Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Mojżesz

Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

Post autor: Mojżesz »

Północ86 pisze: 10.04.2026, 00:06 Czy Polonia Bydgoszcz miała kiedyś ekipę która była jakimś zagrożeniem dla Zawiszy? Jakieś tereny gdzie panowali w Bydgoszczy?
1. Wg mnie to NIE. Na pewno w ogólnym pojęciu rywalizacji z Zawiszą silniejsi nie byli, ale parę psikusów udało im się zrobić.
2. Pojęcie czy to były ich tereny, czy tam panowali lub czy byli widoczni to kwestia interpretacji. Dziś nie mają żadnej swojej dzielnicy. Wilczak czy FC Solec to miejsca gdzie byli conajmniej widoczni.
iparts.pl
Jan Barbados

Post autor: Jan Barbados »

Jak również:
Kluczowe marki i producenci w latach 60. - Dom Mody Telimena (Łódź): Jeden z najważniejszych ośrodków mody, tworzący elegancką odzież.Dom Mody Cora (Warszawa): Znana z produkcji płaszczy i sukienek, symbol elegancji.
...w których lubował się zawsze nieskazitelnie ubrany Lutek Sobolewski Rozenbaum, zaraz po zdjęciu munduru na wzór sowiecki, a jeszcze wcześniej chałata na wzór wiadomo jaki.
Gablota

Post autor: Gablota »

Tommy Hilfiger to akurat gość z żoną i gromadką dzieci, chyba że też ma coś za uszami ale tego nie wiem .
eNGie

Post autor: eNGie »

Ostatnie posty powoli zmierzają do tego, żeby je przenieść do tematu o ubraniach w Hyde Park'u.
KibicMKS

Post autor: KibicMKS »

blekitna ostryga pisze: 10.03.2026, 08:27
shoe1984 pisze: 10.03.2026, 08:17
blekitna ostryga pisze: 10.03.2026, 07:39 Pytanie do chłopaków z BKS Bielsko - Biała.
Biegali u Was w ekipie bracia Pająki - Piotrek i Paweł. Piotrek znany jako Podróże Wojownika. Podobno zostali pogonieni i kazano im zamazać tatuaże BKS i Zagłębia

Obrazek

jak brzmi pytanie ?
Czy to prawda ze zostali pogonieni? Czy cos odwalili?
Coś odwalili i zostali pogonieni. Ale nie miało to wiele wspólnego z kibicowaniem.
jelonki

Post autor: jelonki »

Czy kibicom Wigier i Olimpii Grudziądz nie przeszkadza, że lata wstecz ich obecni od niedawna przyjaciele z Żalgirisu Wilno atakowali naszych rodaków z Polonii Wilno?
Pozdrów wszystkich

Post autor: Pozdrów wszystkich »

Dąbrowa Górnicza,Będzin, Czeladź,Zawiercie. Chyba logiczne że mają Fc.
cpcasual

Post autor: cpcasual »

Cks Czeladź
olek765

Post autor: olek765 »

Takie pytanie z nudów chyba :)

Ruda jest podzielona terytorialnie? Zachodnia część Górnik, wschodnia Ruch? Czy raczej wymieszane?
szpak

Post autor: szpak »

olek765 pisze: 20.04.2026, 12:14 Takie pytanie z nudów chyba :)

Ruda jest podzielona terytorialnie? Zachodnia część Górnik, wschodnia Ruch? Czy raczej wymieszane?
Tutaj jest całkiem dokładna mapa podziału Rudy i reszty Górnego Śląska

https://www.google.com/maps/d/u/0/viewe ... 25714&z=12
Goral74

Post autor: Goral74 »

szpak pisze: 20.04.2026, 13:07
olek765 pisze: 20.04.2026, 12:14 Takie pytanie z nudów chyba :)

Tutaj jest całkiem dokładna mapa podziału Rudy i reszty Górnego Śląska

https://www.google.com/maps/d/u/0/viewe ... 25714&z=12
Mapa daje ogólne pojęcie ale dokładna to nie jest zdecydowanie
Miszmasz

Post autor: Miszmasz »

Gdzie widzisz największe błędy?
gorew12

Post autor: gorew12 »

Czy marka Extreme Hobby jest powiązana z kibicami Lecha?
Głównie mi się kojarzy z nimi + kiedyś oprawa taka była w Poznaniu
Halny

Post autor: Halny »

Czytam forum od bardzo dawna, ale dopiero teraz zdecydowałem się coś napisać. Co prawda obecnie to post z kategorii fantastyki, ale mocno mnie to zastanawia.

Obecnie mamy do czynienia z nowymi układami i przetasowaniami. Ale czy mogło być inaczej? Jeszcze nie tak dawno Pogoń Szczecin była bliżej Górnika Zabrze niż WRWE. Jagiellonia też do nikogo nie ciążyła, a KSG i GKS razem.

Czy byłoby zatem hipotetycznie możliwe stworzenie nowej koalicji - dużych ekip, które nie były nigdzie indziej mocno zaangażowane, mianowicie: Górnik Zabrze, GKS Katowice, Pogoń Szczecin, Jagiellonia Białystok i Korona Kielce? Do tego opcja wejścia ekip z "rodziny" każdej z nich - ROW, Wisłoka Dębica, Kotwica Kołobrzeg, Mazur Ełk, Naprzód Jędrzejów itd.

Moim zdaniem taka koalicja miałaby swoją siłę i potencjał. Zdaję sobie jednak sprawę, że o tym jak jest teraz zadecydowały inne interesy. Trudno też sobie wyobrazić np. Pogoń i Jagiellonia razem, ale kiedyś nie do pomyślenia była Pogoń bluzgająca z Widzewem i Ruchem Legię.
blekitna ostryga

Post autor: blekitna ostryga »

Pogoń sprzedała Legii gdzie są flagi Jagiellonii, mimo iż Jagiellonia wpuściła na swoje sektory Pogoń(mieli zakaz). Nie widzę tutaj nawet neutralnych stosunków.
suomi

Post autor: suomi »

Halny pisze: 25.04.2026, 20:41 Czytam forum od bardzo dawna, ale dopiero teraz zdecydowałem się coś napisać. Co prawda obecnie to post z kategorii fantastyki, ale mocno mnie to zastanawia.

Obecnie mamy do czynienia z nowymi układami i przetasowaniami. Ale czy mogło być inaczej? Jeszcze nie tak dawno Pogoń Szczecin była bliżej Górnika Zabrze niż WRWE. Jagiellonia też do nikogo nie ciążyła, a KSG i GKS razem.

Czy byłoby zatem hipotetycznie możliwe stworzenie nowej koalicji - dużych ekip, które nie były nigdzie indziej mocno zaangażowane, mianowicie: Górnik Zabrze, GKS Katowice, Pogoń Szczecin, Jagiellonia Białystok i Korona Kielce? Do tego opcja wejścia ekip z "rodziny" każdej z nich - ROW, Wisłoka Dębica, Kotwica Kołobrzeg, Mazur Ełk, Naprzód Jędrzejów itd.

Moim zdaniem taka koalicja miałaby swoją siłę i potencjał. Zdaję sobie jednak sprawę, że o tym jak jest teraz zadecydowały inne interesy. Trudno też sobie wyobrazić np. Pogoń i Jagiellonia razem, ale kiedyś nie do pomyślenia była Pogoń bluzgająca z Widzewem i Ruchem Legię.
Nie byłoby możliwe, ponieważ Jagiellonia trenuje z ŁKS Łódź, więc całe WRWEP na czele z Widzewem jest spalone. Z Koroną też kosa, jedynie z ekipami z Górnego Śląska relacje do tej pory relacje były neutralne ( nie wiem jak teraz z Ruchem, ale do tej pory Górnik, GKS Katowice czy Ruch Chorzów w ostatnich latach bez bluzgów ). Jagiellonia chyba dąży do koalicji Lech ŁKS, ale ciężko sobie wyobrazić jakieś relacje z Arką czy Cracovią.
z00rd

Post autor: z00rd »

Nie wiem co wy macie z tymi "koalicjami". Śmieszy mnie te rozkminianie że klub 1 lubi się z klubem 2 który lubi się z klubem 3 który 15 lat temu krzyczał coś brzydkiego na klub 4 więc klub 1 nie może trenować ani pić wódki z klubem 5.
zero osiem

Post autor: zero osiem »

o zgodzie bialostoczan z lksem i lechem nie ma na razie mowy, ale tez nie ma nic zlego w tym ze jaga korzysta z know-how lksu dot. szkolenia setek mlodziezy, selekcji i systemu treningow dla dominacji w swoim regionie
blekitna ostryga

Post autor: blekitna ostryga »

Jeżeli ktoś myśli, że będzie zgoda Jagi z Lechem czy ŁKS to powodzenia :D

Tak samo, jak ma być neutralne Jagi z Cracovia. Nie będzie, będzie nadal kosa
z00rd

Post autor: z00rd »

blekitna ostryga pisze: 27.04.2026, 15:52 Jeżeli ktoś myśli, że będzie zgoda Jagi z Lechem czy ŁKS to powodzenia :D

Tak samo, jak ma być neutralne Jagi z Cracovia. Nie będzie, będzie nadal kosa
I dobrze, niech nie będzie, bo to cyrk i obłuda że nagle kilkanaście tysięcy ludzi na stadionie ma skandować nazwę klubu który dla 99% lata koło chvja, bo paru zawodników MMA trenuje razem czy tam paru łebków robi razem biznes. Niech sobie ten 1% kumatych jeździ gdzie chce i trenuje z kim chce, dla pozostałych 99% wystarczy że nie będzie wzajemnego ciśnięcia od kvrew z trybun i gitara.

Mam wrażenie że na tym forum za dużą wagę przywiązuje się do tych niby zgód. Miała Jaga zgody i to wieloletnie, teraz poza Mazurem nie ma i co? Ubyło jej w czymś?
zero osiem

Post autor: zero osiem »

to jest niezupelnie tak bo przyjmijmy ze jestes powiedzmy z jagi, mozesz sobie lubic kibicow z do ktorych byla przez wiele lat, ty i 80 procent piknikow na nich nie bluzgac, ale minie pol roku czy dwa, posluchasz jak tamci jednak bluzgaja na twoj klub, uslyszysz o pierwszych wpierdolach swoich kolegow na wyjazdach do tamtych i albo ci sie zmieni albo to wlasnie ty zostaniesz tym 1 procentem
costam

Post autor: costam »

Czy Stal Rzeszów nadal coś łączy z Widzewem?

Jakie relacje są Wisły Kraków z Polonia Przemyśl?
eNGie

Post autor: eNGie »

costam pisze: 04.05.2026, 10:12 Czy Stal Rzeszów nadal coś łączy z Widzewem?

Jakie relacje są Wisły Kraków z Polonia Przemyśl?
Wisła i Polonia Przemyśl zakończyły zgodę. Teraz raczej neutral.
Stanisława Worcella

Post autor: Stanisława Worcella »

Pytanie do kibiców Ruchu Chorzów. Legendarna Flaga " Chuliganeria" według mnie dawno nie widziana na stadionach , no chyba że przeoczyłem, czy się zestarzała i porostu wiek jej nie pozwala na prezentację? Jakby ktoś napisał kiedy ostatnio była wieszana
Taksepatrze

Post autor: Taksepatrze »

Podbijam pytanie.
R1908

Post autor: R1908 »

Taksepatrze pisze: 04.05.2026, 21:27
Podbijam pytanie.
Tak, łączy ich stolica.
Tel-Awiw.
AMF1948

Post autor: AMF1948 »

Stanisława Worcella pisze: 04.05.2026, 11:29 Pytanie do kibiców Ruchu Chorzów. Legendarna Flaga " Chuliganeria" według mnie dawno nie widziana na stadionach , no chyba że przeoczyłem, czy się zestarzała i porostu wiek jej nie pozwala na prezentację? Jakby ktoś napisał kiedy ostatnio była wieszana
Z Ruchu nie jestem to dokładnie nie wiem,ale na 100 procent w relacjach po meczu z Piastem w Chorzowie 2017 r wisiała jeszcze.
Jurand ze Spychowa

Post autor: Jurand ze Spychowa »

Takie pytanie luźne, ostatnio zacząłem się zastanawiać nad pewnym faktem, mianowicie: teraz wszystkie te ekipy dosłownie 90% to młode? Młoda Elana, Młode Tychy, Młode Orlęta, Młode Gliwice itp itd co to za modą nastala i w takim razie kiedy z tego etapu 'mlodych' ekip stajesz się już starym? Swoją drogą nie ma innych nazw tylko wszyscy młodzi? :) pzdr
dyniadynia

Post autor: dyniadynia »

Stanisława Worcella pisze: 04.05.2026, 11:29 Pytanie do kibiców Ruchu Chorzów. Legendarna Flaga " Chuliganeria" według mnie dawno nie widziana na stadionach , no chyba że przeoczyłem, czy się zestarzała i porostu wiek jej nie pozwala na prezentację? Jakby ktoś napisał kiedy ostatnio była wieszana
Wisiała w ubiegłym roku.
DennisWise

Post autor: DennisWise »

Jurand ze Spychowa pisze: 10.05.2026, 18:43 Takie pytanie luźne, ostatnio zacząłem się zastanawiać nad pewnym faktem, mianowicie: teraz wszystkie te ekipy dosłownie 90% to młode? Młoda Elana, Młode Tychy, Młode Orlęta, Młode Gliwice itp itd co to za modą nastala i w takim razie kiedy z tego etapu 'mlodych' ekip stajesz się już starym? Swoją drogą nie ma innych nazw tylko wszyscy młodzi? :) pzdr
Jeszcze Młode Orły.
melo99

Post autor: melo99 »

Skąd, aż tak duża kosa między ŁKSem Łódź, a Polonią Warszawa?
Proof

Post autor: Proof »

melo99 pisze: 15.05.2026, 17:42 Skąd, aż tak duża kosa między ŁKSem Łódź, a Polonią Warszawa?
Polonia to taki cassus Piasta, swego czasu Piast bardzo chciał zostać zauwazony przez Ruch i nawet liczyl na coś więcej, problem w tym ze Ruch w nich widzial co najwyzej swój FC, i teraz masz Polonie bardzo chcą Widzewskiej miłości i chcą zostać zauwazonym przez widzew i jego rodzinkę, problem w tym ze no niczego sobą nie prezentują, no chyba ze zgodzą sie zostac FC widzewa, wtedy nawet ta widzewska flaga Warszawa będzie przynajmniej w jakimś malym stopniu zrozumiana.
Taksepatrze

Ciekaw jestem. Ułóż z ponizszych od najmocniejszej do najsłabszej pozycji w miescie. Polonia w Warszawie, Broń w Radomiu, Bałtyk w Gdyni, Igloopol w Dębicy, Podbeskidzie w Bielsku.
Taksepatrze

Można dodac jeszcze Polonie w Bydgoszczy.
Jan Barbados

Taksepatrze pisze: 19.05.2026, 13:39 Ciekaw jestem. Ułóż z ponizszych od najmocniejszej do najsłabszej pozycji w miescie. Polonia w Warszawie, Broń w Radomiu, Bałtyk w Gdyni, Igloopol w Dębicy, Podbeskidzie w Bielsku.
Broń w Radomiu, Podbeskidzie w Bielsku, Polonia w Warszawie, Widzew w Łodzi, Bałtyk w Gdyni, Igloopol w Dębicy.
Jan Barbados

Jan Barbados pisze: 19.05.2026, 15:46
Taksepatrze pisze: 19.05.2026, 13:39 Ciekaw jestem. Ułóż z ponizszych od najmocniejszej do najsłabszej pozycji w miescie. Polonia w Warszawie, Broń w Radomiu, Bałtyk w Gdyni, Igloopol w Dębicy, Podbeskidzie w Bielsku.
Broń w Radomiu, Podbeskidzie w Bielsku, Polonia w Warszawie, Widzew w Łodzi, Bałtyk w Gdyni, Igloopol w Dębicy.
Sorry, nie można edytować, po namyśle Widzew w Łodzi coś tam jeszcze więcej znaczy od Polonii w W-wie, ale biorąc pod uwage proporcje miast jednak pierwsze i drugie miejsca bez zmian.
Taksepatrze

Widze, ze nie zrozumiales. Luźno kolego. Chodzi mi ktora z w/w ekip ma wg was ma najwiecej do powiedzenia w miescie, ktore jest w ogromnej wiekszosci zdominowane przez lokalnego rywala. Widzewa tu nie mieszajmy, bo to za duza firma, a takze miasto, ktore jest podzielone mniej wiecej pół na pół, wiec nie o to mi chodzi.
Jan Barbados

Ja też pozdrawiam, kolego i obiecuję w tej sytuacji więcej się nie wypowiadać w temacie o strapieniach. Ale nie byłeś osobiście w Łodzi od dawna, przynajmniej od 5 lat, albo opierasz się w swojej opinii wyłącznie na barwnych opisach o odcieniu czerwonym z tego forum.
kómaty

Post autor: kómaty »

Jaka jest geneza Arka Gdynia FC Lubelskie? Na stronie arkowcy.pl jest jedynie napisane, że pojedyncze osoby zaczęły kibicować Arce w 2004/2005 roku, ale czemu? Nie jest to przecież sytuacja jak z Widzewem, który ma FC w całej Polsce ze względu na sukcesy klubu. Nurtują mnie też FC Zakopane, FC Kępno i kiedyś słyszałem coś o FC Nowa Huta, jaka jest geneza i czy są aktywne?
Nowohucianie1950

Post autor: Nowohucianie1950 »

kómaty pisze: 21.05.2026, 13:25 Jaka jest geneza Arka Gdynia FC Lubelskie? Na stronie arkowcy.pl jest jedynie napisane, że pojedyncze osoby zaczęły kibicować Arce w 2004/2005 roku, ale czemu? Nie jest to przecież sytuacja jak z Widzewem, który ma FC w całej Polsce ze względu na sukcesy klubu. Nurtują mnie też FC Zakopane, FC Kępno i kiedyś słyszałem coś o FC Nowa Huta, jaka jest geneza i czy są aktywne?
FC Nowa Huta to z tego co mi wiaodmo byla jakas grupka studentów, którzy przeprowadzili się do Krakowa, mieszkali na Oświecenia i Tysiąclecia (bastiony Pasów) i ogłosili się fan clubem.
ODPOWIEDZ