Lubelszczyzna
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
Re: Lubelszczyzna
Fan Club Pogoni Szczecin z Opola Lubelskiego jeszcze istnieje?
Orlęta Radzyń vs AZS Podlasie Biała Podlaska to umawiana walka banda na bandę czy zwykła awantura ???
-
nieproszeni goście
Nie.
To komu tam teraz kibicują czy pustynia kibicowska?
-
nieproszeni goście
Motorhabziu pisze: 29.04.2025, 09:50To komu tam teraz kibicują czy pustynia kibicowska?
Mam takie pytanie na temat Krasnegostawu - jak widzę Start i FC Chełmianki to osobne ekipy, a jak wyglądają relacje w mieście, faktycznie "kosa"?
W Krasnymstawie teraz coraz wiecej pojawia sie barw Hetmana, mozna powiedziec, ze Chelmianki juz tam nie ma. Rak z obserwacji po miescie wywnioskowalem, mozliwe, ze kibice Chelmianki urzeduja gdzies w silowniach po piwnicach. Nie mniej na miescie mnostwo barw Hetmana
Z Janowa Lubelskiego ktoś jeszcze jeździ na Stalówkę czy pustynia?
Ruch lewostronny jest dla lewaków
-
Malolat_93
Odwieczny największy wróg przyjeżdża do Chełma na galę i Chełmianka nic a nic nie robi z tym?
A.C.A.B
Przecież Hetman był tam razem z MotoremMalolat_93 pisze: 24.11.2025, 22:41 Odwieczny największy wróg przyjeżdża do Chełma na galę i Chełmianka nic a nic nie robi z tym?
-
Spaacerowicz
???Malolat_93 pisze: 24.11.2025, 22:41 Odwieczny największy wróg przyjeżdża do Chełma na galę i Chełmianka nic a nic nie robi z tym?
-
le_suiveur
Wojna o "Ślepą Furię". O co chodzi w konflikcie między kibolami Motoru Lublin? #MATERIAŁDOWODOWY
https://www.youtube.com/watch?v=eGj2xbvUu74
https://www.youtube.com/watch?v=eGj2xbvUu74
Po roku jedno z moich pytań już nieaktualne (flaga z Lubartowa pojawia sie na meczach GŁ + ustatnio walka tego fc z Powiślanką).HMS505 pisze: 19.07.2024, 08:47Na Lewarcie wyłącznie piknik? Chyba w relacjach Górnika Ł. widziałem również informację o osobach z Lubartowa. Czy to jakiś zorganizowany FC? Miasto ok 20 tys. mieszkańców więc jakiś potencjał jest. Może je ktoś trochę szerzej opisać?nieproszeni goście pisze: 23.12.2023, 07:40Bardzo mocny fc szczególnie Sekcja LubartówPeoes pisze: 18.12.2023, 21:29 Czy Lubartów to na dziś mocny fc Motoru? Wiem, że tak chyba było przed laty. I czy na miejscowym Lewarcie działo się kiedyś cokolwiek godnego uwagi?
Również pytanie o Lubaczów. Czytałem wieki temu, że byli tam zarówno kibice miejscowych Pogoni i Sokoła, którzy za sobą nie przepadali, a po fuzji tych drużyn obie ekipy wymarły. Mogłem coś pomylić, ale czytałem bodajże z 15 lat temu taki opis gościa z Lubaczowa.
Czy któryś z fc Motor/Górnik uczęszcza na Lewart? Jak w ogóle wygląda sytuacja w tym mieście/powiecie? Jest jakiś podział czy kibice obu klubów żyją wymieszani między sobą z uwagi na były układ?
Mecz Motor-Jagiellonia gości wspiera Górnik Łęczna. Zawsze myślałem że mają zgodę/układ z Motorem?
Układ skończył się dwa lata temuyogi_1981 pisze: 17.12.2025, 08:48 Mecz Motor-Jagiellonia gości wspiera Górnik Łęczna. Zawsze myślałem że mają zgodę/układ z Motorem?
Z Jagiellonią oprócz Górnika byli też Orlęta i Chełmianka.
ŚMIERĆ RUSKIM k***** I PUTINOWI
A Ja ciągle byłem przekonany że w lubelskim rządzi Motor i jego satelity Górnik Łęczna i Chełmianka. A okazuje się że Motor jest samotną wyspą.
Z Motorem jest Hetmanyogi_1981 pisze: 17.12.2025, 23:46 A Ja ciągle byłem przekonany że w lubelskim rządzi Motor i jego satelity Górnik Łęczna i Chełmianka. A okazuje się że Motor jest samotną wyspą.
Dlaczego padł układ Motoru z Górnikiem i Chełmianką?
Make you an offer you can't refuse You've only got your soul to lose... Eternally... let yourself go!
Z Chełmianka to była zgoda a nie układ, zakończona w 2018 (trwała od lat 80). Poszło o atak Chełmianki na Hetman. A co do Górnika, to pewnych rzeczy z internetu się nie da dowiedzieć.
Może sie myle ale te wszystkie okołolubelskie neutrale to długo nie wytrzymają i kiedyś komuś puszczą nerwy.
-
prawdomównyziom
Tak jak ktoś wyżej wspomniał, poszło o to że Motor zaczął mieć układ z Hetmanem, a że Chełmianka ostra kosa z Hetman to charakternie odbili. Co do sytuacji Motor - Górnik to zainteresowani wiedzą, tylko czy ktoś z Motoru chciałby się o tym wypowiedzieć hehe :)
PDW !!
-
nieproszeni goście
Temat był tutaj swego czasu wałkowany, ale nie ma potrzeby wyjaśniać go w tym miejscu:) Wesołych Świąt!
Jeżdżą cały czas. Stary dobry FCpikol_EZD pisze: 21.07.2025, 12:52 Z Janowa Lubelskiego ktoś jeszcze jeździ na Stalówkę czy pustynia?
Dzięki za odp i Wesołych Świąt ;) !nieproszeni goście pisze: 22.12.2025, 11:46Temat był tutaj swego czasu wałkowany, ale nie ma potrzeby wyjaśniać go w tym miejscu:) Wesołych Świąt!
Make you an offer you can't refuse You've only got your soul to lose... Eternally... let yourself go!
Chelmianka nie odbiła a została odbita ,nie masz o czymś pojęcia to nie pisz.....Chelmianka miała powiedziane,że ma nie atakowac wracającego Hetmana z naszego meczu I że będzie układ, nie dostosowali się,dodatkowo jeszcze w tamtym czasie nie było za bardzo z kim od nich rozmawiac o tym i zostało im podziękowania, tyle w temacie.Co do układu z Górnikiem,nikt nie musi się wypowiadać bo dwie strony wiedzą co i jak i każdy ma swoje spojrzenie na daną sprawę, jeśli się orientujesz to wiem o jakiej kwestii mam na myśli i jakich osób dotyczyła i tyle w temacie...prawdomównyziom pisze: 20.12.2025, 01:12Tak jak ktoś wyżej wspomniał, poszło o to że Motor zaczął mieć układ z Hetmanem, a że Chełmianka ostra kosa z Hetman to charakternie odbili. Co do sytuacji Motor - Górnik to zainteresowani wiedzą, tylko czy ktoś z Motoru chciałby się o tym wypowiedzieć hehe :)
Nie chcę wkładać ponownie kija w mrowisko, ale to co napisałeś to tylko mały lolo.mr_who pisze: 19.12.2025, 13:46Z Chełmianka to była zgoda a nie układ, zakończona w 2018 (trwała od lat 80). Poszło o atak Chełmianki na Hetman. A co do Górnika, to pewnych rzeczy z internetu się nie da dowiedzieć.
Sprawy czysto poza kibicowskie.
Ale jak ktoś już to napisał.
Zainteresowani wiedzą, sprawy załatwione.
Kto był też w temacie to dobrze wiedział,że już wcześniej relacje na linii Motor-Chełmianka były chłodne z racji brzdur odnosnie Motoru roznosił późniejszych kapuś Ko... z Chelmianki.Bylo jak było zgoda padła a Chelmiance niech się wiedzie jak najlepiej,bo ja zawsze będę miał do nich sentyment jak i do starszych z Chełmianki pamiętam jeszcze czasy 2002 gdzie trzymał u nich to nijakie Szeryf..Nie jest jednak prawdą ,że to oni odbili sami jak również nie jest prawdą,że Motor nie chciał rozmawiac z Chelmianką w tym temacie ,problem natomiast był taki,że na tamten czas nie było niestety za bardzo z kim rozmawiać...
-
Malolat_93
Avia w podsumowaniu swojego roku nie wspomniała o niezbyt udanym spotkaniu świątecznym?
A.C.A.B
-
Jeden3Jeden2
A wydarzyło się coś takiego co jest warte wspomnienia ? Chyba że info tylko dla kumatych :)Malolat_93 pisze: 02.01.2026, 14:02 Avia w podsumowaniu swojego roku nie wspomniała o niezbyt udanym spotkaniu świątecznym?
Wydarzyło. Ciężkie nokauty.
Motor?Jeden3Jeden2 pisze: 25.01.2026, 09:57A wydarzyło się coś takiego co jest warte wspomnienia ? Chyba że info tylko dla kumatych :)Malolat_93 pisze: 02.01.2026, 14:02 Avia w podsumowaniu swojego roku nie wspomniała o niezbyt udanym spotkaniu świątecznym?
10 Górnik Łęczna vs 10 Odra Wodzisław (open)
Włodawa i okolice, komu kibicują? Motor, Chełmianka, pustynia kibicowska?
-
Jeden3Jeden2
Biały, pisze: 02.03.2026, 16:24 Włodawa i okolice, komu kibicują? Motor, Chełmianka, pustynia kibicowska?
Jest lokalna Włodawianka , kiedyś w skromnych liczbach działali nie mam pojęcia jak teraz. W tamtych okolicach spotkasz raczej więcej barw Legii jak Motoru czy Chełmianki. Z resztą kiedyś doszło do awantury na murawie , gdzie Chełmianka wysypała się na Włodawiankę ale to chyba jeszcze przed 2010 rokiem.
Zależy co masz na myśli pisząc okolice. Pobliskie rejony wokół to praktycznie wioski więc nie dzieje się tam nic - jest tam tylko znana "Okuninka".Biały, pisze: 02.03.2026, 16:24 Włodawa i okolice, komu kibicują? Motor, Chełmianka, pustynia kibicowska?
Pierwsze miejscowości o jakich można mówić że ktoś jeździ i jakoś się organizuje to Urszulin/Cyców na południowy zachód +/20 KM od Włodawy i to są tereny pro Górnik. Na południe strikte do samego Chełma nie dzieje się nic, północ to samo - pewno bliżej Białej Podlaskiej może ktoś tam jeździ na AZS ale po drodze nie ma jakiś "aglomeracji" i są to po prostu pustynie. Co do samej Włodawy to wymierające miasto a młodzi raczej ulatniają się w Polskę. Ktoś tam pojedzie do Warszawy na mecz, parę osób przyjeżdża do Łęcznej, ktoś tam pewnie raz na jakiś czas odwiedzi Lublin. Starsza część mieszkańców pojawi się na miejscowym Klubie ale są to po prostu oglądacze piłki i żyją sobie swoim życiem. Ogólnie ludzie w tym mieście Ci młodsi którzy mogli by coś się organizować mają wyjebane na piłkę i kibicowanie. Odległość też robi swoje bo najbliżej z jakiś kibicowskich ekip jest AZS/Górnik/Chełmianka ale mówimy o odległości +/- 70 KM więc sporo. Jak to ktoś kiedyś powiedział tam nie ma nawet z kim rozmawiać
Generalnie sam powiat + miejscowości na północ w pasie nadbużańskim. Czyli tam pewnie pustynia + blizej Białej pewnie ktoś się znajdzie pro AZS/Legia? Sama Włodawianka kiedyś orbitowała wokół jakiegoś większego klubu? Zdziwiło mnie też, że mignęła mi jakaś strona brudasów z tych okolic
Dzięki panowie za odpowiedzi
-
Spaacerowicz
A Włodawianka nie miała przypadkiem jakiejś zgody z Lublinianką? Wiadomo, że to inna skala i proporcje ale świtają mi jakieś ich pozytywne relacje. No chyba, że coś mi się tylko przyśniło.
-
blekitna ostryga
Jaka sytuacja jest na Lubelszczyźnie. Jakie stosunek ma Avia do Motoru, Avia do Chełmianki czy Górnika? Z każdym Avia na Lubelszczyźnie ma kosę?
W ogole jakie mają zgody i kosy?
W ogole jakie mają zgody i kosy?
Szczerze? Nie wyobrażam sobie że można zadać pytanie jaki ma stosunek Avia do motoru:) Motor Hetman Chełmianka Górnik kosa. Pozytywnie z Ładą Biłgoraj