Nie wiem jak oceni skakanie po głowach i napierdalanie sprzętem, ale najprawdopodobniej okradania puchy już nie przebaczy
11 Listopada Marsz Niepodległości Warszawa
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
katanaczio
Re: 11 Listopada Marsz Niepodległości Warszawa
Ty jesteś zapewne tym co jeździ na Chealse. Skoro wstydzisz się przyznać komu kibicujesz, do tego wychwalasz ciągle angielską scenę:)navijaci88 pisze: 15.11.2025, 15:03Te wyjazdy to pewnie na Lechię i Górnik, a na Chelsea zabrakło biletu ;)kivloff pisze: 15.11.2025, 14:11Kilkanaście lat chodzę na Legię, mam trzycyfrową liczbę wyjazdów i nigdy, ale to przenigdy nie spotkałem na Żylecie kogokolwiek, kto by był równie popierdoloną postacią, za jaką ty i te inne konta się przedstawiacie. Popierdoloną w sensie chodzenia na mecze, interesowania się kibicowskim światkiem i jednocześnie "piętnującą" to że kibole sprzedają narkotyki, że do biletów są doklejki, że panuje jakiś ruch poparcia redystrybucji publicznych pieniędzy w stadiony i że panuje "udawany" patriotyzm. Jak się widzi rzeczywistość, to ta wasza opowieść jest sztuczna do porzygu.
Są osoby, które to piętnują, ale siedzą cicho ... Nie kupują pamiątek z innych źródeł niż klub, nie wrzucają do żadnych puch, a niektórzy kompletnie odpuszczają temat, chodzą na jakieś okręgówki albo jeżdżą na mecze za granicę.
-
navijaci88
Nie wychwalam non stop angielskiej sceny, szczególnie krytyczny jestem do Premier League, ale jeżeli ktoś piszę, że Anglia się skończyła, że nie chcemy drugiej Anglii to niestety nie zgodzę się z tym. W IV-V lidze jest sporo ekip, które jeżdżą na wyjazdy w 1000 osób i więcej, nawet mając obok siebie w promieniu 50-100 km duże kluby. U nas małe kluby są fan clubami, przystawkami, lokalny patriotyzm to bujda, a kluby z 2/3 ligi jak ŁKS czy Zagłębie Sosnowiec tłumaczą frekwencję wynikami, ale jak będzie ekstraklasa to ludzie przyjdą, więc warto utrzymywać z pieniędzy podatników wielkie stadiony. Porównaj to do Anglii np Sheffield Wednesday czy Schalke z Niemiec, gdzie regularnie chodzi 60 tys, a na wyjazdy jeżdżą tysiące fanów jak brzmią tłumaczenia, że wyniki słabe... Przecież te hasła "Gdyby interesowała nas piłka, zostalibyśmy piłkarzami" albo "c*** z wynikami XXX jesteśmy z Wami" brzmią w tym przypadku groteskowo. Kilka meczy w plecy i kibice się obrażają, protestują, rozbierają piłkarzy. W Polsce najważniejsze, że banda jest, że Anglicy czy takie Schalke zostanie rozjechane w 20 sekund, więc nie trzeba chodzić na mecze. Wszystkich podniecających się Anglią lat 80 od razu mogę poinformować, że dzisiejsze polskie ekipy również by się po nich przejechały. Po prostu wtedy chodziło na mecze dużo przećpanej patologii i liczbowo wszystkich tłamsili, o żadnych 20x20 i sportowcach nie było mowy.Amok-rts pisze: 16.11.2025, 09:21Ty jesteś zapewne tym co jeździ na Chealse. Skoro wstydzisz się przyznać komu kibicujesz, do tego wychwalasz ciągle angielską scenę:)navijaci88 pisze: 15.11.2025, 15:03Te wyjazdy to pewnie na Lechię i Górnik, a na Chelsea zabrakło biletu ;)kivloff pisze: 15.11.2025, 14:11Kilkanaście lat chodzę na Legię, mam trzycyfrową liczbę wyjazdów i nigdy, ale to przenigdy nie spotkałem na Żylecie kogokolwiek, kto by był równie popierdoloną postacią, za jaką ty i te inne konta się przedstawiacie. Popierdoloną w sensie chodzenia na mecze, interesowania się kibicowskim światkiem i jednocześnie "piętnującą" to że kibole sprzedają narkotyki, że do biletów są doklejki, że panuje jakiś ruch poparcia redystrybucji publicznych pieniędzy w stadiony i że panuje "udawany" patriotyzm. Jak się widzi rzeczywistość, to ta wasza opowieść jest sztuczna do porzygu.
Są osoby, które to piętnują, ale siedzą cicho ... Nie kupują pamiątek z innych źródeł niż klub, nie wrzucają do żadnych puch, a niektórzy kompletnie odpuszczają temat, chodzą na jakieś okręgówki albo jeżdżą na mecze za granicę.
Moje początki kibicowania to lata 90. Sporo osób wtedy zachwycało się Anglią. Fleki, proste flagi, rwany doping, później Lonsdale, Everlast. O szalu się marzyło, mieli go wybrani, a jak nie miałeś to brałeś co miałeś na przykład Chelsea. Dzisiaj szali tysiące, ekipa stoi na czarno, a ludzie do śpiewania jak choinki. W moich czasach obwieszone pajace z Bundesligi wywoływały śmiech politowania. Wszystko zmieniło się jak przyszedł internet, zaczęto kopiować wszystko z zachodu i nagle kolorowe trybuny i kibice wyglądający jak piłkarze stali się super. Przy okazji można było zrobić na tym niezły biznes. Wszyscy zaczęli Ultrasowac, kibice przebrali się za piłkarzy, zaczęto szyć profesjonalne skomplikowane flagi. Nikt już nie pielęgnuje pięknej historii polskich szalikowców... Chudych chłopaczków z blokowisk, naturalnie wysportowanych, ale nie poświęcających temu całego życia na salce. Dla nikogo to nie była praca i zarobek. Oczywiście niektórzy kręcili ma boku, ale nie była to taka skala jak dzisiaj, że dyma się własnych kibiców, a z kibicowania się zyje.
Warto jeszcze wspomnieć o tamtejszych czasach i polityce na stadionach. Skinheadzi, zachwyt Rudolfem Hessem, Adolfem Hitlerem jak najbardziej godne potępienia, ale My nie mieliśmy praktycznie dostępu do wiedzy. Teraz dostęp jest, a uwielbienie do ojczyzny nijak ma się do postępowania pewnych osób w codziennym życiu.
Podsumowując to jak ewoluowała Polska scena kibicowska mi się nie podoba, nie tym się zajarałem za młodu, ale to nie oznacza, że nie jestem kibicem czy lewakiem ... A może trochę jestem, bo ja w porównaniu do wielu szanuję Piłsudskiego i jezeli ktoś jest ateistą, ale jest w porządku, dba o miejsce w którym żyje i nie ocenia mojej wiary to cenie go bardziej niż zagorzałego katolika i patriotę, który nie przekłada tych wartości na realne życie.
To taki trochę paradoks. Szydzilismy z Bundesligi, a teraz pomijając frekwencję nasze trybuny najbardziej przypominają te Niemieckie. Gardzimy Anglią, a jak przyjeżdża Chelsea na Legię to zapotrzebowanie na 100 tys, gdy oni zaliczają najniższą frekwencję w sezonie. Norma
-
w miare kumaty
Napisz na priv do navijaci88, dogadacie sie.suomi pisze: 16.11.2025, 11:18 To taki trochę paradoks. Szydzilismy z Bundesligi, a teraz pomijając frekwencję nasze trybuny najbardziej przypominają te Niemieckie. Gardzimy Anglią, a jak przyjeżdża Chelsea na Legię to zapotrzebowanie na 100 tys, gdy oni zaliczają najniższą frekwencję w sezonie. Norma
Paradoks to jest tylko w twojej narracji. Tobie się wydaje, że tu kogokolwiek boli, że na oglądanie jakiegoś Arjena Robbena są chętni w całej Polsce, a na oglądanie Kacpra Chodyny nie ma chętnych w Londynie? No tak sobie mogą to wyobrażać wyłącznie internetowi teoretycy kibicowskiego środowiska klikający ze skłotu albo z siedziby partii Razem. Bo nikogo jeżdżącego na wyjazdy to nie obchodzi, nikt im nie zazdrości fanów Robbena, nikt im nie zazdrości tego jak i co śpiewają na meczach, słuchania się stewardów co im zabraniają stać na schodach, braku pirotechniki ani jedzenia rozgniecionego groszku z rybą. To tylko w twojej głowince są kwestie które kogokolwiek interesują. My sobie nimi gardzimy, gardziliśmy i będziemy gardzić. I niemieckimi kibicami też. Tak że tylko zużywasz transfer internetowy i nadal nic się nie zmienia. :)suomi pisze: 16.11.2025, 11:18 To taki trochę paradoks. Szydzilismy z Bundesligi, a teraz pomijając frekwencję nasze trybuny najbardziej przypominają te Niemieckie. Gardzimy Anglią, a jak przyjeżdża Chelsea na Legię to zapotrzebowanie na 100 tys, gdy oni zaliczają najniższą frekwencję w sezonie. Norma
Polskie ekipy mają kontakty z Niemieckimi i te ekipy są szanowane, jak i oni szanują Nas... . A Ty sobie gardź kim chcesz w swoim wyimaginowanym świeciekivloff pisze: 16.11.2025, 13:52Paradoks to jest tylko w twojej narracji. Tobie się wydaje, że tu kogokolwiek boli, że na oglądanie jakiegoś Arjena Robbena są chętni w całej Polsce, a na oglądanie Kacpra Chodyny nie ma chętnych w Londynie? No tak sobie mogą to wyobrażać wyłącznie internetowi teoretycy kibicowskiego środowiska klikający ze skłotu albo z siedziby partii Razem. Bo nikogo jeżdżącego na wyjazdy to nie obchodzi, nikt im nie zazdrości fanów Robbena, nikt im nie zazdrości tego jak i co śpiewają na meczach, słuchania się stewardów co im zabraniają stać na schodach, braku pirotechniki ani jedzenia rozgniecionego groszku z rybą. To tylko w twojej głowince są kwestie które kogokolwiek interesują. My sobie nimi gardzimy, gardziliśmy i będziemy gardzić. I niemieckimi kibicami też. Tak że tylko zużywasz transfer internetowy i nadal nic się nie zmienia. :)suomi pisze: 16.11.2025, 11:18 To taki trochę paradoks. Szydzilismy z Bundesligi, a teraz pomijając frekwencję nasze trybuny najbardziej przypominają te Niemieckie. Gardzimy Anglią, a jak przyjeżdża Chelsea na Legię to zapotrzebowanie na 100 tys, gdy oni zaliczają najniższą frekwencję w sezonie. Norma
-
DennisWise
Robben grał w Chelsea z 20 lat temu. Razem z Drogbą. Na Shed End chodziło wtedy więcej Polaków niż jeździło na wyjazdy Legii. Twoi koledzy z L jak przyjechali z MU to wyzywali się z typami z Cracovii, Korony czy Zagłębia S. (a przynajmniej za takich się część podawała) od k**** po polsku między stewardami. Do tego takie wyśmiewanie się z Chelsea a legijny fotograf (B.) nawet na wyjazdowe jej mecze jeździ.kivloff pisze: 16.11.2025, 13:52Paradoks to jest tylko w twojej narracji. Tobie się wydaje, że tu kogokolwiek boli, że na oglądanie jakiegoś Arjena Robbena są chętni w całej Polsce, a na oglądanie Kacpra Chodyny nie ma chętnych w Londynie? No tak sobie mogą to wyobrażać wyłącznie internetowi teoretycy kibicowskiego środowiska klikający ze skłotu albo z siedziby partii Razem. Bo nikogo jeżdżącego na wyjazdy to nie obchodzi, nikt im nie zazdrości fanów Robbena, nikt im nie zazdrości tego jak i co śpiewają na meczach, słuchania się stewardów co im zabraniają stać na schodach, braku pirotechniki ani jedzenia rozgniecionego groszku z rybą. To tylko w twojej głowince są kwestie które kogokolwiek interesują. My sobie nimi gardzimy, gardziliśmy i będziemy gardzić. I niemieckimi kibicami też. Tak że tylko zużywasz transfer internetowy i nadal nic się nie zmienia. :)suomi pisze: 16.11.2025, 11:18 To taki trochę paradoks. Szydzilismy z Bundesligi, a teraz pomijając frekwencję nasze trybuny najbardziej przypominają te Niemieckie. Gardzimy Anglią, a jak przyjeżdża Chelsea na Legię to zapotrzebowanie na 100 tys, gdy oni zaliczają najniższą frekwencję w sezonie. Norma
No i co z tego ma wynikać? :) W ogóle, co z tego wszystkiego ma wynikać? To jakiś bardzo ambitny film, ale chyba montażysta spierdolił.
-
Ie_suiveur
Ale, że jak? Sam sobie?
-
navijaci88
Prawdziwy katolik, patriota. Prawda boli ? Ciągle o mnie myślisz. Jak forum stoi to po dwóch tygodniach cytujesz moje wpisy, jak ojciec wypuści Cię na przepustkę z piwnicy
To lobik na multikoncie, tylko ten dewiant ma takie fantazje o 4 rano.
Sluchaj kurwiu ja tu nie bede zgrywal intelektualisty i operowal piekna polszczyzna, bo mi w przeciwienstwie do ciebie za posty nikt nie placi. Wiec, slownie: jeden post, a nie posty (jestes lewakiem wg definicji kivloffa, bo manipulujesz faktami, wiec to ty zostales przez niego wyjasniony a nie ja) wrzucony od tak, bo i tak go nie przekonam by powiedzial zle slowo na pisdzielcow i dalej bedzie z nimi maszerowal ramie w ramie ku chwale ojczyzny. Widocznie ma swoj w tym interes albo taka jego moralnosc.lobik pisze: 14.11.2025, 13:35Ty już pokazałeś twoje fikołki i dno intekektualne, wysyłając posty napisane przez AI. Kolega kivloff ładnie cię wyjaśnił imbecylu.Nie stać cię lewacki bezmózgowcu, aby napisać coś od siebie?Łojezu pisze: 14.11.2025, 13:00 To te piekne, stylistyczne fikolki pisane by za wszelka cene usprawiedliwic obecnosc tych łajz na marszu patriotow i okreslenie ich prawicą byly pisane za darmo? Ty nie wietrz pokoju, ty wyjdz na spacer :)
Pokazałeś tylko, że zwykly układ scalony w komputerze, generujący pamięć, ma więcej rozumu, jak ty.
Nie dziwi mnie to u oglądaczy TVN.
W przeciwienstwie do ciebie idiotko dyskusja z nim jest w miare sensowna, natomiast ty przynosisz tylko wstyd kibicom, nikt o zdrowych zmyslach nie chce byc kojarzony z takim elementem. Zaczynam przez powyzsze powaznie podejrzewac ze jestes zwyklym lewusem z gw czy tvnu, ktory chce pokazac opinii publicznej jacy to kibice troglodyci by zaszkodzic wizerunkowi tejze spolecznosci. Jesli sie myle, to polecam ci chatgpt, sprawdzilem - robi robote, wiec napewno podniesie to twoj poziom w dyskusji.
No i proszę, można napisać posta bez pomocy "maszyny do myślenia? Można.Łojezu pisze: 17.11.2025, 09:14Sluchaj kurwiu ja tu nie bede zgrywal intelektualisty i operowal piekna polszczyzna, bo mi w przeciwienstwie do ciebie za posty nikt nie placi. Wiec, slownie: jeden post, a nie posty (jestes lewakiem wg definicji kivloffa, bo manipulujesz faktami, wiec to ty zostales przez niego wyjasniony a nie ja) wrzucony od tak, bo i tak go nie przekonam by powiedzial zle slowo na pisdzielcow i dalej bedzie z nimi maszerowal ramie w ramie ku chwale ojczyzny. Widocznie ma swoj w tym interes albo taka jego moralnosc.lobik pisze: 14.11.2025, 13:35Ty już pokazałeś twoje fikołki i dno intekektualne, wysyłając posty napisane przez AI. Kolega kivloff ładnie cię wyjaśnił imbecylu.Nie stać cię lewacki bezmózgowcu, aby napisać coś od siebie?Łojezu pisze: 14.11.2025, 13:00 To te piekne, stylistyczne fikolki pisane by za wszelka cene usprawiedliwic obecnosc tych łajz na marszu patriotow i okreslenie ich prawicą byly pisane za darmo? Ty nie wietrz pokoju, ty wyjdz na spacer :)
Pokazałeś tylko, że zwykly układ scalony w komputerze, generujący pamięć, ma więcej rozumu, jak ty.
Nie dziwi mnie to u oglądaczy TVN.
W przeciwienstwie do ciebie idiotko dyskusja z nim jest w miare sensowna, natomiast ty przynosisz tylko wstyd kibicom, nikt o zdrowych zmyslach nie chce byc kojarzony z takim elementem. Zaczynam przez powyzsze powaznie podejrzewac ze jestes zwyklym lewusem z gw czy tvnu, ktory chce pokazac opinii publicznej jacy to kibice troglodyci by zaszkodzic wizerunkowi tejze spolecznosci. Jesli sie myle, to polecam ci chatgpt, sprawdzilem - robi robote, wiec napewno podniesie to twoj poziom w dyskusji.
Kto ci pomagał pisać tego posta, umysłowa biedo?
Skoro nie skorzystałeś z AI.
"...nie pozwól Matko, by szargał Cię semicki pies.."
No oczywscie ze mozna debilu. Ale jak widac ty masz z tym problem. Nie cytuje sie posta wyzej w odpowiedzi, a po drugie przeczytaj jeszcze raz swoj wysryw, ocen go stylistycznie i wtedy zarzucaj komus umyslowa biede. Naprawde polecam ci "maszyne do myslenia", dla dobra wszystkich czytajacych twoje wysrywy.
Jak ktos mi znajdzie choc jeden twoj normalny post, by miec iluzje ze rokujesz, to obiecuje ze ci nawet premium wykupie, bo widze ze ci pracodawca nie zapewnia srodkow.
Jak ktos mi znajdzie choc jeden twoj normalny post, by miec iluzje ze rokujesz, to obiecuje ze ci nawet premium wykupie, bo widze ze ci pracodawca nie zapewnia srodkow.
@Łojezu
Strasznie nerwowa jesteś lewacka ladacznico.
Jest dopiero poniedziałek,.a ty juz wychodzisz.z siebie feministko.
Co będzie w piątek?
Co będzie w piątek?
-
UrzadSkarbowy
w piatek na Nowogrodzkiej podobno zawsze ładują cię w pupala koledzy z pisu :)lobik pisze: 17.11.2025, 11:48 @Łojezu
Co będzie w piątek?

Oooo, kolejny nick na kibicowskim forum, tym razem "kibic" donalda tuSSka i rafała trzaskowskiego, urzędniczka.skarbowa, dziwka co namawiała kibiców do uczestnictwa w strajku k**** spid znaku czerwonego pioruna,.wierna oddana marty lemParch.UrzadSkarbowy pisze: 17.11.2025, 12:03w piatek na Nowogrodzkiej podobno zawsze ładują cię w pupala koledzy z pisu :)lobik pisze: 17.11.2025, 11:48 @Łojezu
Co będzie w piątek?
Szmata, co udaje kogoś, kim nie jest, uzywajac słów, których znaczenia nie zna.
-
UrzadSkarbowy
leki weź, p********* w kółko jedno i to samo jak obłąkany :)lobik pisze: 17.11.2025, 14:07Oooo, kolejny nick na kibicowskim forum, tym razem "kibic" donalda tuSSka i rafała trzaskowskiego, urzędniczka.skarbowa, dziwka co namawiała kibiców do uczestnictwa w strajku k**** spid znaku czerwonego pioruna,.wierna oddana marty lemParch.UrzadSkarbowy pisze: 17.11.2025, 12:03w piatek na Nowogrodzkiej podobno zawsze ładują cię w pupala koledzy z pisu :)lobik pisze: 17.11.2025, 11:48 @Łojezu
Co będzie w piątek?

Ja tylko przypominam, żeby nie zostało zapomniane, jakim lewackim kùrwiskiem jesteś, podszywając się za kibica.UrzadSkarbowy pisze: 17.11.2025, 15:30leki weź, p********* w kółko jedno i to samo jak obłąkany :)lobik pisze: 17.11.2025, 14:07Oooo, kolejny nick na kibicowskim forum, tym razem "kibic" donalda tuSSka i rafała trzaskowskiego, urzędniczka.skarbowa, dziwka co namawiała kibiców do uczestnictwa w strajku k**** spid znaku czerwonego pioruna,.wierna oddana marty lemParch.UrzadSkarbowy pisze: 17.11.2025, 12:03
w piatek na Nowogrodzkiej podobno zawsze ładują cię w pupala koledzy z pisu :)
Ale bycie "kibicem" tuSSka i trzaskowskiego, nie upoważnia cię do pisania tutaj.
Jeszcze podaj nam znaczenie niektórych słówek, według "twojej bajery", która wystawiła cię na pośmiewisko.
Jesteś zwykły łeb, a robisz z siebie kogoś......
-
Prawo i pięść
lobik, ale ci Kaczyński zrył głowę. Dla ciebie każdy kto pluje na Pis jest za Tuskiem i KO albo jest lewacką szmatą. Jak można żyć w takiej paranoi i nienawiści? Dla ciebie strajk kobiet to był strajk k****, bo zobaczyłeś gdzieś, że szły tam jakieś lewicowe julki i lempart. To tak samo jak druga strona nazywa MN marszem faszystów.
Tak dobra rada ode mnie. Idź na jakąś terapię.
Ty zje*ie, a czym był ten strajk kobiet? Widziałeś kto tam był ? Po co atakowane były kościoły?Prawo i pięść pisze: 17.11.2025, 18:24 lobik, ale ci Kaczyński zrył głowę. Dla ciebie każdy kto pluje na Pis jest za Tuskiem i KO albo jest lewacką szmatą. Jak można żyć w takiej paranoi i nienawiści? Dla ciebie strajk kobiet to był strajk k****, bo zobaczyłeś gdzieś, że szły tam jakieś lewicowe julki i lempart. To tak samo jak druga strona nazywa MN marszem faszystów.
JAGIELLONIA PONAD WSZYSTKO !!
-
UrzadSkarbowy
j**** ciebie i cały pislobik pisze: 17.11.2025, 16:22Ja tylko przypominam, żeby nie zostało zapomniane, jakim lewackim kùrwiskiem jesteś, podszywając się za kibica.UrzadSkarbowy pisze: 17.11.2025, 15:30leki weź, p********* w kółko jedno i to samo jak obłąkany :)lobik pisze: 17.11.2025, 14:07
Oooo, kolejny nick na kibicowskim forum, tym razem "kibic" donalda tuSSka i rafała trzaskowskiego, urzędniczka.skarbowa, dziwka co namawiała kibiców do uczestnictwa w strajku k**** spid znaku czerwonego pioruna,.wierna oddana marty lemParch.
Ale bycie "kibicem" tuSSka i trzaskowskiego, nie upoważnia cię do pisania tutaj.
Jeszcze podaj nam znaczenie niektórych słówek, według "twojej bajery", która wystawiła cię na pośmiewisko.
nie odpisuj już więcej schizofreniku, szkoda klawiatury na takich petów chorych umysłowo :)

Myślałaś lewacka dziwko, ze zostanie zapomniane, co tu pisałaś lata temu? Jak dla mnie, to nadajesz się tylko kùrwiszonie, do utyluzacji.UrzadSkarbowy pisze: 17.11.2025, 19:29j**** ciebie i cały pislobik pisze: 17.11.2025, 16:22Ja tylko przypominam, żeby nie zostało zapomniane, jakim lewackim kùrwiskiem jesteś, podszywając się za kibica.
nie odpisuj już więcej schizofreniku, szkoda klawiatury na takich petów chorych umysłowo :)
-
Ie_suiveur
ale co ma to, żeś katolik do tego tematu? Rzecz jest o 11.11.
Jesteś bardzo śmiała