W Nowym Targu od iluś lat piknik. Klatka na jakieś 200 osób, problemów z wpuszczaniem gości nie robią. Rozumiem że chodzi o puchar Polski. Jak wybierzcie się pociągiem to estadio Podhala jest 200 metrów od stacji
Małopolska kibolska
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Małopolska kibolska
-
Ile Wisłoki wczoraj na Unii?
-
Obecnie nic nie łączy Brzeska z Dębnem. Orzeł i Jadowniczanka są pro Wisła, co jest widoczne po barwach w młynie. Jadowniczanka to głównie zbieranina młodzieży jeżdżącej na Wisłę, młyn wystawiają od niedawna. Ciężko żeby się lubili z Tarnovią.
[/quote]
A Okocimski to nie pro Wisła ? Chlopak z Unii mi kiedyś pisał , że właśnie Dębno odbiło od Unii i kilka os jeździ na OKS .... z Jadownikami to nie mam pojęcia ale kiedyś chyba też pojawiali się na meczach Okocimskigo
[/quote]
A Okocimski to nie pro Wisła ? Chlopak z Unii mi kiedyś pisał , że właśnie Dębno odbiło od Unii i kilka os jeździ na OKS .... z Jadownikami to nie mam pojęcia ale kiedyś chyba też pojawiali się na meczach Okocimskigo
-
Tylko co oznacza być Pro Wisła? Napisałem że Jadowniczanka to zbieranina młodzieży jeżdżącej na Wisłę, co jest oficjalne. Okocimski to klub z tradycją, dawno od siebie odcięli łatkę Wisły, która czasem przychodziła na ich mecze obserwować, co w tym regionie jest normalne że Wisła ma tu w okolicy wielu kibiców. U nas (Piwoszy) w młynie nie zobaczysz barw Wisły, jak w okolicznych wioskach na meczu. Jedni, lubią Wisłę, a drudzy już nie koniecznie. Ten wątek był tu już poruszanyA Okocimski to nie pro Wisła ? Chlopak z Unii mi kiedyś pisał , że właśnie Dębno odbiło od Unii i kilka os jeździ na OKS .... z Jadownikami to nie mam pojęcia ale kiedyś chyba też pojawiali się na meczach Okocimskigo
Tyle
-
Można wiedzieć czy OKS jeszcze aktywny kibicowsko?Bez żadnych uszczypliwości.Stronka kibiców na fb od ponad roku nieaktywna.Na meczach też chyba młyna nie ma?Ligowy marazm robi swoje czy po prostu taka lipa?Szkoda, żeby tutaj w regionie taki klub kibicowsko upadłTihon pisze: ↑22.08.2024, 16:45Tylko co oznacza być Pro Wisła? Napisałem że Jadowniczanka to zbieranina młodzieży jeżdżącej na Wisłę, co jest oficjalne. Okocimski to klub z tradycją, dawno od siebie odcięli łatkę Wisły, która czasem przychodziła na ich mecze obserwować, co w tym regionie jest normalne że Wisła ma tu w okolicy wielu kibiców. U nas (Piwoszy) w młynie nie zobaczysz barw Wisły, jak w okolicznych wioskach na meczu. Jedni, lubią Wisłę, a drudzy już nie koniecznie. Ten wątek był tu już poruszanyA Okocimski to nie pro Wisła ? Chlopak z Unii mi kiedyś pisał , że właśnie Dębno odbiło od Unii i kilka os jeździ na OKS .... z Jadownikami to nie mam pojęcia ale kiedyś chyba też pojawiali się na meczach Okocimskigo
Tyle
Pozdrawiam
-
Tak jak Piszesz, marazm ligowy robi swoje. Młyn nie jest wystawiany już od jakiegoś czasu, ale to nie oznacza że nas nie ma. Ostatnio zebraliśmy się dobrą liczbą na mniej znaczący mecz w okolicy. Raz na wozie a raz pod nimgorew12 pisze: ↑22.08.2024, 17:39Można wiedzieć czy OKS jeszcze aktywny kibicowsko?Bez żadnych uszczypliwości.Stronka kibiców na fb od ponad roku nieaktywna.Na meczach też chyba młyna nie ma?Ligowy marazm robi swoje czy po prostu taka lipa?Szkoda, żeby tutaj w regionie taki klub kibicowsko upadłTihon pisze: ↑22.08.2024, 16:45Tylko co oznacza być Pro Wisła? Napisałem że Jadowniczanka to zbieranina młodzieży jeżdżącej na Wisłę, co jest oficjalne. Okocimski to klub z tradycją, dawno od siebie odcięli łatkę Wisły, która czasem przychodziła na ich mecze obserwować, co w tym regionie jest normalne że Wisła ma tu w okolicy wielu kibiców. U nas (Piwoszy) w młynie nie zobaczysz barw Wisły, jak w okolicznych wioskach na meczu. Jedni, lubią Wisłę, a drudzy już nie koniecznie. Ten wątek był tu już poruszanyA Okocimski to nie pro Wisła ? Chlopak z Unii mi kiedyś pisał , że właśnie Dębno odbiło od Unii i kilka os jeździ na OKS .... z Jadownikami to nie mam pojęcia ale kiedyś chyba też pojawiali się na meczach Okocimskigo
Tyle
Pozdrawiam
Pozdro
-
Czy tak wygląda sytuacja w tych miastach?Jak coś to proszę poprawcie
Proszowice -całkowita dominacja Cracovii/Wisła na wyginięciu
Miechów -Cracovia/jednostki Wisły
Skawina - 50/50
Wieliczka -przewaga Pasów nad TSW
Trzebinia - Dużo Wisły ,trochę mniej GKS i śladowe ilości Cracovii
Olkusz-bardzo dużo Wisły,mała ale bardzo mocna grupa Zagłębia, trochę Gieksy,
Brzeszcze - bardzo dużo Wisły
Wolbrom, Muszyna,Szczawnica, Krynica- pustynie kibicowskie (?)
Zakopane - Więcej Cracovii niż Wisły,Ruchu dużo mniej niż kiedyś
Skawina - 50/50
-
Proszowice - raczej tak jak piszeszgorew12 pisze: ↑29.08.2024, 12:36Czy tak wygląda sytuacja w tych miastach?Jak coś to proszę poprawcie
Skawina - 50/50
Miechów - głównie Cracovia, trochę Wisły w południowej części miasta
Skawina - ja bym powiedział przewaga Wisły, Cracovia na Starym i Awaryjnym
Wieliczka - ja bym powiedział 50/50, zwłaszcza jak chodzi o przynależne tereny
Trzebinia - duża przewaga Wisły, GKS dalej od centrum (Krze, Gaj), Cracovia na starym osiedlu od strony Młoszowej
Olkusz - myślę że tak jak piszesz
Brzeszcze - to samo
Muszyna, Szczawnica, Krynica - obecnie pustynia, niegdyś mocne grupki KSC, obecnie raczej nieaktywne z różnych względów
Niech ktoś jeszcze sprecyzuje jak się w czymś mylę
-
Krynica Zdrój to miasto turystyczne , aczkolwiek na tych kilku osiedlach jedyne barwy piłkarskie jakie uświadczysz to Sandecji i Cracovii . Szczawnica to pustynia brak jakiejkolwiek grupy kibicowskiej czy nawet jej zalążków. Tam to dominują ludzie 60+ . Muszyna już nie tak silna jak kiedyś , ale front jest ten sam od lat .
SĄDECKA DUMA
-
Jak sytuacja w Wadowicach? Słyszalem że pustynia
-
Mam pytanie jak wygląda sytuacja w Krościenku nad Dunajcem?
-
W Krościenku jedyne barwy jakie zobaczysz to polskie i słowackie flagi na łodziach flisackich płynących przez Dunajec. Ewentualnie barwy noszone przez turystów spędzających urlop w Pieniach.
-
-
-
Z ciekawości Tarnovia Tarnów na wyjazdy jeżdżą w ogóle ? na stronie od jakiegoś roku albo więcej wrzucają tylko mecze u siebie i też ich tam garstka jest
-
Moje wypowiedzi - mój punkt widzenia.
-
Zawsze jak grali z nami (Sandecja) to wisiała flaga Chrobrego z Krościenka . Ciekawy fan club , kilkukrotnie był tu na forum opisywany. PozdroJerseyStilon pisze: ↑01.09.2024, 14:17Chrobry Głogów posiada FC w Krościenku.
https://www.facebook.com/share/TZWkDFPrkWFPv8n1/
SĄDECKA DUMA
-
Mam pytanie jak wygląda sytuacja w Gorlicach?
-
Tarnovia nie lubi w wyjazdy i nigdy nie lubiła. No chyba że jadą na mecz Cracovii;)
Wisłoka znaczy na pewno więcej niż Unia podparta lokalnymi fanclubami Wisły...brawosport22 pisze: ↑01.09.2024, 13:33Weź się człowieku wyloguj z życia najlepiej.
Wisłoka weź zluzuj a co ta ekipa znaczy na mapie Polski.czy ona wzbudza gdzieś w kraju gdzie jedzie jakiejś wrażenie.nize zaraz się dowiemy że mimi miasteczko jak Dębica to top kibicowska w Polsce.
A co do biberow to weź ze zapakuj ich i zrób na dowód fotkę że skroiles im barwy.ale lepiej przed klawiatura szczękac
-
A kogo w Krakowie ma interesować Wisłoka? Kolejni co udają, że są kims innym, a kilka lat temu atakowali ostrym sprzętem lokalnych rywali.
-
-
-
O tym wąchaniu to słychać chyba tylko na kibice.net. Tarnovia to już raczej epizodycznie kręci młyn czy jeździ na wyjazdy.
-
-
A ile razy juz wspierali się razem na wyjazdach?
Niech pałają do siebie miłością, niestety w dłuższej perspektywie ruch kibicowski i tak będzie wymierał w takich miejscowościach.
-
a dlaczego miałby wymierać? Na jakiej podstawie stawiasz taką diagnozę?
-
Bo małe i średnie miasta wymierają, młodych coraz mniej, a ci co zostali rozjeżdżają się po większych ośrodkach. Kiedyś znacznie więcej było małych, niezależnych ekip, teraz albo ruch kibicowski tam upadł, albo orbitują wokół większych klubów. Zyskują tylko topowe ekipy
-
To porównaj sobie jak wyglądają młyny ekip z małych miast teraz, a jak wyglądały dawniej. Cześć z nich nawet nie jest już w stanie zebrać 50 osób czy pojechać na jakikolwiek wyjazd.Blablabla11 pisze: ↑18.09.2024, 19:43a dlaczego miałby wymierać? Na jakiej podstawie stawiasz taką diagnozę?
-
-
Ile Okocimskiego w Stróżach?
-
Po upadku zgody z Unia Tarnow, padlo tam zycie kibicowskie a szkoda bo cos tam wnosili do wojewodztwa.
-
Domyslam sie, ze jest tak jak piszesz. Nie mowie ze to upadek zgody przyczynil sie do ich zjazdu w dol, tylko tak sie poprostu chronologicznie ulozylo.Małopolska kibolska pisze: ↑20.09.2024, 13:48za tą zgodą raczej nikt w Brzesku nie płacze, przeciwnie pewnie dziękują Bogu że odpulili ich w porę, bo pół roku później pewnie byliby w Radłowie i teraz ponosili konsekwencje
-
Ciekawa teoria. Jednak patrząc na to co się u nich podziało śmiem wątpić w jej trafność.Małopolska kibolska pisze: ↑20.09.2024, 13:48za tą zgodą raczej nikt w Brzesku nie płacze, przeciwnie pewnie dziękują Bogu że odpulili ich w porę, bo pół roku później pewnie byliby w Radłowie i teraz ponosili konsekwencje
-
Kolejny przykład wczorajsze derby Tarnowa. Dla gospodarzy mecz sezonu, a młyn max 40-50 os.Blablabla11 pisze: ↑18.09.2024, 19:43a dlaczego miałby wymierać? Na jakiej podstawie stawiasz taką diagnozę?
-
Owszem, dla nich to mecz rundy bo bez Unii nie potrafią żyć :)
A tak serio to ja bym ich nie brał jako ekipę tylko FC Cracovii. Jak mieli swoję 5 minut, na prawdę wzbudzili zainteresowanie i jakoś to wykorzystać to woleli być nadal FC Pasów, latać ze sprzętami i toczyć wojnę z rywalem kto zgwałcil, kto się przerzucił, a kto co powiedział na komendzie... Mimo tej wielkiej władzy, sztywnej bandy to wyjaśniła ich Unia, krojąc flagę i wjeżdżając im na mecz oraz zaliczając więcej ich wyjazdów.
A tak serio to ja bym ich nie brał jako ekipę tylko FC Cracovii. Jak mieli swoję 5 minut, na prawdę wzbudzili zainteresowanie i jakoś to wykorzystać to woleli być nadal FC Pasów, latać ze sprzętami i toczyć wojnę z rywalem kto zgwałcil, kto się przerzucił, a kto co powiedział na komendzie... Mimo tej wielkiej władzy, sztywnej bandy to wyjaśniła ich Unia, krojąc flagę i wjeżdżając im na mecz oraz zaliczając więcej ich wyjazdów.
-
Chyba cały Tarnów stał się już FC krakowskich klubów. Unia chyba też zalicza zjazd.Karpiu pisze: ↑29.09.2024, 15:53Owszem, dla nich to mecz rundy bo bez Unii nie potrafią żyć :)
-
[link]
Z tego co pamiętam to za bójki ze skutkiem śmiertelnym były mniejsze wyroki ..
-
Przecież jedna z tych osób już siedziała za Motora 2-3 lata?
-
Chuliganka Unii od jakiegoś czasu mocno ,meczona przez wymiar sprawiedliwości.Rodowity1928 pisze: ↑29.09.2024, 19:07[link]
ACAB
-
Od czasu treningu do rzydy tyrają unistów jak chcą i gdzie chcą