To już naprawdę przestało być zabawne. Dlatego proponuję, byśmy przestali odpowiadać na jego zaczepki i dawać się wciągać w bezsensowne dyskusje. Jedyną osobą, która powinna go wysłuchać, jest doświadczony psychiatra. Dopóki nie rozpocznie leczenia, jego stan może się jedynie pogarszać. Nie dokładajmy do tego cegiełki.
Kibicowska Warszawa
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Kibicowska Warszawa
Na Konwiktorskiej nawet kibic ksP, zaorski, nie mógł nakręcić swojego 'evergreen-a/u' pt. "Piłkarski Poker" (pamiętacie te nieudolne próby zasłaniania na paru meczach przy Ł3 symboli Legii Warszawa?), bo na ... Muranowie prawie zawsze "wiało" 'chůjem', jak na innych produkcjach filmowych popularyzujących drużynę "brudnych koszul" w stylu "Jan Serce" itp. w czasach prl-u, ha7inko.ha7INAz997 pisze: 14.05.2025, 23:59 Oj, tak tak.https://warszawawpigulce.pl/herb-poloni ... morniczej/VIP-y przy Łazienkowskiej dopingujące kolejorza:
Wśród nich był między innymi były prezydent Polski, Aleksander Kwaśniewski i były premier, Jan Krzysztof Bielecki.
W loży dla VIP-ów zasiedli także: jeden z najbogatszych Polaków, Jan Kulczyk, Wojciech Olejniczak, Roman Kosecki, Tomasz Lis ...
Czerwonej nomenklatury wraz z "kaminero" przewinęło się przez nasze trybuny setki.
Ja nie jadę, jestem zajęty kwerendą ws. podstaw sympatii widzewiaków do fanów ksP i ich pomysłu poszerzenia towarzystwa wymierających 'rb'85' o młodszych fanów z ... K6.

https://www.facebook.com/share/p/1XZrmAaL1y/

Czy mam rozumieć, że wobec bardzo kiepskiej postawy muranowskich drużyn-ojców-rzezających klub(u) ksP [macabi - nazywanego (z) czasem Merkurym i gwiazdy - Stelli / nie mylić z drużynami szkolnymi o podobnych nazwach zrzeszonymi w WKS-ie z Myśliwieckiej/Łazienkowskiej, a pochodzącymi z w-wskiego Powiśla] okoliczne żydki licznie chodziły/przerzucały się na po7INIĘ, stąd przed II wojną światową nie było przy K6 problemu z frekwencją? ;)

Na przełom wieków - pierwsze konszachty rts-ksP przypada akurat zmiana polonijnego logotypu na takie z ... (k)(p)(P).
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/komunis ... tia_Polski

https://rcin.org.pl/Content/237351/WA30 ... kowski.pdf
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna ... r-ze-skaza
https://rfbl.pl/ludwik-sobolewski/
W ten sposób historia tzw. żydów na ksP/K6 zatacza koło, ale ... cdn.
Na dniach kolejny nocny odcinek na YT od mięsnego , po wywiadzie z hAnIOgNoJEm czas na wywiad z takiego samego cyklu z DoZownikiem - formalnym liderem prÓjdup bez poważania w kryminale jak i wolności! Bądźcie czujni , z fartem.!
Mnie osobiście takie rzeczy do niczego nie przekonują, ale skoro lubisz taką argumentację, to łap jeszcze to:
Gazetka przedwojennego ONR-u, jeden z pierwszym numerów:

Do tego krótkie info o tym, komu chcieli odsprzedać swoje boisko w 1932 r. Wbrew temu, co się powszechnie opowiada, to na długo przed Jałtą ten klub ciągle miał jakieś problemy i dwukrotnie spadał z ligi. Taki już jego urok i jego prawdziwe tradycje

Gazetka przedwojennego ONR-u, jeden z pierwszym numerów:

Do tego krótkie info o tym, komu chcieli odsprzedać swoje boisko w 1932 r. Wbrew temu, co się powszechnie opowiada, to na długo przed Jałtą ten klub ciągle miał jakieś problemy i dwukrotnie spadał z ligi. Taki już jego urok i jego prawdziwe tradycje
Czy kochanica "masy" podziałkuje się z tobą wpływami z ... AdSense'a, czy da(je)sz się wykorzystać przez pAD7INĘ, jak wcześniejsze "konfitury" na tym ich frajerskim kanale, eŁKaeSiacka pO7DI? :Dp1908 pisze: 15.05.2025, 18:15 Na dniach kolejny nocny odcinek na YT od "mięsnej", po wywiadzie z haniąMOJĄ czas na wywiad z tego samego cyklu ze mną - formalnym liderem łódzkich 'prujdup' bez poważania w kryminale jak i wolności! Bądźcie czujni, z łotrem!
DZnr1, manipulatorze.
Za sprawą przejęcia klubu przez Janusza Romanowskiego Klub Sportowy Polonia stał się Klubem Piłkarskim Polonia. „S” zmieniło się na „P”… na szczęście nie na długo, bo po przejęciu klubu przez nową spółkę powrócono do starego dobrego „KSP”…
Za sprawą przejęcia klubu przez Janusza Romanowskiego Klub Sportowy Polonia stał się Klubem Piłkarskim Polonia. „S” zmieniło się na „P”… na szczęście nie na długo, bo po przejęciu klubu przez nową spółkę powrócono do starego dobrego „KSP”…
-
MamWyjebanex
DZnr1 pisze: 14.05.2025, 19:50Gwoli przypomnienia:cuba1906 pisze: 14.05.2025, 14:23Jeśli pijesz do gry ksP na licencji Dyskobolii G. Wlkp., to przecież oni po cyrku z Królem zaczęli od IV ligi, tam, gdzie już była inna 'sP(A)7onia' tak, że ten argument jest mocny, więc fakt podkupowania licencji kładzie się cieniem na polonistach zza 'posen'.Kilofff pisze: 14.05.2025, 14:17 Derby Warszawy - mecz między drużynami z W-wy, a nie pomiędzy drużyną warszawską i drużyną z licencją odkupioną od innego klubu.
1. https://legionisci.com/news/27005_Derby ... torii.html
2. http://www.90minut.pl/news.php?id=750299
3. https://sport.interia.pl/pilka-nozna/ek ... nId,506996
I jak teraz ustalić, czy klub odkupiony przez krypto-pędz7a z "sii(j)" to kontynuatorka tej właściwej, IV-ligowej ksP ..., czy jednak tej drugiej, która również trafiła do czwartej ligi czyli tzw. "důpa stolicy" ku7esz, ko7atorów, 7istkievitz'ów itd. z pzpR/N?
Ty może zamiast walczyć w necie, idź powalczyć z czeczeńcami co wam miasto przejmują. Chyba że to wasze ziomki , to sorry
-
Obserwator1946
To było wcześniej, ale D to tolerował bo miał te same zamiłowania :-)
Czy ja coś takiego napisałem? Ja jestem przeciwny gry na cudzych licencjach.Sensi_ pisze: 14.05.2025, 15:35Czyli to, że kupili sobie licencje, grali na niej jak gdyby nigdy nic to właściwie nie ma znaczenia bo potem spadli na dno.Kuba1906 pisze: 14.05.2025, 14:23Jeśli pijesz do gry KSP na licencji Dyskobolii to przecież oni po cyrku z Królem zaczęli od IV ligi, także ten argument jest słaby, aczkolwiek fakt podkupowania licencji kładzie się cieniem na Polonistach.kivloff pisze: 14.05.2025, 14:17 Derby Warszawy to między drużynami z Warszawy, a nie między drużyną z Warszawy, a drużyną z licencją przywiezioną z innego klubu.
Nie liczy się.
Grubo masz pod kopułą :)
Fakty są jakie są odnośnie licencji- krzywa akcja, ale obecna Polonia nie ma nic z tym wspólnego i sportowo wywalczyła sobie awanse.
Wam wypomina się piastowanie przez władze komunistyczne, mojej Wiśle czasy GTS, a Polonii licencje.
A w to "wypominanie" najczęściej bawią się te jednostki, które czytaniem i zdobywaniem wiedzy nigdy się nie skalałyKuba1906 pisze: 20.05.2025, 09:13 Wam wypomina się piastowanie przez władze komunistyczne, mojej Wiśle czasy GTS, a Polonii licencje.
https://historiawisly.pl/wiki/index.php ... kie_dekady
https://legia.net/blog/blog-historical- ... zuja/98868
K_89, ty tak na serio? 
Przecież każdy wie jak było i jak jest z tą waszą historią.
Przecież każdy wie jak było i jak jest z tą waszą historią.
Dosyć łatwo zweryfikować co kto faktycznie wie. Najlepszym przykładem jest Twoja osoba, która nigdy nie wskazała nawet jednego źródła swoich twierdzeń, bo przecież nie przyzna otwarcie, że swoją "wiedzę" czerpie z miejskich legend, półprawd i gównoprawd.
Ja zamiast czytać pierdoły z k.net, wolę sięgać po bardziej ambitną literaturę i dlatego te wszystkie bajki tak bardzo mnie bawią:
Ja zamiast czytać pierdoły z k.net, wolę sięgać po bardziej ambitną literaturę i dlatego te wszystkie bajki tak bardzo mnie bawią:
- Grzegorz Majchrzak, "Tajna historia futbolu. Służby, afery i skandale"
- Stefan Szczepłek,”Deyna, Legia i tamte czasy”
- Andrzej Gowarzewski, Encyklopedia FUJI, „Legia najlepsza jest. Prawie 100 lat prawdziwej historii”
- Stanisław Mielech, „Sportowe Sprawy i sprawki’
- Legia 1916-1966, historia, wspomnienia, fakty
- Wiktor Bołba, Adam Dawidziuk, Grzegorz Karpiński i Robert Piątek, "Legia 1916-2016"
- Jan Goksiński, "Klubowa polska piłka nożna - lata 70. Tom IV: regiony"
- Jan Goksiński, "Klubowa historia polskiej piłki nożnej w latach 1945-1970, tom III. Regiony"
- Henyk Biliński, Andrzej Gowarzewski, "Encyklopedia piłkarska FUJI 75 lat PZPN (tom 12)"
- Wiktor Bołba, Lucjan Brychczy, "Kici. Lucjan Brychczy – legenda Legii Warszawa"
- Kazimierz Górski, "Pół wieku z pilką"
Co jak co, ale Hanior wiele prawdy powiedział...pominę kim jest i co zrobił, ale powiedział kilka słów prawdy - odnośnie Arki, że Tedki teraz potrzebują pół roku, aby się z kimś ustawić...
Po śmierci Matiego wiele się zmieniło...i już nigdy nie będzie to już takie samo. Nie ma kto tego napędzać.
Zresztą sam Mati już odbijał od tych ludzi...pod koniec! Mógłbym tu wiele gorzkich słów napisać na temat 95...
Po śmierci Matiego wiele się zmieniło...i już nigdy nie będzie to już takie samo. Nie ma kto tego napędzać.
Zresztą sam Mati już odbijał od tych ludzi...pod koniec! Mógłbym tu wiele gorzkich słów napisać na temat 95...
Może być ciekawie jak będzie q&a z hanką bo już mięso coś pisał że można pytania zadawać.Nastęone odcinki też się szykują.hanior zwęszył okazję na to żeby znowu być na świeczniku i znając życie jeszcze książki będzie pisał.
Wyświetlenia mu tam zapierdalają,w c*** komentarzy pod tymi filmikami,widać są bardzo ciekawe tematy dla wielu ludzi z klimatu i spoza klimatu.Także będzie pewnie na tym korzystał,tym bardziej że sama hanka zaczęła się też tam udzielać odpowiadając na różne zaczepki i komentarze.
Ciekawe czy długo Legioniści będą ściemniać że hanka nie był w 95 skoro on z całą czołówką latał na akcje i nie tylko.
Wyświetlenia mu tam zapierdalają,w c*** komentarzy pod tymi filmikami,widać są bardzo ciekawe tematy dla wielu ludzi z klimatu i spoza klimatu.Także będzie pewnie na tym korzystał,tym bardziej że sama hanka zaczęła się też tam udzielać odpowiadając na różne zaczepki i komentarze.
Ciekawe czy długo Legioniści będą ściemniać że hanka nie był w 95 skoro on z całą czołówką latał na akcje i nie tylko.
Synek, po dziś dzień i od wielu lat z czołówką Legii lata mnóstwo chłopaków nie bedących w TB.
I nie schlebiaj ani sobie ani temu forum, że ktoś ci bedzie udzielał jakis informacji a ty bedziesz roztrzygał czy to prawda czy ściema.
I nie schlebiaj ani sobie ani temu forum, że ktoś ci bedzie udzielał jakis informacji a ty bedziesz roztrzygał czy to prawda czy ściema.
Kiedyś kibice czekali na kolejki ligowe, turnieje kibiców itp
Dziś czekają na Q&A z koronnym... może ogarnij sobie praktyki w prokuraturze skoro jarają cię takie rzeczy.
Dziś czekają na Q&A z koronnym... może ogarnij sobie praktyki w prokuraturze skoro jarają cię takie rzeczy.
-
obserwator17
mam pytanie odbijające od tematu, są knajpy/ miejsca na osiedlach gdzie po meczach kibice Polonii przesiadują? czy zawsze po meczu wszyscy zawijka do chat?
"... z tego, co słyszałem". To bardzo dobra jest :)
-
Obserwator1946
Chłop dobrze napisał, a Ty na sile próbujesz być śmieszny :-)
"Na siłę?". Nie bardzo - tu istotniejsze jest, czy dobrze usłyszał, a nie napisał ;)
-
johkowalsky
Nie mieszkałem nie widziałem nie wypowiadam się definitywnie… za to mieszkałem i w Krakowie i w Łodzi i w Warszawie więc coś nie coś wiem
Były bo były, ale na Legii to wciąż hołubiony prezes. Wielu ciągle marzy o jego powrocie.
Dlatego wcale mnie nie dziwi, że taką ma opinię, wszak ten pan bardzo dobrze dogadywał się i rozumiał z panem Walterem i Panią HGW. Światopoglądowo zbieżny z tymi postaciami.
https://sport.fakt.pl/inne-sporty/byly- ... al/kb4yt55
Dlatego wcale mnie nie dziwi, że taką ma opinię, wszak ten pan bardzo dobrze dogadywał się i rozumiał z panem Walterem i Panią HGW. Światopoglądowo zbieżny z tymi postaciami.
https://sport.fakt.pl/inne-sporty/byly- ... al/kb4yt55
https://x.com/BL_1916/status/1926548786 ... Y-xle8_%2FBardzo kibicuje temu aby tych 3 Panów poniżej po najblizszych wyborach parlamentarnych miało decydujący wpływ na Polskę i regularnie chodzili razem na piwo
-
młodzieżowy
Polonia wypełni jutro sektor w Płocku?
-
89piotrekski
Trzeba będzie włączyć tvp sport o 18 i zobaczymy.
Mam pytanie czy cicha sympatia między KSP i Widzewem nadal trwa, czy to już przeszłość?
Większość Mazowieckiego trzyma kciuki za Dumę Stolicy aby awans w końcu stał się faktem.
W końcu DoZo będzie przerzutem i w spokoju nie będzie musiał już się kamuflować na woli w piwnicy, nagrywać teledysków z czeczenami i ...edytować postów :)
W końcu DoZo będzie przerzutem i w spokoju nie będzie musiał już się kamuflować na woli w piwnicy, nagrywać teledysków z czeczenami i ...edytować postów :)
-
lubię czytać książki
Coś słabo Legia działa, jeśli Polonii jedzie na wyjazd około 700 ludzi....
Dezerter kiedyś śpiewał: " co nie zrobisz będzie źle....."
Klub Wisła Płock podał frekwencję fanów gości- 610 osób, więc już nie zawyżajcie. Oczywiście jest to rekord, choć trzeba mieć świadomość tego, że rozmawiamy o wyprawie stu kilometrowej, na absolutnie najważniejszy mecz od kilkunastu lat.
:))) Dobre. Było w tym temacie na bieżąco, Źródło "wiedzy" imponuje. A wystarczyło napisać, że chodzi ci o Wojciecha Mazowieckiego i nikt by nie dyskutował :)
Bill,
Czy przybyłeś do Nas z bliskiego wschodu na łódce ?
Czy przybyłeś do Nas z bliskiego wschodu na łódce ?
Jeśli nawet Muranów, to jedno jedyne miejsce w Warszawie, które przynajmniej miało opinię w jakimś stopniu miejsca, gdzie Polonia ma (czy też miała) cokolwiek do powiedzenia, wygląda tak jak wygląda- jest cały w graffiti Legii, chłopaki z (L) z tej dzielnicy robią zbiórkę i jadą na mecz w trzycyfrowej liczbie dobrego składu, organizowany jest na dużą skalę dzień dziecka, przez który przewija się masa ludzi, no to chyba odpowiedz na takie pytanie nasuwa się sama.
Z tego co ja słyszałem to z Polonii na Muranowie została tylko opowieść.Nurni F. pisze: 31.05.2025, 10:18 Jeśli nawet Muranów, to jedno jedyne miejsce w Warszawie, które przynajmniej miało opinię w jakimś stopniu miejsca, gdzie Polonia ma (czy też miała) cokolwiek do powiedzenia, wygląda tak jak wygląda- jest cały w graffiti Legii, chłopaki z (L) z tej dzielnicy robią zbiórkę i jadą na mecz w trzycyfrowej liczbie dobrego składu, organizowany jest na dużą skalę dzień dziecka, przez który przewija się masa ludzi, no to chyba odpowiedz na takie pytanie nasuwa się sama.
Każda z derbowych ekip chciałaby zapewnie wprowadzenia w życie naszego hasła : Jedno miasto , jeden klub od kołyski aż po grób . Patrzcie i podziwiajcie jak wygląda to w realnym życiu . Garstka odmieńców zawsze się trafi vide AKS Zły . Pamiętajcie zazdrość to negatywne uczucie ….
A ja słyszałem ostatnio opinie, że nudne jest życie kibica w mieście gdzie jest tylko jeden klub.asmodeL pisze: 01.06.2025, 12:55 Każda z derbowych ekip chciałaby zapewnie wprowadzenia w życie naszego hasła : Jedno miasto , jeden klub od kołyski aż po grób . Patrzcie i podziwiajcie jak wygląda to w realnym życiu . Garstka odmieńców zawsze się trafi vide AKS Zły . Pamiętajcie zazdrość to negatywne uczucie ….
Ale taki radziecki/socjalistyczny klub jak CWKS Legia nie może inaczej, mają to w swoich komuszych genach. Hasła w stylu ""Partia przewodnią siłą narodu" są im niezwykle bliskie dlatego hołdują hasłu: "jedno miasto, jeden klub"kibiccc1 pisze: 02.06.2025, 14:36A ja słyszałem ostatnio opinie, że nudne jest życie kibica w mieście gdzie jest tylko jeden klub.asmodeL pisze: 01.06.2025, 12:55 Każda z derbowych ekip chciałaby zapewnie wprowadzenia w życie naszego hasła : Jedno miasto , jeden klub od kołyski aż po grób . Patrzcie i podziwiajcie jak wygląda to w realnym życiu . Garstka odmieńców zawsze się trafi vide AKS Zły . Pamiętajcie zazdrość to negatywne uczucie ….
A ten znowu innych mierzy swoją miarą :) Przywoływałeś niedawno Dezertera. Że też forumowy fan pierwszego klubu milicyjnego w PRL nie zacytował tu jeszcze swojego credo: "Spytaj milicjanta, on ci prawdę powie..." :)