Na zachodzie to takich przykladkow to jest masa w takich Niemczech, Francji czy tez Holandii siedzi na trybunach po kilka osobnych ekip z roznych grup jedni lewicowi inni prawicowi starzy mlodzi, albo ultrasi w jedna strone sobie robia zgody, a chuligani w druga inne zgody... w Polsce patrzymy ze zdziwieniem, a na zachodzie to norma

Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
Re: Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.
-
Kurczę kolego z Gieksy czytam ten post i tak ciężko Ci przyznać,że ZS jest od Was chuligańsko lepsze i to nie od wczoraj tylko od dobrych kilku lat. Tekst typu starcia pokazały kto jest„lepiej zorganizowany". No jak to brzmi - w sumie nie jesteśmy gorsi nawet i lepsi tylko oni lepiej zorganizowani. Piszecie jak Widzew w stosunku do ŁKSu, gdzie pod każdym względem są od tego ŁKSu lepsi oprócz właśnie chuligaństwa ale zamiast to przyznać to piszą bzdury typu „ŁKS jest lepiej zorganizowany".Busta pisze: ↑23.11.2024, 13:42Z tego co sami kibice Zaglebia mówią to cisnienie najwieksze jest na Wisle i tutaj jest najweksza kosa. Z GieKSa to walczyli juz spory czas temu kilka walk między sobą wyjaśnił kto jest lepiej zorganizowany.
Zaglebie to ma z wieloma ekipami kose ale największe to Wisła , Ruch ,Widzew ,GieKSa, Górnik, Pogoń, Arka , Polonia B., Polonia Przemyśl,Lech,Arka,Cracovia i inni.
Mnie jako kibicowi ZS nie jest jakoś trudno przyznać,że Gieksa jest lepsza od ZS pod kątem wyjazdów. Nie piszę głupot to tylko przez to,ze są lepiej zorganizowani. Jeżdżą w wyższych liczbach i od dobrych paru lat i taki jest fakt. A Wam przez gardło nie przejdzie,że ktoś może być w czymś lepszy od Was.
W innym temacie się porównujecie się do Ruchu pod kątem H i ktoś tam napisał,że raczej Ruch obniżył loty dlatego
Gieksa jest na ich poziomie lub nawet lepsza i tez bym raczej się skłaniał ku tej wersji. Zresztą poziom waszych młodych ostatnio ktoś lekko nadszarpnął i moim zdaniem ekipa słabsza nawet od obecnego Ruchu.
A odnośnie kos ZS,żebym już więcej nie zaśmiecał tematu to akurat masz sporo racji.
-
Może źle to napisalem wystarczylo kilka walk żeby wyjaśnić ze poziom ekipy chuliganskiej Zaglebia jest lepszy.pee pisze: ↑28.11.2024, 14:25Kurczę kolego z Gieksy czytam ten post i tak ciężko Ci przyznać,że ZS jest od Was chuligańsko lepsze i to nie od wczoraj tylko od dobrych kilku lat. Tekst typu starcia pokazały kto jest„lepiej zorganizowany". No jak to brzmi - w sumie nie jesteśmy gorsi nawet i lepsi tylko oni lepiej zorganizowani. Piszecie jak Widzew w stosunku do ŁKSu, gdzie pod każdym względem są od tego ŁKSu lepsi oprócz właśnie chuligaństwa ale zamiast to przyznać to piszą bzdury typu „ŁKS jest lepiej zorganizowany".Busta pisze: ↑23.11.2024, 13:42Z tego co sami kibice Zaglebia mówią to cisnienie najwieksze jest na Wisle i tutaj jest najweksza kosa. Z GieKSa to walczyli juz spory czas temu kilka walk między sobą wyjaśnił kto jest lepiej zorganizowany.
Zaglebie to ma z wieloma ekipami kose ale największe to Wisła , Ruch ,Widzew ,GieKSa, Górnik, Pogoń, Arka , Polonia B., Polonia Przemyśl,Lech,Arka,Cracovia i inni.
Mnie jako kibicowi ZS nie jest jakoś trudno przyznać,że Gieksa jest lepsza od ZS pod kątem wyjazdów. Nie piszę głupot to tylko przez to,ze są lepiej zorganizowani. Jeżdżą w wyższych liczbach i od dobrych paru lat i taki jest fakt. A Wam przez gardło nie przejdzie,że ktoś może być w czymś lepszy od Was.
W innym temacie się porównujecie się do Ruchu pod kątem H i ktoś tam napisał,że raczej Ruch obniżył loty dlatego
Gieksa jest na ich poziomie lub nawet lepsza i tez bym raczej się skłaniał ku tej wersji. Zresztą poziom waszych młodych ostatnio ktoś lekko nadszarpnął i moim zdaniem ekipa słabsza nawet od obecnego Ruchu.
A odnośnie kos ZS,żebym już więcej nie zaśmiecał tematu to akurat masz sporo racji.
-
Czy Polonia Warszawa ma jakieś zgody/układy?
-
Real Saragossa - Ligallo
-
Motor z Górnikiem Łęczna dalej w układzie?czy coś przespałem?
-
Przespałeś. Motor ma sztame ze Śląskiem i układ z Hetmanem.
ŁKS ŁÓDŹ - WIARA WARTA KRWI !
-
Jest obecnie fc Widzewa.
-
-
Nic już nie łączy Motoru i Górnika.
-
Jaka była przyczyna / seria przyczyn które przechyliły zdanie całej Triady do Polonii Warszawa? 10 lat temu większość obozu Triady miało zgody z Polonią Wwa, dziś mamy sytuację całkowicie odwrotną.
-
-
Chyba 20...
W starych zinach były ciekawe opisy jak Polonia w Poznaniu została "skrojona z flyersów", albo jak ciekawie gościli Arkę w Warszawie. Nie pamiętam już o co poszło z ŁKS, może ktoś się wypowie. Z Cracovią faktycznie nowsze czasy, ale wiadomo że to nie miało żadnej racji bytu po 2020 roku.
Wyjątkowo pechowa ekipa, ale w dużej mierze przez własne decyzje
-
Polonia nigdy nie miała oficjalnej zgody z Lechem, bardziej kwestie antyalergiczne i zgodą z Cracovią i Arką. Ale ciekawi mnie historia ich kontaktów z Arką i Koroną. Bo jak się to zakończyło i z jakich przyczyn każdy wie ;)
Make you an offer you can't refuse You've only got your soul to lose... Eternally... let yourself go!
-
Przeciwnie. Polonia miała dobrą zgodę z Lechem jakoś od pierwszej połowy lat '80 do początku '90-tych. Skończyło się prawdopodobnie w wyniku zmiany pokoleń przy Bułgarskiej. Okoliczności plastycznie opisał R. Zieliński w "Pamiętniku kibica".
Np. w 1989 oficjalnie na sektorze Kolejorza przy Łazienkowskiej z dużą flagą-barwówką.
Np. w 1989 oficjalnie na sektorze Kolejorza przy Łazienkowskiej z dużą flagą-barwówką.
-
W takim razie zwracam honor. Pamiętam czasy kiedy już ich nic nie łączyło.
Make you an offer you can't refuse You've only got your soul to lose... Eternally... let yourself go!
-
No i jakoś zainteresowane strony ci nie odpowiedziały więc o c*** się puszysz?Naznaczyłem ci mniej więcej jak to wyglądało więc powinieneś podziękować a nie się pruć.Mertens pisze: ↑25.11.2024, 21:25Ale mnie nie obchodzi twoje zdanie, pytanie kierowałem do zainteresowanych stron a ty z tego co wiem nikomu nie kibicujesz tylko tu jesteś od rozpie***nia forum. Bez odbioruPrawilnyy pisze: ↑25.11.2024, 19:13A do czego ci potrzebna ta wiedza?Skoro nie ma nic na ten temat na ''kumatych'' fanpejdżach to widocznie zainteresowani chcą to zostawić dla siebie.
W sumie można się domyślić,że ktoś z ŁKS/Lecha poleciał do Brazylii na mecz i połapał kontakty.Jako ciekawostkę ci napiszę,że w Brazylii mnóstwo kibiców trenuje,więcej niż w Polsce.Tam bjj to tak jak w Tajlandii muay thai.Narodowa dyscyplina obok piłki nożnej.
Jest jeszcze capoeira i samba.Piękny kraj,piękne kobiety więc tylko pozazdrościć LPH&ŁKS takich kontaktów.
''A w pudle padaka już mało kto grypsuje złodziej na złodzieja administracji kabluje...''
-
Polonia wtedy wyjechała do Poznania przywitać Lecha jadącego do Warszawy, po czym została w pociągu okradziona ze skórzanych kurtek. Była to ta sytuacja kiedy na jednym końcu peronu czekała na Lecha Polonia na czele z B.a na drugim końcu Legia też na czele z B. Także ze zgody prosto w mocną kosę.halodrol pisze: ↑07.12.2024, 13:24Chyba 20...
W starych zinach były ciekawe opisy jak Polonia w Poznaniu została "skrojona z flyersów", albo jak ciekawie gościli Arkę w Warszawie. Nie pamiętam już o co poszło z ŁKS, może ktoś się wypowie. Z Cracovią faktycznie nowsze czasy, ale wiadomo że to nie miało żadnej racji bytu po 2020 roku.
Z Arką natomiast było tak, że młodzież, która nastała na Arce po Zbyszku Rybaku i jego ekipie była dużo słabsza i ślepo zapatrzona w Lecha. Były to mniej więcej te czasy, kiedy przestali już być Władcami Północy. Powodowało to, że coraz mniej było im z nami po drodze, było coraz więcej sytuacji gdzie jedna, czy druga strona się zachowaniem nie popisała, coraz więcej pretensji, gościa słabła z każdym meczem aż zgoda padła ku uciesze Lecha. Na 1 wyjeździe do Gdyni po zgodzie Arka wybija nam w aucie szyby o czym już wspominałem w swoich wspomnieniach.
Na którymś turnieju zgodowym w Krakowie Arka się na nas strasznie napina. Młodzi dzwonią do Arki, że chcemy się z nimi bić do 21 lat, byli prawie już pod Gdynią ale śledziom wybitnie nie szło zbieranie się.
Cracovia to w mojej ocenie się głównie rozbijała o Łódź i brak wspólnych płaszczyzn działania. Chociaż na tamten czas nasi młodzi mieli bardzo dobre relacje z młodymi od nich. Spotkanie z naszej inicjatywy gdzie dochodzi do zakończona zgody.
O Koronie szkoda gadać, aczkolwiek ja ich lubiłem. Sytuacja natomiast w Kielcach wtedy była taka, że jak wjeżdżali miastowi to oni spierdalali.
-
Dobrze pamiętam że jakoś w latach pomiędzy 2000/2010 Polonia już prawie miała Flagę Lecha w rękach na meczu tych drużyn w Warszawie?
Żyjąc w ciągłym stresie na ulicznym marginesie najwygodniej śmigać w dresie.
-
Dobrze pamiętasz, że Polonia już prawie miała w rękach flagę Lecha.Podobna sytuacja była (o ile dobrze pamiętam) z flagą ŁKS-u Łódź.Stanisława Worcella pisze: ↑08.12.2024, 07:22Dobrze pamiętam że jakoś w latach pomiędzy 2000/2010 Polonia już prawie miała Flagę Lecha w rękach na meczu tych drużyn w Warszawie?
-
Faktycznie tak to wówczas przedstawiono w FanŚląsk, w którym oczywiście się zaczytywałem lata temu. Polonia miała zgodę z Lechem, ale tym stary Lechem, mającym zgodę z Bałtykiem, sprzed czasów U.
Gdy do władzy doszła ekipa U. to na dzień dobry obili m.in. Polonistów i według opisu faktycznie skroili im "skórzane kurtki" a nie flyersy, tu się jebłem.
Jeszcze N'08 mógłbyś napisać o co poszło z ŁKS.
Gdy do władzy doszła ekipa U. to na dzień dobry obili m.in. Polonistów i według opisu faktycznie skroili im "skórzane kurtki" a nie flyersy, tu się jebłem.
Jeszcze N'08 mógłbyś napisać o co poszło z ŁKS.
-
Uszol kiedyś opowiadał że nie chciał z nikim zgód więc nawet zgoda z Arką nie była z jego inicjatywy.Z Rybakiem się nie lubili za bardzo,dopiero później się to przerodziło w koleżeństwo a finalnie zostali przyjaciółmi,praktycznie byli jak rodzina.
Dzisiejsze zgody i układy to interesy gdzie po przypale jeden na drugiego się rozpierdala,kiedyś melanże i prawdziwe przyjaźnie.Jeśli kogoś łączą lewe interesy i grube siano to nie ma mowy o przyjaźniachGangusy rozpierdoliły ruch kibicowski od środka.
Dzisiejsze zgody i układy to interesy gdzie po przypale jeden na drugiego się rozpierdala,kiedyś melanże i prawdziwe przyjaźnie.Jeśli kogoś łączą lewe interesy i grube siano to nie ma mowy o przyjaźniachGangusy rozpierdoliły ruch kibicowski od środka.
''A w pudle padaka już mało kto grypsuje złodziej na złodzieja administracji kabluje...''
-
O Koronie szkoda gadać, aczkolwiek ja ich lubiłem. Sytuacja natomiast w Kielcach wtedy była taka, że jak wjeżdżali miastowi to oni spierdalali.
[/quote]
Witam i od razu odpowiadam
Tak ,to prawda że mieliśmy ciężkie chwile z pompami (miastowymi),obstawiali również mecze w Kielcach- wiele osob z przyjezdnych przekonało się kto to i co to było,powiem za Siebie nie bałem sie w pysk dostać czy zostać skatowany jak to uwielbiali robić,tylko mało że szedłeś na solowke z pałą to wychodziło ich 4-5 bo Sam sie bał to cie utłukli jak nie wiadomo kogo i jeszcze po pały zadzwonili i miałeś wszelkie nieprzyjemności z tym zwiazane co do reszty detali nie wypowiadam sie bo nie to miejsce i czas ,ich grupa sie wpierdzieliła w zorganizowana grupe i ktos tam sie polozyl,ktoś uciekł,zreszta sami na siebie dawali na psach więc to tylko świadczy o tym kim byli
p.s.pamietam sytuacje po jednym z meczy na starym stadionie gdzie tez jakas spina była jedna z głównych postaci w naszych szeregach chciał sie bic z jednym z nich I zostalo parenascie osob zeby pilnowac fair play,po oddaleniu sie w umówione miejsce ochroniarka stwierdziła że nic do niego nie ma i przeprosiła za zaistniałą sytuacje,takich tematow było mnóstwo ale cóż taki mieliśmy problem wtedy
Co do zgody z KSP
Ja mimo wielu oponentów zrywać zgody nie chciałem-demokratycznie zdecydowała większość,byłem na tym spotkaniu,wiem kto był po Waszej stronie,został szacunek i mnóstwo wspomnieñ,pojedynczych kontaktów I niech tak zostanie.Nie wybielaj się Naszym kosztem bo albo nie wiesz o co poszło(i niech tak zostanie bo widocznie nie miałeś wiedzieć)albo tego nie zrozumiałeś .
Zawsze bede miło wspominał wspólne mecze czy to Nasze domowe czy też wyjazdowe.
Z kibicowskim pozdrowieniem z Kielc
Trzymajcie się
Nie poddawajcie się
[/quote]
Witam i od razu odpowiadam
Tak ,to prawda że mieliśmy ciężkie chwile z pompami (miastowymi),obstawiali również mecze w Kielcach- wiele osob z przyjezdnych przekonało się kto to i co to było,powiem za Siebie nie bałem sie w pysk dostać czy zostać skatowany jak to uwielbiali robić,tylko mało że szedłeś na solowke z pałą to wychodziło ich 4-5 bo Sam sie bał to cie utłukli jak nie wiadomo kogo i jeszcze po pały zadzwonili i miałeś wszelkie nieprzyjemności z tym zwiazane co do reszty detali nie wypowiadam sie bo nie to miejsce i czas ,ich grupa sie wpierdzieliła w zorganizowana grupe i ktos tam sie polozyl,ktoś uciekł,zreszta sami na siebie dawali na psach więc to tylko świadczy o tym kim byli
p.s.pamietam sytuacje po jednym z meczy na starym stadionie gdzie tez jakas spina była jedna z głównych postaci w naszych szeregach chciał sie bic z jednym z nich I zostalo parenascie osob zeby pilnowac fair play,po oddaleniu sie w umówione miejsce ochroniarka stwierdziła że nic do niego nie ma i przeprosiła za zaistniałą sytuacje,takich tematow było mnóstwo ale cóż taki mieliśmy problem wtedy
Co do zgody z KSP
Ja mimo wielu oponentów zrywać zgody nie chciałem-demokratycznie zdecydowała większość,byłem na tym spotkaniu,wiem kto był po Waszej stronie,został szacunek i mnóstwo wspomnieñ,pojedynczych kontaktów I niech tak zostanie.Nie wybielaj się Naszym kosztem bo albo nie wiesz o co poszło(i niech tak zostanie bo widocznie nie miałeś wiedzieć)albo tego nie zrozumiałeś .
Zawsze bede miło wspominał wspólne mecze czy to Nasze domowe czy też wyjazdowe.
Z kibicowskim pozdrowieniem z Kielc
Trzymajcie się
Nie poddawajcie się
-
Szkoda gadać? A o czym konkretnym? Sytuacja którą przytoczyłeś miała miejsce na jednym meczu domowym u siebie (20 lat temu a zgoda padła dużo później), a wierz mi że "Raptory" wjechały tam wtedy takim składem że czołowe bandy z kraju miałyby problem. Wiele ekip miało do czynienia z tymi "miastowymi" i zazwyczaj nie wspominają tego dobrze, mieli od nich nawet propozycje ustawek z których nie skorzystali. Nie wspomnę o tym że zostali finalnie rozbici jako zorganizowana grupa przestępcza a szefu dostał "kierownicę" (bez szczegółów mieli na koncie grube tematy).
A może nie szkoda gadać o tym jak się zachowywali Twoi koledzy jak Legia&Zagłębie&BKS wjechali na turniej w Kielcach? Z szacunku do Polonistów których poznałem pominę ten i kilka innych tematów.
Polonie w Kielcach była generalnie lubiana, mieli szacunek za to że trwają przy tak silnym rywalu. Natomiast bardzo źle się patrzyło na różnych dziwaków których można było spotkać na ich meczach (punki, antifiarze, itp.), a dla bardzo prawicowej Korony miało to co raz większe znaczenie. Myślę że punktem przełomowym był mecz KSZO - Polonia, gdzie wspierający Koroniarze robili sobie "El Dorado" w sektorze gości, co nie spodobało się niektórym Polonistom i doszło do różnych scen. Tak czy inaczej to że zgoda padnie było tylko kwestią czasu ale odbyło się to przy wzajemnym szacunku.
-
-
Otóż to. Już dawno mnie rozwalało to określenie, że jakaś zgoda jest słaba bo "pijacka". Oczywiście dobra zgoda dla takich to taka stojąca na interesach i obrotem towarem. Środowisko przeżarte hipokryzją i podatne na manipulacje, j**** tfu!Prawilnyy pisze: ↑08.12.2024, 14:45Uszol kiedyś opowiadał że nie chciał z nikim zgód więc nawet zgoda z Arką nie była z jego inicjatywy.Z Rybakiem się nie lubili za bardzo,dopiero później się to przerodziło w koleżeństwo a finalnie zostali przyjaciółmi,praktycznie byli jak rodzina.
-
Jak dla mnie zgoda oparta na piciu razem gorzały faktycznie jest słaba. Fundamentem zgody powinno być wspólne przemierzanie kibicowskiego świata - od rzeczy zwykłych poprzez te bardziej ekstremalne. A jakieś libacje, interesy czy inne zależności towarzysko-ekonomiczne to może być co najwyżej dodatek.BekazWas pisze: ↑09.12.2024, 16:38Otóż to. Już dawno mnie rozwalało to określenie, że jakaś zgoda jest słaba bo "pijacka". Oczywiście dobra zgoda dla takich to taka stojąca na interesach i obrotem towarem. Środowisko przeżarte hipokryzją i podatne na manipulacje, j**** tfu!Prawilnyy pisze: ↑08.12.2024, 14:45Uszol kiedyś opowiadał że nie chciał z nikim zgód więc nawet zgoda z Arką nie była z jego inicjatywy.Z Rybakiem się nie lubili za bardzo,dopiero później się to przerodziło w koleżeństwo a finalnie zostali przyjaciółmi,praktycznie byli jak rodzina.
-
Czytam i nie wierze. Napisał gość z Polonii Warszawa.N'08 pisze: ↑08.12.2024, 04:00O Koronie szkoda gadać, aczkolwiek ja ich lubiłem. Sytuacja natomiast w Kielcach wtedy była taka, że jak wjeżdżali miastowi to oni spierdalali.halodrol pisze: ↑07.12.2024, 13:24Chyba 20...
Pominąwszy, ze Korona miała do Was duży problem o to, ze zrobiliście sobie flagę z Osama, która przyjechała do Kielc na jeden z meczów (ostatecznie nie została wywieszona na samym meczu, ale wisiała na mini turnieju rozegranym na bocznym boisku - podczas tego samego wydarzenia jeden z gości od Was pod mocnym wpływem poszedł się odlać i zrobił to na wisząca flagę Korony. Mało brakowało, żeby już wtedy zgoda padła …
-
A przypadkiem Zgoda Korona -Polonia nie padła po którymś turnieju ? Przez nie eleganckie zachowanie ekipy z Warszawy? Mógłby ktoś kulturalnie odpowiedzieć?w miare kumaty pisze: ↑09.12.2024, 17:00Czytam i nie wierze. Napisał gość z Polonii Warszawa.N'08 pisze: ↑08.12.2024, 04:00O Koronie szkoda gadać, aczkolwiek ja ich lubiłem. Sytuacja natomiast w Kielcach wtedy była taka, że jak wjeżdżali miastowi to oni spierdalali.halodrol pisze: ↑07.12.2024, 13:24
Chyba 20...
Pominąwszy, ze Korona miała do Was duży problem o to, ze zrobiliście sobie flagę z Osama, która przyjechała do Kielc na jeden z meczów (ostatecznie nie została wywieszona na samym meczu, ale wisiała na mini turnieju rozegranym na bocznym boisku - podczas tego samego wydarzenia jeden z gości od Was pod mocnym wpływem poszedł się odlać i zrobił to na wisząca flagę Korony. Mało brakowało, żeby już wtedy zgoda padła …
-
Odpowiedz brzmi NIEStanisława Worcella pisze: ↑10.12.2024, 05:51A przypadkiem Zgoda Korona -Polonia nie padła po którymś turnieju ? Przez nie eleganckie zachowanie ekipy z Warszawy? Mógłby ktoś kulturalnie odpowiedzieć?w miare kumaty pisze: ↑09.12.2024, 17:00Czytam i nie wierze. Napisał gość z Polonii Warszawa.
Pominąwszy, ze Korona miała do Was duży problem o to, ze zrobiliście sobie flagę z Osama, która przyjechała do Kielc na jeden z meczów (ostatecznie nie została wywieszona na samym meczu, ale wisiała na mini turnieju rozegranym na bocznym boisku - podczas tego samego wydarzenia jeden z gości od Was pod mocnym wpływem poszedł się odlać i zrobił to na wisząca flagę Korony. Mało brakowało, żeby już wtedy zgoda padła …![]()
Wiele składowych poszło na tą decyzje która wisiała w powietrzu od bardzo dawna,lecz była skutecznie blokowana przez pewna grupe.w pewnym momencie coś pękło i pewne argumenty przekonały większość co dalszych losów tej zgody.
p.s.co do turnieju to pytasz o ten na ktory wpadły dwie ekipy w odwiedziny i postanowili Nami potrząsnąć tak abyśmy się otrząsneli I obudzili,co jak zainteresowani wiedzą niestety w dużej mierze im się udało,ale nie to było przyczyną zakończenia tej zgody
-
DziękiGuttered 1980 pisze: ↑10.12.2024, 16:49Odpowiedz brzmi NIEStanisława Worcella pisze: ↑10.12.2024, 05:51A przypadkiem Zgoda Korona -Polonia nie padła po którymś turnieju ? Przez nie eleganckie zachowanie ekipy z Warszawy? Mógłby ktoś kulturalnie odpowiedzieć?w miare kumaty pisze: ↑09.12.2024, 17:00
Czytam i nie wierze. Napisał gość z Polonii Warszawa.
Pominąwszy, ze Korona miała do Was duży problem o to, ze zrobiliście sobie flagę z Osama, która przyjechała do Kielc na jeden z meczów (ostatecznie nie została wywieszona na samym meczu, ale wisiała na mini turnieju rozegranym na bocznym boisku - podczas tego samego wydarzenia jeden z gości od Was pod mocnym wpływem poszedł się odlać i zrobił to na wisząca flagę Korony. Mało brakowało, żeby już wtedy zgoda padła …![]()
Wiele składowych poszło na tą decyzje która wisiała w powietrzu od bardzo dawna,lecz była skutecznie blokowana przez pewna grupe.w pewnym momencie coś pękło i pewne argumenty przekonały większość co dalszych losów tej zgody.
p.s.co do turnieju to pytasz o ten na ktory wpadły dwie ekipy w odwiedziny i postanowili Nami potrząsnąć tak abyśmy się otrząsneli I obudzili,co jak zainteresowani wiedzą niestety w dużej mierze im się udało,ale nie to było przyczyną zakończenia tej zgody
-
Stanisława Worcella pisze: ↑10.12.2024, 05:51A przypadkiem Zgoda Korona -Polonia nie padła po którymś turnieju ? Przez nie eleganckie zachowanie ekipy z Warszawy? Mógłby ktoś kulturalnie odpowiedzieć?w miare kumaty pisze: ↑09.12.2024, 17:00Czytam i nie wierze. Napisał gość z Polonii Warszawa.
Nie wiem co masz na myśli pisząc o nie eleganckim zachowaniu bo czytałem już kilka relacji, które pisały osoby, które na tym turnieju nie były ale mają dużo do powiedzenia i wymyślają jakieś bzdurne opisy, jak np to że naszą flagę uratowała Stal Mielec co jest jakimś internetowym wymysłem. Wszystkie flagi wiszące na górnych piętrach hali zostały uratowane a flaga k6 on tour była powieszona na najwyższym piętrze i ściągnął ja chłopak od nas. Krążyła też opowieść, że Polonia gdzieś uciekała co jest również jakimś mitem bo tam zdezorientowani byli nawet gospodarze. Legia żeby dobiec do wejścia do sali musiała przebiec długi podjazd i sam nie wiem jakim cudem osoby robiące grilla przed halą nie widziały z odległości ponad 50 metrów, że w ich kierunku biegnie około 100 osobowa ekipa i wypadałoby zamknąć drzwi. Z Polonii na tym turnieju obecnych było ok 20 osób z czego podczas ataku jak to na takich turniejach bywa kilka osób z Polonii faktycznie znajdowało się w szatni gdzie na takich turniejach zazwyczaj spożywa się różne substancje w przerwie pomiędzy meczami, pierwsza osoba po wjeździe legii na halę która postawiła się i całkiem solidnie oberwała po głowie była od nas, za chwilę poszła gaśnica i zaczęła się totalna dezorientacja. Latały butelki, ktoś ciągnął flagę w jedną stronę ktoś w drugą. Rozegrało się to dosłownie w kilka minut a cała kolumna aut i busów odjechała.
Jeżeli ktoś ma zamiar piętnować tu Polonię i uważa że 20 osób z Polonii zawiniło utracie tych flag bo kilka osób waliło piwka w szatni to grubo odleciał. Nie było wtedy zwyczaju wjeżdżania na turnieje i to co zrobiła Legia było czymś totalnie nowym i staram się jakoś wytłumaczyć ten brak czujności Korony ale te walenie farmazonów, że Polonia gdzieś uciekała jest conajmniej śmieszne.
Korona faktycznie miała zatargi z chłopakami z bramek bo często wyjścia do klubu kończyły się awanturami ale tekst o spierdalaniu Korony przed miastowymi śmieszny i faktycznie napisany przez kibica Polonii brzmi abstrakcyjnie, proponuję traktować niektóre wypowiedzi z przymrużeniem oka bo nie jest to jakieś tajne forum, które trzyma poziom…
Jak jesteśmy w temacie Korony to jeden z największych fanatyków jakich poznałem w swoim życiu był właśnie z Kielc. Mały ciałem a wielki duchem! Trzymaj sie tam na górze chłopie, Polonia o Tobie pamięta ;)
Jest nas niewielu ale w konkretnym celu.
Projekty: [link]
Gadżety i flagi: [link]
Projekty: [link]
Gadżety i flagi: [link]
-
Jak już jest temat Korony to czemu jeszcze nie została przybita zgoda z Górnikiem? Kontakty są już pare lat
-
-
Po tym turnieju krążyło info że Poloniści zabarykadowali się w szatni a jak Korona przyszła do nich i powiedziała że jest po wszystkim to KSP nie dało wiary i kazało sobie pokazywać dowody (właściwie to wsuwać pod drzwiami szatni) że rzeczywiście rozmawia z Koroniarzami. To prawda? I pytam bez napinki tylko widzę że jest okazja do jakiegoś zweryfikowania informacji z drugiej strony.WarszawskaPolonia pisze: ↑11.12.2024, 00:49Stanisława Worcella pisze: ↑10.12.2024, 05:51A przypadkiem Zgoda Korona -Polonia nie padła po którymś turnieju ? Przez nie eleganckie zachowanie ekipy z Warszawy? Mógłby ktoś kulturalnie odpowiedzieć?w miare kumaty pisze: ↑09.12.2024, 17:00
Czytam i nie wierze. Napisał gość z Polonii Warszawa.
Nie wiem co masz na myśli pisząc o nie eleganckim zachowaniu bo czytałem już kilka relacji, które pisały osoby, które na tym turnieju nie były ale mają dużo do powiedzenia i wymyślają jakieś bzdurne opisy, jak np to że naszą flagę uratowała Stal Mielec co jest jakimś internetowym wymysłem. Wszystkie flagi wiszące na górnych piętrach hali zostały uratowane a flaga k6 on tour była powieszona na najwyższym piętrze i ściągnął ja chłopak od nas. Krążyła też opowieść, że Polonia gdzieś uciekała co jest również jakimś mitem bo tam zdezorientowani byli nawet gospodarze. Legia żeby dobiec do wejścia do sali musiała przebiec długi podjazd i sam nie wiem jakim cudem osoby robiące grilla przed halą nie widziały z odległości ponad 50 metrów, że w ich kierunku biegnie około 100 osobowa ekipa i wypadałoby zamknąć drzwi. Z Polonii na tym turnieju obecnych było ok 20 osób z czego podczas ataku jak to na takich turniejach bywa kilka osób z Polonii faktycznie znajdowało się w szatni gdzie na takich turniejach zazwyczaj spożywa się różne substancje w przerwie pomiędzy meczami, pierwsza osoba po wjeździe legii na halę która postawiła się i całkiem solidnie oberwała po głowie była od nas, za chwilę poszła gaśnica i zaczęła się totalna dezorientacja. Latały butelki, ktoś ciągnął flagę w jedną stronę ktoś w drugą. Rozegrało się to dosłownie w kilka minut a cała kolumna aut i busów odjechała.
Jeżeli ktoś ma zamiar piętnować tu Polonię i uważa że 20 osób z Polonii zawiniło utracie tych flag bo kilka osób waliło piwka w szatni to grubo odleciał. Nie było wtedy zwyczaju wjeżdżania na turnieje i to co zrobiła Legia było czymś totalnie nowym i staram się jakoś wytłumaczyć ten brak czujności Korony ale te walenie farmazonów, że Polonia gdzieś uciekała jest conajmniej śmieszne.
Korona faktycznie miała zatargi z chłopakami z bramek bo często wyjścia do klubu kończyły się awanturami ale tekst o spierdalaniu Korony przed miastowymi śmieszny i faktycznie napisany przez kibica Polonii brzmi abstrakcyjnie, proponuję traktować niektóre wypowiedzi z przymrużeniem oka bo nie jest to jakieś tajne forum, które trzyma poziom…
Jak jesteśmy w temacie Korony to jeden z największych fanatyków jakich poznałem w swoim życiu był właśnie z Kielc. Mały ciałem a wielki duchem! Trzymaj sie tam na górze chłopie, Polonia o Tobie pamięta ;)
-
O co chodzi z tymi "miastowymi" z Kielc? Czy ja dobrze rozumiem ,że w Kielcach była grupa bandziorów,którzy mieli w d**** Koronę,jej kibiców,trzymali ochronę na stadionie i dyskotekach i w obu tych miejscach obijali Koroniarzý?! Przecież to jest niepojęte..przecież w każdym mieście dużo "miastowych" wywodzi się z kiboli,a "miasto" patrzy z sympatią na klub ze swojego miasta.
-
Mit kibiców rządzących miastami jest pielęgnowany przez podcasty. Wiele naprawdę przyzwoitych ekip nie miało we wspominanych czasach jakichś wspaniałych relacji ze swoimi "miastowymi". Korona nie była żadnym ewenementem.
-
Zmieniając temat, podobno pewne tarcia pojawiły się w pewnej rodzinie..
-
To skoro już poruszasz temat, to możesz go śmiało rozwinąć.
-
Skoro mowa o Koronie.
Dlaczego padły jej zgody z KSZO, Lechem i Arką?
Dlaczego padły jej zgody z KSZO, Lechem i Arką?
Banda antykomuna!