Dzięki za odp. Jeszcze mam pytanie jak u was jest traktowana Odra Wodzisław Śląski, czy w w historii mieliście z nimi jakieś relacje na plus bądź negatywne czy zupełnie obojętna wam jest ta ekipaŁagodny pisze: 10.01.2026, 16:46Zarówno u nas i pewnie też w Szombierkach Bytom są osoby, które sympatyzują czy to z Górnikiem Zabrze, Ruchem Chorzów czy Gieksą Katowice ale oczywiście nie ma mowy o oficjalnych kontaktach. Jesteśmy zbyt małą ekipą w stosunku do tych ekip w/w. więc jedynie co, to można odczuć te przymrużenie oka, chociaż z Górnikiem Zabrze to różnie bywało.Banditosdod pisze: 10.01.2026, 15:44Bardziej mi chodziło że obie ekipy RR i Szombry będące kosa Poloni Bytom jakby nie było. Czy szły w kierunku wrogów Poloni Bytom.
Lata temu skroili nam flagi w ramach "Kary", jak został wywieszony transparent w ich kierunku po tym, jak został zabity kibic Ruchu Chorzów. Późniejsze lata, już te nowsze, to kolejna próba skrojenia nam flag na meczu Gwarek Tarnowskie Góry - Ruch Radzionków.
W Tarnowskich Górach Górnik też wybiegł w naszą stronę na bocznym boisku. Była też pamiętna awantura na meczu Concordia Knurów - Ruch Radzionków i każdy wie jak to się niestety skończyło.
Były też tematy związane z "Fan Clubowaniem" Górnikowi Zabrze, ale nikt się u nas nie zgodził na takie rozwiązanie i również było to bardzo dawno temu.
Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
Banditosdod
Re: Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.
Jakieś tam relacje były z Odrą Wodzisław raz lepsze i raz gorsze. Te pozytywne zostały zakończone po turnieju kibiców na który zaprosiła nas Odra Wodzisław. Zostaliśmy wystawieni na powrocie Polonii Bytom. Później jeszcze Odra bywała na meczach w Bytomiu i tak to się wszystko potoczyło. W późniejszym czasie dopiero w sezonie 2010/2011 trafiliśmy na siebie w I lidze i było sporo bluzg na obydwóch meczach.Banditosdod pisze: 11.01.2026, 11:29Dzięki za odp. Jeszcze mam pytanie jak u was jest traktowana Odra Wodzisław Śląski, czy w w historii mieliście z nimi jakieś relacje na plus bądź negatywne czy zupełnie obojętna wam jest ta ekipaŁagodny pisze: 10.01.2026, 16:46Zarówno u nas i pewnie też w Szombierkach Bytom są osoby, które sympatyzują czy to z Górnikiem Zabrze, Ruchem Chorzów czy Gieksą Katowice ale oczywiście nie ma mowy o oficjalnych kontaktach. Jesteśmy zbyt małą ekipą w stosunku do tych ekip w/w. więc jedynie co, to można odczuć te przymrużenie oka, chociaż z Górnikiem Zabrze to różnie bywało.Banditosdod pisze: 10.01.2026, 15:44
Bardziej mi chodziło że obie ekipy RR i Szombry będące kosa Poloni Bytom jakby nie było. Czy szły w kierunku wrogów Poloni Bytom.
Lata temu skroili nam flagi w ramach "Kary", jak został wywieszony transparent w ich kierunku po tym, jak został zabity kibic Ruchu Chorzów. Późniejsze lata, już te nowsze, to kolejna próba skrojenia nam flag na meczu Gwarek Tarnowskie Góry - Ruch Radzionków.
W Tarnowskich Górach Górnik też wybiegł w naszą stronę na bocznym boisku. Była też pamiętna awantura na meczu Concordia Knurów - Ruch Radzionków i każdy wie jak to się niestety skończyło.
Były też tematy związane z "Fan Clubowaniem" Górnikowi Zabrze, ale nikt się u nas nie zgodził na takie rozwiązanie i również było to bardzo dawno temu.
Kolejna lata to cisza, aż do 2025 roku, gdzie po połączeniu grup w IV lidze ponownie zagraliśmy ze sobą, ale tutaj już wszystko wyglądało inaczej - Bez bluzg.
Pod względem piłkarskim, organizacyjnym i kibicowskim myślę, że Ruch Radzionków jest "podobny" do Odry Wodzisław.
Kluby z małych miast, a mieliśmy swoje pięć minut w ekstraklasie oraz wysoką frekwencję w Radzionkowie i Wodzisławiu.
Teraz niska liga, ciągłe problemy finansowe, na trybunach garstka najwierniejszych, ale aktywnych kibiców.
Osobiście życzę wszystkiego dobrego Odrze Wodzisław, bo ten klub powinien grać zdecydowanie wyżej, niż obecnie.
KKS Kalisz kiedyś utrzymywał kontakty z włoskim Como.
Kiedy ten uklad/ wspieranie się upadło?
Kiedy ten uklad/ wspieranie się upadło?
W relacji Bydgosko-Grudziądzkiej wszystko Git ?
W nowym roku byli na wspolnym treningu więc chyba gra
-
ryż z kurczakiem
na fb profilu Władcy Trybun pojawił się film z meczu Okocimski Brzesko - Glinik Gorlice z czerwca 2002, w opisie info o obecności z Piwoszami, KS Myszków, to był jakiś jednorazowy epizod? Bo chyba nie była to zgoda czy układ?
Pogoń przybija oficjalnie zgodę z helmutami. Kupujcie szaliki i gadżety łączone żeby było na wkład w towar a za 3 lata jakiś Muller podniesie cenę w hurcie i zrobi się kosa 😅
-
młodzieżowy
do czego to doszło żeby polskie ekipy bratały się ze szwabami
Przeciez zgody/ konakty polsko niemieckie są od wielu lat, w szafie spałes?
-
młodzieżowy
dlatego napisałem "polskie ekipy"
Z ruskimi się bratają więc w czym problem?
Nie wiem, jak to widzą inni. Ja w tajemnicy zdradzę, że właśnie w tym.
Panowie z Szczecina, powinniście zaprzestać wieszać flagi o tematyce narodowej.
Pomyśleć, że jeszcze kilka lat temu taka pogoń była sama, poniewierana, wyśmiewana - a dziś na sektorze pejs, niemiec, smród, celEbryta i szczypiory z młodej frajerni.
Pomyśleć, że jeszcze kilka lat temu taka pogoń była sama, poniewierana, wyśmiewana - a dziś na sektorze pejs, niemiec, smród, celEbryta i szczypiory z młodej frajerni.
R1908 pisze: 16.02.2026, 05:08 Panowie z Szczecina, powinniście zaprzestać wieszać flagi o tematyce narodowej.
Wy to żadnych flag nie powinniście wieszać , bo na meczach nie ma nikogo ;D
Przecież ŁKS wiesza więcej flag PDW niz klubowych.
Tam mają taki burdel, że głowa mała. Jeden sprzedaje drugiego a i tak zostają pozdrawiani.
Banda konfidentów.
Pozdro Jasiu.
Tam mają taki burdel, że głowa mała. Jeden sprzedaje drugiego a i tak zostają pozdrawiani.
Banda konfidentów.
Pozdro Jasiu.
Działanie Kotwicy z obozem Lechii Wam nie przeszkadza ? Pytanie jest bez napinki, po prostu luźne zapytanie.
Skoro są w Szczecinie i wyjazdach z flagą to jak myślisz ?
Jebana patologia 😅
To myślę, że Wam to nie przeszkadza. I jest to szokujące, ale to oczywiście Wasze sprawy. Tylko czekać na turniej kibiców, gdzie Kotwica będzie zbijać "piony" i pić wódkę z Waszą kosą nr. 2.
RSD pisze: 16.02.2026, 15:47To myślę, że Wam to nie przeszkadza. I jest to szokujące, ale to oczywiście Wasze sprawy. Tylko czekać na turniej kibiców, gdzie Kotwica będzie zbijać "piony" i pić wódkę z Waszą kosą nr. 2.
A z ciekawości z jakiej ekipy jesteś ?
-
Montanista
A tym typom z północy, co kupili na południu flagę kibiców klubu zza miedzy, to przeszkadza czy nie? Chciałbym poznać Twoja opinię. Bo ja jestem zszokowany, że się odnosisz tylko do jednej strony.RSD pisze: 16.02.2026, 15:47To myślę, że Wam to nie przeszkadza. I jest to szokujące, ale to oczywiście Wasze sprawy. Tylko czekać na turniej kibiców, gdzie Kotwica będzie zbijać "piony" i pić wódkę z Waszą kosą nr. 2.
ŁKS jest szanowany bardziej przez innych , niż własnych kibiców , widać po ilości kibiców na meczu
Co ma do rzeczy w ogóle frekwencja do siły? Popatrzcie choćby na bks bielsko czy inne kluby
Ooo, pojawił się sztywny z miasta który siedzi na kibice net 😅😅😅
A jak tam wasze kontakty z niemieckim Lokomotivem Lipsk? 🤡R1908 pisze: 16.02.2026, 05:08 Panowie z Szczecina, powinniście zaprzestać wieszać flagi o tematyce narodowej.
-
Jan Barbados
Już się tak nie wywyższaj swoim starszeństwem i nie krytykuj młodych bez namysłu, bo jeszcze starsi od Ciebie pamiętają jednak zgodę przed kosą i dobrze ją wspominają.htsk4 pisze: 19.02.2026, 11:33 teraz każą im kochać swoją wieloletnią kosę, z którą mieli przecież wiele starć (a podobno w mieście bez zmiany)
Jemu chyba chodzilo o Motor Lublin ;)
-
Jan Barbados
To niemożliwe, bo MLKŚ się nie rymuje ;)
A mnie ciekawi opinia normalnych kibiców gksu tychy. Co sądzicie o narko interesach biznesmenów z cracovii z gks katowice? Czujecie się jak zwykłe szmaty czy macie na to jakąś wymówkę i usprawiedliwienie? Wiadomo, że musicie mieć wymówkę bo tym skurwiałym obecnie środowisku to nawet na pedalstwo można przymknąć oko, prawda?
My przez lata nie śpiewaliśmy, że u nas bez zmiany, że Motor ciągle j... y, to nie u nas powstawały wiszące miesiącami (np Orłowo) napisy wielbiące ich derbowych rywali,tak jak nigdy nie "wąchaliśmy się "ich derbowymi rywalami.
W końcu nikt nam nie kazał Motoru lubić i ogólnie przez DEKADY niechęć do nich w Gdańsku wyparowała, a sam człowiek przez którego wzięła się kosa, wybaczył i apelował o zgodę.
Czy u was, ci przed którymi uciekaliście u siebie przed stadionem, są powszechnie nie lubiani, czy jednak wasza góra każe wam ich lubić, to sam wiesz najlepiej. :)
Cóż, mam wrażenie, że jednak nie wszyscy w białej Łodzi dowcikpowali by w ten sposób. Ale przyznaję, mogę się tu mylić.
Nosiliscie na Lechia-Slask koszulki antyMotor a Slask wprowadzil zakaz barw Motoru/Lechii/Wisly na meczach niebezporsrednich ale z racji PESELu pamiec mozesz ulotna. ;)htsk4 pisze: 19.02.2026, 16:36My przez lata nie śpiewaliśmy, że u nas bez zmiany, że Motor ciągle j... y, to nie u nas powstawały wiszące miesiącami (np Orłowo) napisy wielbiące ich derbowych rywali,tak jak nigdy nie "wąchaliśmy się "ich derbowymi rywalami.
W końcu nikt nam nie kazał Motoru lubić i ogólnie przez DEKADY niechęć do nich w Gdańsku wyparowała, a sam człowiek przez którego wzięła się kosa, wybaczył i apelował o zgodę.
Czy u was, ci przed którymi uciekaliście u siebie przed stadionem, są powszechnie nie lubiani, czy jednak wasza góra każe wam ich lubić, to sam wiesz najlepiej. :)Cóż, mam wrażenie, że jednak nie wszyscy w białej Łodzi dowcikpowali by w ten sposób. Ale przyznaję, mogę się tu mylić.
Aż tak stary nie jestem :)
Śląsk wprowadził całkiem słuszną zasadę, by na meczach z Lechią nie epatowac barwami Motoru, z którym mieliśmy kosę. Było to po meczu we Wrocławiu, gdzie wisiała flaga Śląska i Motoru. I część z nas uznała, całkiem słusznie zresztą, że nie będzie stać za flagą swojej kosy. Wiem,, wiem, wam się to w głowie nie mieści, że można zachować się charakternie :)
Koszulek anty Motor całkiem szczerze nie kojarzę, pamiętam za to, że we Wrocławiu flagę Lechii z rąk Pogoni odbijał chłop z Motoru :)
Wiem, że pamięć bywa ulotna, pamiętasz jak w 2013 uciekałeś przed Łksem i krzyczałeś, że w Gdynii bez zmiany :)?
Śląsk wprowadził całkiem słuszną zasadę, by na meczach z Lechią nie epatowac barwami Motoru, z którym mieliśmy kosę. Było to po meczu we Wrocławiu, gdzie wisiała flaga Śląska i Motoru. I część z nas uznała, całkiem słusznie zresztą, że nie będzie stać za flagą swojej kosy. Wiem,, wiem, wam się to w głowie nie mieści, że można zachować się charakternie :)
Koszulek anty Motor całkiem szczerze nie kojarzę, pamiętam za to, że we Wrocławiu flagę Lechii z rąk Pogoni odbijał chłop z Motoru :)
Wiem, że pamięć bywa ulotna, pamiętasz jak w 2013 uciekałeś przed Łksem i krzyczałeś, że w Gdynii bez zmiany :)?
To, ze masz pamiec ulotna to rzecz ludzka.htsk4 pisze: 19.02.2026, 19:44 Aż tak stary nie jestem :)
Tylko nie insynuuj rzeczy, ktore nie mialy miejsca bowiem nie uciekalem w 2013 i zawsze uwazalem LKS za kose Yeti (90% spiewajacych nie widzialo tego LKSu na oczy).
Kosa z czasow MlCh, jakiekolwiek sensowne starcia byly lat temu 20+ (ustawka, wjazd pod kasy, powrot Arki z Bielska).
Dlatego nawet nie poruszam tak starych starć między wami. Ot, wspomniałem, że 2013 ŁKS z Zawiszą wjechał wam pod stadion, choć może naiwnie zakładam, że 90 % uciekających wtedy arkowców nadal chodzi na mecze.
Kosa Yeti powiadasz..? :)
Odpowiedź sobie sam, nie musisz publicznie, czy gdyby nie zgoda Lecha i Łksu, to między wami nastąpiłoby jakiekolwiek zbliżenie, czy wieszalibyście flagi pdw Jasiu itp Jednym słowem kto stoi za tym, że jednak w Gdynii zmiany? (przynajmniej oficjalnie).
Kosa Yeti powiadasz..? :)
Odpowiedź sobie sam, nie musisz publicznie, czy gdyby nie zgoda Lecha i Łksu, to między wami nastąpiłoby jakiekolwiek zbliżenie, czy wieszalibyście flagi pdw Jasiu itp Jednym słowem kto stoi za tym, że jednak w Gdynii zmiany? (przynajmniej oficjalnie).
-
Jan Barbados
To ja Cię jeszcze raz pozdrowię i przypomnę, że ojcowie obecnych 20-30-latków z Arki kibicowali ŁKS-owi z wzajemnością w Łodzi.
To jak tak tylko przypomnę, że ojcowie dzisiejszych 20-30 latków z Łksu tłukli się na słynnej ustawce z Arką, po której zresztą mieli masę zastrzeżeń do Arki. A był to rok bodaj 2001.
Z mojej strony koniec tematu.
Z mojej strony koniec tematu.
-
Jan Barbados
To prawda - ci młodsi ojcowie, bo ja o tych nawet sprzed lat 90. Ale jeszcze można przypomnieć, że właśnie od umówionej walki zaczął się szacunek Lecha i ŁKS. Też kończę i powodzenia wszystkim.
htsk4 pisze: 19.02.2026, 19:44 Aż tak stary nie jestem :)
Poltorej roku temu tlumaczyles, ze nie byliscie na zakazie na 1 ligowym meczu Motor-Lechia bo nie bedziecie sie ukladac z kosami. To bylo w czasie gdy byl mecz w ekstraklasie Lechia-Motor i pelen neutral, a poltorej roku pozniej pojechaliscie na zakazie na te "kose" ;)htsk4 pisze: 04.08.2024, 14:41
Odpowiadam tylko dlatego,że zanim się wylogowałem,to odpowiedziałeś.
Po pierwsze nikt nie ma pretensji,że nie ma was ,gdy macie zakaz.
Po drugie my nie układamy się z kosami.Sugerujesz,że boimy się pojechać do Motoru ,czy Podbeskidzia?
Natomiast Arce wypominasz cos sprzed 13 lat ;)
Lech sie bil na dworcu i odkrecal kurek, a po roku mial uklad z LKS.
Wisla-Ruch podobnie, Stalowka przez te 13 lat zmienila przyjaciol w Rzeszowie itd.
Ten Jasiu z LKS to w 2013 pewnie mial kaligrafie w zerowce.
Dla mnie moze w ogole nie byc zgody z Lechem, choc dla samego bolu d... w Gdansku o niego czy LKS warto.
Jakbyscie w 30/03/03 po zdjeciu swoich flag na Oporowskiej powiedzieli "B" Wisle to moze i bylaby zgoda Slask-Lechia-LKS, kto to wie. Taka bezsensowna gdybologia ;)
I tego się trzymajmy jak chcemy być poważni.htsk4 pisze: 19.02.2026, 19:44 pamiętam za to, że we Wrocławiu flagę Lechii z rąk Pogoni odbijał chłop z Motoru :)
Wiem, że pamięć bywa ulotna
-
Ukochane Miasto
lekko się wtrącę w temat.Jan Barbados pisze: 19.02.2026, 20:26 To ja Cię jeszcze raz pozdrowię i przypomnę, że ojcowie obecnych 20-30-latków z Arki kibicowali ŁKS-owi z wzajemnością w Łodzi.
derby u nas na Widzewie 86 lub 87.
stary piękny dworzec Kaliski ... po meczu skitrane barwy w plecaku harcerskim i Arka podeszła a kilku i pytanko
"co tam słychać , skąd jesteś? kanapki jakieś masz ? " :-)
pamiętam na tamtych derbach na dworcu to chyba pół Polski było jako zgody po Waszej stronie ...
na pewno Arka ,Bałtyk , Stal Mielec ,Lech Poznać ,Cracovia, Górnik Wałbrzych też tam mi się przewinął ...nie jestem w stanie wymienić wszystkich .
takie to czasy były . Moje pokolenie będzie Arkę kojarzyło na pewno jako sztamę Łksu.
tak samo jak to że będąc na meczy Lechia -Motor również w podobnych latach ( wtedy jeszcze zgodę mieliśmy z Lechią)
(byłem wtedy na obozie sportowym w Gdańsku Osowie.)
z Motoru było dosłownie około 10 osób może nawet mniej ...dostali po liściu , ktoś ich tam opluł zwyzywał i tyle krzywdy .
na tym samym obozie miałem okazję też być na meczu Bałtyk -Pogoń Szczecin.
klimat zajebisty.
przez siatkę dyskusja kogoś z Pogoni i Bałtyku bądź Arki bo Arka tam też była, dyskusja że ktoś tam zna kogoś z Łksu i padały ksywy .
ku*** teraz jestem w szoku bo Bałtyk miał młyn spory 2 - 3 stówki lekko .