Komentarze 2.11 - 4.11 2007r

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

g-20

Post autor: g-20 » 04.11.2007, 20:33

kiwa jako tako pisze:
g-20 pisze:Do tego wiadomo, że ludzie mieszkający w Warszawie i bardziej na zachód są bardziej zamożniejsi i to też należy brać pod uwagę.
Takie porównania są bezsensu, bo nie ma takiej przepasci pomiedzy wschodem i zachodem ze sobie na mecz nie zarobią :lol: Pozatym życie na wschodzie jest tańsze i proporcje w jakimś stopniu się wyrównują. Lublin podobno jest najbiedniejszym miastem, a jakoś Motor jeździ wszędzie w dobrych liczbach. Jaga do Wodzisławia ma szmat drogi, a było ich chyba coś koło 200 niezorganizowanym wyjazdem. Oni chyba wydają najwięcej na wyjazdy w całej Polsce :P Wszystko zależy od fanatyzmu :wink:

Derby trójmiasta z perspektywy telewizji jak najbardziej na plus. Aż chciałoby sie tam byc.
Przepaści może nie ma, bo ludzie nauczyli się żyć i jakoś układać sobie życie, ale dlaczego uważasz, że życie tu jest tańsze. Przecież supermarkety z żarciem mają takie same ceny w całej Polsce, ubrania, ba nawet tańsze są w takiej Warszawie, bo jest większa konkurencja, to samo się tyczy innych innych dziedzin. Samochód czy inne dobro warte więcej (oprócz nieruchomości) przecież i tak ludzie kupują tam gdzie taniej, tzn. chcem sobie kupić samochód, w Warszawie mam w salonie za 45 tys., a w Lublinie za 40 tys. więc jasna sprawa, że pojadę po samochód do Lublina. W Wa-wie i na zachodzie mamy drożej jedynie nieruchomości i może część usług, typu remontu, ale przecież remontu nie robimy co miesiąc.

Tak samo PKP ceny za pociągi specjalne ma na cały kraj takie same. Dlatego Ci biedniejsi z Polski "B,C i X" muszą wygospodarować większy procent ze swojego dochodu na wyjazd i tak jak mówisz świadczy to o fanatyzmie owych kibiców co należy brać przy ocenie danej ekipy.

iparts.pl
Johny84

Post autor: Johny84 » 04.11.2007, 20:35

skinu69 pisze:jony ty taki głupi jestes czy tylko takiego udajesz chodzi o Jaga-Lech

jakby nie patrzeć, dla Lecha był to kibicowsko bardzo prestiżowy wyjazd, teren na którym większość z nich była po raz pierwsz :lol: :lol: :lol: baw sie dobrze :lol:
O ch... Ci chodzi? Kiedy ostatnio Lech był w Białymstoku i w jakich liczbach?

A jak traktowali ten wyjazd, to wnioskuje z wypowiedzi Lechitów.

Albo napisz jasno o co Ci chodzi, albo odbij.

Pzdr.
Per aspera ad astra.

Oh-lay-knee-chuck: http://www.youtube.com/watch?v=Cef-xQ3Tdjc :lol:

Michał_Płock

Post autor: Michał_Płock » 04.11.2007, 20:35

patrząc na wpisy pewnych osód dochodze do wniosku ze ta Płocka Wisła to kibicowsko jest na poziomie Lecha
To nie wiem, których bo na pewno nie moich.

Z samej relacji:
"zaledwie ok.2,5 tys. płocczan"
"Mimo tak słabej frekwencji"
"dlatego całość nie wyszła tak, jak miała wyjść"
"Goście bywali słyszalni podczas naszych postojów"
[link] - Serdecznie zapraszam!

Janek
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Janek » 04.11.2007, 20:37

Legia - Ruch

U nas protest trwa nadal.Ruch bluzga (my na nich też) .Dobrą liczba przyjechali (strzelam ,ze z 900-1000).

W pewnym momencie spiewamy Hymn POLSKI na którym Ruch gwiżdże :evil: ZERO SZACUNKU za to.I potem sie nie dziwcie ,że was od szwabów cała Polska wyzywa jak bezcześcicie Polski hymn. (ziomale z Widzewa też gwizdali ?? )

fcb

Post autor: fcb » 04.11.2007, 20:39

Danzig pisze:
Kaszub1929 pisze:zrobiliśmy flagę Lechii z podobizną Jacka Kurskiego
Żenada. rozumiem ze Strasznie Boli spłonięcie i jak moge tak ująć ,,odnowienie" Flagi Władcy Północy.Śmieszna jest ta flaga.Pewnie 3/4 z Ekipy Krauzego Uwaza ze Dostaną poklaski za Flage ze Zajebioza itd.
wg. Mnie gówno i tyle próbowaliscie zrobic cos jak my z Władkami nie wyszło Wam. Trudno.
Pzdr.[/b]
a własnie ze mi sie podobało jak wam dojebali i było to z jajem wiec na plus
ładnie sie Arka zaprezentowała
Lechia czasami słyszalna, jak na ekipe ktora pewnie nie byla dopingiem bardzo zainteresowana
Gdański cHarakter pisze:Czemu wielkie Zagłębie pali flagi Śląska w młynie? Bliżej się nie dało?

WM

Post autor: WM » 04.11.2007, 21:21

Janek pisze:Legia - Ruch

U nas protest trwa nadal.Ruch bluzga (my na nich też) .Dobrą liczba przyjechali (strzelam ,ze z 900-1000).

W pewnym momencie spiewamy Hymn POLSKI na którym Ruch gwiżdże :evil: ZERO SZACUNKU za to.I potem sie nie dziwcie ,że was od szwabów cała Polska wyzywa jak bezcześcicie Polski hymn. (ziomale z Widzewa też gwizdali ?? )
chciałem dodać jedną rzecz. Ruch wywiesił transparent 'Euro 2012 w Chorzowie' czy jakoś tak, nie wiem czy kibicom Ruchu coś się nie pomyliło, ale z jednej strony gwizdy na polski hymn i śpiewanie 'Polska bez Śląska' a z drugiej upominanie się o mistrzostwa, które organizować ma POLSKA wraz z Ukrainą. Niewypałem była też dla mnie przyśpiewka z melodią z 'Pierwszej Brygady'

Natomiast z tekstem "wasze matki to są k****" to ja nie wiem o co wam chodziło. Chcieliście pokazać że jesteście chamy i nie ma dla was żadnych wartości? udało się

**pRiMoSz**

Post autor: **pRiMoSz** » 04.11.2007, 21:30

WM pisze: Natomiast z tekstem "wasze matki to są k****" to ja nie wiem o co wam chodziło. Chcieliście pokazać że jesteście chamy i nie ma dla was żadnych wartości? udało się
Nie próbuj tego zrozumieć ale Oni chyba lubią tą przyśpiewkę. U nas w Poznaniu też to śpiewali ;) Widać taka ich metoda prowokacji :D

MuRPhY

Post autor: MuRPhY » 04.11.2007, 21:41

**pRiMoSz** pisze:
WM pisze: Natomiast z tekstem "wasze matki to są k****" to ja nie wiem o co wam chodziło. Chcieliście pokazać że jesteście chamy i nie ma dla was żadnych wartości? udało się
Nie próbuj tego zrozumieć ale Oni chyba lubią tą przyśpiewkę. U nas w Poznaniu też to śpiewali ;) Widać taka ich metoda prowokacji :D
nie chce bronic Ruchu ze wzgledu na zgode czy cos...
ale warto czasem bardziej krytycznie popatrzec na siebie...
oczywiscie nie pochwalam tej przyspiewki i tego "stylu" prowokacji ale jest to niestety dosc powszechne ublizanie nie lubianym ekipom... i czlonkom ich rodzin...
Legia pod tym wzgledem swieta nie jest i wydaje mi sie ze nawet widzialem jakis filmik jak sie wlasnie z kibicami Kolejorza przekrzykiwali... Legia... ku***... Twoja stara (albo matka juz nie pamietam) wiec nie robcie z faktu okrzyku Ruchu, ktorego powtarzam nie pochwalam, wielkiego zagadnienia... bo to jest niestety wpisane w jakis tam styl ktory dominuje na polskich stadionach...

majcher

Post autor: majcher » 04.11.2007, 21:53

WM pisze:
Janek pisze:Legia - Ruch

chciałem dodać jedną rzecz. Ruch wywiesił transparent 'Euro 2012 w Chorzowie' czy jakoś tak, nie wiem czy kibicom Ruchu coś się nie pomyliło, ale z jednej strony gwizdy na polski hymn i śpiewanie 'Polska bez Śląska' a z drugiej upominanie się o mistrzostwa, które organizować ma POLSKA wraz z Ukrainą. Niewypałem była też dla mnie przyśpiewka z melodią z 'Pierwszej Brygady'

Natomiast z tekstem "wasze matki to są k****" to ja nie wiem o co wam chodziło. Chcieliście pokazać że jesteście chamy i nie ma dla was żadnych wartości? udało się
Znów temat z hymnem, na meczu ligowym. Kiedy wreszcie przestaniecie sobie wycierać gęby hymnem Polski. Nie możecie uszanować hymnu i nie mieszać go do wojenek kibicowskich :(
Zaraz przez waszą bzdurną prowokację zaczną się kłótnie i rozkminki na kilka stron.
Z tego co widziałem w C+, to przez większą część pierwszej połowy dopingowaliście. Druga przemilczana do 80 minuty, pomijając skakanie.
Wasze matki, poszły po tym, jak zaintonowaliście coś o Hitlerze, z tego co kojarzę.
Derby Trójmiasta ciekawe kibicowsko. Co było na transparentach wywieszonych przez Arkę?
Nieważne w której lidze, liczy się Ruch i Widzew!

Darko Panchew

Post autor: Darko Panchew » 04.11.2007, 21:53

krzysiek_AG pisze:Chciałbym nadmienić że sektor Lechii także ładnie nie pachniał,może ten smórd nie był taki mocny,gdyż przed meczem była spora ulewa...
+za flage 300
Nas około 10tysięcy.
TYLKO ARKA GDYNIA!
Dobrze ze to komentarze a nie relacje. Tu przejdą takie liczby. Kto był na obiektach GOSIRU ten wie jak wielki to stadion. Ale co tam 6-8-10 co za różnica.
W Wolnym Mieście Gdańsku......

Janek
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Janek » 04.11.2007, 21:53

MuRPhY pisze:
**pRiMoSz** pisze:
oczywiscie nie pochwalam tej przyspiewki i tego "stylu" prowokacji ale jest to niestety dosc powszechne ublizanie nie lubianym ekipom... i czlonkom ich rodzin...
Legia pod tym wzgledem swieta nie jest i wydaje mi sie ze nawet widzialem jakis filmik jak sie wlasnie z kibicami Kolejorza przekrzykiwali... Legia... ku***... Twoja stara (albo matka juz nie pamietam) wiec nie robcie z faktu okrzyku Ruchu, ktorego powtarzam nie pochwalam, wielkiego zagadnienia... bo to jest niestety wpisane w jakis tam styl ktory dominuje na polskich stadionach...

taaa, a jak skomentujesz gwizdanie w czasie hymnu przez waszą zgodę ?

MuRPhY

Post autor: MuRPhY » 04.11.2007, 22:19

Janek pisze: taaa, a jak skomentujesz gwizdanie w czasie hymnu przez waszą zgodę ?
a jak moge skomentowac...
jako Polak nie podoba mi sie ze ktokolwiek gwizdze na hymn mojego kraju...

popieram jednak zdanie Majchera... hymn na stadionach powinno sie spiewac na reprezentacji w donioslych chwilach, z okazji waznych rocznic lub wydarzen...

przytocze tylko ze wstepu do ksiązki wydanej niegdys przez MEN (Wojciech Jerzy Podgórski - Skąd nasz ród, polskie pieśni hymniczne):
Hymn z greckiego hymnos to uroczysta pieśń pochwalna lub odświętna, patetyczny utwór słowno- muzyczny o tresci religijnej, patriotycznej badz patriotyczno-religijnej.

rozumiem ze Ruch u Was na lidze dawno nie goscil, ale atmosfery swieta, uroczystosci i podnioslego wydarzenia nie musieliscie robic z tej okazji i hymn byl zbedny... i denerwuje mnie jak zarowno Wy jak i ŁKS, Zagłębie wykorzystujecie hymn do swoich wlasnych gierek kibicowskich...
jak masz ochote dalej polemizowac na temat poprawnosci to mozemy jeszcze pogadac o Waszym Arbeit macht frei...
ale sadze ze dosc jasno wyartykuowalem swoje zdanie na ten temat...

Ci co gwizdali nie zachowali sie w porzadku bo uwazam ze Hymn to rzecz swieta i nie wazne jakiego kraju, nalezy oddac mu szacunek...

nie w porzadku jest tez jednak wycieranie sobie nim geby i uzywanie do celow prowokacyjnych... (mozna to po prostu nazwac profanowaniem)

przed zaspiewaniem wiedzieliscie jak czesc osob z Ruchu zareaguje wiec mogliscie sie powstrzymac od tego rodzaju akcji, a jednak woleliscie dorzucic do pieca...

chyba ze przewrotnie chcieliscie sie wpisac w patriotyczny ton zapoczatkowany na meczu w Bialymstoku z okazji zblizajacej sie rocznicy odzyskania przez Polske niepodleglosci ale w to bardzo watpie, bo wazniejsze jest dla Was dowalenie Ruchowi i posrednio nam ze nasza zgoda zagwizdala na profanacje polskiego hymnu...

co zreszta pokazuja komentarze na Waszych stronach i na tym forum...

komi

Post autor: komi » 04.11.2007, 22:20

a jak maja skomentować skoro oni robią to samo , u nich śpiewanie hymnu to ,,wycieranie sobie gęby " i nie przetłumaczysz im wiec lepiej sprawe przemilczec niech każdy sobie sam oceni . Dobrze sie dobrali

pasikonik

Post autor: pasikonik » 04.11.2007, 22:21

Janek pisze:
MuRPhY pisze:
**pRiMoSz** pisze: Nie próbuj tego zrozumieć ale Oni chyba lubią tą przyśpiewkę. U nas w Poznaniu też to śpiewali ;) Widać taka ich metoda prowokacji :D

taaa, a jak skomentujesz gwizdanie w czasie hymnu przez waszą zgodę ?
na derbach tez Widzew gwizadał bo ŁKS "wycierał sobię hymnem gębe" ;)
Ostatnio zmieniony 04.11.2007, 22:22 przez pasikonik, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
[link]

droid

Post autor: droid » 04.11.2007, 22:22

Postępowe chopy. Kiedyś nasze matki "goliły klatki"
Tak tak Majcher, może następnym razem wystosujcie apel aby podczas meczu z Ruchem nie "prowokować" hymnem, oraz flagami Polski :shock:

"Polska bez Śląska" + Euro 2012 w POLSCE i Ukranie "dla Chorzowa" Mistrz! :lol:
Świat się zmienia ludzie rozwijają...

krzysiek_AG

Post autor: krzysiek_AG » 04.11.2007, 22:22

Darko Panchew pisze:
krzysiek_AG pisze:Chciałbym nadmienić że sektor Lechii także ładnie nie pachniał,może ten smórd nie był taki mocny,gdyż przed meczem była spora ulewa...
+za flage 300
Nas około 10tysięcy.
TYLKO ARKA GDYNIA!
Dobrze ze to komentarze a nie relacje. Tu przejdą takie liczby. Kto był na obiektach GOSIRU ten wie jak wielki to stadion. Ale co tam 6-8-10 co za różnica.
Ja po meczu derbowym u Was,nie rozkminiałem czy było was 12,10,czy 8 tysięcy.Napewno było dużo więcej niż powinno być przeznaczonych biletów.Idź najlepiej pokropkować sobie i za 2 dni napiszesz ile naliczyłeś.Pzdr.TYLKO ARKA GDYNIA

Ghost

Post autor: Ghost » 04.11.2007, 22:31

**pRiMoSz** pisze:
Co ciekawe, nauczyli tej piosenki swoich przyjaciół z Łodzi :lol:

MuRPhY

Post autor: MuRPhY » 04.11.2007, 22:34

komi pisze:a jak maja skomentować skoro oni robią to samo , u nich śpiewanie hymnu to ,,wycieranie sobie gęby " i nie przetłumaczysz im wiec lepiej sprawe przemilczec niech każdy sobie sam oceni . Dobrze sie dobrali
odpowiem Ci tak...
lubisz jak podczas gry reprezentacji stado najebanych osob z szalikami i flagami z godlem Polski i w naszych barwach narodowych zatacza sie, slini, spadaja jej barwy... czasem je zarzyga albo obleje piwem???

takie obrazki czasem mozna zaobserwowac niestety w wykonaniu dzielnych kibicow ale dla mnie jest to profanowaniem swietosci... bo barwy, godlo, hymn to symbole narodowe, ale to cos wiecej, to stosunek do historii, patriotyzm milosc do swojej Ojczyzny... wiec w mojej pokretnej logice jak sie jest ubranym w barwy narodowe wypadaloby sie zachowywac tak aby wstydu wlasnie swojej Ojczyznie nie przynosic i szanowac tych ktorzy kiedys za nia krew przelewali...

nie pochwalam zatem takze spiewanie hymnu z okazji spotkan ligowych bo maja one na celu w tym konkretnym wypadku udowodnienie jakiejs pokretnej tezy ze ktos jest zydem albo niemcem albo nie wiadomo kim...

a nie do tego celu sluzy hymn, tak jak godlo Polski i barwy nie do tego zeby sobie wycierac pijana gebe ze sliny...
jesli hymnu uzywa sie mechanicznie jako narzedzia do swoich wlasnych celow to jest to profanacja bo hymn powinien byc przekazywaniem milosci do swojej Ojczyzny...
i jesli tego nie rozumiecie to trudno... musze z tym zyc...

mnie jednak Dziadek nauczył czegos innego...

i odnosze wrazenie ze zostalem dobrze wychowany...

szanuje hymn, barwy bo to sa symbole czegos waznego a nie narzedzie do dowalenia rywalowi...

i jeszcze raz napisze nie popieram gwizdania na hymn nawet jesli jest to w zalozeniu tylko taka chamska zaczepka (chamska w tym znaczeniu ze wykorzystujaca hymn jako narzedzie jakiejs szczeniackiej pyskowki)

i to co zrobila czesc osob z Ruchu mi sie nie podoba...
ale to co Wy zrobiliscie rowniez... i tyle na ten temat...

tymbardziej smiesza mnie jakies takie Wasze gesty z okazji rocznic panstwowych gdzie najpierw w takich meczach jak z Ruchem sami w moim odczuciu w pewnym sensie wycieracie sobie gebe hymnem a pozniej pokazujecie jacy z Was wielcy patrioci...

Janek
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Janek » 04.11.2007, 22:43

MuRPhY pisze:
Janek pisze: taaa, a jak skomentujesz gwizdanie w czasie hymnu przez waszą zgodę ?

przed zaspiewaniem wiedzieliscie jak czesc osob z Ruchu zareaguje wiec mogliscie sie powstrzymac od tego rodzaju akcji, a jednak woleliscie dorzucic do pieca...

wiedzieliśmy???? człowieku wiekszość osób patrzyła zszokowana co się dzieje, a po hymnie wszyscy między sobą gadali :
"czemu oni na hymnie Polski gwiżdżą".To juz nawe szwaby na Niemcy-Polska nie gwizdali a ci musieli...zero szacunku!!!! Jak nie czują sie Polakami to wypada chociaż uszanować chymn INNEGO Narodu.Nie mieści mi sie to poprostu w głowie....

A w ramach wyjasnienia,hymn zaspiewalismy po wielokrotnych prowokacjach Ruchu tekstami typu "Polska,Polska bez Śląska" Więc
nie zwalaj teraz winy na nas

MuRPhY

Post autor: MuRPhY » 04.11.2007, 22:51

Janek pisze:
MuRPhY pisze:

wiedzieliśmy???? człowieku wiekszość osób patrzyła zszokowana co się dzieje, a po hymnie wszyscy między sobą gadali :
"czemu oni na hymnie Polski gwiżdżą".To juz nawe szwaby na Niemcy-Polska nie gwizdali a ci musieli...zero szacunku!!!! Jak nie czują sie Polakami to wypada chociaż uszanować chymn INNEGO Narodu.Nie mieści mi sie to poprostu w głowie....

A w ramach wyjasnienia,hymn zaspiewalismy po wielokrotnych prowokacjach Ruchu tekstami typu "Polska,Polska bez Śląska" Więc
Janek Prosze Cie... nie rob z siebie idioty... naprawde wydajesz mi sie rozgarniety sadzac po wpisach wiec nie udawaj ze nie spodziewales sie takiej reakcji... a czemu niby Twoja zgoda Zaglebie stosuje ten sprytny chwyt z Hymnem ?? przeciez nie pierwszy raz Ruch to dla Was i Waszych zgod szwaby itd... nie przekonasz mnie ze to nie byla prowokacja majaca na celu wywolanie konkretnego efektu i tak zapewne jak mialabyc odebrana tak zostala wsrod niektorych kibicow Ruchu odebrana... przeciez nie od dzis wiadomo jakie tendencje narodowosciowe sa na Slasku a juz na Ruchu Chorzow szczegolnie widoczne...
oczywiscie zgadzam sie ze nawet jesli sie nie jest/ nie czuje sie przynaleznosci do tego narodu to jego hymn nalezy uszanowac co juz powyzej podkreslalem wiec tu miedzy nami zgoda...

ale naprawde nie wmawiaj ze sie nie spodziewaliscie rekacji itd... bo wielu z Was (moze Ty nie- ok) doskonale wiedzialo czemu tak naprawde ma to spiewanie hymnu sluzyc... bynajmniej nie obronie honoru Polski i Polaków...

majcher

Post autor: majcher » 04.11.2007, 22:52

Janek pisze:
MuRPhY pisze:

Skoro byliście zdziwieni i zszokowani, to świadczy tylko o tym, że macie bardzo niekumate towarzystwo w młynie. Te osoby, które zapodały, były kumate i wiedziały jak to się skończy, reszta nie musiała wiedzieć, a i tak śpiewała. Proste i oczywiste. :P
Dobra Murphy, nie ma co walczyć z wiatrakami. Są zbyt zaślepieni nienawiścią, by zauważyć pewne rzeczy. Mają swoje 5 minut, to niech się wyżyją sprzed klawiatury, pisząc jaki to Ruch z Widzewem jest zły :P
Dowiem, się co było na transparentach Arki?

(L)olek

Post autor: (L)olek » 04.11.2007, 22:58

Te osoby, które zapodały, były kumate i wiedziały jak to się skończy, reszta nie musiała wiedzieć, a i tak śpiewała.
Popatrz, to podobnie jak w przypadku Twoich kumpli z Chorzowa, którzy przeszli płynnie z wychwalania zgody z Widzewem, to jebania wszystkich "goroli", czym wzbudzili sporo śmiechu. Ty Majcher jesteś pewnie rodowitym hanysem z Socho?

Janek
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Janek » 04.11.2007, 23:04

"Zgoda ,rzecz święta",więc nie dziwie sie wam ,ze bronicie zacięcie Ruch .ok.ale : gwizdy na hymnie(nie ważne ,czy prowokowalismy czy nie to nie powinno mieć miejsca) ,śpiewy "Polska bez Śląska" i do tego wielki trans o Euro 2012 w ...Chorzowie.Coś chyba jest nie tak?

Jest info na LL co do liczb:
Frekwencja: 6.500
Kibiców gości: 700

na oko jednak chyba bylo Ruchu więcej (ok.900)

MuRPhY

Post autor: MuRPhY » 04.11.2007, 23:04

(L)olek pisze:
Te osoby, które zapodały, były kumate i wiedziały jak to się skończy, reszta nie musiała wiedzieć, a i tak śpiewała.
Popatrz, to podobnie jak w przypadku Twoich kumpli z Chorzowa, którzy przeszli płynnie z wychwalania zgody z Widzewem, to jebania wszystkich "goroli", czym wzbudzili sporo śmiechu. Ty Majcher jesteś pewnie rodowitym hanysem z Socho?
rownie dobrze moznaby pojechac Wam ze z jednej strony antykomunistyczni a Wasza zgoda ma flage Czerwone Zaglebie... wiem wiem nie o to chodzi, to nie to samo... ale wlasnie taka sama zenujaca argumentacja... zeby komus dowalic... jest fajnie... no to jazda...

Lolek a Wy tez plynnie przeszliscie od cala Łodz jude... do lizania sie z ŁKSem??

jak sie nie ma argumentow to sie trzeba do kogos personalnie dojebac... czemu mnie to nie dziwi??

MuRPhY

Post autor: MuRPhY » 04.11.2007, 23:09

Janek pisze:"Zgoda ,rzecz święta",więc nie dziwie sie wam ,ze bronicie zacięcie Ruch .ok.ale : gwizdy na hymnie(nie ważne ,czy prowokowalismy czy nie to nie powinno mieć miejsca) ,śpiewy "Polska bez Śląska" i do tego wielki trans o Euro 2012 w ...Chorzowie.Coś chyba jest nie tak?

Jest info na LL co do liczb:
Frekwencja: 6.500
Kibiców gości: 700

na oko jednak chyba bylo Ruchu więcej (ok.900)
Widzisz Janek co do zasadniczej kwestii gwizdania na hymn mamy takie samo zdanie... co nie zmienia faktu ze i Wam spiewanie w tym kontekscie chluby nie przynosi...
co do reszty sie nie wypowiadam ktos z Ruchu jak wroci wyjasni Ci zapewne reszte watpliwosci wiec doradzam cierpliwosc...

pozdRaWiam i zycze... cierpliwosci wlasnie...

zwierzak

Post autor: zwierzak » 04.11.2007, 23:21

Ilu kibiców Motoru w Turku? Jak z wejściem do klatki? Były jakieś problemy?

Pytam, bo w Turku klatka nie jest za duża, a z forum Motoru można było wywnioskować, że w małej liczbie tam nie jadą.

pozdr.
"Nawet po obcej ziemi chodze własnymi ścieżkami!!" - GieKSa On Tour

nisan

Post autor: nisan » 04.11.2007, 23:27

Zajebiscie wypadła 78 minuta w Gdyni, miło się ogląda takie obrazki na ekranie telewizora, szkoda że coraz rzadziej.

Arka na duzy plus.

Lech, Ruch bardzo dobre liczby.
Widzew i Wisła chyba ciut ciut poniżej swojego poziomu.

A teksty Niebieskich o matkach to jakas żenada. Nie jest to jakiś jednorazowy wybryk bo zdarza im sie to częściej. Na poziomie 12 latkow :roll:
Co do hymnu, nie wiem co złego widzicie w spiewaniu go w innych dniach niz 11.XI, 3 V i inne święta.
Jak dla mnie na kazdym stadionie można by spiewac, przynajmniej w jednej piesni kibice wrogich druzyn by się zjednoczyli :wink: no moze oprocz Ruchu i jej zgody.
Popatrzcie na Amerykanow, w kazdym momencie podkreślaja swoj patriotyzm. Rozumiem ze jak dzisiaj wywiesze Polska flage na balkonie to tez profanowanie???

Jak czują sie Widzewiacy jak Niebiescy spiewaja: jeb.. goroli, czy gorole raus, gorole won gorole wypierd... stad??

byle do nastepnego weekendu

Grabiszynska2003

Post autor: Grabiszynska2003 » 04.11.2007, 23:29

Motor 200 osob plus 26 ŚLĄSK i 2 Chełmianka

(L)olek

Post autor: (L)olek » 04.11.2007, 23:30

jak sie nie ma argumentow to sie trzeba do kogos personalnie dojebac... czemu mnie to nie dziwi??
Widzisz, ja przytoczyłem konkretny przykład z meczu, Ty odpowiadasz jakimiś dziwnymi porównaniami. Zresztą chorzowscy chyba się zorientowali w niestosowności sytuacji, bo nienaturalnie szybko przerwali swoje peany.

A czy tego chcesz czy nie Ruch to jest klub sprzeczności. Niby jest tam miejsce dla trzech(?) narodowości, a widzi się tylko dwie, trzecią się obraża przy każdej okazji. Niby Polska jest taka zła i lepiej będzie bez niej, ale jak jest okazja, to można się podłączyć pod organizowane właśnie przez Polskę Mistrzostwa Europy. Niby polska kadra szczerze j**** Ruch, który szumi o reprezentacji Górnego Śląska, ale jak przychodzi co do czego to chorzowscy są najgłośniejsi w sporach pt "tylko na Śląskim!". Niby wszyscy gorole to złodzieje i k****, ale ten Widzew jest taki fajny, że przez chwilę można zapomnieć o jego nieśląskim pochodzeniu. I tak dalej, i tak dalej. Nie odpowiadaj, bo znam Waszą odpowiedź, którą słyszałem już tysiąc razy - nie rozumiesz specyfiki Ruchu. Po dzisiejszym meczu jeszcze bardziej nie chcę jej zrozumieć.

MuRPhY

Post autor: MuRPhY » 04.11.2007, 23:31

wyluzowany pisze:Nie ma co majcher najwiekszy hanys z centralnej Polski

ale do rzeczy bo chlopcy z Widzewa zakazuja tutaj nam w Polsce spiewac Polskiego hymnu zeby nie denerwowac tych gamoni z Chorzow.

"""przed zaspiewaniem wiedzieliscie jak czesc osob z Ruchu zareaguje wiec mogliscie sie powstrzymac od tego rodzaju akcji, a jednak woleliscie dorzucic do pieca..."""

to czemu gamonie z Ruchu gwizdaly czemu jeszcze bardziej dorzucali do pieca - skoro taka milosc was laczy to czemu im niewytlumaczycie jak sie zachowac tylko na kazdym kroku bronicie - a gdzie oni sa czemu oni nic nie napisza tylko wy jak zwykle wylewacie lzy nad klawiatura - moze ktos z chorzowa sie okresli a nie Lodz i podlodzkie miejscowosci beda sie znow tu madrzyc
dobra ostatni wpis...
nikt chyba ze Ty nie wylewa tu lez i zali na klawiature i nikomu niczego nie zabrania - dla mnie to tylko kwestia wychowania co juz napisalem ale czytanie i rozumienie tesktu czytanego nie musi byc naturalnie mocna strona kazdego czlowieka...

uwierzysz lub nie ale ze swoimi znajomymi z Ruchu (a sa wsrod nich zarowno zdeklarowani Slazacy jak i osoby, ktore nie popieraja tych dazen) przegadalem pare ladnych godzin na ten temat, i zadalem sobie troche trudu by starac sie zrozumiec silne lokalne poczucie przynaleznosci...
ale do rzeczy...

co mamy komu tlumaczyc?? Ci co chcieli to gwizdali, Ci co nie chcieli nie gwizdali i tyle... kazdy jest dorosły i wie co robi, jakie ma poglady... a ja jak juz tez pisalem pewnych rzeczy nie popieram...

jakbys zadal sobie troche trudu to bys wiedzial ze masa osob ze Slaska czuje sie Polakami i nie chce jakiejs autonomii, ale tez jest silnie przywiazana do swoich Slaskich korzeni i dziala na rzecz kultury Slaskiej a nie przeciw Polsce (co jest raczej zachowaniem skrajnym bo dominuje dzialalnosc na rzecz Slaska i Slaskosci, ktora w duzej mierze nie kloci sie z interesami Polski)

i na koniec wez poprawke na to ze Majcher do Sochaczewa ma blizej niz Ruch do Chorzowa z Warszawy wiec moze dlatego wlasnie jeszcze nikt z Ruchu nie zabral glosu w tej dyskusji... dlatego doradzalem cierpliwosc... ale to tez juz mozna bylo wyczytac... wystarczylo po prostu w szkole sie bardziej przykladac...

i jeszcze jedno z Geografia tez byles na bakier bo jesli juz chciales komus pojechac od nierodowitych albo wiesniakow jak to znamy z repertuaru naszych sasiadow zza miedzy to powinienes zerknac na mape wtedy jasno bys stwierdzil ze Sochaczew mimo wszystko jest blizej Warszawy niz Łodzi... bo jak rozumiem do Majchera byla Twa lotna uwaga skierowana...

i nie spinaj sie tak... wyluzowany...

BLG

Post autor: BLG » 04.11.2007, 23:35

Grabiszynska2003 pisze:Motor 200 osob plus 26 ŚLĄSK i 2 Chełmianka
i wszyscy wpuszczeni na sektor??

MuRPhY

Post autor: MuRPhY » 04.11.2007, 23:36

(L)olek pisze:...
nie odpowiem na to powiem tylko jedno...
to czemu bylo takie swiete oburzenie jak sie flaga Ruchu na meczu reprezentacji Polski z Wegrami na Widzewie pojawila??

pokretna logika Wam tez nie jest obca... :wink:
jesli Ruch przerwal to moze wlasnie dlatego ze u nich tez sa wszyscy podzieleni i nie warto wrzucac wszystkich do jednego worka...
pozdRaWiam

majcher

Post autor: majcher » 04.11.2007, 23:39

(L)olek pisze:
Ha ha, dobre :lol:
Za Wikpedią: W większości przypadków słowo "gorol" ma znaczenie obraźliwe, mające charakter poniżenia osoby w znaczeniu "ten gorszy" lub/i stwierdzenie faktu odrębności etnicznej śląskiego regionu.
My nie jesteśmy "ci gorsi", bo my jesteśmy bracia :) Tak samo Elana, Igloopol, Apator, Staszów. Dlatego do nas to się nie odnosi.
A tak w ogóle, to mam rodzinę w Rudzie Śląskiej, a urodziłem się o zgrozo w Warszawie :lol: Więc jestem prawie hanys :lol:
Fakt Ruch jest naszą zgodą, ale będę bronił każdej innej ekipy, jeżeli w nią zostanie wymierzona prowokacja z hymnem. Myślałem, że ekipa na poziomie, jaką jest Legia, nie będzie się chwytać takich sztuczek.
Wyluzowany robienia cyrków z hymnu, nie bedziemy popierać.
Sochaczew, póki co nie jest podłódzki, ale oby kiedyś był :lol:

Precz z Komuną

Post autor: Precz z Komuną » 04.11.2007, 23:40

AGBD , a te koszulki to przypadkiem nie zaprezentował wam wasz 2 idol po jacusiu mielwskim ryszard krauze ?

[link]

:roll:

amigoksg

Post autor: amigoksg » 04.11.2007, 23:45

Wisła brak pociagu. AmigoKSG w jakiej cenie mieliscie wyjazd na ŁKS??
:D :D :D
co ma piernik do wiatraka?

uwazny czytelnik

Post autor: uwazny czytelnik » 04.11.2007, 23:46

wg mnie to koszulki na trybunie tory daly kozacki efekt, ogolnie uwazam ze nasza oprawa byla spoko i z jajem (bastion prawicy np. i wolne miasto). subiektywna ocena- czytaj jestem z Arki, jestem ciekwy jak w ocenie obiektywnych obserwatorow...

majcher

Post autor: majcher » 04.11.2007, 23:47

Dodam jeszcze, że fajny pomysł z tymi szalikami Lechii - Władcy Północy oraz flagą 300.

(L)olek

Post autor: (L)olek » 04.11.2007, 23:52

My nie jesteśmy "ci gorsi", bo my jesteśmy bracia
Znów - podobnie jak w przypadku opisania przez Ciebie sytuacji z Rawy - ustawiasz się wygodnie jak wiatr zawieje. Mnie to ziębi, ani grzeje, ale trudno nie zauważyć Twojego przesadnie dużego zainteresowanie tym co się u nas dzieje. Mogę się tylko domyślić skąd to się bierze. Socho się zmienia na lepsze, a ja swoje przeżyłem i pamiętam czasy, kiedy nie było tak kolorowo. Chyba wiesz co mam na myśli. Jak ktoś kiedyś powiedział, wszystko płynie. Fajnie że w dobrym kierunku. To mój ostatni wpis w tym temacie, bo i tak został dostatecznie rozmyty.

MB_1

Post autor: MB_1 » 04.11.2007, 23:53

Derby, derby i po derbach, oby następne w I lidze i adekwatną do rangi spotkania ilością kibiców gości.

A tu coś dla arkowców cieszących się z odwrotnie puszczonej u nas sektorówki.

Obrazek

co powiecie o tym ?

Zablokowany