Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
Bananowiec
Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Teraz już nie hipotetycznie ,jaki Patus taka odpowiedź,bez odbioru idioto.
O ku***Prawo i pięść pisze: 02.11.2025, 14:27 Do Hutnika należy mieć szacunek, że pomimo mizerii piłkarskiej ciągle dobrze się trzymają i trwają przy swoim klubie. Druga kwestia, że przecież mają jeszcze dwóch wrogów, którzy ich otaczają praktycznie z każdej strony. To, że obecnie wrogiem numer 1 jest Wisła wynika pewnie z faktu, że to Wisły jest więcej w Hucie i mają z nimi więcej styczności. Cracovii w Hucie jest mniej, więc skupieni są bardziej na walce z Wisłą i nie zaprzątają sobie aż tak głowy Hutnikiem. No ale jak by przyszło co do czego to raczej piątek zbijać nie będą.

O czym Wy w ogóle pierdolicie? Bo już się pogubiłem...A co do pytania gościa który został oskarżony bycie policjantem, to tak są osoby z WSH...łoł, i wiecie co...MF nie miała i nie ma z inną frakcją kosy. Najgorsze jest to że MF to nie tylko Huta..łooł. A Ci wszyscy mądrzy, wpadnijcie to Krakowa, jako rodowity Krakus, muszę potwierdzić że jest to inne miasto niż 20 lat temu, Zapraszam, może wpadniecie też pod kasy i na jakiś mecz. Najlepiej wyjazd. Jesteście anonimami więc jaka przeszkoda?
No dawać leszcze, wpadnijcie pod kasy albo na wyjazd. Jesteśmy tacy słabi? To śmiało! Wpadajcie przy setkach psów pod kasy lamusy! Wisła was boli, bo chodzi nas 30k i jest tam masa młodzieży z ktorej niebawem wyklują się następcy WSH. Trzeba tylko trochę poczekać i wszystkim wam utrzemy nosa łachudry!
nie zapędzaj się tak;)
A wy wszystkie dzbany, działające z policją, klubem, byle to tylko Wisła nie weszła. Wiecie kto był taką pierwszą ofiarą?. No gość z Pogoni i słynne 1-0 na Kałuży. I ta ekipa, wiedząca jak Wisła działa/działała, ma z nią generalnie dobre układy. z tymi ku*** nożownikami. Z tego co pamiętam, to oni byli nawet na naszych sektorach, lata temu jak remontowali stadion. Bo wiedzą że jak wyjdziesz do kolesia ze sprzętem, to nie masz szans. To jest czarno - biała sytuacja. Wisła straciła przynajmniej 3 lata, bo nie była w stanie odpowiedzieć na taką presje jaką wywoływała sąsiadka. Dopiero te gówniarze z miśkiem na czele, zaczęli dawać opór, a ponad dekadę później, można napisać że prześcignęli 'mistrza'. Niech każdy dzban pomyśli i się dowie, bez sprzętu, nie było by Wisły w Krakowie. Pomijam ostatnią sprawę, bo to co wasi decyzyjni zrobili i dalej próbują zrobić, to największy fikołek jaki znam, chyba 2 ofiary były, z tego obaj chyba ze zgód sąsiadki. Jak można było Wisłe wykluczyć, to po Grabszyńskiej , bo tam nie ma usprawiedliwienia, ale to się rozmyło. Teraz to jest jakiś żart, sąsiadka się śmieje, ale z drugiej strony taka banicja cementuje.
Ode mnie wszystko.
A wy wszystkie dzbany, działające z policją, klubem, byle to tylko Wisła nie weszła. Wiecie kto był taką pierwszą ofiarą?. No gość z Pogoni i słynne 1-0 na Kałuży. I ta ekipa, wiedząca jak Wisła działa/działała, ma z nią generalnie dobre układy. z tymi ku*** nożownikami. Z tego co pamiętam, to oni byli nawet na naszych sektorach, lata temu jak remontowali stadion. Bo wiedzą że jak wyjdziesz do kolesia ze sprzętem, to nie masz szans. To jest czarno - biała sytuacja. Wisła straciła przynajmniej 3 lata, bo nie była w stanie odpowiedzieć na taką presje jaką wywoływała sąsiadka. Dopiero te gówniarze z miśkiem na czele, zaczęli dawać opór, a ponad dekadę później, można napisać że prześcignęli 'mistrza'. Niech każdy dzban pomyśli i się dowie, bez sprzętu, nie było by Wisły w Krakowie. Pomijam ostatnią sprawę, bo to co wasi decyzyjni zrobili i dalej próbują zrobić, to największy fikołek jaki znam, chyba 2 ofiary były, z tego obaj chyba ze zgód sąsiadki. Jak można było Wisłe wykluczyć, to po Grabszyńskiej , bo tam nie ma usprawiedliwienia, ale to się rozmyło. Teraz to jest jakiś żart, sąsiadka się śmieje, ale z drugiej strony taka banicja cementuje.
Ode mnie wszystko.
-
w miare kumaty
I po raz kolejny: bo to nie my, to Cracovia. Od Faraona minęło ponad 30 lat. Oczywiście Pogoń pamięta, ale czasy były zupełnie inne sprzęt był wszechobecny (mimo, że nie ostry) - zdarzały się rakietnice, koltajle Mołotowa, kamionki były standardem, podobnie jak używanie brech i pasów. Wy zabiliście Mariego, Małpę i Złodzieja. Po Grabiszyńskiej (w dużym uproszczeniu) był pakt poznański - do którego nie przystąpiliście ani Wy, ani Cracovia. Potem był Małpą, Człowiek, era WSH - szybka wymiana zgód + Marsylia, następnie oświadczenie o nieużywaniu sprzętu. Rozprucie się WSH, kontynuacja ich polityki i śmierć Złodzieja. A oświadczenie o nieużywaniu sprzętu? Nieważne, przecież to WSH, a nie my. Dobrze, że tam klamek nie mieliście pod ręką, bo przecież flag broni się za wszelką cenę - nieprawdaż?
Kolego żyjesz w jakimś dziwnym świecie, nie od dziś wiadomo że nie jedna ekipa do obrony swoich flaga ma ostry sprzęt w razie w a nawet zdarzały się sytuacje że w bagażnikach była broń palna, ale to trzeba orientować się w świecie żeby takie rzeczy wiedzieć a nie ślepo wierzyć w jakieś zasady i krzyczenie w narracji jaka to Wisła zła i nie dobra a inni tacy honorowi śmiechu wartew miare kumaty pisze: 03.11.2025, 01:08 I po raz kolejny: bo to nie my, to Cracovia. Od Faraona minęło ponad 30 lat. Oczywiście Pogoń pamięta, ale czasy były zupełnie inne sprzęt był wszechobecny (mimo, że nie ostry) - zdarzały się rakietnice, koltajle Mołotowa, kamionki były standardem, podobnie jak używanie brech i pasów. Wy zabiliście Mariego, Małpę i Złodzieja. Po Grabiszyńskiej (w dużym uproszczeniu) był pakt poznański - do którego nie przystąpiliście ani Wy, ani Cracovia. Potem był Małpą, Człowiek, era WSH - szybka wymiana zgód + Marsylia, następnie oświadczenie o nieużywaniu sprzętu. Rozprucie się WSH, kontynuacja ich polityki i śmierć Złodzieja. A oświadczenie o nieużywaniu sprzętu? Nieważne, przecież to WSH, a nie my. Dobrze, że tam klamek nie mieliście pod ręką, bo przecież flag broni się za wszelką cenę - nieprawdaż?
Uha ha nasza żmija zła...Zmija88 pisze: 02.11.2025, 23:04 No dawać leszcze, wpadnijcie pod kasy albo na wyjazd. Jesteśmy tacy słabi? To śmiało! Wpadajcie przy setkach psów pod kasy lamusy! Wisła was boli, bo chodzi nas 30k i jest tam masa młodzieży z ktorej niebawem wyklują się następcy WSH. Trzeba tylko trochę poczekać i wszystkim wam utrzemy nosa łachudry!
-
WieszWięcej
Wisła zbojkotowała również wyjazd do Głogowa, że taka marna frekwencja?
-
w miare kumaty
Broń palna może w bagażnikach i była, ale nigdy nie była użyta w sytuacjach kibicowskich. Z tego co pamiętam to gazowki dawno temu poszły w ruch, ale te sytuacje można policzyć na palcach. Szczerze mówiąc myślałem, że za czasów WSH wreszcie wróci normalność (oświadczenie), bo wszystko w tym kierunku zmierzało - zapewne pod wpływem Ruchu.Galileusz pisze: 03.11.2025, 05:05 Kolego żyjesz w jakimś dziwnym świecie, nie od dziś wiadomo że nie jedna ekipa do obrony swoich flaga ma ostry sprzęt w razie w a nawet zdarzały się sytuacje że w bagażnikach była broń palna, ale to trzeba orientować się w świecie żeby takie rzeczy wiedzieć a nie ślepo wierzyć w jakieś zasady i krzyczenie w narracji jaka to Wisła zła i nie dobra a inni tacy honorowi śmiechu warte
-
Taksepatrze
Ten argument, że od Faraona minelo juz 30 lat lubie najbardziej, ale przypisywanie patronu i literki G przed TS mimo ze bylo to jeszcze duzo dawniej temu, to juz jest ok :) Albo inaczej, wszystkie uroczystosci upamietniajace wszelakie historie zapewne obchodzisz jeden z drugim z wypiekami na twarzy, ale to, że Cracovia pierwsza latala ze sprzetem, pierwsza go wprowadzila i pierwsza zamordowała kibica, to juz przedawnione i stare czasy - nie liczy sie. Uwielbiam te podwojne standardy :) Dobrze, ze coraz wiecej ludzi zaczyna to dostrzegać. Powiedz jeden z drugim komuś z Pogoni, że 30 lat temu to juz c***, zapomnijmy o sprawie. Ciekaw jestem reakcji.
-
bez-napinki
Jaka liczba by cię usatysfakcjonowała?WieszWięcej pisze: 03.11.2025, 08:11 Wisła zbojkotowała również wyjazd do Głogowa, że taka marna frekwencja?
Zapewne... to ty nie masz pojęcia o czym piszesz.w miare kumaty pisze: 03.11.2025, 12:14Broń palna może w bagażnikach i była, ale nigdy nie była użyta w sytuacjach kibicowskich. Z tego co pamiętam to gazowki dawno temu poszły w ruch, ale te sytuacje można policzyć na palcach. Szczerze mówiąc myślałem, że za czasów WSH wreszcie wróci normalność (oświadczenie), bo wszystko w tym kierunku zmierzało - zapewne pod wpływem Ruchu.Galileusz pisze: 03.11.2025, 05:05 Kolego żyjesz w jakimś dziwnym świecie, nie od dziś wiadomo że nie jedna ekipa do obrony swoich flaga ma ostry sprzęt w razie w a nawet zdarzały się sytuacje że w bagażnikach była broń palna, ale to trzeba orientować się w świecie żeby takie rzeczy wiedzieć a nie ślepo wierzyć w jakieś zasady i krzyczenie w narracji jaka to Wisła zła i nie dobra a inni tacy honorowi śmiechu warte
Oświadczenie WSH było w 2014 a układ z Ruchem przybili w 2016.
Widzę, że klej mocno trzepie po bani. Wyklują się następcy wsh? Tylko uważajcie, żeby się masowo nie ''rozdupcyli''. Skoro następcy to do czegoś to zobowiązuje.Zmija88 pisze: 02.11.2025, 23:04 No dawać leszcze, wpadnijcie pod kasy albo na wyjazd. Jesteśmy tacy słabi? To śmiało! Wpadajcie przy setkach psów pod kasy lamusy! Wisła was boli, bo chodzi nas 30k i jest tam masa młodzieży z ktorej niebawem wyklują się następcy WSH. Trzeba tylko trochę poczekać i wszystkim wam utrzemy nosa łachudry!
Więc chodź pomaluj mój świat na żółto i na niebiesko...
-
Taksepatrze
Jak na moje to nie żadne używki, tylko odpisujesz na sarkastyczno-szyderczy post ;)
-
Nowohucianie1950
Kolego, powiedz mi w takim razie czy w czsasach gdy bramki byly podzielone na wszystkie 3 krakowskie kluby (jakies 15 lat temu gdy WSH juz dziaalo w najlepsze) to swiadczylo to o sile Wisly czy jej slabosci ? Po prostu osoby z tamtych lat na Wisle juz nie dzialaja, a z tym, ktorzy sa teraz nikt sie na miescie nie liczy.Bananowiec pisze: 02.11.2025, 10:17 skoro żydy i hutnik są takie mocne a Wisła taka słaba ,to po co wam ten nieoficjalny pakt i na bramkach i w interesach i w lataniu po hucie,chodź coś tam już zaczyna zgrzytać np na oświecenia.Odpowiedz jest prosta ,każda z tych ekip pojedynczo jest słabsza ,dlatego wybrała cichy układ bo ani żydy same nie utrzymały by bramek,ani hutnik gdyby Wisła się na nich tylko skupiła nie przetrwał by tego.Wyobrazmy sobie hipotetycznie że nie ma między nimi cichego układu a nienawiść jak przeciwko Wiśle,śmiem twierdzić że Żydów za chwile by w hucie nie było bo jest to najsłabsza ekipą w hucie i żyje tylko dzięki hutnikowi.
Ale zeby byc obiektywnym, to nie jest tak, ze Wisla nie ma konkretnych osob.Maja i to mnostwo, ale te osoby z roznych powodow po prostu nie beda juz dla Wisly latac i dlatego na czolo wysuwa sie MF, z ktorej jednak wiecej osob sie smieje niz boi.Umowmy sie, ta ekipka jeszcze z 10 lat temu na Wisle to by mogla robic grafy na osiedlu i sie nie wychylac, a nie kreowac na grupe trzymajaca wladze.
Decyzje, ktore podjela gora Wisly zdusila potencjal , ktory mielsicie te 10-15 lat temu. Wtedy byla u was zajawka na treningi i gdyby ona pozostala to dzisiaj sytuacja wygladala by diametralnie inaczej, ale podjeto decyzje ze kariery beda robic 60kg zolnierze z gazem w reku.
Takiego pokolenia, jakie bylo te nascie lat temu juz nie bedzie i wiedza o tym wszystkie 3 krakowskie ekipy.Skonczyl sie wyz demograficzny i skonczyly sie czasy, w ktorych bieganie po osiedlu jest dla kogos atrakcyjne i dlatego teraz w Krk mamy wyspy pojedynczych osiedli, gdzie jest grupa powiedzmy 10 aktywnych osob, a reszta to pustynie.Huta tutaj ze wzgledu na swoj klimat sie wybija bo tych osob jest po prostu procentowo najwiecej.
Hutnik Nowa Huta
Nowohucianie1950 pisze: 05.11.2025, 08:47.Skonczyl sie wyz demograficzny i skonczyly sie czasy, w ktorych bieganie po osiedlu jest dla kogos atrakcyjne i dlatego teraz w Krk mamy wyspy pojedynczych osiedli, gdzie jest grupa powiedzmy 10 aktywnych osob, a reszta to pustynie.Huta tutaj ze wzgledu na swoj klimat sie wybija bo tych osob jest po prostu procentowo najwiecej.
w końcu ktoś to zauważył, dlatego mówienie że gdzieś ktoś rządzi myśląc kategoriami przełomu wieków , kiedy na bliższe wyjazdy z każdego wiślackiego osiedla jechało po 70-80 osób w dzisiejszych realiach jest bezsensu
-
factoryproject
Powiedz mi bo 15 lat temu jeszcze jeździłem na mecze i działalem ultrasowsko( nie piszę o bramkach i interesach)
To kiedy bramki w Krakowie były podzielone na 3 ?
A jak już były to miedzy Wisłę, Cracovie i niezależna ekipę bramkarzy o czym świadczy pocięcie jednego ważniejszego z JG.
Kiedy to Hutnik miał kogoś na bramkach, jak stały czasem osoby z FC Wisły i Cracovii...
Przecież każdy wiedział do którego klubu iść w swoich barwach...
A jeśli nie mam racji to powiedz mi gdzie stały osoby z Hutnika bo te najlepsze kluby zdecydowanie obstawiała Wisła i Cracovia a był czas że żaden z krakowskich klubów do pewnych klubów też nie miał szansy postawić bramki
Widać słabo się rozglądałeś.
Choćby na Szewskiej była wtedy imprezowania z naszymi chłopakami na bramce.
TYLKO HUTNIK
http://nh2010.pl
http://nh2010.pl
-
factoryproject
Źle się może wyraziłem...no z postu Nowohucianie1950 myslałem że podzielił bramki po 33 procent..Hutnicze pisze: 05.11.2025, 19:44 Widać słabo się rozglądałeś.
Mój błąd przyznaje racje, ale dobrze wiesz że w skali Krakowa ilu tka naprawdę stało a ilu kibicowało i jeździło na mecze ?
P.S. Nowohucianie1950 bardzo solidne wpisy i szanuje się takich użytkowników.
To jak to jest w końcu na Wiśle? Jest Wisła Devils i dodatkowo Ferajna czy Devils to już jakieś ochłapy starszych co się ostali + część zrobiła się nieaktywna i na czoło wysuwa się Młoda Ferajna?
-
obserwator17
przyjdz na mecz pod gniazdo zapytaj i sie dowieszSoczek01 pisze: 05.11.2025, 22:35 To jak to jest w końcu na Wiśle? Jest Wisła Devils i dodatkowo Ferajna czy Devils to już jakieś ochłapy starszych co się ostali + część zrobiła się nieaktywna i na czoło wysuwa się Młoda Ferajna?
Z całym szacunkiem beż sensu odpowiedź.obserwator17 pisze: 06.11.2025, 18:11przyjdz na mecz pod gniazdo zapytaj i sie dowieszSoczek01 pisze: 05.11.2025, 22:35 To jak to jest w końcu na Wiśle? Jest Wisła Devils i dodatkowo Ferajna czy Devils to już jakieś ochłapy starszych co się ostali + część zrobiła się nieaktywna i na czoło wysuwa się Młoda Ferajna?
Też mnie najnormalniej w świecie ciekawi sytuacja między Devilsami a Ferajną.
Wisla Devils za czasów WSH była w zawieszeniu czy brała udział w akcjach?
-
StanisławAnioł
"kibic z dala, się nie wpierdala"
-
Taksepatrze
Ostr,
Zalezy o ktorych czasach mowisz. Jezeli o początkach obu ekip, to masz moją odpowiedz na poprzedniej stronie. Przewin sobie.
Zalezy o ktorych czasach mowisz. Jezeli o początkach obu ekip, to masz moją odpowiedz na poprzedniej stronie. Przewin sobie.
-
Nowohucianie1950
Tak oczywiscie w moim wpisie nie chodzilo mi o to ze bramki byly podzielone po rowno bo to sie zmienialo, ale faktem jest ze bramki byly podzielone i w obrebie rynku bylo to respektowane.factoryproject pisze: 05.11.2025, 22:30Źle się może wyraziłem...no z postu Nowohucianie1950 myslałem że podzielił bramki po 33 procent..Hutnicze pisze: 05.11.2025, 19:44 Widać słabo się rozglądałeś.
Mój błąd przyznaje racje, ale dobrze wiesz że w skali Krakowa ilu tka naprawdę stało a ilu kibicowało i jeździło na mecze ?
P.S. Nowohucianie1950 bardzo solidne wpisy i szanuje się takich użytkowników.
A moj wpis w odpowiedzi do uzytkownia mial w glownej mierze zwrocic uwage, na fakt ze sprawy 'na miescie' a sprawy kibicowskie oczywiscie sie przeplataja i biegna do siebie rownolegle, ale nie pokrywaja sie jeden do jednego.
Bo kolega tam wyzej sugerowal, ze jak dzisiaj na bramce stoi HKS i KSC to miedzy nimi jest zgoda, a przeciez kilka lat temu byl okres, w ktorym nikt z Hutnika nie stal, byli tylko Wislacy i Pasiacy. Idac jego logika Wisla wowczas miala uklad chuliganski z Cracovia na Hutnika :)
Hutnik Nowa Huta
-
Taksepatrze
Nowohucianie,
Widze, że normalny chłop jesteś i przede wszystkim wydajesz sie byc obiektywny, zatem mam pytanie - ciekawi mnie jakie masz zdanie jako osoba w pewnym stopniu niezależna, na temat kto na chwile obecną w NH jest silniejszy, w sensie kto ma lepszą, liczniejszą i bardziej aktywną załoge Wisła czy Cracovia ? Jak to wygląda okiem kibica Hutnika.
Widze, że normalny chłop jesteś i przede wszystkim wydajesz sie byc obiektywny, zatem mam pytanie - ciekawi mnie jakie masz zdanie jako osoba w pewnym stopniu niezależna, na temat kto na chwile obecną w NH jest silniejszy, w sensie kto ma lepszą, liczniejszą i bardziej aktywną załoge Wisła czy Cracovia ? Jak to wygląda okiem kibica Hutnika.
-
Nowohucianie1950
Moim zdaniem zdecydowanie Wisla. Pasy w mocnym kryzysie jesli chodzi o Hute.Taksepatrze pisze: 07.11.2025, 10:04 Nowohucianie,
Natomiast w calym Krakowie to juz zupelnie inna bajka.
Hutnik Nowa Huta
-
Taksepatrze
Dzieki za odp. Pozdrawiam.
Czy na takiej NH dochodzi do starć na łapy, czy tylko ganianka i pokazówka? Według mnie Hutnik najlepsza ekipa jeśli chodzi o bitke, co sądzita?
Kibicowskie starcia na Hucie jak i w całym Krakowie to raczej na sprzęt. Zdarzy się od czasu do czasu starcie na łapy, ale to raczej nie kibicowskie. Teraz atrybuty chuligana to maczeta plus gaz.Foremny pisze: 08.11.2025, 03:32 Czy na takiej NH dochodzi do starć na łapy, czy tylko ganianka i pokazówka? Według mnie Hutnik najlepsza ekipa jeśli chodzi o bitke, co sądzita?
Hutnik też gania ze sprzętem?
protektormalopolska pisze: ↑Nikt tu z Zagłębia czy Bielska nie lamentuje
protektormalopolska pisze: ↑to wybrali ostra ekipę i teraz lament
protektormalopolska pisze: ↑to wybrali ostra ekipę i teraz lament
Też musieli przyjąć takie zasady gry.
-
WieszWięcej
Czy były wspólne wrzuty na Cracovię podczas meczu Wisła - Polonia?
Bo na Legię na to nawet nie pytam.
-
obserwator17
pozdrowień dla Elany nie było... :DWieszWięcej pisze: 08.11.2025, 17:41 Czy były wspólne wrzuty na Cracovię podczas meczu Wisła - Polonia?
Na Wiśle znowu jakiś konflikt, że gniazdowego pogonili?
A to taka słaba zgoda/układ czy c*** wie jak to nazwać bo janki śpiewają, szaliczki łączone robią, że nie poinformowali?
-
obserwator17
Poczytaj o zdaniach współrzędnie złożonych to poznasz polski
Ponoć w******* dostał od swoich ale za co to nie wiadomo bo różne wersje krążą.