Jan Barbados pisze: 05.02.2026, 14:30
CSKA w Łodzi napotkało, Atletico u siebie, ostatnio Partizan, to i lewaki z PAOK zapewne kiedyś spotkają ŁKS na swojej drodze...
Mam nadzieję, że nie. Nie dlatego bo boję się, że PAOK przegra, nie ja z nimi trzymam kontakty, więc są mi obojętni.
Mimo mojej, całej niechęci do Was to nie chciałbym żeby ktoś od Was po takim starciu skończył z trwałym uszczerbkiem na zdrowiu albo i gorzej. Mogę się mylić, ale podejrzewam, że PAOK i inne topowe ekipy z Grecji, jednak "trochę" lepiej operują sprzętem niż Horde Zla czy Rayo.
W tym Wałczu kiedyś byłem, to szczerze jak byś do Łodzi wjeżdżał. Miasto tak wygląda, masa wlep Widzewa . Jakieś 3 lata temu Widzew 2 grał z Orłem we Wałczu i było sporo ludzi w barwach widzewskich .
W Wałczu jest paru pikników w wieku 50-60 lat nic nie znaczących.Po tym meczu rezerw jak poszli do baru to musiał stać obok nich patrol psów dla 5 osób ;)
... Nie ma tu nikogo z młodzieży ani w wieku 30-40 lat za Widzewem.
[/quote]
I to się mylisz kolego, jest minimum kilku aktywnych Widzewiaków w wieku 20-40lat w Wałczu.
Widzewski Wałcz pisze: 15.02.2026, 10:49
W tym Wałczu kiedyś byłem, to szczerze jak byś do Łodzi wjeżdżał. Miasto tak wygląda, masa wlep Widzewa . Jakieś 3 lata temu Widzew 2 grał z Orłem we Wałczu i było sporo ludzi w barwach widzewskich .
W Wałczu jest paru pikników w wieku 50-60 lat nic nie znaczących.Po tym meczu rezerw jak poszli do baru to musiał stać obok nich patrol psów dla 5 osób ;)
... Nie ma tu nikogo z młodzieży ani w wieku 30-40 lat za Widzewem.
I to się mylisz kolego, jest minimum kilku aktywnych Widzewiaków w wieku 20-40lat w Wałczu.
[/quote]
Wiem że są tam kibice Widzewa , na murach tak jak kiedyś pisałem , jak byś był w Łodzi . A do miasta Włókniarzy prawie 400 km .
CSKA w Łodzi napotkało, Atletico u siebie, ostatnio Partizan, to i lewaki z PAOK zapewne kiedyś spotkają ŁKS na swojej drodze...
Mam nadzieję, że nie. Nie dlatego bo boję się, że PAOK przegra, nie ja z nimi trzymam kontakty, więc są mi obojętni.
Mimo mojej, całej niechęci do Was to nie chciałbym żeby ktoś od Was po takim starciu skończył z trwałym uszczerbkiem na zdrowiu albo i gorzej. Mogę się mylić, ale podejrzewam, że PAOK i inne topowe ekipy z Grecji, jednak "trochę" lepiej operują sprzętem niż Horde Zla czy Rayo.
Przecież wlasnie wyłapał dwa tygodnie temu w******* od ŁKSu :):)
Przecież wlasnie wyłapał dwa tygodnie temu w******* od ŁKSu :):)
Nie Paok a Partizan. PS Jakie czas walki pomiędzy ŁKSem a Banikiem ???
Socjologiabywa pisze: 19.02.2026, 00:05
c**** tam z jakimś Walczem. I tak wraz z Lechem zjemy was jak frytki
To lepiej siadajcie do kolacji ino szybko by nie zdążyła Wam wystygnąć 😉 Zabierzcie ze sobą trochę chudych przerzutów rapujących o charakternosci i lojalności , chusteczki , keczupie i soli. Widzew się podniesie i dobrze o tym wiecie , na dzień dzisiejszy sami mówicie żeby gwardia która odeszła wróciła na Widzew bo nie macie się z kim bić... Spokojnie ja też mam nadzieję że będzie dzień że wrócą ludzie z krwi i kości na Widzew i będziecie mieli się z kim bić 24h. Ale nie bujajmy w obłokach , póki co Łódź pod względem h jest prawie całą wasza , a Widzew ? Nie będę odpowiadał na to... Każdy chyba sobie sam odpowie. Pozdro i do zobaczenia przy stole :)
Przecież tego typu zapowiedzi robią wszyscy,nie istotne czy są większą czy mniejszą ekipą.Pierwszy lepszy przykład Łks, "całe Polesie na mecz" "cała Retkinia...."itd. a potem na meczu widzisz 5 tyś ludzi.Czy to na wyjazd,tak samo.Więc nie wiem czego ty się doszukujesz.
Nie widziałem takich zapowiedzi ze strony Polonii.
Pod postem jest ciekawy komentarz jednego ze starszych kibiców Polonii, który wspomina, że na przełomie lat 80/90 Polonia jakoś egzystowała jedynie dzięki ŁKS’owi.
Według relacji ŁKS’u z początku lat 90-tych Polonia była „jedną z lepszych zgód”.
Finalnie padła w 1997 roku, gdy 30 polonistów wyproszono z sektorana meczu Legia - ŁKS, gdy przyszli wspierać gości.
Można sobie wypominać takie czy inne incydenty, założenie przez kogoś koszulki albo pijackie pobicie, niemniej najważniejsza sprawa i tło było po prostu takie, że Polonia wtedy niestety wybitnie zantifiała i zbrudziała. Zgoda z elementem sponsorowanym przez "Nigdy więcej" i bodaj jedynym środowiskiem poza Żurominem uczestniczącym w akcji "Wykopmy rasizm ze stadionów" to byłby kompletny upadek. W owym czasie chyba jeszcze tylko na Widzewie można było zobaczyć flagę z pięścią rozwalającą celtyka. Po latach stare lewaki w końcu mogą się całować.
A to były czasy, że jeszcze 5 lat wcześniej, czyli w latach 80-tych ŁKS ustawiał się na Pogoń w... Poznaniu i wyrzucał ją z pociągu, bo "paprykarze nie mieli prawa wjechać do Miasta Łodzi". Ponad setka naszych łysych, ponad setka szczecinian długowłosych :) u nich zresztą na Twardowskiego chodziło wtedy po kilkanaście tys. ludzi na każdy mecz.
Pixie pisze: 25.02.2026, 14:44
To była flaga z pięścią rozwalająca swastykę. Dla miłośnika "wesołej galery Adolfa Hitlera" widać bez różnicy.
W tamtych czasach ów flaga kojarzona była z antifą i brudasami więc nie masz się czym chwalić!
Bzdura. W tamtych czasach w Łodzi był neutral pomiędzy łysymi, a tych na Widzewie też było sporo. Wielu łysych znało się z zebrań NOPu. Nikt na Widzewie nie wpadł jednak na to by układać swastykę z rac jak to miało miejsce na Aleja Unii.
To była flaga z pięścią rozwalająca swastykę. Dla miłośnika "wesołej galery Adolfa Hitlera" widać bez różnicy.
W tamtych czasach ów flaga kojarzona była z antifą i brudasami więc nie masz się czym chwalić!
Bzdura. W tamtych czasach w Łodzi był neutral pomiędzy łysymi, a tych na Widzewie też było sporo. Wielu łysych znało się z zebrań NOPu. Nikt na Widzewie nie wpadł jednak na to by układać swastykę z rac jak to miało miejsce na Aleja Unii.
Jak masz na myśli spotkania na rogu Próchnika i Piotrkowskiej to rzeczywiście wielu łysych znało się stamtąd: 60-70 z ŁKS-u i może z 5 z Widzewa - takie proporcje zaangażowania. Wiesz w ogóle, że Szulcu był skarbnikiem w NOP-ie na samym początku? A neutral chyba się sprowadzał do tego, że raz Miłek na Fabrycznym po waszym ustawieniu się na ŁKS i oczywiście naszym zwycięstwie prosił, żeby już dalej nie kopać niejakiego Redboja bo ma dosyć :)
Ja ani tej flagi nie tworzyłem ani się z nią nie utożsamiam, jedynie prostuje co na niej było. Bo jak dla mnie jest duża różnica między krzyżem celtyckim a swastyką. I tak samo jak oburzają mnie symbole komunistyczne i dziwi mnie, że ktoś z nimi w Polsce może się utożsamiać, tak samo albo jeszcze bardziej mnie dziwi, że ktoś w tym kraju może być dumny, że śpiewał przyśpiewki czy wydawał vlepki na cześć Hitlera czy innego Hessa albo robił sobie swastykę z rac.
OK, trochę historii dla sąsiadów... Ty z Facebooka czyjeś anonimowe sentymenty o dobrych żydach sprzed 118 lat, to ja z oficjalnego dokumentu Instytutu Pamięci Narodowej o konkretnym złym żydzie sprzed kilkudziesięciu lat, na dodatek zbrodniarzu komunistycznym z KBW i typowym oszuście jak z "Piłkarskiego Pokera" - wszystko w jednej osobie widzewskiego bohatera z koszulek i flag: https://katalog.bip.ipn.gov.pl/informacje/139469
Jak masz na myśli spotkania na rogu Próchnika i Piotrkowskiej to rzeczywiście wielu łysych znało się stamtąd: 60-70 z ŁKS-u i może z 5 z Widzewa - takie proporcje zaangażowania. Wiesz w ogóle, że Szulcu był skarbnikiem w NOP-ie na samym początku? A neutral chyba się sprowadzał do tego, że raz Miłek na Fabrycznym po waszym ustawieniu się na ŁKS i oczywiście naszym zwycięstwie prosił, żeby już dalej nie kopać niejakiego Redboja bo ma dosyć :)
Może dlatego były takie dysproporcje, bo potrafiliście na zbiórkach NOPu wyłapywać i kroić z barw łysych od nas? Przez takie krzywe numery, ludzie sobie odpuszczali jakiekolwiek wspólne latanie z wami na brudasów.
Szkoda, że przeszkadzała ci nasza flaga z rozbijaną swastyką a nie przeszkadzali ci Heniek murzyn Dąbrowy i znany pancur Suchy, który niejednego od was potrafił na solówce poskładać (np Y. z Abramki). Obaj chodzili aktywnie na wasze mecze i mimo prób pozbycia się ich z trybun, to nie udało wam się.
Chłopie, z całym czasunkiem, ale po co mamy rozprawiać i tłumaczyć wasz mizerny wkład w sprawę 30 lat temu, skoro nawet w ubiegłym roku na wspólną manifestacje przeciwko imigracji przyszliście w takiej ekipie że żal było patrzeć. Jakby ktoś z ŁKS-u chciał was kroić, to by mu nie darowało Stowarzyszenie Miłosierdzia sw. Wincentego a Paulo i nie dostałby nigdy rozgrzeszenia, ślubu, sakramentów przed śmiercią, nic koorwa nic.
Twoja niby kpina obraca się przeciwko Tobie i budzi śmiech tych którzy tam byli, bo akurat połowa tych waszych chudziaków przyszła w groźnych maskach "h", nie wiadomo dlaczego zresztą, na notmalną ogólnołódzką manifestację.
Ale wy k**** żydowskie z łks-u macie z****** łby Przecież mogliście spróbować coś zrobić na tym marszu skoro tak się czuliście mocni zresztą chyba wasza cisza kiedy Widzew Wszedł na PL Wolności w drodze powrotnej mówi wszystko j**** was i tyle
Jan Barbados pisze: 26.02.2026, 19:29
Twoja niby kpina obraca się przeciwko Tobie i budzi śmiech tych którzy tam byli, bo akurat połowa tych waszych chudziaków przyszła w groźnych maskach "h", nie wiadomo dlaczego zresztą, na notmalną ogólnołódzką manifestację.
Ale ja mam to w uju łbie , jestem z województwa łódzkiego , ale nie kibicuje nikomu z Łodzi
zgierska pisze: 26.02.2026, 19:52
Ale wy k**** żydowskie z łks-u macie z****** łby Przecież mogliście spróbować coś zrobić na tym marszu skoro tak się czuliście mocni zresztą chyba wasza cisza kiedy Widzew Wszedł na PL Wolności w drodze powrotnej mówi wszystko j**** was i tyle
Akurat tutaj niestety biedaku nic nie ściemnisz i nie wciśniesz ludziom kitu, bo rozmawiamy o wydarzeniu z którego jest kilkaset zdjęć, filmików itp. "Cisza zapadła kiedy weszliście" - hahaha,haha! EOT z mojej str.
Ktoś mi powie dlaczego te pustki na ŁKSie? Kiedyś ta frekwencja jednak się broniła, ale od czasu budowy stadionów dla obu klubów między Widzewem a ŁKSem jest przepaść. ŁKS na młynie to momentami ma z 500-600 osób, mniej więcej tyle w ile jest w stanie się zebrać np Górnik Łęczna. Aż dziwne że przy tak małej liczbie kibiców oni dominują w Łodzi.
Przede wszystkim Widzew ma większą bazę kibicowska , na Łksie trochę kuleje marketing, pewnie i 1 liga jest mniej przyciągająca, poza tym ŁKS jakoś nigdy nie robił oszałamiających liczb , wyjazdowi też skupiali się raczej na jednym, dwóch wyjazdach w rundzie . Ale jak widać to im wystarczy , mają swój styl i co tu więcej rozkminiac
Jan Barbados pisze: 26.02.2026, 19:29
Jaki ty głupi jesteś.Wy za to terminatory jesteście po 120 kg i 60 w bicepsie 🫣.To o czym to o was świadczy że tymi chudziokami sobie rady nie dajecie w Łodzi wstyd 🤣szkoda z tobą pisać.