Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
To nie jest temat o polityce.
-
-
Brawo. Rozpracowałeś groźny spisek Kremla. 3/4 tego forum to ruskie trolle opłacane kopiejkamiUrzadSkarbowy pisze: ↑28.12.2024, 22:48to ruskie trolle podkręcają atmosferę :) taki rozkaz wiedzie z Kremla aby straszyć ukramifactoryproject pisze: ↑28.12.2024, 14:14Co wam daje to panikowanie na forum to naprawdę nie mam pojęcia.
-
Ukrainizacja Polski to jest powolny proces tak jak islamizacja Europy.Jak pogadasz z jednym czy drugim Niemcem,Austriakiem to powiedzą że z tej całej masy to jeszcze z Turkami można jakoś normalnie funkcjonować bo to cywilizowany kraj i nie ma tam fanatyków religijnych na wzór Pakoli,Afganów plus tych z Afryki gdzie przecież też jest masa islamskich krajów.Znam gości którzy mieszkają od dziecka w Niemczech(zazwyczaj przeprowadzali się tam pod koniec lat 80 tych i początku 90)i zawsze mi powtarzali że nie mają kumpli Niemców tylko Ruskich czy Turasów.To o czymś świadczy.
To co się dzieje od kilku lat w Polsce to odbije się Polakom czkawką za kilka kilkanaście lat.Jedyny plus tego wszystkiego jest taki że w Polsce przebywa dużo Ukraińców ze wschodniej Ukrainy gdzie nigdy nie było kultu bandery.Takich nikt nie zmanipuluje.Gorzej będzie z tymi z zachodniej krainy gdzie kult bandery w ostatnich latach mocno przybrał na sile.Za kilka lat jak zacznie się tu wojna domowa i gierojom z frontu ich guru komik wmówi że Polska to również ich dom to będą brali co chcą,będzie wypędzanie ludzi domów,przejmowanie małych firm,haracze,napady itd.Będzie coś jak w latach 90tych tylko w roli Pruszkowskich,wołomińskich wystąpią zorganizowane grupy przestępcze wiadomo skąd.Dojdą do tego gangi gruzińskie bo ich też tu przybywa jak grzybów po deszczu.Polak we własnym kraju będzie jak Angol,Francuz,Niemiec,Holender,Szwed,Duńczyk czyli nie będzie miał za wiele do powiedzenia we własnym kraju,mało tego będzie się bał z domy wychodzić i dzieci wypuszczać na plac zabaw bo te będą opanowane przez dzieci ze wschodu i będzie działać prawo silniejszego.A wiadomo że dzieci wychowane w dobrobycie,na które się chucha i dmucha nie będą miały żadnych szans załatwiać spraw przy pomocy siły.
To co się dzieje od kilku lat w Polsce to odbije się Polakom czkawką za kilka kilkanaście lat.Jedyny plus tego wszystkiego jest taki że w Polsce przebywa dużo Ukraińców ze wschodniej Ukrainy gdzie nigdy nie było kultu bandery.Takich nikt nie zmanipuluje.Gorzej będzie z tymi z zachodniej krainy gdzie kult bandery w ostatnich latach mocno przybrał na sile.Za kilka lat jak zacznie się tu wojna domowa i gierojom z frontu ich guru komik wmówi że Polska to również ich dom to będą brali co chcą,będzie wypędzanie ludzi domów,przejmowanie małych firm,haracze,napady itd.Będzie coś jak w latach 90tych tylko w roli Pruszkowskich,wołomińskich wystąpią zorganizowane grupy przestępcze wiadomo skąd.Dojdą do tego gangi gruzińskie bo ich też tu przybywa jak grzybów po deszczu.Polak we własnym kraju będzie jak Angol,Francuz,Niemiec,Holender,Szwed,Duńczyk czyli nie będzie miał za wiele do powiedzenia we własnym kraju,mało tego będzie się bał z domy wychodzić i dzieci wypuszczać na plac zabaw bo te będą opanowane przez dzieci ze wschodu i będzie działać prawo silniejszego.A wiadomo że dzieci wychowane w dobrobycie,na które się chucha i dmucha nie będą miały żadnych szans załatwiać spraw przy pomocy siły.
''A w pudle padaka już mało kto grypsuje złodziej na złodzieja administracji kabluje...''
-
Możecie z łaski swojej w********** z tą propagandą z tematu krakowskiego?
TYLKO HUTNIK
http://nh2010.pl
http://nh2010.pl
-
Ja pierdolę, co drugi to wróżbita Maciej. c***, że monitoringi, psy wszędzie węszą, ale Ukry z frontu wrócą czołgami i rozjebią Warszawę
-
Może załóżcie osobny temat: "Sytuacja z ukraińcami w Krakowie"
-
Na tym forum i tak już chujem wieje,po drugie jest przerwa w rozgrywkach więc nie wiem co wam przeszkadza ważna dla kraju i obywateli dyskusja o Ukraińcach.
A ty 'w miarę kumaty' to nie wiem czy jesteś aż tak głupi żeby się nie zorientować że występki ukraińców są wyciszane a psy mają prikaz by traktować ich ulgowo.I debilu nikt nie pisze o czołgach ale jak już ktoś będzie chciał żeby w Polsce wybuchła wojna domowa to wtedy napuszczą ich i się zacznie i celowo władza nie będzie odpowiednio reagować dopuszczając do rozlewu krwi albo grubych zamieszek.Chcesz tu mieć majdan 2.0 jak nagle przybysze ze wschodu będą się dopominać o swoje?Przecież oni od wielu lat wychowywani w propagandzie że Przemyśl jest ich.
A ty 'w miarę kumaty' to nie wiem czy jesteś aż tak głupi żeby się nie zorientować że występki ukraińców są wyciszane a psy mają prikaz by traktować ich ulgowo.I debilu nikt nie pisze o czołgach ale jak już ktoś będzie chciał żeby w Polsce wybuchła wojna domowa to wtedy napuszczą ich i się zacznie i celowo władza nie będzie odpowiednio reagować dopuszczając do rozlewu krwi albo grubych zamieszek.Chcesz tu mieć majdan 2.0 jak nagle przybysze ze wschodu będą się dopominać o swoje?Przecież oni od wielu lat wychowywani w propagandzie że Przemyśl jest ich.
''A w pudle padaka już mało kto grypsuje złodziej na złodzieja administracji kabluje...''
-
Dokładnie,. psy mają się z nimi cackac i nie robić afer.
Sprawy przez nich są chowane, lub zatajają narodowość. Przykaz z góry dla Policji.
Szczęśliwego nowego roku ;)
Sprawy przez nich są chowane, lub zatajają narodowość. Przykaz z góry dla Policji.
Szczęśliwego nowego roku ;)

-
Zdarza się już że młode ukry biegają w składach nowohuckich osiedli tylko nie wiem kto im jest w stanie zaufać.. chyba tylko młodzi nieznający historii. Tak samo nikt nie mówi ze w Polsce bedzie jak w Meksyku i ze ukry z czeczenami beda stali na ulicy dlugiej i handlowali prochem oraz oferowali kukuryny... Zresztą to jak będzie okaże się za 5-10 lat jak wojna się skończy, ile ukraincow bedzie tak naprawde mieszkac w Krakowie i jak sie beda zachowywac.
Prosiła żebym pokazał jej Kraków,
Puścił chłopaków z baraków i zabrał na Legia-Raków
-
Wy naprawdę porównujecie dzisiejsze czasy do lat 40-tych XX wieku?? Ładnie macie nasrane w głowach skoro myślicie, że nagle Ukraińcy złapią za klamki i będą strzelać do Polaków. Ci z frontu to według niektórych już tu od dwóch lat się wybierają ale jakoś nadal ich nie widać. Incydenty są jak wszędzie w Europie z przyjezdnymi. Jakbyście sobie sprawdzili co przez lata odpierdalali i nadal odpierdalają Polacy w UK czy innych krajach to byście się za głowę złapali. Przecież do UK to od groma ludzi uciekło przed wyrokami. Jak myślicie? Stali się tam przykładnymi obywatelami?
Ukraińcy w Polsce są od lat a ja nie kojarzę ani jednego incydentu z ich udziałem choć mijam ich codziennie w pracy, na ulicy, w sklepach, galeriach czy restauracjach. Od moich znajomych też nie słyszałem niczego złego na ich temat.
Ukraińcy w Polsce są od lat a ja nie kojarzę ani jednego incydentu z ich udziałem choć mijam ich codziennie w pracy, na ulicy, w sklepach, galeriach czy restauracjach. Od moich znajomych też nie słyszałem niczego złego na ich temat.
-
Jak sa tacy super i fajni no to elegancko mysle ze powinienes sie zglosic jako ochotnik na front zeby jakos im sie odwdzieczyc za to ze tutaj sa i jeszcze nikogo nie zabili :DPrawo i pięść pisze: ↑30.12.2024, 21:39Wy naprawdę porównujecie dzisiejsze czasy do lat 40-tych XX wieku?? Ładnie macie nasrane w głowach skoro myślicie, że nagle Ukraińcy złapią za klamki i będą strzelać do Polaków. Ci z frontu to według niektórych już tu od dwóch lat się wybierają ale jakoś nadal ich nie widać. Incydenty są jak wszędzie w Europie z przyjezdnymi. Jakbyście sobie sprawdzili co przez lata odpierdalali i nadal odpierdalają Polacy w UK czy innych krajach to byście się za głowę złapali. Przecież do UK to od groma ludzi uciekło przed wyrokami. Jak myślicie? Stali się tam przykładnymi obywatelami?
-
Ale po co mam się zgłaszać na front? Polacy też emigrują po Europie i Świecie i jakiś odsetek również nie będąc u siebie odwala jakieś akcje. Nie wiem czemu tego nie chcesz zauważyć ale pogadaj z Angolami co sądzą o Polakach. No ale najpierw musiałbyś się nauczyć angielskiego, a patrząc na twoje argumenty to może być z tym cieżko obserwatorze sprzed monitora.
Tak jak napisałem ja oraz moi znajomi nie mieliśmy do tej pory z nimi żadnych problemów. Siedzą w Polsce, pracują, piją jak wszyscy, żyją normalnym życiem, chodzą do sklepów, na imprezy. Znam również kilka Ukrainek, normalne dziewczyny no ale tutaj już krążą historie, że mają choroby weneryczne i będą zarażać Polaków.
Tak jak napisałem ja oraz moi znajomi nie mieliśmy do tej pory z nimi żadnych problemów. Siedzą w Polsce, pracują, piją jak wszyscy, żyją normalnym życiem, chodzą do sklepów, na imprezy. Znam również kilka Ukrainek, normalne dziewczyny no ale tutaj już krążą historie, że mają choroby weneryczne i będą zarażać Polaków.
-
Ukrainizacja Polski... tu akurat większy problem ma Ukraina bo populacja spada im na łeb na szyję, a to dlatego, że... to bardziej idzie w kierunku polonizacji ukraincow.
-
Trafne spostrzeżenie kolego. Dla wielu Ukraińców Polska jest zachodem, coś jak kiedyś dla nas Niemcy czy UK. Też wielu Polaków wyjechało i nie zamierza wracać.
-
Przede wszystkim ja, w przeciwieństwie do kilku osób powyżej, nie wróżę z fusów. Jeśli uważasz że policja wycisza występki Ukraińców i traktuje ich ulgowo, to powiedz czemu i w jakim interesie, bo to się kupy nie trzyma. Jeśli nie zrozumiałeś ironii z czołgami to zastanów się czy to mnie powinieneś wyzywać od debili. Jeśli ta wojna się skończy, to więcej Ukraińców wróci do siebie, niż wyemigruje do Polski. Przy okazji państwo ukraińskie nie pozwoli walczącym na emigracje, bo kraj trzeba będzie odbudować, a także zadbać o jego bezpieczeństwo. Piszesz o ukraińskim Przemyślu, a sami przecież przez lata śpiewaliśmy o polskim Wilnie czy Lwowie. Czy to oznacza, że już niedługo będziemy je przejmować? A może czas odebrać Krolewiec?Prawilnyy pisze: ↑30.12.2024, 20:46Na tym forum i tak już chujem wieje,po drugie jest przerwa w rozgrywkach więc nie wiem co wam przeszkadza ważna dla kraju i obywateli dyskusja o Ukraińcach.
Majdan 2.0? I kto by miał go zrobić? Ukraińcy? A No tak, zapomniałem - policja i armia wyciszą.
Nawiasem mówiąc ciekaw jestem czy w ogóle rozumiesz co tam się wydarzyło, bo sam Majdan de facto był pozytywnym wydarzeniem dla Ukrainy, z tym że ten kraj od zawsze był rządzony przez ruskich, a w wyniku Majdanu zachód Ukrainy z tych ruskich udało się w pewnym sensie oczyścić. Następstwa odczuła wschodnia Ukraina i Krym, które i tak były pro-ruskie. W dużym uproszczeniu - to tak jakby ludzie się dziś zbuntowali i wykopali z Polski Tuska i jego świtę (nie majac pojęcia, ze w rewanżu Niemcy zajmą przykładowo Gorny Śląsk, Dolny Śląsk i Szczecin).
No i jak słusznie zauważono: to bardziej Ukraińcy są polonizowanie, niż odwrotnie …
-
wypierdalac z tego tematu najlepiej do kjjowa na front ukraińskie psy albo do Wisły bo oni was przygarniają
-
Sytuacja w Krakowie jest taka aktualnie, że Ripek wrócił. Bójcie się
-
typy tu się Ukraińców boją, chyba że wam babe odbiją jak takie z was placki
j**** rosje i ruskich
-
-
Zapewne sam komendant. Niektórym jak nie napiszesz drukowanymi literami SARKAZM, to nie zrozumieją. Dobrze, że za parę dni znowu szkoła, to i może poziom forum minimalnie wzrośnie.Kibic_janusz pisze: ↑31.12.2024, 17:56Ale to ci jakiś policjant przy wódce na melanżu opowiedział? Czy skąd masz takie informacje?
-
Ukry to zdradziecki i sprzedajny naród lepszy jawny wróg niż fałszywy zdradziecki przyjaciel. Bydło przyjedzie do swoich Oksanek nie potrafiąc nic oprócz strzelania i zabijania przez kilka lat wojny . Bałkany to przerabiały dlatego też Serbowie i Albancy są tak mocni w świecie przestępczym .w miare kumaty pisze: ↑30.12.2024, 23:33Przede wszystkim ja, w przeciwieństwie do kilku osób powyżej, nie wróżę z fusów. Jeśli uważasz że policja wycisza występki Ukraińców i traktuje ich ulgowo, to powiedz czemu i w jakim interesie, bo to się kupy nie trzyma. Jeśli nie zrozumiałeś ironii z czołgami to zastanów się czy to mnie powinieneś wyzywać od debili. Jeśli ta wojna się skończy, to więcej Ukraińców wróci do siebie, niż wyemigruje do Polski. Przy okazji państwo ukraińskie nie pozwoli walczącym na emigracje, bo kraj trzeba będzie odbudować, a także zadbać o jego bezpieczeństwo. Piszesz o ukraińskim Przemyślu, a sami przecież przez lata śpiewaliśmy o polskim Wilnie czy Lwowie. Czy to oznacza, że już niedługo będziemy je przejmować? A może czas odebrać Krolewiec?Prawilnyy pisze: ↑30.12.2024, 20:46Na tym forum i tak już chujem wieje,po drugie jest przerwa w rozgrywkach więc nie wiem co wam przeszkadza ważna dla kraju i obywateli dyskusja o Ukraińcach.
Majdan 2.0? I kto by miał go zrobić? Ukraińcy? A No tak, zapomniałem - policja i armia wyciszą.
Nawiasem mówiąc ciekaw jestem czy w ogóle rozumiesz co tam się wydarzyło, bo sam Majdan de facto był pozytywnym wydarzeniem dla Ukrainy, z tym że ten kraj od zawsze był rządzony przez ruskich, a w wyniku Majdanu zachód Ukrainy z tych ruskich udało się w pewnym sensie oczyścić. Następstwa odczuła wschodnia Ukraina i Krym, które i tak były pro-ruskie. W dużym uproszczeniu - to tak jakby ludzie się dziś zbuntowali i wykopali z Polski Tuska i jego świtę (nie majac pojęcia, ze w rewanżu Niemcy zajmą przykładowo Gorny Śląsk, Dolny Śląsk i Szczecin).
No i jak słusznie zauważono: to bardziej Ukraińcy są polonizowanie, niż odwrotnie …
-
-
Wy ku*** ukraińskie parchy za to zrobiliście na Wołyniu i za wasza pierdolona gloryfikacje banderowskich skurwieli powinniście zdechnąć w meczarniach. j**** was i wasz śmieszny naród.
-
A ja myślałem, że oni z Hutnikiem trzymają z racji Dynama Kijów.
-
Przecież to Ty zawsze masz najwiecej do powiedzenia odnośnie Wisły, a zadajesz takie pytania, co na żadnym portalu nie ma info no nie?
-
[link]
Szpila przedstawia kilka sytuacji z życia kibicowskiego. Między innymi spotkanie z Zielonym z JG.
Czytał ktoś książkę?
Szpila przedstawia kilka sytuacji z życia kibicowskiego. Między innymi spotkanie z Zielonym z JG.
Czytał ktoś książkę?
-
Jak na internetowa kurwe co tu dużo szczeka to dobre masz źródło informacji pogratulować konkretny musisz być a co tam szpila jeszcze ciekawego powiedział?
-
Że ci się odlał do ryja.
-
No nie ma właśnie i nie wiem.Pucherok pisze: ↑01.01.2025, 09:25Przecież to Ty zawsze masz najwiecej do powiedzenia odnośnie Wisły, a zadajesz takie pytania, co na żadnym portalu nie ma info no nie?
-
Dobry ten wywiad ze Szpilą.Kilka akcji przytoczonych jak jako małolat lał ''żydów'' na solówkach,solówa z Z z jude gangu i to w sumie na nieświadomce że z nim bo dopiero się później dowiedział komu najebał.Gdyby nie kariera bokserska i odbicie od klimatu to zapewne byłby czołową postacią na Wiśle i co ważne nigdy nie zaatakował kogoś ze sprzętem także miał zasady w przeciwieństwie do całej masy nafuranych szczurków.No ale wiadomo że jak ktoś się umie dobrze napierdalać to nie potrzebuje machać żelastwem.
Ciekawa historia jak siedział na kwadracie u swojego dobrego kumpla który był za Cracovią i zaprosił Dzidka i paru innych z wsh a typ zesrany i w pewnym momencie Szpila mówi panowie mamy tu żyda.A oni tylko machnęli ręką heheh,zresztą Artek mówił że i tak przy nim by mu nawet nie mógł włos z głowy spaść...Jego pierwszy dzień w gimnazjum na Hucie i w******* od kilkunastu typów z Cracovii czego efektem była zmiana szkoły.
Wspominał też o niejakim Czy.. z Wieliczki...Trochę poszperałem w necie i z tego co wyczytałem to konkretna postać,bardzi szanowana w Krakowie ale podobno aferę mu wykręcił misiek bo się go obawiał.Jeśli to prawda to teraz widzicie jakie k**** to były że dobrych Ludzi chcieli się pozbywać bo interes najważniejszy.W sumie nie dziwota że tyle mocnych chłopaków odbiło od tego szamba.Jakby władzę na Wiśle mieli chuligani z krwi i kości,prawdziwi fanatycy to do dziś mieliby zgodę Lechią i Śląskiem.
Zastanawiałem się czy zakupić książkę ale po obejrzanym wywiadzie od razu zamówiłem.Przeczytam to dam znać jakie wrażenia.
Ciekawa historia jak siedział na kwadracie u swojego dobrego kumpla który był za Cracovią i zaprosił Dzidka i paru innych z wsh a typ zesrany i w pewnym momencie Szpila mówi panowie mamy tu żyda.A oni tylko machnęli ręką heheh,zresztą Artek mówił że i tak przy nim by mu nawet nie mógł włos z głowy spaść...Jego pierwszy dzień w gimnazjum na Hucie i w******* od kilkunastu typów z Cracovii czego efektem była zmiana szkoły.
Wspominał też o niejakim Czy.. z Wieliczki...Trochę poszperałem w necie i z tego co wyczytałem to konkretna postać,bardzi szanowana w Krakowie ale podobno aferę mu wykręcił misiek bo się go obawiał.Jeśli to prawda to teraz widzicie jakie k**** to były że dobrych Ludzi chcieli się pozbywać bo interes najważniejszy.W sumie nie dziwota że tyle mocnych chłopaków odbiło od tego szamba.Jakby władzę na Wiśle mieli chuligani z krwi i kości,prawdziwi fanatycy to do dziś mieliby zgodę Lechią i Śląskiem.
Zastanawiałem się czy zakupić książkę ale po obejrzanym wywiadzie od razu zamówiłem.Przeczytam to dam znać jakie wrażenia.
-
Szpila zawsze ten sam, ciągle zmienia się o 180stopni
-
jakieś przykłady ? :)
-
nie rób z siebie idioty, błagam. To, że jest "ten sam" to chyba nie oznacza, że nie zmienił się od czasów 18 letniego gówniarza do 36 letniego chłopa ? Wiadomo, że to taki skrót myślowy chłopie, każdy to rozumie, tylko ku*** ty nie %-). Weź jeszcze na dokładkę wykop wypowiedź jak miał 17 lat i powiedział, że "będzie bić wszystkich żydów" a skurwysyn po 18 latach od tej wypowiedzi w wieku 35 lat, cholerny fałszywiec niesłowny już nie bije "żydów" :D.
-
Aha... Spoko, ale wiecie, że jaracie się słowami celebryty czyli osoby, która opowie dokładnie to co przyniesie mu rozgłos i pieniążki? A jeśli jeszcze jakąś książkę wydaje to już w ogóle zaraz sypnie opowieściami z mchu i paproci. Z resztą wystarczył mi ten fragment poniżej o imprezie z żydkiem i Dz. żeby zrobić facepalm. Jprdl... serio ktoś to łyka?
No w sumie w dobie płacenia za streamy freakfightów mnie to nie dziwi...
Artek w porządku był, ale BYŁ to słowo klucz w jego postaci. To nie jest gość, z którym którakolwiek ze stron w Krakowie ma jakiś dobry kontakt a wręcz żaden. Cracovia wiadomo, że nie a i na Wiśle są zupełnie inni ludzie, ale nawet środowisko bokserów, czy zawodników sztuk walki, których w Krakowie jest całkiem sporo, ale zawsze trzymali się z daleka od kibicowania nie czuje żadnej potrzeby znajomości z tym jegomościem.
No w sumie w dobie płacenia za streamy freakfightów mnie to nie dziwi...
Artek w porządku był, ale BYŁ to słowo klucz w jego postaci. To nie jest gość, z którym którakolwiek ze stron w Krakowie ma jakiś dobry kontakt a wręcz żaden. Cracovia wiadomo, że nie a i na Wiśle są zupełnie inni ludzie, ale nawet środowisko bokserów, czy zawodników sztuk walki, których w Krakowie jest całkiem sporo, ale zawsze trzymali się z daleka od kibicowania nie czuje żadnej potrzeby znajomości z tym jegomościem.
-
Jeszcze dwa wywiady i wiesniak z Wieliczki co nosił czyżowi maczetę i ganiał się po wioskach będzie jakimś bohaterem krakowskiej ulicy he he
-
-
No i widzisz, fajne masz zdanie na ten temat, ale przypomne Ci jak majty spinaliscie na walke z adamkiem co wbiliscie na Tauron Arene z Leszkiem w +/-150 osob. Groźne miny i te sprawy hehe na i to wszystko na "wiesniaka z Wieliczki"
-
Jg przyszło na te gale bo miało być wsh a nie dla szpilki…
-
W którym roku była ta gala ?