesołej wyszedł w barwach CWKS to mógłbyś wrócić bez nich. Takie fakty. Bez napinki oczywiście. Myślę, że kilka lat i dojdziemy do takiej sytuacji, że Legia będzie mocno wygryzana z Grochowa, Gocławia. Czas zweryfikuje.
ODPOWIEDZ