Kibicowska Warszawa

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

lubię czytać książki

Re: Kibicowska Warszawa

Post autor: lubię czytać książki »

obsrańce :D
iparts.pl
Raiden

Post autor: Raiden »

Przecież to logiczne, że Legionistom nie na rękę jest nowy stadion dla Polonii, bo mają świadomość, że nowy obiekt przyciągnie sporo kibiców czy to uśpionych czy nowych. Dla kibiców Legii jest dobrze jak jest czyli, że na Polonię chodzi po 2 tysiące. Myślę, że jakby na nowym stadionie pojawiło się na kilku meczach 10-15 tysięcy ludzi to Legioniści musieliby zmienić retorykę. Na razie cały czas twierdzą, że w Warszawie nie ma Polonii.
Hal9000

Post autor: Hal9000 »

lubię czytać książki pisze: 17.09.2024, 17:59 obsrańce :D
Jak to? Boją się dziewczyn z KSP?
Stpne

Post autor: Stpne »

A kogóż by innego? To turbo-atletki ze szkoły Lempart. Jak tu się nie bać. W końcu nieprzypadkowo powstał hit z końca XX w.: "To nie są żarty - Polonia ma mistrza w karty!". A przecież wtedy czas atletek jeszcze nie nadszedł... Teraz to się dopiero dzieje :)
Hal9000

Tym bardziej dziwne, że taki strach ich obleciał.
lubię czytać książki

Tacy bohaterzy, że będą krzyczeć do pustego sektora: Polonia to stara... W sumie szkoda, że nie wpuszczają KSP, byłoby wiadomo czy im skroili flagę czy nie.
Stpne

Hal9000 pisze: 17.09.2024, 19:09 Tym bardziej dziwne, że taki strach ich obleciał.
Żeby wiedzieć o co naprawdę może chodzić, wystarczy... chodzić na mecze. Na początek własnej drużyny :) (np. z Arką) Inna rzecz, że te wykwity w kontekście Siedlec najlepiej pokazują miejsce KSP... w Warszawie. Ale to też wymaga chwili refleksji, z którą na paru ostatnich stronach tego wątku jest pewien problem.
Aaabbb2323

Post autor: Aaabbb2323 »

Raiden pisze: 17.09.2024, 18:45 Przecież to logiczne, że Legionistom nie na rękę jest nowy stadion dla Polonii, bo mają świadomość, że nowy obiekt przyciągnie sporo kibiców czy to uśpionych czy nowych. Dla kibiców Legii jest dobrze jak jest czyli, że na Polonię chodzi po 2 tysiące. Myślę, że jakby na nowym stadionie pojawiło się na kilku meczach 10-15 tysięcy ludzi to Legioniści musieliby zmienić retorykę. Na razie cały czas twierdzą, że w Warszawie nie ma Polonii.
Myślę, że jakby na nowym stadionie pojawiło się na kilku meczach 20-30 tysięcy ludzi, to Legioniści musieliby wtedy zawiesić działalność przed "wielkim" KSP... Boże, co jeden to glupszy
Hal9000

Te Siedlce to która siła stolicy?
czehulov

Post autor: czehulov »

Hal9000 pisze: 17.09.2024, 19:56 Te Siedlce to która siła stolicy?
Ustaw się na nich. Ale najpierw ustawcie się z Hutnikiem. Jeżeli chcesz mierzyć kogokolwiek przez pryzmat ilości kibiców na stadionie to wracaj do szeregu z takimi drużynami jak Ternalica albo Puszczą.
Make you an offer you can't refuse You've only got your soul to lose... Eternally... let yourself go!
Hal9000

No właśnie widać jak się Siedlce ustawiły.
czehulov

To wy staracie się udowodnić całej Polsce jaka to nie jest z was chuliganka. Każdy już widział waszą ekipę, która pojawiła się na Garbarni, ostatnio w Łęcznej czy nie tak dawno na Wiśle w Krakowie. Śmiem twierdzić, że TSP trzyma większy poziom niż wy, posrańce.
Make you an offer you can't refuse You've only got your soul to lose... Eternally... let yourself go!
lubię czytać książki

czehulov pisze: 17.09.2024, 22:02 To wy staracie się udowodnić całej Polsce jaka to nie jest z was chuliganka. Każdy już widział waszą ekipę, która pojawiła się na Garbarni, ostatnio w Łęcznej czy nie tak dawno na Wiśle w Krakowie. Śmiem twierdzić, że TSP trzyma większy poziom niż wy, posrańce.
Widocznie na Pogoń Siedlce wystarczy ekipa z Garbarni, Wisły czy Łęcznej, skoro siedlecka Legia nie wpuszcza Polonii :-)
czehulov

lubię czytać książki pisze: 17.09.2024, 22:18
czehulov pisze: 17.09.2024, 22:02 To wy staracie się udowodnić całej Polsce jaka to nie jest z was chuliganka. Każdy już widział waszą ekipę, która pojawiła się na Garbarni, ostatnio w Łęcznej czy nie tak dawno na Wiśle w Krakowie. Śmiem twierdzić, że TSP trzyma większy poziom niż wy, posrańce.
Widocznie na Pogoń Siedlce wystarczy ekipa z Garbarni, Wisły czy Łęcznej, skoro siedlecka Legia nie wpuszcza Polonii :-)
Oczywiście, że tak :) daj znać jak już znajdą się jakieś osoby do konfrontacji, ale niech nie zapomną o dresach, żeby znowu nie musieli się tłumaczyć jeansami.
extremalny_korbelis

Post autor: extremalny_korbelis »

Czy to młyn Pogoni czy Dolcanu rozgoniła kiedyś Polonia z Sandecją?
Skarżyć nie wolno, kapować nie wolno, ODEGRAĆ SIĘ WOLNO!
Holione

Post autor: Holione »

Raiden pisze: 17.09.2024, 18:45 Przecież to logiczne, że Legionistom nie na rękę jest nowy stadion dla Polonii, bo mają świadomość, że nowy obiekt przyciągnie sporo kibiców czy to uśpionych czy nowych. Dla kibiców Legii jest dobrze jak jest czyli, że na Polonię chodzi po 2 tysiące. Myślę, że jakby na nowym stadionie pojawiło się na kilku meczach 10-15 tysięcy ludzi to Legioniści musieliby zmienić retorykę. Na razie cały czas twierdzą, że w Warszawie nie ma Polonii.
I to się nie zmieni niezależnie od tego czy na Polonii średnia frekwencja będzie wynosiła 5, 10 czy 15 tysięcy widzów. Jeżeli po tylu wpisach w tym temacie nadal nie rozumiesz do czego odnosi się to hasło, to szczerze współczuję, bo tego nie da się klarowniej wytłumaczyć.
Hal9000

Skoro tak pisze Holione to tak musi być!
localfootballfanatic

Post autor: localfootballfanatic »

Cześć. Czy mógłby ktoś wymienić, jakie mniejsze ekipy w Warszawie i na Mazowszu działają kibicowsko w ostatnim czasie?
dee facto

Post autor: dee facto »

na pewno Powiślanka Lipsko i Broń Radom.
extremalny_korbelis

Post autor: extremalny_korbelis »

A zmieniając temat stadionu...Czy obie ekipy warszawskie bojkotują klub sztuk walki Academia Gorilla, czy zdarza się tam trenować ludziom z ekipy, mimo antifiarskich korzeni?
Skarżyć nie wolno, kapować nie wolno, ODEGRAĆ SIĘ WOLNO!
BillHodges

Post autor: BillHodges »

extremalny_korbelis pisze: 19.09.2024, 14:50 A zmieniając temat stadionu...Czy obie ekipy warszawskie bojkotują klub sztuk walki Academia Gorilla, czy zdarza się tam trenować ludziom z ekipy, mimo antifiarskich korzeni?
Możesz przybliżyć temat ?
HaWuuu

Post autor: HaWuuu »

Hal9000 pisze: 17.09.2024, 18:53
Ale w czym problem? Na wyjazd można jechać pod stadion.
B. Ricci

Post autor: B. Ricci »

extremalny_korbelis pisze: 19.09.2024, 14:50 A zmieniając temat stadionu...Czy obie ekipy warszawskie bojkotują klub sztuk walki Academia Gorilla, czy zdarza się tam trenować ludziom z ekipy, mimo antifiarskich korzeni?
Kilka lat temu ze względów zawodowych bywałem w Warszawie i zdarzyło mi się uczęszczać na treningi w kilku klubach, w tym kilkanaście razy w Gorili. Parę razy był ktoś w koszulce Legii na treningu, albo w ochraniaczu na szczękę w ich barwach, ale ewidentnie to nie był typ ludzi/kibiców, których można było spotkać np. w Aligatores, czyli dziary legijne, gadżety osiedlowe w szatni i typowe przesiąknięcie klimatem wypisane na twarzy. ;)
czehulov

HaWuuu pisze: 19.09.2024, 21:16
Hal9000 pisze: 17.09.2024, 18:53
Ale w czym problem? Na wyjazd można jechać pod stadion.
Tak jak to zrobił Ciechanów ze zgodami w ubiegłym roku, kiedy wpadł do Warszawy na mecz z rezerwami Polonii, ale niestety mundurowi zatrzymali ich pod Arkadią ;)
obserwator17

Post autor: obserwator17 »

Podobno Enigma w posiadaniu flagi Pogoni Siedlce, do tego pare fantów, bardzo fajnie niech się coś dzieje, bo podobno Polonia juz dawno miała nie istnieć.. ;)
Stpne

"Polonii nie ma w Warszawie". Mam nadzieję, że ta różnica jest do ogarnięcia ;)
lubię czytać książki

Polonia kroi Pogoni flagi, a Pogoń śpiewa j...ać Polonię do zamkniętego sektora gości ;-) I to jest ten mocny fc Legii? ;-)
Janusz z prostej

Post autor: Janusz z prostej »

obserwator17 pisze: 22.09.2024, 21:47 Podobno Enigma w posiadaniu flagi Pogoni Siedlce, do tego pare fantów, bardzo fajnie niech się coś dzieje, bo podobno Polonia juz dawno miała nie istnieć.. ;)
Pogoń naprawiała kamerę i kołowrotek to mogła zapomnieć o flagach i gadżetach. Niehonorowa akcja Polonistów ;-)
Hal9000

Patrzę na te fanty i widzę, że one ewidentnie świadczą o tym, że ta Pogoń Siedlce, to jest któraś tam siła stolicy 🤣
czehulov

lubię czytać książki pisze: 22.09.2024, 22:01 Polonia kroi Pogoni flagi, a Pogoń śpiewa j...ać Polonię do zamkniętego sektora gości ;-) I to jest ten mocny fc Legii? ;-)
Swego czasu Świt na patencie odbił z rąk Polonii swoją flagę, więc o legijne FC się nie martw.
Stpne

Janusz z prostej pisze: 22.09.2024, 22:07 Pogoń naprawiała kamerę i kołowrotek to mogła zapomnieć o flagach i gadżetach. Niehonorowa akcja Polonistów ;-)
Ale się Januszu kibicowania dzisiaj wzmożyłeś :) To były inne mecze. A ja jestem ciekaw relacji na koncie enigmy na fb z tej kolejki. Spotkanie z jakąś 7 (?) siłą stolicy.
Hal9000

A Świt Nowy Dwór Mazowiecki, to która siła stolicy?
KebabiarzKrk1312

Post autor: KebabiarzKrk1312 »

Stpne pisze: 22.09.2024, 22:20
Janusz z prostej pisze: 22.09.2024, 22:07 Pogoń naprawiała kamerę i kołowrotek to mogła zapomnieć o flagach i gadżetach. Niehonorowa akcja Polonistów ;-)
Ale się Januszu kibicowania dzisiaj wzmożyłeś :) To były inne mecze. A ja jestem ciekaw relacji na koncie enigmy na fb z tej kolejki. Spotkanie z jakąś 7 (?) siłą stolicy.
No też jestem ciekawy bo z gołymi rękami i to w dwukrotnej przewadze podobno było grube uciekano dopiero z siekierami i maczetami jak oni odjeżdżali entuzjazm do niszczenia aut był większy. Jak się do tego mają transparenty przeciwko Wiśle 🤨
Stpne

Hal9000 pisze: 22.09.2024, 22:30 A Świt Nowy Dwór Mazowiecki, to która siła stolicy?
Ja tylko podtrzymuję twoją "logikę" dot. zakresu pojęcia "stolicy". W tej kolejce KSP zweryfikowało swój poziom. Jak napisałem - czekamy na relację enigmy (może być enigmatyczna, ale w kontekście dzisiaj puszczonych Siedlec sprzed pewnego czasu - jakaś by się przydała).
Hal9000

No dobrze, wiem, w Nowym Dworze to wiemy jak jest, ale ile kibiców DRUGIEJ SIŁY Stolicy pofatygowało się do Przysuchy, bo nigdzie nie mogę znaleźć? Tak zwani Chłopcy z Bie(L)an.
Kalafior11

Post autor: Kalafior11 »

Legii to kibicuje coraz więcej makaronów na głowach czyli tak zwanych (c****) w środowisku miejskim, pseudo gwiazdeczek, pilitykow którzy by ten klub mogli sprzedać.. , Ukraińców. Polonii kibicuje stara Warszawska ale prawdziwa Warszawska nie ku*** słoiki z torebkami, gwardia. Polonia się trzyma w swoim podziemiu ale, potrzebny jest jej dosyć mocny kop w d***, żeby jeszcze bardziej pokazała swój potencjał bo ludzie się znajdą którzy coraz bardziej maja wkurw na frajerstwo Legii

Ps. Byłem na Legii i nigdy w życiu na żadnym stadionie nie czułem się tak obco jak tam... Tam co drugi to się nadaje do skrojenia gdyby to było jeszcze te 10 lat temu.
gitnawolnosci

Post autor: gitnawolnosci »

Kalafior11 pisze: 22.09.2024, 22:57 Legii to kibicuje coraz więcej makaronów na głowach czyli tak zwanych (c****) w środowisku miejskim, pseudo gwiazdeczek, pilitykow którzy by ten klub mogli sprzedać.. , Ukraińców. Polonii kibicuje stara Warszawska ale prawdziwa Warszawska nie ku*** słoiki z torebkami, gwardia. Polonia się trzyma w swoim podziemiu ale, potrzebny jest jej dosyć mocny kop w d***, żeby jeszcze bardziej pokazała swój potencjał bo ludzie się znajdą którzy coraz bardziej maja wkurw na frajerstwo Legii

Ps. Byłem na Legii i nigdy w życiu na żadnym stadionie nie czułem się tak obco jak tam... Tam co drugi to się nadaje do skrojenia gdyby to było jeszcze te 10 lat temu.

tak tak, weź sobie ku*** popatrz na zdjęcia z młyna ksp. Większość to małolaty ważące po 50 kg, stare dziadki i domorosłe szczypiory (a ich ekipa wyjazdowa to też kompletny piknik)
KebabiarzKrk1312

Post autor: KebabiarzKrk1312 »

KebabiarzKrk1312 pisze: 22.09.2024, 22:37
No też jestem ciekawy bo z gołymi rękami i to w dwukrotnej przewadze podobno było grube uciekano dopiero z siekierami i maczetami jak oni odjeżdżali entuzjazm do niszczenia aut był większy. Jak się do tego mają transparenty przeciwko Wiśle 🤨
Czy ktoś zabierze głos czemu najpierw uciekaliście a później Polonię nie mającego żadnego sprzętu atakowaliście siekierami i maczetami? Co mają te transparenty do tej sytuacji?
FeniKSP

Post autor: FeniKSP »

KebabiarzKrk1312 pisze: 23.09.2024, 08:40
KebabiarzKrk1312 pisze: 22.09.2024, 22:37
Czy ktoś zabierze głos czemu najpierw uciekaliście a później Polonię nie mającego żadnego sprzętu atakowaliście siekierami i maczetami? Co mają te transparenty do tej sytuacji?
Odpisz pv
mancunia

Post autor: mancunia »

Holione pisze: 16.09.2024, 14:51
Hal9000 pisze: 16.09.2024, 14:23 Polonia nie rywalizuje z Lechem, Śląskiem, Pogonią. Polonia musi sobie dawać radę w Warszawie, a tu jest nierówno traktowana.
Wam wszystko, Polonii nic.
Legia ma nowoczesny stadion z XXI wieku, a Polonia archaiczny z lat 50 ubiegłego stulecia. Dzięki takiemu podejściu Legia może się rozwijać, Polonia nie ma takich możliwości. Dysproporcje z roku na rok powiększają się, jednym miasto dało, drugich olewa od 17 lat.
Człowieku, ale czemu Ty sobie uroiłeś, że Wy macie być traktowani równo, skoro nie byliście, nie jesteście i nie będziecie klubem na poziomie Legii i to pod każdym wzgędem - sportowym, organizacyjnym i przede wszystkim kibicowskim. Przecież z Wami to jest jak z młodszym, mniej utalentowanym rodzeństwem, które też chce nagrodę, bo przecież starszy brat dostaje. To nic, że starszy brat dostał ją z uwagi na to, że na nią zapracował. Ważne, że młodszy też ma dostać, bo się popłacze i obrazi na wszystkich wokół.

Totalnie nietrafione porównanie. To bardziej jakbyś miał rodzeństwo i w jedno inwestował - kupował nowe książki, komputery, a drugiemu kazał się uczyć z notatek z lekcji i na koniec wymagał, żeby byli na równym poziomie.
Gwarantuję Ci, że jest masa ludzi, którzy mówiąc delikatnie za Ł3 nie przepadają, ale jednak wymagają pewnego standardu dla rozrywki zwanej footballem - i nie przyjdą, żeby robić siku w toitoi.
Patrząc na frekwencję na Ł3 - oczywiście jest nieporównywalnie większa - ale niestety Warszawiaków tam jest pewnie około 50% - reszta to wszystkie - z całym szacunkiem dla tych miasteczek Tłuszcze, Nowe Dwory i Legionowa. Wystarczy popatrzeć na miejskie kolejki jak wypełnione są kibicami Legii w dniu meczu - więc może stadion powinny budować okoliczne miejscowości w takim razie. Na Polonii przynajmniej masz gwarancję, że Ci co się pojawiają, są Warszawiakami.
ODPOWIEDZ