Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

Psiak

Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

Post autor: Psiak »

bgh1930 pisze: 18.06.2026, 18:21 Przecież wiadomo skąd się wzięła nazwa Jude Gang. Co wy myślicie, że oni są wyznawcami wiary pejsów czy co 😀
Tak? Ja nie wiem, skąd :D ?

Koledzy ci nie powiedzieli jak się niedawno "kłócli" czy jadą na Beitar, czy na Maccabi?
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"
iparts.pl
smerf Maruda

Post autor: smerf Maruda »

Psiak pisze: 18.06.2026, 17:57 Przestań się kompromitować już, bo o tej Grabiszyńskiej piszesz co jakiś czas a pojęcia nie masz, co tam się działo.
Nikt z Wisły nie umawiał się z kimkolwiek, że będzie walczył bez sprzętu!

Zadam ci pytanie jeszcze raz: powiedzmy, że pięć ekip w dziesięciokrotnej przewadze atakuje jedną, ale honorowo, bo na ręce, to jest git według tej waszej "kibicowskiej Polski"?
swoje wywody z przeszłości i wątpliwości dotyczące teraźniejszości mogliście podnosić na spotkaniu gdzie stawili się wszyscy (nawet wasi bracia) oprócz was
obsraliście się nawet przed spojrzeniem Polsce w oczy a co dopiero przed przybiciem paktu który tak negujecie w wykonaniu KSC, to co szkodzi respektować go w ten sam wybiórczy sposób?

nie jesteście już częścią kibicowskiej Polski więc pogódźcie się zamiast ciągle płakać że jesteście trędowaci bo to tylko na wasze własne życzenie
GlobiAZR

Post autor: GlobiAZR »

Ale się tutaj same dauny wypisują z tej wisły.
bgh1930

Post autor: bgh1930 »

Psiak pisze: 18.06.2026, 18:38
bgh1930 pisze: 18.06.2026, 18:21 Przecież wiadomo skąd się wzięła nazwa Jude Gang. Co wy myślicie, że oni są wyznawcami wiary pejsów czy co 😀
Tak? Ja nie wiem, skąd :D ?

Koledzy ci nie powiedzieli jak się niedawno "kłócli" czy jadą na Beitar, czy na Maccabi?
To info tylko dla kumatych 😅 Swoją drogą ciekawe czy Tyca tam jeszcze mieszka 😀
Psiak

eNGie- przypomnieć ci, co niedawno wypisywałeś tu o przerzutach?
Jeszcze raz ci napiszę: zajmij się swoim podwórkiem!
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"
Psiak

GlobiAZR pisze: 18.06.2026, 18:41 Ale się tutaj same dauny wypisują z tej wisły.
Noo....
A propos, nie ma wam kto już puszczać fajerwerków na 119 lat istnienia, tylko osiedle przerzutów z sąsiedztwa wiślackich Azorów? :D
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"
zetor

Post autor: zetor »

Wiadomo, a te kontakty z Beitarem Jerozolima https://zapodaj.net/plik-AyUH6BoXkU
czy Maccabi Tel Aviv to tak przypadkowo. FC Maków nawet żydków z Maccabi na gościnę zaprosiło https://zapodaj.net/plik-bUWxJnhSqj Patrząc po dacie chyba byliście razem na Marszu Niepodległości?
Zgoda z Ajaxem też nieprzypadkowo, połączyło was wspólne zamiłowanie do żydostwa. https://zapodaj.net/plik-kUzil4cUGy
Pepsizero

Post autor: Pepsizero »

A u was zamiłowanie do miszalskiego też nieprzypadkowe chyba co? Lewackie Wislackie placki? Wasz przywódca placek wam kazał to zawiesiliście ale to nie znaczy że wszyscy jesteście podnóżkami miszalskiego. Tak samo z Żydami. Maków, Tyca i pojedyncze osoby owszem. Flaga jude gang na meczach domowych wisi Ale od dawna główny nurt trybun na kałuży z pejsami się nie utożsamia czego najlepszym dowodem flaga Cracovia Hooligans która jeździ po całej Polsce.
Pepsizero

Mariiiii_ts pisze: 18.06.2026, 17:36
Tonybch pisze: 17.06.2026, 14:57
protektormalopolska pisze: 16.06.2026, 15:09 A to jest że chłopaki trzymają miasto w ryzach i od wielu lat tam Wisła rządzi. Trochę pokory... A co to ku*** jest że tyle chłopów było a dziś Prądnik Biały to pustynia? Kiedyś nikt tam nie chciał z pasiastej strony zaglądać bo ekipa była mocna ale biorąc pod uwagę ich zasługi i tego fc Bochnia którego tak relatywizujesz to wolę ten Fc bo przynajmniej trwają w tym w co wierzą i nie znikli jak przemijająca moda. Tyle...

FC Bochnia ? To przecież są wiesniaki z okolic Bochni i nie tylko . W samej Bochni co pokazuje wiele sytuacji to tak naprawdę mają niewiele do powiedzenia prócz jakiś transparentów . oni są bo są ale nic istotnego tam nie znaczą wręcz przeciwnie są pośmiewiskiem … i każdy tam i w okolicy mnieszej bądź większej zdaje sobie sprawę , szczególnie osoby dowododzace FC Bochnia
FC Bochnia to od dłuższego czasu chuligański FC, jak ktos pisze taki tekst jak powyżej, to jednoznacznie daje świadectwo tego ze nie ma zielonego pojęcia o Bochni. Nie tak dawno mieli nawet starcie z Żydami na sprzęty
Pepsizero pisze: 17.06.2026, 15:34 [quote=Mariiiii_ts post_id=<a href="tel:1474564">1474564</a> time=<a href="tel:1781690565">1781690565</a> user_id=93860]
To Piast kłamie. Zero konkretów placku 90% potyczek 😂biliście się z całą Polską i światem,ale to tajemnica i nie wolno o tym mówić. Nikomu nie odmówiliście, koronnych nie macie, dziesiątek 60-tek też nie,na świętowaniu 120 lecia jest was garstka, ale z was gladiatorzy i zasadowcy 🤣
a sorry do Lechii dzwoniliscie jak przyjechała do niecieczy czy tam na puszcze w tygodniu i wam jakiś menel przekazał że nikogo do bicia tam nie ma 🤣
Nie Piast kłamie tylko ty placku
Haha słuchaj cipolino, w dzień waszego meczu w Gliwicach odmówiliście Piastowi walki, wiedzieliśmy o tym szybciej niż z tych Gliwic wróciliście, Piast ma od lat bdb kontakty z Ruchem i takie informacje się roznoszą. Komu jeszcze nie odmówiliście ????
[/quote]
Skończ placku gadać głupoty o tym Piaście. Przecież Ty placuszku randomowy nawet z Wisły nie jesteś bo byś nie pisał takich bzdur. A z Ruchu i Piasta chłopaków znasz z meczów z widzenia
Oldfreak

Post autor: Oldfreak »

Psiak pisze: 18.06.2026, 17:57
w miare kumaty pisze: 18.06.2026, 12:16

Czyli się obsrali.Wiedzieli że bez sprzętu dostaną na łeb.Tak jak w Radłowie.Kretyni.
Tonybch

Post autor: Tonybch »

protektormalopolska pisze: 16.06.2026, 15:09 A to jest że chłopaki trzymają miasto w ryzach i od wielu lat tam Wisła rządzi. Trochę pokory... A co to ku*** jest że tyle chłopów było a dziś Prądnik Biały to pustynia? Kiedyś nikt tam nie chciał z pasiastej strony zaglądać bo ekipa była mocna ale biorąc pod uwagę ich zasługi i tego fc Bochnia którego tak relatywizujesz to wolę ten Fc bo przynajmniej trwają w tym w co wierzą i nie znikli jak przemijająca moda. Tyle...

FC Bochnia ? To przecież są wiesniaki z okolic Bochni i nie tylko . W samej Bochni co pokazuje wiele sytuacji to tak naprawdę mają niewiele do powiedzenia prócz jakiś transparentów . oni są bo są ale nic istotnego tam nie znaczą wręcz przeciwnie są pośmiewiskiem … i każdy tam i w okolicy mnieszej bądź większej zdaje sobie sprawę , szczególnie osoby dowododzace FC Bochnia
FC Bochnia to od dłuższego czasu chuligański FC, jak ktos pisze taki tekst jak powyżej, to jednoznacznie daje świadectwo tego ze nie ma zielonego pojęcia o Bochni. Nie tak dawno mieli nawet starcie z Żydami na sprzęty

Ty tak serio ? Na sprzęty ? I co nimi zrobili ? Pilnowali grafów i to nazywasz walka ? 😂 ile osób było z Bochni ? Byla chociaż jedna ? Czy same wiesniaki z okolicznych miejscowości ? Fc Bochnia w samej Bochni nie ma nic do powiedzenia . Chwalili się jak w pubie dostali po łbach i co z tym zrobili ? Jak fc Bochnia jest mocna to Wisła naprawdę musi być w bardzo dużym kryzysie 😂
Gnujj

Post autor: Gnujj »

\
Pepsizero pisze: 18.06.2026, 12:37 W takim razie może odnieś się do 3 sytuacji z ostatnich paru lat a jedna sprzed miesiąca kiedy Cracovia próbowała dogadac zrezygnowanie z części zabawek między innymi rakietnic, czarnoprochowek w mieście. W odpowiedzi uzyskała „ nie da się” bo jesteście za bardzo zesrani żeby z tego zrezygnowac
A wez sie odnies do 2007 roku kiedy WLCK z Biezanowem dogadywali sie wami i Misiek kazal wam spierdalac.
Nikt z pozycji sily, albo slabosci nie bedzie tutaj decydowac.
Pepsizero

Gnujj pisze: 18.06.2026, 21:55 \
Pepsizero pisze: 18.06.2026, 12:37 W takim razie może odnieś się do 3 sytuacji z ostatnich paru lat a jedna sprzed miesiąca kiedy Cracovia próbowała dogadac zrezygnowanie z części zabawek między innymi rakietnic, czarnoprochowek w mieście. W odpowiedzi uzyskała „ nie da się” bo jesteście za bardzo zesrani żeby z tego zrezygnowac
A wez sie odnies do 2007 roku kiedy WLCK z Biezanowem dogadywali sie wami i Misiek kazal wam spierdalac.
Nikt z pozycji sily, albo slabosci nie bedzie tutaj decydowac.
Nie odniosę się bo to nie moje okolice a z uwagi na to nie będę wiedział wielu rzeczy co się tam działo 20 lat temu. Napisz coś więcej jeśli możesz.
Radigoszcz1910

Post autor: Radigoszcz1910 »

w miare kumaty pisze: 18.06.2026, 12:16 Powyższy post pokazuje jak głupi i zaślepieni jesteście. Nie rozumiecie najprostszych zasad i umów. Grabiszyńska była umówiona walką kilku honorowych i charakternych ekip bez sprzętu, na gołe łapy. Tylko jedna kurewska ekipa jak zwykle nie dotrzymała słowa.
Czy tylko jedna ?? Tam połowa ze strony Śląska miała coś w łapach więc nie p******.
SmallCityBoy

Post autor: SmallCityBoy »

Oldfreak pisze: 18.06.2026, 21:12

Czyli się obsrali.Wiedzieli że bez sprzętu dostaną na łeb.Tak jak w Radłowie.Kretyni.
Daleko mi do tego co się teraz dzieje na Wiśle ale ty się do nich srasz co drugi post. Więc napisz pipo komu kibicujesz a potem zwołaj ekipę i wpadnij na trening KSC zobaczysz jak bardzo będą honorowi. Zabierz jeszcze Gierków z Sosnowca niech zrobią zasadzkę na Pasy
Mlody95

Post autor: Mlody95 »

GlobiAZR pisze: 18.06.2026, 18:41 Ale się tutaj same dauny wypisują z tej wisły.
Ale się tutaj same dauny wypisują z tej cracovii.
Wiadomo, a te kontakty z Beitarem Jerozolima https://zapodaj.net/plik-AyUH6BoXkU
czy Maccabi Tel Aviv to tak przypadkowo. FC Maków nawet żydków z Maccabi na gościnę zaprosiło https://zapodaj.net/plik-bUWxJnhSqj Patrząc po dacie chyba byliście razem na Marszu Niepodległości?
Zgoda z Ajaxem też nieprzypadkowo, połączyło was wspólne zamiłowanie do żydostwa. https://zapodaj.net/plik-kUzil4cUGy
Piękne podumowanie 😆

Dwa pytanka do kolegów z Kałuży, oczywiście nie spodziewam się odpowiedzi bo to mało wygodne:
1. Jakie to uczucie, jak koledzy z Poznania jadą na wakacje z Masterem i wrzucaja z nim foty wiedząc co nawywijał u Was? Nie fajnie chyba później było się kajać w Poznaniu i łagodzić by zgoda nie padła...
2. Przywolujecie postać Ryby z WSH. Jakie to uczucie jak na galach FameMMA koledzy z LPH z Majora zbijają z nim fotki wiedząc co było grane z Waszym ŚP kolegą?
ZBIÓR FORUMOWYCH MULTIKONT TROLLUJĄCYCH KAŻDY TEMAT: cpcasual / Gnujj / Pepsizerow / miare kumaty
Rokass

Post autor: Rokass »

Radigoszcz1910 pisze: 18.06.2026, 23:40
w miare kumaty pisze: 18.06.2026, 12:16 Powyższy post pokazuje jak głupi i zaślepieni jesteście. Nie rozumiecie najprostszych zasad i umów. Grabiszyńska była umówiona walką kilku honorowych i charakternych ekip bez sprzętu, na gołe łapy. Tylko jedna kurewska ekipa jak zwykle nie dotrzymała słowa.
Czy tylko jedna ?? Tam połowa ze strony Śląska miała coś w łapach więc nie p******.
Jaka polowa?? Wszyscy!!! A po walce rychuli twoja stara w kakao. Jebane w dupe hipokrytki machaja sprzetem, potem sami nimi dostaja i jęczą jacy oni honorowi a wiślacy nie. Hahahaha. Dalej nie slyszalem odpowiedzi pejsatych ciot na mojego posta. Nie bylo bojkotow jak zydy wpierdalaly noz w plecy dzieciakowi czy typowi z pogoni? Nie bylo wtedy bojkotow? Halo? Czy to stado 60 z kałuży to tez "wewnętrzne sprawy" ? Sprzet wprowadziliscie do Krk i tez wtedy nikt nie bojkotowal? Nikt arki nie bojkotowql jak jak machali sprzetem w osowie a potem sie r******** na komendzie? Wyglada to tak, ze triada zrobi kupe - to (wg nich) ona ładnie pachnie i nie ma problemu, ale jak ktos inny sie zesra to juz jest "jebaną kurwą". Żygać sie chce, serio, jak sie czyta tutaj wysrywy 90% tego spierdolonego forum.
SmallCityBoy

Post autor: SmallCityBoy »

Dokładnie
kibiccc1

Post autor: kibiccc1 »

Jak wygląda obecnie relacja na linii Cracovia - Korona Kielce?
Pepsizero

Neutralnie i raczej pozytywnie
Taksepatrze

Post autor: Taksepatrze »

A Cracovii z KSZO ?
Psiak

Oldfreak pisze: 18.06.2026, 21:12

Nie przypominam sobie, żeby wówczas istniał jakiś pakt o nieużywaniu sprzętu oprócz tych z Radomia i Gdyni dotyczących Reprezentacji, które złamały Arka a później Lech.

A co do mojego pytania zadawanego ci już dwukrotnie.
Nie wstyd ci, że kłamałeś na temat Wisły?
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"
Pepsizero

Taksepatrze pisze: 19.06.2026, 13:53 A Cracovii z KSZO ?
Co ciekawe również
Taksepatrze

Pepsizero pisze: 19.06.2026, 17:36
Taksepatrze pisze: 19.06.2026, 13:53 A Cracovii z KSZO ?
Co ciekawe również
No właśnie. Temu zapytałem.
Taksepatrze

Czy mi sie wydaje, że to pierwsza taka sytuacja w Polsce, że czesc osob na Cracovii jest pro Korona (stare kontakty) a czesc pro KSZO/Lech (nowe kontakty) gdzie KSZO z Koroną są turbo kosą?
Stpne

Post autor: Stpne »

Oczywiście, że Ci się wydaje :)
Pepsizero

Nie rozkminialbym tego w ten sposób. Bardziej to widze tak że Lech to nasza dobra zgoda, oni trzymają z KSZO więc nasze relacje z nimi są poprawne a Korona to nasza była zgoda z którą nie rozstaliśmy się we wrogich nastrojach więc również poprawnie jest. Przyznaje ciekawa sytuacja
Oldfreak

Post autor: Oldfreak »

Psiak pisze: 19.06.2026, 17:11

A co do mojego pytania zadawanego ci już dwukrotnie.
Nie wstyd ci, że kłamałeś na temat Wisły?
Do tej pory nie wiem o co chodzi.
NiechcianyNielubiany

Post autor: NiechcianyNielubiany »

A mi sie wydaje, że po poprostu ludzie 30+ pro Korona a młodzi bardziej KSZO : )
Taksepatrze

Masz racje, bardzo ciekawa sytuacja.

Pepsizero,

Jak piszesz, że Lech to Wasza dobra zgoda, to jak odpowiesz na to, że Lech był na wakacjach z Masterem, dawno temu przedstawionym wszem i wobec papierach? Cos tu nie gra. Przyznasz ?
rympałek

Post autor: rympałek »

Chłopie,ale ty naprawdę myślisz,że ktoś na tym forum będzie opisywał rozmowy po tym fakcie,albo co się przy okazji wydarzyło? Wpisują się tutaj jakieś pazie z Wisły,którzy odgrzewają temat Metala,którego dzisiejsze pokolenie mające najwięcej do powiedzenia na Cracovii pamięta jak przez mgłe,albo w ogóle.Odgrzewają starego kotleta,a nie mają bladego pojęcia że Cracovia całkiem niedawno miała fajne starcie na trasie z bardzo dobrą ekipą do której Piastowi Gliwice daleko.
factoryproject

Post autor: factoryproject »

A tak z ciekawości zapytam, wg szanownego grona kibice.net, co sądzicie o tym że Wisła w 4 kolejce jedzie do Zabrza ?
Do Zabrza które też ma głowy na koncie i 60 w ekipie.
Dalej będzie bojkot czy wpuszczą ?
Bo skoro wszyscy są tacy krystalicznie czyści...
mateusznow

Post autor: mateusznow »

Tonybch pisze: 18.06.2026, 21:39

Ty tak serio ? Na sprzęty ? I co nimi zrobili ? Pilnowali grafów i to nazywasz walka ? 😂 ile osób było z Bochni ? Byla chociaż jedna ? Czy same wiesniaki z okolicznych miejscowości ? Fc Bochnia w samej Bochni nie ma nic do powiedzenia . Chwalili się jak w pubie dostali po łbach i co z tym zrobili ? Jak fc Bochnia jest mocna to Wisła naprawdę musi być w bardzo dużym kryzysie 😂
To komu w końcu kibicuje Bochnia?
kibiccc1

Post autor: kibiccc1 »

factoryproject pisze: 19.06.2026, 22:20 A tak z ciekawości zapytam, wg szanownego grona kibice.net, co sądzicie o tym że Wisła w 4 kolejce jedzie do Zabrza ?
Do Zabrza które też ma głowy na koncie i 60 w ekipie.
Dalej będzie bojkot czy wpuszczą ?
Bo skoro wszyscy są tacy krystalicznie czyści...
Mnie ciekawi jak bedą wyglądać w tym roku derby i czy sektory gości bedą puste...
Karpiu

Post autor: Karpiu »

Aha Legia dała zgodę po ustaleniu z Lechem, co za kretyn !
Rokass

Post autor: Rokass »

Gość obiektywny pisze: 20.06.2026, 11:01
Karpiu pisze: 20.06.2026, 10:41 Aha Legia dała zgodę po ustaleniu z Lechem, co za kretyn !
kretynie naucz się czytać ze zrozumieniem bo "narracja" to nie to samo co "danie zgody"
a nawet gdyby tak było to świadczy tylko o dojrzałości tych ekip, wszystkich ekip w kraju (oprócz Wisły) że mimo nieraz potężnych kos i podziałów potrafiły dojść do porozumienia i unormować pewne sytuacje dla dobra kibolskiej sceny
ale to trzeba mieć za sterami ogarniętych ludzi a nie MeFedronową ferajnę z mózgami wyżartymi od mefy
Dobra. To kolejny raz zapytam, bo nie uslyszalem odpowiedzi od jakiegokolwiek psa z gdyni, poznania, z kałuży czy jakiegoś innego: Kto wprowadzil sprzet do Krk i przez dlugi czas byli jedynymi uzywajacymi sprzetu? Wtedy amika czy legła były tez dojrzałe? Jak ten co dostał na dziure na grabiszynskiej wymachiwał wczesniej sprzetem i była spowiedz na komendzie to tez bojkotu nie bylo? Jak craxa wbijala w plecy noz chloapowi ktory nie ma nic wspolnego z kibicowaniem, albo typowi z pogoni itd...Wtedy cioty nie robiliscie bojkotu? Jak połowa na kałuży rozjebana jak d*** zełeńskiego to tez nikt sie w "wewnetrzne sprawy Krakowa" nie wtraca? Banda jebanych ciot i hipokrytek....Jak sie zydy bujaja z ciapakami, pedałami, i jakims ludzkim odpadem to wszystko git? Hahaha. Chyba od pocztku taki plan bym w zbieraniu mniejszych ekipek do rodzinki hipokrytow zeby glosniej ich te farmazony w Polsce wybrzmiewały.
asmodeL

Post autor: asmodeL »

Widzisz wystarczy zebrać 10 chłopa co mają jajca z tych 50 koła z Rynku podczas fety , wyjść do Sosnowca I wrócicie na szlak . Na to przystały nawet wasze zgody , ale wy beksy pokazujecie jakimi ciotami jesteście całej Polsce .
mds

Post autor: mds »

Do typa wyzej Wisła była ,jest i bedzie na szlaku .I nikt im nic nie bedzie nakazywał.A wy sie obrazcie i nie przyjezdzajcie do Kraka.Koło fredzla im to lata.
Gablota

Post autor: Gablota »

To już nudne… jedni hipokryci obrońcy zasad 😂 drudzy „wielcy”że nikt im nie będzie nic nakazywał a prawda taka że gacie obsrane.
SeverJug

Post autor: SeverJug »

asmodeL pisze: 20.06.2026, 11:50 Widzisz wystarczy zebrać 10 chłopa co mają jajca z tych 50 koła z Rynku podczas fety , wyjść do Sosnowca I wrócicie na szlak . Na to przystały nawet wasze zgody , ale wy beksy pokazujecie jakimi ciotami jesteście całej Polsce .
Skoro Wisła to beksy to jak nazwać kogoś kto stoi pod swoim własnym stadionem i odpuszcza mecze swojej własnej drużyny tupiąc nogą ze złości?
ODPOWIEDZ