Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

Braun2025

Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko

Post autor: Braun2025 »

kumaty88 pisze: 18.01.2026, 13:27 Każda duża ekipa w kraju ma Ormian w składzie i jakoś nigdy nie widziałem przypierdolki
Która duża ekipa? Narazie tylko Ruch i Zagłębie Sosnowiec
iparts.pl
B. Ricci

Post autor: B. Ricci »

Braun2025 pisze: 18.01.2026, 14:43
kumaty88 pisze: 18.01.2026, 13:27 Każda duża ekipa w kraju ma Ormian w składzie i jakoś nigdy nie widziałem przypierdolki
Cracovia też wiesza trans dla Tigrana, który jest Ormianinem.
19seba20

Post autor: 19seba20 »

Czyli już niy murzin ?
Braun2025

Post autor: Braun2025 »

19seba20 pisze: 18.01.2026, 15:58
Czyli już niy murzin ?
Przeciyz ci napisolech że krojcok
Mertens

Post autor: Mertens »

Braun2025 pisze: 18.01.2026, 19:40

Czyli już niy murzin ?
A ty sie pucniesz w końcu że żeś jest żabol? Czy ci wstyd, bo tak o wszytkich ekipach mosz dużo do powiedzenia to może o twojej pogodomy? ;) jak to jest, wstydzisz sie swojego klubu czy jesteś po prostu pogoniona? Jak sie wstydzisz to spoko, nie ma sie co dziwić ;)
Nie wchodzę w słowne przepychanki z forumowymi napinatorami

Subiektywne zdanie kibica Ruchu
Goral74

Post autor: Goral74 »

Mertens pisze: 18.01.2026, 22:05

Czyli już niy murzin ?
A ty sie pucniesz w końcu że żeś jest żabol? Czy ci wstyd, bo tak o wszytkich ekipach mosz dużo do powiedzenia to może o twojej pogodomy? ;) jak to jest, wstydzisz sie swojego klubu czy jesteś po prostu pogoniona? Jak sie wstydzisz to spoko, nie ma sie co dziwić ;)
jak to jest, wstydzisz sie swojego klubu ? Jak sie wstydzisz to spoko, nie ma sie co dziwić ;)
Mertens

Goral74 pisze: 19.01.2026, 09:07

jak to jest, wstydzisz sie swojego klubu ? Jak sie wstydzisz to spoko, nie ma sie co dziwić ;)
Czasem trzeba zrobić wyjątek, żeby co poniektórych uświadomić z kim rozmawiają 🙃

ultravandals

Post autor: ultravandals »

Dorośli ludzie, a rozkminiają dzieciaka poddając gradient skóry pod analizę. Upadek społeczeństwa. Zajmijcie się wyeliminowaniem pseudo gangsterów z własnych trybun, a dajcie spokój dzieciakowi, który jak każdy może mieć pasję. Więcej rozumu w tych chorych czasach i świecie.
Goral74

Post autor: Goral74 »

ultravandals pisze: 19.01.2026, 13:01 Dorośli ludzie, a rozkminiają dzieciaka poddając gradient skóry pod analizę. Upadek społeczeństwa. Zajmijcie się wyeliminowaniem pseudo gangsterów z własnych trybun, a dajcie spokój dzieciakowi, który jak każdy może mieć pasję. Więcej rozumu w tych chorych czasach i świecie.
:)
obiektywny_

Post autor: obiektywny_ »

Ile otrzymał Piast biletów na wyjazd do Zabrza ?
Jabollo

Post autor: Jabollo »

obiektywny_ pisze: 20.01.2026, 19:38 Ile otrzymał Piast biletów na wyjazd do Zabrza ?
~1650
prawdomównyziom

Post autor: prawdomównyziom »

Goral74 pisze: 19.01.2026, 09:07

Trochę mnie nie było i widzę że kurestwo jak trwało tak trwa he,ku*** człowiek z rodziną na narty pojechał pomyślał może jak wróci to takie k**** w końcu znikną jak ten gorol i proszkowy ale widzę ni h*** dalej kurwiszony zakrzywiają rzeczywistość,ty gorol ty coś o Rudzie gadasz ku*** poważnie,ty jesteś aktywnym kibicem? chłopie daj ku*** spokój bo sukcesywnie Ruch przejmuje Rudę co nie znaczy że chłopaki z Rd1 np, nie stawiają oporu ale jak im to idzie wie każdy oprócz ciebie z tego co tu skrobiesz, także weź ty spierdalaj z tymi kreskówkami pod kołdrę najlepiej do Krzycha, jeszcze chciał bym pochwałkę zajechać trcglw chłopaku w 2 tygodnie nauczyłeś się tego co zatraciles przez lata w szkole brawo za pismo!!!!i BRAWO też za to że trzeba wam było pokazać że Piast rozwinął się niebezpieczne i potrafiliście się pokazać BRAWO GÓRNIK tylko ku*** nie można było lepiej tego zrobić?skoro tak do starcia było wam prędko to ku*** mam ci napisać jak łatwo mogliście do tego dojść,z jednej strony ładnie z drugiej zaś trochę pod publiczkę i oczywiście ze skutkiem tragicznym ale mimo wszystko BRAWO ZA CHĘCI mam nadzieję że jak w końcu staną na przeciwko was to połowa tej zbieraniny wytrzyma ciśnienie i nie spierdoli, tylko będzie fight na łapy bo to podstawa i bez frajerskich zagrywek proszę,i tak jeszcze dowiedzieć się chciałem dało by radę żebyście w 5 dych tyle co Piasta jest chociaż nie chcę Piastolom umniejszać bo nie wiem ilu ich jest do bitki,wjechać do Gliwic po cichu bez zbędnej napinki i z ogonem kryminalnych i pokazać że w końcu,,jesteśmy" lepsi,a nie ku*** jakieś napinki h*** warte odpierdalac? Zbierać się na przypale tel itd co wy ku*** macie problemy z myśleniem czy robicie to po to żeby krzyczeć że gdzieś jesteście ale tak naprawdę wiecie że do niczego nie dojdzie bo wy już na akcję z tyłu z kryminalną jedziecie o co tu ku*** chodzi nie róbcie WSTYDU FANATYKOM bo oni by lepiej zawalczyli niż WY.A kolega wyżej pytasz tego peta Brauna o ekipę no i co on ma ci odpisać jak on koło ekipy nawet nie sikał do tego wiadomo jaka tam ekipa kulawa jest i co on ma ci odpisać ten flet lepiej niech spierdala bo i tak wszyscy wiedzą że to ku*** bita od Krzycha.
PDW !!
Mertens

Prawdomownyziom, to było pytanie retoryczne, nie liczyłem na odpowiedź ale miałem nadzieję, że chociaż na chwilę utka p**** i w tej kwestii się nie pomyliłem.

kumate info

Post autor: kumate info »

prawdomównyziom, przestań walić krajówke z bieniem bo znowu dostałeś wścieklizny. Nagrajcie live na tik toku jak to przejmujecie władzę na Górniku i wszystkich FC.
Ruda Śląska miasto Górnika!!
DZnr1

Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk - kibicowsko

Post autor: DZnr1 »

kumate info... pisze: 24.01.2026, 15:07 A ty, "prawdomówny.ziom", przestańcie walić krAjówkę z ... "bieniem", bo znowu dostałeś wścieklizny. Nagrajcie 'live' ... na tik-toku, jakto przejmujecie władzę na ksG i wszystkich jego fanklubach.
Ruda Śląska - miasto górników!!!
https://www.instagram.com/reel/DT32lJuC ... JhNHJ3ag==

Następny (z poważnymi ... urazami mózGu) szykuje się do ... faje-mma? ;)
kumate info

Post autor: kumate info »

Na ten moment to się szykuje do kolejnych wywiadów ma parcie na szkło synek. On już sam uwierzył w to co opowiada że przejmą z grupą jakichś tam ludzi władzę na trybunach Górnika a przejąć to on może jedynie na tik toku. Pocieszny synek z bienia a prawdomówny ziom to albo jego konto albo mu zrył beret i z kim się zadaje takim się staje. Łebster na siłę dyskredytuje środowisko kibiców Górnika i myśli że ktoś mu w jego wersję uwierzy. Ludzie w Polsce dalej mają szacunek do KSG i nie zmieni tego jego pierdolenie.
Oregon80

Post autor: Oregon80 »

[/quote]
Akurat przed derbami na chebziu psy rozgonily Ruch. Co prawda Ruch mógł biec w stronę zaboli po torach albo bokiem za płotem wzdłuż torów, ale wybrali ucieczkę w osiedle
[/quote]

Im dłuższy czas od tego wydarzenia to większe farmazony
RŚL
KoKolino

Post autor: KoKolino »

kumate info pisze: 24.01.2026, 17:02 Na ten moment to się szykuje do kolejnych wywiadów ma parcie na szkło synek. On już sam uwierzył w to co opowiada że przejmą z grupą jakichś tam ludzi władzę na trybunach Górnika a przejąć to on może jedynie na tik toku. Pocieszny synek z bienia a prawdomówny ziom to albo jego konto albo mu zrył beret i z kim się zadaje takim się staje. Łebster na siłę dyskredytuje środowisko kibiców Górnika i myśli że ktoś mu w jego wersję uwierzy. Ludzie w Polsce dalej mają szacunek do KSG i nie zmieni tego jego pierdolenie.
Dlatego Lech nie przyjechał do spodka , szanujemy was w uj
AMF1948

Post autor: AMF1948 »

Rejestracja otwarta, teraz znów się zacznie .
Fac Fideli Sis Fidelis
Jabollo

Post autor: Jabollo »

KoKolino pisze: 24.01.2026, 17:19
kumate info pisze: 24.01.2026, 17:02 Na ten moment to się szykuje do kolejnych wywiadów ma parcie na szkło synek. On już sam uwierzył w to co opowiada że przejmą z grupą jakichś tam ludzi władzę na trybunach Górnika a przejąć to on może jedynie na tik toku. Pocieszny synek z bienia a prawdomówny ziom to albo jego konto albo mu zrył beret i z kim się zadaje takim się staje. Łebster na siłę dyskredytuje środowisko kibiców Górnika i myśli że ktoś mu w jego wersję uwierzy. Ludzie w Polsce dalej mają szacunek do KSG i nie zmieni tego jego pierdolenie.
Dlatego Lech nie przyjechał do spodka , szanujemy was w uj
Dlatego właśnie dzisiaj założyłeś konto.
Jakuszyn

Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk - kibicowsko

Post autor: Jakuszyn »

DZnr1 pisze: 24.01.2026, 15:20
kumate info... pisze: 24.01.2026, 15:07 A ty, "prawdomówny.ziom", przestańcie walić krAjówkę z ... "bieniem", bo znowu dostałeś wścieklizny. Nagrajcie 'live' ... na tik-toku, jakto przejmujecie władzę na ksG i wszystkich jego fanklubach.

Największy uraz mózgu to ty masz.

Piszesz, że Lech się was boi? Ciekawe rzeczy piszesz na instagramie pod nickiem gas1974 mitomanko. Zresztą już cię tam chłopaczyna z Lecha wyjaśnił bajkopisarzu.
Więc chodź pomaluj mój świat na żółto i na niebiesko...
brutunio

Post autor: brutunio »

kumate info pisze: 24.01.2026, 15:07 prawdomównyziom, przestań walić krajówke z bieniem bo znowu dostałeś wścieklizny. Nagrajcie live na tik toku jak to przejmujecie władzę na Górniku i wszystkich FC.
Ruda Śląska miasto Górnika!!
Gdzie na Rudzie to wasze miasto? Hipokrytki ☺️
prawdomównyziom

Post autor: prawdomównyziom »

Gdzie ty tu widzisz że ktoś obraża kibiców Górnika?wy to k**** z pod znaku KGP jesteście a nie kibice Górnika i z takimi k****** trzeba jechać także zamknij cipe frajerze od Mary Ludzie w Polsce wasz szanują kto np bo jeżdżę po Polsce i wszędzie mają was czytaj uważnie ZA FRAJERÓW także ta twoja Polska to chyba między takimi frajerami co się po plecach klepią, w Zabrzu to ta twoja cała Polska, nie rób WSTYDU FANATYKOM ty śmieciu PRAWDZIWE ŚRODOWISKO KIBICÓW GÓRNIKA TO JA ZAWSZE SZANUJĘ I POZDRAWIAM A TAKIE k**** JAK TY TRZEBA ELIMINOWAĆ.
PDW !!
GieKSiarz00

Post autor: GieKSiarz00 »

Ciekawe czy Piast będzie w komplecie, choć powątpiewam w to, biorąc pod uwagę ich wizyty przy Roosevelta - nie wiem czy kiedykolwiek zapelnili tam sektor. Pamiętam jak byłem na meczyku w 2022 roku to prezentowali się cieniutko, a pewnie połowa z tego to było Jastrzębie. Zawsze uważałem, że nie zrobienie kompletu wyjazdowego na derbach to jest wstyd i świadczy o poziomie ekipy.
Oregon80

GieKSiarz00 pisze: 25.01.2026, 00:49 Ciekawe czy Piast będzie w komplecie, choć powątpiewam w to, biorąc pod uwagę ich wizyty przy Roosevelta - nie wiem czy kiedykolwiek zapelnili tam sektor. Pamiętam jak byłem na meczyku w 2022 roku to prezentowali się cieniutko, a pewnie połowa z tego to było Jastrzębie. Zawsze uważałem, że nie zrobienie kompletu wyjazdowego na derbach to jest wstyd i świadczy o poziomie ekipy.
Kibiców Górnika z Gliwic napewno będzie więcej na meczu niż tej bandy h***.
RŚL
Weryfikator

Post autor: Weryfikator »

Do tej pory moim faworytem do Ukrainizacji własnych trybun był Piast Gliwice (z prostego powodu, Ukraińcy opanowali całe miasto, a banda tak słaba, że wezmą każdego), ale wyrasta im powoli poważny konkurent w postaci katowickiej Gieksy.

Obrazek
GieKSiarz00

Weryfikator pisze: 25.01.2026, 01:02
Do tej pory moim faworytem do Ukrainizacji własnych trybun był Piast Gliwice (z prostego powodu, Ukraińcy opanowali całe miasto, a banda tak słaba, że wezmą każdego), ale wyrasta im powoli poważny konkurent w postaci katowickiej Gieksy.

Obrazek
Co ty chcesz nam zarzucić, bo nie do końca rozumiem. Katowice to miasto wojewódzkie, więc wiadomo, że tych Ukraińców będzie sporo.
cpcasual

Post autor: cpcasual »

Przecież wy trzymacie ponoć ten klub sportów 😅 A tak serio to wystarczy jeden Kaniol i każdy tam wyłapuje na cymbał. Wam to naprawdę nie jest wstyd tak po ludzku? Serio nie potraficie dojechać JEDNEJ osoby? Przecież wy jesteście na poziomie szombierek bytom. Pamiętajcie, że liczby czterocyfrowe na wyjazdach o niczym kompletnie nie świadczy jak JEDEN typ najebal waszą całą czołówkę. Nie wiem czy jest druga taka pseudo banda w kraju. Już pomijam Frontala z ruchu który mieszka sobie na Tysiąclecia, codziennie wrzuca zdjęcia i filmy, tydzień temu w samym centrum Katowic siedział w dyskotece Energy 2000 i ZERO reakcji. Co muszą sobie myśleć młodzi jak widzą taki syf. Zawsze byliście bici przez ruch i wyśmiewani w Polsce. Wiele się nie zmieniło.

Ps. W jakiś rankingach w TMK ostatnio umieścili giekse w top 5 w kraju a jeden gość ich napierdala i goni po mieście 😅 Może wytłumaczysz się z tego grubasie z Bytomia? Pewnie ty ukladales ten o c**** rozbić ranking
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
GieKSiarz00

Goral74 pisze: 16.01.2026, 10:37
dyniadynia pisze: 16.01.2026, 09:29 Hahahahah przecież żabole na samej Rudzie mają może z 5 osób do bicia. Wszystko poobstawiane przez NRŚL, została wam Ruda 1 i Godula z Orzegowem. Najlepszym podsumowaniem szczewskiej działalności w Rudzie Śląskiej jest przegrana dupnego K., gwiazdy trśl na solówce z naszym malolatem ;)
Napisz w których dzielnicach kto jest u siebie ?
Ruda1 -
Godula -
Orzegów -
Bielszowice -
Czarny Las -
Wirek -
Halemba -
Chebzie -
Fryna -
Kochłowice -
Bykowina -
Bywałem ostatnio często na Rudzie, więc obiektywnie wygląda to moim zdaniem tak:
Ruda1 - Górnik
Godula- Górnik
Orzegów - Górnik
Wirek - 50/50
Halemba - Ruch
Chebzie - Ruch
Kochłowice - Ruch
Bykowina - Ruch
Pozostałe dzielnice omijam, bo tam nie bywałem.
Oregon80

GieKSiarz00 pisze: 25.01.2026, 03:58
Goral74 pisze: 16.01.2026, 10:37
dyniadynia pisze: 16.01.2026, 09:29 Hahahahah przecież żabole na samej Rudzie mają może z 5 osób do bicia. Wszystko poobstawiane przez NRŚL, została wam Ruda 1 i Godula z Orzegowem. Najlepszym podsumowaniem szczewskiej działalności w Rudzie Śląskiej jest przegrana dupnego K., gwiazdy trśl na solówce z naszym malolatem ;)
Napisz w których dzielnicach kto jest u siebie ?
Ruda1 -
Godula -
Orzegów -
Bielszowice -
Czarny Las -
Wirek -
Halemba -
Chebzie -
Fryna -
Kochłowice -
Bykowina -
Bywałem ostatnio często na Rudzie, więc obiektywnie wygląda to moim zdaniem tak:
Ruda1 - Górnik
Godula- Górnik
Orzegów - Górnik
Wirek - 50/50
Halemba - Ruch
Chebzie - Ruch
Kochłowice - Ruch
Bykowina - Ruch
Pozostałe dzielnice omijam, bo tam nie bywałem.
Zostały bielszowice i czarny las bez niebieskich a Halemba myślę że przewaga ruchu ale naszych też jest dużo
RŚL
SilesiaStreets

Post autor: SilesiaStreets »

Ruda1 -Gornik/Ruch 80:20
Godula - Gornik
Orzegów - nie znam
Bielszowice -Gornik chociaż nie to samo co kiedyś.
Czarny Las -Gornik?
Wirek - Ruch/Gornik 60:40 jedyne barwy ktore się spotyka to barwy Ruchu albo to ja mam takie szczęście.
Halemba -Ruch/Gornik 80:20
Chebzie -Ruch
Fryna -Ruch
Kochłowice -Ruch
Bykowina -Ruch
Ogólnie Górnik na Rudzie w ostatnim czasie mało aktywny
DZnr1

Re: Zagłębie Dąbrowskie i górnośąskie - kibicowsko

Post autor: DZnr1 »

ja,kondon pisze: 24.01.2026, 20:43
DZnr1 pisze: 24.01.2026, 15:20

Największy uraz mózgu to mam ja.

Piszesz, że Lech się was boi? Ciekawe rzeczy to ja piszę na instagramie pod 'nick-iem' "anka_dynia_69", czyli gdyńska kůrwa i świnia. Zresztą już mnie tam chłopaczyna z Lecha wyjaśnił jako bajkopisarza.
Będziesz sędzią pojedynku np. bIENIU vs Hadaś, który chyba też żebrze z Królikiem (z bandy niebieskich pSY'CHO-fAJ1996) o ... drobne od rOZPORa i pASTEWNIAKa, bo nigdzie indziej ... się raczej nie nadAjecie, paRwozy?

https://youtu.be/KA8jZXAxEu8?si=l2J_lM-ScotKwpHI

https://youtu.be/QkbkNwk4o70?si=TO1SnhelJUDsi5jm
CopA.C.A.B.ana

Post autor: CopA.C.A.B.ana »

Pojedynek z bieniem to ty sobie zrób w kisielu. Sędzią będzie warszawski influencer tomek chic.
NASZYM HONOREM JEST NASZ KLUB
Jakuszyn

Re: Zagłębie Dąbrowskie i górnośąskie - kibicowsko

Post autor: Jakuszyn »

DZnr1 pisze: 25.01.2026, 16:36Największy uraz mózgu to mam ja.
w******* od Arki sprzed 25 lat pozostawił u ciebie nieodwracalne ślady na psychice. W pakiecie uraz mózgu po słynnym łokciu na ryj, no cóż takie życie. Na własnej skórze poczułeś moc ekipy gdyńskiej Arki a teraz nieudolnie próbujesz się odgryzać w internecie.
Wcześniej jeszcze słynna ucieczka na Ursusie także morda króciutko błaźnie.
Więc chodź pomaluj mój świat na żółto i na niebiesko...
cpcasual

widzieliście tego starego klauna? Jest dobre kino 😅
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
GieKSiarz00

Nie wiem po co tu ciągle pisać coś o Bieńku. Kaniol nie grzeszy intelektem, ale w porównaniu do tego typa to i tak różnica kolosalna. Najlepsze jest to, że ten ćpun chyba sobie faktycznie wkręcił do tego łba, że będzie trząsł Torcidą i może jakąś walkę dostanie🤣.
cpcasual

A możesz odpowiedzieć na moje pytania czy chwdp mi w dupe wbijasz?
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
GieKSiarz00

cpcasual pisze: 26.01.2026, 03:24 A możesz odpowiedzieć na moje pytania czy chwdp mi w dupe wbijasz?
Nie widziałem żadnego pytania skierowanego do mnie. Co jest?
cpcasual

Przecież wy trzymacie ponoć ten klub sportów 😅 A tak serio to wystarczy jeden Kaniol i każdy tam wyłapuje na cymbał. Wam to naprawdę nie jest wstyd tak po ludzku? Serio nie potraficie dojechać JEDNEJ osoby? Przecież wy jesteście na poziomie szombierek bytom. Pamiętajcie, że liczby czterocyfrowe na wyjazdach o niczym kompletnie nie świadczy jak JEDEN typ najebal waszą całą czołówkę. Nie wiem czy jest druga taka pseudo banda w kraju. Już pomijam Frontala z ruchu który mieszka sobie na Tysiąclecia, codziennie wrzuca zdjęcia i filmy, tydzień temu w samym centrum Katowic siedział w dyskotece Energy 2000 i ZERO reakcji. Co muszą sobie myśleć młodzi jak widzą taki syf. Zawsze byliście bici przez ruch i wyśmiewani w Polsce. Wiele się nie zmieniło.

Ps. W jakiś rankingach w TMK ostatnio umieścili giekse w top 5 w kraju a jeden gość ich napierdala i goni po mieście 😅 Może wytłumaczysz się z tego grubasie z Bytomia? Pewnie ty ukladales ten o c**** rozbić ranking
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
Obiektywnie01

Post autor: Obiektywnie01 »

SilesiaStreets pisze: 25.01.2026, 07:34 Ruda1 -Gornik/Ruch 80:20
Godula - Gornik
Orzegów - nie znam
Bielszowice -Gornik chociaż nie to samo co kiedyś.
Czarny Las -Gornik?
Wirek - Ruch/Gornik 60:40 jedyne barwy ktore się spotyka to barwy Ruchu albo to ja mam takie szczęście.
Halemba -Ruch/Gornik 80:20
Chebzie -Ruch
Fryna -Ruch
Kochłowice -Ruch
Bykowina -Ruch
Ogólnie Górnik na Rudzie w ostatnim czasie mało aktywny
Z ciekawości, bo z tego co kojarzę Fryna jeszcze 15 lat temu oprócz "dołów" była raczej trójkolorowa. Jak do tego doszło, że taki obrót o 180 stopni?
Z góry dzięki
ODPOWIEDZ