Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Kompromitujesz sie swoja niewiedza i brakiem podstawowych informacji.Jak jestes ciekaw kogo promowala komuna w Łodzi to poczytaj sobie o towarzysce Tatarakownie.Jakiemu klubowi kibicujesz?Ja zaczalem kibicowac Widzewowi na poczatku lat 90 i w swim wyborze nie kierowalem sie sukcesami z lat 80,wybralem Widzew bo urzekl mnie Widzewski charakter,na przekór wszystkim,walka do konca do ostatniego gwizdka,zreszta moj Tata jest za Widzewem i nigdy nie identyfikowal sie z Lks na mecze chodzi do dzis ma karnet.
-
Kolejny widzewski gamoń do kolekcji :)ImperatorMistrz pisze: ↑19.09.2024, 10:28Widać, że c**** wiesz o Łodzi, albo jesteś zwykłym debilem. Składa Widzewa nie był zlepiony przez komunistów, ale byli to piłkarze którzy z łks zostali z różnych powodów odsunięci. Żydy natomiast nosiły po wojnie nazwę włókniarz Łódź, komuchy zbudowały im stadion, hale, zaplecze treningowe i sypali pieniędzmi. Przed wojna zydzi ciągnęli ich za uszy z synem poznańskiego na czele co załatwiał grunty pod pierwszy stadion i komuchy po wojnie. Widzew na takie wsparcie nie mógł liczyć, piłkarze spadochroniarze z lks, stadion typowo piłkarski, ale niestety wymagający dużo pracy. Widać dzbanie, że o Łodzi nie masz pojęcia.amaris pisze: ↑19.09.2024, 08:09Półdebilu walczący i ciągle przegrywający z językiem polskim (chyba ojczystym?), nie jestem z ŁKS. :)zgierska pisze: ↑19.09.2024, 07:43Trzeba być idiotą żeby pisać że Widzew to klub komunistyczy. Chyba piszący nie wiedzą co to znaczy.Polska jak wiadomo była krajem komuny i wszystko się z tym wiązało... Kluby do tego jeszcze były podzielone na milicyjne wojskowe górnicze itd itd i od nich dostawali pieniądze.Takie czasy.Natomiast inną sprawą jest pomaganie centralne dla danych klubów tj miał łks który był oczkiem w głowie władz miasta Łodzi.To że klub był i będzie średniakiem to już inna sprawa alkoholicy piłkarze sprzedawanie meczy.Co do historii...to chyba żydzi zapomnieli że ich klub powstał 1909 roku z siedzibą w Piotrkowie pierwsze mecze na Ogrodowej założony przez żydów a barwy to biało czarne chyba wiadomo dlaczego takie kolory...jude.:):').... tak więc j**** was . Co do sukcesów Widzewa przecież to jest oczywiste że to musiało być podparte pieniędzmi pomocą tylko idiota myśli inaczej ale zostało to w pełni wykorzystane byli odpowiedni ludzie którzy potrafili to wykorzystać działacze piłkarze.. i to nazwa Widzew była i jest reklama Łodzi...w .w waszym przypadku jednym z ważniejszych sukcesów było ojebanie szatni Manchesteru United.Kolejna Ci którzy piszą Sobolewski miał układy itp itd...ok i ile można pisać że nasza liga to była ustawiona różnie było z tymi meczami.. ale to nie Sobolewski biegał po boisku w meczach z Juventusem Liverpool itd...to nie Grajewski strzelił bramkę z Brendby czy z legia na 3.2....I to że w derbach Łodzi większość meczy przegraliście to też nie jest zasługa rozmów przy zielonym stoliku.Po prostu Widzew miał te mecze dzięki którym jest fajna historia i zbudowała się Widzewska społeczność....i to jest jakiś ewenement że mimo prawie 30; lat kopaniny bez sukcesów nadal ta społeczność jest..A wy jude musicie zamykac kolejne trybuny i zaraz najwięcej ludzi będzie u was na sektorze gości...i na koniec temat chuliganki...to sprawa bardzo ważna i na tym polu odnosicie Sukcesy (nie zawsze są honorowe np Flaga Polski)ale organizacja rozpracowanie i wykorzystanie konfliktu na Widzewie pokazuje że na ten moment w Łodzi jesteście bardzo mocni
Chodzi o to, że byliście nikim przed wojną, byliście nikim aż do lat 70, gdy komuchy wobec braku efektowności ŁKS postanowiły w was zainwestować i wyciągnąć nieznany nikomu trzecioligowy osiedlowy klubik z du.py i uczynić go centralnym w ŁDZ. Gdyby nie oni, was by nie było, czy pojąłeś w końcu?
Wasza popularność eksplodowała w tamtych latach, ale od wielu lat ona zwija się ona systematycznie. Dalsze FC wymierają, wyczerpuje się zajawka, są rozbijane przez lokalnych wrogów itd. Jeżeli jesteście tacy wyjątkowi to, czemu bliskie ŁDZ geograficznie Warta Sieradz, Górnik Łęczyca, GKS Bełchatów, RKS Radomsko, Wisła Płock, próbowały odbić/odbiły od was skutecznie? Czyżby ta wyjątkowa miłość do Widzewka była bardzo powierzchowna? Nikt w PL nie zaliczył utraty tylu FC co wy, to rzeczywiście czyni z was wyjątkowy klub, ale chyba nie w takim sensie, w jakim byście chcieli :)
Czy ja gdziekolwiek pisałem o piłkarzach? Nie, napisałem zgodnie z prawdą i źródłami historycznymi, że w pewnym momencie lokalne kacyki komunistyczne rozczarowane wynikami ŁKS, postawiły na "nowotwór" Widzew, gdzie mogli ten klub bez historii i kibiców dowolnie przekształcać w taki sposób, w jaki chcieli. Udało im się ulepić klub, któremu do tej pory kibicuje pół ŁDZ, większość województwa, a nawet ma pewne wpływy w innych województwach.
Dobra robota czerwoni towarzysze! Naprawdę szacunek za skuteczność!
Tylko po co się odżegnujecie od oczywistych faktów historycznych? Gdyby nie oni, was by nie było, bo Widzewek by się kopał po czole lidze okręgowej, tak jak to robił, zanim przeszedł do niego Lutek skierowany tam przez komuchów.
-
Gdybyś kibicował najlepszemu klubowi na świecie, to byś na Widzew źle nie pisał, prawda?amaris pisze: ↑19.09.2024, 11:30Widzewski tuzie intelektu, kibicuję najlepszemu klubowi na świecie, a twoi koledzy z automatu założyli, że jestem z ŁKS, więc grzecznie odpowiadałem, że to pomyłka. Napisałem na tym forum kilkanaście postów, więc bardzo łatwo zerknąć, w jakich tematów się udzielałem, ale jak widać ich, jak i ciebie przerasta proste sprawdzenie tego.NoMatterWhat pisze: ↑19.09.2024, 08:41Po co się wdajecie w przepychanki z członkiem, który wstydzi się napisać komu kibicuje?
Oczywiście, że on nie jest z ŁKSu, bo nawet nie wie w którym roku zdobywali mistrzostwo.
On będzie wytykał kiedy kto chodził na mecze i z jakiego powodu. Weź ty amaris już leć na ten swój Madagaskar do Siramy, bo na nikim nie robią wrażenia te wypociny.
Zabawne, że zamiast wykazać domniemane błędy, przekłamania, manipulacje w moich postach, widzewiacy odpowiadali: A ŁKS to, to i tamto haha
Mam do ciebie pytanie, wydajesz się z tej wesołej hałastry, nie powiem, że inteligentny, ale że tak ujmę, najmniej głupi :)
Czy Widzew jest jedynym klubem w Polsce, który poświęcił oprawę żydowi? Czy Widzew jest jedynym klubem w Polsce, który poświęcił oprawę oficerowi stalinowskiej Informacji Wojskowej?
Znowu z góry coś zakładasz, że nie sprawdziłem postów. Sprawdziłem. Dość groteskowo brzmi ktoś, kto wypomina o komunie, dzięki której ten klub, któremu sympatyzujesz się wybił. No ale można zrozumieć czemu sam nie chciałeś się przyznawać.
Błędy wykazałem. Napisałem, że nie wiesz w którym roku było mistrzostwo, bo podałeś inne lata, tuzie czegokolwiek.
-
Jeżeli sprawdziłeś, to po co się głupio pytasz? Mało to logiczne, ale jak widać u widzewiaków to powszechne. To czy ŁKS zdobył mistrza w 1954, czy 1957, czy 1958, naprawdę nie robi żadnej różnicy, szczególnie mi :) Liczyłem jednak nie na wskazanie literówki, a na to, że jednak jakiś widzewiak udowodni, że to wcale tak nie było, jak napisałem, niestety się przeliczyłem.NoMatterWhat pisze: ↑19.09.2024, 12:22Gdybyś kibicował najlepszemu klubowi na świecie, to byś na Widzew źle nie pisał, prawda?amaris pisze: ↑19.09.2024, 11:30Widzewski tuzie intelektu, kibicuję najlepszemu klubowi na świecie, a twoi koledzy z automatu założyli, że jestem z ŁKS, więc grzecznie odpowiadałem, że to pomyłka. Napisałem na tym forum kilkanaście postów, więc bardzo łatwo zerknąć, w jakich tematów się udzielałem, ale jak widać ich, jak i ciebie przerasta proste sprawdzenie tego.NoMatterWhat pisze: ↑19.09.2024, 08:41Po co się wdajecie w przepychanki z członkiem, który wstydzi się napisać komu kibicuje?
Oczywiście, że on nie jest z ŁKSu, bo nawet nie wie w którym roku zdobywali mistrzostwo.
On będzie wytykał kiedy kto chodził na mecze i z jakiego powodu. Weź ty amaris już leć na ten swój Madagaskar do Siramy, bo na nikim nie robią wrażenia te wypociny.
Zabawne, że zamiast wykazać domniemane błędy, przekłamania, manipulacje w moich postach, widzewiacy odpowiadali: A ŁKS to, to i tamto haha
Mam do ciebie pytanie, wydajesz się z tej wesołej hałastry, nie powiem, że inteligentny, ale że tak ujmę, najmniej głupi :)
Czy Widzew jest jedynym klubem w Polsce, który poświęcił oprawę żydowi? Czy Widzew jest jedynym klubem w Polsce, który poświęcił oprawę oficerowi stalinowskiej Informacji Wojskowej?
Znowu z góry coś zakładasz, że nie sprawdziłem postów. Sprawdziłem. Dość groteskowo brzmi ktoś, kto wypomina o komunie, dzięki której ten klub, któremu sympatyzujesz się wybił. No ale można zrozumieć czemu sam nie chciałeś się przyznawać.
Błędy wykazałem. Napisałem, że nie wiesz w którym roku było mistrzostwo, bo podałeś inne lata, tuzie czegokolwiek.
Legia była historycznym przedwojennym klubem, a przed wojną piłkarze trzy razy zdobywali trzecie miejsce w lidze w 1928, 1930 i 1931, sekcja hokejowa zdobywała medale wszystkich kolorów, a tenisowa miała najlepsze przedwojenne rakiety, czyli Jadwigą Jędrzejowską i Ignacego Tłoczyńskiego itd. Porównaj to do osiągnięć, a raczej ich braku u was :) Po wojnie oczywiście komuna przejęła wszystkie kluby, taka była logika systemu totalitarnego. Legia była klubem wojskowym gdy powstawała podczas I wojny światowej, w okresie międzywojnia i po niej, więc i takim była w komunizmie.
Różnica między nami jest taka, że gdyby nie komuna, was by nie było, bo kopalibyście się w czoło w lidze okręgowej, jak przed przyjściem Lutka, czy tak trudno to przyznać? Prawda was wyzwoli :)
Nie odpowiedziałeś, więc ponowię pytanie.
Czy Widzew jest jedynym klubem w Polsce, który poświęcił oprawę żydowi? Czy Widzew jest jedynym klubem w Polsce, który poświęcił oprawę oficerowi stalinowskiej Informacji Wojskowej? :)
-
Czy ciebie również przerasta sprawdzenie moich kilkunastu postów na tym forum? Jak wy sobie dajecie rade w tym cyfrowym świecie?serce miasta pisze: ↑19.09.2024, 11:39Kompromitujesz sie swoja niewiedza i brakiem podstawowych informacji.Jak jestes ciekaw kogo promowala komuna w Łodzi to poczytaj sobie o towarzysce Tatarakownie.Jakiemu klubowi kibicujesz?Ja zaczalem kibicowac Widzewowi na poczatku lat 90 i w swim wyborze nie kierowalem sie sukcesami z lat 80,wybralem Widzew bo urzekl mnie Widzewski charakter,na przekór wszystkim,walka do konca do ostatniego gwizdka,zreszta moj Tata jest za Widzewem i nigdy nie identyfikowal sie z Lks na mecze chodzi do dzis ma karnet.
ŁKS to przedwojenny klub z tradycjami, wy do początku lat 70 to osiedlowy klubik, a waszym największym sukcesem był 1 sezon w 1 lidze w 1948 roku. W latach 70 komuszki postanowiły wydobyć ten klub bez historii i kibiców z niebytu, z ligi okręgowej i skierowały tam zaufanego towarzysza Lutka oraz strumień pieniędzy, dzięki czemu zaczęliście awansować i odnosić wielkie sukcesy.
Ty naprawdę będziesz to negował? :D
Zacząłeś kibicować w latach 90, czyli po bardzo udanych dla Widzewka latach 80, które to wytworzyły wokół RTS sławę i właśnie takie skojarzenia jak walka do końca do ostatniego gwizdka, widzewski charakter itd. więc ja tu nie widzę żadnych sprzeczności w tym co ja piszę. Dzięki ogromnym jak na Polskę sukcesom ten "nowotwór" wyhodował sobie takich kibiców jak Ty :)
-
Legia Warszawa?Kibic Legii Warszawa zarzucajacy kibicom innego klubu komunistyczne wplywy i koneksje.

tego jeszcze nie grali.Zastanow sie lepiej czy twoje zrodla infornacji sa wiarygodne bo tresci ktore podstawiaja wam w tych Warszawskich teczowych szkolach czesta mijaja sie z prawda.Pulaj sie warszawski lamusie
-
Tylko widzisz debilu, nie potrafisz napisać nawet jednej rzeczy która ta komuna na Widzewie przekształciła. p********* dla pierdolenia, a argumentów zero.amaris pisze: ↑19.09.2024, 11:40Kolejny widzewski gamoń do kolekcji :)ImperatorMistrz pisze: ↑19.09.2024, 10:28Widać, że c**** wiesz o Łodzi, albo jesteś zwykłym debilem. Składa Widzewa nie był zlepiony przez komunistów, ale byli to piłkarze którzy z łks zostali z różnych powodów odsunięci. Żydy natomiast nosiły po wojnie nazwę włókniarz Łódź, komuchy zbudowały im stadion, hale, zaplecze treningowe i sypali pieniędzmi. Przed wojna zydzi ciągnęli ich za uszy z synem poznańskiego na czele co załatwiał grunty pod pierwszy stadion i komuchy po wojnie. Widzew na takie wsparcie nie mógł liczyć, piłkarze spadochroniarze z lks, stadion typowo piłkarski, ale niestety wymagający dużo pracy. Widać dzbanie, że o Łodzi nie masz pojęcia.amaris pisze: ↑19.09.2024, 08:09
Półdebilu walczący i ciągle przegrywający z językiem polskim (chyba ojczystym?), nie jestem z ŁKS. :)
Chodzi o to, że byliście nikim przed wojną, byliście nikim aż do lat 70, gdy komuchy wobec braku efektowności ŁKS postanowiły w was zainwestować i wyciągnąć nieznany nikomu trzecioligowy osiedlowy klubik z du.py i uczynić go centralnym w ŁDZ. Gdyby nie oni, was by nie było, czy pojąłeś w końcu?
Wasza popularność eksplodowała w tamtych latach, ale od wielu lat ona zwija się ona systematycznie. Dalsze FC wymierają, wyczerpuje się zajawka, są rozbijane przez lokalnych wrogów itd. Jeżeli jesteście tacy wyjątkowi to, czemu bliskie ŁDZ geograficznie Warta Sieradz, Górnik Łęczyca, GKS Bełchatów, RKS Radomsko, Wisła Płock, próbowały odbić/odbiły od was skutecznie? Czyżby ta wyjątkowa miłość do Widzewka była bardzo powierzchowna? Nikt w PL nie zaliczył utraty tylu FC co wy, to rzeczywiście czyni z was wyjątkowy klub, ale chyba nie w takim sensie, w jakim byście chcieli :)
Czy ja gdziekolwiek pisałem o piłkarzach? Nie, napisałem zgodnie z prawdą i źródłami historycznymi, że w pewnym momencie lokalne kacyki komunistyczne rozczarowane wynikami ŁKS, postawiły na "nowotwór" Widzew, gdzie mogli ten klub bez historii i kibiców dowolnie przekształcać w taki sposób, w jaki chcieli. Udało im się ulepić klub, któremu do tej pory kibicuje pół ŁDZ, większość województwa, a nawet ma pewne wpływy w innych województwach.
Tylko po co się odżegnujecie od oczywistych faktów historycznych? Gdyby nie oni, was by nie było, bo Widzewek by się kopał po czole lidze okręgowej, tak jak to robił, zanim przeszedł do niego Lutek skierowany tam przez komuchów.
-
Niestety widzewska faja nie ma żadnych argumentów, jakie to typowe. Gdyby nie komuna, która wyciągnęła was z ligi okręgowej i wpompowała kasę, to byś kibicował ŁKS :)serce miasta pisze: ↑19.09.2024, 13:07Legia Warszawa?Kibic Legii Warszawa zarzucajacy kibicom innego klubu komunistyczne wplywy i koneksje.tego jeszcze nie grali.Zastanow sie lepiej czy twoje zrodla infornacji sa wiarygodne bo tresci ktore podstawiaja wam w tych Warszawskich teczowych szkolach czesta mijaja sie z prawda.Pulaj sie warszawski lamusie
![]()
Z tego co wiem to w ŁDZ rządzi Zdanowska z PO, już czwartą kadencję zresztą, a ostatnio wygrała wybory już w pierwszej turze, gratulacje dla waszego tęczowego miasta! :)
-
Gdyby babcia miala wasy to by byla dziadkiem...Podaj zrodlo swoich infornacji.Proponuje Ci zamiast hitorycznych wyciek zajmij sie lepiej tym co tu i teraz i zastanow sie/popytaj dlaczego dzieciaki z miast,miasteczek pomiedzy Łodzią a Warszawą wola kibicowac Widzewowi grajacemu ostatnimi laty w nizszych ligach niz Legii z Warszawy ktora non toper jest na topie i gra z europejskimi tuzami w pucharach.
-
ku***, ten dzban jest z legii? Klub który był przez komunistów ciągnięty za uszy przez 45 lat, prezesami byli radzieccy mordercy Polaków, a wszystkie inne kluby warszawy oprócz milicyjnej gwardii stłamszone i prześladowane. Jakby tego było mało to do dziś wieszaja falgi cwks. Tego to nie grali hahahahahahahaha. Bordzilowski w trumnie dumny z cwks.
-
Ty idioto, Lutek dzięki komunistycznemu wsparciu, układom, koneksjom i pieniądzom, przekształcił cały ten osiedlowy klubik w sprawny poważny klub, czyli dosłownie zmienił tam prawie wszystko. Kiedy zaczęto rozbudowywać i modernizować stadion Widzewa? Do kiedy mieliście tam starą drewnianą trybunkę? :)ImperatorMistrz pisze: ↑19.09.2024, 13:10Tylko widzisz debilu, nie potrafisz napisać nawet jednej rzeczy która ta komuna na Widzewie przekształciła. p********* dla pierdolenia, a argumentów zero.amaris pisze: ↑19.09.2024, 11:40Kolejny widzewski gamoń do kolekcji :)ImperatorMistrz pisze: ↑19.09.2024, 10:28
Widać, że c**** wiesz o Łodzi, albo jesteś zwykłym debilem. Składa Widzewa nie był zlepiony przez komunistów, ale byli to piłkarze którzy z łks zostali z różnych powodów odsunięci. Żydy natomiast nosiły po wojnie nazwę włókniarz Łódź, komuchy zbudowały im stadion, hale, zaplecze treningowe i sypali pieniędzmi. Przed wojna zydzi ciągnęli ich za uszy z synem poznańskiego na czele co załatwiał grunty pod pierwszy stadion i komuchy po wojnie. Widzew na takie wsparcie nie mógł liczyć, piłkarze spadochroniarze z lks, stadion typowo piłkarski, ale niestety wymagający dużo pracy. Widać dzbanie, że o Łodzi nie masz pojęcia.
Ty poważnie myślisz, że w totalitarnym państwie taki sukces z ligi okręgowej do gry z Juve, mógł się zdarzyć przypadkowo? :D
"Do Widzewa trafił w 1969 roku. Przyszedł ze Startu, spółdzielczego klubu na Bałutach. Jak twierdzą dziś historycy sportu, nie był to transfer z wyboru. Łódzcy decydenci uznali, że taki klub jak Widzew, wywodzący się z robotniczej dzielnicy powinien odgrywać wiodącą rolę w sporcie. Ludwik Sobolewski zaczął więc budować swój Wielki Widzew"
[link]
-
Ty nie znasz historii własnego klubu? Nie wiesz kiedy i kto Lutka skierował do RTS?serce miasta pisze: ↑19.09.2024, 13:35Gdyby babcia miala wasy to by byla dziadkiem...Podaj zrodlo swoich infornacji.Proponuje Ci zamiast hitorycznych wyciek zajmij sie lepiej tym co tu i teraz i zastanow sie/popytaj dlaczego dzieciaki z miast,miasteczek pomiedzy Łodzią a Warszawą wola kibicowac Widzewowi grajacemu ostatnimi laty w nizszych ligach niz Legii z Warszawy ktora non toper jest na topie i gra z europejskimi tuzami w pucharach.
"Do Widzewa trafił w 1969 roku. Przyszedł ze Startu, spółdzielczego klubu na Bałutach. Jak twierdzą dziś historycy sportu, nie był to transfer z wyboru. Łódzcy decydenci uznali, że taki klub jak Widzew, wywodzący się z robotniczej dzielnicy powinien odgrywać wiodącą rolę w sporcie. Ludwik Sobolewski zaczął więc budować swój Wielki Widzew"
[link]
Walczy z tym, choć tuzem intelektu to ty nie jesteś, więc będzie to gra do jednej bramki :)
Chyba nie jesteś na bieżąco, więc muszę cię zmartwić, wasze Red Bulle na wymarciu, starsi panowie z brzuszkami, w Sochaczewie chodzicie od lat kanałami, a w Żyrardowie młoda banda L przykrywa waszych młodych ilością, jakością i aktywnością, więc za parę latek podzieli los Sochaczewa :)
W sumie to wszędzie wasze wpływy zanikają i cofacie się do województwa łódzkiego, Turek i Koło straciliście na rzecz Lecha, Końskie już podzielone z Koroną, Gostynin przejęty przez Petrę itd. itp. Śpij słodko aniołku :)
-
Ale co ty mi za gowno wklejasz? Kim jest autor tego wysrywu, Anna Górczewska? Jest nikim, piszę sobie o tramwajach czy innych parkach w Łodzi. Jak chcesz mieć wiedzę nieuku i gamoniu to się sięga po bezpośrednie źródła albo rzetelne teksty na podstawie źródeł. Co następne wkleisz? Artykul wp, wspomnienia z wakacji sterej baby co sprowadza brudasa do Polski autorstwa jakiejś ciotki krótki?amaris pisze: ↑19.09.2024, 13:43Ty idioto, Lutek dzięki komunistycznemu wsparciu, układom, koneksjom i pieniądzom, przekształcił cały ten osiedlowy klubik w sprawny poważny klub, czyli dosłownie zmienił tam prawie wszystko. Kiedy zaczęto rozbudowywać i modernizować stadion Widzewa? Do kiedy mieliście tam starą drewnianą trybunkę? :)ImperatorMistrz pisze: ↑19.09.2024, 13:10Tylko widzisz debilu, nie potrafisz napisać nawet jednej rzeczy która ta komuna na Widzewie przekształciła. p********* dla pierdolenia, a argumentów zero.amaris pisze: ↑19.09.2024, 11:40
Kolejny widzewski gamoń do kolekcji :)
Ty poważnie myślisz, że w totalitarnym państwie taki sukces z ligi okręgowej do gry z Juve, mógł się zdarzyć przypadkowo? :D
[link]
Poczytaj trochę jak wyglądały fakt i jak komuna wodziła za nos RTS Widzew.
Tutaj jest np. O tym jak komunisci chcieli zllikwidowac RTS, połączyć go z innymi klubami z Widzewa i faktycznie stworzyć jeden wiodący klub
[link]
Lepiej doedukuj się o swoim komunistycznym tworze cwks bo prezesi tego gowno klubu wydawali rozkazy strzelania do Polskich patriotów.
-
Fuzja trzech klubów nigdy się nie odbyłachoc kluby sie zgodzily, stadion na 50 tys nigdy nie został postawiony. Pieniądze skierowano do włókniarza łódź, później nazwanego łks.
Pod tym linkiem jest informacja o 50tys stadionie który Ci dobrzy komunisci mieli wybudować. Koniec końców oszukali RTS.
[link]
Pod tym linkiem jest informacja o 50tys stadionie który Ci dobrzy komunisci mieli wybudować. Koniec końców oszukali RTS.
[link]
-
Czy Legia jest jedynym klubem w Polsce co oficjalnie rozjebała się wieszając konfidenckie transparenty na trybunie dla najzagorzalszych kibiców ? Wskazując paluchem winnych?amaris pisze: ↑19.09.2024, 11:30Widzewski tuzie intelektu, kibicuję najlepszemu klubowi na świecie, a twoi koledzy z automatu założyli, że jestem z ŁKS, więc grzecznie odpowiadałem, że to pomyłka. Napisałem na tym forum kilkanaście postów, więc bardzo łatwo zerknąć, w jakich tematów się udzielałem, ale jak widać ich, jak i ciebie przerasta proste sprawdzenie tego.NoMatterWhat pisze: ↑19.09.2024, 08:41Po co się wdajecie w przepychanki z członkiem, który wstydzi się napisać komu kibicuje?
Hipokryto , kibicujesz Legi i zarzucasz komus komunistyczne konszachty, no ku*** hit :)
-
Zadaj sobie pytanie gamoniu, czym był Widzew w 1948 roku? Niczym. Klub bez osiągnięć, historii i kibiców, więc nie było kogo wodzić za nos. Po prostu zmienili plany i skoncentrowali się na klubie mającym szerokie rzesze kibiców w ŁDZ, czyli przedwojennym ŁKS. To było łatwiejsze zadanie niż fuzje trzech klubów i budowa praktycznie od podstaw nowego klubu i stadionu na 50 tys. Po okresie prosperity w latach 50, ŁKS ich jednak rozczarował, stał się ligowym średniakiem, więc pod koniec lat 60 powrócono do konceptu wykreowania na czołowy łódzki klub ROBOTNICZY TS Widzew. Komuchy ten wasz osiedlowy klubik bez kibiców i historii po prostu wystrugali z banana i stworzyli potęgę potykającą się jak równy z równym z Manchesterami, Liverpoolem czy Juve. Taki przypadek w totalitarnym kraju :)ImperatorMistrz pisze: ↑19.09.2024, 14:34Fuzja trzech klubów nigdy się nie odbyłachoc kluby sie zgodzily, stadion na 50 tys nigdy nie został postawiony. Pieniądze skierowano do włókniarza łódź, później nazwanego łks.
[link]
Nie wiem, po co zaprzeczacie faktom? Było inaczej? :)
Może ty odpowiesz?
Czy Widzew jest jedynym klubem w Polsce, który poświęcił oprawę żydowi? Czy Widzew jest jedynym klubem w Polsce, który poświęcił oprawę funkcjonariuszowi organów bezpieczeństwa PRL? :)
Co do drugiego pytania nieco je zmodyfikowałem, bo może ktoś wpadnie na to, który z klubów na swojej oprawie umieścił członka ORMO?
-
Komunistyczny analityk myśli, że za komuny wysyłało się super personę która miała pełne kieszenie hajsu i ładowała w klub. Widzew miał tyle siana, że starczyło na piłkarski drugi garnitur lks. Ci piłkarze okazali się jednak charakterni i to były podwaliny. Za komuny potęgę budowało się robiąc kluby resortowe gdzie płynęły Państwowe pieniądze, jak cwks warszawa. Kopalnie, wojsko, milicja, służby specjalne itd. to były komunistyczne metody budowania potęg piłkarskich w komunizmie, czy to PRL, NRD czy zssr. Zobacz jakie kluby z bloku wschodniego miały największe triumfy.amaris pisze: ↑19.09.2024, 15:04Zadaj sobie pytanie gamoniu, czym był Widzew w 1948 roku? Niczym. Klub bez osiągnięć, historii i kibiców, więc nie było kogo wodzić za nos. Po prostu zmienili plany i skoncentrowali się na klubie mającym szerokie rzesze kibiców w ŁDZ, czyli przedwojennym ŁKS. To było łatwiejsze zadanie niż fuzje trzech klubów i budowa praktycznie od podstaw nowego klubu i stadionu na 50 tys. Po okresie prosperity w latach 50, ŁKS ich jednak rozczarował, stał się ligowym średniakiem, więc pod koniec lat 60 powrócono do konceptu wykreowania na czołowy łódzki klub ROBOTNICZY TS Widzew. Komuchy ten wasz osiedlowy klubik bez kibiców i historii po prostu wystrugali z banana i stworzyli potęgę potykającą się jak równy z równym z Manchesterami, Liverpoolem czy Juve. Taki przypadek w totalitarnym kraju :)ImperatorMistrz pisze: ↑19.09.2024, 14:34Fuzja trzech klubów nigdy się nie odbyłachoc kluby sie zgodzily, stadion na 50 tys nigdy nie został postawiony. Pieniądze skierowano do włókniarza łódź, później nazwanego łks.
[link]
Może ty odpowiesz?
Czy Widzew jest jedynym klubem w Polsce, który poświęcił oprawę żydowi? Czy Widzew jest jedynym klubem w Polsce, który poświęcił oprawę funkcjonariuszowi organów bezpieczeństwa PRL? :)
Co do drugiego pytania nieco je zmodyfikowałem, bo może ktoś wpadnie na to, który z klubów na swojej oprawie umieścił członka ORMO?
-
Amaris...Ty jesteś idiotą czy debilem. ...bo inaczej już nie można tego nazwać... Ty czytasz co piszesz...w połowie lat 60 było rozczarowanie lks i dlatego postanowiono finansować robotniczy klub??? Po pierwsze jeśli były rozczarowania idioto to co za problem taki klub wspomóc wzmocnić itp itd...gdzie lks posiadał nowy stadion zaplecze i inne sekcje sportowe.. gdzie to był jedyny klub 1 lidze na obszarze naszego dzisiaj województwa.Druga sprawa... Sobolewski zaczynał na Starcie... klub spółdzielczy gdzie obiekt sportowy był o wiele lepszy niż to co było w latach 70 na Widzewie.Piszesz o oprawie Meczowej....a może cwelu popatrz na flagi gdzie mieliście cwks i nadal macie ten skrót który jednoznacznie przypominane wasza kurewska historię...a może tak napiszesz o latach 50 -60 tych jak to u was wyglądało jakieś mieliście barwy i kto rządził w klubie
-
Tego to chyba jeszcze nie było……rts git pisze: ↑18.09.2024, 20:39Co ty pieprzysz dzieciaku. Mój pierwszy mecz na Widzewie 1978 rok, 1:3 z Zagłębiem Sosnowiec. Na Widzewie ok. 15 000 ludzi.amaris pisze: ↑18.09.2024, 01:58Odklejeńcu, mieliście dużo fan clubów w różnych miejscach, czasem bardzo oddalonych od Łodzi, bo w latach 80 odnosiliście duże SUKCESY w Polsce i w Europie, w latach 90 podobnie, więc to byli kibice SUKCESU, którzy u was się pojawili pajacu. Tak duże SUKCESY, że nawet wielu z ŁKSu zapomniało o swoim pierwotnym klubie i się przerzuciło na RTS, choć w sumie to nawet nie zdradzili barw, tylko zmienili nieco ich kolejność. ;) U zdecydowanej większości z odległych FC zajawka się wypaliła, bo SUKCESÓW po bardzo tłustych latach 80-90 u was brak, stąd masowe wymieranie waszych poza łódzkich FC. Przejeżdżają do was resztki tego co kiedyś, najczęściej brzuchaci starsi panowie z dziećmi z tamtych terenów. Nie zastanawia was widzewiacy długa lista FC, które się rozpadły, zostały rozbite przez wrogów? Ogólnie to wasze FC kurczą się szybko do granic województwa łódzkiego i nic nie zapowiada zmiany tego trendu, a nawet tam macie problemy, bo przecież taka Warta Sieradz, czy Górnik Łęczyca chciały od was odbić. Do tego ŁKS próbuje tworzyć własne FC na tym terenie, szczególnie na zachód od Łodzi i w jej pobliżu np. przejął od was panowanie, nad drugim największym miastem w łódzkim, czyli w Piotrkowem.zgierska pisze: ↑17.09.2024, 21:55Ale co Legia... j**** to kto tam przyjeżdża wystarczy kilka meczy w łeb i już nie przyjeżdżają... łatwo jest kibicować drużynie która ma sukcesy..i w dużej mierze legia ma takich kibiców... Widzew ma kibiców z innego powodu.Byc może już cześć z nich nie zobaczy mistrzostwa Polski czy gry w pucharach a mimo to są obecni tak samo jak młodzi ludzie którzy ten klub wybierają.To jest historia społeczność to że klub się odrodził atmosfera ma meczu derbowy rywal...to wszystko nakręca....
Taki to jest więc zajebisty i wyjątkowy ten Widzew, że FC odpadają jeden po drugim, a gdy odnoszą jakiś sukces sportowy, jak Bełchatów czy Radomsko to wybierają działanie na własną rękę.
Powstaliście znikąd, dzięki SUKCESOM w latach 80-90, bo przed tymi latami mało kto o was wiedział i słyszał, więc więcej pokory, bo znów włącza się wam widzewski tryb, jacy to jesteśmy wyjątkowi i cudowni, a tak naprawdę wasza historia jest bardzo prozaiczna, bo jesteście klubem kibiców sukcesu z lat 80-90. Podziękujcie Sobolewskiemu-Rozenbaumowi i w końcu wybudujcie mu ten pomnik pod stadionem, bo mu się należy jak psu kość, bo gdy nie on i wsparcie komuchów, to byście do tej pory grali w jakiejś lidze okręgowej, a ŁKS kibicowałaby cała Łódź.
To jeszcze nie były czasy eliminowania Manchester Utd , Juventusu czy Liverpoolu. Na ŁKS chodziło wtedy 4500 - 10 000. Czy to nasza wina, że spodobał nam się Widzewski klimat a nie klimat z al. Unii? Była fajna zajawka, ludzie się znali i szanowali, czuliśmy respekt wobec kibiców ŁKS, ale wiedzieliśmy że niedługo to my będziemy ich ganiać. I tak się stało, mniej więcej na przełomie lat 80 i 90 - tych.
Mam rozumieć, że jesteś 55/60 letnim chuliganem Widzewa napinającym się na forum kibice net ?
Piszesz o meczu który był 46 lat temu. Patrząc na twój podpis, bardzo młodzieżowy można napisać tylko, że zapewne uciekł jakiś pacjent z Tworek.
ŁKS Łódź Polska !
-
Piszesz truizm, że kluby były podpięte pod resort, jaki to ma jednak związek z tematem wykreowania grającego wcześniej w okręgówce Widzewa na czołowy polski klub rywalizujący z ówczesnymi zagranicznymi potęgami? Czyżbyś uważał, że Widzew tak oddolnie, bez wsparcia łódzkich komunistycznych kacyków tak sobie nagle awansował z okręgówki do grania z Manchesterami? Możesz udawać głupiego, bardzo ci to dobrze wychodzi swoją drogą, ale nawet w komunizmie trzeba było mieć pieniądze na działalność, a do tego dobre układy, bo wtedy panował system totalitarny kontrolujący każdy aspekt życia.ImperatorMistrz pisze: ↑19.09.2024, 15:40Komunistyczny analityk myśli, że za komuny wysyłało się super personę która miała pełne kieszenie hajsu i ładowała w klub. Widzew miał tyle siana, że starczyło na piłkarski drugi garnitur lks. Ci piłkarze okazali się jednak charakterni i to były podwaliny. Za komuny potęgę budowało się robiąc kluby resortowe gdzie płynęły Państwowe pieniądze, jak cwks warszawa. Kopalnie, wojsko, milicja, służby specjalne itd. to były komunistyczne metody budowania potęg piłkarskich w komunizmie, czy to PRL, NRD czy zssr. Zobacz jakie kluby z bloku wschodniego miały największe triumfy.amaris pisze: ↑19.09.2024, 15:04Zadaj sobie pytanie gamoniu, czym był Widzew w 1948 roku? Niczym. Klub bez osiągnięć, historii i kibiców, więc nie było kogo wodzić za nos. Po prostu zmienili plany i skoncentrowali się na klubie mającym szerokie rzesze kibiców w ŁDZ, czyli przedwojennym ŁKS. To było łatwiejsze zadanie niż fuzje trzech klubów i budowa praktycznie od podstaw nowego klubu i stadionu na 50 tys. Po okresie prosperity w latach 50, ŁKS ich jednak rozczarował, stał się ligowym średniakiem, więc pod koniec lat 60 powrócono do konceptu wykreowania na czołowy łódzki klub ROBOTNICZY TS Widzew. Komuchy ten wasz osiedlowy klubik bez kibiców i historii po prostu wystrugali z banana i stworzyli potęgę potykającą się jak równy z równym z Manchesterami, Liverpoolem czy Juve. Taki przypadek w totalitarnym kraju :)ImperatorMistrz pisze: ↑19.09.2024, 14:34Fuzja trzech klubów nigdy się nie odbyłachoc kluby sie zgodzily, stadion na 50 tys nigdy nie został postawiony. Pieniądze skierowano do włókniarza łódź, później nazwanego łks.
[link]
Może ty odpowiesz?
Odpowiesz w końcu?
Kiedy zaczęto rozbudowywać i modernizować stadion Widzewa? Do kiedy mieliście tam starą drewnianą trybunkę? :)
-
Znów ten półdebil :) Gościu naucz się pisać po polsku, bo sprawia ci to wielki, ogromny problem.zgierska pisze: ↑19.09.2024, 15:51Amaris...Ty jesteś idiotą czy debilem. ...bo inaczej już nie można tego nazwać... Ty czytasz co piszesz...w połowie lat 60 było rozczarowanie lks i dlatego postanowiono finansować robotniczy klub??? Po pierwsze jeśli były rozczarowania idioto to co za problem taki klub wspomóc wzmocnić itp itd...gdzie lks posiadał nowy stadion zaplecze i inne sekcje sportowe.. gdzie to był jedyny klub 1 lidze na obszarze naszego dzisiaj województwa.Druga sprawa... Sobolewski zaczynał na Starcie... klub spółdzielczy gdzie obiekt sportowy był o wiele lepszy niż to co było w latach 70 na Widzewie.Piszesz o oprawie Meczowej....a może cwelu popatrz na flagi gdzie mieliście cwks i nadal macie ten skrót który jednoznacznie przypominane wasza kurewska historię...a może tak napiszesz o latach 50 -60 tych jak to u was wyglądało jakieś mieliście barwy i kto rządził w klubie
Jeden z waszych w tym temacie opisał pokrótce sytuacje w ŁKS, typowa stajnia Augiasza. Czasem łatwiej jest zacząć od nowa w innym miejscu, gdzie ma się pełną swobodę decyzji, niż próbować zmieniać chorą strukturę, ale domyślam się, że o zarządzaniu to ty masz takie pojęcie, jak ja zaszczanych bramach na Pomorskiej :) Jeden z waszych tu wrzucał plany z 1948, fuzji trzech klubów i budowy 50 tys. można też jego zapytać, po co to chciano zrobić? Nie każdemu pewno pasował przedwojenny ŁKS, a do tego jak pięknie w komuszych uszach musiała brzmieć nazwa ROBOTNICZY TS! Wrócono do koncepcji z 48 w końcówce lat 60 i stąd kibicujesz Widzewowi, a nie ŁKS :)
My się w przeciwieństwie do was nie wstydzimy swojej historii, tak Legia była CWKS, takie były czasy, tymczasem wy stosujecie wyparcie i staracie się przekonać, do czego w sumie? Że przyszedł cwany żydek i bez poparcia nikogo w totalitarnym państwie, pstryknięciem palców stworzył z Widzewa grającego w okręgówce klub grający jak równy z równym z Juventusami. Piękna bajka :)
Legia była wojskowym klubem od początku swojego powstania, w międzywojniu gdy Polska była wolna, kierownikiem piłkarskiej sekcji L był np. ostatni dowódca AK generał Leopold Okulicki. Po 45 komuniści władali Polską, to i klubem kierowali komunistyczni generałowie.
-
Znowu robisz z siebie idiote. Hale stawiano w latach i wtedy też zaczęto modernizację stadionu która trwała do 1982 roku. Wpływ na to miała też, przebudowa ulicy armii czerwonej, dzisiaj Piłsudskiego. Oczywiście nic o tym nie wiesz bo Łódź to widziałeś na zdjęciach. Co do stadionów to na budowę z własnych środków to może sobie pozwolić real czy Juventus, a nie 99% pozostałych klubów na świecie. Juz mi się nie chce nawet pisać bo wiedzę czerpiesz, od bab z dziennika łódzkiego które piszą na zmianę o jarmarkach i wypadkach drogowych. Legionista piszący o komunie... Dobre sobie.amaris pisze: ↑19.09.2024, 15:58Piszesz truizm, że kluby były podpięte pod resort, jaki to ma jednak związek z tematem wykreowania grającego wcześniej w okręgówce Widzewa na czołowy polski klub rywalizujący z ówczesnymi zagranicznymi potęgami? Czyżbyś uważał, że Widzew tak oddolnie, bez wsparcia łódzkich komunistycznych kacyków tak sobie nagle awansował z okręgówki do grania z Manchesterami? Możesz udawać głupiego, bardzo ci to dobrze wychodzi swoją drogą, ale nawet w komunizmie trzeba było mieć pieniądze na działalność, a do tego dobre układy, bo wtedy panował system totalitarny kontrolujący każdy aspekt życia.ImperatorMistrz pisze: ↑19.09.2024, 15:40Komunistyczny analityk myśli, że za komuny wysyłało się super personę która miała pełne kieszenie hajsu i ładowała w klub. Widzew miał tyle siana, że starczyło na piłkarski drugi garnitur lks. Ci piłkarze okazali się jednak charakterni i to były podwaliny. Za komuny potęgę budowało się robiąc kluby resortowe gdzie płynęły Państwowe pieniądze, jak cwks warszawa. Kopalnie, wojsko, milicja, służby specjalne itd. to były komunistyczne metody budowania potęg piłkarskich w komunizmie, czy to PRL, NRD czy zssr. Zobacz jakie kluby z bloku wschodniego miały największe triumfy.amaris pisze: ↑19.09.2024, 15:04
Zadaj sobie pytanie gamoniu, czym był Widzew w 1948 roku? Niczym. Klub bez osiągnięć, historii i kibiców, więc nie było kogo wodzić za nos. Po prostu zmienili plany i skoncentrowali się na klubie mającym szerokie rzesze kibiców w ŁDZ, czyli przedwojennym ŁKS. To było łatwiejsze zadanie niż fuzje trzech klubów i budowa praktycznie od podstaw nowego klubu i stadionu na 50 tys. Po okresie prosperity w latach 50, ŁKS ich jednak rozczarował, stał się ligowym średniakiem, więc pod koniec lat 60 powrócono do konceptu wykreowania na czołowy łódzki klub ROBOTNICZY TS Widzew. Komuchy ten wasz osiedlowy klubik bez kibiców i historii po prostu wystrugali z banana i stworzyli potęgę potykającą się jak równy z równym z Manchesterami, Liverpoolem czy Juve. Taki przypadek w totalitarnym kraju :)
Może ty odpowiesz?
Odpowiesz w końcu?
Kiedy zaczęto rozbudowywać i modernizować stadion Widzewa? Do kiedy mieliście tam starą drewnianą trybunkę? :)
-
Niestety nie napisałeś, w jakich latach zaczęto modernizować i rozbudowywać stadion, no co za peszek, że ci te daty jakoś nie chcą przejść przez klawiaturę. Kiedy panie mądralo zniknęła drewniana trybunka? Może w kolejnym poście dasz radę w końcu odpowiedzieć :)ImperatorMistrz pisze: ↑19.09.2024, 16:50Znowu robisz z siebie idiote. Hale stawiano w latach i wtedy też zaczęto modernizację stadionu która trwała do 1982 roku. Wpływ na to miała też, przebudowa ulicy armii czerwonej, dzisiaj Piłsudskiego. Oczywiście nic o tym nie wiesz bo Łódź to widziałeś na zdjęciach. Co do stadionów to na budowę z własnych środków to może sobie pozwolić real czy Juventus, a nie 99% pozostałych klubów na świecie. Juz mi się nie chce nawet pisać bo wiedzę czerpiesz, od bab z dziennika łódzkiego które piszą na zmianę o jarmarkach i wypadkach drogowych. Legionista piszący o komunie... Dobre sobie.amaris pisze: ↑19.09.2024, 15:58Piszesz truizm, że kluby były podpięte pod resort, jaki to ma jednak związek z tematem wykreowania grającego wcześniej w okręgówce Widzewa na czołowy polski klub rywalizujący z ówczesnymi zagranicznymi potęgami? Czyżbyś uważał, że Widzew tak oddolnie, bez wsparcia łódzkich komunistycznych kacyków tak sobie nagle awansował z okręgówki do grania z Manchesterami? Możesz udawać głupiego, bardzo ci to dobrze wychodzi swoją drogą, ale nawet w komunizmie trzeba było mieć pieniądze na działalność, a do tego dobre układy, bo wtedy panował system totalitarny kontrolujący każdy aspekt życia.ImperatorMistrz pisze: ↑19.09.2024, 15:40
Komunistyczny analityk myśli, że za komuny wysyłało się super personę która miała pełne kieszenie hajsu i ładowała w klub. Widzew miał tyle siana, że starczyło na piłkarski drugi garnitur lks. Ci piłkarze okazali się jednak charakterni i to były podwaliny. Za komuny potęgę budowało się robiąc kluby resortowe gdzie płynęły Państwowe pieniądze, jak cwks warszawa. Kopalnie, wojsko, milicja, służby specjalne itd. to były komunistyczne metody budowania potęg piłkarskich w komunizmie, czy to PRL, NRD czy zssr. Zobacz jakie kluby z bloku wschodniego miały największe triumfy.
Odpowiesz w końcu?
Legia to znany i zasłużony przedwojenny klub, w przeciwieństwie do Widzewa, którego historia do lat 70 to 1 sezon w 1 lidze w 1948 roku :) Na szczęście dla was łódzka komuna w późnych latach 60, wróciła do koncepcji z 48 roku (dzięki za materiały!), do uczynienia z was głównego klubu Łodzi. Powinieneś być z tego dumny, że im się udało, bo inaczej śpiewałbyś dziś peany o ŁKS na Galerze :)
-
Tego to chyba jeszcze nie było……
Mam rozumieć, że jesteś 55/60 letnim chuliganem Widzewa napinającym się na forum kibice net ?
Piszesz o meczu który był 46 lat temu. Patrząc na twój podpis, bardzo młodzieżowy można napisać tylko, że zapewne uciekł jakiś pacjent z Tworek.
Masz rozumieć. A Ty pewnie jak będziesz miał 56 lat to tylko nordic walking i sztuczna szczęka w szklance? Chodzę na mecze, piję z Braćmi po szalu to i język młodzieżowy. Nie napinałem się, odpowiedziałem tylko faji, która ma jakąś fobię na punkcie Widzewa. Może wyłapał kiedyś albo nie wiem co...
Masz rozumieć. A Ty pewnie jak będziesz miał 56 lat to tylko nordic walking i sztuczna szczęka w szklance? Chodzę na mecze, piję z Braćmi po szalu to i język młodzieżowy. Nie napinałem się, odpowiedziałem tylko faji, która ma jakąś fobię na punkcie Widzewa. Może wyłapał kiedyś albo nie wiem co...
Działamy z WERWą
-
Do 7egłej w tym temacie
Jesteście naszym sto7cem
Visitors
Centralno wojskowe k..sko sportowe
Bo w nienawiści
ltsk
Jesteście naszym sto7cem
Visitors
Centralno wojskowe k..sko sportowe
Bo w nienawiści
ltsk
-
Tak, sukcesy Widzewa i jego rozwój związane były z komunistyczną władzą. Tak, jak większości polskich klubów. Takie były czasy. Z tego powodu mam nie być dumny z sukcesów Widzewa? Czy swoim braciom z Sosnowca też wypominasz ich historię? Trochę podobna do naszej, jeżeli chodzi o sukcesy przed i powojenne. Nieprawdaż ? Piszesz, że Legia to znany przedwojenny klub. Owszem. Tylko, że we wrześniu 39 od trzech lat już nie grała w pierwszej lidze. Ch.uj wie, co by z nią było, gdyby komunistyczni generałowie nie zapałali do niej miłością. Powinieneś być z nich dumny. Być może prężyłbyś dziś cycki pod czarną koszulą na kamiennej :)amaris pisze: ↑19.09.2024, 17:09Niestety nie napisałeś, w jakich latach zaczęto modernizować i rozbudowywać stadion, no co za peszek, że ci te daty jakoś nie chcą przejść przez klawiaturę. Kiedy panie mądralo zniknęła drewniana trybunka? Może w kolejnym poście dasz radę w końcu odpowiedzieć :)ImperatorMistrz pisze: ↑19.09.2024, 16:50Znowu robisz z siebie idiote. Hale stawiano w latach i wtedy też zaczęto modernizację stadionu która trwała do 1982 roku. Wpływ na to miała też, przebudowa ulicy armii czerwonej, dzisiaj Piłsudskiego. Oczywiście nic o tym nie wiesz bo Łódź to widziałeś na zdjęciach. Co do stadionów to na budowę z własnych środków to może sobie pozwolić real czy Juventus, a nie 99% pozostałych klubów na świecie. Juz mi się nie chce nawet pisać bo wiedzę czerpiesz, od bab z dziennika łódzkiego które piszą na zmianę o jarmarkach i wypadkach drogowych. Legionista piszący o komunie... Dobre sobie.amaris pisze: ↑19.09.2024, 15:58
Piszesz truizm, że kluby były podpięte pod resort, jaki to ma jednak związek z tematem wykreowania grającego wcześniej w okręgówce Widzewa na czołowy polski klub rywalizujący z ówczesnymi zagranicznymi potęgami? Czyżbyś uważał, że Widzew tak oddolnie, bez wsparcia łódzkich komunistycznych kacyków tak sobie nagle awansował z okręgówki do grania z Manchesterami? Możesz udawać głupiego, bardzo ci to dobrze wychodzi swoją drogą, ale nawet w komunizmie trzeba było mieć pieniądze na działalność, a do tego dobre układy, bo wtedy panował system totalitarny kontrolujący każdy aspekt życia.
Odpowiesz w końcu?
Legia to znany i zasłużony przedwojenny klub, w przeciwieństwie do Widzewa, którego historia do lat 70 to 1 sezon w 1 lidze w 1948 roku :) Na szczęście dla was łódzka komuna w późnych latach 60, wróciła do koncepcji z 48 roku (dzięki za materiały!), do uczynienia z was głównego klubu Łodzi. Powinieneś być z tego dumny, że im się udało, bo inaczej śpiewałbyś dziś peany o ŁKS na Galerze :)
18.06.1997 - widok waszych mord bezcenny na całe życie. Warto było. Nawet biorąc pod uwagę późniejsze wyniki nasze i wasze. Ujadaj dalej.
-
... bo jako klub wojskowy w okresie zagrożenia wojną zachowała wyłącznie sekcje związane ze szkoleniem wojskowym. Klub więc istniał jak najbardziej.
Mała poprawka, ewentualny ch.uj raczej nie wie :) Legia po wojnie została reaktywowana przez przedwojennych działaczy i dopiero później przejęta przez stalinowców. I po niecałej dekadzie powróciła pod zarząd z udziałem wcześniejszym.
I ten "widok" miałeś z sektora dla przyjezdnych? Ja tam wolę cieszyć się sukcesami własnego klubu, zwłaszcza biorąc pod uwagę późniejsze wyniki. Co kto lubi :)
-
Ten zjeb amaris jest z Legii? Ja p******* co za spierdolony łeb. Co trzeba mieć w głowie żeby być kibicem komunistycznego cwks i innym wypominać historię za komuny.
-
Zjadło mi tekst niestety. Stadion modernizowano już od końcówki lat 50 i konsekwentnie do 1982. Sala gimnastyczna była oddana bodajże w 1958 roku.amaris pisze: ↑19.09.2024, 16:21Znów ten półdebil :) Gościu naucz się pisać po polsku, bo sprawia ci to wielki, ogromny problem.zgierska pisze: ↑19.09.2024, 15:51Amaris...Ty jesteś idiotą czy debilem. ...bo inaczej już nie można tego nazwać... Ty czytasz co piszesz...w połowie lat 60 było rozczarowanie lks i dlatego postanowiono finansować robotniczy klub??? Po pierwsze jeśli były rozczarowania idioto to co za problem taki klub wspomóc wzmocnić itp itd...gdzie lks posiadał nowy stadion zaplecze i inne sekcje sportowe.. gdzie to był jedyny klub 1 lidze na obszarze naszego dzisiaj województwa.Druga sprawa... Sobolewski zaczynał na Starcie... klub spółdzielczy gdzie obiekt sportowy był o wiele lepszy niż to co było w latach 70 na Widzewie.Piszesz o oprawie Meczowej....a może cwelu popatrz na flagi gdzie mieliście cwks i nadal macie ten skrót który jednoznacznie przypominane wasza kurewska historię...a może tak napiszesz o latach 50 -60 tych jak to u was wyglądało jakieś mieliście barwy i kto rządził w klubie
Jeden z waszych w tym temacie opisał pokrótce sytuacje w ŁKS, typowa stajnia Augiasza. Czasem łatwiej jest zacząć od nowa w innym miejscu, gdzie ma się pełną swobodę decyzji, niż próbować zmieniać chorą strukturę, ale domyślam się, że o zarządzaniu to ty masz takie pojęcie, jak ja zaszczanych bramach na Pomorskiej :) Jeden z waszych tu wrzucał plany z 1948, fuzji trzech klubów i budowy 50 tys. można też jego zapytać, po co to chciano zrobić? Nie każdemu pewno pasował przedwojenny ŁKS, a do tego jak pięknie w komuszych uszach musiała brzmieć nazwa ROBOTNICZY TS! Wrócono do koncepcji z 48 w końcówce lat 60 i stąd kibicujesz Widzewowi, a nie ŁKS :)
My się w przeciwieństwie do was nie wstydzimy swojej historii, tak Legia była CWKS, takie były czasy, tymczasem wy stosujecie wyparcie i staracie się przekonać, do czego w sumie? Że przyszedł cwany żydek i bez poparcia nikogo w totalitarnym państwie, pstryknięciem palców stworzył z Widzewa grającego w okręgówce klub grający jak równy z równym z Juventusami. Piękna bajka :)
Legia była wojskowym klubem od początku swojego powstania, w międzywojniu gdy Polska była wolna, kierownikiem piłkarskiej sekcji L był np. ostatni dowódca AK generał Leopold Okulicki. Po 45 komuniści władali Polską, to i klubem kierowali komunistyczni generałowie.
-
Wiadomo, że przed wojną Polonia była najpopularniejszym klubem w Warszwie. Gdyby nie to, że komuchy utopiły Polonię co spowodowało,że legia była jedynym klubem z Warszawy przez 44 lata w najwyższej ludze to dzisiaj by zwyczajnie legia nie miała kiboli. Najwyższa liga, reprezentanci Polski, zatopienie konkurencji(głównie Polonii) to cymbały leciały jak muchy do gowna w tej warszawce na cwks :) i tak się zrodziło pokolenie wychowane na alhkoholiku Deynie.
-
Amaris placku tak cię boli, że Widzew wykorzystał swoją szansę? Każdy klub po wojnie mniej lub bardziej był zależy od ówczesnych władz. Jedni pod patronatem górników, inni kolejarzy, policji czy wojska. Pompowanie w ŁKS niewiele dało, więc dano szansę komuś innemu i Widzew wykorzystał to w 100%. I to u was tuż pod nosem są i byli kibice Widzewa, a w drugą stronę nie ma szans, że w Łodzi czy miastach regionu zobaczysz kogoś w zielonych szalikach. Nawet jak Widzew zniknął z piłkarskiej mapy nikt w miastach od Skierniewic po Koluszki, Brzeziny, Łowicz czy Zgierz nie myślał o kibicowaniu cweLce. I chyba tego nie możesz znieść najbardziej, że wspomniane Żyrardowy czy Sochaczewy są istnieją i działają. Ze względu na bliskość stolicy będą mieli ciężko to jest nieuniknione, ale są. Wskaż mi takie jedno miasto w drugą stronę w okolicach Łodzi. Gdzie chociaż pięciu na krzyż jeździ. No właśnie. Temat wyczerpany.
-
Oj zdziwiłbyś że jednak jeżdżą osoby na mecze Legi z województwa łódzkiego. Wiadomo że nie mają podejścia do miejscowych.zgredzik pisze: ↑20.09.2024, 04:40Amaris placku tak cię boli, że Widzew wykorzystał swoją szansę? Każdy klub po wojnie mniej lub bardziej był zależy od ówczesnych władz. Jedni pod patronatem górników, inni kolejarzy, policji czy wojska. Pompowanie w ŁKS niewiele dało, więc dano szansę komuś innemu i Widzew wykorzystał to w 100%. I to u was tuż pod nosem są i byli kibice Widzewa, a w drugą stronę nie ma szans, że w Łodzi czy miastach regionu zobaczysz kogoś w zielonych szalikach. Nawet jak Widzew zniknął z piłkarskiej mapy nikt w miastach od Skierniewic po Koluszki, Brzeziny, Łowicz czy Zgierz nie myślał o kibicowaniu cweLce. I chyba tego nie możesz znieść najbardziej, że wspomniane Żyrardowy czy Sochaczewy są istnieją i działają. Ze względu na bliskość stolicy będą mieli ciężko to jest nieuniknione, ale są. Wskaż mi takie jedno miasto w drugą stronę w okolicach Łodzi. Gdzie chociaż pięciu na krzyż jeździ. No właśnie. Temat wyczerpany.
Ps. widzę że przemilczeliście nie wygodny temat wykonanych opraw…
-
Nie z zadnej Legii, to elkaesiok zyjacy dzieki opcji AntyWidzew. Pierdoli od rzeczy pod piatym nickiem o Widzewie. Podszywa sie pod legioniste, a 3 tygodnie temu podawal sie za "obserwatora sceny kibicowskiej". Zaden legionista nie ma az takiego pierdolca na punkcie Widzewa, nawet ci co jeszcze nie przetrawili 1-2 i 2-3.
co do Sobolewskiego - nikt nie bedzie przepraszal ani za niego, ani za sukcesy Widzewa, ktore w duzej mierze sa jego zasluga. Bysta sie elkaesiaki posrali w gacie ze szczescia, jakby Sobolewski trafil do was i Lks zrobil takie wyniki, jakie mial Widzew. A tak zostalo wam Junesse Esch w kronikach sukcesow miedzynarodowych..
o reszcie bzdur tego nieudolnego prowokatora nie ma co pisac. Ale odniose sie do jednego - brak kibicow i sukcesow Widzewa przed wojna. Poprosze wiec o przedwojenne sukcesy i frekwencje np. Gornika, Slaska, Pogoni, Tychow, Belchatowa, Zawiszy, GKS Katowice, Lechii Gdansk i wielu innych. Niestety sukcesow nie bylo.... bo klubow tych nie bylo heheh..dopiero komuna ich urodzila i promowala, wiec dlaczego sie przypierdoliles kompleksiarzu tylko do Widzewa, a nie do calej reszty "komunistycznych tworow"..?
na koniec poprosze o fakty i dowody na to, kogo skrzywdzil Sobolewski, tzn, zastrzelil, wtracil do wiezienia, podpierdolil, zmusil do odejscia z pracy, torturowal, skladal falszywe zeznania itp. Problemem moze byc fakt, ze w Warszawie dzialal w AK, a pod koniec wojny w lesnej partyzance, takze antybolszewiskiej. Niewygodne nieco fakty dla antywidzewiakow, nie?
-
Jesteś wyjątkowym tępym idiotą, nawet jak na standardy widzewskie, a to naprawdę wiele mówi o tobie :)oldies years pisze: ↑20.09.2024, 08:10co do Sobolewskiego - nikt nie bedzie przepraszal ani za niego, ani za sukcesy Widzewa, ktore w duzej mierze sa jego zasluga. Bysta sie elkaesiaki posrali w gacie ze szczescia, jakby Sobolewski trafil do was i Lks zrobil takie wyniki, jakie mial Widzew. A tak zostalo wam Junesse Esch w kronikach sukcesow miedzynarodowych..
o reszcie bzdur tego nieudolnego prowokatora nie ma co pisac. Ale odniose sie do jednego - brak kibicow i sukcesow Widzewa przed wojna. Poprosze wiec o przedwojenne sukcesy i frekwencje np. Gornika, Slaska, Pogoni, Tychow, Belchatowa, Zawiszy, GKS Katowice, Lechii Gdansk i wielu innych. Niestety sukcesow nie bylo.... bo klubow tych nie bylo heheh..dopiero komuna ich urodzila i promowala, wiec dlaczego sie przypierdoliles kompleksiarzu tylko do Widzewa, a nie do calej reszty "komunistycznych tworow"..?
na koniec poprosze o fakty i dowody na to, kogo skrzywdzil Sobolewski, tzn, zastrzelil, wtracil do wiezienia, podpierdolil, zmusil do odejscia z pracy, torturowal, skladal falszywe zeznania itp. Problemem moze byc fakt, ze w Warszawie dzialal w AK, a pod koniec wojny w lesnej partyzance, takze antybolszewiskiej. Niewygodne nieco fakty dla antywidzewiakow, nie?
Nikt się nie czepia Górnika, Śląska, czy Pogoni itd. za to, że powstali za komuny. Ich miasta poprzednio były w Niemczech, więc geniuszu logiki, jak tam niby miały powstać wcześniej polskie kluby? Powstały wtedy, gdy pojawili się polscy mieszkańcy, czyli po wojnie, zresztą taka Pogoń nawiązuje do pięknych barw i historii Pogoni Lwów, tak samo zresztą Polonia Bytom, więc tumanie to sobie zapamiętaj.
Chodzi o to, że większość z was nie chce przyznać, że TYLKO i WYŁĄCZNIE dzięki komunie RTS stał się znany i zaczął odnosić sukcesy. Łódzcy komuniści postanowili wykreować Widzewek na główny klub ŁDZ pod koniec lat 60, a przed tym okresem byliście nikim w polskiej piłce, byliście wcześniej piłkarskim ZEREM i to komunie WSZYSTKO ZAWDZIĘCZACIE. Tyle i aż tyle.
Co za historyczna ignorancja. Informacja Wojskowa Korpusu Bezpieczeństwa Wojskowego to była elita komunistycznych janczarów. Samo wstąpienie do tego zbrodniczego tworu i osiągnięcie stopnia kapitana dyskwalifikuje moralnie taką osobę, a ten idiota pyta, co Lutek tam dokładnie robił. Ręce i kopara opada, a robił tam m.in. to:
"Sobolewski otrzymał stanowisko zastępcy, a od 11 I 1946 r. – oficera Informacji Wojskowej w 3 Specjalnym Pułku KBW w Łodzi. Był to nowo tworzony oddział, którego kadrę stanowili głównie oficerowie sowieccy i osoby polskiego pochodzenia, legitymujące się służbą w Armii Czerwonej. Jesienią 1945 r. pułk wziął udział w pierwszych akcjach wymierzonych w lokalne podziemie zbrojne"
i
"Jednak z dniem 31 lipca znów trafił do służby w terenie – tym razem była to funkcja p.o. zastępcy szefa Oddziału Informacji 4 Brygady w Rzeszowie, z czym wiązał się udział w walkach z „bandą «Wilka»”
[link]
Co do jego przynależności do AK, w sumie jest parę sprzeczności:
"Na temat Oddziału Partyzanckiego „Wicher” oraz 25 pp AK ukazało się wiele książek i innych publikacji. Jednak nigdzie nie znalazłem nazwiska Ludwika Sobolewskiego. Rozmawiałem także na ten temat z kilkoma żyjącymi jeszcze partyzantami. Nikt z nich nie przypominał sobie towarzysza broni o takim nazwisku. Przez oddział „Wicher” przewinęło się zaledwie około 30-35 żołnierzy, którzy później trafili do pułku. Ci którzy przeżyli, po wojnie w większości utrzymywali kontakty między sobą, a zwłaszcza z byłym dowódcą por. Witoldem Kucharskim „Wichrem”. Jak wobec tego wytłumaczyć fakt, że Sobolewski otrzymał Krzyż Partyzancki nie utrzymując kontaktu ze swoimi partyzanckimi kolegami? Kto mu ten fakt poświadczył w dokumentach?
Być może podczas okupacji posługiwał się fałszywymi papierami i koledzy zapamiętali go pod konspiracyjnymi personaliami? Ewentualnie po wojnie zmienił nazwisko?"
[link]
oraz
„Początkowo byłem bardzo zadowolony, że jestem w partyzantce, ale po kilku dniach zorientowałem się z rozmów członków tego oddziału, że tak jak Niemcy mordują oni Żydów, że są wrogo nastawieni do partyzantów radzieckich i oddziałów komunistycznych. Wtedy postanowiłem natychmiast stamtąd uciekać. Został jednak złapany (razem z drugim uciekinierem „Tęczą”) przez żandarmerię akowską. Groziło im rozstrzelanie, które szczęśliwie nie nastąpiło. Po trzech tygodniach „Wicher” postanowił o przywróceniu ich do pomocniczej służby w oddziale – bez broni i pod nadzorem. Jednak podobno już we wrześniu 1944 r., gdy doszło do kolejnej walki z Niemcami, znów podjął próbę ucieczki, która tym razem miała zakończyć się powodzeniem. Wtedy zrodził się u niego zamiar pójścia w kierunku zbliżającego się od wschodu frontu. Po drodze natrafił na sowiecki oddział partyzancki „Gromowa”, do którego został przyjęty. W pewnym momencie oddział ten odszedł na zachód (podobno w Poznańskie), ale na miejscu pozostawił grupę ze st. lejtnantem Łukaszenką na czele. Do tej grupy dołączył Sobolewski i razem z nią doczekał się nadejścia Armii Czerwonej"
[link]
Rawa, Żychlin, Skierniewice, Tomaszów, Piotrków. Widzewska fajo, nawet tego nie wiesz. Wasze wpływy się od lat drastycznie kurczą, ale żyj w nieświadomości i myśl nadal, że pół Polski to wy, tym lepiej dla nas :)zgredzik pisze: ↑20.09.2024, 04:40Amaris placku tak cię boli, że Widzew wykorzystał swoją szansę? Każdy klub po wojnie mniej lub bardziej był zależy od ówczesnych władz. Jedni pod patronatem górników, inni kolejarzy, policji czy wojska. Pompowanie w ŁKS niewiele dało, więc dano szansę komuś innemu i Widzew wykorzystał to w 100%. I to u was tuż pod nosem są i byli kibice Widzewa, a w drugą stronę nie ma szans, że w Łodzi czy miastach regionu zobaczysz kogoś w zielonych szalikach. Nawet jak Widzew zniknął z piłkarskiej mapy nikt w miastach od Skierniewic po Koluszki, Brzeziny, Łowicz czy Zgierz nie myślał o kibicowaniu cweLce. I chyba tego nie możesz znieść najbardziej, że wspomniane Żyrardowy czy Sochaczewy są istnieją i działają. Ze względu na bliskość stolicy będą mieli ciężko to jest nieuniknione, ale są. Wskaż mi takie jedno miasto w drugą stronę w okolicach Łodzi. Gdzie chociaż pięciu na krzyż jeździ. No właśnie. Temat wyczerpany.
Co do pierwszej części się zgodzę, tylko czemu reszta widzewskich bezmózgów nie potrafi tego przyznać? Komuna rękami Lutka dała wam ogromną szansę, którą wykorzystaliście. Tyle i aż tyle.
PS. Podpowie ktoś, jak się tu wkleja zdjęcia? Z góry mówię Shalom ;)
-
Tak, pod koniec lat 60 komuniści wymyślili sobie Widzew potęgę i dlatego kierowali się tam piłkarze niechciani w innych klubach.
Jeszcze sobie legionista mordę Polonią Bytom wyciera, tak, tam twój klub to symbol antykomumizmu
Jeszcze sobie legionista mordę Polonią Bytom wyciera, tak, tam twój klub to symbol antykomumizmu
-
-
Za późno, wpadłem na to już sam, w temacie o kibicowskich mapach były zdjęcia, tam podejrzałem z jakiego serwera można uploadować zdjęcia, a później to już było proste, ale mimo wszystko Shalom za dobre chęci :)NoMatterWhat pisze: ↑20.09.2024, 12:06Zapomniałeś w tej prośbie w swoim stylu wyzwać od ułomnych.
Tak się wstawia:
Jak przeprosisz za to, że jesteś bucem, to podpowiem.

Dzięki temu możemy napawać oczy tą wyjątkową oprawą. Wiedzieliście wtedy, że był żydem? Czy wiedzieliście wtedy, że poza tym był janczarem komunizmu, czyli kapitanem Informacji Wojskowej?
-
amaris pisze: ↑20.09.2024, 12:55Za późno, wpadłem na to już sam, w temacie o kibicowskich mapach były zdjęcia, tam podejrzałem z jakiego serwera można uploadować zdjęcia, a później to już było proste, ale mimo wszystko Shalom za dobre chęci :)NoMatterWhat pisze: ↑20.09.2024, 12:06Zapomniałeś w tej prośbie w swoim stylu wyzwać od ułomnych.
Tak się wstawia:
Jak przeprosisz za to, że jesteś bucem, to podpowiem.
Dzięki temu możemy napawać oczy tą wyjątkową oprawą. Wiedzieliście wtedy, że był żydem? Czy wiedzieliście wtedy, że poza tym był janczarem komunizmu, czyli kapitanem Informacji Wojskowej?

Dzięki temu możemy napawać oczy tą wyjątkową oprawą. Wiedzieliście wtedy, że siadacie na ku-tasa na oczach całej kibicowskiej Polski ? Czy wiedzieliście wtedy, że zostaliście oficjalnymi konfidentami ? i czy na Legi raz w d*pe to nie c*wel ?
-
Kibicowska Polska nie miała z tymi transparentami problemu, tylko wasza koalicja 60, bo Kibicowska Polska szybko się dowiedziała, co się tam wydarzyło, tylko takie matoły jak ty wierzyły mordercom z wisły, że BKSiak sam się odstrzelił.Adventurer pisze: ↑20.09.2024, 14:34
Dzięki temu możemy napawać oczy tą wyjątkową oprawą. Wiedzieliście wtedy, że siadacie na ku-tasa na oczach całej kibicowskiej Polski ? Czy wiedzieliście wtedy, że zostaliście oficjalnymi konfidentami ? i czy na Legi raz w d*pe to nie c*wel ?
A propos, pełno tu było wiślackich kont mówiących o samobóju BKSiaka, o sprzęcie w rękach koalicji ZS, gdzie są teraz te kurewki?
-
Czyli raz w dupe to nie c*el na Legii?amaris pisze: ↑20.09.2024, 14:56Kibicowska Polska nie miała z tymi transparentami problemu, tylko wasza koalicja 60, bo Kibicowska Polska szybko się dowiedziała, co się tam wydarzyło, tylko takie matoły jak ty wierzyły mordercom z wisły, że BKSiak sam się odstrzelił.Adventurer pisze: ↑20.09.2024, 14:34
A propos, pełno tu było wiślackich kont mówiących o samobóju BKSiaka, o sprzęcie w rękach koalicji ZS, gdzie są teraz te kurewki?
Nie miała problemu? Ja w rozmowie ze znajomymi z Polski słyszałem co innego , również z tymi z Wwa, którzy nie mogli uwierzyć w to co było odjebane na żylecie
Matol to cie zrobił i do niego tato mówisz podwarszawski wysrwie . Idz zgłoś na komendę oficjalna konfituro