Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

Znajomybienia

Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

Post autor: Znajomybienia »

Pozdrów wszystkich pisze: 18.04.2026, 22:22 Dąbrowa Górnicza,Będzin, Czeladź,Zawiercie. Chyba logiczne że mają Fc.
Sory źle zadałem pytanie, bardziej mi chodzi czy mają kluby w niższych ligach i są ich Fc.
iparts.pl
cpcasual

Post autor: cpcasual »

Cks Czeladź
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
olek765

Post autor: olek765 »

Takie pytanie z nudów chyba :)

Ruda jest podzielona terytorialnie? Zachodnia część Górnik, wschodnia Ruch? Czy raczej wymieszane?
szpak

Post autor: szpak »

olek765 pisze: 20.04.2026, 12:14 Takie pytanie z nudów chyba :)

Ruda jest podzielona terytorialnie? Zachodnia część Górnik, wschodnia Ruch? Czy raczej wymieszane?
Tutaj jest całkiem dokładna mapa podziału Rudy i reszty Górnego Śląska

https://www.google.com/maps/d/u/0/viewe ... 25714&z=12
Goral74

Post autor: Goral74 »

szpak pisze: 20.04.2026, 13:07
olek765 pisze: 20.04.2026, 12:14 Takie pytanie z nudów chyba :)

Tutaj jest całkiem dokładna mapa podziału Rudy i reszty Górnego Śląska

https://www.google.com/maps/d/u/0/viewe ... 25714&z=12
Mapa daje ogólne pojęcie ale dokładna to nie jest zdecydowanie
Miszmasz

Post autor: Miszmasz »

Gdzie widzisz największe błędy?
gorew12

Post autor: gorew12 »

Czy marka Extreme Hobby jest powiązana z kibicami Lecha?
Głównie mi się kojarzy z nimi + kiedyś oprawa taka była w Poznaniu
Halny

Post autor: Halny »

Czytam forum od bardzo dawna, ale dopiero teraz zdecydowałem się coś napisać. Co prawda obecnie to post z kategorii fantastyki, ale mocno mnie to zastanawia.

Obecnie mamy do czynienia z nowymi układami i przetasowaniami. Ale czy mogło być inaczej? Jeszcze nie tak dawno Pogoń Szczecin była bliżej Górnika Zabrze niż WRWE. Jagiellonia też do nikogo nie ciążyła, a KSG i GKS razem.

Czy byłoby zatem hipotetycznie możliwe stworzenie nowej koalicji - dużych ekip, które nie były nigdzie indziej mocno zaangażowane, mianowicie: Górnik Zabrze, GKS Katowice, Pogoń Szczecin, Jagiellonia Białystok i Korona Kielce? Do tego opcja wejścia ekip z "rodziny" każdej z nich - ROW, Wisłoka Dębica, Kotwica Kołobrzeg, Mazur Ełk, Naprzód Jędrzejów itd.

Moim zdaniem taka koalicja miałaby swoją siłę i potencjał. Zdaję sobie jednak sprawę, że o tym jak jest teraz zadecydowały inne interesy. Trudno też sobie wyobrazić np. Pogoń i Jagiellonia razem, ale kiedyś nie do pomyślenia była Pogoń bluzgająca z Widzewem i Ruchem Legię.
blekitna ostryga

Post autor: blekitna ostryga »

Pogoń sprzedała Legii gdzie są flagi Jagiellonii, mimo iż Jagiellonia wpuściła na swoje sektory Pogoń(mieli zakaz). Nie widzę tutaj nawet neutralnych stosunków.
StanisławAnioł

Post autor: StanisławAnioł »

p********* kocopoły. Każdy średnio rozgarnięty zna okoliczności skrócenia flag Jagi i która legijna grupa "odpowiada" za organizację tego wydarzenia
suomi

Post autor: suomi »

Halny pisze: 25.04.2026, 20:41 Czytam forum od bardzo dawna, ale dopiero teraz zdecydowałem się coś napisać. Co prawda obecnie to post z kategorii fantastyki, ale mocno mnie to zastanawia.

Obecnie mamy do czynienia z nowymi układami i przetasowaniami. Ale czy mogło być inaczej? Jeszcze nie tak dawno Pogoń Szczecin była bliżej Górnika Zabrze niż WRWE. Jagiellonia też do nikogo nie ciążyła, a KSG i GKS razem.

Czy byłoby zatem hipotetycznie możliwe stworzenie nowej koalicji - dużych ekip, które nie były nigdzie indziej mocno zaangażowane, mianowicie: Górnik Zabrze, GKS Katowice, Pogoń Szczecin, Jagiellonia Białystok i Korona Kielce? Do tego opcja wejścia ekip z "rodziny" każdej z nich - ROW, Wisłoka Dębica, Kotwica Kołobrzeg, Mazur Ełk, Naprzód Jędrzejów itd.

Moim zdaniem taka koalicja miałaby swoją siłę i potencjał. Zdaję sobie jednak sprawę, że o tym jak jest teraz zadecydowały inne interesy. Trudno też sobie wyobrazić np. Pogoń i Jagiellonia razem, ale kiedyś nie do pomyślenia była Pogoń bluzgająca z Widzewem i Ruchem Legię.
Nie byłoby możliwe, ponieważ Jagiellonia trenuje z ŁKS Łódź, więc całe WRWEP na czele z Widzewem jest spalone. Z Koroną też kosa, jedynie z ekipami z Górnego Śląska relacje do tej pory relacje były neutralne ( nie wiem jak teraz z Ruchem, ale do tej pory Górnik, GKS Katowice czy Ruch Chorzów w ostatnich latach bez bluzgów ). Jagiellonia chyba dąży do koalicji Lech ŁKS, ale ciężko sobie wyobrazić jakieś relacje z Arką czy Cracovią.
z00rd

Post autor: z00rd »

Nie wiem co wy macie z tymi "koalicjami". Śmieszy mnie te rozkminianie że klub 1 lubi się z klubem 2 który lubi się z klubem 3 który 15 lat temu krzyczał coś brzydkiego na klub 4 więc klub 1 nie może trenować ani pić wódki z klubem 5.
zero osiem

Post autor: zero osiem »

o zgodzie bialostoczan z lksem i lechem nie ma na razie mowy, ale tez nie ma nic zlego w tym ze jaga korzysta z know-how lksu dot. szkolenia setek mlodziezy, selekcji i systemu treningow dla dominacji w swoim regionie
blekitna ostryga

Post autor: blekitna ostryga »

Jeżeli ktoś myśli, że będzie zgoda Jagi z Lechem czy ŁKS to powodzenia :D

Tak samo, jak ma być neutralne Jagi z Cracovia. Nie będzie, będzie nadal kosa
z00rd

Post autor: z00rd »

blekitna ostryga pisze: 27.04.2026, 15:52 Jeżeli ktoś myśli, że będzie zgoda Jagi z Lechem czy ŁKS to powodzenia :D

Tak samo, jak ma być neutralne Jagi z Cracovia. Nie będzie, będzie nadal kosa
I dobrze, niech nie będzie, bo to cyrk i obłuda że nagle kilkanaście tysięcy ludzi na stadionie ma skandować nazwę klubu który dla 99% lata koło chvja, bo paru zawodników MMA trenuje razem czy tam paru łebków robi razem biznes. Niech sobie ten 1% kumatych jeździ gdzie chce i trenuje z kim chce, dla pozostałych 99% wystarczy że nie będzie wzajemnego ciśnięcia od kvrew z trybun i gitara.

Mam wrażenie że na tym forum za dużą wagę przywiązuje się do tych niby zgód. Miała Jaga zgody i to wieloletnie, teraz poza Mazurem nie ma i co? Ubyło jej w czymś?
zero osiem

Post autor: zero osiem »

to jest niezupelnie tak bo przyjmijmy ze jestes powiedzmy z jagi, mozesz sobie lubic kibicow z do ktorych byla przez wiele lat, ty i 80 procent piknikow na nich nie bluzgac, ale minie pol roku czy dwa, posluchasz jak tamci jednak bluzgaja na twoj klub, uslyszysz o pierwszych wpierdolach swoich kolegow na wyjazdach do tamtych i albo ci sie zmieni albo to wlasnie ty zostaniesz tym 1 procentem
costam

Post autor: costam »

Czy Stal Rzeszów nadal coś łączy z Widzewem?

Jakie relacje są Wisły Kraków z Polonia Przemyśl?
eNGie

Post autor: eNGie »

costam pisze: 04.05.2026, 10:12 Czy Stal Rzeszów nadal coś łączy z Widzewem?

Jakie relacje są Wisły Kraków z Polonia Przemyśl?
Wisła i Polonia Przemyśl zakończyły zgodę. Teraz raczej neutral.
Stanisława Worcella

Post autor: Stanisława Worcella »

Pytanie do kibiców Ruchu Chorzów. Legendarna Flaga " Chuliganeria" według mnie dawno nie widziana na stadionach , no chyba że przeoczyłem, czy się zestarzała i porostu wiek jej nie pozwala na prezentację? Jakby ktoś napisał kiedy ostatnio była wieszana
Żyjąc w ciągłym stresie na ulicznym marginesie najwygodniej śmigać w dresie.
Taksepatrze

Post autor: Taksepatrze »

Podbijam pytanie.
R1908

Post autor: R1908 »

Taksepatrze pisze: 04.05.2026, 21:27
Podbijam pytanie.
Tak, łączy ich stolica.
Tel-Awiw.
AMF1948

Post autor: AMF1948 »

Stanisława Worcella pisze: 04.05.2026, 11:29 Pytanie do kibiców Ruchu Chorzów. Legendarna Flaga " Chuliganeria" według mnie dawno nie widziana na stadionach , no chyba że przeoczyłem, czy się zestarzała i porostu wiek jej nie pozwala na prezentację? Jakby ktoś napisał kiedy ostatnio była wieszana
Z Ruchu nie jestem to dokładnie nie wiem,ale na 100 procent w relacjach po meczu z Piastem w Chorzowie 2017 r wisiała jeszcze.
Fac Fideli Sis Fidelis
Jurand ze Spychowa

Post autor: Jurand ze Spychowa »

Takie pytanie luźne, ostatnio zacząłem się zastanawiać nad pewnym faktem, mianowicie: teraz wszystkie te ekipy dosłownie 90% to młode? Młoda Elana, Młode Tychy, Młode Orlęta, Młode Gliwice itp itd co to za modą nastala i w takim razie kiedy z tego etapu 'mlodych' ekip stajesz się już starym? Swoją drogą nie ma innych nazw tylko wszyscy młodzi? :) pzdr
dyniadynia

Post autor: dyniadynia »

Stanisława Worcella pisze: 04.05.2026, 11:29 Pytanie do kibiców Ruchu Chorzów. Legendarna Flaga " Chuliganeria" według mnie dawno nie widziana na stadionach , no chyba że przeoczyłem, czy się zestarzała i porostu wiek jej nie pozwala na prezentację? Jakby ktoś napisał kiedy ostatnio była wieszana
Wisiała w ubiegłym roku.
DennisWise

Post autor: DennisWise »

Jurand ze Spychowa pisze: 10.05.2026, 18:43 Takie pytanie luźne, ostatnio zacząłem się zastanawiać nad pewnym faktem, mianowicie: teraz wszystkie te ekipy dosłownie 90% to młode? Młoda Elana, Młode Tychy, Młode Orlęta, Młode Gliwice itp itd co to za modą nastala i w takim razie kiedy z tego etapu 'mlodych' ekip stajesz się już starym? Swoją drogą nie ma innych nazw tylko wszyscy młodzi? :) pzdr
Jeszcze Młode Orły.
tak tylko pytam

Post autor: tak tylko pytam »

Jurand ze Spychowa pisze: 10.05.2026, 18:43 Takie pytanie luźne, ostatnio zacząłem się zastanawiać nad pewnym faktem, mianowicie: teraz wszystkie te ekipy dosłownie 90% to młode? Młoda Elana, Młode Tychy, Młode Orlęta, Młode Gliwice itp itd co to za modą nastala i w takim razie kiedy z tego etapu 'mlodych' ekip stajesz się już starym? Swoją drogą nie ma innych nazw tylko wszyscy młodzi? :) pzdr
Słusznie zauważyłeś, choć ten "trend" jest już kilka lat.Popierdolone to.Jedyna różnica jest taka, że w części ekip "Młoda"/"Młody", to grupy trenujące, działające itd.A druga część tych "Młodych ekip", to 15-letnie, wychudzone szczury.
bywalec_stadionów

Post autor: bywalec_stadionów »

tak tylko pytam pisze: 12.05.2026, 14:41
Słusznie zauważyłeś, choć ten "trend" jest już kilka lat.Popierdolone to.Jedyna różnica jest taka, że w części ekip "Młoda"/"Młody", to grupy trenujące, działające itd.A druga część tych "Młodych ekip", to 15-letnie, wychudzone szczury.
Może też po prostu "młodzi" trochę boją się odciąć od starszych kolegów i ich "historii" wybierając dla swojej grupy całkowicie nową nazwę, a w ten sposób mimo wszystko stawiają się jako kontynuację pewnych tradycji.

Bądź zwyczajnie nie mają weny twórczej i idą po linii najmniejszego oporu.
melo99

Post autor: melo99 »

Skąd, aż tak duża kosa między ŁKSem Łódź, a Polonią Warszawa?
Proof

Post autor: Proof »

melo99 pisze: 15.05.2026, 17:42 Skąd, aż tak duża kosa między ŁKSem Łódź, a Polonią Warszawa?
Polonia to taki cassus Piasta, swego czasu Piast bardzo chciał zostać zauwazony przez Ruch i nawet liczyl na coś więcej, problem w tym ze Ruch w nich widzial co najwyzej swój FC, i teraz masz Polonie bardzo chcą Widzewskiej miłości i chcą zostać zauwazonym przez widzew i jego rodzinkę, problem w tym ze no niczego sobą nie prezentują, no chyba ze zgodzą sie zostac FC widzewa, wtedy nawet ta widzewska flaga Warszawa będzie przynajmniej w jakimś malym stopniu zrozumiana.
W.K.

Post autor: W.K. »

StanisławAnioł pisze: 26.04.2026, 15:51 p********* kocopoły. Każdy średnio rozgarnięty zna okoliczności skrócenia flag Jagi i która legijna grupa "odpowiada" za organizację tego wydarzenia
widocznie ty jestes nieogarnięty
Taksepatrze

Ciekaw jestem. Ułóż z ponizszych od najmocniejszej do najsłabszej pozycji w miescie. Polonia w Warszawie, Broń w Radomiu, Bałtyk w Gdyni, Igloopol w Dębicy, Podbeskidzie w Bielsku.
Taksepatrze

Można dodac jeszcze Polonie w Bydgoszczy.
Jan Barbados

Post autor: Jan Barbados »

Taksepatrze pisze: 19.05.2026, 13:39 Ciekaw jestem. Ułóż z ponizszych od najmocniejszej do najsłabszej pozycji w miescie. Polonia w Warszawie, Broń w Radomiu, Bałtyk w Gdyni, Igloopol w Dębicy, Podbeskidzie w Bielsku.
Broń w Radomiu, Podbeskidzie w Bielsku, Polonia w Warszawie, Widzew w Łodzi, Bałtyk w Gdyni, Igloopol w Dębicy.
Jan Barbados

Jan Barbados pisze: 19.05.2026, 15:46
Taksepatrze pisze: 19.05.2026, 13:39 Ciekaw jestem. Ułóż z ponizszych od najmocniejszej do najsłabszej pozycji w miescie. Polonia w Warszawie, Broń w Radomiu, Bałtyk w Gdyni, Igloopol w Dębicy, Podbeskidzie w Bielsku.
Broń w Radomiu, Podbeskidzie w Bielsku, Polonia w Warszawie, Widzew w Łodzi, Bałtyk w Gdyni, Igloopol w Dębicy.
Sorry, nie można edytować, po namyśle Widzew w Łodzi coś tam jeszcze więcej znaczy od Polonii w W-wie, ale biorąc pod uwage proporcje miast jednak pierwsze i drugie miejsca bez zmian.
Taksepatrze

Widze, ze nie zrozumiales. Luźno kolego. Chodzi mi ktora z w/w ekip ma wg was ma najwiecej do powiedzenia w miescie, ktore jest w ogromnej wiekszosci zdominowane przez lokalnego rywala. Widzewa tu nie mieszajmy, bo to za duza firma, a takze miasto, ktore jest podzielone mniej wiecej pół na pół, wiec nie o to mi chodzi.
Jan Barbados

Ja też pozdrawiam, kolego i obiecuję w tej sytuacji więcej się nie wypowiadać w temacie o strapieniach. Ale nie byłeś osobiście w Łodzi od dawna, przynajmniej od 5 lat, albo opierasz się w swojej opinii wyłącznie na barwnych opisach o odcieniu czerwonym z tego forum.
kómaty

Post autor: kómaty »

Jaka jest geneza Arka Gdynia FC Lubelskie? Na stronie arkowcy.pl jest jedynie napisane, że pojedyncze osoby zaczęły kibicować Arce w 2004/2005 roku, ale czemu? Nie jest to przecież sytuacja jak z Widzewem, który ma FC w całej Polsce ze względu na sukcesy klubu. Nurtują mnie też FC Zakopane, FC Kępno i kiedyś słyszałem coś o FC Nowa Huta, jaka jest geneza i czy są aktywne?
Nowohucianie1950

Post autor: Nowohucianie1950 »

kómaty pisze: 21.05.2026, 13:25 Jaka jest geneza Arka Gdynia FC Lubelskie? Na stronie arkowcy.pl jest jedynie napisane, że pojedyncze osoby zaczęły kibicować Arce w 2004/2005 roku, ale czemu? Nie jest to przecież sytuacja jak z Widzewem, który ma FC w całej Polsce ze względu na sukcesy klubu. Nurtują mnie też FC Zakopane, FC Kępno i kiedyś słyszałem coś o FC Nowa Huta, jaka jest geneza i czy są aktywne?
FC Nowa Huta to z tego co mi wiaodmo byla jakas grupka studentów, którzy przeprowadzili się do Krakowa, mieszkali na Oświecenia i Tysiąclecia (bastiony Pasów) i ogłosili się fan clubem.
Hutnik Nowa Huta
SeverJug

Post autor: SeverJug »

kómaty pisze: 21.05.2026, 13:25 Nurtują mnie też FC Zakopane
Jedna osoba. Kibicowskie dinozaury pewnie pamiętają knajpę z herbem w centrum :)
rozpuszczalnik1906

Post autor: rozpuszczalnik1906 »

Nowohucianie1950 pisze: 21.05.2026, 16:06
kómaty pisze: 21.05.2026, 13:25 Jaka jest geneza Arka Gdynia FC Lubelskie? Na stronie arkowcy.pl jest jedynie napisane, że pojedyncze osoby zaczęły kibicować Arce w 2004/2005 roku, ale czemu? Nie jest to przecież sytuacja jak z Widzewem, który ma FC w całej Polsce ze względu na sukcesy klubu. Nurtują mnie też FC Zakopane, FC Kępno i kiedyś słyszałem coś o FC Nowa Huta, jaka jest geneza i czy są aktywne?
FC Nowa Huta to z tego co mi wiaodmo byla jakas grupka studentów, którzy przeprowadzili się do Krakowa, mieszkali na Oświecenia i Tysiąclecia (bastiony Pasów) i ogłosili się fan clubem.
A kojarzysz FC Legii Warszawa, które było na jednym z osiedli Nowohuckich? Prawdopodobnie końcówka ubiegłego wieku/początek obecnego.
Był nawet graf, coś w tym stylu. Osiedle w zasadzie za Hutnikiem. W okolicach 2005 - 2008 znalazłem gdzieś info, że takie FC istniało, w spisie wszystkich/większości FC Legii. Niestety źródła nie pamiętam i nie jest już do namierzenia.

Ja jestem za Wisłą, u mnie odpowiedzi nie znalazłem. Wydaje mi się, że graf zniknął przed 2000, ale nie pamiętam kiedy to było dokładnie.
Jako usprawiedliwienie rzucę, że jestem 30+, więc mogę do końca nie kojarzyć dat.

Co się stało z tym FC, ile było tych osób, zostały "namierzone"?
ODPOWIEDZ