Toruń i kujawsko-pomorskie

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

ICAO

Re: Toruń i kujawsko-pomorskie

Post autor: ICAO »

marmar pisze: 14.04.2025, 19:25 Kibice żużlowi z Torunia w asyście milicji, tylko tak mogli udać się do centrum miasta w
swoim mieście żeby zrobić focie, piękna współpraca, chcieli pochwalić się w necie
tylko pech chciał że wszystko nagrała milicja i wyszła d***.

https://www.youtube.com/watch?v=-WmtXMmrzBQ&t=36s
https://www.youtube.com/watch?v=PoYpQqyWxxc

Akcja ustawiona jak UJJJ ... zacznijmy od nowa ... krok po kroku...
1.Apator "Władcy" Torunia wynajmuje autokary żeby we WŁASNYM mieście przyjechać w eskorcie Policji zaparkować w wyznaczonym miejscu i w eskorcie przejść na starówkę.
2. Krzyczą to co mogą bo jak cisną po Elanie to Policja ucisza ich i grozi powrotem do autokaru - w filmiku krążącym w internecie słuchać jak Apator krzyczy: " j**** ZKS" i po chwili słuchać Komendanta Toruńskiej Policji "... Panowie co mówiliśmy? chcecie wracać do autokaru "
3. Powrót przy eskorcie i szybka zawijka ... czasem pod prąd na bombach pod stadion żużlowy
4. ucieczka Apatora do rzeki przed Elaną - filmik krąży w necie
5. tacy odważni a zamaskowani jak ludzie z ANTIFY

FAKT jest taki mały pstryczek dla Elany, ale gdyby APATOR jednak chciał pokazać jaką są "honorową ekipą szukających wrażeń" to zapewne by nie powiadamiali Policji o ZORGANIZOWANYM przejeździe na starówkę i korzystali z "eskorty".

Takie moje zdanie choć nie jestem z Elany
iparts.pl
Soczek01

Post autor: Soczek01 »

A sprzęt był czy nie? Bo to aż niemożliwe palić wroty do rzeki
marmar

Post autor: marmar »

Zawsze ich ciągnęło do wody, kilka lat temu pod Golubiem Dobrzyniem ewakuowali się ale do jeziora w kilkunastu chłopa,
a jeszcze dużo wcześniej dwóch jegomościów z Apatora potraktowało stadion Łódzkiego Łks-u jak plażę nudystów, po prostu kabaret,
liczba konfidentów przekracza jakiekolwiek granice w tej ekipie.
trzecigarnitur

Post autor: trzecigarnitur »

Zebrali się, pokazali - OK. Ale o co chodzi z tymi wynajętymi autokarami? i to we własnym mieście? Przecież ze starówki na stadion Apatora jest dojazd idealny tramwajami.
marmar

Post autor: marmar »

Odpowiedź jest oczywista, Elana zaczęła wędkować :)
witoldpyrkosz

Post autor: witoldpyrkosz »

cpcompany pisze: 15.04.2025, 11:31 W której minucie są słowa komendanta milicji, że inaczej się umawiali?
Nie ten film, tamten też już krąży po necie
trzecigarnitur pisze: 15.04.2025, 11:20 Zebrali się, pokazali - OK. Ale o co chodzi z tymi wynajętymi autokarami? i to we własnym mieście? Przecież ze starówki na stadion Apatora jest dojazd idealny tramwajami.
Nam też było w to trudno uwierzyć, na starówkę też dotarli ze swojej zbiórki autokarami.
Żeby po własnym mieście się autokarami poruszać, tego jeszcze chyba nie grali
Soczek01 pisze: 15.04.2025, 10:50 A sprzęt był czy nie? Bo to aż niemożliwe palić wroty do rzeki
Jedyny sprzęt ostatnio był w rękach jednego z młodych wibreksów i nawet to nie dodało mu dość odwagi, żeby pomóc obrabianemu koledze.
A to wszystko w mniej niż 48 godzin od transparentu o "jedynej honorowej ekipie".

I co k**** konfidenci wibruńscy, warto było dla fajnego zdjęcia na facebook się tak ośmieszyć?
Dla poklasku downów w komentarzach najpierw się ośmieszyłście przed mieszkańcami miasta, a teraz psy umieścily kulisy operacji fotka.

Autokarem pod jordanki i zdjęcie pod kopcem, jak wycieczka szkolna podstawówki spod Żnina.
Szkoda że opiekunowie nie pozwolili wyskoczyć do maca, albo po pamiątki jakieś kupić :)
490

Post autor: 490 »

Dobra Denis, skoro film krąży po necie to dlaczego go nie wrzucisz?
winer

Post autor: winer »

witoldpyrkosz pisze: 15.04.2025, 13:09
cpcompany pisze: 15.04.2025, 11:31 W której minucie są słowa komendanta milicji, że inaczej się umawiali?
trzecigarnitur pisze: 15.04.2025, 11:20 Zebrali się, pokazali - OK. Ale o co chodzi z tymi wynajętymi autokarami? i to we własnym mieście? Przecież ze starówki na stadion Apatora jest dojazd idealny tramwajami.
Nam też było w to trudno uwierzyć, na starówkę też dotarli ze swojej zbiórki autokarami.
Soczek01 pisze: 15.04.2025, 10:50 A sprzęt był czy nie? Bo to aż niemożliwe palić wroty do rzeki
Jedyny sprzęt ostatnio był w rękach jednego z młodych wibreksów i nawet to nie dodało mu dość odwagi, żeby pomóc obrabianemu koledze.
A to wszystko w mniej niż 48 godzin od transparentu o "jedynej honorowej ekipie".

I co k**** konfidenci wibruńscy, warto było dla fajnego zdjęcia na facebook się tak ośmieszyć?
Dla poklasku downów w komentarzach najpierw się ośmieszyłście przed mieszkańcami miasta, a teraz psy umieścily kulisy operacji fotka.

Autokarem pod jordanki i zdjęcie pod kopcem, jak wycieczka szkolna podstawówki spod Żnina.
Szkoda że opiekunowie nie pozwolili wyskoczyć do maca, albo po pamiątki jakieś kupić :)
Denis z Szachta od dawna was ośmiesza i c**** nic z tym nie robicie .
xxxlecia

Post autor: xxxlecia »

witoldpyrkosz pisze: 15.04.2025, 13:09

Mocne słowa jak na d**** które nie potrafią zmusić jednego frajera do zakrycia dziary a drugiego dalej trzymają
maystero

Post autor: maystero »

490 pisze: 15.04.2025, 14:36 Dobra Denis, skoro film krąży po necie to dlaczego go nie wrzucisz?
Przecież wrzucił :)

https://youtu.be/cWSNo9AwjdU
witoldpyrkosz

Post autor: witoldpyrkosz »

490 pisze: 15.04.2025, 14:36 Dobra Denis, skoro film krąży po necie to dlaczego go nie wrzucisz?

Gdybyś nie był pedałem z internetu, to by może już do ciebie doszedł.
Ale dam ci szanse zabłysnąć, pokaz dowód wpłaty 200 złotych na schronisko dla zwierząt(na pw) i ci go wyślę na maila, czy w jakiej tam sobie formie chcesz
tak tylko pytam

Post autor: tak tylko pytam »

maystero pisze: 15.04.2025, 15:14
Przecież wrzucił :)
Ja wiem, że ten lamus na liścia jest Twoim idolem.Od miesięcy, dzień w dzień śledzisz jego każdy krok.Ale daj spokój z pisaniem o nim, wrzucaniem jego fotek i filmików na forum.Zostaw to dla siebie.
Juri1910

Post autor: Juri1910 »

Plus dla apatora za przygotowanie logistyczne tej skomplikowanej akcji. Wynajęcie autobusów, ustalenie trasy i jeszcze namalowany transparent hahah

W Toruniu tylko ELANA!
Jacula20

Post autor: Jacula20 »

Siema wybieram sie na Prajm Emema do Torunia, czy wydarzenie i walka wieczoru sie odbedzie czy Elana faktycznie zbojkotuje ta gale przez Natana Marconia? Prosze o krotki stejtment.
serwis

Post autor: serwis »

matador88 pisze: 14.04.2025, 00:08
serwis pisze: 13.04.2025, 14:57 Nie zgodzę się z Tobą.Z tego co wiem Olimpia nie będzie miała relacji z Zawiszą własnie dlatego że podają rękę GKM-owi.
Juz kiedyś pisałem, że Grudziądz jest specyficzny ale dla rozwoju jednych czy drugich muszą iść swoją drogą. Czyli wyjść ze strefy komfortu.
Jeden jedyny co trochę prawdy napisał - fakt ze tylko w pierwszej cześci ale zawsze. Reszta to płacz i wylewanie frustracji. Nic nie muszą a już na pewno nie swoją. Liczebność Olimpii jest znana , 50 pojechało na gościnę do Suwałk w sobotę, każdy ogarnięty widział "młyn" jaki był w niedzielę z Hutnikiem. W niespełna 100tys mieście nikt normalny nie będzie ze sobą wojował skoro nie musi ba to gówno da a nie rozwój. Frustrację Arki czy Zawiszy są zrozumiałe - no na północy to magnesem nie są.
Pudło.Nie jestem z Zawiszy czy Arki i nie widzę też ich komentarzy. Może faktycznie źle napisałem,że muszą,bo nie muszą ale może powinni?Pogadamy za kilka lat w jaką stronę to poszło.

samake999 pisze: 14.04.2025, 16:37 Goplania po reaktywacji to Goplania (Bardzo dużo 40+) . Zreszta juz dawno temu było tak , że Goplania i ZFCI to odrębne twory. W Inie generalnie walka tylko na murach , Duzo młodych na początku swojej kibicowskiej przygody wybiera Lecha , największy progres kibicowski na koszu na Noteci .
Widziałem zdjęcia i zwróciłem uwagę na wiek,stąd moje pytanie.Kibicowsko Goplania i fc Zawiszy z Inowrocławia to od zawsze przecież były te same osoby. Później jednak ZFCI urosło a Goplanii nie było na piłkarskiej mapie.Z Noteci też chłopaki jeździli do Bydgoszczy za starych czasów.

Noteć Łabiszyn?co to za ekipka?
Baryła90s

Post autor: Baryła90s »

witoldpyrkosz pisze: 12.04.2025, 11:01
Prawilnyy pisze: 11.04.2025, 21:25 Pyrkosz jak jesteś z Torunia to zapytaj się kogoś z młodej Elany kiedy ostatnim razem coś wykręcili,gdzie pojechali,na kogo się ustawili.Zapytaj czy pojechali chociażby do Bydgoszczy zrobić jakąś pokazówkę.

I ci tu napisać, co? :)

Nie interesuj się bo kociej mordy dostaniesz, albo odświeża stadionowych oprawców w poszukiwaniu wiadomości

Baryłka coś tu zawsze ma o nas coś do powiedzenia i dużo wskazuję, że jest z ekipy wolącej plywanie zamiast bojki

Te, matador, a jebiący własny klub do kamery dalej latają na "GIT GKM"?
I co sztywni LUDZIE na Polonię Bydgoszcz?
Zwsze mam coś o WAS do powiedzenia? Witku, odezwałem się 3 razy w tym temacie, daleko mi do obu toruńskich ekip, po prostu smieszą mnie pewne działania i "sposób aktywności" jednej czy drugiej ekipy i tyle. Moja rada, przestańcie tak się przejmować tym co piszą o was w internecie, bo dopóki sytuacja wygląda jak wygląda z waszymi celebrytami to nic dziwnego w tym, że ludzie podłapują temat i go grzeją.
Oldfreak

Post autor: Oldfreak »

Juri1910 pisze: 15.04.2025, 16:38 Plus dla apatora za przygotowanie logistyczne tej skomplikowanej akcji. Wynajęcie autobusów, ustalenie trasy i jeszcze namalowany transparent hahah

W Toruniu tylko ELANA!
Wyjdz z internetu.Napisałeś Apator z małej litery a Elana z wielkich i myslisz że rządzą.A tymczasem Elana to nawet przed Jarotą w Jarocinie musiała się bronić.Nie twierdzę że Apator rządzi w Toruniu,ale pisanie że w Toruniu tylko Elana to tak wskazuje że masz 15 lat.
Juri1910

Post autor: Juri1910 »

Oldfreak pisze: 16.04.2025, 00:29
Juri1910 pisze: 15.04.2025, 16:38 Plus dla apatora za przygotowanie logistyczne tej skomplikowanej akcji. Wynajęcie autobusów, ustalenie trasy i jeszcze namalowany transparent hahah

W Toruniu tylko ELANA!
Wyjdz z internetu.Napisałeś Apator z małej litery a Elana z wielkich i myslisz że rządzą.A tymczasem Elana to nawet przed Jarotą w Jarocinie musiała się bronić.Nie twierdzę że Apator rządzi w Toruniu,ale pisanie że w Toruniu tylko Elana to tak wskazuje że masz 15 lat.
A co ma do tego Jarocin? Tym bardziej nie trafiles, bo tam kilku Elanowców walczylo jak równy z równym z wieksza grupką miejscowych co np. Wam sie nie zdarza hehe
nieuchwytny_uchwyt

Post autor: nieuchwytny_uchwyt »

serwis pisze: 15.04.2025, 18:16
matador88 pisze: 14.04.2025, 00:08
serwis pisze: 13.04.2025, 14:57 Nie zgodzę się z Tobą.Z tego co wiem Olimpia nie będzie miała relacji z Zawiszą własnie dlatego że podają rękę GKM-owi.
Juz kiedyś pisałem, że Grudziądz jest specyficzny ale dla rozwoju jednych czy drugich muszą iść swoją drogą. Czyli wyjść ze strefy komfortu.
Jeden jedyny co trochę prawdy napisał - fakt ze tylko w pierwszej cześci ale zawsze. Reszta to płacz i wylewanie frustracji. Nic nie muszą a już na pewno nie swoją. Liczebność Olimpii jest znana , 50 pojechało na gościnę do Suwałk w sobotę, każdy ogarnięty widział "młyn" jaki był w niedzielę z Hutnikiem. W niespełna 100tys mieście nikt normalny nie będzie ze sobą wojował skoro nie musi ba to gówno da a nie rozwój. Frustrację Arki czy Zawiszy są zrozumiałe - no na północy to magnesem nie są.
Pudło.Nie jestem z Zawiszy czy Arki i nie widzę też ich komentarzy. Może faktycznie źle napisałem,że muszą,bo nie muszą ale może powinni?Pogadamy za kilka lat w jaką stronę to poszło.

samake999 pisze: 14.04.2025, 16:37 Goplania po reaktywacji to Goplania (Bardzo dużo 40+) . Zreszta juz dawno temu było tak , że Goplania i ZFCI to odrębne twory. W Inie generalnie walka tylko na murach , Duzo młodych na początku swojej kibicowskiej przygody wybiera Lecha , największy progres kibicowski na koszu na Noteci .
Widziałem zdjęcia i zwróciłem uwagę na wiek,stąd moje pytanie.Kibicowsko Goplania i fc Zawiszy z Inowrocławia to od zawsze przecież były te same osoby. Później jednak ZFCI urosło a Goplanii nie było na piłkarskiej mapie.Z Noteci też chłopaki jeździli do Bydgoszczy za starych czasów.

Noteć Łabiszyn?co to za ekipka?
Noteć Łabiszyn straciła flagę na rzecz Elany. Flagę odbiły psy i zwróciły Noteci. Po wszystkim kibice Noteci poskładali zeznania a ich miejscowy guru zaczął jeździć na Zawiszę.
Blablabla11

Post autor: Blablabla11 »

a to jest zdjęcie z frikowej gali ?
Śnieżnobiały

Post autor: Śnieżnobiały »

cwelniekąpany pisze: 16.04.2025, 11:49 Obrazek

Jak przedstawiciele śmietany odniosą się do jeżdżenia na gale dla przygłupów, wraz z Bartoszem Szachtą? Pierdolicie tutaj, że te friki nie mają nic wspólnego z kibicowaniem a tutaj takie kwiatki 😅 Już nie wspomnę o LPH które ochrania Fame MMA i wszystkie imprezy organizowane przez tych pedofilów. Dalej uważacie hipokrytki zajebane, że nie ma to nic wspólnego ze środowiskiem? 😅 Wyrzucajcie dalej do puszek frajerzy
Daj nr konta internetowy pedofilu to zrobimy zrzutkę po 5 zeta. Będziesz miał więcej niż za pisanie tutaj swoich wypocin cwelu. Ile ci płacą za post?
hools28

Post autor: hools28 »

Denis uruchomił kontakty i nie będzie gali w Toruniu.
Rudy5555

Post autor: Rudy5555 »

hools28 pisze: 17.04.2025, 12:23 Denis uruchomił kontakty i nie będzie gali w Toruniu.
Jakie on może mieć kontakty do uruchomienia
Weź się nie ośmieszaj.
Blablabla11

poprosił Tatę ;)
Jacula20

Post autor: Jacula20 »

Przepraszam Denisa Rozrabiakę za wyśmiewanie go za słowa o odwołaniu gali, teraz widzę że jednak mówił serio i to gość z charakterem i kontaktami.
Czarny1946

Post autor: Czarny1946 »

hools28 pisze: 17.04.2025, 12:23 Denis uruchomił kontakty i nie będzie gali w Toruniu.
Które kontakty? Tam gdzieś pisał prośby że zrobi wszystko? Może faktycznie 😃
Obserwator1946

Post autor: Obserwator1946 »

Denis Załęcki dotrzymał słowa. Zablokował walkę Natana Marconia i przy okazji całą galę PRIME 12 w Toruniu ❌

"Mówiłem od początku, że w Toruniu nie ma dla was miejsca. Nie macie szacunku do dzieci, do kobiet, do zmarłych ludzi. Nie macie szacunku do ludzi, nie będziecie walczyć u nas w mieście. Toruń to jest miasto z zasadami. Dla takich jak wy nie ma i nie będzie miejsca. Kiedy ja tutaj jestem, zrobię wszystko, żeby takie gn*je nie wystąpiły u mnie w mieście" - podsumował na swoich social mediach.

Parowo wiem, ze zaglądasz tutaj wiec zadam Ci pytanie- gdzie pisałeś? Do Prokuratora?
Soczek01

Chłop mówi o zasadach, a chce otworzyć klub dla swingersów, gdzie chłopy będą patrzeć jak im ktoś w trójkę babę posuwa, dajcie spokój już z tym gościem i całym wątkiem freaków w tym temacie.
ludwik16

Post autor: ludwik16 »

Niech zamarzą dziary Elany Toruń to każdy da spokój.PROSTO
glwtrcd

Post autor: glwtrcd »

Obserwator1946 pisze: 18.04.2025, 11:07 Denis Załęcki dotrzymał słowa. Zablokował walkę Natana Marconia i przy okazji całą galę PRIME 12 w Toruniu ❌

"Mówiłem od początku, że w Toruniu nie ma dla was miejsca. Nie macie szacunku do dzieci, do kobiet, do zmarłych ludzi. Nie macie szacunku do ludzi, nie będziecie walczyć u nas w mieście. Toruń to jest miasto z zasadami. Dla takich jak wy nie ma i nie będzie miejsca. Kiedy ja tutaj jestem, zrobię wszystko, żeby takie gn*je nie wystąpiły u mnie w mieście" - podsumował na swoich social mediach.

Parowo wiem, ze zaglądasz tutaj wiec zadam Ci pytanie- gdzie pisałeś? Do Prokuratora?
Tak naprawdę c**** ich zablokował
Będą tam w Toruniu
RaryTaS

Post autor: RaryTaS »

Gala przeniesiona do Zabrza.
mix37

Post autor: mix37 »

RaryTaS pisze: 19.04.2025, 07:31 Gala przeniesiona do Zabrza.
a nie Radomia
enanthate500

Post autor: enanthate500 »

Ruszyło się coś na Polonii? Sporo ich na wyjazdy jeździ i wraz z GKMem jako jedyni odpalają piro w tym sezonie żużla
trzecigarnitur

Jezdzi od groma januszy, wyjazdy typowo familijno-alkoholowe z duza iloscia wszelakich uzywek. Ekipy sportowej wlasciwie brak,interesuja ich tylko melanze, nie sa w stanie bic sie praktycznie z nikim,ani nikomu postawic i w sumie nie ma sie co dziwic, bo zwykly trening na silce to dla nich abstrakcja
Baryła90s

Post autor: Baryła90s »

Po tym opisie Polonii Bydgoszcz, można by stwierdzić, że to najgorsze żule i menele, a jednak takie ekipy jak Stomil, czy GKM jednak z nimi trzymają ;)
Soczek01

Baryła90s pisze: 28.04.2025, 20:09 Po tym opisie Polonii Bydgoszcz, można by stwierdzić, że to najgorsze żule i menele, a jednak takie ekipy jak Stomil, czy GKM jednak z nimi trzymają ;)
GKM-Polonia to taka prawdziwa zgoda na dobre i na złe, GKM tam jeździł składem nawet jak Polonia była w jeszcze gorszej sytuacji niż obecnie i mieli problem sformować młyn.
arktos22

Post autor: arktos22 »

W Bydgoszczy nie znajdziesz nikogo w barwach Polonii. Ich po prostu na mieście nie ma i tyle, brak nawet jednego osiedla. Jasne, jeżdżą na te wyjazdy, gdzie wtapiają się w masę pikników, pojadą do Grudziądza i na tym ich aktywność się kończy. Do bicia nie ma tam praktycznie nikogo, w barwach nie chodzą, grafów na mieście nie mają. Nie ma co zakłamywać rzeczywistości, że jest inaczej.
Stefan49

Post autor: Stefan49 »

arktos22 pisze: 30.04.2025, 11:45 W Bydgoszczy nie znajdziesz nikogo w barwach Polonii. Ich po prostu na mieście nie ma i tyle, brak nawet jednego osiedla. Jasne, jeżdżą na te wyjazdy, gdzie wtapiają się w masę pikników, pojadą do Grudziądza i na tym ich aktywność się kończy. Do bicia nie ma tam praktycznie nikogo, w barwach nie chodzą, grafów na mieście nie mają. Nie ma co zakłamywać rzeczywistości, że jest inaczej.
W dni meczowe da się uświadczyć, nawet były filmiki na Twitterach, gdzie 3 małolatów z [Z] chciało skroić dwóch kibiców Polonii i ostatecznie sami się ewakuowali.

Co do miasta - zdominowne przez Zawiszę, ale to przecież zjazd jest totalny z dwóch stron, Zawisza jest cieniem dawnej ekipy, a Polonia tak naprawdę straciła jedyne swoje enklawy - Wilczak, Miedzyń, ulicę skorupki na Szwederku czy fragment Ogrodów.

Natomiast regularnie pojawiają się jakieś napisy Polonii na wielu dzielnicach, a na wyjazdy jednak poza piknikową ekipą jeździ trochę bardziej sensownego składu. Młyn i oprawy się pojawiają. W porównaniu do ostatnich 10 lat to zachodzi bardzo duży progres na Polonii, bo byli blisko wymarcia jako ekipa. W połączeniu z aktualną modą na żużel i zapaścią Zawiszy to Polonia nie wyginie w najbliższym czasie.
trzecigarnitur

Zawisza ma szczescie ze ma za rywala zmelanzowana i przepita garstke, bo inaczej przy dzisiejszej formie Zawiszy(regres kolosalny) to juz od dawna by bylo bardzo ciekawie na miescie. A tak nie dzieje sie nic. Ale skoro jednym z liderow Polonii jest podchodzacy pod 50tke mefedroniarz nierozstajacy sie z flaszka to chyba ciezko o cos innego niz pozamelanzowe atrakcje.
Blablabla11

Stefan49 pisze: 30.04.2025, 17:28
arktos22 pisze: 30.04.2025, 11:45 W Bydgoszczy nie znajdziesz nikogo w barwach Polonii. Ich po prostu na mieście nie ma i tyle, brak nawet jednego osiedla. Jasne, jeżdżą na te wyjazdy, gdzie wtapiają się w masę pikników, pojadą do Grudziądza i na tym ich aktywność się kończy. Do bicia nie ma tam praktycznie nikogo, w barwach nie chodzą, grafów na mieście nie mają. Nie ma co zakłamywać rzeczywistości, że jest inaczej.
W dni meczowe da się uświadczyć, nawet były filmiki na Twitterach, gdzie 3 małolatów z [Z] chciało skroić dwóch kibiców Polonii i ostatecznie sami się ewakuowali.

Co do miasta - zdominowne przez Zawiszę, ale to przecież zjazd jest totalny z dwóch stron, Zawisza jest cieniem dawnej ekipy, a Polonia tak naprawdę straciła jedyne swoje enklawy - Wilczak, Miedzyń, ulicę skorupki na Szwederku czy fragment Ogrodów.

Natomiast regularnie pojawiają się jakieś napisy Polonii na wielu dzielnicach, a na wyjazdy jednak poza piknikową ekipą jeździ trochę bardziej sensownego składu. Młyn i oprawy się pojawiają. W porównaniu do ostatnich 10 lat to zachodzi bardzo duży progres na Polonii, bo byli blisko wymarcia jako ekipa. W połączeniu z aktualną modą na żużel i zapaścią Zawiszy to Polonia nie wyginie w najbliższym czasie.
ogrody, skorupki, wilczak miedzyń. Chłopie to było dekadę jak nie lepiej temu. Jaki sens o tym wspominać w 2025 roku ...
ODPOWIEDZ