NiewidoczniForemny pisze: 13.12.2025, 12:26 Włókniarz też "ekipa" na wymarciu od lat chyba co, zdarzy się ktoś w barwach?
Jak wygląda sytuacja w ?
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
marek_marecki
Re: Jak wygląda sytuacja w ?
JRT'11Re: Jak wygląda sytuacja w ?
nieForemny pisze: 13.12.2025, 12:26 Włókniarz też "ekipa" na wymarciu od lat chyba co, zdarzy się ktoś w barwach?
W Jastrzębiu działa jakiś fc? Czy miasto 100% GKS?
Żadnych FC. Tylko piknikowe ekipy siatki i hokeja sympatyzujące z GKSem bez wzajemności tj. "kumaci" nie chcą z nimi mieć nic wspólnego.
trudno działać jak tępi cię własny klub do tego stopnia, że gazowali nawet niewielkie grupki fanów którzy pojawili się na sektorze na lidze u24. wcześniej między innymi zdemontowano gniazdo, nagłośnienie, twarzówki z monitoringu latały do smutnych panów, a doping miało prowadzić jakieś przyklubowe stowarzyszenie.Foremny pisze: 13.12.2025, 12:26 Włókniarz też "ekipa" na wymarciu od lat chyba co, zdarzy się ktoś w barwach?
pozostały wyjazdy, gdzie mimo klimatu, fatalnych wyników i boomu pikników na Raków kilkaset głów z oprawą i flagami nie było niczym dziwnym.
obecnie po zmianach właścicielskich jest szansa na zmiany, pożyjemy zobaczymy.
-
Nowohucianie1950
Z Hokejem tez tak jest ? Te kilkanascie lat temu jak z nimi gadalem to hokej uwazali za swoje srodowisko, a po siatkowce jechali, ze banda pikoli i do tego robia sobie zgode z Resovia (siatkowka).Pamietam ze nawet mowili ze tam na Tychy i Katowice nieprzypadkowe osoby z ruchu pilkarskiego sie wybieraly. Ae tak jak mowie to bylo dawno temu, a ja jestem juz stary :)
Hutnik Nowa Huta
Ogólnie siatkówka i hokej tam ściąga januszy "kibicujących" Ruchowi, Górnikowi czy innej Barcelonie z całej okolicy nie tylko osoby z samego miasta (siatka bardziej).
Zdarza się, że pojawiają się na hokeju kumatsze osoby, ale tylko pooglądać, "młyn" to typowy "klub kibica" w którym są często osoby chodzące na piłkę czasem nawet tam bardziej zaangażowane ale środowiska kibicowskie GKSu nie są z hokejem realniezwiązane.
W Krakowie podobną sytuację macie na Wieczystej, gdzie (prawie?) każdy tam to Wiślak ale nikt ich nie traktuje poważnie.
Zdarza się, że pojawiają się na hokeju kumatsze osoby, ale tylko pooglądać, "młyn" to typowy "klub kibica" w którym są często osoby chodzące na piłkę czasem nawet tam bardziej zaangażowane ale środowiska kibicowskie GKSu nie są z hokejem realniezwiązane.
W Krakowie podobną sytuację macie na Wieczystej, gdzie (prawie?) każdy tam to Wiślak ale nikt ich nie traktuje poważnie.
-
Nowohucianie1950
Tak Wieczysta to glownie Wislacy, byli Wislacy i troche piknikow co tu przyjechali na studia/do pracy i ida obejrzec mecz ze slonecznikiem, bo jest kulturalna atmosfera nie to co na Wisle,Cracvovii czy Hutniku :)Klaus B. pisze: 29.12.2025, 15:28 Ogólnie siatkówka i hokej tam ściąga januszy "kibicujących" Ruchowi, Górnikowi czy innej Barcelonie z całej okolicy nie tylko osoby z samego miasta (siatka bardziej).
Dzieki za odp, wlasnie pamietam ze na hokeju cos tam sie dzialo kibicowso ze strony Jastrezebia , a do siatki byli mocno negatywnie nastawieni.
Hutnik Nowa Huta
Szkoda, ze pilkarscy kibice Jastrzębia olewają hokej.
Wczoraj niezły finał PP w Krynicy pomiedzy Zagłębiem Sosnowiec a JKH Jastrzębie. Z perspektywy TV, w sektorze Zagłebia ok 600 głów z czego dużo dobrej bandy, z bardzo dobrym dopingiem. W sektorze Jastrzębia ok 170 osób, głównie ciocia, wujek Edek i teściowa. Mimo, ze obecna ekipa Jastrzębia to cień ich ekipy sprzed 10-20 lat, to i tak moglo by być ciekawie, gdyby się pojawili.
Wczoraj niezły finał PP w Krynicy pomiedzy Zagłębiem Sosnowiec a JKH Jastrzębie. Z perspektywy TV, w sektorze Zagłebia ok 600 głów z czego dużo dobrej bandy, z bardzo dobrym dopingiem. W sektorze Jastrzębia ok 170 osób, głównie ciocia, wujek Edek i teściowa. Mimo, ze obecna ekipa Jastrzębia to cień ich ekipy sprzed 10-20 lat, to i tak moglo by być ciekawie, gdyby się pojawili.
"...nie pozwól Matko, by szargał Cię semicki pies.."
A jak mlyn Cracovii na hokeju? Sporo kibicow pilkarskich, czy raczej inny mlyn, zwykli pikole?
Szombierki Bytom miały jakieś grupki kibiców poza swoją dzielnicą?
-
Niekumaty_95
Sporo kibiców piłkarskich, Cracovia czasem odpuszcza wyjazdy żeby pojechać na hokeja...B4.. pisze: 02.01.2026, 18:21 A jak mlyn Cracovii na hokeju? Sporo kibicow pilkarskich, czy raczej inny mlyn, zwykli pikole?
-
DennisWise
No nie wiem nie wiem widziałem huligankę Wieczystej na reprezentacji. Nie przypadkowi jeden z takim wielkim tygrysem na plecach budził przerażenie. Hutnik bez podjazdu na dzień dzisiejszy.Nowohucianie1950 pisze: 31.12.2025, 09:00Tak Wieczysta to glownie Wislacy, byli Wislacy i troche piknikow co tu przyjechali na studia/do pracy i ida obejrzec mecz ze slonecznikiem, bo jest kulturalna atmosfera nie to co na Wisle,Cracvovii czy Hutniku :)Klaus B. pisze: 29.12.2025, 15:28 Ogólnie siatkówka i hokej tam ściąga januszy "kibicujących" Ruchowi, Górnikowi czy innej Barcelonie z całej okolicy nie tylko osoby z samego miasta (siatka bardziej).
Jak wygląda sytuacja w Choroszczy? Paru chłopaków z tego forum tam było. :)
1) Czy Siemanowice to juz obecnie tylko Ruch czy jakaś aktywna Gieksa tam jest?
2) Świętochłowice to dalej 50/50 Górnik Ruch?
3) Z tego co widzę to Łagiewniki obecnie jakościowo dużo lepsza ekipa Ruchu niż ten marazm co kiedyś, czy to tylko online propaganda?
3) Z tego co widzę to Łagiewniki obecnie jakościowo dużo lepsza ekipa Ruchu niż ten marazm co kiedyś, czy to tylko online propaganda?
Ty pajacu w większości twoich postów udajesz znawcę Górnego Śląska a tutaj zadajesz idiotyczne pytania!Lucymek pisze: 07.01.2026, 11:13 1) Czy Siemanowice to juz obecnie tylko Ruch czy jakaś aktywna Gieksa tam jest?
Świętochłowice 50/50 no ku*** debil ...
Kiedy w Świonach było 50/50 ? :) nasi są w najfajniejszych dzielnicach Lipinach i ChropaczowieLucymek pisze: 07.01.2026, 11:13 1) Czy Siemanowice to juz obecnie tylko Ruch czy jakaś aktywna Gieksa tam jest?
-
Emigrujacy
Lucymek pisze: 07.01.2026, 11:13 1) Czy Siemanowice to juz obecnie tylko Ruch czy jakaś aktywna Gieksa tam jest?
Gieksa na Siemcach jest ino w internecieLucymek pisze: 07.01.2026, 11:13 1) Czy Siemanowice to juz obecnie tylko Ruch czy jakaś aktywna Gieksa tam jest?
Pozdro
cała żyleta ciągnie policji fleta
-
Sebastian75
Niby tylko w internecie ale wszedzie są i na lepsze mecze jest ich nawet 150 .Emigrujacy pisze: 07.01.2026, 14:56Lucymek pisze: 07.01.2026, 11:13 1) Czy Siemanowice to juz obecnie tylko Ruch czy jakaś aktywna Gieksa tam jest?
3) Z tego co widzę to Łagiewniki obecnie jakościowo dużo lepsza ekipa Ruchu niż ten marazm co kiedyś, czy to tylko online propaganda?Gieksa na Siemcach jest ino w internecieLucymek pisze: 07.01.2026, 11:13 1) Czy Siemanowice to juz obecnie tylko Ruch czy jakaś aktywna Gieksa tam jest?
Pozdro
To jest tak z innymi fan klubami Ruchu gdzie niby sa a ich nie widac.
Gieksa na Siemcach to to samo co Ruch w Mysłowicach. Są bo są.Lucymek pisze: 07.01.2026, 11:13 1) Czy Siemanowice to juz obecnie tylko Ruch czy jakaś aktywna Gieksa tam jest?
Świetochlowice to Ruch. Górnik na Lipinach przeważa i 50/50 na Chropaczowie na innych dzielnicach zaboli nie uświadczysz. Wydaje mi się, że chodziło Ci tylko o Lipiny a z rozpędu napisałeś Świętochłowice
Kolejny kretyn ....gdzie na Chropaczowie jest 50/50 ?
Gieksa na Siemcach porównujesz do Ruchu w Mysłowicach ? To pytanko gdzie Gieksa ma swoje rejony w Siemianowicach takie jak Ruch w Mysłowicach typu Brzęczkowice,Brzezinka,Kosztowy,Rymera?
Gieksa na Siemcach porównujesz do Ruchu w Mysłowicach ? To pytanko gdzie Gieksa ma swoje rejony w Siemianowicach takie jak Ruch w Mysłowicach typu Brzęczkowice,Brzezinka,Kosztowy,Rymera?
Ruch w Mysłowicach ma całe swoje dzielnice, Gks w Siemcach nawet nie ma ulicy. Kiedyś Getto i Bańgów, ale to było dawno tdmu.Braun2025 pisze: 07.01.2026, 17:08Gieksa na Siemcach to to samo co Ruch w Mysłowicach. Są bo są.Lucymek pisze: 07.01.2026, 11:13 1) Czy Siemanowice to juz obecnie tylko Ruch czy jakaś aktywna Gieksa tam jest?
Świetochlowice to Ruch. Górnik na Lipinach przeważa i 50/50 na Chropaczowie na innych dzielnicach zaboli nie uświadczysz. Wydaje mi się, że chodziło Ci tylko o Lipiny a z rozpędu napisałeś Świętochłowice
Prędzej bym porównał z Ruchem w Tarnowskich Górach, jako tako nie widoczni, ale na oś. Przyjaźni czy Strzybnicy już pomieszkują.
Świony.
Lipiny Ksg 3/4, Ruch 1/4. Chropaczów Ruch 2/3, Ksg 1/3.
Reszta dzielnica Ruch.
Ruch z Tarnowskich Gór całkiem spoko liczby
-
bez-napinki
Wszędzie są, ino nie na Siemcach.Sebastian75 pisze: 07.01.2026, 15:03Niby tylko w internecie ale wszedzie są i na lepsze mecze jest ich nawet 150 .Emigrujacy pisze: 07.01.2026, 14:56Lucymek pisze: 07.01.2026, 11:13 1) Czy Siemanowice to juz obecnie tylko Ruch czy jakaś aktywna Gieksa tam jest?
3) Z tego co widzę to Łagiewniki obecnie jakościowo dużo lepsza ekipa Ruchu niż ten marazm co kiedyś, czy to tylko online propaganda?Gieksa na Siemcach jest ino w internecieLucymek pisze: 07.01.2026, 11:13 1) Czy Siemanowice to juz obecnie tylko Ruch czy jakaś aktywna Gieksa tam jest?
Pozdro
To jest tak z innymi fan klubami Ruchu gdzie niby sa a ich nie widac.
Z tego pytania wywiązała się dyskusja z której wynika to o czym chyba każdy wiedział zanim się rozpoczęła :)Lucymek pisze: 07.01.2026, 11:13 1) Czy Siemanowice to juz obecnie tylko Ruch czy jakaś aktywna Gieksa tam jest?
Siemianowice - Ruch
Świętochłowice - Ruch (na jednej dzielnicy są też Żabole)
Mysłowice - GKS/Ruch
Tarnowskie Góry - Górnik (bardzo dobre liczby Ruchu)
Łagiewniki - Ruch
Alert w Zabrzu, Chorzowscy już są w Gliwicach (po tym jak grali tam swoje mecze) :):):)
A teraz na serio, Ruch ma sporo kibiców (choć zdecydowanie nie jest numerem jeden) a miał jeszcze więcej (najwięcej przed 1945) ale rozwój Gks K-ce spowodował że w miejscach gdzie kibicowano Ruchowi zaczęto w dużym stopniu jeździć na Gks (wspomniane tutaj Mysłowice, Jaworzno, Okolice Lędzin, i przede wszystkim Katowice) Jest to rzecz naturalna i nieodwracalna (historia, bez wyjątków, pokazuje że kibice z danego miasta większości identyfikują się z klubem tego miasta (grającym na poziomie tym samym co konkurencja). Osobiście mam ogromny szacunek do kibiców Ruchu z Katowic, Widzewa z Częstochowy, Bełchatowa czy kibiców Górnika walczących o pozycję swojego klubu w Gliwicach.
-
Nowohucianie1950
Czy ja wiem ? Garbarnia ich nie jeden raz pogonila, a i Wanda potrafila skroic.DennisWise pisze: 07.01.2026, 02:21No nie wiem nie wiem widziałem huligankę Wieczystej na reprezentacji. Nie przypadkowi jeden z takim wielkim tygrysem na plecach budził przerażenie. Hutnik bez podjazdu na dzień dzisiejszy.Nowohucianie1950 pisze: 31.12.2025, 09:00Tak Wieczysta to glownie Wislacy, byli Wislacy i troche piknikow co tu przyjechali na studia/do pracy i ida obejrzec mecz ze slonecznikiem, bo jest kulturalna atmosfera nie to co na Wisle,Cracvovii czy Hutniku :)Klaus B. pisze: 29.12.2025, 15:28 Ogólnie siatkówka i hokej tam ściąga januszy "kibicujących" Ruchowi, Górnikowi czy innej Barcelonie z całej okolicy nie tylko osoby z samego miasta (siatka bardziej).
Hutnik Nowa Huta
Północ86 pisze: 06.01.2026, 23:05 Szombierki Bytom miały jakieś grupki kibiców poza swoją dzielnicą?
Może w latach 80-tych, gdy zdobyli majstra, wiècej osób z innych dzielnic Bytomia przyjezdżało.
Ale teraz Szombry Bytom to stricto dzielnicowy klub, bez żadnych fc w innych dzielnicach Bytomia
Zresztą i tak są u siebie drugą siłą po Poloni.
Jest jeszcze mała grupka kibiców Ruchu i pojedyńcze sztuki Ksg.
-
Kibicfan1987
Jak sytuacja w Człuchowie ?
Tylko fc Arki czy Piast też działa?
Bytomia jeszcze działa?
To samo Cartusia ?
Jak w ogole wygląda sytuacja na Kaszubach ?
Bytomia jeszcze działa?
To samo Cartusia ?
W Człuchowie działa FC Arki , którzy jednocześnie wspierają swój lokalny klub Piast. Bytów to kilku dzieciaków, którzy mają zajawkę na dopingowanie miejscowej Bytovi, opowiadają się po stronie Lechii i wydaje się, że za X czasu właśnie tam będą jeździli. W Kartuzach są FC Lechi i Arki, a na samej Cartusi echo (pustynia).Kibicfan1987 pisze: 09.01.2026, 17:39 Jak sytuacja w Człuchowie ?
Bytomia jeszcze działa?
To samo Cartusia ?
W Kartuzach fc Arki ? Poproszę rzetelne liczby tych osobników...
-
Ziomeczek2727
40 osób w Łodzi chociażby
Człowiek zagląda tutaj po czasie, z nudów i.. jak zawsze się nie zawiedzie.
Niech tam sobie koleżanki piszą co chcą, że na księżycu też są i jeżdżą, jak te słynne fc lubelskie.
Fan page z Kartuz zamieścił informację, że na meczu w Łodzi z powiatu kartuskiego było 40 osób. Dla ścisłości powiat kartuski według chata gpt liczy 153 tyś, a same Kartuzy ok 14 tyś. Naciągane liczb powiatu pod miasto? - nowe nie znałem.
I żeby nie było, pewnie są jacyś arkowcy w Kartuzach, tylko ważny jest kontekst.Np grubo ponad 300 osób LG z Tczewa na derbach(i to z miasta, nie powiatu) nie świadczy przecież o tym, że dominujemy w mieście.
I tak na marginesie innych postów o Lechii na tym forum-istnieje przepaść pomiędzy tym co tutaj niektórzy wypisują a realnym życiem. Arczanin, który sugerował że Buła strzela z ucha powinien zniknąć na zawsze, prawdą natomiast jest, że chyba aktualnie mamy najlepsze stosunki w historii, z dawną koalicja Gks/Ksg :), co oczywiście nic nie oznacza.
Siwy 123, jak tam, kupiliśmy już Kotwicę? Jak tam standardy kibiców się twojej drużyny?
Good Night Left Side
Wśród fc Lecha Piła wciąż nr1?
Nie wiem po co to ciśnienie. Ktoś zapytał to odpowiedziałem. Nie jestem z Kartuz napisałem obiektywnie z mojej perspektywy. A na tym forum to wszystko zero jedynkowe: rządzi jedna ekipa a druga w ogóle nie istnieje i nie ma racji bytu. Na szczęście tak to nie działa :)htsk4 pisze: 10.01.2026, 20:30Człowiek zagląda tutaj po czasie, z nudów i.. jak zawsze się nie zawiedzie.
Niech tam sobie koleżanki piszą co chcą, że na księżycu też są i jeżdżą, jak te słynne fc lubelskie.
Fan page z Kartuz zamieścił informację, że na meczu w Łodzi z powiatu kartuskiego było 40 osób. Dla ścisłości powiat kartuski według chata gpt liczy 153 tyś, a same Kartuzy ok 14 tyś. Naciągane liczb powiatu pod miasto? - nowe nie znałem.
I żeby nie było, pewnie są jacyś arkowcy w Kartuzach, tylko ważny jest kontekst.Np grubo ponad 300 osób LG z Tczewa na derbach(i to z miasta, nie powiatu) nie świadczy przecież o tym, że dominujemy w mieście.
I tak na marginesie innych postów o Lechii na tym forum-istnieje przepaść pomiędzy tym co tutaj niektórzy wypisują a realnym życiem. Arczanin, który sugerował że Buła strzela z ucha powinien zniknąć na zawsze, prawdą natomiast jest, że chyba aktualnie mamy najlepsze stosunki w historii, z dawną koalicja Gks/Ksg :), co oczywiście nic nie oznacza.
Siwy 123, jak tam, kupiliśmy już Kotwicę? Jak tam standardy kibiców się twojej drużyny?
Przecież ja wogóle nie odnosiłem się do ciebie ani tego, co napisałeś.qwerty88 pisze: 10.01.2026, 22:23Nie wiem po co to ciśnienie. Ktoś zapytał to odpowiedziałem. Nie jestem z Kartuz napisałem obiektywnie z mojej perspektywy. A na tym forum to wszystko zero jedynkowe: rządzi jedna ekipa a druga w ogóle nie istnieje i nie ma racji bytu. Na szczęście tak to nie działa :)htsk4 pisze: 10.01.2026, 20:30Człowiek zagląda tutaj po czasie, z nudów i.. jak zawsze się nie zawiedzie.
Good Night Left Side
Mnie ciekawi jak wygląda sytuacja w okolicach Buska Zdrój i Pińczowa, bo chyba to jedna z nielicznych okolic w Polsce gdzie FC Legii i FC TSW są tak blisko siebie, czy kiedykolwiek była chęć między tymi fanclubami na sprawdzenia się, czy dalej oba fancluby są aktywne?
W Busku tylko ZS
Busko to obecnie pustynia. Starsi za Legia ale większość emigracja. Jest grupa Wisły ale mało aktywna. Korona to jakieś małolaty latające w barwach z powodu bierności Legii i reszty. Kiedyś tu coś się działo dzisiaj to padaka. Pińczów i wioski Wisła z jakimiś wyjątkami. Zagłębie to jakiś chłop który trochę pobazgra i przestrzeli wrzuta i myśli że jest fan clubem. Kiedyś za Zagłębiem był koleś o ksywie Busko ale z tego co wiem nie żyje choć myślałem że on coś ruszy. Młodzież bardziej interesuje lansowanie się w swoich BMW na rynku niż bieganie za klubami :) czasy się zmieniły i podejrzewam że Busko nie jestem wyjątkiem. Pozdrawiam
-
UltrasCzarni1947
htsk4 pisze: 10.01.2026, 20:30Człowiek zagląda tutaj po czasie, z nudów i.. jak zawsze się nie zawiedzie.
Jest i on. Kumaty kibol lechii, odpala swe mądrości w internecie. Najlepiej wie ktore fc istnieje, a które nie.
FC Lubelskie istnieje i ma sie dobrze
Chyba nie sądzisz, że mając taką odległości będą na każdym meczu? Albo by pokazać że istnieją, bedą niszczyć grafy motoru lub legii?
Jest kilku, młodych kibiców ktorzy z roku na rok są coraz bardziej aktywni i jeżdżą do Gdyni na mecze jak i na wyjazdy.
Lepiej zajmijcie sie osobami, ktore byly pogonione, ale przez rozprucie sie balona, dostali drugą szanse, bo ogromne braki macie. I nie mów, ze tak nie jest bo sami znajomi Lechiści mowią o tym i ze to ich wkurwia tym co sie dzieje na lechii.