Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
DZ nr1 dojebaliscie tj.Legia z transparentami po calosci i kazdy kto ma troche oleju w glowie tj.zna zasady panujace w kibicowskim swiecie to wie a ty jeszcze sie tu udzielasz,wstydu nie masz bambrze...najzabawniejsza jest ta twoja kaligraficzna bajera
znasz sie moze z TEDE?
-
Jak jesteś ciekawy poszukaj w necie wszystko jest
-
dozo weźże kolo pierdolnij sie w czoło....Zamiast znowu węszyć w krakowskim temacie to zajmij się lepiej warszawską ulicą bo wam tam konfidenci normalnie chodzą i nikt ich nie tyka. Plejada ''gwiazd'' u tego co kiedyś część Tedków latała u niego w ekipie a teraz robi za dziennikarza na yt. antek chmielewski, żyd z Pragi. Nie ma komu ich dojechać?
-
Ten Żyd to nie jest czasem ten co latał dla mokotowskich i tak z 10 lat temu dojebał ulicznika z Hemp Gru bo z Bilonem nie chcieli płacić haraczu gangusom z Mokotowa?
Tyle właśnie warte są ich groźne teledyski i przekazy a dla gangusów są to zwykłe leszcze których się nalicza.
Koledzy z tb95 z raperem K. na czele nie byli w stanie pomóc czy po prostu jeżeli chodzi o tematy ''miastowe'' mają c**** do powiedzenia i jedynie co mogą to być żołnierzami latając dla poważnych ludzi tak jak było to w przeszłości?
Nie piszę , że Legia nie miała czy nie ma mocnego składu ale co innego tematy kibicowskie a co innego ''miastowe''.
Tyle właśnie warte są ich groźne teledyski i przekazy a dla gangusów są to zwykłe leszcze których się nalicza.
Koledzy z tb95 z raperem K. na czele nie byli w stanie pomóc czy po prostu jeżeli chodzi o tematy ''miastowe'' mają c**** do powiedzenia i jedynie co mogą to być żołnierzami latając dla poważnych ludzi tak jak było to w przeszłości?
Nie piszę , że Legia nie miała czy nie ma mocnego składu ale co innego tematy kibicowskie a co innego ''miastowe''.
-
Najebali Wilka z HG, nastraszyli i tyle było tej miastowej gangsterski i naliczania. Okazało się, że większe jaja miał ten raper niż pseudogangusy, które i tak się rozjebaly.Laguna pisze: ↑18.11.2024, 18:14Ten Żyd to nie jest czasem ten co latał dla mokotowskich i tak z 10 lat temu dojebał ulicznika z Hemp Gru bo z Bilonem nie chcieli płacić haraczu gangusom z Mokotowa?
-
Te odstawienie sprzętu jest tyle samo warte, co przez Sharksów.Zmija88 pisze: ↑17.11.2024, 23:01Że też wam się chcę codziennie produkować jak to wszyscy się uwzieli na Wisłę. Przecież nie zakrzyczycie rzeczywistości. wyjście z sytuacji jest tylko jedno: odstawienie sprzętu na inne ekipy jak Cracovia.
Skamlaniem w oświadczeniach czy na forach nic nie wskóracie. Póki ekipa jeżdżąca jak sama piszę w 300 nieprzypadkowych osób, się na taki krok nie zdecyduję, pozostaje wam jeździć pod płot i na kluby z kręgu WRWE.
-
Jeśli nie masz o czymś pojęcia, to nie zabieraj głosu. Zresztą to chyba nie temat na forum "kibicowskie"Laguna pisze: ↑18.11.2024, 18:14Ten Żyd to nie jest czasem ten co latał dla mokotowskich i tak z 10 lat temu dojebał ulicznika z Hemp Gru bo z Bilonem nie chcieli płacić haraczu gangusom z Mokotowa?
-
Uważam, że nie masz racji, bo:
1. Członkowie obu grupy z zasady nie współpracują z organami ścigania i wymiarem sprawiedliwości.
2. Członkowie obu grup identyfikują się jako grypsujący.
3. Członkowie obu grup dążą do dominacji w swoim rejonie działania. Poza nim oczywiście także. W przypadku narastania konfliktu, jest on rozwiązywany w sposób siłowy.
4. Członkowie obu grup tworzą organizacje hierarchiczne. Dowództwo nie podlega zasadom demokratycznym.
5. Wśród członków obu grup zdarzają się tacy, którzy podejmują działania sprzeczne z pkt 1.
6. Członkowie obu grup w mniejszym lub większym zakresie swoich działań używają sprzętu.
Kibice na przestrzeni lat na stadionach zabierają głos w aktualnych dla danej epoki sprawach społecznych, gospodarczych czy politycznych. Nie potrafię sobie jednak przypomnieć, aby kiedykolwiek, którakolwiek grupa ośmieliła się zabrać głos tzn. wyrazić swój sprzeciw przeciwko np. wybuchającym bombom, strzelaniu do siebie po siłowniach czy w galeriach handlowych.
Uważam zatem, że dobrze by było, gdybyś jako wiedzący zabrał głos.
Interesuje mnie to zwłaszcza w związku z piętnowaniem jednej z ekip.
1. Członkowie obu grupy z zasady nie współpracują z organami ścigania i wymiarem sprawiedliwości.
2. Członkowie obu grup identyfikują się jako grypsujący.
3. Członkowie obu grup dążą do dominacji w swoim rejonie działania. Poza nim oczywiście także. W przypadku narastania konfliktu, jest on rozwiązywany w sposób siłowy.
4. Członkowie obu grup tworzą organizacje hierarchiczne. Dowództwo nie podlega zasadom demokratycznym.
5. Wśród członków obu grup zdarzają się tacy, którzy podejmują działania sprzeczne z pkt 1.
6. Członkowie obu grup w mniejszym lub większym zakresie swoich działań używają sprzętu.
Kibice na przestrzeni lat na stadionach zabierają głos w aktualnych dla danej epoki sprawach społecznych, gospodarczych czy politycznych. Nie potrafię sobie jednak przypomnieć, aby kiedykolwiek, którakolwiek grupa ośmieliła się zabrać głos tzn. wyrazić swój sprzeciw przeciwko np. wybuchającym bombom, strzelaniu do siebie po siłowniach czy w galeriach handlowych.
Uważam zatem, że dobrze by było, gdybyś jako wiedzący zabrał głos.
Interesuje mnie to zwłaszcza w związku z piętnowaniem jednej z ekip.
-
Cracovia 19 dni do wyjazdu do Gliwic , wszystkie bilety wyprzedane , Warszawa też będzie ponad tysiąc, może i komplet. Jeśli miałoby się komuś przyznać progres roku to chyba ten rok należy do nich . Fajnie się patrzy. Szacunek Panowie z lepszej strony Krakowa jeśli czytacie.
-
Trzeba im oddać, że w tym roku "spinają" się na wyjazdy i dobrze to u nich wygląda. Zobaczymy na ile czasu wystarczy im tego zapału jak przyjdą słabsze wyniki. Widać gołym okiem, że w obu ekipach jest dużo uśpionego potencjału.Holdek pisze: ↑19.11.2024, 20:47Cracovia 19 dni do wyjazdu do Gliwic , wszystkie bilety wyprzedane , Warszawa też będzie ponad tysiąc, może i komplet. Jeśli miałoby się komuś przyznać progres roku to chyba ten rok należy do nich . Fajnie się patrzy. Szacunek Panowie z lepszej strony Krakowa jeśli czytacie.
-
Niektórzy to mnie rozpierdalają tą swoją ślepą wiarą w nieomylność i honorowosc swojej ekipy jak i ekipy zgód. Pseudo gangsterzy i rozjebusi są w każdej ekipie, jak zaczęły się wysypywać konfidenci z Wisły czy z Ruchu to było pierdolenia na 30 stron i 300 przyśpiewek, ale jak się zaczęły nogi potykać w KSGKS czy Cracovii to już cisza. Krzywe akcje jednych są spoko, drugich już nie. Jaracie się w większości tematem o którym nie macie żadnego pojęcia. Ekipy jebia na hajs zwykłych wyjazdowiczow i innych kibiców. Współpracują z wrogimi ekipami żeby bić hajs z bramek i dragów, a normalni skaczą sobie do gardeł. Dziwne, że jak zatrzymują ludzi z ekip z całego kraju to na przeszukiwaniach znajdują charakterne i honorowe maczety i pistolety.
-
Brawo jedno z lepszych podsumowań naszego środowiska jakie od dawna czytałem…Mareczek86 pisze: ↑20.11.2024, 11:10Niektórzy to mnie rozpierdalają tą swoją ślepą wiarą w nieomylność i honorowosc swojej ekipy jak i ekipy zgód. Pseudo gangsterzy i rozjebusi są w każdej ekipie, jak zaczęły się wysypywać konfidenci z Wisły czy z Ruchu to było pierdolenia na 30 stron i 300 przyśpiewek, ale jak się zaczęły nogi potykać w KSGKS czy Cracovii to już cisza. Krzywe akcje jednych są spoko, drugich już nie. Jaracie się w większości tematem o którym nie macie żadnego pojęcia. Ekipy jebia na hajs zwykłych wyjazdowiczow i innych kibiców. Współpracują z wrogimi ekipami żeby bić hajs z bramek i dragów, a normalni skaczą sobie do gardeł. Dziwne, że jak zatrzymują ludzi z ekip z całego kraju to na przeszukiwaniach znajdują charakterne i honorowe maczety i pistolety.
-
Kolega wyżej 100% racji, najświeższy przykład to z przed kilku dni z Trójmiasta.
A co do obecnego sezonu, a w zasadzie rundy jesiennej to myślę że śmiało można zaryzykować stwierdzenie że Cracovia jeździ na wyjazdy najlepszymi liczbami w swojej historii. Podobnie zresztą frekwencja domowa.
A co do obecnego sezonu, a w zasadzie rundy jesiennej to myślę że śmiało można zaryzykować stwierdzenie że Cracovia jeździ na wyjazdy najlepszymi liczbami w swojej historii. Podobnie zresztą frekwencja domowa.
-
Nie wiem jaka jest najlepsza liczba wyjazdowa Cracovii, ale wiem że na hokeju w fazie play-off w Nowym Targu byli dwa razy w liczbie 2000. Stare czasyDżolo Rypandolo pisze: ↑20.11.2024, 15:33Kolega wyżej 100% racji, najświeższy przykład to z przed kilku dni z Trójmiasta.
-
Pisałem o najlepszej rundzie a nie o jednorazowym wyjeździe
-
Te ziomki jak pasta gęsty to sobie normalnie ,śmigają po Krakowie czy wyprowadzka ?
-
-
Faktycznie Cracovia ma aktualnie "formę życia" widać że ogromna mobilizacja w ich szeregach przyniosła efekty zobaczymy za rok, dwa, trzy czy utrzymają takie liczby, nie ma co gadać bo forma piłkarzy ma na to duży wpływ bo patrząc choćby po zdjęciach z Gdańska duża część z ich około tysięcznej ekipy to pikniki co pewnie wcześniej nie jeździły na wyjazdy ( a śmiali się z Wisły że ekipa piknikowa a oni sama banda a tu proszę szybką weryfikacja)Dżolo Rypandolo pisze: ↑20.11.2024, 15:33Kolega wyżej 100% racji, najświeższy przykład to z przed kilku dni z Trójmiasta.
-
Nie ma ekipy która sama pojedzie w tysiac osób samej bandy wiec te smieszki z jednej lub drugiej strony sa smieszne.
Tak mi sie wydaje że lepsza dyspozycja Cracovii to może posprzatanie spraw które odstraszało ludzi od jeżdzenia do tego wyniki miały wpływ no i chyba troche odetchneli (co jest normalna sprawa) po rozpadzie Sharksów. Patrzac historycznie na rejony derbowe to zawsze jak jedna ekipa słabła to druga rosła w góre. Ja wiem że teraz Wisła lata po Polsce w 300-400 osób samej konkretnej załogi i cała Polska jest o****** (ironia) ale uważam że dalej to nie to samo co za Sharksów. To moje zdanie zdanie (każdy moze miec swoje) wiec spokojnie :) Pozdrawiam !
Tak mi sie wydaje że lepsza dyspozycja Cracovii to może posprzatanie spraw które odstraszało ludzi od jeżdzenia do tego wyniki miały wpływ no i chyba troche odetchneli (co jest normalna sprawa) po rozpadzie Sharksów. Patrzac historycznie na rejony derbowe to zawsze jak jedna ekipa słabła to druga rosła w góre. Ja wiem że teraz Wisła lata po Polsce w 300-400 osób samej konkretnej załogi i cała Polska jest o****** (ironia) ale uważam że dalej to nie to samo co za Sharksów. To moje zdanie zdanie (każdy moze miec swoje) wiec spokojnie :) Pozdrawiam !
-
Kto by przypuszczał, że się rozstrzelnią w końcu.Psi Patrol pisze: ↑22.11.2024, 13:08Nie ma ekipy która sama pojedzie w tysiac osób samej bandy wiec te smieszki z jednej lub drugiej strony sa smieszne.
-
Nie mieszał bym liczb sąsiadki do sytuacji na mieście. Tylko i wyłącznie wyniki.
W zeszłym sezonie Cracovia grała piach, Wisła była słabsza niż 'dziś' a liczby były kulawe.
W zeszłym sezonie Cracovia grała piach, Wisła była słabsza niż 'dziś' a liczby były kulawe.
-
Nie, to nie wyniki, u siebie na meczach chodzi tyle samo osób co w ubiegłym sezonie. Jeśli chodzi o wyjazdy to zmieniło się wszystko od tego spotkania kibiców gdzie była deklaracji że jeździmy bez sprzętu. Było zebranie grup kibicowskich na Cracovii, niezależnie od wyników już przed sezonem widzieliśmy, że będzie tylko lepiej, na ostatne 3 mecze przed oficjalnymi zapisami była lista po 400 osób( wcześniej 3 mecze na zakazie i komplet Raków). Widzę również spory progres jeśli chodzi o osoby trenujące sporty walki, oczywiście przed oświadczeniem dużo osób też trenowało a nie tylko latało ze sprzętem tak jak się pewnie niektórym wydaję, ale teraz inaczej się patrzy na tych którzy nie trenują.
Wedlug mnie największy wpływ na to wszystko miała akcja z odparciem ataku Stali sprzętem i decyzje które trzeba było w konsekwencji tego czynu podjąć, gdyby nie to, pewnie dużo by się nie zmieniło.
Wedlug mnie największy wpływ na to wszystko miała akcja z odparciem ataku Stali sprzętem i decyzje które trzeba było w konsekwencji tego czynu podjąć, gdyby nie to, pewnie dużo by się nie zmieniło.
-
W konsekwenncji tego czynu powinni was wyjebać za margines jak sasiadki. . Ale wy macie jaja. Niech wam łowca na trening wpadnie. Noworoczny już niedługo . Zobaczymy gołe łapy
-
Powinno, ale Cracovia należy do przyjaciół (i w zasadzie sama też) do grona tych fajnych ekip Wielkiej Kibolskiej Polski, a starcie miała z ekipami, którym mimo wszystko i dołączania się do protestów jest bliżej do tych niefajnych.SmallCityBoy pisze: ↑22.11.2024, 19:26W konsekwenncji tego czynu powinni was wyjebać za margines jak sasiadki. . Ale wy macie jaja. Niech wam łowca na trening wpadnie. Noworoczny już niedługo . Zobaczymy gołe łapy
-
B.Ricci co to za głupoty, przecież Wisła należąca do tych jak napisałeś "niefajnych" ekip mogła tak jak Cracovia jeździć na wyjazdy... To tylko ich wybór że nie jeżdżą.
-
Chcesz powiedzieć, że na wyjazdy jeździło mało osób, bo mieliście sprzęt? To wy swoich ciachaliście, że taka zmiana? Bądźmy poważni.donguralesko pisze: ↑22.11.2024, 17:37Nie, to nie wyniki, u siebie na meczach chodzi tyle samo osób co w ubiegłym sezonie. Jeśli chodzi o wyjazdy to zmieniło się wszystko od tego spotkania kibiców gdzie była deklaracji że jeździmy bez sprzętu. Było zebranie grup kibicowskich na Cracovii, niezależnie od wyników już przed sezonem widzieliśmy, że będzie tylko lepiej, na ostatne 3 mecze przed oficjalnymi zapisami była lista po 400 osób( wcześniej 3 mecze na zakazie i komplet Raków). Widzę również spory progres jeśli chodzi o osoby trenujące sporty walki, oczywiście przed oświadczeniem dużo osób też trenowało a nie tylko latało ze sprzętem tak jak się pewnie niektórym wydaję, ale teraz inaczej się patrzy na tych którzy nie trenują.
-
Mam nadzieję że żartujesz, a nie jesteś aż tak głupi...
-
Chyba żartujesz...To że gdzieśtam się dogadaliście, mogło zwiększyć liczby wyjazdowe ale gdzie tak;). Nie rób z ludzi debili. To tak jak nas było narodowym +20k i z tego ma wynikać że żyjecie w bunkrze?. Nie ma się co wstydzić że jest wynik, pikniki pojadą, szczególnie że teraz jest to bezpieczne.
Dla mnie nie cieszą te liczby ale no nie czarujmy się. Wyniki...(żaden wstyd).
Dla mnie nie cieszą te liczby ale no nie czarujmy się. Wyniki...(żaden wstyd).
-
Przecież teraz jest mniej bezpiecznie, niż gdy jeździliśmy używając sprzętu. Tak po spotkaniu przed sezonem było wiadomo że liczby będę dużo lepsze ( jak z hasła jednej z ekip " nie jeździsz, nie ćwiczysz, to się nie liczysz"). Nie napisze że wynik nie ma w ogóle wpływu, ale bez tego miało być dużo lepiej. Przypominam że wystartowaliśmy kompletem na Rakowie i prawie 700 osób na zakazie w Kielcach, co dawniej nie byłoby normalnością.
-
Nie rób już wstydu Pasom..
-
-
Prosta sprawa - oczywiście, że obecne wyniki robią frekwencję, w końcu gra o być może jakiś wyższy cel przyciąga ludzi ale to nie jedyny powód, środowiska się zjednoczyły, nie ma podziałów czy targania wózka pod siebie, nie ma robienia se nawzajem pod górkę plus do tego przystąpienie do układu ( zawsze było dużo osób, które nie były aktywne z powodu sprzętu). W końcu realizuje się to co dawno temu ktoś próbował już zrobić czyli Zjednoczona Cracovia, progres widoczny zobaczymy jak się rozwinie.
Moja prywatna opinia
Moja prywatna opinia
-
to jest jakiś troll z Wisły a nie nikt z KSCdonguralesko pisze: ↑22.11.2024, 22:16Przecież teraz jest mniej bezpiecznie, niż gdy jeździliśmy używając sprzętu. Tak po spotkaniu przed sezonem było wiadomo że liczby będę dużo lepsze ( jak z hasła jednej z ekip " nie jeździsz, nie ćwiczysz, to się nie liczysz"). Nie napisze że wynik nie ma w ogóle wpływu, ale bez tego miało być dużo lepiej. Przypominam że wystartowaliśmy kompletem na Rakowie i prawie 700 osób na zakazie w Kielcach, co dawniej nie byłoby normalnością.
-
czyli wychodzi na to, że ogólnopolskie spotkanie zostało zorganizowane specjalnie dla Cracovii po wydarzeniu ze Stalą Rzeszów ?donguralesko pisze: ↑22.11.2024, 17:37Nie, to nie wyniki, u siebie na meczach chodzi tyle samo osób co w ubiegłym sezonie. Jeśli chodzi o wyjazdy to zmieniło się wszystko od tego spotkania kibiców gdzie była deklaracji że jeździmy bez sprzętu. Było zebranie grup kibicowskich na Cracovii, niezależnie od wyników już przed sezonem widzieliśmy, że będzie tylko lepiej, na ostatne 3 mecze przed oficjalnymi zapisami była lista po 400 osób( wcześniej 3 mecze na zakazie i komplet Raków). Widzę również spory progres jeśli chodzi o osoby trenujące sporty walki, oczywiście przed oświadczeniem dużo osób też trenowało a nie tylko latało ze sprzętem tak jak się pewnie niektórym wydaję, ale teraz inaczej się patrzy na tych którzy nie trenują.
-
Wychodzi na to że spotkanie było organizowane po wydarzeniach w Radłowie a w międzyczasie wypadła akcja że Stala widać że Cracovia wzięła sobie to do serca pewnie pod naciskiem zgód i zgodziła się na warunki pewnie za jakiś czas będzie okazją do sprawdzenia a szczurki z wisly się obsrały i zmieniają narrację że nie będzie nikt im warunków stawiał a potem lament że nikt ich nie chce wpuszac wystarczy napisać krótkie oswiadczenie w czym są dobrzi jak za sharksow że nie będą używać sprzętu poza Krakowem i po problemiekirkonq pisze: ↑23.11.2024, 21:18czyli wychodzi na to, że ogólnopolskie spotkanie zostało zorganizowane specjalnie dla Cracovii po wydarzeniu ze Stalą Rzeszów ?donguralesko pisze: ↑22.11.2024, 17:37Nie, to nie wyniki, u siebie na meczach chodzi tyle samo osób co w ubiegłym sezonie. Jeśli chodzi o wyjazdy to zmieniło się wszystko od tego spotkania kibiców gdzie była deklaracji że jeździmy bez sprzętu. Było zebranie grup kibicowskich na Cracovii, niezależnie od wyników już przed sezonem widzieliśmy, że będzie tylko lepiej, na ostatne 3 mecze przed oficjalnymi zapisami była lista po 400 osób( wcześniej 3 mecze na zakazie i komplet Raków). Widzę również spory progres jeśli chodzi o osoby trenujące sporty walki, oczywiście przed oświadczeniem dużo osób też trenowało a nie tylko latało ze sprzętem tak jak się pewnie niektórym wydaję, ale teraz inaczej się patrzy na tych którzy nie trenują.
-
Czy to prawda że Wisła pozdrawiała w piątek Polonię...Warszawa?
-
-
W Krakowie jeszcze cokolwiek się dzieje czy zostali tylko małolaci biegający z gazem i maczetami?Starzy jak widać interesy kręcą a młodzi biegają żeby robić zamieszanie i żeby było od czasu do czasu kogo zawinąć żeby ''grubasy'' mogli w spokoju kręcić swoje lody przy oczywiście opłacaniu wiadomo jakiego resortu.Tak się to od zawsze kręciło że świat gangsterki przenikał się ze światem polityki/służb/policji.
Cytując klasyka ''ty się nie wpierdalaj bo nie wiesz gdzie barykada jest''.Dlatego się nie wpierdalam za bardzo.Pozdro dla kumatych.
Cytując klasyka ''ty się nie wpierdalaj bo nie wiesz gdzie barykada jest''.Dlatego się nie wpierdalam za bardzo.Pozdro dla kumatych.
''A w pudle padaka już mało kto grypsuje złodziej na złodzieja administracji kabluje...''
-
Nie. Po prostu trąci to jakimś totalnym farmazonem i wolałem spytać tutaj. Jakkolwiek idiotycznie to nie brzmi i jak bardzo w to nie wierzę:)Kokinonero pisze: ↑24.11.2024, 13:03A to prawda, że przeczytałeś to.na Facebooku i nie wyczułeś ironii?
-
żadna Polonia nie była pozdrawiana.., chyba że Przemyśl..swrs1982 pisze: ↑24.11.2024, 16:32Nie. Po prostu trąci to jakimś totalnym farmazonem i wolałem spytać tutaj. Jakkolwiek idiotycznie to nie brzmi i jak bardzo w to nie wierzę:)Kokinonero pisze: ↑24.11.2024, 13:03A to prawda, że przeczytałeś to.na Facebooku i nie wyczułeś ironii?
Aczkolwiek Ruch został wpuszczony dziś na sektor Polonii. Widać że Polonia chciała się jak najlepiej zaprezentować przed wszystkimi i przed licznym Ruchem, nie wyszło im to ogólnie najgorzej, szkoda że została zawinięta znaczna ilość piro przed meczem.
Nikt z Polonii też nie zaprzeczy, że potrzebne są im nowe zgody/układy żeby funkcjonować i liczyć się w kibicowskiej polsce.
Prosiła żebym pokazał jej Kraków,
Puścił chłopaków z baraków i zabrał na Legia-Raków
Puścił chłopaków z baraków i zabrał na Legia-Raków