Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
-
Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Czyli Górnika też jeżdżą jednostki jak na 70 tys mieszkańców i miasto Ksg
-
Tarnowskie Góry to specyficzne miasto, bo na zboczu aglomeracji, nie są tak dobrze skomunikowane z okolicami stadionu Ruchu ( Cichą) I stadionem Górnika. Świętochłowice to chwila moment przez DTŚ, pełno autobusów i tramwajów. Kolejna sprawa do TG i do wioch wokół się przeprowadza dużo ludzi z Bytomia, Zabrza, Rudy czy Chorzowa i to też powoduje pewne zmiany w tym FC. Świętochłowice to się bardziej wyludniają, ewentualnie przeprowadzają się studenci i inni, których nie stać na mieszkania w Katowicach.Goral74 pisze: ↑04.09.2024, 13:41Człowieku jak to co Cię Świony
1. Tarnowskie Góry - miasto 60 tysi ludzi na Ruch jeździ jak piszesz ok 100 i zaznaczasz że te TG wcale nie są takie tylko Górnika
2. Świętochłowice - miasto 50 tysi ludzi na Górnika jeździ ok 200 i na pytanie czy Świony są niebieskie odpisujesz "co mnie Świony gadamy o TG"
Całe te pierdolenie powinno się sprowadzać do frekwencji na meczach w jakiejś dłuższej perspektywie i każdy dostanie odpowiedź kto ma więcej kibiców, bez gadki skąd itp. bo to jest Górny Śląsk to wszyscy są wszędzie
-
Nie ironizuję.. twierdzę że całe te pisanie jest gówno warte... może zrozumiesz jak ja kibic Górnik napiszę, jestem z Rudy 1, grafy, barwy itp. sam Górnik a co 3 albo 4 mieszkaniec na pytanie komu kibicuje odpowie że Ruchowi. Jeśli zaczniesz pisać o ekipach że to o to chodzi to Ci powiem że widziałem malarzy z Ruchu na Wirku... Wiek na oko jak moja córka ok 10/12 lat Przecież nawet nie ciulna go w leb bo wstyd... A Puc. czy jak mu tam to ku*** kolega... dajcie spokójXXXXKK pisze: ↑04.09.2024, 13:58Trzeba rozróżnić miasto Tarnowskie Góry od powiatu tarnogórskiego. Tarnowskie Góry są w 100% ksg, ale w okolicznych wioskach już tak nie jest.
A co do Świętochłowic to Górnik ma tam część Lipin, więc tych sytuacji nie można porównywać. Zresztą liczby z meczów nie są miarodajne bo przeprowadzki itd
Więc siw goral uspokój bo próbujesz tu ironizować po tym jak ktoś napisał, że obiektywnie Górnik dużo terwnów potracił w Rudzie Śląskiej w ostatnich 10 latach
-
Ale od tego się właśnie zaczyna . Takie malarze są w każdej ekipie . I później z takich malarzy rosną,a może bardziej rośli Chuligani .Goral74 pisze: ↑04.09.2024, 14:10Nie ironizuję.. twierdzę że całe te pisanie jest gówno warte... może zrozumiesz jak ja kibic Górnik napiszę, jestem z Rudy 1, grafy, barwy itp. sam Górnik a co 3 albo 4 mieszkaniec na pytanie komu kibicuje odpowie że Ruchowi. Jeśli zaczniesz pisać o ekipach że to o to chodzi to Ci powiem że widziałem malarzy z Ruchu na Wirku... Wiek na oko jak moja córka ok 10/12 lat Przecież nawet nie ciulna go w leb bo wstyd... A Puc. czy jak mu tam to ku*** kolega... dajcie spokójXXXXKK pisze: ↑04.09.2024, 13:58Trzeba rozróżnić miasto Tarnowskie Góry od powiatu tarnogórskiego. Tarnowskie Góry są w 100% ksg, ale w okolicznych wioskach już tak nie jest.
A co do Świętochłowic to Górnik ma tam część Lipin, więc tych sytuacji nie można porównywać. Zresztą liczby z meczów nie są miarodajne bo przeprowadzki itd
Więc siw goral uspokój bo próbujesz tu ironizować po tym jak ktoś napisał, że obiektywnie Górnik dużo terwnów potracił w Rudzie Śląskiej w ostatnich 10 latach
-
-
Zatem co ? napierdolić dziecku czy zaprowadzić do domu i najebać staremu ? ku*** kapa jak stary będzie kolegą z Górnika :) Śmieję się ale wiem o czym piszesz i tacy malarze są faktycznie wszędzie Do Pana Nastie który tam o jednostkach dalej nawija... bez urazy ale nie dogadamy się :) Wspomniałeś o "h" niech się dzieje tylko na normalnych zasadach :)KSGKSW pisze: ↑04.09.2024, 14:42Ale od tego się właśnie zaczyna . Takie malarze są w każdej ekipie . I później z takich malarzy rosną,a może bardziej rośli Chuligani .Goral74 pisze: ↑04.09.2024, 14:10Nie ironizuję.. twierdzę że całe te pisanie jest gówno warte... może zrozumiesz jak ja kibic Górnik napiszę, jestem z Rudy 1, grafy, barwy itp. sam Górnik a co 3 albo 4 mieszkaniec na pytanie komu kibicuje odpowie że Ruchowi. Jeśli zaczniesz pisać o ekipach że to o to chodzi to Ci powiem że widziałem malarzy z Ruchu na Wirku... Wiek na oko jak moja córka ok 10/12 lat Przecież nawet nie ciulna go w leb bo wstyd... A Puc. czy jak mu tam to ku*** kolega... dajcie spokójXXXXKK pisze: ↑04.09.2024, 13:58Trzeba rozróżnić miasto Tarnowskie Góry od powiatu tarnogórskiego. Tarnowskie Góry są w 100% ksg, ale w okolicznych wioskach już tak nie jest.
-
https://www.facebook.com/story.php?stor ... 4755304378dyniadynia pisze: ↑04.09.2024, 14:51Jakiś link? albo przynajmniej po jakim szpilu to było podawane?
-
co Ty ku*** chcesz ? linka ? p******* Rywalizacja Gmin czy powiatów kwestia bodaj miesiąca Świony - ilość punktów : 3 (miasto do 50 koła ) coś koło 140 biorących udział w zabawie do tego mniej zabawowidyniadynia pisze: ↑04.09.2024, 14:51Jakiś link? albo przynajmniej po jakim szpilu to było podawane?
-
Ale po co od razu tak wulgarnie ? Człowiek normalnie zapytał.Goral74 pisze: ↑04.09.2024, 15:07co Ty ku*** chcesz ? linka ? p******* Rywalizacja Gmin czy powiatów kwestia bodaj miesiąca Świony - ilość punktów : 3 (miasto do 50 koła ) coś koło 140 biorących udział w zabawie do tego mniej zabawowidyniadynia pisze: ↑04.09.2024, 14:51Jakiś link? albo przynajmniej po jakim szpilu to było podawane?
-
Przepraszam człowieka ale skoro napisałem skąd info to po co drążyć...KSGKSW pisze: ↑04.09.2024, 15:32Ale po co od razu tak wulgarnie ? Człowiek normalnie zapytał.Goral74 pisze: ↑04.09.2024, 15:07co Ty ku*** chcesz ? linka ? p******* Rywalizacja Gmin czy powiatów kwestia bodaj miesiąca Świony - ilość punktów : 3 (miasto do 50 koła ) coś koło 140 biorących udział w zabawie do tego mniej zabawowidyniadynia pisze: ↑04.09.2024, 14:51
Jakiś link? albo przynajmniej po jakim szpilu to było podawane?
-
Kur** człowieku po co ta napinka? Normalnie się pytam bo nie widziałem u was takiego info o frekwencji jak jest np na Ruchu a ty do mnie wylatujesz jakbym tu prowadził jakąś napinke jak rozmawiam z każdym, w tym z twoimi kolegami po szalu na normalnym poziomie.Goral74 pisze: ↑04.09.2024, 15:07co Ty ku*** chcesz ? linka ? p******* Rywalizacja Gmin czy powiatów kwestia bodaj miesiąca Świony - ilość punktów : 3 (miasto do 50 koła ) coś koło 140 biorących udział w zabawie do tego mniej zabawowidyniadynia pisze: ↑04.09.2024, 14:51Jakiś link? albo przynajmniej po jakim szpilu to było podawane?
Swoją drogą - nie wiem skąd masz te 200 głów ze Świon:
Pierwszy mecz (z Pogonią) Świony mają 411 pkt czyli dzieląc to na 3 wychodzi 137 głów.
Drugi mecz (z Rakowem) Świony mają 549 punktów czyli urósł wynik o 138 co dzieląc przez 3 daje 46 głów.
Ale ode mnie już tyle bo widzę, ze bez sensu tu normalnie dyskutować jak juz rzeczywiscie dochodzi do jakichś ciekawszych tematów niż 10 konto tej samej osoby i wciepywanie sobie od złodzieji i rozjebusow. Elo.
-
1 Przeprosiłemdyniadynia pisze: ↑04.09.2024, 15:56Kur** człowieku po co ta napinka? Normalnie się pytam bo nie widziałem u was takiego info o frekwencji jak jest np na Ruchu a ty do mnie wylatujesz jakbym tu prowadził jakąś napinke jak rozmawiam z każdym, w tym z twoimi kolegami po szalu na normalnym poziomie.Goral74 pisze: ↑04.09.2024, 15:07co Ty ku*** chcesz ? linka ? p******* Rywalizacja Gmin czy powiatów kwestia bodaj miesiąca Świony - ilość punktów : 3 (miasto do 50 koła ) coś koło 140 biorących udział w zabawie do tego mniej zabawowidyniadynia pisze: ↑04.09.2024, 14:51
Jakiś link? albo przynajmniej po jakim szpilu to było podawane?
Swoją drogą - nie wiem skąd masz te 200 głów ze Świon:
Pierwszy mecz (z Pogonią) Świony mają 411 pkt czyli dzieląc to na 3 wychodzi 137 głów.
Drugi mecz (z Rakowem) Świony mają 549 punktów czyli urósł wynik o 138 co dzieląc przez 3 daje 46 głów.
Ale ode mnie już tyle bo widzę, ze bez sensu tu normalnie dyskutować jak juz rzeczywiscie dochodzi do jakichś ciekawszych tematów niż 10 konto tej samej osoby i wciepywanie sobie od złodzieji i rozjebusow. Elo.
2. Na ostatnim meczu 549 pkt tj. 183 kibiców co kolega Ci podesłał (nie zauważyłeś ? :) )
3. Pisałem ok 200 ponieważ nie wszyscy biorą udział w w/w zabawie
-
Kiedyś się słyszało Że w Katowicach Górnik miał spiny z GieKSa o tereny nawet podczas zgody. Jest to nadal aktualny temat? Gdzie w Katowicach jest Górnik? Ligota?
-
Lata temu na panewnikach był górnik.
Ale to mówimy o jakichś 20 latach i więcej
Dziś oczywiście mieszkają tu kibice Górnika tak jak i kibice wielu innych drużyn (choćby przyjezdni), ale nie ma aktualnie żadnego zorganizowanego FC.
Z resztą ksgks nie ma zbyt wielu wspólnych terenów, Wesoła, Żory i może parę mniejszych miejscowości
Ale to mówimy o jakichś 20 latach i więcej
Dziś oczywiście mieszkają tu kibice Górnika tak jak i kibice wielu innych drużyn (choćby przyjezdni), ale nie ma aktualnie żadnego zorganizowanego FC.
Z resztą ksgks nie ma zbyt wielu wspólnych terenów, Wesoła, Żory i może parę mniejszych miejscowości
-
Wiele górnośląskich miast jest takie "pomieszane" gdyż dawniej wiele dzielnic dzisiejszych miast było osobnymi wsiami lub miasteczkami wchłoniętymi do większych miast. Np. Łabędy były kiedyś osobnym tworem i gdyby nadal tak było to były by osobnym FC jak np. FC Pyskowice czy FC Toszek, a tak należą pod FC Gliwice. Podobnie było z Szopienicami, teraz wszyscy mieszkańcy tej dzielnicy kupią bilety na Ruch, to potem widnieją jako Katowice, gdyby ich Katowice nie wciągnęły to byłby osobny FC.
Bytomski Karb i Rozbark też kiedyś były osobnymi organizmami, ale w tym przypadku akurat wszyscy kibicują Polonii, więc kibicowsko nie ma to znaczenia. Abstrachując gdyby np. Tarnowskie Góry wchłonęły sąsiednie niebieskie Nakło, to nagle ilość FC kibiców w TG by wzrosła.
Bytomski Karb i Rozbark też kiedyś były osobnymi organizmami, ale w tym przypadku akurat wszyscy kibicują Polonii, więc kibicowsko nie ma to znaczenia. Abstrachując gdyby np. Tarnowskie Góry wchłonęły sąsiednie niebieskie Nakło, to nagle ilość FC kibiców w TG by wzrosła.
-
Tarnowskie Góry to 90% Górnik. 10% pozostałe kluby: Cidry, PB i Ruch Chorzów. Barwy można zobaczyć tylko Górnika.
Powiat tarnogóski to również przewaga Górnika, ale już nie taka duża (Kalety, Nakło - Ruch Chorzów, Radzionków - Cidry, PB, Świerklaniec podzielony, Miasteczko Śląskie - Górnik).
Ogólnie w mieście się nic nie dzieje, starsi mieszkańcy (pikniki) za Górnikiem i to powoduje, że przechodzi ten KGS z pokolenia na pokolenie. Młodzież wybiera facebooka zamiast stadion, więc jak na tak duże miasto, z dużym potencjałem gówno się dzieje i FC nie są mocne.
Powiat tarnogóski to również przewaga Górnika, ale już nie taka duża (Kalety, Nakło - Ruch Chorzów, Radzionków - Cidry, PB, Świerklaniec podzielony, Miasteczko Śląskie - Górnik).
Ogólnie w mieście się nic nie dzieje, starsi mieszkańcy (pikniki) za Górnikiem i to powoduje, że przechodzi ten KGS z pokolenia na pokolenie. Młodzież wybiera facebooka zamiast stadion, więc jak na tak duże miasto, z dużym potencjałem gówno się dzieje i FC nie są mocne.
-
Pyskowice to nie fc Gliwice.Silesia 90 pisze: ↑04.09.2024, 18:40Wiele górnośląskich miast jest takie "pomieszane" gdyż dawniej wiele dzielnic dzisiejszych miast było osobnymi wsiami lub miasteczkami wchłoniętymi do większych miast. Np. Łabędy były kiedyś osobnym tworem i gdyby nadal tak było to były by osobnym FC jak np. FC Pyskowice czy FC Toszek, a tak należą pod FC Gliwice. Podobnie było z Szopienicami, teraz wszyscy mieszkańcy tej dzielnicy kupią bilety na Ruch, to potem widnieją jako Katowice, gdyby ich Katowice nie wciągnęły to byłby osobny FC.
-
Co to się stanęło Tyscy pogonił Ruch? No nie świat się kończy hehe
Ino GieKSa
-
-
zaczyna sie :D
WŁADCY CENTRALNEJ POLSKI
-
Bez starcia poprostu uciec? I nie Ruch mam na myśli PF-ki a jakis fc czy osiedle ich bo nie łapie czasem czy to FC czy jakieś osiedla
A.C.A.B
-
Kompromitacja to za malo powiedzane, było ich 3,4 razy więcej, zaczęli rzucać racami, a na koniec spierdolilido tego w dwie ekipy
-
Ruch - dyzma naszych czasow na gornym slasku..
jak to bylo na jednej z ich flag? nie pytamy ilu jest wrogow tylko gdzie oni sa? heee
nagroda kompromitacji roku juz przyznana..
jak to bylo na jednej z ich flag? nie pytamy ilu jest wrogow tylko gdzie oni sa? heee
nagroda kompromitacji roku juz przyznana..
Ciężary na mase ?! Na masę najlepsze są wafelki i ptasie mleczko.
-
Ruch kompromitacja totalna. BPM powinno zostać rozwiązane.
-
Jak dzbany gonią ruch to świat się chyba kończy
-
O ku***, oceniając sytuację po filmiku który lata w internecie to po prostu zastanawiam się co tam się odjebało? Ruchu się wydaje dwa razy więcej i zaczynają spierdalać jeszcze przed starciem i to przed (z całym szacunkiem ale Gks-em Tychy to raczej nie jest topowa banda) chyba naprawdę jakiś mega kryzys w Ruchu. No chyba że tam nie byli żadni chuligani tylko same jakieś pikole, ale nie wydaje mi się bo sądząc po grafikach to wywieszali jakiś transparent ubliżający właśnie Tyszanom. Szok, jeszcze pare lat temu nie do pomyslenia, myślę, ze za czasów starej dobrej PFki to sytuacja bylaby dokladnie odwrotna, ze w jakieś 40typa przegonili by setke Tyskich
-
Z racji powrotu do szkoły,czas na naukę fizyki: Ruch a = ∆ v ∆ t . A całkiem poważnie, bardzo dobrze, że tak się stało.Zapewne miało to wyglądać tak: Wpadniemy na pewniaka zrobić groźną "chuligańską" zapowiedź na mecz GKS Tychy -Ruch,z resztą jakich pełno w tych czasach, później będziemy próbować ośmieszać nią rywala w internecie. Co może pójść nie tak, przecież Tyscy nie mogą nam zagrozić?... Ale życie chciało inaczej, transparent powędrował do przeciwnika i ktoś kto miał zostać ośmieszony w internecie, ośmieszył przeciwnika w realu. Brawo dla Tyskich za rozkminienie przeciwnika. Niech się dzieje.
-
Bandycki Powiat Mikołowski,niech już najlepiej zostanie tylko Powiat Mikołowski bo więcej charakteru pokazał fc Kalety w walce z Rakowem!
-
Tak, pikole zrobili transa i pojechali pod stadion kosy heheh. Wydarzyło się to o czym pisze odkad mam trochę z tym tematem do czynienia. Pych idzie przed upadkiem i ogromną megalomania. To jak mocna jest propaganda na Ruchu że są władcami świata jest niewyobrażalna. Ma to swoje ogromne plusy bo młodym (i nie tylko) mocno to imponuje, ale też minusy czego przykładem jest dzisiejsze starcie lub to ile Ruch stracił barw grając na Śląskim i bujając się przez Katowice w myśl zasady "Katowice są niebieskie"
Broniąc Ruchu napisze jednak, że nie popełnia błędów jedynie ten co nic nie robi.
Tychy brawo, chyba(?) ich największy sukces od lat.
Broniąc Ruchu napisze jednak, że nie popełnia błędów jedynie ten co nic nie robi.
Tychy brawo, chyba(?) ich największy sukces od lat.
-
Nooooo BPM + Unia przebiło Raków, szacun dla Tyskich. Pewnie sama młodzież po stronie uciekających, bo bandy na dalekim wyjeździe do św. Mikołaja ;)))))
-
Tak, to zawsze młodziryż z kurczakiem pisze: ↑04.09.2024, 22:20Nooooo BPM + Unia przebiło Raków, szacun dla Tyskich. Pewnie sama młodzież po stronie uciekających, bo bandy na dalekim wyjeździe do św. Mikołaja ;)))))
Zawisza 1946
-
To co się tam odjebało w Tychach to naprawdę w głowie się nie mieści ale to po prostu znak czasów.
Przyjechali tiktokowi chuligani ponapinać się nad groźnym transparentem i odpalić racę na filmie a tu wybiega im kilku chłopów a Ci spierdalają w popłochu. Co za komedia :D No nie tak miało być że trzeba się bić jak się komuś ubliża.
Bandycki Powiat Mikołowski ;))))) razem z tą ku*** Unią to nie powinni na Ruch mieć już wstępu jako FC. Przecież oni spierdalali przed garstką Tyskich, bądźmy poważni...
Przyjechali tiktokowi chuligani ponapinać się nad groźnym transparentem i odpalić racę na filmie a tu wybiega im kilku chłopów a Ci spierdalają w popłochu. Co za komedia :D No nie tak miało być że trzeba się bić jak się komuś ubliża.
Bandycki Powiat Mikołowski ;))))) razem z tą ku*** Unią to nie powinni na Ruch mieć już wstępu jako FC. Przecież oni spierdalali przed garstką Tyskich, bądźmy poważni...
-
A ja trochę odwrócę temat, dobre wariaty z Tyskich, bez kalkulacji wjechali na pełnej w liczniejszego przeciwnika. 
HISTORIA NIE KŁAMIE, RODOWICI ŁODZIANIE!
-
Przez tyle lat poniżania i bycia tylko pionkiem na Śląsku oraz bycia "kołem zapasowym" w relacjach ze zgodami nastał "Złoty rok" dla Tyskich:
Flaga Karlino.
Bezapelacyjne zwycięstwo i rozkmina Ruchu dzisiejszego dnia.
Co tam się dzieje dzisiaj... Tychy w karnawale...
Flaga Karlino.
Bezapelacyjne zwycięstwo i rozkmina Ruchu dzisiejszego dnia.
Co tam się dzieje dzisiaj... Tychy w karnawale...
-
W Tym Ruchu faktycznie źle się dzieje ,Księdza z sektora dla dzieci zrobili prezydentem miasta i już nie chcą nowego stadionu ,już nie ma protestów ,manifestacji ...wszystko pozamiatane
-
Czy Concordia Knurów jest FC Grónika i ma jednocześnie zgody z ROWem i Wisłoką?
-
Jak Ruch nie zrobi odwetu to ta ekipa jest daremna, co za upadek
-
Przecież to jakaś parodia co odjebali ci bandyci z powiatu mikolowskiego haha
-
A ten kolega co tam inpo nim chodza juz zabrany czy jesczcze sie opala?
Nie tak dawno widzialem tubposty niebieski kolezanek jak smiali sie z KSG ze swoich zostawili.
A tu prosze tydzien pozniej i to samo.
Napewno Wam kokega jeszcze piatki zbije jak kiedys wroci, albo lepiej liscie ze go koledzy zostawili
Nie tak dawno widzialem tubposty niebieski kolezanek jak smiali sie z KSG ze swoich zostawili.
A tu prosze tydzien pozniej i to samo.
Napewno Wam kokega jeszcze piatki zbije jak kiedys wroci, albo lepiej liscie ze go koledzy zostawili