Chvjoza
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Chvjoza
Takie coś można traktować w kategoriach beki.Tak jak urządskarbowy napisał przy piwku można obejrzeć i się pośmiać tak jak przy skrzydlatych świniach czy furiozie.
Ja z kumplem z ośki nawet się zastanawialiśmy czy nie zgłosić się dla beki na casting bo szukali statystów i płacili z tego co pamiętam 140 ziko za dzień zdjęciowy.Trzeba było wyslać zdjęcie mordy i sylwetki więc w naszym przypadku angaż mielibyśmy w kieszeni.Pokręcić bekę i poświrować pawiana na takim planie zdjęciowym to byłoby coś hehe a ten kto mnie zna to wie że umiem to robić doskonale.
Koniec końców zrezygnowaliśmy bo koleżce wypadł wyjazd do roboty do Holandii.
Ja z kumplem z ośki nawet się zastanawialiśmy czy nie zgłosić się dla beki na casting bo szukali statystów i płacili z tego co pamiętam 140 ziko za dzień zdjęciowy.Trzeba było wyslać zdjęcie mordy i sylwetki więc w naszym przypadku angaż mielibyśmy w kieszeni.Pokręcić bekę i poświrować pawiana na takim planie zdjęciowym to byłoby coś hehe a ten kto mnie zna to wie że umiem to robić doskonale.
Hehe Ty wariaciePrawilnyy pisze: 05.01.2025, 11:55 Takie coś można traktować w kategoriach beki.Tak jak urządskarbowy napisał przy piwku można obejrzeć i się pośmiać tak jak przy skrzydlatych świniach czy furiozie.
-
WodaGazowanaZpluszem
Jest już zwiastun ,mam mieszane uczucia po nim ,ale mam nadzieję ,że nie będzie gorszy niż Furioza ;)
https://youtu.be/002W-saaYmo
https://youtu.be/002W-saaYmo
-
UrzadSkarbowy
Do obejrzenia przy piwku i zapomnienia ;) takie 6/10 bym mu dał, wątek kibicowski to tam istne sci-fi
Miał być serial o kibicach a scen strikte kibicowskich jak na lekarstwo. Ogólnie gniot. Jakiś melodramat małolata dilującego dragami. Obejży jeden z drugim zza granicy i jeszcze pomyśli że u nas tak jest naprawdę. Serial na netflixie dostepny w różnych językach świata.
Najlepsze dziecko 6 letnie przy matce śpiewające "jazda z k****** gladiusie jazda z k******..."
Ta c****** furioza bije ten serial na głowę, a to już dużo mówi...
Najlepsze dziecko 6 letnie przy matce śpiewające "jazda z k****** gladiusie jazda z k******..."
Ta c****** furioza bije ten serial na głowę, a to już dużo mówi...
-
krokiet_z_grzybami
Również to zmęczyłem przez 2 dni i się szczerze zawiodłem. Furioza jeszcze była do obejrzenia i nie była jakimś mega gniotem, to niestety nim jest. Oczywiście na raz z ciekawości i z nudów lub do piwka można to obejrzeć, ale na pewno bez podjary i bez powtórzenia po jakimś czasie. Ciekawe czy kiedyś powstanie naprawdę dobry film/serial w tym temacie. Narazie z Polskiej sceny furioza bezapelacyjnie najlepsza, a to chyba wiele świadczy..
Widać inspirowany wydarzeniami z Krakowa ;)
-
piertollto
-
w miare kumaty
To nie mial byc serial o kibicach dla kibicow, tylko serial sensacyjny i taki jest. Dla zwyklego Kowalskiego w sam raz.
Zrobili sobie serial, bez glebszej analizy srodowiska. Wzorem raczej jest troche klimat krakowski:
- przerzut jest,
- latanie z maczetami jest,
- wjazd na chate jest,
- interesy z wrogiem sa,
- obcinanie lapy jest
Ogolnie sci-fi. Jak na moje: 5/10.
Zrobili sobie serial, bez glebszej analizy srodowiska. Wzorem raczej jest troche klimat krakowski:
- przerzut jest,
- wjazd na chate jest,
- interesy z wrogiem sa,
- obcinanie lapy jest
-
navijaci88
Ogólnie serial jest przerysowany jak każdy tego typu serial czy film o każdej grupie społecznej czy zawodowej, bo to ma być serial dla ludu co nie znaczy, że nie pokazuje częściowej prawdy o środowisku kibiców ... Pokazując salki sportowe, handel różnymi substancjami czy wjazd ze sprzętem musieli się na czymś wzorować na pewno tego nie wymyślili tak z d**y. Tak czy inaczej film jest szkodliwy dla środowiska. Nie jeden rodzic zastanowi się zanim puści dzieciaka na meczw miare kumaty pisze: 04.02.2025, 22:12 To nie mial byc serial o kibicach dla kibicow, tylko serial sensacyjny i taki jest. Dla zwyklego Kowalskiego w sam raz.
- przerzut jest,
- wjazd na chate jest,
- interesy z wrogiem sa,
- obcinanie lapy jest
Wkleje tu swoj post z hydeparku do ktorego nikt nie zaglada.
Miał ktoś okazję obejrzeć nowy serial Barra Bravas? Po obejrzeniu pierwszego odcinka przyznam, że jestem pozytywnie zaskoczony. Klimat kibicowski w Argentynie, tak inny niż nasz ale wydaje mi się że całkiem nieźle ukazany. Głowny bohater ma nawet ksywe Polaco.
Miał ktoś okazję obejrzeć nowy serial Barra Bravas? Po obejrzeniu pierwszego odcinka przyznam, że jestem pozytywnie zaskoczony. Klimat kibicowski w Argentynie, tak inny niż nasz ale wydaje mi się że całkiem nieźle ukazany. Głowny bohater ma nawet ksywe Polaco.
-
obserwator17
Ten nowy serial to dramat brakuje tylko żeby małolat był uchodźcą z granicy bo dupe alternatywke juz sobie znalazł :D Pierwsze 30minut pierwszego odcinka już mi wystarczyło, kocur przychodzi z synem na mecz i pierwsze co to wieszają swoją fane na płocie haha, później mega mocna scena czyli robienie interesów z wrogiem widzowie netlfliksa pewnie w szoku no bo jak to :D
Koleżanka z pracy po obejrzeniu tego powiedziała że jesteśmy jako kibice nieźle pojebani hehe.Ona wierzy że tak jest naprawdę.Nie wyprowadzałem jej z błędu,powiedziałem tylko że w tym serialu jest tylko 10% pokazane bo w rzeczywistości dzieje się o wiele grubiej.
Podejdźcie do takich wynalazków na luzie zamiast się tu spinać.
Podejdźcie do takich wynalazków na luzie zamiast się tu spinać.
-
Blablabla11
Furioza przy tym gównie to jest arcydzieło
-
Kalafior11
Już w pierwszych minutach filmu podczas przemarszu "kiboli" w tle słychać trąbki Januszy. Tak samo na stadionie haha
-
w miare kumaty
Napisal gosc, ktory sam nigdy na stadionie nie byl, a co dopiero w jakimkolwiek przemarszu. Jak to sie okresliles? Obserwator pilki i kibicowskiej sceny?Kalafior11 pisze: 08.02.2025, 23:45 Już w pierwszych minutach filmu podczas przemarszu "kiboli" w tle słychać trąbki Januszy. Tak samo na stadionie haha
-
tojazlodziej
To co jest w Krakowie codziennością dla większości jest sci-fi
Bez przesady inny gatunek filmowy i styl ,ja właśnie skończyłem oglądać (nie na Netfixe ,za darmo) :) i fajnie się to ogląda jako film akcji a niektóre wątki kibicowskie są realistyczne .Pierwsze 2 odcinki trochę słabe ,ale im dalej w las robi się ciekawie ;)
Ktoś już po 2 sezonie ?? Bo wczoraj wjechał ,jeśli tak to jak to wygląda w porównaniu z "jedynką " ?? :)
-
prawdomównyziom
W mojej opinii słabsze od jedynki , kilka wątków kompletnie nie logicznych. Dobrze jest pokazane wg mnie to , w którą stronę to obecnie zmierza, że z dnia na dzień można olać zasady i z wrogami robić interesy byle się w kiermanie zgadzało :)S.J. pisze: 16.10.2025, 19:31 Ktoś już po 2 sezonie ?? Bo wczoraj wjechał ,jeśli tak to jak to wygląda w porównaniu z "jedynką " ?? :)
Bo każdy film w Polsce o "kibicach" to gówno? Ja wytrwałem 40 minut, a film trwa 3 godziny. Tego się ku*** nie da oglądać bez cienia zażenowania. Plus te teksty od "kibiców" w filmie, że jak można być dumnym z pochodzenia, widać kto robił ten film i dla kogo został on zrobiony.
-
katanaczio
Zabawne jest to, że chuligany pogardzają tą produkcją, bo nie tak to wygląda naprawdę, ale gdy oglądasz już film o zdobywaniu Everestu, o koszykówce, genialnym matematyku czy zdolnej baletnicy masz zajady i mówisz, że to zajebisty film, choć dla każdego kumatego z tamtych dziedzin to też będzie chujoza :)
Film dla Netflixa, komercyjny, ma robić hajs i generować emocje, czyli mordobicie, hajs, lans, ćpanie i interesy - to chce oglądać widz szukający mocnego kina osadzonego w realiach kibicowskich.
Miało być 3h o tym, kto z kim zerwał zgodę, bo ekipa Y nie pozdrowiła X na zgodowym, a kontakty i tak były chłodne odkąd Z zaczęła się waflować z T na meczu reprezentacji w listopadzie :)?
Film dla Netflixa, komercyjny, ma robić hajs i generować emocje, czyli mordobicie, hajs, lans, ćpanie i interesy - to chce oglądać widz szukający mocnego kina osadzonego w realiach kibicowskich.
Miało być 3h o tym, kto z kim zerwał zgodę, bo ekipa Y nie pozdrowiła X na zgodowym, a kontakty i tak były chłodne odkąd Z zaczęła się waflować z T na meczu reprezentacji w listopadzie :)?
Dziś szlaban po meczu to jakoś zmęczyłem. Ciężkie do oglądania , słabe i wogole to nie ma związku z kibicowaniem jako takim jak ja je postrzegam. Stary hu już jestem pod 40 ale kiedyś to nie o to w tej zabawie chodziło i w sumie to mnie to bardziej rozśmieszył z zażenowania ten film. To ma coś wspólnego z pseudo gangusami do pierwszego roz***bania ale na pewno nie z kibicowaniem i cała otoczką jaką znam. Sorry znałem bo teraz spojrzeć na te trybuny to żal ...
Bo dla mnie, po białostocku a co to kibicowanie to np odbicie mnie przez chłopaków na pp w Wysokim Mazowieckim, tam dym z psami był, gdzie już w kabarynie myślałem co tu ściemniać w mojej pierwszej robocie że mnie nie będzie plus później wiele wiele różnych zajebistych akcji. A teraz ile i gdzie zarobisz się liczy. A najbardziej żałuję że wtedy na Legii nie byłem co nam zrobili rar.
-
MamWyjebanex
Jebią was od dekady , rar to tylko jedna sytuacja pachołki ;D
Film jak film, przecież reżyser nie biegał z ekipą pod przekrywką przez 3 lata aby oddać w miarę prawdziwy obraz polskiej sceny kibicowskiej. Zrobił to o czym słyszy z TVN - ów i innego ścieku. Prawda jest taka, że nie jeden zapewne prężył się w obecności swojej drugiej połowy podczas oglądania tego filmu komentując jaki to syf i że u "niego" wygląda to inaczej, prawdą jest również to , że niejeden po obejrzeniu tego filmu w obecności swojej drugie połowy ukradł Grześka w Żabce aby pokazać jaki z niego chuligan. Film jak film.
-
katanaczio
Ciekawe jaki masz samochód i jaki procent produktów z logiem "Teraz Polska" ląduje w Twoim koszyku zakupowym, jaki jest Twój bank, Twój dostawca internetu, telefon, buty, czapka, telewizor, narty, etc.itp...
Dokładnie, ten temat powinien wylądować w HP.
Zastanów się z którego konta piszesz.
To samo pytanie zadałeś i w tej ssmej formie, kilka miesięcy temu i zapomniałeś z którego konta.
Kłamca ma to do siebie, ze kiedyś się pogubi w swoich manipulacjach. Ty to zrobiłeś wczoraj, zadając identyczne pytanie z innego konta.
A wracając do twojego jakże YNTELYGENTNEGO pytania.
Zadowolony z odpowiedzi? Czy czegoś brakuje?
To samo pytanie zadałeś i w tej ssmej formie, kilka miesięcy temu i zapomniałeś z którego konta.
Kłamca ma to do siebie, ze kiedyś się pogubi w swoich manipulacjach. Ty to zrobiłeś wczoraj, zadając identyczne pytanie z innego konta.
A wracając do twojego jakże YNTELYGENTNEGO pytania.
Zadowolony z odpowiedzi? Czy czegoś brakuje?
-
Ie_suiveur
To jest dopiero schiza pisać peany do samego siebie
Wbijam sobie poczytać przed snem co tam panowie kibolowie piszą o nowym polskim filmie akcji a tam Putin, Trump, Ukraina, Trzaskowski, a typ do drugiego
jak to cytuję "jest ciekawy kto go zapnie dziś między poślady"
Nieźle was poodklejało wy "wariaciki" :)
jak to cytuję "jest ciekawy kto go zapnie dziś między poślady"
Nieźle was poodklejało wy "wariaciki" :)
Wmawiać, że kibice akcją #ByleNieTrzaskowski wiązali jakieś niewiadomo jakie nadzieje z Nawrockim, albo w ogóle że to była deklaracja poparcia dla PiS, szczególnie w kontekście składu drugiej tury i konsekwencji potencjalnego zwycięstwa Trzaskowiego, może tylko
a) troll-jątrzyciel ze strony antify/silnych razem (niepotrzebne skreślić)
b) osoba nie rozumiejąca znaczenia podstawowych wyrażeń używanych w języku polskim
a) troll-jątrzyciel ze strony antify/silnych razem (niepotrzebne skreślić)
b) osoba nie rozumiejąca znaczenia podstawowych wyrażeń używanych w języku polskim
-
streetlife
Generalnie obiecałem sobie kiedyś, że nigdy nie zagłosuje na PiS i PO, teraz w drugiej turze poszedłem, może nie z czystym sumieniem, oddać głos na Nawrockiego, przede wszystkim żeby nie wygrał trzaskowski, ale też z nadzieją że mocny charakter Karola, nie pozwolił mu płaszczyć się przed Kaczyńskim. Pamiętać jednak trzeba, że to nie interesy miastowych tu w tle są miliardy,a nawet setki miliardów złotych w tle, przy takich kwotach, życie ludzkie jest nic nie warte, o czym przekonał się Lepper, więc wydaje mi się, że wypalić tego raka w Polsce będzie ciężko
-
w miare kumaty
A kiedy w Polsce rządziła prawica? Ja sobie nie przypominam.navijaci88 pisze: 21.10.2025, 13:51 Zgoda. Tylko to się tyczy również tzw. prawicy tylko im więcej wolno i więcej się wybacza, bo głoszą fajne hasła na ustach.
Ostatnio to zdaje się przed zamachem majowym, endecja bywała w rządzie...
Zawsze to lepiej niz o 9 rozkminiac kto kogo w dupe zapina. Tobie lewaku juz psychiatra nie pomoze.
myślałem że o filmie bedzie a tu trolle polityczne sie ujawniły
film dobry
ciekawe czym sie zajmują "chuligany" które go krytykują :)
film dobry
ciekawe czym sie zajmują "chuligany" które go krytykują :)
Film tak jak przypuszczałem, nie przetrwałem nawet 10min, ale co kto lubi nie będę tego filmu oceniał. Kwestia gustu
Fabuła - dramat
Aktorstwo - wysoki poziom
Chyba tyle tytułem recenzji
Aktorstwo - wysoki poziom
Chyba tyle tytułem recenzji