TMK

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

Piatek Trzynastego

Re: TMK

Post autor: Piatek Trzynastego »

plemplem81 pisze: 17.04.2026, 18:06
Fotoreportaże z 39 meczów:
Kuopion Palloseura-Lech Poznań
Jagiellonia Białystok-ACF Fiorentina
ACF Fiorentina-Jagiellonia Białystok
ACF Fiorentina-Raków Częstochowa
Górnik Zabrze-Pogoń Szczecin
Jagiellonia Białystok-Radomiak Radom
Korona Kielce-Lech Poznań
Arka Gdynia-Lechia Gdańsk
Pogoń Szczecin-Widzew Łódź
GKS Katowice-Górnik Zabrze
Motor Lublin-Korona Kielce
Jagiellonia Białystok-Legia Warszawa
Lech Poznań-Raków Częstochowa
Piast Gliwice-Zagłębie Lubin
Widzew Łódź-Lech Poznań
Legia Warszawa-Cracovia
Wisła Płock-Arka Gdynia
Górnik Zabrze-Raków Częstochowa
Zagłębie Lubin-Lech Poznań
Wisła Kraków-Wieczysta Kraków
Ruch Chorzów-Polonia Warszawa
Miedź Legnica-Chrobry Głogów
Śląsk Wrocław-Odra Opole
Stal Rzeszów-Ruch Chorzów
Śląsk Wrocław-Chrobry Głogów
Stal Mielec-GKS Tychy
Górnik Łęczna-Wieczysta Kraków
GKS Tychy-Śląsk Wrocław
Sandecja Nowy Sącz-GKS Jastrzębie
Sandecja Nowy Sącz-Hutnik Kraków
Hutnik Kraków-Podbeskidzie Bielsko-Biała
Olimpia Grudziądz-Zagłębie Sosnowiec
Elana Toruń-Pogoń Nowe Skalmierzyce
KSZO Ostrowiec Świętokrzyski-Naprzód Jędrzejów
Star Starachowice-Siarka Tarnobrzeg
PKS Wołów-Rokita Brzeg Dolny
GKS Katowice-Widzew Łódź
Zawisza Bydgoszcz-Chojniczanka Chojnice
Avia Świdnik-Raków Częstochowa
Ale jednak coś w tym jest co "krytycy" piszą. Sam nie czytam oczywiście, bo nie umiem czytać, ale patrzę na te fotoreportaże i widzę trzy albo cztery mecze podłódzkiego Pierdzewa i ani jednego ŁKS-u. No szacun za proporcje. Dodatkowo jest oczywiście świetnie pasujący do tych trzech-czterech pierwszych meczów jakże niezwykle pasjonujący klasyk wręcz stadionowy: PKS Wołów-Rokita Brzeg Dolny.
iparts.pl
patriota85

Post autor: patriota85 »

plemplem81 znowu popisałeś trochę bzdur.Tym razem w aktywnych ekipach na Mazowszu, w temacie zdobytych flag.

Tak na szybko, co pamiętam w tym momencie.

Broń Radom nigdy nie skroiła flagi Radomiakowi.

Radomiak nie skroił flag Korony i Powiślanki.Flagę Korony zdobyła ekipa GKS-u Katowice.GieKSa mająca w tamtym czasie dobre relacje z Radomiakiem przekazała im tą flagę.Flaga Powiślanki wyniesiona z magazynu razem z flagami Broni.

Mławianka nigdy nie skroiła kibiców Polonii Warszawa z flagi.Flagę „Polonia” straciła Wkra Żuronim.Obok wspomnianej flagi stracili 2 swoje i 1 Orkana Sochaczew.

Flaga Radomiaka zdobyta przez Powiślankę wisiała na meczach jakiś młodzieżowych drużyn.Nie miała nic wspólnego z ekipą Radomiaka.

Flaga Popradu Rytro weszła w posiadanie MKS Ciechanów w wyniku jakiegoś krzywego numeru.Fani z Ciechanowa nie zaakceptowali tej flagi jako zdobytej.Poza tym nie wiem, czy wówczas, albo kiedykolwiek był jakiś młyn w Rytrze.

W kilku przypadkach nie wspomniałeś o skrojonych flagach pomimo, że ekipy mają je na koncie.Np Olimpia Warszawa, Start Otwock, Bug Wyszków.

Powtórzę to co stronę wcześniej.Daj sobie spokój z tym tematem „aktywne ekipy”.Najpierw popisałeś sporo bzdur w cyklu „wymarłe ekipy” (np. uśmiercając wiele ekip, czy pisząc jakieś głupoty w kwestiach zdobytych flag).Teraz dalej kontynuujesz swoje „dzieło”, „karmiąc” ludzi jakimiś farmazonami.Potem forumowe dzbany, czy jakieś policyjne pały z so wezmą to za „prawdę objawioną” i będą „szerzyć” te kłamstwa.
cpcasual

Post autor: cpcasual »

Ten idiota wiedzę o tych gówno ekipach czerpie chyba z zinów kserowanych, robionych przez niepełnosprawnych. Poprad Rytro 😅😅😅 na wsi zamknęli remizę i dyskotekę i 16 latkowie z braku zajęć zrobili 10 szalików, pojechali na wyjazd na rowerach na wioskę obok i dla grubasa z Bytomia to jest już ekipa. Szkoda że na szombierkach tacy aktywni nie jesteście dzbanie.
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
Kruszon

PluMpLum załatwim TMK - ost numer w 12/26

Post autor: Kruszon »

Myślę, że nie ma sensu poruszać już tego tematu. Z numeru na numer coraz większa klęska a naczelny obrasta w piórka i to chyba już ostatnia prosta tego miesięcznika.

Cpcasual od stycznia mógłbyś wrzucać co miesiąc skany archiwalnych numerów z czasów Jawora, to se poczytamy z nostalgią :)
Hujtras

Post autor: Hujtras »

A ja myślę że jak TMK przestanie istnieć to zatęsknicie
hoolsik

Post autor: hoolsik »

patriota85 pisze: 15.05.2026, 16:16 plemplem81 znowu popisałeś trochę bzdur.Tym razem w aktywnych ekipach na Mazowszu, w temacie zdobytych flag.

Radomiak nie skroił flag Korony i Powiślanki.Flagę Korony zdobyła ekipa GKS-u Katowice.GieKSa mająca w tamtym czasie dobre relacje z Radomiakiem przekazała im tą flagę.Flaga Powiślanki wyniesiona z magazynu razem z flagami Broni.

Mławianka nigdy nie skroiła kibiców Polonii Warszawa z flagi.Flagę „Polonia” straciła Wkra Żuronim.Obok wspomnianej flagi stracili 2 swoje i 1 Orkana Sochaczew.

Flaga Radomiaka zdobyta przez Powiślankę wisiała na meczach jakiś młodzieżowych drużyn.Nie miała nic wspólnego z ekipą Radomiaka.

Flaga Popradu Rytro weszła w posiadanie MKS Ciechanów w wyniku jakiegoś krzywego numeru.Fani z Ciechanowa nie zaakceptowali tej flagi jako zdobytej.Poza tym nie wiem, czy wówczas, albo kiedykolwiek był jakiś młyn w Rytrze.

W kilku przypadkach nie wspomniałeś o skrojonych flagach pomimo, że ekipy mają je na koncie.Np Olimpia Warszawa, Start Otwock, Bug Wyszków.

Powtórzę to co stronę wcześniej.Daj sobie spokój z tym tematem „aktywne ekipy”.Najpierw popisałeś sporo bzdur w cyklu „wymarłe ekipy” (np. uśmiercając wiele ekip, czy pisząc jakieś głupoty w kwestiach zdobytych flag).Teraz dalej kontynuujesz swoje „dzieło”, „karmiąc” ludzi jakimiś farmazonami.Potem forumowe dzbany, czy jakieś policyjne pały z so wezmą to za „prawdę objawioną” i będą „szerzyć” te kłamstwa.
Broń miała flagę Radomiaka Osiedlowa tylko też była bodajże wyniesiona z piwnicy? I został oddana w porównaniu do rywala zza miedzy skradziona flaga to nie zdobyta... Ot cały honor kradzionych flag przez gołębi....
patriota85

Post autor: patriota85 »

hoolsik pisze: 19.05.2026, 18:59
patriota85 pisze: 15.05.2026, 16:16 plemplem81 znowu popisałeś trochę bzdur.Tym razem w aktywnych ekipach na Mazowszu, w temacie zdobytych flag.

Broń miała flagę Radomiaka Osiedlowa tylko też była bodajże wyniesiona z piwnicy? I został oddana w porównaniu do rywala zza miedzy skradziona flaga to nie zdobyta... Ot cały honor kradzionych flag przez gołębi....
Wiem.Celowo nie pisałem o tej fladze, właśnie dlatego, że była wyniesiona z piwnicy.Była to odpowiedź Broni, na frajerskie wyniesienie kilkunastu flag Broniarzy przez Radomiaka.
Kruszon pisze: 19.05.2026, 10:30 Z numeru na numer coraz większa klęska
Ciężko się nie zgodzić.
Hujtras pisze: 19.05.2026, 17:31 A ja myślę że jak TMK przestanie istnieć to zatęsknicie
Ale za czym ktoś ma zatęsknić, jak tam poza wywiadami ciężko znaleźć coś ciekawego, albo czego nie ma miesiąc, dwa wcześniej w internecie (piszę o bieżących tematach).Ja już 2 ostatnich numerów nie kupiłem.Szkoda mi szafki zapychać, kupując TMK tylko dla wywiadów.
cpcasual

Post autor: cpcasual »

Zamiast reportaży z 9 ligi to oprócz wywiadów lepiej jakby były jakieś oldschoolowe materiały, wspomnienia, opisy starych ustawek. Obecnie na stadionach poza oprawami nic kompletnie się nie dzieje. Grubas mówi, że Tmk to kronika sceny kibicowskiej. Więc jak kronika to zostawić ligę pod lupą z liczbami wyjazdowymi a jak działo się coś konkretnego to reportaż, wiadomo.

Ja Tmk kupuje od samego początku, mam wszystkie numery. Kiedyś kupowało się nawet Naszą Legie i Polonia Ole. Tak, była kiedyś w kioskach ogólnopolska gazeta Polonii Warszawa. Kupowało się obie gazety bo to były jedyne medium gdzie były zdjęcia trybun, liczby i opisy atrakcji. Końcówka lat 90 i początek nowego milenium, internet był w powijakach można powiedzieć i w gazecie co tydzień często było szybsze info. Często subiektywne jak to Legia ale przymykało się oczy. Później nadszedł czas TMK i totalna rewolucja 😀
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
WieszWięcej

Post autor: WieszWięcej »

Mnie najbardziej rozjebało, że w aktywnych jest FC Komorów, a pominięto sąsiednią Pogoń Grodzisk i Znicz Pruszków, którzy jako jedyni z mniejszych mazowieckich ekip jeżdżą po całej Polsce.

Niektóre opisy totalnie z kosmosu z chyba najśmieszniejszym, że Mławianka potrafi wystawić młyn 300 osób. xD
bez-napinki

Post autor: bez-napinki »

WieszWięcej pisze: 20.05.2026, 18:22 Mnie najbardziej rozjebało, że w aktywnych jest FC Komorów, a pominięto sąsiednią Pogoń Grodzisk i Znicz Pruszków, którzy jako jedyni z mniejszych mazowieckich ekip jeżdżą po całej Polsce.

Niektóre opisy totalnie z kosmosu z chyba najśmieszniejszym, że Mławianka potrafi wystawić młyn 300 osób. xD
Co robią?
WieszWięcej

Post autor: WieszWięcej »

Daleko szukać nie musisz.
Na wymarłych to raczej nie wyglądają.
Łódź i Głogów też nie leżą na Mazowszu.

https://www.facebook.com/story.php?stor ... 4487210393

https://www.facebook.com/StadionowiOpra ... 3601129876
bez-napinki

Post autor: bez-napinki »

No nie muszę, bo w Chorzowie ich nie było.
Oldfreak

Post autor: Oldfreak »

Kiedy ukaże się ostatnia część "Szalone lata 90-te"?Lub ktoś coś ma w planach?
airmax360

Post autor: airmax360 »

ja z kolei właśnie kupuje tylko dla wywiadów o czym już wspominałem, chociaż zdziwił mnie niedawny wpis o wywiadzie z ekipą, która nie była na wyjeździe za swoją drużyną kilka lat i dodatkowy tekst, że ta grupa opisuje "honorowość" innej...

fakt od kilku miesięcy są aktywni bo zaliczyli 3 swoje wyjazdy jesień/wiosna, ale nie było ich na szlaku kilka lat...
.szakal.

Post autor: .szakal. »

airmax360 pisze: 21.05.2026, 19:35 ja z kolei właśnie kupuje tylko dla wywiadów o czym już wspominałem, chociaż zdziwił mnie niedawny wpis o wywiadzie z ekipą, która nie była na wyjeździe za swoją drużyną kilka lat i dodatkowy tekst, że ta grupa opisuje "honorowość" innej...

fakt od kilku miesięcy są aktywni bo zaliczyli 3 swoje wyjazdy jesień/wiosna, ale nie było ich na szlaku kilka lat...
Hetman?
airmax360

.szakal. pisze: 23.05.2026, 08:42
airmax360 pisze: 21.05.2026, 19:35 ja z kolei właśnie kupuje tylko dla wywiadów o czym już wspominałem, chociaż zdziwił mnie niedawny wpis o wywiadzie z ekipą, która nie była na wyjeździe za swoją drużyną kilka lat i dodatkowy tekst, że ta grupa opisuje "honorowość" innej...

Hetman?
Tak, Hetman.

Ty nie jestes czasami z KSH wlasnie ?
.szakal.

airmax360 pisze: 23.05.2026, 23:02
.szakal. pisze: 23.05.2026, 08:42

Hetman?
Tak, Hetman.

Ty nie jestes czasami z KSH wlasnie ?
Nigdy nie byłem we Włoszczowej 🤣
airmax360

Podobny nick. Tamten byl chyba szakalaka czy cos takiego...
.szakal.

airmax360 pisze: 26.05.2026, 21:41 Podobny nick. Tamten byl chyba szakalaka czy cos takiego...
Spoko

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ