Hutnicze pisze: 05.11.2025, 19:44
Widać słabo się rozglądałeś.
Choćby na Szewskiej była wtedy imprezowania z naszymi chłopakami na bramce.
Źle się może wyraziłem...no z postu Nowohucianie1950 myslałem że podzielił bramki po 33 procent..
Mój błąd przyznaje racje, ale dobrze wiesz że w skali Krakowa ilu tka naprawdę stało a ilu kibicowało i jeździło na mecze ?
P.S. Nowohucianie1950 bardzo solidne wpisy i szanuje się takich użytkowników.
To jak to jest w końcu na Wiśle? Jest Wisła Devils i dodatkowo Ferajna czy Devils to już jakieś ochłapy starszych co się ostali + część zrobiła się nieaktywna i na czoło wysuwa się Młoda Ferajna?
Soczek01 pisze: 05.11.2025, 22:35
To jak to jest w końcu na Wiśle? Jest Wisła Devils i dodatkowo Ferajna czy Devils to już jakieś ochłapy starszych co się ostali + część zrobiła się nieaktywna i na czoło wysuwa się Młoda Ferajna?
Soczek01 pisze: 05.11.2025, 22:35
przyjdz na mecz pod gniazdo zapytaj i sie dowiesz
Z całym szacunkiem beż sensu odpowiedź.
Też mnie najnormalniej w świecie ciekawi sytuacja między Devilsami a Ferajną.
Wisla Devils za czasów WSH była w zawieszeniu czy brała udział w akcjach?
Hutnicze pisze: 05.11.2025, 19:44
Widać słabo się rozglądałeś.
Choćby na Szewskiej była wtedy imprezowania z naszymi chłopakami na bramce.
Źle się może wyraziłem...no z postu Nowohucianie1950 myslałem że podzielił bramki po 33 procent..
Mój błąd przyznaje racje, ale dobrze wiesz że w skali Krakowa ilu tka naprawdę stało a ilu kibicowało i jeździło na mecze ?
P.S. Nowohucianie1950 bardzo solidne wpisy i szanuje się takich użytkowników.
Tak oczywiscie w moim wpisie nie chodzilo mi o to ze bramki byly podzielone po rowno bo to sie zmienialo, ale faktem jest ze bramki byly podzielone i w obrebie rynku bylo to respektowane.
A moj wpis w odpowiedzi do uzytkownia mial w glownej mierze zwrocic uwage, na fakt ze sprawy 'na miescie' a sprawy kibicowskie oczywiscie sie przeplataja i biegna do siebie rownolegle, ale nie pokrywaja sie jeden do jednego.
Bo kolega tam wyzej sugerowal, ze jak dzisiaj na bramce stoi HKS i KSC to miedzy nimi jest zgoda, a przeciez kilka lat temu byl okres, w ktorym nikt z Hutnika nie stal, byli tylko Wislacy i Pasiacy. Idac jego logika Wisla wowczas miala uklad chuliganski z Cracovia na Hutnika :)
Widze, że normalny chłop jesteś i przede wszystkim wydajesz sie byc obiektywny, zatem mam pytanie - ciekawi mnie jakie masz zdanie jako osoba w pewnym stopniu niezależna, na temat kto na chwile obecną w NH jest silniejszy, w sensie kto ma lepszą, liczniejszą i bardziej aktywną załoge Wisła czy Cracovia ? Jak to wygląda okiem kibica Hutnika.
Widze, że normalny chłop jesteś i przede wszystkim wydajesz sie byc obiektywny, zatem mam pytanie - ciekawi mnie jakie masz zdanie jako osoba w pewnym stopniu niezależna, na temat kto na chwile obecną w NH jest silniejszy, w sensie kto ma lepszą, liczniejszą i bardziej aktywną załoge Wisła czy Cracovia ? Jak to wygląda okiem kibica Hutnika.
Moim zdaniem zdecydowanie Wisla. Pasy w mocnym kryzysie jesli chodzi o Hute.
Natomiast w calym Krakowie to juz zupelnie inna bajka.
Foremny pisze: 08.11.2025, 03:32
Czy na takiej NH dochodzi do starć na łapy, czy tylko ganianka i pokazówka? Według mnie Hutnik najlepsza ekipa jeśli chodzi o bitke, co sądzita?
Kibicowskie starcia na Hucie jak i w całym Krakowie to raczej na sprzęt. Zdarzy się od czasu do czasu starcie na łapy, ale to raczej nie kibicowskie. Teraz atrybuty chuligana to maczeta plus gaz.
No dobra młynowy Wisły ma klopoty bo został zdemaskowany jaki ważny agent gumsow z NH, okazało się że jego dziadek chował świnie w mogile i on ma gumsa we krwi.
R1908 pisze: 10.11.2025, 21:10
Na meczu brak flagi UW.
Doping prowadziła MF, UW brak i po tym, co się niesie po sektorze największych fanatyków, to jeśli to się powtórzy, to na trybunach będzie problem, bo mnóstwo ludzi nie wyobraża sobie zmiany gniazdowego.
R1908 pisze: 10.11.2025, 21:10
Na meczu brak flagi UW.
Doping prowadziła MF, UW brak i po tym, co się niesie po sektorze największych fanatyków, to jeśli to się powtórzy, to na trybunach będzie problem, bo mnóstwo ludzi nie wyobraża sobie zmiany gniazdowego.
Ale nie zacytowałeś żadnego mojego "guru", bo też żadnego nie mam, tylko tu - na k.net - leonidasa88 (który napisał do kogoś innego). Bez związku z tym, co on napisał. To nie jest skomplikowane. Co do Szachtara - już nie pamiętam, kto z Wisły to pisał, ale były głosy, że "Legia się obsra i nie przyjedzie". Tak, jakby w dzisiejszych czasach na zorganizowanych większych wyjazdach rutynowo coś się działo. No, nie. Ale plandekę napiąć trzeba, bo inaczej Żuk nie pojedzie :) A co ta Wisła zrobiła? To, co zwykle jeżeli chodzi o Legię. Od jakichś 20 lat, jak nie lepiej.
ts06 pisze: 22.11.2025, 01:50
A czy musi być 'głowa'? . Ty człowieku nawet nie zdajesz sobie ile osób w Krakowie, po obu stronach, cudem uniknęło śmierci.
Jak wykluczać Wisłę, to Grabiszyńska, tam nie było żadnej okoliczności łagodzącej. A teraz tym konfidendtwem, bo jak inaczej to można nazwać. Tylko scementowaliście Ekipe. Która była totalnie posypana. Gratulacje;).
Rozumiem PTSD po okolicznościach powstania WRWE i 60. Ciągłe powtarzanie tekstów o konfidenctwie kolejny rok jakoś nie przynosi wam jednak ulgi. I nie przyniesie, bo wszyscy zainteresowani wiedzą jak jest :) Ekipa "scementowana"? Może przeczytaj sobie jeszcze raz choćby ostatnie strony tego tematu. No i ostatnie. Naprawdę zabawnie wygląda przekonywanie samych siebie, że "my" coś zrobiliśmy, a ludzue w Polsce nie myślą. Ogólnie, luz :)