Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

Graczyk_1

Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

Post autor: Graczyk_1 »

szkieletor123 pisze: 13.09.2025, 22:58 Nie pojmuje jak to jest z tymi przerzutami i ekipami co ich przyjmują jak osoby z Barlinka co śmigały na Stal Gorzów, a teraz jeżdżą z Pogonią na wyjazdy i Pogoni to nie przeszkadza? Albo jak Cracovia przyjmuje osoby z Wisły i razem jeżdżą?
Też nie pojmuje jak można tolerować przerzutów na których są chociażby zdjęcia, że wcześniej latali gdzieś indziej w ekipie. Składaki o tych barlineckich
https://www.facebook.com/share/174BxhGkjg/
https://www.facebook.com/share/p/1acVgZ3JWV/
iparts.pl
Porto.Tekila

Post autor: Porto.Tekila »

Już odczepcie się od tego MW10.Łks go traktuje jak swojego.
Gerd323

Post autor: Gerd323 »

HalaMadrid06 pisze: 29.09.2025, 20:03 Gdzie zobaczę frekwencje w polskich 3 ligach? Czy gdzieś to jest upublicznione?
Nie ma obowiązku podawania frekwencji przez kluby 3 ligi. Niektóre dostępne są na 90minut
tojazlodziej

Post autor: tojazlodziej »

Dlaczego ogół kibicowskiej Polski nie zajął stanowiska w sprawie karola nawrockiego i jego zdrady? okazał się tak samo banderowcem jak jego poprzednik i już chyba nikt nie ma wątpliwości że popisowskie k**** pchają nas do wojny za banderowców. Tu powinna być jasne stanowisko że j**** do spodu ten śmieszny rząd i kibole mają wyjebane na ich wojenki.
Ciekawyswiata

Post autor: Ciekawyswiata »

nawrocka ukrainka jest jeszcze gorsza niż duda bo udawala i klamala dzieki niej ukraincy w marcu beda już mogli miec pl obywatelstwo i ciagnac kase a downy z gdanska beda bronic xDDDD
lubię czytać książki

Post autor: lubię czytać książki »

Nawrocki nie jest w rządzie, najpierw sięgnij po podstawową wiedzę, a później bierz się za politykę.
Czapka

Post autor: Czapka »

Ten ciekawyswiata to uciekinier z psychiatryka więc nie ma co mu odpisywać. Śmieć na ruskim łańcuchu przed chwilą wyzywał chłopaków z Lecha od frajerów bo ci przejrzeli na oczy i kładą lache na serbów. j**** każdego kto w obliczu wojny hybrydowej ze strony białoruskich i ruskich k**** od łukaszenki i putina, mąci i zaśmieca przestrzeń publiczną ruską propagandą. Po prawej stronie tylko chłopaki z ONR z rigczem, reszta głupsza niż but albo tasiemiec z d*** tej antypolskiej k**** grzesia brauna
szkieletor123

Post autor: szkieletor123 »

Jest jakiś FC danej drużyny który jest na tyle aktywny, że jeżdżą cały czas na daną drużynę, a mają do nich ( swojej drużyny) od 200 km w górę ?
szpak

Post autor: szpak »

Chyba trochę jest takich FC, przychodzą mi do głowy Dzierżoniów i Staszów na Ruchu, Mława na Lechii, Pisz na Arce, Chełmża, Brodnica na Legii, Grudziądz, Kwidzyn na Widzewie. Pewnie znajdzie się więcej.
szkieletor123

Post autor: szkieletor123 »

O faktycznie jest tego sporo :) ciekawe co ekipy skłoniło do jeżdżenia na w/w kluby. Ale to już by musieli sami to opisać.
Foremny

Post autor: Foremny »

szpak pisze: 05.10.2025, 18:56 Chyba trochę jest takich FC, przychodzą mi do głowy Dzierżoniów i Staszów na Ruchu, Mława na Lechii, Pisz na Arce, Chełmża, Brodnica na Legii, Grudziądz, Kwidzyn na Widzewie. Pewnie znajdzie się więcej.
W Mławie jest również Legia, natomiast w Grudziądzu nie ma od lat.
Spaacerowicz

Post autor: Spaacerowicz »

Tak zerkam sobie od dawien dawna na forum Jagi i trapi mnie pewna rzecz. Zapytam z ciekawości. Czy przekręcanie nazwy "Legia" to jakiś wymóg regulaminowy? "legła, 7egia, legwan, koleżanka, przyjaciółka..." - to tylko kilka z pamięci bo jest tego cała gama. Czy was to jakoś wzmacnia? Przecież to jest tak dziecinnie żałosne, że głowa mała. A ta koleżanka czy przyjaciółka to już jakiś wyższy poziom absurdu. To wygląda na kolosalne kompleksy i bezradność. Tam jak ktoś napisze "Legia" normalnie to bana dostaje czy ocb? Coś jak dziecko w przedszkolu nie mogące się realnie odgryźć na dręczącym go starszaku. A jednak to nie dzieci a dorośli już(wydawałoby się) ludzie. Koleżanka, przyjaciółka, jprdl, to się na kozetkę nadaje.
Ziomeczek2727

Post autor: Ziomeczek2727 »

szkieletor123 pisze: 05.10.2025, 18:23 Jest jakiś FC danej drużyny który jest na tyle aktywny, że jeżdżą cały czas na daną drużynę, a mają do nich ( swojej drużyny) od 200 km w górę ?
Fc Lubelskie na Arkę,chyba najdalej oddalony fc
navijaci88

Post autor: navijaci88 »

Spaacerowicz pisze: 06.10.2025, 10:32 Tak zerkam sobie od dawien dawna na forum Jagi i trapi mnie pewna rzecz. Zapytam z ciekawości. Czy przekręcanie nazwy "Legia" to jakiś wymóg regulaminowy? "legła, 7egia, legwan, koleżanka, przyjaciółka..." - to tylko kilka z pamięci bo jest tego cała gama. Czy was to jakoś wzmacnia? Przecież to jest tak dziecinnie żałosne, że głowa mała. A ta koleżanka czy przyjaciółka to już jakiś wyższy poziom absurdu. To wygląda na kolosalne kompleksy i bezradność. Tam jak ktoś napisze "Legia" normalnie to bana dostaje czy ocb? Coś jak dziecko w przedszkolu nie mogące się realnie odgryźć na dręczącym go starszaku. A jednak to nie dzieci a dorośli już(wydawałoby się) ludzie. Koleżanka, przyjaciółka, jprdl, to się na kozetkę nadaje.
To, że klub oddalony 200 km dalej jest kosą nie jest niczym dziwnym, ale skala nienawiści Jagiellonii do Legii, gdy sama Legia ma przed Jagiellonią kilka większych kos jest zadziwiający. Do tego szaliki "Dziękuję Ci Tato, że nie jestem z Warszawy", czyli de facto plucie na stolicę swojego własnego kraju. Kompleksy są duże szczególnie wśród tzw Januszerki, ale jeżeli chodzi o samych sportowców i kulisy tej rywalizacji to sportowcy Jagiellonii darzeni są jako takim szacunkiem i walczą na turniejach w Warszawie w legijnych klubach, nawet po necie latają fotki Jagiellonii, a na ścianie z tyłu herb Legii. Po prostu klub z Podlasia się mocno rozwinął w wielu aspektach, a demografia też mu pomaga, bo jest to jedno z nielicznych miast, gdzie raczej przewiduje się napływ ludności niż jej ubytek

Z drugiej strony nazywanie Białegostoku Białorusią, a jednocześnie podniecanie się polskim Wilnem również uważam za głupie, bo Białystok to jest polska ziemia, tak było jest i będzie i trzeba być skończonym idiotą, żeby nawet w żartach oddawać ziemię obcemu narodowi. Mazowsze zasiedlili Podlasianie, Wrocław ludzie z Kresów wschodnich, a na Warszawę rzucono wszystkich do jej odbudowy, więc we wszystkich nas płynie ta sama słowiańska krew. Jeżeli ktoś czuje się lepszy, bo jest tzw Warszawiakiem czy jeszcze kimś to ma nie mniejsze kompleksy niż ktoś z Białegostoku czy jeszcze innego regionu. Niestety Warszawa z roku na rok robi się coraz bardziej bezpłciowa, zjeżdżają się tam wszelkiej maści dziwaki i zarobasy i tak jak prawdziwej kultury Francuskiej nie szuka się w Paryżu tak samo będzie z Warszawą, która już przenosi się do Radomia, Łodzi i wielu ościennych miast. Samo to, że Legia ma problem z zapełnieniem stadionu świadczy jak mało osób identyfikuje się z tym miastem.
ts06

Post autor: ts06 »

Spaacerowicz pisze: 06.10.2025, 10:32 Tak zerkam sobie od dawien dawna na forum Jagi i trapi mnie pewna rzecz. Zapytam z ciekawości. Czy przekręcanie nazwy "Legia" to jakiś wymóg regulaminowy? "legła, 7egia, legwan, koleżanka, przyjaciółka..." - to tylko kilka z pamięci bo jest tego cała gama. Czy was to jakoś wzmacnia? Przecież to jest tak dziecinnie żałosne, że głowa mała. A ta koleżanka czy przyjaciółka to już jakiś wyższy poziom absurdu. To wygląda na kolosalne kompleksy i bezradność. Tam jak ktoś napisze "Legia" normalnie to bana dostaje czy ocb? Coś jak dziecko w przedszkolu nie mogące się realnie odgryźć na dręczącym go starszaku. A jednak to nie dzieci a dorośli już(wydawałoby się) ludzie. Koleżanka, przyjaciółka, jprdl, to się na kozetkę nadaje.
Poziom absurdu to pomawianie i układy z psami/miastem itp, byle tylko nie wpuścić pewnej ekipy. Ja tam nie muszę zmieniać nazwy. j**** was hipokrytki pierdolone!
Spaacerowicz

ts06 pisze: 06.10.2025, 12:07
Poziom absurdu to pomawianie i układy z psami/miastem itp, byle tylko nie wpuścić pewnej ekipy. Ja tam nie muszę zmieniać nazwy. j**** was hipokrytki pierdolone!
Ty zjeebany paranoiku ja nie mam z Legią nic wspólnego. Skoro to jest twoja odpowiedź na moje pytania tzn., że masz kłopoty z czytaniem albo jesteś po prostu głupi.
czehulov

Post autor: czehulov »

ts06 pisze: 06.10.2025, 12:07
Pomawianie :)
Make you an offer you can't refuse You've only got your soul to lose... Eternally... let yourself go!
Laguna

Post autor: Laguna »

Ten spacerowicz to dobry łeb nie ma z Legią nic wspólnego ale boli go że Jaga przekręca nazwę Legia na swoim forum.Weź załóż jakiś ruch oburzonych z tego powodu pajacu.
Spaacerowicz

Laguna pisze: 06.10.2025, 16:47 Ten spacerowicz to dobry łeb nie ma z Legią nic wspólnego ale boli go że Jaga przekręca nazwę Legia na swoim forum.Weź załóż jakiś ruch oburzonych z tego powodu pajacu.
Nic mnie nie boli ani tym bardziej oburza. Po prostu śmieszy i dziwi. W czym ty widzisz ku*** problem? Wyraziłem swoje zdziwienie a ty się zesrałeś.
Laguna ćwoku sam pokazałeś kilka dni temu jaki z ciebie łeb jest wypowiadając się w temacie Ruch - Elana pajacu heh. Ośmieszyłeś się, na 4 dni schowałeś się do nory i znowu wylazłeś.

Dla przypomnienia:
Laguna pisze: 02.10.2025, 16:49 Ładnie macie najebane pod kopułami skoro myślicie,że Ruch zerwie zgodę bo Elana ma konlfikt z denisem.Ktoś farmazon wypuścił a wy łykacie jak małe pelikany.
Jakby każdy tak podchodził do tematu to dziś nie istniała by żadna zgoda w Polsce bo wszędzie są jakieś wewnętrzne konflikty.
Po drugie to przecież Młoda Elana postawiła sprawę jasno i pogonili denisa z Torunia.Ruch ma też dużo swoich problemów by mieli się przejmować jakimś pajacem influencerem i według mnie to mają na to wyjebane czy on jest w Toruniu czy nie.Takie są moje hipotezy.Ruch jedynie odniósł się do tego pajaca jak się na jakiejś gali zaczął powoływać na Chorzów że stoją za nim.
Dajcie spokój i przestańcie już rozkminiać.
Kumacz się ku*** mać znalazł. Wracaj do nory.

Bez odbioru.
Ie_suiveur

Post autor: Ie_suiveur »

Porto.Tekila pisze: 30.09.2025, 09:24 Już odczepcie się od tego MW10.Łks go traktuje jak swojego.
To ŁKS akceptuje tego przerzuta? Myślałem zawsze, że ŁKS to ekipa z charakterem. Ale może go potrzebują u siebie.
Ie_suiveur

Post autor: Ie_suiveur »

navijaci88 pisze: 06.10.2025, 11:20 Do tego szaliki "Dziękuję Ci Tato, że nie jestem z Warszawy"
Nie wierzę ( :

Ale mam nadzieję, że się nie popłakałaś po tym. Generalnie to nie można kogoś obrażać, bić, grozić i straszyć. Nie można też używać środków pirotechnicznych na stadionach.
Ale zgłosiłaś to już do służb, czy na razie walczysz w internecie, że ktoś robi przytyk komuś?
Salowy_Choroszcz

Post autor: Salowy_Choroszcz »

Czapka pisze: 05.10.2025, 17:58 Ten ciekawyswiata to uciekinier z psychiatryka więc nie ma co mu odpisywać. Śmieć na ruskim łańcuchu przed chwilą wyzywał chłopaków z Lecha od frajerów bo ci przejrzeli na oczy i kładą lache na serbów. j**** każdego kto w obliczu wojny hybrydowej ze strony białoruskich i ruskich k**** od łukaszenki i putina, mąci i zaśmieca przestrzeń publiczną ruską propagandą. Po prawej stronie tylko chłopaki z ONR z rigczem, reszta głupsza niż but albo tasiemiec z d*** tej antypolskiej k**** grzesia brauna
Zamknij już pizde banderowska sciero bo cie ktoś przetrąci
OoO Biały Honor Biała Duma
Śnieżnobiały

Post autor: Śnieżnobiały »

Ten banderowsko-chazarski pedryl czopek chyba nie ogarnia, że Lech ma dobre kontakty ze Spartakiem, bo w przeciwnym razie jego ptasi mózg by eksplodował.
z00rd

Post autor: z00rd »

navijaci88 pisze: 06.10.2025, 11:20
To, że klub oddalony 200 km dalej jest kosą nie jest niczym dziwnym, ale skala nienawiści Jagiellonii do Legii, gdy sama Legia ma przed Jagiellonią kilka większych kos jest zadziwiający. Do tego szaliki "Dziękuję Ci Tato, że nie jestem z Warszawy", czyli de facto plucie na stolicę swojego własnego kraju. Kompleksy są duże szczególnie wśród tzw Januszerki, ale jeżeli chodzi o samych sportowców i kulisy tej rywalizacji to sportowcy Jagiellonii darzeni są jako takim szacunkiem i walczą na turniejach w Warszawie w legijnych klubach, nawet po necie latają fotki Jagiellonii, a na ścianie z tyłu herb Legii. Po prostu klub z Podlasia się mocno rozwinął w wielu aspektach, a demografia też mu pomaga, bo jest to jedno z nielicznych miast, gdzie raczej przewiduje się napływ ludności niż jej ubytek

Z drugiej strony nazywanie Białegostoku Białorusią, a jednocześnie podniecanie się polskim Wilnem również uważam za głupie, bo Białystok to jest polska ziemia, tak było jest i będzie i trzeba być skończonym idiotą, żeby nawet w żartach oddawać ziemię obcemu narodowi. Mazowsze zasiedlili Podlasianie, Wrocław ludzie z Kresów wschodnich, a na Warszawę rzucono wszystkich do jej odbudowy, więc we wszystkich nas płynie ta sama słowiańska krew. Jeżeli ktoś czuje się lepszy, bo jest tzw Warszawiakiem czy jeszcze kimś to ma nie mniejsze kompleksy niż ktoś z Białegostoku czy jeszcze innego regionu. Niestety Warszawa z roku na rok robi się coraz bardziej bezpłciowa, zjeżdżają się tam wszelkiej maści dziwaki i zarobasy i tak jak prawdziwej kultury Francuskiej nie szuka się w Paryżu tak samo będzie z Warszawą, która już przenosi się do Radomia, Łodzi i wielu ościennych miast. Samo to, że Legia ma problem z zapełnieniem stadionu świadczy jak mało osób identyfikuje się z tym miastem.
Ogólnie dobry, dość obiektywny post ale odniosę się do pogrubionego. To co podobno zadziwiające, jest w rzeczywistości proste jak spojrzysz sobie na mapę. Nawet ostatnio po internecie latała "mapa kibicowska Polski" ale dużo wokół tego kontrowersji i nie chcę się na to powoływać, wystarczy zwykła mapa na której widzimy, gdzie znajduje się Białystok, a gdzie Warszawa. Szybko zdasz sobie sprawę, że tereny na których dominują kibice Jagi są otoczone terenami pro-Legijnymi, z wyjątkiem Warmii i Mazur gdzie działa trochę mniejszych ekip jak ŁKS czy Stomil, sympatyzującymi z Lechią. Nie mniej jeśli chodzi o rywalizację "geograficzną" że tak to ujmę, to na pierwszym miejscu jest Legia a potem długo, dłuuuuuuugo nic nie ma i nie będzie, nie ma nawet kandydata.

To jakie kosy ma Legia nie ma żadnego znaczenia z perspektywy Jagiellonii, bo niby czemu kogoś miałoby to interesować.

Co do tych szalików to jest to pewnego rodzaju mem. Plucie na stolicę to twoja nadinterpretacja. Raczej chodzi tu o pewne cechy które kojarzą się z jej mieszkańcami, takie jak pycha, poczucie wyższości, megalomania, zadzieranie nosa. Jest to na Podlasiu wyśmiewane zwłaszcza, że wiele z tych osób to są tzw "słoiki" wstydzące się pochodzenia.
le_suiveur

Post autor: le_suiveur »

Szymon Apteka (GKS Tychy) odp. na pyt. DLACZEGO NIE JEŻDŻĘ NA MECZE, KTO BYŁ NA LIPACH.PODZIĘKOWANIA DLA LUDZI!!
https://www.youtube.com/watch?v=ffmRWVzw-Dw
Jakuszyn

Post autor: Jakuszyn »

z00rd pisze: 07.10.2025, 17:18 Co do tych szalików to jest to pewnego rodzaju mem. Plucie na stolicę to twoja nadinterpretacja. Raczej chodzi tu o pewne cechy które kojarzą się z jej mieszkańcami, takie jak pycha, poczucie wyższości, megalomania, zadzieranie nosa. Jest to na Podlasiu wyśmiewane zwłaszcza, że wiele z tych osób to są tzw "słoiki" wstydzące się pochodzenia.
Otóż to. Warszawka i te ich zadzieranie nosa a 90% to przybysze z całej Polski. Wystarczy przeczytać ostatni komunikat nieznanych sprawców, w którym moblizują do zapisywania się na wyjazd do Zabrza.
Ogólnie kto podróżuje po Polsce i ma styczność w wakacje, ferie z Warszawką ten wie o czym mowa. Wielcy warszawiacy a słoma z butów wystaje i te wieczne podkreślanie ''u nas w Warszawie''. Rodowici Warszawiacy to się w grobach przewracają. Ja tam się śmieję z tych pysznych dzbanów ale wiem, że są tacy których te pajace wkurwiają.
Podsumowując nie ma większych kompleksiarzy od mieszkańców stolicy zwanych słoikami.
Więc chodź pomaluj mój świat na żółto i na niebiesko...
Stpne

Post autor: Stpne »

Pewnie tak :) Wprawdzie chyba nie dostrzegacie, że te słoiki to byli mieszkańcy waszych miast (o Gdyni akurat nie piszę, ale z Białego i okolic są tu tłumy - i jeden większy "warszawianin" od drugiego). Patrzę sobie na to z boku i chyba pozostaje lekki uśmiech. W tym kontekście wspomniany szalik to piętrowy żart, nic więcej :) (w combo z tym murzynem z mema może odrobinę więcej).
Jakuszyn

Post autor: Jakuszyn »

Stpne dobrze, że przynajmniej problem dostrzegasz. Jeżeli jesteś Warszawiakiem z dziada pradziada to możliwe, że ciebie też to wkurwia. Wątpię czy akurat ludzie z Białego robią z siebie ''warszawian'', bo to bardziej domena tych wszystkich co się zjechali z mazowieckich miasteczek i wioch. Jak jeździsz na wakacje w Polskę to może wiesz o czym piszę.
Więc chodź pomaluj mój świat na żółto i na niebiesko...
Stpne

Post autor: Stpne »

Oczywiście, że wiem, chociaż mam wrażenie, że apogeum tego było w latach '90 (bo też wakacyjne melanże wtedy były bardziej "ofensywne"). U nas wtedy przy świątecznym stole chodziły nawet żarty, żeby jednak przenieśli stolicę do Krakowa (w nawiązaniu do ówczesnego "hitu" Sikorowskiego), żeby już się tyle "tego" nie sprowadzało. Mylisz się jednak, że to jakoś specjalnie dotyczy Mazowsza. Wystarczy spojrzeć choćby na zachowanie celebrytów. Praktycznie nikt z nich nie jest z Warszawy, a to oni właśnie tworzą wizerunek "warszawki". Ludziom ze wschodniej ściany (chociaż ogólnie ich cenię) - też odbija. A z racji relatywnie małych odległości jest ich u nas wielu. I różnie wygląda ich "przystosowanie się".
z00rd

Post autor: z00rd »

Stpne pisze: 07.10.2025, 19:55 Pewnie tak :) Wprawdzie chyba nie dostrzegacie, że te słoiki to byli mieszkańcy waszych miast (o Gdyni akurat nie piszę, ale z Białego i okolic są tu tłumy - i jeden większy "warszawianin" od drugiego). Patrzę sobie na to z boku i chyba pozostaje lekki uśmiech. W tym kontekście wspomniany szalik to piętrowy żart, nic więcej :) (w combo z tym murzynem z mema może odrobinę więcej).
Ależ dostrzegamy, wspomniałem o tym w ostatnim zdaniu swojego posta i to jest całe clou. Z tego jest własnie największy śmiech - z mieszkańców naszych miast i wsi którzy wyjechali do Warszawy i nagle oni są wielcy "Warszawianie" z zadartym nosem. To głównie z nich jest ta beka i tak jak już zostało wspomniane, myślę że rodowitych to wkurw!a, ale rodowitych, ze względu na naszą trudną historię, to jest pewnie mniejszość.
PolnocnaStrona

Post autor: PolnocnaStrona »

szkieletor123 pisze: 05.10.2025, 18:23 Jest jakiś FC danej drużyny który jest na tyle aktywny, że jeżdżą cały czas na daną drużynę, a mają do nich ( swojej drużyny) od 200 km w górę ?
200 km to dość sporo, już ponad setka do miasta swojej drużyny to dużo. Na Widzewie do tych aktywnych od lat dalekich FC zaliczymy : FC Drezdenko(Lubuskie- ponad 350 km), FC Chełm (podobnie tylko na wschód), FC Południe, WfcG. Widzewiacy jeździli, jeżdżą też z Wałcza i okolic ale nie wiem czy aktualnie można mówić tu o FC a także uaktywnili się mocniej w ostatnich latach kibice RTS-u z Zielonej Góry czy Lubawki ale tu sytuacja podobna jak do Wałcza.
Dodatkowo ponad 100 km to Koźminek, Kalisz, Opatówek, Końskie, Skarżysko, Starachowice. Mazowieckie to już powiedzmy do 100 km.
Psoriasis

Post autor: Psoriasis »

PolnocnaStrona pisze: 11.10.2025, 12:19
200 km to dość sporo, już ponad setka do miasta swojej drużyny to dużo. Na Widzewie do tych aktywnych od lat dalekich FC zaliczymy : FC Drezdenko(Lubuskie- ponad 350 km), FC Chełm (podobnie tylko na wschód), FC Południe, WfcG. Widzewiacy jeździli, jeżdżą też z Wałcza i okolic ale nie wiem czy aktualnie można mówić tu o FC a także uaktywnili się mocniej w ostatnich latach kibice RTS-u z Zielonej Góry czy Lubawki ale tu sytuacja podobna jak do Wałcza.
Dodatkowo ponad 100 km to Koźminek, Kalisz, Opatówek, Końskie, Skarżysko, Starachowice. Mazowieckie to już powiedzmy do 100 km.
Może lepiej napisz, gdzie was nie ma. Będzie szybciej...
Porto.Tekila

Post autor: Porto.Tekila »

Już nawet nie można normalnie odpisać bo komuś odrazu zwieracze puszczają.
Malolat_93

Post autor: Malolat_93 »

Fc Chełm istnieje tylko z flagi obecnie :) z tego co mi wiadomo już dosyć dawno temu zostali wytępieni zarówno przez chełmianka jak i lubelski Motor.
A.C.A.B
490

Post autor: 490 »

Kto jako pierwszy zapoczątkował używanie symbolu "H" jako znak chuligański? Oczywiście wiem, że była taka marka odzieżowa, natomiast od kiedy w, którym kraju/ekipie rozwinęło się to najprędzej? Kiedyś wydawało mi się, że ów symbol nie był aż tak często spotykany za granicą, ale może mam mgłę w pamięci.
Pamiętam, że kiedyś ten symbol traktowano bardzo poważnie. Nie mógł byle "szczur" założyć odzieży z tym znakiem, podobnie jak w Triadzie nie każdy mógł nosić anty Wisłe, ale wiadomo- to jak ze wszystkim zeszło na psy i pojawiła sie lanserka.
dokuro

Post autor: dokuro »

Malolat_93 pisze: 11.10.2025, 17:23
Fc Chełm istnieje tylko z flagi obecnie :) z tego co mi wiadomo już dosyć dawno temu zostali wytępieni zarówno przez chełmianka jak i lubelski Motor.

Dokładnie. Informacje są już dawno nieaktualne. Wałcz to resztki typy pod 50. Grudziądz to historia pozostałości jeżdżą.
Adamowski

Post autor: Adamowski »

Widzisz Małolat, nie do końca masz rację.
Jesteś z Motoru, więc swoje wiesz.
Ale podpowiem ci, że regularnie na Widzewa lata stamtąd po kilkunastu ludzi. Choć sportowcami już ich nie nazwę.
Oczywiście bez jakiegokolwiek podlotu do obecnej ekipy Chełmianki czy do was.
Pewnie kilometry i lata degrengolady na Widzewie zrobiły swoje.
PolnocnaStrona

Post autor: PolnocnaStrona »

Chciałem być obiektywny dlatego podzieliłem te FC, miejscowości na grupy i wg mnie to co napisałem jest prawdziwe. Fakt że Chełm liczbowo to nie to samo co 15-20 lat wstecz ale to chyba nie dziwne jak to miasto oddalone o 350 km od Łodzi i mają w regionie aktualnie ekstraklasowy silny Motor i miejscową Chełmiankę. Nie mniej jednak kilkunastu chłopów z tej okolicy cały czas jeździ na Widzew. Ciężko tam o młodzież co jest zrozumiałe. WfcG(Kwidzyn i Grudziądz) to też nie to samo co w latach ubiegłych, historia raczej wałkowana ale też nie wyginęli całkowicie.
Niestety z tymi bardzo oddalonymi fan-clubami widać że z kolejnymi latami z reguły ludzi tam ubywa i ciężko utrzymać się kilkanaście lat.
AMF1948

Post autor: AMF1948 »

490 pisze: 11.10.2025, 17:26 Kto jako pierwszy zapoczątkował używanie symbolu "H" jako znak chuligański? Oczywiście wiem, że była taka marka odzieżowa, natomiast od kiedy w, którym kraju/ekipie rozwinęło się to najprędzej? Kiedyś wydawało mi się, że ów symbol nie był aż tak często spotykany za granicą, ale może mam mgłę w pamięci.
Pamiętam, że kiedyś ten symbol traktowano bardzo poważnie. Nie mógł byle "szczur" założyć odzieży z tym znakiem, podobnie jak w Triadzie nie każdy mógł nosić anty Wisłe, ale wiadomo- to jak ze wszystkim zeszło na psy i pojawiła sie lanserka.
H to już nawet wydział do zwalczania pseudokibiców ma. Kiedyś to jak widziano kogoś w Everlast czy Lonsdale to już trzeba było się zastanowić czy się odezwać. Takie czasy że kto chce produkuję odzież i kto chce to kupi.
Fac Fideli Sis Fidelis
Malolat_93

Post autor: Malolat_93 »

Adamowski pisze: 11.10.2025, 20:25
Widzisz Małolat, nie do końca masz rację.
Jesteś z Motoru, więc swoje wiesz.
Ale podpowiem ci, że regularnie na Widzewa lata stamtąd po kilkunastu ludzi. Choć sportowcami już ich nie nazwę.
Oczywiście bez jakiegokolwiek podlotu do obecnej ekipy Chełmianki czy do was.
Pewnie kilometry i lata degrengolady na Widzewie zrobiły swoje.
Cień poprzedniego składu a latają tylko z sentymentu i przywiązania :)
A.C.A.B
ODPOWIEDZ