Chvjoza

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Prawilnyy

Re: Chvjoza

Post autor: Prawilnyy »

Takie coś można traktować w kategoriach beki.Tak jak urządskarbowy napisał przy piwku można obejrzeć i się pośmiać tak jak przy skrzydlatych świniach czy furiozie.
Ja z kumplem z ośki nawet się zastanawialiśmy czy nie zgłosić się dla beki na casting bo szukali statystów i płacili z tego co pamiętam 140 ziko za dzień zdjęciowy.Trzeba było wyslać zdjęcie mordy i sylwetki więc w naszym przypadku angaż mielibyśmy w kieszeni.Pokręcić bekę i poświrować pawiana na takim planie zdjęciowym to byłoby coś hehe a ten kto mnie zna to wie że umiem to robić doskonale.
Koniec końców zrezygnowaliśmy bo koleżce wypadł wyjazd do roboty do Holandii.
iparts.pl
GlobiAZR

Post autor: GlobiAZR »

Prawilnyy pisze: 05.01.2025, 11:55 Takie coś można traktować w kategoriach beki.Tak jak urządskarbowy napisał przy piwku można obejrzeć i się pośmiać tak jak przy skrzydlatych świniach czy furiozie.
Ja z kumplem z ośki nawet się zastanawialiśmy czy nie zgłosić się dla beki na casting bo szukali statystów i płacili z tego co pamiętam 140 ziko za dzień zdjęciowy.Trzeba było wyslać zdjęcie mordy i sylwetki więc w naszym przypadku angaż mielibyśmy w kieszeni.Pokręcić bekę i poświrować pawiana na takim planie zdjęciowym to byłoby coś hehe a ten kto mnie zna to wie że umiem to robić doskonale.
Koniec końców zrezygnowaliśmy bo koleżce wypadł wyjazd do roboty do Holandii.
Hehe Ty wariacie
WodaGazowanaZpluszem

Post autor: WodaGazowanaZpluszem »

Jest już zwiastun ,mam mieszane uczucia po nim ,ale mam nadzieję ,że nie będzie gorszy niż Furioza ;)

https://youtu.be/002W-saaYmo
UrzadSkarbowy

Post autor: UrzadSkarbowy »

Do obejrzenia przy piwku i zapomnienia ;) takie 6/10 bym mu dał, wątek kibicowski to tam istne sci-fi
.ZIWPJB.

Post autor: .ZIWPJB. »

Miał być serial o kibicach a scen strikte kibicowskich jak na lekarstwo. Ogólnie gniot. Jakiś melodramat małolata dilującego dragami. Obejży jeden z drugim zza granicy i jeszcze pomyśli że u nas tak jest naprawdę. Serial na netflixie dostepny w różnych językach świata.

Najlepsze dziecko 6 letnie przy matce śpiewające "jazda z k****** gladiusie jazda z k******..."

Ta c****** furioza bije ten serial na głowę, a to już dużo mówi...
krokiet_z_grzybami

Post autor: krokiet_z_grzybami »

Również to zmęczyłem przez 2 dni i się szczerze zawiodłem. Furioza jeszcze była do obejrzenia i nie była jakimś mega gniotem, to niestety nim jest. Oczywiście na raz z ciekawości i z nudów lub do piwka można to obejrzeć, ale na pewno bez podjary i bez powtórzenia po jakimś czasie. Ciekawe czy kiedyś powstanie naprawdę dobry film/serial w tym temacie. Narazie z Polskiej sceny furioza bezapelacyjnie najlepsza, a to chyba wiele świadczy..
Tel

Post autor: Tel »

Widać inspirowany wydarzeniami z Krakowa ;)
w miare kumaty

Post autor: w miare kumaty »

To nie mial byc serial o kibicach dla kibicow, tylko serial sensacyjny i taki jest. Dla zwyklego Kowalskiego w sam raz.

Zrobili sobie serial, bez glebszej analizy srodowiska. Wzorem raczej jest troche klimat krakowski:
- przerzut jest,
- latanie z maczetami jest,
- wjazd na chate jest,
- interesy z wrogiem sa,
- obcinanie lapy jest

Ogolnie sci-fi. Jak na moje: 5/10.
navijaci88

Post autor: navijaci88 »

w miare kumaty pisze: 04.02.2025, 22:12 To nie mial byc serial o kibicach dla kibicow, tylko serial sensacyjny i taki jest. Dla zwyklego Kowalskiego w sam raz.

Zrobili sobie serial, bez glebszej analizy srodowiska. Wzorem raczej jest troche klimat krakowski:
- przerzut jest,
- latanie z maczetami jest,
- wjazd na chate jest,
- interesy z wrogiem sa,
- obcinanie lapy jest

Ogolnie sci-fi. Jak na moje: 5/10.
Ogólnie serial jest przerysowany jak każdy tego typu serial czy film o każdej grupie społecznej czy zawodowej, bo to ma być serial dla ludu co nie znaczy, że nie pokazuje częściowej prawdy o środowisku kibiców ... Pokazując salki sportowe, handel różnymi substancjami czy wjazd ze sprzętem musieli się na czymś wzorować na pewno tego nie wymyślili tak z d**y. Tak czy inaczej film jest szkodliwy dla środowiska. Nie jeden rodzic zastanowi się zanim puści dzieciaka na mecz
Oden2

Post autor: Oden2 »

Wkleje tu swoj post z hydeparku do ktorego nikt nie zaglada.

Miał ktoś okazję obejrzeć nowy serial Barra Bravas? Po obejrzeniu pierwszego odcinka przyznam, że jestem pozytywnie zaskoczony. Klimat kibicowski w Argentynie, tak inny niż nasz ale wydaje mi się że całkiem nieźle ukazany. Głowny bohater ma nawet ksywe Polaco.
obserwator17

Post autor: obserwator17 »

Ten nowy serial to dramat brakuje tylko żeby małolat był uchodźcą z granicy bo dupe alternatywke juz sobie znalazł :D Pierwsze 30minut pierwszego odcinka już mi wystarczyło, kocur przychodzi z synem na mecz i pierwsze co to wieszają swoją fane na płocie haha, później mega mocna scena czyli robienie interesów z wrogiem widzowie netlfliksa pewnie w szoku no bo jak to :D
Prawilnyy

Post autor: Prawilnyy »

Koleżanka z pracy po obejrzeniu tego powiedziała że jesteśmy jako kibice nieźle pojebani hehe.Ona wierzy że tak jest naprawdę.Nie wyprowadzałem jej z błędu,powiedziałem tylko że w tym serialu jest tylko 10% pokazane bo w rzeczywistości dzieje się o wiele grubiej.

Podejdźcie do takich wynalazków na luzie zamiast się tu spinać.
Blablabla11

Post autor: Blablabla11 »

Furioza przy tym gównie to jest arcydzieło
Kalafior11

Post autor: Kalafior11 »

Już w pierwszych minutach filmu podczas przemarszu "kiboli" w tle słychać trąbki Januszy. Tak samo na stadionie haha
w miare kumaty

Kalafior11 pisze: 08.02.2025, 23:45 Już w pierwszych minutach filmu podczas przemarszu "kiboli" w tle słychać trąbki Januszy. Tak samo na stadionie haha
Napisal gosc, ktory sam nigdy na stadionie nie byl, a co dopiero w jakimkolwiek przemarszu. Jak to sie okresliles? Obserwator pilki i kibicowskiej sceny?
tojazlodziej

Post autor: tojazlodziej »

To co jest w Krakowie codziennością dla większości jest sci-fi
S.J.

Post autor: S.J. »

Blablabla11 pisze: 08.02.2025, 21:54 Furioza przy tym gównie to jest arcydzieło
Bez przesady inny gatunek filmowy i styl ,ja właśnie skończyłem oglądać (nie na Netfixe ,za darmo) :) i fajnie się to ogląda jako film akcji a niektóre wątki kibicowskie są realistyczne .Pierwsze 2 odcinki trochę słabe ,ale im dalej w las robi się ciekawie ;)
S.J.

Post autor: S.J. »

Ktoś już po 2 sezonie ?? Bo wczoraj wjechał ,jeśli tak to jak to wygląda w porównaniu z "jedynką " ?? :)
prawdomównyziom

Post autor: prawdomównyziom »

S.J. pisze: 16.10.2025, 19:31 Ktoś już po 2 sezonie ?? Bo wczoraj wjechał ,jeśli tak to jak to wygląda w porównaniu z "jedynką " ?? :)
W mojej opinii słabsze od jedynki , kilka wątków kompletnie nie logicznych. Dobrze jest pokazane wg mnie to , w którą stronę to obecnie zmierza, że z dnia na dzień można olać zasady i z wrogami robić interesy byle się w kiermanie zgadzało :)
Baryła90s

Post autor: Baryła90s »

Bo każdy film w Polsce o "kibicach" to gówno? Ja wytrwałem 40 minut, a film trwa 3 godziny. Tego się ku*** nie da oglądać bez cienia zażenowania. Plus te teksty od "kibiców" w filmie, że jak można być dumnym z pochodzenia, widać kto robił ten film i dla kogo został on zrobiony.
katanaczio

Post autor: katanaczio »

Zabawne jest to, że chuligany pogardzają tą produkcją, bo nie tak to wygląda naprawdę, ale gdy oglądasz już film o zdobywaniu Everestu, o koszykówce, genialnym matematyku czy zdolnej baletnicy masz zajady i mówisz, że to zajebisty film, choć dla każdego kumatego z tamtych dziedzin to też będzie chujoza :)

Film dla Netflixa, komercyjny, ma robić hajs i generować emocje, czyli mordobicie, hajs, lans, ćpanie i interesy - to chce oglądać widz szukający mocnego kina osadzonego w realiach kibicowskich.

Miało być 3h o tym, kto z kim zerwał zgodę, bo ekipa Y nie pozdrowiła X na zgodowym, a kontakty i tak były chłodne odkąd Z zaczęła się waflować z T na meczu reprezentacji w listopadzie :)?
marJo

Post autor: marJo »

Dziś szlaban po meczu to jakoś zmęczyłem. Ciężkie do oglądania , słabe i wogole to nie ma związku z kibicowaniem jako takim jak ja je postrzegam. Stary hu już jestem pod 40 ale kiedyś to nie o to w tej zabawie chodziło i w sumie to mnie to bardziej rozśmieszył z zażenowania ten film. To ma coś wspólnego z pseudo gangusami do pierwszego roz***bania ale na pewno nie z kibicowaniem i cała otoczką jaką znam. Sorry znałem bo teraz spojrzeć na te trybuny to żal ...
marJo

Bo dla mnie, po białostocku a co to kibicowanie to np odbicie mnie przez chłopaków na pp w Wysokim Mazowieckim, tam dym z psami był, gdzie już w kabarynie myślałem co tu ściemniać w mojej pierwszej robocie że mnie nie będzie plus później wiele wiele różnych zajebistych akcji. A teraz ile i gdzie zarobisz się liczy. A najbardziej żałuję że wtedy na Legii nie byłem co nam zrobili rar.
MamWyjebanex

Post autor: MamWyjebanex »

Jebią was od dekady , rar to tylko jedna sytuacja pachołki ;D
Egon1983

Post autor: Egon1983 »

Film jak film, przecież reżyser nie biegał z ekipą pod przekrywką przez 3 lata aby oddać w miarę prawdziwy obraz polskiej sceny kibicowskiej. Zrobił to o czym słyszy z TVN - ów i innego ścieku. Prawda jest taka, że nie jeden zapewne prężył się w obecności swojej drugiej połowy podczas oglądania tego filmu komentując jaki to syf i że u "niego" wygląda to inaczej, prawdą jest również to , że niejeden po obejrzeniu tego filmu w obecności swojej drugie połowy ukradł Grześka w Żabce aby pokazać jaki z niego chuligan. Film jak film.
katanaczio

Post autor: katanaczio »

lobik pisze: 19.10.2025, 10:23 Już sam fakt, że jest to produkcja marksistowskiego netflixa
Ciekawe jaki masz samochód i jaki procent produktów z logiem "Teraz Polska" ląduje w Twoim koszyku zakupowym, jaki jest Twój bank, Twój dostawca internetu, telefon, buty, czapka, telewizor, narty, etc.itp...
marJo

Dokładnie, ten temat powinien wylądować w HP.
lobik

Post autor: lobik »

Zastanów się z którego konta piszesz.
To samo pytanie zadałeś i w tej ssmej formie, kilka miesięcy temu i zapomniałeś z którego konta.
Kłamca ma to do siebie, ze kiedyś się pogubi w swoich manipulacjach. Ty to zrobiłeś wczoraj, zadając identyczne pytanie z innego konta.
A wracając do twojego jakże YNTELYGENTNEGO pytania.
Zadowolony z odpowiedzi? Czy czegoś brakuje?
Ie_suiveur

Post autor: Ie_suiveur »

katanaczio pisze: 19.10.2025, 20:20 Katanaczio…
To jest dopiero schiza pisać peany do samego siebie 🙃
wiadomix

Post autor: wiadomix »

Wbijam sobie poczytać przed snem co tam panowie kibolowie piszą o nowym polskim filmie akcji a tam Putin, Trump, Ukraina, Trzaskowski, a typ do drugiego
jak to cytuję "jest ciekawy kto go zapnie dziś między poślady"
Nieźle was poodklejało wy "wariaciki" :)
kivloff

Post autor: kivloff »

Wmawiać, że kibice akcją #ByleNieTrzaskowski wiązali jakieś niewiadomo jakie nadzieje z Nawrockim, albo w ogóle że to była deklaracja poparcia dla PiS, szczególnie w kontekście składu drugiej tury i konsekwencji potencjalnego zwycięstwa Trzaskowiego, może tylko
a) troll-jątrzyciel ze strony antify/silnych razem (niepotrzebne skreślić)
b) osoba nie rozumiejąca znaczenia podstawowych wyrażeń używanych w języku polskim
streetlife

Post autor: streetlife »

Generalnie obiecałem sobie kiedyś, że nigdy nie zagłosuje na PiS i PO, teraz w drugiej turze poszedłem, może nie z czystym sumieniem, oddać głos na Nawrockiego, przede wszystkim żeby nie wygrał trzaskowski, ale też z nadzieją że mocny charakter Karola, nie pozwolił mu płaszczyć się przed Kaczyńskim. Pamiętać jednak trzeba, że to nie interesy miastowych tu w tle są miliardy,a nawet setki miliardów złotych w tle, przy takich kwotach, życie ludzkie jest nic nie warte, o czym przekonał się Lepper, więc wydaje mi się, że wypalić tego raka w Polsce będzie ciężko
w miare kumaty

navijaci88 pisze: 21.10.2025, 13:51 Zgoda. Tylko to się tyczy również tzw. prawicy tylko im więcej wolno i więcej się wybacza, bo głoszą fajne hasła na ustach.
A kiedy w Polsce rządziła prawica? Ja sobie nie przypominam.
kivloff

Post autor: kivloff »

Ostatnio to zdaje się przed zamachem majowym, endecja bywała w rządzie...
Łojezu

Post autor: Łojezu »

Zawsze to lepiej niz o 9 rozkminiac kto kogo w dupe zapina. Tobie lewaku juz psychiatra nie pomoze.
kaelowiec
Kontakt:

Post autor: kaelowiec »

myślałem że o filmie bedzie a tu trolle polityczne sie ujawniły

film dobry

ciekawe czym sie zajmują "chuligany" które go krytykują :)
Mertens

Post autor: Mertens »

Film tak jak przypuszczałem, nie przetrwałem nawet 10min, ale co kto lubi nie będę tego filmu oceniał. Kwestia gustu
olek765

Post autor: olek765 »

Fabuła - dramat
Aktorstwo - wysoki poziom

Chyba tyle tytułem recenzji
ODPOWIEDZ