Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
tak tylko pytam
Re: Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.
Koniec układu Polonii Przemyśl z Wisłą Kraków.
-
obserwator17
A jak napisałem to na forum w Maju to napinali się do mnie że sieję ferment... :D
Polonia określała tą relacje bardziej jako zgoda niż układ. Takie można przynajmniej odnieść wrażenie z tego co napisali.obserwator17 pisze: 30.07.2025, 10:20A jak napisałem to na forum w Maju to napinali się do mnie że sieję ferment... :D
-
Taksepatrze
Obserwator,
Przykre, przykre. Również mam wiele wspomnień. Tak czy siak nasz czas juz przeminął, teraz inne pokolenie przejęło stery i rozdaje karty. Dla nas (wielu z nas) starych przyjaźń Lechia & Wisła dalej jest w sercu. Zawsze będzie. Kontakty również pozostaną.
Przykre, przykre. Również mam wiele wspomnień. Tak czy siak nasz czas juz przeminął, teraz inne pokolenie przejęło stery i rozdaje karty. Dla nas (wielu z nas) starych przyjaźń Lechia & Wisła dalej jest w sercu. Zawsze będzie. Kontakty również pozostaną.
A na Lechii to takich koszulek nie ma? Od dawna można spotkać z Anty WRWE i innymi.obserwator17 pisze: 30.07.2025, 10:05Przykre że na ostatnim meczu widoczne były koszulki 'anty Lechia'.Taksepatrze pisze: 16.07.2025, 20:34Tak jak przyjaźń Lechia Gdańsk - Wisła Kraków. Nigdy nie zapomnę. Rodzina.protektormalopolska pisze: 16.07.2025, 20:26 Słuchaj nie każdy układ zgoda musi być budowana wokół interesów czy grup przestępczych. Chłopaki się przyjaźnią i dążą szacunkiem więc czego nie rozumiesz ? Kiedyś przyjaźń coś znaczyła i Oni to rozumieją a Tobie trzeba to tłumaczyć jak dziecku.
W maju to wszystko było w zawieszeniu. Nie do końca było wiadomo w którą stronę to pójdzie. A teraz to jeszcze czekać na oficjalne info w sprawie Elana-Stal :)obserwator17 pisze: 30.07.2025, 10:20A jak napisałem to na forum w Maju to napinali się do mnie że sieję ferment... :D
-
swiatkibicow
Przetasowania były są i bedą, czas pokaże czy obóz A był lepszy niż obóz B. Z perspektywy teraz, może i tak, ale czy tak będzie za 3 lata?
Kolego z Nowej Huty a pamiętasz zgodę Hutnika z Bronią Radom?Broniarze obecnie grają w 3 lidze i już w piątek o godz 19.26(data powstania klubu)podejmują Olimpie Elbląg zgodę Legii WarszawaOstra mobilizacja na ich dzielnicy Planty.Będzie ich100?
-
Nowohucianie1950
Zgode pamietam, ale przynzam szczerze ze gdy zaczalem chodzic na mecze to ona doslownie za rok czy dwa padla z wiadomych powodow.dee facto pisze: 31.07.2025, 00:41 Kolego z Nowej Huty a pamiętasz zgodę Hutnika z Bronią Radom?Broniarze obecnie grają w 3 lidze i już w piątek o godz 19.26(data powstania klubu)podejmują Olimpie Elbląg zgodę Legii WarszawaOstra mobilizacja na ich dzielnicy Planty.Będzie ich100?
Nie mam pojecia ile ich bedzie, nie mam tam z nikim kontaktu.Zycze im aby dobrze sie zaprezentowali bo zawsze to fajnie jakby w Radomiu byla jakas konkurencja.
Co ciekawe ostatnio byliście na turnieju Stilonu, gdzie był Radomiak.Nowohucianie1950 pisze: 04.08.2025, 11:27Zgode pamietam, ale przynzam szczerze ze gdy zaczalem chodzic na mecze to ona doslownie za rok czy dwa padla z wiadomych powodow.dee facto pisze: 31.07.2025, 00:41 Kolego z Nowej Huty a pamiętasz zgodę Hutnika z Bronią Radom?Broniarze obecnie grają w 3 lidze i już w piątek o godz 19.26(data powstania klubu)podejmują Olimpie Elbląg zgodę Legii WarszawaOstra mobilizacja na ich dzielnicy Planty.Będzie ich100?
Nie mam pojecia ile ich bedzie, nie mam tam z nikim kontaktu.Zycze im aby dobrze sie zaprezentowali bo zawsze to fajnie jakby w Radomiu byla jakas konkurencja.
-
Kibicfan1987
Ale układ z Widzewem nadal ma ?srututu pisze: 13.07.2025, 23:46Zero zdziwienia. Stal po prostu ma daleko w poważaniu mizianie sie z WRWE, mają silna koalicję na własnym podwórku i na tym sie skupiają - zwłaszcza biorąc pod uwagę to, ze jeszcze jakis czas temu Wisla latała z Resovia.GlobiAZR pisze: 13.07.2025, 23:44 Z dniem dzisiejszym kończy się układ na lini Stal Rzeszów - Elana. Zainteresowani pewnie wkrótce to ogłoszą publicznie.
Re: Zgody/Kosy/Układy rts-u - reaktywacja.
To zależy, czy jest przed jakimś meczem RePry, czy już ... np. po ... euro'24 (w ... IV rzeszy). Na pochwałę zasługuje jednak sytuacja, że rzeszowskim stalowcom coraz mniej odpowiada rola widzewskiego fanklubu i litery "q" [od ... (widzewskich) 'q-REW'] w skrócie poprzedniego sojuszu oraz głównych ... frajerskich towarzystw tj. "w(q)rwe". ;)KibicFan1987 pisze: 15.08.2025, 18:58Ale układ z widzewiakami nadal mają?Srutu.Tu pisze: 13.07.2025, 23:46Zero zdziwienia. Stal po prostu ma podobno głęboko w ... poważaniu mizianie sie z bandą "wpÎerw", mają silną koalicję na własnym podwórku i na tym sie skupiają - zwłaszcza, biorąc pod uwagę to, że jeszcze jakiś czas temu wiślaki latały z Resovią w składzie psycho-szarAks2016 ... po podtarnowskich lasach, uciekając przed fami(L)ią ZSH (+RCh).GlobiAZR pisze: 13.07.2025, 23:44 Z dniem dzisiejszym kończy się układ na lini Stal Rzeszów - Elana Toruń. Zainteresowani pewnie wkrótce to ogłoszą publicznie.
-
OldTimeGoodTime
Ciebie też nie było.
-
Ukochane Miasto
dozlol przyznaj się ...stacjonujesz w Tworkach czy Choroszczy ?
zamiast pisać te pseudo kumate wypociny napisz jak wygląda twój dzień , jakie tabletki bierzesz ?
jakieś śmieszne może historie nam opisz np jak uciekasz przed sanitariuszami czy podglądasz pielęgniarki ?
pozdrawiam Cię serdecznie i życzę dużo zdrowia .
zamiast pisać te pseudo kumate wypociny napisz jak wygląda twój dzień , jakie tabletki bierzesz ?
jakieś śmieszne może historie nam opisz np jak uciekasz przed sanitariuszami czy podglądasz pielęgniarki ?
pozdrawiam Cię serdecznie i życzę dużo zdrowia .
https://m.youtube.com/watch?v=Q5CbK70hrkc
Rozmowa ze Śledziem z Lechii, pojawia się m.in wątek ocieplenia relacji na linii Lechia-Motor Lublin a także temat spalonej/kupionej flagi Arki.
Rozmowa ze Śledziem z Lechii, pojawia się m.in wątek ocieplenia relacji na linii Lechia-Motor Lublin a także temat spalonej/kupionej flagi Arki.
-
Czarny1946
Że mu przez usta przeszło ze to nic złego....ślusarz pisze: 30.08.2025, 15:25 https://m.youtube.com/watch?v=Q5CbK70hrkc
Szczur mu pocukrzyl w ksiazce jaki to honorowy ziomek.
Spailili kupione flage, ktora zrobila jego ciocia, a honorowy ziomek temu przyklasnal ;)
Spailili kupione flage, ktora zrobila jego ciocia, a honorowy ziomek temu przyklasnal ;)
Widać że już nawet stara gwardia chwali takie zachowania a tu jeszcze mamy do czynienia z legendą Lechii.Ostatnio były wpisy że stara gwardia to potępiła.No właśnie widać.
-
lupiezszatana88
Zamiast coś działać w polepszeniu stosunków z Legią to z tym motorem się Lechia wąchąć będzie. Git stoją z Radomiakiem i Sosnowcem. Kosy nie ma chłopaki ich do siebie wpuścili na młyn a przez Śląska muszą mieć dobre relacje z Lublinem. Jeszcze do tego Lechia trzyma z Gryfem a ci trzymaja z kotwą gdzie kotwica trzyma z pogonia, dantejskie sceny dzieją sie w kibicowskim świecie ale wierzę że na lini Gdańsk-Warszawa kiedyś coś ruszyślusarz pisze: 30.08.2025, 15:25 https://m.youtube.com/watch?v=Q5CbK70hrkc
Delegacja Górnika na meczu Lecha z Widzewem.
farmazon?
-
DennisWise
I jak funkcjonowały takie wielkie przyjaźnie w trójmieście? Bo w innych rejonach kraju na ogół kończyły się wystawianiem nielubianych kolegów i pozbywaniem konkurencji w miejskiej dystrybucji. A jak w trójmieście? Dało się przez taką wielką przyjaźń radę jakąś flagę odzyskać? Albo szalik?Prawo i pięść pisze: 31.08.2025, 17:12 Mnie tylko ciekawi jakby na to wszystko zareagował Zbigniew Rybak gdyby żył i czy jemu też by Grzegorz powiedział, że normalna akcja. Przecież byli przyjaciółmi, więc przynajmniej ze względu na starą znajomość mógł się trochę pohamować w wygłaszaniu takich teorii.
Motor na turnieju Lechii i ich flaga obok chwm, mocno się zmienia scena kibicowska...
Ja przypominam że Twoi aktualni przyjaciele wyzywali swoje matki, żeby miesiąc później jak gdyby nic przybić zgodę i o wszystkim zapomnieć :)Amok-rts pisze: 06.09.2025, 13:29 Motor na turnieju Lechii i ich flaga obok chwm, mocno się zmienia scena kibicowska...
Sekcja RTS taka aktywna, a ich zgoda zawody dziś zaliczyła.
-
PolowaPolski
Polska - Czechy 1:1 :)
Amok-rts pisze: 06.09.2025, 13:29 Motor na turnieju Lechii i ich flaga obok chwm, mocno się zmienia scena kibicowska...
Rok temu zapytałem na tym forum dlaczego Lechia nie pojechała na zakazie np. do Lublina w 1 lidze (mecz byl 16.12.2023).
Odpisali, że nie chcieli się prosić po kosach o wejście... ;)
Niecały rok później mecz w Gdansku bez bluzgów.
Radomiak jakoś uprosili w zeszlym sezonie o wejście.
czas walki tez robi wrażenie
Niemcy nie Polska.
-
Stanisława Worcella
Nie zapomnijcie o obecności Miedzi LegnicaAmok-rts pisze: 06.09.2025, 13:29 Motor na turnieju Lechii i ich flaga obok chwm, mocno się zmienia scena kibicowska...
Jagiellonia z flaga obecną na turnieju w Łodzi
-
StonkaZiemniaczana
Wobec powyższych, powstaje pytanie, jakie są obecnie relacje na linii:
Motor-Jagiellonia
Motor-ŁKS
Motor-Jagiellonia
Motor-ŁKS
Jagiellonia idzie chyba bardziej w stronę Górnika Łęczna, jeżeli Łęcznianie latają w ich barwach oficjalnie na wyjazdach.
-
MamWyjebanex
Jakie to ma znaczenie? Powstały koalicję , Jaga idzie w kierunku jednej , Motor jest w drugiej . Niech się dzieje :)
Przecież nie tak dawno Motor z Łęczna mieli chyba zgodę i tworzyli koalicje wschodnia :)
Jeżeli chodzi o Jaga - Motor to przecież tam był nieznoszący się z Jagą, Śląsk. Teraz Motor dołącza powoli do rodziny z Lechią, Lechia lata ze Stomilami i Łomżami, reszta sobie sam dodaj.
Swego czasu chyba było nawet bardzo blisko układu, odwiedziny na meczach, turniejach. O czym było nawet wspominane w magazynie tmk.BekazWas pisze: 07.09.2025, 14:00 Jeżeli chodzi o Jaga - Motor to przecież tam był nieznoszący się z Jagą, Śląsk. Teraz Motor dołącza powoli do rodziny z Lechią, Lechia lata ze Stomilami i Łomżami, reszta sobie sam dodaj.
Należy także wspomnieć o oficjalnych odwiedzinach na meczach, między Górnikiem Łęczna a Orlętami Radzyń. Czas pokaże jak się rozrośnie wschodnia flanka.
-
StonkaZiemniaczana
Czy ja wiem, czy aż tak „nieznoszący się Śląsk z Jagą”…? Był okres, krótki bądź co bądź, ale był, że był neutral między tymi ekipami, było to właśnie bodaj w okresie odwiedzin Białostocczan przy okazji meczu Motor-Polonia P., wspólne wrzuty na allaha i jeszcze kilka innych. Potem dopiero zaczęli sobie jechać. Jaga to dziwna i nietypowa ekipa, która w ciągu ostatnich kilkunastu lat potrafiła mieć jedną zgodę z Siarką a potem z Mazurem, odwiedzać różne ekipy na różnych turniejach i organizując podobne na swoim podwórku, zapoczątkowując zresztą nowy trend na „masówki” turniejowe, gdzie często goszczą wrogie sobie ekipy. Przy tym wszystkim dziwne „neutralne”, pokończone zresztą kosami (vide: Ruch, Widzew), nowe kierunki i nowe znajomości. Tak drugiej dynamicznej ekipy na naszym podwórku chyba nie ma na ten momentBekazWas pisze: 07.09.2025, 14:00 Jeżeli chodzi o Jaga - Motor to przecież tam był nieznoszący się z Jagą, Śląsk. Teraz Motor dołącza powoli do rodziny z Lechią, Lechia lata ze Stomilami i Łomżami, reszta sobie sam dodaj.
Z tymi masówkami to w sumie nie wiem, ale dobrze kojarzę turniej Jagiellonii w latach bodajże 90 na którym były Wisła, Legia, Motor...StonkaZiemniaczana pisze: 07.09.2025, 15:33Czy ja wiem, czy aż tak „nieznoszący się Śląsk z Jagą”…? Był okres, krótki bądź co bądź, ale był, że był neutral między tymi ekipami, było to właśnie bodaj w okresie odwiedzin Białostocczan przy okazji meczu Motor-Polonia P., wspólne wrzuty na allaha i jeszcze kilka innych. Potem dopiero zaczęli sobie jechać. Jaga to dziwna i nietypowa ekipa, która w ciągu ostatnich kilkunastu lat potrafiła mieć jedną zgodę z Siarką a potem z Mazurem, odwiedzać różne ekipy na różnych turniejach i organizując podobne na swoim podwórku, zapoczątkowując zresztą nowy trend na „masówki” turniejowe, gdzie często goszczą wrogie sobie ekipy. Przy tym wszystkim dziwne „neutralne”, pokończone zresztą kosami (vide: Ruch, Widzew), nowe kierunki i nowe znajomości. Tak drugiej dynamicznej ekipy na naszym podwórku chyba nie ma na ten momentBekazWas pisze: 07.09.2025, 14:00 Jeżeli chodzi o Jaga - Motor to przecież tam był nieznoszący się z Jagą, Śląsk. Teraz Motor dołącza powoli do rodziny z Lechią, Lechia lata ze Stomilami i Łomżami, reszta sobie sam dodaj.
Zestawienie dzisiaj nie do pomyślenia.