Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
obserwator17
Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Staram się zawsze być opanowanym ale te wiesniaki z Sosnowca czy innego Radomia niech wkońcu sobie zdadzą sprawę że nikt nie będzie wychodził do lasu ani 10x10 ani 50x50 bo oni w swojej wyimaginowanej kibicowskiej polsce wpadli na taki pomysł. Zabawa toczy się dalej a już w tym roku Wisła będzie wchodzić na każdy stadion w ekstraklasie.
-
Taksepatrze
No własnie, jak będą chcieli ;) A z tego co wiem i z czego jestem dumny, z mlodszych kolegow, to na Wiśle mają w d**** jakies przykazy i nakazy - ludzi, ktorzy sami maja duzo za uszami. Hipokryzja tutaj nie ma konca. I temu nikt Wiśle nie bedzie stawiał warunkow. Za dumni są/jesteśmy. Psy niech szczekają, a Wisła jedzie dalej, na własnych zasadach i warunkach.Gnujj pisze: 20.06.2026, 19:24Soczek01 pisze: 20.06.2026, 14:41Nie wiem może dlatego że Cracovia trzyma z bardziej honorowymi ekipami i sama zadeklarowała nie wyciągać przedłużaczy w walce poza Krakowem i nie ma głowy na koncie w ostatnich latach.bgh1930 pisze: 20.06.2026, 14:08 Mam wrażenie, że Cracovia mimo swoich przewin różnych to jest bardziej lubiana w Polsce niż Wisła i przymyka się oko 😀
Cracovia się bujała z Arką i mniejszymi ekipami w momencie jak ci byli posypani a Wisła wypięła się na swoich długoletnich ziomków w momencie jak była opcja lepszy hajs zarobić
nie pamiętam też żeby w Cracovii na masową skalę w ekipie były rozjebusy okradające w dodatku własny klub z pieniędzy.
sam mam wyjebane na Kraków i te wszystkie kluby i najwięcej sympatii prywatnej (nie kibicowsko) mam do Hutnika ale takie są po prostu fakty.
Dlatego tez Wisla bedzie wchodzic na sektory gosci w calej Polsce i pluc na mordy decyzyjnym petom z Poznania, Warszawy i Radomia. A jak zbiora ze 30 do bicia z Wadowic, Slomnik i Bochni to wtedy moze z wami wyjda. Jak beda chcieli. Wtedy kiedy beda chcieli i w miejscu przez nich wyznaczonym.
Do tej pory warunki mozecie stawiac Cracovii :)
-
smerf Maruda
tacy pewni jesteście że będziecie wchodzić? to się dopiero okaże... :) jeszcze kilka tygodni i się przekonamy ;)
bo mi się wydaje że cała Polska scena będzie miała więcej ciekawych pomysłów niż wasza zbieranina komediantów i parodystów z która hańbi prawdziwy polski styl kibicowania.
jakby Ruch faktycznie traktował Wisłę jak braci to by ją wyciągnął z tej sytuacji wychodząc koalicjami: Ruch&Wisła vs Zagłębie&Bielsko
ale widocznie to są tylko "bracia" to kasowania hajsu z gadżetów na 50koła januszy na Śląskim i gonienia dragów
bo mi się wydaje że cała Polska scena będzie miała więcej ciekawych pomysłów niż wasza zbieranina komediantów i parodystów z która hańbi prawdziwy polski styl kibicowania.
jakby Ruch faktycznie traktował Wisłę jak braci to by ją wyciągnął z tej sytuacji wychodząc koalicjami: Ruch&Wisła vs Zagłębie&Bielsko
ale widocznie to są tylko "bracia" to kasowania hajsu z gadżetów na 50koła januszy na Śląskim i gonienia dragów
-
Taksepatrze
Jesteśmy za duzym klubem, co pokazala chocby ostatnia feta na Rynku, gdzie świętowało 50k ludzi, zebysmy sie mogli komus podporządkować. Za wielki klub z fantastyczną historią i przeogromną ilością kibiców. Wisła nigdy nie zginie, chocbyscie sie nie wiem jak starali i koniec koncow i tak wyjdzie na nasze. A wiecie co jest najlepsze? Że im bardziej staracie, tym bardziej dziala to na korzyść Wisły :) Scalacie ludzi. Tak trzymać.
-
Gość obiektywny
typowe wiślackie pierdololo o "wielkości" z tym że bardziej pasowałbyś na tłiterra niż tutajTaksepatrze pisze: 20.06.2026, 20:44 Jesteśmy za duzym klubem, co pokazala chocby ostatnia feta na Rynku, gdzie świętowało 50k ludzi, zebysmy sie mogli komus podporządkować. Za wielki klub z fantastyczną historią i przeogromną ilością kibiców. Wisła nigdy nie zginie, chocbyscie sie nie wiem jak starali i koniec koncow i tak wyjdzie na nasze. A wiecie co jest najlepsze? Że im bardziej staracie, tym bardziej dziala to na korzyść Wisły :) Scalacie ludzi. Tak trzymać.
nikogo nie obchodzi wasze 50k januszy na rynku, tak to nie działa, to nie zmienia faktu że chuligańsko nic nie znaczycie co pokaże ci na takim przykładzie:
po Radłowie Unia T. grała w Brzesku gdzie ostatecznie weszli ale Okocimski przez to zbojkotował wejście na stadion, wieszając transparent o "upadku zasad" - czyli wprost pocisnął Unii i Wiśle za Radłów
spotkało ich coś za to? włos z głowy im nie spadł a mówimy tu o malutkiej ekipce rzut beretem od Krk
czyli widzisz, te 50tysiecy na rynku nie spowodowało że byłoby was stać zrobić porządek na własnym podwórku
a wy myślicie że wygracie z całym krajem :D
ochloncie chłopaki, w Polskich realiach jesteście skompromitowana ekipą bo tak wygląda kibicowanie w tym kraju że sprzęt = frajerstwo
-
Taksepatrze
Ale co Wisłe Okocimski obchodzi ? No litości :D Oni to niech sie skupią na walce z miejscowymi Wislakami, czy nieopodal z chlopakami z Bochni. Stara Bochnia pozdrawiam! Reszty nie komentuje, bo juz mi sie nie chce, swoje napisalem i mam przyjemniejsze propozycje na wieczór. Pozdrawiam.
Jak osiedlowa zbieranina oprawia topowa koalicje ze sprzetem, albo skalpuje komus twarz w Skawine to Wisla to zwierzeta i bandyci.Gość obiektywny pisze: 20.06.2026, 21:09
typowe wiślackie pierdololo o "wielkości" z tym że bardziej pasowałbyś zasad" - czyli wprost pocisnął Unii i Wiśle za Radłów
Horror i makabra.
Jak sobie skacze w 50 kola na Rynku to Janusze i festyn.
Jak wleca fotki z meczu Unii Tarnow to zbieranina dzieciakow 30 kilowych, jak trzeba ich wziac na huki to spierdalanie i wypadanie z busow.
Na tym polega wasz problem z Wisla, ze zawsze dobieracie przyklad pod teza, tak zeby wam pasowalo.
A Wisla to po prostu topowa ekipa - na poziomie Lecha, Legii, Lechii, Widzewa itp.
Oni naprawde nie czuja sie gorsi od was i wiecie co?
Maja racje.
Wy nie dlatego nie wychodzicie bo nikt wam nie będzie mówił. Nie wychodzicie bo w tym waszym kurniku na 50 koła kibiców nie ma 5 mocnych fajterów zaangażowanych w kibicowanie. Właśnie skończył walczyć anal ze Słomnik pokazał jaka jesteście siłą na łapy Hahah jak dwudziestoletni gnojek może nie mieć kondycji na trzy rundy? Jak może nie zrobić wagi? ku***. Już pomijając że ten wasz młody devils jak miał u siebie na wiosce sytuację palił gumę aż się kurzyło. Szefowa powinna się cieszyć że nie mogła zawalczyć bo z tego co wiemy poziom ma podobny i przynajmniej nie musiał się błaźnić przed kamerami. Uwielbiam was jesteście takimi fajnymi krakowskimi maskotkami do bicia
dobra dobra jakby mial nóz w łapie to przeciwnik bez szans ;)Pepsizero pisze: 20.06.2026, 22:06 Wy nie dlatego nie wychodzicie bo nikt wam nie będzie mówił. Nie wychodzicie bo w tym waszym kurniku na 50 koła kibiców nie ma 5 mocnych fajterów zaangażowanych w kibicowanie. Właśnie skończył walczyć anal ze Słomnik pokazał jaka jesteście siłą na łapy Hahah jak dwudziestoletni gnojek może nie mieć kondycji na trzy rundy? Jak może nie zrobić wagi? ku***. Już pomijając że ten wasz młody devils jak miał u siebie na wiosce sytuację palił gumę aż się kurzyło. Szefowa powinna się cieszyć że nie mogła zawalczyć bo z tego co wiemy poziom ma podobny i przynajmniej nie musiał się błaźnić przed kamerami. Uwielbiam was jesteście takimi fajnymi krakowskimi maskotkami do bicia
Przecież wisła mało gdzie jezdzi.Te fotki z wyjazdów to faktyczne nie ma się co dziwić że Siarka i Stal Rzeszów ich goniła.A Wisła to taka mocna że na Koronę z ostrym sprzętem leciała bo na ręcę to i Korona za mocna dla wisły.
Masz racje te fotki z wyjazdow to fotomontaz 😀.Zyj dzbanie w tym przekonaniu jak najdłuzej.
Daj tu ksywe 1 (slownie jednej) osoby z Cracovii.Pepsizero pisze: 20.06.2026, 22:06 Uwielbiam was jesteście takimi fajnymi krakowskimi maskotkami do bicia
1 osoby.
Jednego kozaka, fajtera, legendy.
Ktora przed Wisla nie spierdalala.
Ktora nie zostala oprawiona przez Wisle.
uuuu ;)
-
Bananowiec
Wisła może i składu do lasu nie ma aktualnie,ale ekipę wyjazdową na pewno.to że macie po 30 alfonsow powyciąganych z burdeli to nie znaczy że jesteście silni.Krakow to nie Poznań że cała województwo kibicuje jednemu klubowi,w naszym mieście prawie każdy doswiadczył przemocy jako sprawca lub ofiarą i nie musi walić teścia aby sobie poradził .Instynkt w miastach derbowych jest na zupełnie innym poziomie niż u reszty.
-
katanaczio
Fajne czasy, że 50 tysięcy KIBICÓW na fecie to są janusze, cipy, pikniki i powód do beki, ale za to 30 chłopa napierdalających się w lesie, z których połowa nie było na meczu i nie zna żadnego zawodnika z klubu to KIBICOWSKI WYZNACZNIK.
Na c*** Wam te kluby?
Na c*** Wam te kluby?
Piniądz piniądz panie 😀
-
factoryproject
A to rozjebane auto w Kielcach kiedy Korona myślała że to Legia a nie Wisła. To czym Korona rozjebała ? Gołymi pięściami czy maczali ręce w żywicy i szkle jak Van Damme ? Korona mająca wtedy zgodę z Cracovią była mega zadowolona gdy oprawiano Wiślaków. Gorzej jest gdy z łowcy stajesz się zwierzyną prawda.Oldfreak pisze: 20.06.2026, 23:11 Przecież wisła mało gdzie jezdzi.Te fotki z wyjazdów to faktyczne nie ma się co dziwić że Siarka i Stal Rzeszów ich goniła.A Wisła to taka mocna że na Koronę z ostrym sprzętem leciała bo na ręcę to i Korona za mocna dla wisły.
Poszukam i znajdę opis z całego tego wydarzenia bo widać że po wielu latach niektórzy mają amnezję.
ahh kocham te stereotypy ze napampowany chuligan co sie bije w lesie, to nawet nie wie kto trenuje ich klub, albo jaki wynik był jego klubu w zeszły weekend czuje sie jakbym siedzial na Twitterze i czytał typowego lewaka. Rownie dobrze moge napisać ze typowy janusz przyjdzie na mecz ligowy czy zwlaszcza na reprezentacje napierdolony jak szpadel i nawet nie będzie wiedzial gdzie sie znajduje aktualnie. To ze jakis gamoń jakiś wywiad da ze nie interesuje go mecz albo wynik czy nie wie kto nawet trenuje jego klub, to nie oznacza ze reszta tez ma taką niską wiedze na temat swojego klubu.katanaczio pisze: 21.06.2026, 06:37 Fajne czasy, że 50 tysięcy KIBICÓW na fecie to są janusze, cipy, pikniki i powód do beki, ale za to 30 chłopa napierdalających się w lesie, z których połowa nie było na meczu i nie zna żadnego zawodnika z klubu to KIBICOWSKI WYZNACZNIK.
Na c*** Wam te kluby?
Bananowiec pisze: 21.06.2026, 01:13 Wisła może i składu do lasu nie ma aktualnie,ale ekipę wyjazdową na pewno.to że macie po 30 alfonsow powyciąganych z burdeli to nie znaczy że jesteście silni.Krakow to nie Poznań że cała województwo kibicuje jednemu klubowi,w naszym mieście prawie każdy doswiadczył przemocy jako sprawca lub ofiarą i nie musi walić teścia aby sobie poradził .Instynkt w miastach derbowych jest na zupełnie innym poziomie niż u reszty.
kolejna sprawa ze majac taka baze i podniecacnie sie tą fetą na prawo i lewo, i nie znalezienie przynajmniej 15 osób do wyjscia honorowego z drugą strona na pięsci? coz troche wstyd. Po co więc te zdjecia na FB okolicznych FC Wisly z salek treningowych, po co walki na galach profesjonalych czy półprofesjonalnych ? Kolega powyzej widze ze tez zatrzymał sie w czasie, bo to co jest dzisiaj w Krakowie z tym co bylo te 20 czy nawet 15 lat temu to niebo a ziemia, gadanie ze teraz kazdy mlody ma za sobą ucieczke przed druga grupa uzbrojoną po zęby to mozna dzieciom opowiadać, fakt jest taki ze w wielu miejscach wokół Krakowa czy w samym Krakowie, aktywność kończy sie na malowaniu po murach, tak w niektorych dzielnicach wyglada miasto derbowe.
Ty to jesteś moim ulubieńcem, chyba nikt bardziej się nie podnieca sprzętem na tym forum od ciebie. Najbardziej mnie bawi ze Ciebie dziwi ze nawet jakaś topowa ekipa idzie na wstecznym jak zobaczy przeciwnika z ostrym sprzętem, ty to musisz być doswiadczony w takich bojach ze ciebie to bawi, albo masz max 18-19 lat to jeszcze to rozumiem takie mlode osoby moze fascynować taka zabawa, ale z wiekiem jak już dorzejesz to zrozumiesz ze Nóz to nie zabawka. Nawet na twoich ukochanych i slynnych Bałkanach gdzie sprzęt to codzienność, taka ekipa jak Partizan która bez sprzętu czy ze sprzętem to by zjdadla na śniadanie Wislę, potrafiła wyjść na liczby bez sprzętu do przeciwnika, a Wisla nie potrafi?. Na koniec jak przykładowo w Anglii zwykly przechodzień broni sie gołymi łapami przed takim ciapakiem co go na ulicy atakuję sprzętem to ciebie też to tak fascynuje? tez masz bekę z tego przechodnia i stawiasz na piedestał ciapaka? bo musi z niego być niezly wariat skoro w bialy dzien z nozem w reku kogos atakuje co nie? a jak go potnie i okradnie to juz wgl prawdziwy gangster.Gnujj pisze: 20.06.2026, 21:51Jak osiedlowa zbieranina oprawia topowa koalicje ze sprzetem, albo skalpuje komus twarz w Skawine to Wisla to zwierzeta i bandyci.Gość obiektywny pisze: 20.06.2026, 21:09
typowe wiślackie pierdololo o "wielkości" z tym że bardziej pasowałbyś zasad" - czyli wprost pocisnął Unii i Wiśle za Radłów
Horror i makabra.
Jak sobie skacze w 50 kola na Rynku to Janusze i festyn.
Jak wleca fotki z meczu Unii Tarnow to zbieranina dzieciakow 30 kilowych, jak trzeba ich wziac na huki to spierdalanie i wypadanie z busow.
Na tym polega wasz problem z Wisla, ze zawsze dobieracie przyklad pod teza, tak zeby wam pasowalo.
A Wisla to po prostu topowa ekipa - na poziomie Lecha, Legii, Lechii, Widzewa itp.
Oni naprawde nie czuja sie gorsi od was i wiecie co?
Maja racje.
Stawianie Wisly na topie obok takich marek jak Lech Legia czy Lechia to niezly zart, Kazda z tych ekip wyrobila sobie juz dawno renomę po za Polską. Wisla? jaka ma renomę? pajacowanie w kominiarkach na pochodzie z Lazio lata temu? czy ucieczka w Goteborgu przed Szwedami?
Ogólnie pominę Twój post, bo to stek bzdur. Rozbawił mnie jednak ten fragment "i sama zadeklarowała nie wyciągać przedłużaczy w walce poza Krakowem". A jak zadeklarowali to spoko, a w aucie dalej zabawki.Soczek01 pisze: 20.06.2026, 14:41Nie wiem może dlatego że Cracovia trzyma z bardziej honorowymi ekipami i sama zadeklarowała nie wyciągać przedłużaczy w walce poza Krakowem i nie ma głowy na koncie w ostatnich latach.bgh1930 pisze: 20.06.2026, 14:08 Mam wrażenie, że Cracovia mimo swoich przewin różnych to jest bardziej lubiana w Polsce niż Wisła i przymyka się oko 😀
Cracovia się bujała z Arką i mniejszymi ekipami w momencie jak ci byli posypani a Wisła wypięła się na swoich długoletnich ziomków w momencie jak była opcja lepszy hajs zarobić
nie pamiętam też żeby w Cracovii na masową skalę w ekipie były rozjebusy okradające w dodatku własny klub z pieniędzy.
sam mam wyjebane na Kraków i te wszystkie kluby i najwięcej sympatii prywatnej (nie kibicowsko) mam do Hutnika ale takie są po prostu fakty.
Inna sprawa, że zabawki w razie wu to wozi ze sobą większość ekip
Gdyby ktoś z Was obecnie miał wskazać najsilniejsze Wiślackie i Pasiaste osiedla w Krakowie co byście wybrali?
-
Mareczek86
Bo to proste. WRWE się rozjebało to pińcset stron napinki, transparentów, grafów, wymyślania piosenek. Jak się rozjebała Cracovia czy Górnik to ee yyy aa to się zdarza. Kraków był jest i z tego co widać będzie jebaną patologią gdzie większość osiedli wyglądają jak widma. Przez wasz z****** sprzęt Kraków i pół małopolski jest martwe kibicowsko. Wasze osiedla to wstyd, oba kluby jeżdżą przestrzelać grafy po 3-4 osiedla czy fancluby, na mecze zbiórki po kilkanaście osób i wrzucanie kumatych fotek do neta jaką to nie są siłą i jak to nie rządzą na rejonie, a prawda jest taka, że po tygodniu większość z nich by się wyprowadziła z takiego Śląska czy Łodzi. Dopóki w tych ekipach na pierwszym miejscu będzie $$ i gonienie towaru i inne przekręty to nigdy nie odrzucą sprzętu, a młodych z roku na rok chętnych na takie zabawy jest mniej. Bo już większość osób kalkuluje co mu grozi za wjazd na sprzęcie, a co zwykłe przekopanie drugiego. Co roku pierdolenie o mobilizacjach, o możliwościach i potencjale. Chyba jedynie do wychowywania pikników, którzy za pare lat was wyjebią ze stadionów. Wisła od lat nie potrafi wyjść po kryzysie, Fancluby widma, osiedla widma, jeden fanclub rozgoniony i goniony przez nowych braci, z fanclubów jeździ garstka ludzi na mecze. No ale podnieta bo przyjechały jakieś janusze czy laski z wypizdowa wielkiego. Oczywiście to nie dotyczy tylko Wisły, ale też Cracovii.
Gdyby traktować poważnie teksty o tym, że "to chłopaki z miasta, a nie kibice" to można by powiedzieć, że kibicowskiej bandy w latach 2k-2k15 w ogóle na Cracovii nie było.
Dziś w mieście oczywiście osiedla to już inne czasy, fanów latania z maczetami nie ma aż tylu i dobrze, co nie znaczy, ze kibiców jest mniej, na dziś małolacki potencjał jest wg mnie znacznie większy niż za czasów WSH. I jeśli chodzi o Wisłę to mam nadzieję, że dalej będzie to szło w kierunku sportowym. Patrząc wczoraj na Słomniki (nie wiem jaki tam % był z ww, a ile nie, ale pokazali się świetnie) to szacuneczek + a młody koleżka wyszedł i dał dobrą walkę. Jak na ten wiek to kondycyjnie mimo, że pary brakło wciąć pokazał sie dobrze i pisanie, że to jakiś wstyd może pisać tylko typ co nie ma pojęcia o sportach walki.
Jadczak oczywiście gale popsuł, ale w sumie trochę się o to Wisła prosiła niestety. Gala sportowo i widowiskowo bardzo fajna, oby nie ostatnia na Wiśle i oby też w takim formacie. Tj klimaty kibicowskie ładnie współgrały ze sportowymi - bo np zmiana na czysto kibicowską galę pewnie by ww zaszkodziła.
Jeszcze zdanie o FC na Wiśle - wg mnie na dziś są mocniejsze niż kiedykolwiek.
Dziś w mieście oczywiście osiedla to już inne czasy, fanów latania z maczetami nie ma aż tylu i dobrze, co nie znaczy, ze kibiców jest mniej, na dziś małolacki potencjał jest wg mnie znacznie większy niż za czasów WSH. I jeśli chodzi o Wisłę to mam nadzieję, że dalej będzie to szło w kierunku sportowym. Patrząc wczoraj na Słomniki (nie wiem jaki tam % był z ww, a ile nie, ale pokazali się świetnie) to szacuneczek + a młody koleżka wyszedł i dał dobrą walkę. Jak na ten wiek to kondycyjnie mimo, że pary brakło wciąć pokazał sie dobrze i pisanie, że to jakiś wstyd może pisać tylko typ co nie ma pojęcia o sportach walki.
Jadczak oczywiście gale popsuł, ale w sumie trochę się o to Wisła prosiła niestety. Gala sportowo i widowiskowo bardzo fajna, oby nie ostatnia na Wiśle i oby też w takim formacie. Tj klimaty kibicowskie ładnie współgrały ze sportowymi - bo np zmiana na czysto kibicowską galę pewnie by ww zaszkodziła.
Jeszcze zdanie o FC na Wiśle - wg mnie na dziś są mocniejsze niż kiedykolwiek.
-
mateusznow
Mocniejsze na tle Krakowa, czy mocniejsze przez cały czas ich funkcjonowania?
Najbardziej mnie bawi fakt, ze znam ludzi, ktorzy sraja do kubeczka przez sprzet, albo zona im sie pomaga podniesc z lozka przez to gowno. I bawi mnie fakt, ze przed tym sprzetem byc moze kiedys spierdalalem ze smiercia przed oczami jak wszyscy w tym miescie.Proof pisze: 21.06.2026, 09:02 Ty to jesteś moim ulubieńcem, chyba nikt bardziej się nie podnieca sprzętem na tym forum od ciebie. Najbardziej mnie bawi ze Ciebie dziwi ze nawet jakaś topowa ekipa idzie na wstecznym jak zobaczy przeciwnika z ostrym sprzętem, ty to musisz być doswiadczony w takich bojach ze ciebie to bawi
Ale najbardziej mnie bawi fakt, ze ty teraz chcesz o czyms decydowac z odleglosci 100 kilometrow.
Chcesz stawiac warunki, rozliczac, ustalac zasady...
Chrobry Glogow, Pogon Siedlce i Radomiak Radom beda rozliczac 35 lat wojny w Krakowie.
Nie beda.
Ja na przyklad pamietam jak Hajduk Split dostal dziury w Krakowie i stracil jakies flagi, pamietam tez rozjebanie NEC, wyjebanie z flag Panathinaikosu i ganianie za nimi w Atenach. Rozjebanie Anderlechtu w mniejszej liczbie, Mariboru u nich w miescie, obsrane Twente w Holandii, pokazywanie palcem przez chuliganow Parmy, czy Blackburn ktore niby cos chcialo, ale sie obsralo.Proof pisze: 21.06.2026, 09:02 Kazda z tych ekip wyrobila sobie juz dawno renomę po za Polską. Wisla? jaka ma renomę?
A ty co pamietasz Lowco Flag?
Wziecie na huki Gorala Zywiec?
-
Gość obiektywny
nie będą w Krakowie bo nikogo nie interesuje ten wasz zgniły kurwidołGnujj pisze: 21.06.2026, 18:49Chrobry Glogow, Pogon Siedlce i Radomiak Radom beda rozliczac 35 lat wojny w Krakowie.
Nie beda.
ale w Polsce będą bo tak wygląda polski styl kibicowania i jedno zgniłe jabłko w postaci Krk tego nie zmieni
jedna Wisełka nie zmieni zasad które potrafi ustalić i respektować cały kraj
Zapomniałeś o r********* West Hamu w '89.Gnujj pisze: 21.06.2026, 19:05Ja na przyklad pamietam jak Hajduk Split dostal dziury w Krakowie i stracil jakies flagi, pamietam tez rozjebanie NEC, wyjebanie z flag Panathinaikosu i ganianie za nimi w Atenach. Rozjebanie Anderlechtu w mniejszej liczbie, Mariboru u nich w miescie, obsrane Twente w Holandii, pokazywanie palcem przez chuliganow Parmy, czy Blackburn ktore niby cos chcialo, ale sie obsralo.Proof pisze: 21.06.2026, 09:02 Kazda z tych ekip wyrobila sobie juz dawno renomę po za Polską. Wisla? jaka ma renomę?
A ty co pamietasz Lowco Flag?
Wziecie na huki Gorala Zywiec?
Dziury,Radłowy,kriminały,Skawiny,,60tki,podcasty rencistów ,Instagramy emerytów ,50k na stadionie,100k na rynku,wspominki z 2003,2007.
Wystarczy przejrzeć pierwsze wasze komentarze z brzegu.I tak sobie tkwicie i wspominacie pukając w dno od spodu.
Jełop gnuj dalej nie rozumie, że tu nie chodzi o to co się dzieje w Krakowie pomiędzy gts a KSC. Za nie respektowanie ogólnie przyjętych zasad zostali wykluczeni a gnuj i jego kumpelki dalej płaczą nad swoim losem. Jeżeli kibice Cracovii zrobiliby podobnie to spotkałby ich ten sam los.
Gnuj ciesz się że Królewski wam ogarnął temat w pzpn bo byś sektorów gości w ekstraklasie nawet nie powąchał.
Gnuj ciesz się że Królewski wam ogarnął temat w pzpn bo byś sektorów gości w ekstraklasie nawet nie powąchał.
Więc chodź pomaluj mój świat na żółto i na niebiesko...
Wiadomo. Zdzisiek z Dabia i Radek z Hutnika trzymaja razem bramke na Slawkowskiej.rympałek pisze: 21.06.2026, 19:54
Wystarczy przejrzeć pierwsze wasze komentarze z brzegu.I tak sobie tkwicie i wspominacie pukając w dno od spodu.
Idz tam w piatkowy wieczor, odpal race, wez kolege i skaczcie za bary, skandujac ich nazwiska.
Jeszcze sektor rodzinny zrobcie na przy krawezniku.
Pierdolnij se powtórkę z Radłowa na tiktoku,a później wspomnij jak 20 lat temu trzymaliście bramke na Szewskiej,albo jak 30 lat temu w 60 tysięcy świętowaliście awans do pierwszej ligi i podziurawiliście chłopa na Krowoderskiej.
Po c*** z tymi k****** z żydów oraz reszty polski gadacie? Tym k***** nie uświadomicie postami, że c**** się liczą. Wyjebane w zasady tych wieśniaków. Mogą pierdolic, komentować i na tym się kończy ich działanie. A te wioski mogą podziwiać Wisły oprawy, wyjazdy, frekwencję. Cały dorobek, którego nigdy nie osiągną. Bóg z nami c*** z nimi, cwelami ;)

-
Gość obiektywny
schizofreniku wstawaj, zesrałeś sie!Tel pisze: 21.06.2026, 22:28 Po c*** z tymi k****** z żydów oraz reszty polski gadacie? Tym k***** nie uświadomicie postami, że c**** się liczą. Wyjebane w zasady tych wieśniaków. Mogą pierdolic, komentować i na tym się kończy ich działanie. A te wioski mogą podziwiać Wisły oprawy, wyjazdy, frekwencję. Cały dorobek, którego nigdy nie osiągną. Bóg z nami c*** z nimi, cwelami ;)
ciekawostka weekendu to porównanie jak zaprezentowała się Wisła na pierwszej w historii gali kickboxingu na swoim stadionie a jak Legia na kolejnej już gali z udziałem Wrzoska
jak ktoś sobie porówna to ma odpowiedź dlaczego jedyne na co was stać to śpiewanie LTSK i gadżety anty L
z ekipy traktowanej po prostu jak KSC czyli z niechęcią zrobilibyście z siebie największych błaznów i pośmiewisko całej Polski. Gratulacje debils :)
-
Bananowiec
Faktycznie wy pijar macie dobry tylko nie wiem dlaczego.Biegacie za Polonią ze sprzętem,bijecie dzieci i wystawiliscie Wisłe policji na trasach a mimo to połowa Polski was kocha ,ale to chyba ta połowa która nie wie że jesteście k****** którym pomagają sędziowie,PZPN oraz komisja ligi.
... i abortujemy przybyszom czarne dzieciaki w obawie, że mogłyby w przyszłości przywdziać koszuliny pod kolor. j**** Czarne Koszule. O!
-
Mareczek86
Dobrze, że wy na Cracovii jesteście samymi gladiatorami z Krakowskich dzielnic i nie macie żadnych fanklubów i "wieśniaków", dobrze, że u Was się nikt nie rozjebał i ekipa nie została przestrzelona. Prezentujecie to samo co 10-20 lat temu i jesteście władcami Krakowa. Kibicowsko najważniejsze kto i jakie bramki trzyma.rympałek pisze: 21.06.2026, 21:16 Pierdolnij se powtórkę z Radłowa na tiktoku,a później wspomnij jak 20 lat temu trzymaliście bramke na Szewskiej,albo jak 30 lat temu w 60 tysięcy świętowaliście awans do pierwszej ligi i podziurawiliście chłopa na Krowoderskiej.
Gnujj pisze: 20.06.2026, 21:51Zupełnie zbędna skromność z Twojej strony. Wisła to nie tyle topowa, co od lat najmocniejsza ekipa w Polsce i dlatego reszta znalazła wygodny pretekst i zawiązała spisek mający na celu zdetronizowanie Wisły po latach terroru na wyjazdowym szlaku. Setki spektakularnych akcji, dominacja w rankingach Ultras World od lat (podobno kibice we Włoszech ze wzruszenia zaczęli płakać na widok kartoniady w meczu z Piastem). Do tego szczelnie nabite klatki, prężnie rozwijająca się sekcja sportów walki i wiele, wiele innych zasług dla polskiej sceny kibicowskiej.Gość obiektywny pisze: 20.06.2026, 21:09 A Wisla to po prostu topowa ekipa - na poziomie Lecha, Legii, Lechii, Widzewa itp.
A na poważnie - gdzie Rzym, gdzie Krym :)
Skoro cala Polska fleksuje sie do antygwiazdy a jedyne na co ja stac to chodzenie do zarzadu, zeby z pomoca policji zamknal sektor gosci to odpowiedz jest prosta.
Rzym jest na Reymonta, Krym to kibicowska Polska.
Przemoca i sila Wisle nie jestescie w stanie nic zrobic?
Tak czy nie?
Ukladami, medialnoscia, naciskami, wplywami Wisla was ograla.
Tak czy nie?
-
NiechcianyNielubiany
Czemu stare grzegórzki/Craccovia GS to teraz Cracovia Śródmieście ?
Myślałem, że Śródmieście to okolice Starego Kleparza. Widziałem gdzieś w necie wspólne wrzuty Dąbie + Śródmieście. Swego czasu na rondzie Grzegórzeckim był malunek "Cracovia Stare Miasto".NiechcianyNielubiany pisze: 22.06.2026, 15:24 Czemu stare grzegórzki/Craccovia GS to teraz Cracovia Śródmieście ?
Gnuj myśli że jak się ich zjechało na Rynek 50 koła z całej Małopolski to Wisła jest kibicowską potęgą i numerem 1 w Polsce. Aha zapomniałem o tym że w 20 koła pojechali do Chorzowa co z tego że dla 17 tysięcy to był pierwszy i ostatni wyjazd w życiu bo to tzw jedno meczowcy coś w stylu ludzi jadących na finał PP.
Więc chodź pomaluj mój świat na żółto i na niebiesko...