Kibice Made in Germany

Informacje ze światowych trybun
ODPOWIEDZ
kibol32

Re: Kibice Made in Germany

Post autor: kibol32 »

.:FC*SP:. pisze: 17.05.2024, 23:47 A co tu tak cicho?
Mało zadym?
A FCSP wchodzi do 1.Bundesligi, także wszystkie prawiczki -> pierdolta się!

Kilka pięknych ujęć -> https://www.youtube.com/watch?v=xac4K-NDENg

A płeć piękna z prominencją przygotowała coś takiego -> https://www.youtube.com/watch?v=eEhtN0xSztY
(proponuję posłuchać z 20 razy, to może zrozumiecie!)

A tak do nigdywidzenia!

Szczoch na grób, a my balujemy!...
Teraz to już chyba Liga Mistrzów jest następnym celem. Dziewczyny tak śliczne, ze nawet prawa do aborcji nie potrzebują ;)
iparts.pl
Ultra_Press
Kontakt:

Post autor: Ultra_Press »

D: Türkspor Dortmund - Wuppertaler SV. 2024-07-27
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Qvu-6M-11Kk[/youtube]
D: SSV Ulm 1846 - 1. FC Kaiserslautern. 2024-08-04
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=CB51n4g9IFU[/youtube]
YOUTUBE: Olo Film
http://ultrastifo.org/
Madeh

Post autor: Madeh »

Opisze ktoś Berlin? Ewentualnie jakaś strona dobra.
Alfred88

Post autor: Alfred88 »

Od jakiegoś czasu często jestem w Bochum przejazdem i nurtuje mnie temat VFL Bochum.W internecie niemieckim lata trochę info jakoby grupa H była prawicowa,były też artykuły o tym jak zwyzywali piłkarza pedała i inne lewackie płacze.Na jakichś ich grupach widziałem,ze spora ilość osób stara sie bronić normalnych wartości.Z drugiej strony zgoda z Bayernem wiec tez pewnie jakieś stosunki z St.Pauli.Widac vlepki ze Bochum wolne od rasizmu.Na samych meczach nie widzę żadnych lewackich haseł czy symboli,na pierwszy rzut oka nie widać tez żadnych brudasów w młynie.
Oczywiście zdaje sobie sprawę jak wyglada to u naszych sąsiadów,lewacki terror od lat wbijany na stadiony,wszechobecne lewactwo i demonizacja jakichkolwiek form prawicy,większość stadionów prolewackich,prawicowe głównie ekipy H ale interesuje mnie jak wyglada to u tej jednej konretnej ekipy z Bochum,jeśli ktoś ma jakieś większe pojęcie, nawet ewentualnie jakis artykuł z neta to byłbym wdzięczny za odpowiedź.
futbolowypatriota

Post autor: futbolowypatriota »

Bochum jest lewy i to bardzo, flagi anti homopropaganda, nazi raus i inne bzdety u nich to chleb powszedni.
Był Tu dawniej niejaki elo123 taki miał.nick bodajze i koleś ogarniał niemiecka scenę.
Teraz najlepiej sobie wklep vfl bochum pl.na fb tam.jest strona kibicow z Polski co tam jeżdżą. Opisywali się raz w tmk. Po wywiadzie się wydawało, że coś kumają więc jak pw napiszesz może się coś więcej dowiesz.
Z tego co ja wiem to.lewaki.
Radykał

Post autor: Radykał »

Panowie, moze ktoś się orientuje.
Bawaria/Bayery to relatywnie najbardziej konserwatywny region w Niemczech (nie licząc paru landów z byłego NRD), a Bayern to czyste lewaki (tęczowe flagi itd.). Czy ktoś jest w stanie przybliżyć skąd się to wzięło?
Bym już nigdy nie zaufał żadnej fałszywej dziwce....
oldies years

Post autor: oldies years »

W zachodnich NIemczech zedydowana wiekszosc klubow to lewica, bo ogolnie spoleczenstwo jest tam mocno lewicowe, bez porownania z Polska, co ma zwiazek m.in. z rokiem 1968 i studenckimi ruchami antysystemowymi, ktore sie tam rozwinely- Kibice Bayernu nie roznia sie wiec specjalnie od innych z RFN. Trezba pamietac, ze Monachium to wielkie, kosmpolityczne miasto i konserwatywna jest raczej prowincja Bawarii, o ile w ogole bo w dzsiejszych czasach pare klasycznych pojec nie jest tak oczywistych jak kiedys. Natomiast mocno lewicowa jest bez watpienia glowna grupa ultras Bayernu czyli Schickeria. Ma ona od dawna bardzo bliskie kontakty z St. Pauli i chyba czesciowo ma to wplyw na ich lewicowosc.
Radykał

Post autor: Radykał »

oldies years pisze: 09.04.2025, 07:40 W zachodnich NIemczech zedydowana wiekszosc klubow to lewica, bo ogolnie spoleczenstwo jest tam mocno lewicowe, bez porownania z Polska, co ma zwiazek m.in. z rokiem 1968 i studenckimi ruchami antysystemowymi, ktore sie tam rozwinely- Kibice Bayernu nie roznia sie wiec specjalnie od innych z RFN. Trezba pamietac, ze Monachium to wielkie, kosmpolityczne miasto i konserwatywna jest raczej prowincja Bawarii, o ile w ogole bo w dzsiejszych czasach pare klasycznych pojec nie jest tak oczywistych jak kiedys. Natomiast mocno lewicowa jest bez watpienia glowna grupa ultras Bayernu czyli Schickeria. Ma ona od dawna bardzo bliskie kontakty z St. Pauli i chyba czesciowo ma to wplyw na ich lewicowosc.
Dziękuję za rzeczową odpowiedź.
Bym już nigdy nie zaufał żadnej fałszywej dziwce....
sprotaviak

Post autor: sprotaviak »

Czy mógłby ktoś rzetelnie opisać scenę na Energie Cottbus ? Grupy itd., itp. ? Z góry dzięki. Pozdrawiam.
małyPolak

Post autor: małyPolak »

Dynamo Drezno, Hansa Rostock, TSV 1860, Eintracht Frankfurt, Loko Lipsk (kolejność przypadkowa). Czy właśnie tak wygląda ścisły top pod względem chuliganki w Niemczech ?
+1945+

Post autor: +1945+ »

małyPolak pisze: 31.10.2025, 22:08 Dynamo Drezno, Hansa Rostock, TSV 1860, Eintracht Frankfurt, Loko Lipsk (kolejność przypadkowa). Czy właśnie tak wygląda ścisły top pod względem chuliganki w Niemczech ?
Z grubsza tak
YoungFreaks'98

Post autor: YoungFreaks'98 »

Ktoś w kilku słowach moglby opisać ekipę z Mainz? Typowy dobrze zorganizowany Niemiecki średniak czy można liczyć na coś wiecej w Poznaniu?
habziu

Post autor: habziu »

Mógłbyś ktoś szczegółowo opisać Berlin?
olek765

Post autor: olek765 »

oldies years pisze: 09.04.2025, 07:40 W zachodnich NIemczech zedydowana wiekszosc klubow to lewica, bo ogolnie spoleczenstwo jest tam mocno lewicowe, bez porownania z Polska, co ma zwiazek m.in. z rokiem 1968 i studenckimi ruchami antysystemowymi, ktore sie tam rozwinely- Kibice Bayernu nie roznia sie wiec specjalnie od innych z RFN. Trezba pamietac, ze Monachium to wielkie, kosmpolityczne miasto i konserwatywna jest raczej prowincja Bawarii, o ile w ogole bo w dzsiejszych czasach pare klasycznych pojec nie jest tak oczywistych jak kiedys. Natomiast mocno lewicowa jest bez watpienia glowna grupa ultras Bayernu czyli Schickeria. Ma ona od dawna bardzo bliskie kontakty z St. Pauli i chyba czesciowo ma to wplyw na ich lewicowosc.
Jako ciekawostkę dodam, bo wielu z Was moze nie wiedzieć.

Pokłosiem roku 1968 na świecie, a szczególnie w Europie , był wysyp zachodnich, czerwonych elit. Te wszystkie Timmermansy i inne Merkele to dzieci tamtego okresu. A wiecie kto sypał pieniądze na to? ZSRR... spali groszem na Sorbonę Berkely i inne wielkie uniwersytety, A teraz mamy tego efekty...
CelticBhoy

Post autor: CelticBhoy »

Tyle tylko, że Merkel dorastała w NRD, a nie na "zgniłym" Zachodzie.
This is CELTIC - my religion.
"What a fuckin shame. It used to be a Paradise, now it's a Little Palestine"
SectorX

Post autor: SectorX »

habziu pisze: 30.03.2026, 01:19 Mógłbyś ktoś szczegółowo opisać Berlin?
Union najsłabszy, nadrabiają grafami, choć często przy okazji malowania mają komitet powitalny z dwóch pozostałych klubów.

BFC i Hertha wyrównany poziom, robią wspólne akcje nieraz.

Dużo ciekawiej jest w Lipsku (LOK vs Chemie) czy mocno nasilona (jeżeli może być jeszcze większa) od zeszłego roku kosa między Hansa a Dynamem D.
Nowe Strony:

www.clothingfactory.eu. --> odzież oraz gadżety
https://www.instagram.com/clothingfactory.eu/
[email protected]

www.stickersandtapes.com ---> vlepki, naklejki oraz taśmy
https://www.instagram.com/stickersandtapes/
[email protected]

www.scarvesandhats.eu --> szaliki oraz czapki zimowe
https://www.instagram.com/scarvesandhats/
[email protected]
oldies years

Post autor: oldies years »

olek765 pisze: 31.03.2026, 14:02

Pokłosiem roku 1968 na świecie, a szczególnie w Europie , był wysyp zachodnich, czerwonych elit. Te wszystkie Timmermansy i inne Merkele to dzieci tamtego okresu. A wiecie kto sypał pieniądze na to? ZSRR... spali groszem na Sorbonę Berkely i inne wielkie uniwersytety, A teraz mamy tego efekty...
Hej,

Tak, ale USA tez sypalo groszem na wszystko, co wiazalo sie z walka z tzw. komunizmem i ZSRR. Wiele krajow i organizacji dolary dostalo, w tym Polska i Solidarnosc. Nasz Karol JP II tez nie zostal papiezem przez przypadek, akurat w czasie kiedy zostal. W innych okolicznosciach politycznych papiezem bylby kolejny Luigi albo Giovanni tak, jak to bylo od wiekow. Reagan i Maggie swoje tu zrobili...A w 1968 roku ruchawki studenckie byly takze w Polsce i raczej ze strony ZSRR inspirowane nie byly. Efektem tego byla tez wtedy wymuszana emigracja wielu Polakow, tzw Zydow, czesto ludzi wyjatkowo zdolnych. Zawyczaj do Niemiec, Szwecji, Austrii, gdzie porobili kariery.

A wracajac do Berlina, w miescie niewiele sie dzieje jak na taka metropolie. Hertha to stary klub Berlina Zachodniego, z duza liczba kibicow, ale nie zawsze tak bylo, bo jak grali w II lidze na starym niewielkim stadionie to i on sie nie zawsze zapelnial. Okazjonalnie teraz sa w stanie zapelnic Stadion Olimpijski w kilkadziesat tysiecy, w tym sporo kobiet 50 plus i facetow 30 plus z ojcami okolo siedemdziesatki. Wszyscy zazwyczaj w barwach. Oczywiscie tez duzo dzieci i ogolnie mldodcianych. W dzielnicy Charlottenburg, gleboki Zachodni Berlin, gdzie gra Hertha, funkcjonuje jescze inny klub o ktorym nikt nie wie, nazywa sie Tennis Borussia Berlin, w skrocie TeBe. Bez sukcesow, mimo ze stary, raz otarl sie chyba o Bundeslige, pare razy w 2 Bundeslidze. Z dosc niewielka grupa kibicow, glownie zamoznych, bo i okolica bardzo bogata.

Union to jak wiadomo klub Berlina Wschodniego, z dzielnicy Köpenick, czyli glebokie NRD. Mial zawsze duzo kibicow bedacych w kontrze do Dynamo Berlin, klubu finansowanego i kierowanego przez Stasi, ktory to zawsze mial malo kibicow i w duzej czesci chuliganow i to konkretnyvch, co trzeba im przyznac. Ogolnie nie powiedzialbym, ze Union jest slaby, ani ze Dynamo mocne, bo na garstce nazioli/chuliganow trudno cos zbudowac zwlasszcza grajac od lat w IV lidze.
C
iekawe jest przy tym ze Dynamo Drezno, rowniez klub Stasi, milicji i organow bezpieczenstwa ma nieustannie bardzo wielu kibicow i jest powszechnie lubiany w Niemczech a Dynam Berlin bylo zawsze powszcehnie znienawidzone. Pod wzgledem stricte chuliganskim Berlin jest slabszy od wielu mniejszych miast, zwlaszcza tych z NRD, nie ma za bardzo o czym mowic.
olek765

Post autor: olek765 »

oldies years pisze: 01.04.2026, 08:33
olek765 pisze: 31.03.2026, 14:02

Hej,

Tak, ale USA tez sypalo groszem na wszystko, co wiazalo sie z walka z tzw. komunizmem i ZSRR. Wiele krajow i organizacji dolary dostalo, w tym Polska i Solidarnosc. Nasz Karol JP II tez nie zostal papiezem przez przypadek, akurat w czasie kiedy zostal. W innych okolicznosciach politycznych papiezem bylby kolejny Luigi albo Giovanni tak, jak to bylo od wiekow. Reagan i Maggie swoje tu zrobili...A w 1968 roku ruchawki studenckie byly takze w Polsce i raczej ze strony ZSRR inspirowane nie byly. Efektem tego byla tez wtedy wymuszana emigracja wielu Polakow, tzw Zydow, czesto ludzi wyjatkowo zdolnych. Zawyczaj do Niemiec, Szwecji, Austrii, gdzie porobili kariery.
Chyba nie sądzisz, że w czasie ciężkiej komuny (44-70) do Polski trafiały dolary do walki z komuną? :)

Co do '68 u Nas, to po prostu była walka na górze u ruskich przeniesiona na blok socjalistyczny, głównie na Polskę. Związane było to w prosty sposób z wojną na bliskim wschodzie w '67. Mieliśmy amerykańskich żydów kontra radzieckich arabów. No i skoro Izrael był pro USA to w ZSRR twarde głowy uznały, ze trzeba się pozbyć elementu syjonistycznego. Dolary amerykańskie więc w jakiś sposób faktycznie na to wpływały, ale nie tak jak ruble sypane na zachodnie uniwersytety :)
yalla

Post autor: yalla »

Co się wydarzyło na HSV? Zawsze kojarzyli mi się z prawicą (może mylnie?) mocno walczącą z tęczowym St. Pauli, a tu proszę, lewackie transparenty w młynie. Aż taka przemiana?
.:FC*SP:.

Post autor: .:FC*SP:. »

Napisałem coś na ten temat kilka stron i lat temu. W sumie niewiele się zmieniło.
Obrazek
5. Liga, obecnie...
SectorX

yalla pisze: 02.04.2026, 08:26 Co się wydarzyło na HSV? Zawsze kojarzyli mi się z prawicą (może mylnie?) mocno walczącą z tęczowym St. Pauli, a tu proszę, lewackie transparenty w młynie. Aż taka przemiana?
Na HSV jest kilka grup lewicowych, np CA, więc to nic dziwnego u nich. To są Niemcy, nie ma tam jednorodności na trybunach w kwestii poglądów grup.
Nowe Strony:

[email protected]

[email protected]

[email protected]
yalla

.:FC*SP:. pisze: 02.04.2026, 10:36 Napisałem coś na ten temat kilka stron i lat temu. W sumie niewiele się zmieniło.
Ok, dzięki, musiałem przeoczyć - już szukam.
SectorX pisze: 06.04.2026, 22:36
yalla pisze: 02.04.2026, 08:26 Co się wydarzyło na HSV? Zawsze kojarzyli mi się z prawicą (może mylnie?) mocno walczącą z tęczowym St. Pauli, a tu proszę, lewackie transparenty w młynie. Aż taka przemiana?
Na HSV jest kilka grup lewicowych, np CA, więc to nic dziwnego u nich. To są Niemcy, nie ma tam jednorodności na trybunach w kwestii poglądów grup.
Wiem o tym, natomiast kilka ekip kojarzyło mi się zawsze jednoznacznie ideologicznie, niezależnie od grupy, między innymi St. Pauli, HSV czy Hansa Rostock. Zatem wychodzi na to, że myliłem się co do HSV.
SectorX

yalla pisze: 07.04.2026, 09:33
.:FC*SP:. pisze: 02.04.2026, 10:36 Napisałem coś na ten temat kilka stron i lat temu. W sumie niewiele się zmieniło.
yalla pisze: 02.04.2026, 08:26 Co się wydarzyło na HSV? Zawsze kojarzyli mi się z prawicą (może mylnie?) mocno walczącą z tęczowym St. Pauli, a tu proszę, lewackie transparenty w młynie. Aż taka przemiana?
Wiem o tym, natomiast kilka ekip kojarzyło mi się zawsze jednoznacznie ideologicznie, niezależnie od grupy, między innymi St. Pauli, HSV czy Hansa Rostock. Zatem wychodzi na to, że myliłem się co do HSV.
Do Hansy też się mylisz ;), Block 9A poglądy prawicowe ale Supras Rostock i inne stojące z nimi ekipy z Rostocku czy okolic najbliższych Rostocku już bardziej poglądy lewicowe.
Nowe Strony:

[email protected]

[email protected]

[email protected]
yalla

SectorX pisze: 07.04.2026, 19:44
yalla pisze: 07.04.2026, 09:33

Do Hansy też się mylisz ;), Block 9A poglądy prawicowe ale Supras Rostock i inne stojące z nimi ekipy z Rostocku czy okolic najbliższych Rostocku już bardziej poglądy lewicowe.
To czy istnieje w DE w ogóle jakaś ekipa gdzie jest 100% prawicy albo lewicy, jeżeli chodzi o grupy? St. Pauli 100% lewica a brak bandy 100% prawicowej? Nie mówię o jakiejś tam deklaracji "apolityczności" bo dla mnie to znaczy tyle co nic, każda z tych "apolitycznych" grup i tak ma swoje nieoficjalne poglądy w lewo lub w prawo, i nie mówię tylko o DE.
benoit

Post autor: benoit »

Suptras Rostock, jak i współpracująca z nimi ekipa chuligańska Action Connection są apolityczni. Już kiedyś lewaki z Unique Rebels chcieli zrobić z Hansy drugie Sankt Pauli czy inny Babelsberg, ale jak się pojawili na Sudtribune tak szybko z niej zostali wykopani. Z cierkawości mogę powiedzieć, że ludzie z Hansy pojawiali się na marszach prawicowcy w mieście.

Jeśli chodzi o prawe ekipy w DE to są: Energie Cottbus, Chemintzer FC, Halle(HFC Chemie) czy masz pojedyńcze ekipy w rożnych klubach.
MK-K

Post autor: MK-K »

Dodałbym jeszcze mocno prawicowy Lok Leipzig
TO MY
Nalesnior

Post autor: Nalesnior »

benoit pisze: 09.04.2026, 11:38 Suptras Rostock, jak i współpracująca z nimi ekipa chuligańska Action Connection są apolityczni. Już kiedyś lewaki z Unique Rebels chcieli zrobić z Hansy drugie Sankt Pauli czy inny Babelsberg, ale jak się pojawili na Sudtribune tak szybko z niej zostali wykopani. Z cierkawości mogę powiedzieć, że ludzie z Hansy pojawiali się na marszach prawicowcy w mieście.

Jeśli chodzi o prawe ekipy w DE to są: Energie Cottbus, Chemintzer FC, Halle(HFC Chemie) czy masz pojedyńcze ekipy w rożnych klubach.
Tam w Rostocku jedna frakcja się wyłamała i są na innej trybunie, chodzi tu bardziej o ludzi stojących bardzo w prawo ;)
ODPOWIEDZ