Ja byłem ze 3 godziny temu i to sam :DDesmond_H pisze: 15.06.2026, 23:00 Na Muranowie nie pochodzisz w barwach Legii wieczorem i taka jest prawda, jak uważasz że jest inaczej to widocznie nigdy tam nie byłeś.
https://zapodaj.net/plik-BNbLnXlEkQ
https://zapodaj.net/plik-OTj7Mm4w6L
Jako, że z Warszawą ewidentnie nie masz gościu nic wspólnego to sprawdź w google maps jak wygląda okolica z drugiego zdjęcia :Do
Tak wiem, że z podobnych fotek i filmików to można, a nawet należy cisnąć bekę ale jest to tylko moja odpowiedź na wyżej zaznaczony fragment :) Zresztą sama Unigma ostatnio przeszła się po Nowym Mieście (albo raczej najbliższych okolicach swojego kurnika), oraz odpalili racę w przejściu podziemnym w kierunku Starego Żoliborza.
Trochę dalej :) Ale warto wspomnieć, że w porównywalnej odległości od ich stadionu (ulica Wałowa) był napis wyzywający od k**** Jacka z dużymi uszami i małym wackiem :) I utrzymał się ponad 2 lata. Chociaż to może raczej temat na rozkminy dla kazdama (chyba taki nick nosi ten typ).Jerzy12 pisze: 21.06.2026, 23:28
Jakaś selekcja na rogatkach Muranowa? Haha
Proszę Cię, nie ośmieszaj się.
Już widzę jak np: na ul:Pokornej (jakieś 300m od stadionu P.) nie pochodzę w barwach Legii. Hahahhaha
O ile z pierwszą częścią twojego posta (tą którą zaznaczyłem) ciężko się nie zgodzić to druga jego część ma niewiele wspólnego z prawdą. Stadion Legii kosztował nie 580 mln ale o około 100 mniej i do tego miasto odzyskało podatek wat w wysokości ponad 100 mln. Natomiast koszt budowy stadionu jaki chciałby Francuz wynosiłby około miliard złotych. Nawet jeśli prywatny inwestor dorzuci coś od siebie to wątpliwe by pokryło to więcej niż 20 procent inwestycji. Sam Nitot poza obietnicami, że zapewni finansowanie nie pokazał nic co uwiarygodnisłoby jego słowa. No chyba, że jego planem jest, żeby to rząd centralny postawił ten obiekt zamiast planowanej hali obok Narodowego :) Zresztą nawet pisał w tej sprawie list do ministerstwa sportu i sugerował, żeby postawić tzw Halę Narodową na miejscu stadionu Polonii (możecie to znaleźć). Już nie wspominając, że poprzedni wasi "inwestorzy" Engel i JW planowali przy Konwiktorskiej budowę budynków o funkcji komercyjnej. Nitot co prawda o tym na razie nie wspomina ale kto wie co będzie w przyszłości. Jesteście pewni, że postawi wam ten stadion? Bo według mnie jeśli kiedyś dostanie dzierżawę gruntów (notebene chce dostać ją na okres dłuższy niż maksymalny przewidziany w ustawie, co czyniłoby go prawnym właścicielem) to od razu złoży wnioski o budowę wieżowców, apartamentowców, itp.FanzWarszawy pisze: 19.06.2026, 11:41
Czy Polonii jako Klubowi Sportowemu potrzeba stadionu na 20.000 osób z rozsuwanym dachem, to raczej wątpię, a na pewno nie pilnie. Pilnie Polonia potrzebuje jakiejkolwiek modernizacji i standardu. Ale Stolicy przydałaby się kryta przestrzeń o pojemności pomiędzy Torwarem (5.000 - 8.000) a Stadionem Narodowym (58.000 - 80.000). To raczej nie byłby stadion tylko na mecze Polonii, ale też do innych wydarzeń, więc realnie każdy, niezależnie od klubowych preferencji, będzie miał okazję z niego skorzystać. Więc moim zdaniem inwestycja więcej niż słuszna - po prostu potrzebna.
Co więcej - nie jest prawdą, że w każdym układzie miasto konieczne będzie partycypowało w części kosztów. Nitot proponował postawienie terenu samodzielnie z partnerami prywatnymi w zamian za samodzielne zarządzanie stadionem przez 60 lat, ale miasto taką propozycję zignorowało. A co więcej - będzie to dla miasta koszt nadal mniejszy, niż stadion na Łazienkowskiej, zbudowany w całości przez miasto, który kosztował 580 milionów złotych. Pomijając inflację, inwestycja na Konwiktorskiej będzie dla miasta tańsza.
P.S. Legia Mistrz 💪💪💪