Legioner pisze:...W związku z tym mieli sobie walczyc na swoim podwórku z wykluczeniem osób trzecich, ale spraw wyszła poza ich rewiry...
Dobry post, ale to jest jakaś nadinterpretacja.
Skoro ekipy przez Ciebie wymienione nie były w wiadomym momencie w Poznaniu to ktoś za nich to ustalił?
Bo one same (a napewno Wisła) niczego takiego nie deklarowała.
Pomiędzy paktem a Kielcami, było parę różnych, innych wydarzeń nawet dotyczących Wisły i np jednej z waszych zgód podczas których nie stosowano żadnych reguł.
I nie pisze tu o Krakowie co podkreślam żeby znów któryś mądry nie wyskoczył z wyjściem na zewnątrz.
Pomimo tego propozycja rozwiązania polubownego na mecz TS-L była przez Legionistów przyjęta pozytywnie a nawet były jak już chyba wspomniałem tematy większej puli biletów itd
Oczywiście mieli się prawo rozmyśleć, zmienić zdanie ale do mnie i wielu osób zupełnie nie trafia wymyślone nagle jakieś oświadczenie, w którym opieracie się na dodatke na zdarzeniach o których macie niestety blade pojęcie - wprost z gazet.
Tyle.
Nikt nie ma pretensji o absencje, nikt nie ma pretensje o zaprzestanie rozmów bo kto jak kto ale my z Wami to zawsze mieliśmy pod górkę żeby się dogadać nawet za czasów koalicji na reprezentacji, ale denerwuje to co napisałem już wyżej zawarte w oświadczeniu.
Moim zdaniem powód absencji był nieco inny a oświadczenie fajnym, chwytliwym pretekstem.