Jak wygląda sytuacja w ?
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
extremalny_korbelis
Re: Jak wygląda sytuacja w ?
Jeśli dobrze pamiętam, jeden z członków Smaru SW, sam został naziolem i przeprowadził się gdzieś w okolice Warszawy/Pruszkowa.
Skarżyć nie wolno, kapować nie wolno, ODEGRAĆ SIĘ WOLNO!
https://www.last.fm/pl/music/Smar+SW/+wiki
Tu trochę opisane.Między innymi jak na koncercie w Krakowie wpadło kilkunastu skinów z Cracovii.
Tu trochę opisane.Między innymi jak na koncercie w Krakowie wpadło kilkunastu skinów z Cracovii.
Jako, że w tym mieście sytuacja ostatnimi laty zmienia się dość dynamicznie, to chciałbym się zapytać ak na obecną chwilę wygląda sytuacja w Tarnowie?
Unia rządzi, a Tarnovia regres.Baryła90s pisze: 25.02.2025, 12:44 Jako, że w tym mieście sytuacja ostatnimi laty zmienia się dość dynamicznie, to chciałbym się zapytać ak na obecną chwilę wygląda sytuacja w Tarnowie?
-
sanchezsports
SEZON chodzi na Resovięextremalny_korbelis pisze: 19.12.2024, 15:28 Jeśli dobrze pamiętam, jeden z członków Smaru SW, sam został naziolem i przeprowadził się gdzieś w okolice Warszawy/Pruszkowa.
Pierwszy mecz: 1995 r.
-
tak tylko pytam
Szkoda zaśmiecać ten temat Tarnowem, ale ok.Baryła90s pisze: 25.02.2025, 12:44 Jako, że w tym mieście sytuacja ostatnimi laty zmienia się dość dynamicznie, to chciałbym się zapytać ak na obecną chwilę wygląda sytuacja w Tarnowie?
Tarnów kibicowsko od dłuższego czasu w mocnym kryzysie/na wymarciu.Zarówno Unia jak i Tovia od pewnego czasu praktycznie nie jezdżą na wyjazdy.U siebie w ostatnim czasie obie strony mają problem zebrać się w wiekszych liczbach niż 30 osób.O tematach h, to nawet nie ma co pisać.Generalnie obecnie to lepiej od ekip z Tarnowa wygląda Orzeł Dębno.
A tego dzbana eNGie, to nie bierz na poważnie.
Przyjebałeś się do mnie o SO, ale ok najlepiej się jedzie w internecie. Pozdro.tak tylko pytam pisze: 26.02.2025, 13:36Szkoda zaśmiecać ten temat Tarnowem, ale ok.Baryła90s pisze: 25.02.2025, 12:44 Jako, że w tym mieście sytuacja ostatnimi laty zmienia się dość dynamicznie, to chciałbym się zapytać ak na obecną chwilę wygląda sytuacja w Tarnowie?
Tarnów kibicowsko od dłuższego czasu w mocnym kryzysie/na wymarciu.Zarówno Unia jak i Tovia od pewnego czasu praktycznie nie jezdżą na wyjazdy.U siebie w ostatnim czasie obie strony mają problem zebrać się w wiekszych liczbach niż 30 osób.O tematach h, to nawet nie ma co pisać.Generalnie obecnie to lepiej od ekip z Tarnowa wygląda Orzeł Dębno.
A tego dzbana eNGie, to nie bierz na poważnie.
Czy ktoś zdołałby opisać jak wygląda sytuacja w Pradze? Jest tam jakiś podział na osiedla na styl polskich miast derbowych?
Nie ma tam czegos takiego jak w Polsce. Generalnie okolice stadionów należą do zainteresowanych a reszta wymieszana. W Pradze jak i w Czechach od kilku lat najsilniejsza jest Slavia.Oden2 pisze: 05.10.2025, 23:13 Czy ktoś zdołałby opisać jak wygląda sytuacja w Pradze? Jest tam jakiś podział na osiedla na styl polskich miast derbowych?
Jeśli już mówimy o ścisłym podziale miast derbowych to jak to wygląda w innych krajach? Z tych większych to Berlin się wydaje ściśle trzymać takiego podziału jaki znamy w Polsce, ale tam kwestia historii wchodzi w grę.
Ruch lewostronny jest dla lewaków
Czy Dzierżoniów to dalej Ruch Chorzow? Jak to sie w ogole stalo,ze miejscowosc tak oddalona od Gornego Slaska jest za Ruchem?
Przypadek.Lucymek pisze: 08.10.2025, 12:26 Czy Dzierżoniów to dalej Ruch Chorzow? Jak to sie w ogole stalo,ze miejscowosc tak oddalona od Gornego Slaska jest za Ruchem?
Jedna osoba z Dzierżoniowa miała rodzinę w jednym z FC Ruchu bodajże w Żorach. Akurat był okres że nie należeli do żadnej "rodziny" a ich relacje z Karkonoszami JG sie ochlodziły. Gdyby kuzyn jeździł na Żaboli to kierunek byłby inny.
W temacie żużlowym cisza więc zapytam tutaj. Jak sytuacja we Wschowie w Lubuskim?
Bylem w tym roku w Pradze. Nie wiem jak chuligańsko ale widoczne barwy tylko Sparty. Czy to pikniki, czy to pojedyńcze osoby lub grupki wyglądające bardziej kumato.siwy123 pisze: 06.10.2025, 09:26Nie ma tam czegos takiego jak w Polsce. Generalnie okolice stadionów należą do zainteresowanych a reszta wymieszana. W Pradze jak i w Czechach od kilku lat najsilniejsza jest Slavia.Oden2 pisze: 05.10.2025, 23:13 Czy ktoś zdołałby opisać jak wygląda sytuacja w Pradze? Jest tam jakiś podział na osiedla na styl polskich miast derbowych?
Dopisując jeszcze do twojego postu w temacie żużlowych to flaga Wschowa wisi jeszcze na meczach ZL.Baryła90s pisze: 09.10.2025, 15:24 W temacie żużlowym cisza więc zapytam tutaj. Jak sytuacja we Wschowie w Lubuskim?
A jaka sytuacja tam panuje to nie mam pojęcia.
Tez chyba na Chrobrego jezdzą ze Wchowy
Czy we Wschowie nie było przypadkiem FC Unii Leszno? Jak w ogóle teraz sytuacja wygląda w samym mieście pomiędzy Unią i Lechem? Lech ma swoje osiedla jakieś, czy są rozproszeni, ale gdy zbiorą sią do kupy, to stanowią moc?
Jedna Wschowa i taki miszmasz kibicowski? Drugie Jaworzno?
-
HalaMadrid06
A w Jaworznie jakie są fc? Mam na myśli takie powazne, nie 3osobowe. I jakies lokalne ekipy działają? Victoria? Szczakowianka?
Ruch & Wisła, Gks, Zagłębie.HalaMadrid06 pisze: 15.10.2025, 17:03 A w Jaworznie jakie są fc? Mam na myśli takie powazne, nie 3osobowe. I jakies lokalne ekipy działają? Victoria? Szczakowianka?
Ja jestem taki rocznik, że dla mnie Jaworzno to GKS, Zagłębie, Szczakowa, Ruch, Victoria, Pogoń, Wisła i może jeszcze jakaś inna ekipa.
Jeszcze na początku XXI wieku była grupa Widzewiaków, ktoś na pewno z ŁKS - były vlepki ŁKS FC Jaworzno, powstała też flaga Hutnika "Jaworzno", z takim dość bojowym nastawieniem (hasło i motyw).
Pogoń w Jaworznie to w głównej mierze J., stracona flaga jak nie dwie. Opisywane już to było w tym temacie.olek765 pisze: 15.10.2025, 17:23 Ja jestem taki rocznik, że dla mnie Jaworzno to GKS, Zagłębie, Szczakowa, Ruch, Victoria, Pogoń, Wisła i może jeszcze jakaś inna ekipa.
Tak z grubsza. Północno-zachodnia czesc to GKS. Centrum Ruch. Południowy-wschód Wisła.HalaMadrid06 pisze: 15.10.2025, 17:03 A w Jaworznie jakie są fc? Mam na myśli takie powazne, nie 3osobowe. I jakies lokalne ekipy działają? Victoria? Szczakowianka?
Plus lokalsi Victoria (tereny z Ruch/Wisła) i Szczakowa (tereny z Gks).
No i na północnych krańcach przy Sosnowcu grupka za Zagłębiem.
Plus jednostki Ksg, Widzew.
Czy kibice lokalnych klubów jak Victoria i Szczakowianka mają jakieś nazwijmy to nieformalne relacje z wyżej wymienionymi, tzn. czy np. kibice Victorii są bardziej pro Ruch / Wisła a ci drudzy bardziej pro GKS?oRt pisze: 15.10.2025, 19:40Tak z grubsza. Północno-zachodnia czesc to GKS. Centrum Ruch. Południowy-wschód Wisła.HalaMadrid06 pisze: 15.10.2025, 17:03 A w Jaworznie jakie są fc? Mam na myśli takie powazne, nie 3osobowe. I jakies lokalne ekipy działają? Victoria? Szczakowianka?
Plus lokalsi Victoria (tereny z Ruch/Wisła) i Szczakowa (tereny z Gks).
No i na północnych krańcach przy Sosnowcu grupka za Zagłębiem.
Plus jednostki Ksg, Widzew.
Szczakowianka to kilkanaście lat temu potrafiła naprawdę liczebny młyn wystawiać, na co wpływ miała gra w ekstraklasie i w pierwszej lidze, raczej nie kierowali swoich sympatii w jedną lub drugą stronę. Gdy nadeszły chudsze lata i niższe ligi, doszło do odpływu kibiców i pozostali najwierniejsi.
Nawet wypuścili vlepkę ze swoim liczebnym młynem z dawnych lat i hasłem " \G/dzie te/R\az jesteś kibicu?" z wyróżnionymi literami G i R (bez odwrócenia), sugerującą, że w późniejszych latach spora część dawnych bywalców ich młyna odpuściła zabawę w kibicowanie Szczakowiance i wybrała jedną lub drugą stronę.
Nawet wypuścili vlepkę ze swoim liczebnym młynem z dawnych lat i hasłem " \G/dzie te/R\az jesteś kibicu?" z wyróżnionymi literami G i R (bez odwrócenia), sugerującą, że w późniejszych latach spora część dawnych bywalców ich młyna odpuściła zabawę w kibicowanie Szczakowiance i wybrała jedną lub drugą stronę.
-
HalaMadrid06
Jak wygląda sytuacja w Cieszynie? Dziala ktoś tam na lokalnej drużynie lub jest tam jakis dzialajacy realnie FC?
Piast Cieszyn to trzymie z Bks Bielsko, ale są małe grupki za Ksg, Ruch, Gks, ZS, ale miasto raczej przypomina pustynie kibicowską niż jakieś mocno zorganizowane FC.HalaMadrid06 pisze: 17.10.2025, 19:15 Jak wygląda sytuacja w Cieszynie? Dziala ktoś tam na lokalnej drużynie lub jest tam jakis dzialajacy realnie FC?
Jak wygląda sytuacja w Prudniku? Wciąż fc Piasta Gliwice?
Taki fc Piasta, że na meczu z Odrą Opole, który siłą rzeczy był dla nich najbardziej prestiżowy nie było nikogo z Prudnika po stronie Piasta. Info z fb Piasta
Polonia Bydgoszcz posiada jeszcze jakieś swoje rejony w Bydgoszczy?
-
trzecigarnitur
Nie mają nawet pół ulicy.Północ86 pisze: 06.11.2025, 20:35 Polonia Bydgoszcz posiada jeszcze jakieś swoje rejony w Bydgoszczy?
To gdzie mieszkaja?
Złote cytaty filozofów po łacinie obejmują sentencje takie jak
Cogito, ergo sum (René Descartes), Errare humanum est (błędem jest ludzką rzeczą) i Faber est quisque suae fortunae (każdy jest kowalem własnego losu), które odzwierciedlają mądrość starożytną i nowożytną.
Cogito, ergo sum (René Descartes), Errare humanum est (błędem jest ludzką rzeczą) i Faber est quisque suae fortunae (każdy jest kowalem własnego losu), które odzwierciedlają mądrość starożytną i nowożytną.
Są porozrzucani po całym mieście. Dzielnicy żadnej swojej nie mają.
W Częstochowie poza Rakowem jest jeszcze jakaś aktywna grupa kibicowska czy miasto już 100% Raków?
Kiedyś były ekipy siatkarskie i żużlowe. To i tak nie zmieniało tego, że Raków wiódł prym. Do tego tego jeszcze FC Widzewa i chyba kiedyś Lecha (lata temu widziałem na Bułgarskiej flagę "Częstochowa".Północ86 pisze: 12.11.2025, 00:04 W Częstochowie poza Rakowem jest jeszcze jakaś aktywna grupa kibicowska czy miasto już 100% Raków?
Wiem, że lata temu działało tam kilka ekip. Myślałem że aktualnie już tylko Raków a na marszu pojawił się Włókniarz z flagą i stąd to pytanieeNGie pisze: 12.11.2025, 13:37Kiedyś były ekipy siatkarskie i żużlowe. To i tak nie zmieniało tego, że Raków wiódł prym. Do tego tego jeszcze FC Widzewa i chyba kiedyś Lecha (lata temu widziałem na Bułgarskiej flagę "Częstochowa".Północ86 pisze: 12.11.2025, 00:04 W Częstochowie poza Rakowem jest jeszcze jakaś aktywna grupa kibicowska czy miasto już 100% Raków?
Jak wygląda sytuacja w Żyrardowie? Aktywniejszy fc Widzewa czy Legii?
-
marek_marecki
Oficjalnie w Częstochowie widoczny tylko Raków, reszta to niewychylające się podziemiePółnoc86 pisze: 12.11.2025, 14:16Wiem, że lata temu działało tam kilka ekip. Myślałem że aktualnie już tylko Raków a na marszu pojawił się Włókniarz z flagą i stąd to pytanieeNGie pisze: 12.11.2025, 13:37Kiedyś były ekipy siatkarskie i żużlowe. To i tak nie zmieniało tego, że Raków wiódł prym. Do tego tego jeszcze FC Widzewa i chyba kiedyś Lecha (lata temu widziałem na Bułgarskiej flagę "Częstochowa".Północ86 pisze: 12.11.2025, 00:04 W Częstochowie poza Rakowem jest jeszcze jakaś aktywna grupa kibicowska czy miasto już 100% Raków?
JRT'11Re: Jak wygląda sytuacja w ?
Włókniarz też "ekipa" na wymarciu od lat chyba co, zdarzy się ktoś w barwach?