Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

Kepi

Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko

Post autor: Kepi »

W zaszczanych bramach na Limance i Starym Polesiu pachnie i nie jest brzydko i chujowo,hahaha.Ehh wy to macie przećpane te pejsate łby.
iparts.pl
GieKSiarz00

Post autor: GieKSiarz00 »

Piatek Trzynastego pisze: 08.07.2026, 19:15 Dokładnie tak samo jak z jednej strony Łódź i Piotrków, a z drugiej Ozorków, Parzęczew, Tomaszów albo Kutno. Można poprawnościowo mówić o tej ostatniej grupie miast, że polityka infrastukturalna, że zaszłości, ekonomia, że ludzie niczemu winni. A można też stwierdzić prosto z mostu, że śmierdzi, brzydko, chuyowo i gdyby nie wycieczki na Pierdzew w tych podniszczonych czerwonych koszulkach raz na dwa tygodnie, to ludzie tam by się zapili na śmierć albo umarli z nudów. Bądź też od zarazków.
Historia też ma jakieś znaczenie - w tych miastach które wymieniłem poupadały kopalnie, huty, czego skutkiem było bezrobocie, alkoholizm itp itd. Natomiast wiadomo, że ludzie też mają wplyw na swoje otoczenie, ale kto ci się będzie troszczył o czystość i porządek będąc najebanym?
Piatek Trzynastego

Post autor: Piatek Trzynastego »

Kepi pisze: 08.07.2026, 20:58 W zaszczanych bramach na Limance i Starym Polesiu pachnie i nie jest brzydko i chujowo,hahaha.Ehh wy to macie przećpane te pejsate łby.
Ale to przecież od was kolega Leśniaka jak był goniony koło Fabrycznego to się nagle zatrzymał i krzyknął do tyłu: "Ej, no dobra, chłopaki, dajcie spokój, zesrałem się". To jest kwintesencja Widzewa.
SilesiaStreets

Post autor: SilesiaStreets »

GieKSiarz00 pisze: 08.07.2026, 18:56
SilesiaStreets pisze: 07.07.2026, 21:39
Kamil01 pisze: 07.07.2026, 21:16

Ja tak sie zastanawiam jak to sie stało że w Chorzowie czy w innych okolicznych dzielnicach innych miast jak Świetochłowice,Siemianowice,Ruda it. wyglada jak by sie tam wojna zakonczyła wszystko szare , odrapane ,pomalowane sami ludzie wyglądaja jacyś zacofani. Byłem na Ruchu kilka razy i widoczne to wszystko jest wszedzie. Dziwne ze sami ludzie chcą tam mieszkać w takich slamsach i nic z tym nie robia jakies protesty pod Urzedem Miasta, Urzedem Wojewódzkim , Warszawa itd Protesty o odbudowania Śląskich Miast .
Bytom i Zabrze wyglądają dużoo gorzej od tych wymienionych miast. Katowice też nie wyglądają super, wystarczy się przejść parę metrów od centrum
Katowice to jedno z najbogatszych miast wojewódzkich, rozwijają się niesamowicie i to widać, poza kilkoma wyjątkami oczywiście w postaci Załęża, Bogucic, Zawodzia czy Szopienic. Osiedla, sklepy/galerie i biurowce/wieżowce budują na każdym kroku. Teraz spójrzmy na miasta wokół- Bytom, Zabrze, Ruda Śląska, Chorzów, Świętochłowice, Siemianowice- wyglądają w większości tragicznie. Nie chcę tu obrażać ludzi tam mieszkających, ale jak człowiek się przejdzie po takich Lipinach czy po Bytomiu to naprawdę widzi tą różnicę - nie tylko w wyglądzie, ale i w zachowaniu ludzi tam mieszkających. Zobaczcie sobie dni chociażby dni Bytomia.
Na tle Wrocławia, Poznania, Krakowa to Katowice wyglądają dramatycznie jest jeszcze dużo do poprawy ale na Śląsku moim zdaniem bardziej zadbane są Gliwice od Katowic. Najgorsze to wiadomo Bytom później Zabrze
thelastboyscout

Post autor: thelastboyscout »

Temat Śląsko-Zagłębiowski to teraz kółko dyskusyjne nt. architektury i estetyki poszczególnych miast?
bez-napinki

Post autor: bez-napinki »

amaris pisze: 08.07.2026, 15:42
scania pisze: 08.07.2026, 14:51
kómaty pisze: 08.07.2026, 12:44

Szukałem (być może za słabo) ale nie widziałem nigdzie informacji żeby inne ekipy śpiewały np. "c*** z waszym polskim, jesteśmy narodem śląskim", miały flagi "Oberschlesien" albo nie śpiewały hymnu. Stąd moje pytanie. Jedyne co to znalazłem gościa z Gieksy w koszulce "Sonderkommando Oberschlesien", dlatego jestem ciekaw jak popularne jest to zjawisko w innych ekipach ze Śląska, bo najwięcej mówi się o Ruchu.
Poruszone to już było naprawdę wiele razy. Nie chcę się tu powtarzać. Co widzisz złego we fladze " Oberschlesien"? W języku angielskim będzie dobrze? Hymn jedni śpiewają inni nie.. Jak jest w innych ekipach nie będę się wypowiadał. Może ktoś Ci odpisze i potwierdzi że kiedyś takie flagi wisiały również u nich. Najwięcej się mówi o Ruchu bo widocznie tutaj śląska przynależność do regionu jest najbardziej widoczna. Kończę temat pozdro.
Wymieniona flaga przeszkadzała takiemu mało znanemu na Ruchu panu, zwał się Gerard Cieślik. Ktoś go kojarzy tam?
„Ta flaga nie powinna powstać. Jestem przeciwny jej wywieszaniu na meczach Ruchu. Komu to jest potrzebne? To nie służy klubowi, nie służy Śląskowi! Nie wiem, skąd to do nas przyszło, żeby tak chętnie spoglądać w stronę Niemiec. Może to z biedy, frustracji? Niemiecki napis na stadionie w Chorzowie poruszył mnie do żywego. Ruch był zawsze śląski, a Śląsk był zawsze polski! Znałem ludzi, którzy tworzyli ten klub, to byli powstańcy i patrioci. Uszanujmy ich pamięć.”
Na fladze znajduję się herb pruskiej prowincji Górny Śląsk używany przez niemców przed II Wojną Światową i póżniej przez "tysiącletnią" Trzecią Rzeszę.
Nikt nie ma pretensji do flag Górny Śląsk czy Górny Ślunsk, Pieruńskie Hanysy itp. używanych przez np. KSG czy GKS itp. bo pokazują przywiązanie do regionu, do śląskości, ale flaga Ruchu, czy raczej Reichu Chorzów, pokazuje przywiązanie do niemieckości Śląska i tęskonotę za niemieckim panowaniem nad tymi ziemiami, więc nie pal... niemca i nie zakłamuj jej przesłania.
Straszne.
Radigoszcz1910

Post autor: Radigoszcz1910 »

Piatek Trzynastego pisze: 08.07.2026, 15:41
SilesiaStreets pisze: 08.07.2026, 15:21 dużo też dały do tej sytuacji zapewne zgody Ruchu o dziwo wszystkie patriotyczne
hahaha, no żydzew jest patriotyczny w ch... :)
Nie ku*** zydy z lks ,GKS Katowice ,Lech,Cracovia są w c*** patriotyczne
GieKSiarz00

Post autor: GieKSiarz00 »

thelastboyscout pisze: 08.07.2026, 22:52 Temat Śląsko-Zagłębiowski to teraz kółko dyskusyjne nt. architektury i estetyki poszczególnych miast?
Nie, ale c**** się dzieje, to i można podyskutować na temat naszego regionu.
ObiektywnyPan

Post autor: ObiektywnyPan »

Piatek Trzynastego pisze: 08.07.2026, 19:15 Dokładnie tak samo jak z jednej strony Łódź i Piotrków, a z drugiej Ozorków, Parzęczew, Tomaszów albo Kutno. Można poprawnościowo mówić o tej ostatniej grupie miast, że polityka infrastukturalna, że zaszłości, ekonomia, że ludzie niczemu winni. A można też stwierdzić prosto z mostu, że śmierdzi, brzydko, chuyowo i gdyby nie wycieczki na Pierdzew w tych podniszczonych czerwonych koszulkach raz na dwa tygodnie, to ludzie tam by się zapili na śmierć albo umarli z nudów. Bądź też od zarazków.
Jeśli naprawdę wierzysz w to co napisałeś, a nie jest to wasza kolejna propagandowa zagrywka to koniecznie zastanów się chłopie nad jakąś terapią.
oldies years

Post autor: oldies years »

ObiektywnyPan pisze: 09.07.2026, 02:37
Jeśli naprawdę wierzysz w to co napisałeś, a nie jest to wasza kolejna propagandowa zagrywka to koniecznie zastanów się chłopie nad jakąś terapią.
Przeciez to ten sam elkaesiacki debil, co sie wpisuje pod szescioma nickami od lat i w kazdym temacie pierdoli o Widzewie. Chory umyslowo, co oprocz Widzewa i masturbacji nie ma nic z zycia. Nie odpisywac mu!
Co do Gornego Slaska - pewnym problemem moze tu byc wielkosc regionu/wojewodztwa. Na wielkiej powierzchni jest bardzo duzo miast roznej wielkosci. Wiec chyba nie ma pieniedzy, zeby wszystko i wszedzie modernizowac. Niemniej wg mnie kazde miasto na GS ma potencjal, ktory wczesniej czy pozniej bedzie wykorzystany.
amaris

Post autor: amaris »

bez-napinki pisze: 09.07.2026, 00:09
amaris pisze: 08.07.2026, 15:42
scania pisze: 08.07.2026, 14:51

Poruszone to już było naprawdę wiele razy. Nie chcę się tu powtarzać. Co widzisz złego we fladze " Oberschlesien"? W języku angielskim będzie dobrze? Hymn jedni śpiewają inni nie.. Jak jest w innych ekipach nie będę się wypowiadał. Może ktoś Ci odpisze i potwierdzi że kiedyś takie flagi wisiały również u nich. Najwięcej się mówi o Ruchu bo widocznie tutaj śląska przynależność do regionu jest najbardziej widoczna. Kończę temat pozdro.
Wymieniona flaga przeszkadzała takiemu mało znanemu na Ruchu panu, zwał się Gerard Cieślik. Ktoś go kojarzy tam?
„Ta flaga nie powinna powstać. Jestem przeciwny jej wywieszaniu na meczach Ruchu. Komu to jest potrzebne? To nie służy klubowi, nie służy Śląskowi! Nie wiem, skąd to do nas przyszło, żeby tak chętnie spoglądać w stronę Niemiec. Może to z biedy, frustracji? Niemiecki napis na stadionie w Chorzowie poruszył mnie do żywego. Ruch był zawsze śląski, a Śląsk był zawsze polski! Znałem ludzi, którzy tworzyli ten klub, to byli powstańcy i patrioci. Uszanujmy ich pamięć.”
Na fladze znajduję się herb pruskiej prowincji Górny Śląsk używany przez niemców przed II Wojną Światową i póżniej przez "tysiącletnią" Trzecią Rzeszę.
Nikt nie ma pretensji do flag Górny Śląsk czy Górny Ślunsk, Pieruńskie Hanysy itp. używanych przez np. KSG czy GKS itp. bo pokazują przywiązanie do regionu, do śląskości, ale flaga Ruchu, czy raczej Reichu Chorzów, pokazuje przywiązanie do niemieckości Śląska i tęskonotę za niemieckim panowaniem nad tymi ziemiami, więc nie pal... niemca i nie zakłamuj jej przesłania.
Straszne.
Straszne jeszcze nie, ale na pewno niepokojące, szczególnie gdy do tego doda się wasze wsparcie dla różnych Gorzelików, Ruchów Autonomii Śląska, wywieszanie flagi "To My Naród Śląśki", gwizdy na polski hymn itd.
Dziwne że wasi zgodowicze to tolerują ale czego się spodziewać po takim Widzewie, gdy na meczu z nimi wywiesiliście wielkie płótno "Dziś Kosovo, jutro Śląsk" bez żadnej reakcji z ich strony, no ale powszechnie wiadomo że Widzew i honor to oksymoron :)
Można by się chyba więcej spodziewać po ludziach którzy co mecz śpiewają: "Zwycięży orzeł biały, zwycięży polski ród..." ale i tu rozczarowanie, a później te wszystkie kluby i inne Dzierżoniowy, Staszowy, Zawiercia, Kalisze, Oświęcimy z WRWEP, jadą na Marsz Niepodległości i śpiewają, bardzo słusznie zresztą, Śmierć Wrogom Ojczyzny!
Jesteście hipokrytami i pozerami...
autor: Hal9000 » 23.06.2026, 21:46

Legia jest taka cudowna
bez-napinki

Post autor: bez-napinki »

Wooooooooo! Niesamowita historia Polaku!
Piatek Trzynastego

amaris pisze: 09.07.2026, 08:13 czego się spodziewać po takim Widzewie, gdy na meczu z nimi wywiesiliście wielkie płótno "Dziś Kosovo, jutro Śląsk" bez żadnej reakcji z ich strony, no ale powszechnie wiadomo że Widzew i honor to oksymoron
Czerwone parówki stały też za płótnem Cska z carskim godłem gdzie pod skrzydłami dwugłowego orła są małe herby podbitych krajów i wśród nich Polski.
zero osiem

Post autor: zero osiem »

tez jeden z ruskich padalcow na lisciastej w pubie gdzie ich i pierdzewiakow zmasakrowalismy mial koszulke hokejowa z gwiazda i w srodku malym sierpem i mlotem a ktos wyzej pisal o patriotycznej zgodzie, beka
kómaty

Post autor: kómaty »

Piatek Trzynastego pisze: 09.07.2026, 13:43 Czerwone parówki stały też za płótnem Cska z carskim godłem gdzie pod skrzydłami dwugłowego orła są małe herby podbitych krajów i wśród nich Polski.
pamiętasz może na jakim meczu to było? bo jedyne co pamiętam to małą flagę CSKA na derbach Łodzi i nic więcej nie znalazłem.
Piatek Trzynastego

kómaty pisze: 09.07.2026, 14:49
Piatek Trzynastego pisze: 09.07.2026, 13:43 Czerwone parówki stały też za płótnem Cska z carskim godłem gdzie pod skrzydłami dwugłowego orła są małe herby podbitych krajów i wśród nich Polski.
pamiętasz może na jakim meczu to było? bo jedyne co pamiętam to małą flagę CSKA na derbach Łodzi i nic więcej nie znalazłem.
Gdzieś na Bałkanach, na pewno po 2012.
B. Ricci

Post autor: B. Ricci »

Wiadomo, że to bardzo antypolskie i antypatriotyczne zachowanie, że Widzew trzyma z CSKA. Lech czy Jaga ze Spartakiem, to już jest nic złego. ;)
Gogeta

Post autor: Gogeta »

Zawijać mi się stąd, tematy wam sie pomyliły 🙄
CopA.C.A.B.ana

Post autor: CopA.C.A.B.ana »

NASZYM HONOREM JEST NASZ KLUB
ObiektywnyPan

Post autor: ObiektywnyPan »

oldies years pisze: 09.07.2026, 08:07
ObiektywnyPan pisze: 09.07.2026, 02:37
Przeciez to ten sam elkaesiacki debil, co sie wpisuje pod szescioma nickami od lat i w kazdym temacie pierdoli o Widzewie. Chory umyslowo, co oprocz Widzewa i masturbacji nie ma nic z zycia. Nie odpisywac mu!
Co do Gornego Slaska - pewnym problemem moze tu byc wielkosc regionu/wojewodztwa. Na wielkiej powierzchni jest bardzo duzo miast roznej wielkosci. Wiec chyba nie ma pieniedzy, zeby wszystko i wszedzie modernizowac. Niemniej wg mnie kazde miasto na GS ma potencjal, ktory wczesniej czy pozniej bedzie wykorzystany.
Ja rozumiem, że można tak pieprzyć z premedytacją licząc, że jakiś inny bezmózg to podchwyci, ale mi coraz bardziej wydaje się, że oni w to naprawdę wierzą. Intelektualna tragedia!
amaris

Swoją drogą kibice Reichu Chorzów muszą niezłą bekę z tych "patriotów" za dychę co to robią oprawy patriotyczne, wrzeszczą Śmierć Wrogom Ojczyzny itd. a później przybijają piątki z nimi i stoją na jednym sektorze za flagami Oberscheisse czy To my naród śląski. Chyba lubią jak im się pluje w mordę...

Legia jest taka cudowna
oldies years

Post autor: oldies years »

zero osiem pisze: 09.07.2026, 14:12 tez jeden z ruskich padalcow na lisciastej w pubie gdzie ich i pierdzewiakow zmasakrowalismy mial koszulke hokejowa z gwiazda i w srodku malym sierpem i mlotem a ktos wyzej pisal o patriotycznej zgodzie, beka
ty to co najwyzej masakrujesz swojego fiuta codziennie, onanisto elkaesiacki.
i nie zapomnij sie przelogowac w nastepnym wpisie o Widzewie, low kick na kolano, przegrywie samotny, nieszczesliwy i niedojebany.
19seba20

Post autor: 19seba20 »

amaris pisze: 10.07.2026, 08:17 Swoją drogą kibice Reichu Chorzów muszą niezłą bekę z tych "patriotów" za dychę co to robią oprawy patriotyczne, wrzeszczą Śmierć Wrogom Ojczyzny itd. a później przybijają piątki z nimi i stoją na jednym sektorze za flagami Oberscheisse czy To my naród śląski. Chyba lubią jak im się pluje w mordę...
Niezła beka to jest z ciebie,niedojebana pizdo. Próbujesz tutaj zaistnieć ale ci to nie wychodzi.
A co do tematu Górnego Śląska i polski.....tak! na polski hymn zawsze gwizdaliśmy,gwizdamy i gwizdać będziemy. Dla mnie zawsze będziecie na Śląsku tylko najeźdźcami podobnie jak ciapate w Anglii czy Szwecji. Lepiej ci ?
Kibic ze Slaska

Post autor: Kibic ze Slaska »

19seba20 pisze: 10.07.2026, 09:25
amaris pisze: 10.07.2026, 08:17 Swoją drogą kibice Reichu Chorzów muszą niezłą bekę z tych "patriotów" za dychę co to robią oprawy patriotyczne, wrzeszczą Śmierć Wrogom Ojczyzny itd. a później przybijają piątki z nimi i stoją na jednym sektorze za flagami Oberscheisse czy To my naród śląski. Chyba lubią jak im się pluje w mordę...
Niezła beka to jest z ciebie,niedojebana pizdo. Próbujesz tutaj zaistnieć ale ci to nie wychodzi.
A co do tematu Górnego Śląska i polski.....tak! na polski hymn zawsze gwizdaliśmy,gwizdamy i gwizdać będziemy. Dla mnie zawsze będziecie na Śląsku tylko najeźdźcami podobnie jak ciapate w Anglii czy Szwecji. Lepiej ci ?
Zostaw padalca , pod ochroną są..
AMF1948

Post autor: AMF1948 »

Aż byś się zdziwił ilu chłopaków od Was ma dziary patriotycznie czy też nawiązujące do Polski. Nawet F ma takie dziary.
Fac Fideli Sis Fidelis
zabarsking

Post autor: zabarsking »

Nie wypowiadaj się za wszystkich Ślązaków. Mój tata miał dziadka powstańca śląskiego i nasza rodzina zawsze była akurat propolska.
Chyba że wypowiadasz się za Ruch, to nie moja sprawa, nie mój klub. Chociaż obstawiam, że i w Waszych szeregach jest co najmniej część kibiców propolskich.
Kibic ze Slaska

Post autor: Kibic ze Slaska »

AMF1948 pisze: 10.07.2026, 10:24
Aż byś się zdziwił ilu chłopaków od Was ma dziary patriotycznie czy też nawiązujące do Polski. Nawet F ma takie dziary.
Na Ruchu spotkasz tych z orzelkiem na piersi ale i tych, których dziadkowie musieli zmieniać nazwisko za komuny bo brzmiało zbyt po niemiecku..
Jest bardzo silne i liczne FC Deutschland a obok FC ze Staszowa. Jednych i drugich gówno obchodzi co o tym myślicie bo liczy sie Ruch a nie wy.

ps. do JudeGangu napiszcie ze wam sie nie podoba Izrael ale ich pewnie wasze pierdolenie interesuje tyle co nas..

ps. Mozecie tez przyjsc na stadion i zdjąć te flagi które wam sie nie podobaja..
amaris

Spokojnie Sebuś, rozmawiajmy kulturalnie jak na ludzi na poziomie przystało, a nie jak jacyś troglodyci. Gdy przyjeżdżają wasze zgody, te złe Polaki, to rozmawiasz z nimi czy mówisz im po nazistowsku: raus najeźdźcy?

Legia jest taka cudowna
benoit

Post autor: benoit »

Po co zajmować się jakąś wiochą zwaną Chorzów? Oni sami niewiedzą czasem kim są, raz krzyczą na turnieju TFC "Polish fans hooligans", póżniej ich zawodnik płacze w oświadczeniu, jak mu zdjeli walke na UFC, gdzie Lechia wbiła na ważenie, że jesteśmy Polakami i on reprezentuje Polske czy jak kolega wyżej napisał potrafia chodzic w patriotycznych dziarach. Przeciez te mitomany robia grozny graf z CSKA i przekreslonym ukrainskim tryzubem w barwach banderowskich, a pozniej przyjezdza Wisla i bija piątki z ukrami?

Zabawane tez jest jak oni pisza ze wracaja, no po tym wpi.erdolu od Slavii to napewno mocno wracaja ale wkoncu wypłakali ten remis, bo chlopaki z Pragii do dzisiaj maja inne zdanie co do tej walki.
bgh1930

Post autor: bgh1930 »

Nie żaden F tylko Frontal. Złodziej i ku*** który zawijał pieniądze, teraz znowu akceptowany co jest jakąś kpiną. Gdy siedział, jego mamusia ku.rwiła się na pełen etat z jego kolegami, czym chwalił się sam Ruch gdy Frontal był jeszcze bee. Kiedyś dobry zawodnik, obecnie łamaga co ostatnio pokazuje na tych śmiesznych galach.
zabarsking

Post autor: zabarsking »

bgh1930 pisze: 10.07.2026, 11:58 Nie żaden F tylko Frontal. Złodziej i ku*** który zawijał pieniądze, teraz znowu akceptowany co jest jakąś kpiną. Gdy siedział, jego mamusia ku.rwiła się na pełen etat z jego kolegami, czym chwalił się sam Ruch gdy Frontal był jeszcze bee. Kiedyś dobry zawodnik, obecnie łamaga co ostatnio pokazuje na tych śmiesznych galach.
To, że Ruch cisnął po jego matce nie znaczy, że Ty musisz się zniżać do tego poziomu i robić to samo. Jego matka, jaka by nie była, nie jest częścią tego świata, więc nie wiem po co o niej wspominać. Rodziny się nie tyka i tyle.

Zresztą nawet jak ktoś ma matkę, która faktycznie jest prostytutką, to dla jej dziecka, również dorosłego, jest to życiowy dramat i autentyczna, ludzka tragedia. Nie widzę powodu żeby dodatkowo jechać po człowieku za to, że jego rodzice są tacy czy inni, to czlowiek nie ma na to żadnego wpływu, kim są jego rodzice.
Oldfreak

Post autor: Oldfreak »

Jaki przyjeb...any.Tam na Ruchu to większośc albo konfidenci albo antypolscy pajace tacy jak ty?Czy jest tam jeszcze ktoś normalny?
19seba20

benoit pisze: 10.07.2026, 11:34

Zabawane tez jest jak oni pisza ze wracaja, no po tym wpi.erdolu od Slavii to napewno mocno wracaja ale wkoncu wypłakali ten remis, bo chlopaki z Pragii do dzisiaj maja inne zdanie co do tej walki.
Chłopaki z Pragi ....chyba tej warszawskiej Pragi. Zgodzili się na remis więc jest remis.
Napisz jeszcze jak bastowali a później znowu uczestniczyli w bitce....no i dopisz ilu wśród nich było Ukraińców
Obiektywnie01

Post autor: Obiektywnie01 »

Ktoś orientuje się jak wygląda sytuacja na Halembie w Rudzie Śląskiej?
Podobno trzyma to Ruch, ale na samym wjeździe jest dobrze widoczny graf z "pozdrowieniami" dla konfidentów.
Jak to wpłynęło na układ sił w tej dzielnicy?
bgh1930

Post autor: bgh1930 »

zabarsking pisze: 10.07.2026, 12:42
bgh1930 pisze: 10.07.2026, 11:58 Nie żaden F tylko Frontal. Złodziej i ku*** który zawijał pieniądze, teraz znowu akceptowany co jest jakąś kpiną. Gdy siedział, jego mamusia ku.rwiła się na pełen etat z jego kolegami, czym chwalił się sam Ruch gdy Frontal był jeszcze bee. Kiedyś dobry zawodnik, obecnie łamaga co ostatnio pokazuje na tych śmiesznych galach.
To, że Ruch cisnął po jego matce nie znaczy, że Ty musisz się zniżać do tego poziomu i robić to samo. Jego matka, jaka by nie była, nie jest częścią tego świata, więc nie wiem po co o niej wspominać. Rodziny się nie tyka i tyle.

Zresztą nawet jak ktoś ma matkę, która faktycznie jest prostytutką, to dla jej dziecka, również dorosłego, jest to życiowy dramat i autentyczna, ludzka tragedia. Nie widzę powodu żeby dodatkowo jechać po człowieku za to, że jego rodzice są tacy czy inni, to czlowiek nie ma na to żadnego wpływu, kim są jego rodzice.
Ja nikogo nie jadę tylko przypominam. Poza tym ona była blisko tego świata, gadżety itp. Kleiła się do jego kolegów jeszcze za nim go zamknęli. Rodzina patusow i zlodziei
19seba20

Oldfreak pisze: 10.07.2026, 12:46
Jaki przyjeb...any.Tam na Ruchu to większośc albo konfidenci albo antypolscy pajace tacy jak ty?Czy jest tam jeszcze ktoś normalny?
Na bukowej same cygany. Pajaca to sie w rodzinie poszukej kuzynie Don Vasyla. A teraz idź pomóc swoim ziomkom którzy na Witosa srogi w******* dostali a potem skamlali że przepraszają i to się już nie powtórzy ( chodzi o odwiedziny w Chorzowie) takich mosz charakternych ziomali pajacu
AMF1948

Post autor: AMF1948 »

Kibic ze Slaska pisze: 10.07.2026, 11:28
AMF1948 pisze: 10.07.2026, 10:24

Na Ruchu spotkasz tych z orzelkiem na piersi ale i tych, których dziadkowie musieli zmieniać nazwisko za komuny bo brzmiało zbyt po niemiecku..
Jest bardzo silne i liczne FC Deutschland a obok FC ze Staszowa. Jednych i drugich gówno obchodzi co o tym myślicie bo liczy sie Ruch a nie wy.

ps. do JudeGangu napiszcie ze wam sie nie podoba Izrael ale ich pewnie wasze pierdolenie interesuje tyle co nas..

ps. Mozecie tez przyjsc na stadion i zdjąć te flagi które wam sie nie podobaja..
Kolego ,mnie to osobiście nie interesuje. Podałem tylko tak informacyjnie . Więc nie pisz do mnie w liczbie mnogiej.
Fac Fideli Sis Fidelis
Oldfreak

Post autor: Oldfreak »

19seba20 pisze: 10.07.2026, 13:12

Na bukowej same cygany. Pajaca to sie w rodzinie poszukej kuzynie Don Vasyla. A teraz idź pomóc swoim ziomkom którzy na Witosa srogi w******* dostali a potem skamlali że przepraszają i to się już nie powtórzy ( chodzi o odwiedziny w Chorzowie) takich mosz charakternych ziomali pajacu
1.Ani jednego słowa prawdy w twoim poście.
2.Nie odpowiedziałes na moje pytanie.
Kibic_janusz

Post autor: Kibic_janusz »

benoit pisze: 10.07.2026, 11:34 ich zawodnik płacze w oświadczeniu, jak mu zdjeli walke na UFC, gdzie Lechia wbiła na ważenie
O kogo chodzi, co to była za akcja?
Gogeta

Post autor: Gogeta »

Oldfreak pisze: 10.07.2026, 16:19
19seba20 pisze: 10.07.2026, 13:12

1.Ani jednego słowa prawdy w twoim poście.
2.Nie odpowiedziałes na moje pytanie.
1. Przecież tam jest sama prawda w tym co napisał oprócz dwóch pierwszych zdań o cyganach i don vasylu. Reszta posta 100% prawda
2. Przecież ty bezmózgu nie odpowiedziałeś pytany kilkadziesiąt razy za kim jesteś 🤣🤣 masz tupet jak c***
ODPOWIEDZ