Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
swrs1982

Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

Post autor: swrs1982 » 26.08.2024, 17:54

1. Przez kontakty Miśka z Masterem i akcję na Lotnisku w 2007r. straciliście jednych z legendarnych braci w Hucie. Uważam że to był sygnał że nie wykorzystacie czasu który Wiśle sprzyjał. Lepszej chuligańskiej koniunktury nie mieliście i mieć chyba już nie będziecie.
2. Ten małolat nie był przypadkiem z Huty i nie dostał pewnej propozycji nie do odrzucenia?
3. Piszesz o chłopakach którzy myśleli że podpalili auto jednej z czołowych postaci na Hutniku ale w rzeczywistości spalili furę jakiemuś cywilowi?
4. O tym papierze mówiło się w Krakowie kilkanaście lat. Jak na Kraków przystało pierwsi mówili o nim ci którzy bardzo chcieli żeby zmienił barwy. Miało być tak że Sh wziął ma wózek gościa który wcześniej nie zachował się jak trzeba. I taka wersja chodziła przez lata, gość zresztą w międzyczasie zdążył trochę odleżeć i przegrypsować. Jego przypadek bardzo dobrze oddaje popierdoleństwo Krakowa i obu wiodących ekip.

iparts.pl
drugi.post

Post autor: drugi.post » 26.08.2024, 19:23

Numerujesz i odnosisz się do moich wypowiedzi ale bez sensownej analogi.
1. Co to ma do napieracza, którego chwilę później sam Paweł gonił w akcji pod mechanikiem ?
2. Nie, był z Kazimierza i był to nieszczęśliwy wypadek - chciałem pokazać jacy to byli zasadowi „ludzie”
3. Nie, po raz kolejny nie wiem o czym piszesz, ja odnoszę się do chłopaka o „specyficznym” kolorze włosów który nie do końca chciał wykonywać rozkazy troglodyty młodego M
4. Widziałem Shreka jakiś czas temu na obiedzie w barze Bogdanka na Walerego Sławka, bardzo mi go szkoda, kiedyś legenda dziś cień człowieka

obserwator17

Post autor: obserwator17 » 26.08.2024, 19:42

no i dobrze niech brudy wychodzą na jaw, nawet za pośrednictwem forum
Prosiła żebym pokazał jej Kraków,
Puścił chłopaków z baraków i zabrał na Legia-Raków

swrs1982

Post autor: swrs1982 » 26.08.2024, 21:49

drugi.post pisze:
26.08.2024, 19:23
Numerujesz i odnosisz się do moich wypowiedzi ale bez sensownej analogi.
1. Co to ma do napieracza, którego chwilę później sam Paweł gonił w akcji pod mechanikiem ?
2. Nie, był z Kazimierza i był to nieszczęśliwy wypadek - chciałem pokazać jacy to byli zasadowi „ludzie”
3. Nie, po raz kolejny nie wiem o czym piszesz, ja odnoszę się do chłopaka o „specyficznym” kolorze włosów który nie do końca chciał wykonywać rozkazy troglodyty młodego M
4. Widziałem Shreka jakiś czas temu na obiedzie w barze Bogdanka na Walerego Sławka, bardzo mi go szkoda, kiedyś legenda dziś cień człowieka

Analogie nie są całkiem bez sensu.

1. Ma to tyle wspólnego że ekipy w Cracovie raz gonią rywali, raz swoich, raz bratają się z tymi rywalami, którzy robią głowę na ich kolegach, raz zabraniają tych rywali ganiać. Totalnie podupcona sytuacja.

2. Dzięki za info bo to już nie do końca moje czasy i doszły że chłopczyna był z Huty, miał mieć opłacony zabieg i później miał pieniądze za ten zabieg w odpracować.

3. A tu piszę o tym że o ekipie młodszego brata mówiono że potrafi dojeżdżać tylko swoich a nie wrogów. Zdarzyło im się podpalić samochód jakiegoś zwykłego Janusza w przekonaniu że to auto jednego z bardziej znanych kibiców HKS-u.

halodrol

Post autor: halodrol » 26.08.2024, 22:03

Powiesz jakim prawem wymyslasz te bajki o Shreku? Bo ani nigdy nie został odpulony ani nie jest wrakiem człowieka.

drugi.post

Post autor: drugi.post » 26.08.2024, 22:18

halodrol pisze:
26.08.2024, 22:03
Powiesz jakim prawem wymyslasz te bajki o Shreku? Bo ani nigdy nie został odpulony ani nie jest wrakiem człowieka.
Odpulony został 100% - do dzisiaj pamiętam tą nagonkę i wrzucanie białek gdzie się da, grubasy się ugięły pod presją. Jak się ma teraz? Nie wiem, ale gdy go widziałem ostatnim razem tak jak w powyższym poście to był cieniem samego siebie. Pozdro

mateusznow

Post autor: mateusznow » 26.08.2024, 22:49

Sh czasem nie zniszczyły używki? Chore akcje z jego byłymi, to też pokazują pewien obraz.

Janaska

Post autor: Janaska » 27.08.2024, 02:31

Zgadza się , szrek poszedł ciężko w używki i kontakt z rzeczywistością stał się dla niego problemem.
W zimie przed swoją klatką na Bojkach oddał czapkę Q,,h” małolatom z Cracovii bez żadnej walki.
Papier przez który zakończył karierę podpisał w wieku 16 lat.

I w sumie miało być nie o nim tylko o napieraczu i piłkarzach Wisły , bo była tu o tym mowa.
Byla ekipa młodych utalentowanych pilkarzy którzy z miśkiem , dukatem i sarapata podpisali zajebiste kontrakty . Oczywiście jak na ich wiek , możliwości itd, tyle że te pieniądze były na papierze , coś tam dostawali , ale golnie to musieli siedzieć cicho. Teraz spłacamy najważniejsze długi , zaraz znajdzie się bogaty inwestor, wiadomo o co chodzi. Chłopakom dosyć szybko sodówka uderzyła do głowy za mocno i wkręciły się grubo w hazard . I tu się zaczyna cyrk , bo dochodzi do momentu kiedy nie mają już za co co grać , a misiek nie ma dla nich pensji, mało tego nikt wśród wsh niema takich pieniędzy żeby im pożyczyć .
Wiecie już skąd napieracz w Mercedesie przed wyjazdem Wisły do Poznania?
napieracz przekazuje swoim kolegom z Cracovii co jest 5 i zaczyna się biznes w którym chłopy z Cracovii zaczynają pożyczać kasę piłkarzom Wisły , później ich menagerom, a wsh za kontakt dostaje od swoich pilkarzy działe . Cyrk na kółkach . napieracz staje się można powiedzieć celebryta w tym w tym zamkniętym srodowisku piłkarskim . Gościem od którego można pożyczyć dużo pieniędzy.

Kolejna akcja która mi się przypomniała.
Cracovia jedzie na jakiś wyjazd zagraniczny z Lechem. Zatrzymują się w jakieś stolicy na obiad .
Obiad trwa , przychodzą chłopy z Cracovii obładowani siatami z ubraniami jakby jutro tych sklepów miało nie być .
Coś tam zamówili , czekają , gadają i ktoś tego co miał najwięcej siatek pyta ile za to zapłacił .
A ten : ku*** nie wiem zaraz sprawdzę i wygrzebuje paragon z jednej z nich . Wyciąga , patrzy i mówi: 28 tysięcy euro.

I na koniec ostatnie, bo znowu mi się przypomnialo : do Krakowa przyjechał ŁKS ale już nie wiem czy na Wisle czy na Cracovie . Wiadomo przyjechali na sportowo, na dresowi jak to przy okazji meczyku . Dla Cracovii to też nie był żaden problem . No i po meczu uroczyste zaproszenie na party w Krakowie , a tu niespodzianka bo ŁKS wraca do Łodzi z racji tego że normalni kibice potrzebują oskorty w razie prablemow . Normalna sprawa i trzeźwe podejście ekipy do sytuacji. A Cracovia zdziwiona bo w sheratonie pokoje pobukowane, wszystkie czołowe krakowskie szony postawione w stan gotowości na imprezę w shine a ŁKS podziękował i zabrał się spowrotem do domu ze swoimi kibicami 😀

swrs1982

Post autor: swrs1982 » 27.08.2024, 08:48

Janaska pisze:
27.08.2024, 02:31
Zgadza się , szrek poszedł ciężko w używki i kontakt z rzeczywistością stał się dla niego problemem.
W zimie przed swoją klatką na Bojkach oddał czapkę Q,,h” małolatom z Cracovii bez żadnej walki.
Papier przez który zakończył karierę podpisał w wieku 16 lat.

I w sumie miało być nie o nim tylko o napieraczu i piłkarzach Wisły , bo była tu o tym mowa.
Byla ekipa młodych utalentowanych pilkarzy którzy z miśkiem , dukatem i sarapata podpisali zajebiste kontrakty . Oczywiście jak na ich wiek , możliwości itd, tyle że te pieniądze były na papierze , coś tam dostawali , ale golnie to musieli siedzieć cicho. Teraz spłacamy najważniejsze długi , zaraz znajdzie się bogaty inwestor, wiadomo o co chodzi. Chłopakom dosyć szybko sodówka uderzyła do głowy za mocno i wkręciły się grubo w hazard . I tu się zaczyna cyrk , bo dochodzi do momentu kiedy nie mają już za co co grać , a misiek nie ma dla nich pensji, mało tego nikt wśród wsh niema takich pieniędzy żeby im pożyczyć .
Wiecie już skąd napieracz w Mercedesie przed wyjazdem Wisły do Poznania?
napieracz przekazuje swoim kolegom z Cracovii co jest 5 i zaczyna się biznes w którym chłopy z Cracovii zaczynają pożyczać kasę piłkarzom Wisły , później ich menagerom, a wsh za kontakt dostaje od swoich pilkarzy działe . Cyrk na kółkach . napieracz staje się można powiedzieć celebryta w tym w tym zamkniętym srodowisku piłkarskim . Gościem od którego można pożyczyć dużo pieniędzy.

Kolejna akcja która mi się przypomniała.
Cracovia jedzie na jakiś wyjazd zagraniczny z Lechem. Zatrzymują się w jakieś stolicy na obiad .
Obiad trwa , przychodzą chłopy z Cracovii obładowani siatami z ubraniami jakby jutro tych sklepów miało nie być .
Coś tam zamówili , czekają , gadają i ktoś tego co miał najwięcej siatek pyta ile za to zapłacił .
A ten : ku*** nie wiem zaraz sprawdzę i wygrzebuje paragon z jednej z nich . Wyciąga , patrzy i mówi: 28 tysięcy euro.

I na koniec ostatnie, bo znowu mi się przypomnialo : do Krakowa przyjechał ŁKS ale już nie wiem czy na Wisle czy na Cracovie . Wiadomo przyjechali na sportowo, na dresowi jak to przy okazji meczyku . Dla Cracovii to też nie był żaden problem . No i po meczu uroczyste zaproszenie na party w Krakowie , a tu niespodzianka bo ŁKS wraca do Łodzi z racji tego że normalni kibice potrzebują oskorty w razie prablemow . Normalna sprawa i trzeźwe podejście ekipy do sytuacji. A Cracovia zdziwiona bo w sheratonie pokoje pobukowane, wszystkie czołowe krakowskie szony postawione w stan gotowości na imprezę w shine a ŁKS podziękował i zabrał się spowrotem do domu ze swoimi kibicami 😀

W 2013 Wisłą rządził Cupiał więc Misiek nie mógł obiecywać wtedy piłkarzykom żadnych kontraktów. To były jeszcze czasy ŚWL.

Karmaaa

Post autor: Karmaaa » 27.08.2024, 10:10

Ale przecież to jest zbiór jakiś farmazonow

swrs1982

Post autor: swrs1982 » 27.08.2024, 10:15

Karmaaa pisze:
27.08.2024, 10:10
Ale przecież to jest zbiór jakiś farmazonow
Nie chciałem go zniechęcać ;)

Philipsp

Post autor: Philipsp » 27.08.2024, 12:29

pomijając poprzednie tematy. [link] 60tka do sprawy zielonych wyjasniona?

halodrol

Post autor: halodrol » 27.08.2024, 13:24

Wy jesteście pierdolnięci?
Sh nigdy nie był pogoniony. Chłop odsiedział pół życia, stąd jego ciągłe nieobecności i za chwilę wróci znowu za kraty, gdy pokończą się sprawy Wisła Sharks i konfidentów zibiego i leona. Owszem, był taki okres, że po prostu do niego... no nie dzwoniono do niego na akcje, bo nie był w formie i lubiał sobie zapomnieć że był umówiony, ale to nie znaczy, że był odpulony.
Rewelacji, że "oddał" czapkę nawet szkoda komentować... Musicie się zebrać w 15-20 z rakietami i maczetami, żeby w ogóle mieć podjazd do niego a i tak te te spotkania kończą się tak jak dzień przed "czapką", gdzie jeden bohater skończył z dziurą na środku czoła od klamy na grube kulki i prawie się wykręcił na miejscu.
Chłop ma 36 lat i ogarnia więcej na Qrdwanowie niż wszyscy inni. Na mecze nie chodzi, bo mu się po prostu nie chce i tyle.

Eternidad

Post autor: Eternidad » 27.08.2024, 15:14

Jak już jest temat Kurdwanowa, czy mógłby ktoś nakreślić jak on dzieli się na Cracovię i Wisłę? Czy jest jakiś umowny podział na ulice? Z tego co słyszałem, obecnie lepszą paczkę ma tam Cracovia?

Malolat_93

Post autor: Malolat_93 » 27.08.2024, 16:52

Kraków od x lat słynie ze sprzętu a tu nagle nagonka że nożownicy itd itd. Rozumiem wyrasta nowe pokolenie które uczy się świata kibicowskiego i co tydzień płacze że maczety noże itd itd starsi już nawet uwagi nie zwracają na sytuację w Krakowie i okolicach 😅 Polecam mniej płaczu bo słabo się patrzy powoli na nowe pokolenie które więcej kalkuluje niż cokolwiek działa. Aaaaa no Cracovia pogoniła Rzeszowską Stał ze sprzęt i co w tym dziwnego? Przecież każdy więc że wysiadają z nim więc po co ustawiać się i próbować cokolwiek? 😎
A.C.A.B

donguralesko

Post autor: donguralesko » 27.08.2024, 17:10

Pogoniła Stal czego konsekwencją było to że musieli odrzucić sprzęt albo koniec z wyjazdami. Wisła się boi, więc ich decyzją nie jeżdżą, choć tłumaczenie jest oczywiście inne bo co mają napisać że się boją.

Malolat_93

Post autor: Malolat_93 » 27.08.2024, 17:35

I myślisz że odrzuca? Jak przez x lat wozisz w bagażniku maczetę to naturalne że sięgniesz po nią Ty albo koledzy. Szczególnie że Cracovia patrząc po zdjęciach to na zakazie przypadkowym składem nie jezdzi. Dostali raz sprzętem więcej nie będą się pchać pod nóż więc mają nauczkę.. Wisła to taka charakterna ekipa i nie odrzuci maczet bo wiedzą że automatycznie ustawia się na nich przynajmniej jedna koalicja i sprawdzi czy rzeczywiście są takimi kocurami na jakich się kreują 😅😎
A.C.A.B

donguralesko

Post autor: donguralesko » 27.08.2024, 17:43

Tak bo sprawa wygląda prosto, wyciągniesz sprzęt nie jeździsz, nie deklarowala tego ekipa z fb czy kobice net a banda. Wisła się obsrała i próbuje obrócić sprawę na swoją korzyść.

DiegoT

Post autor: DiegoT » 27.08.2024, 20:21

letsroll pisze:
27.08.2024, 19:58
Malolat_93 pisze:
27.08.2024, 16:52
Kraków od x lat słynie ze sprzętu a tu nagle nagonka że nożownicy itd itd. Rozumiem wyrasta nowe pokolenie które uczy się świata kibicowskiego i co tydzień płacze że maczety noże itd itd starsi już nawet uwagi nie zwracają na sytuację w Krakowie i okolicach 😅 Polecam mniej płaczu bo słabo się patrzy powoli na nowe pokolenie które więcej kalkuluje niż cokolwiek działa. Aaaaa no Cracovia pogoniła Rzeszowską Stał ze sprzęt i co w tym dziwnego? Przecież każdy więc że wysiadają z nim więc po co ustawiać się i próbować cokolwiek? 😎
wisła pogoni kogoś sprzętem - bojkot wisły. cracovia pogoni kogoś sprzętem - cisza. Hahaha.
Obiecali, że od teraz nie będą jeździć ze sprzętem to na pewno tak będzie. Nic tylko teraz czekać na pierwsze akcje przeciwko KSC i kto zdecyduje się zaryzykować wjazdem na jakiś turniej.

MłodaBanda

Post autor: MłodaBanda » 27.08.2024, 20:36

Weź juz się nie pogrążaj bo gdybyście odrzucili sprzęt to raz ze byle ekipa z drugiego szeregu was zrobi na ręce, a dwa ze szarakany was wypierdolą z interesu szybciutko wiec sklejka tam

mateusznow

Post autor: mateusznow » 27.08.2024, 22:59

donguralesko pisze:
27.08.2024, 17:10
Pogoniła Stal czego konsekwencją było to że musieli odrzucić sprzęt albo koniec z wyjazdami. Wisła się boi, więc ich decyzją nie jeżdżą, choć tłumaczenie jest oczywiście inne bo co mają napisać że się boją.
Wisła i Cracovia niewiele od siebie się różnią. Cracovia tak samo wcześniej będzie dziurawić niż dać się obić.

drugi.post

Post autor: drugi.post » 27.08.2024, 23:34

halodrol pisze:
27.08.2024, 13:24
Wy jesteście pierdolnięci?
Sh nigdy nie był pogoniony. Chłop odsiedział pół życia, stąd jego ciągłe nieobecności i za chwilę wróci znowu za kraty, gdy pokończą się sprawy Wisła Sharks i konfidentów zibiego i leona. Owszem, był taki okres, że po prostu do niego... no nie dzwoniono do niego na akcje, bo nie był w formie i lubiał sobie zapomnieć że był umówiony, ale to nie znaczy, że był odpulony.
Rewelacji, że "oddał" czapkę nawet szkoda komentować... Musicie się zebrać w 15-20 z rakietami i maczetami, żeby w ogóle mieć podjazd do niego a i tak te te spotkania kończą się tak jak dzień przed "czapką", gdzie jeden bohater skończył z dziurą na środku czoła od klamy na grube kulki i prawie się wykręcił na miejscu.
Chłop ma 36 lat i ogarnia więcej na Qrdwanowie niż wszyscy inni. Na mecze nie chodzi, bo mu się po prostu nie chce i tyle.
Mając na myśli „odpulony” chciałem być delikatny. Po rozkręcaniu afery o papier z lat młodzieńczych grubasy ewidentnie ugięły się pod presją i mimo zasług i lat poświęceń dano mu do zrozumienia żeby się zajął czymś innym. Zadziwia postawa chudego, który nigdy twardo za nim nie stanął ale z drugiej strony każdy chce zarabiać.. piszesz o Kurdwanowie a obecnie to cień osiedla sprzed lat, pojedyncze sztuki które coś działają po południowej stronie osiedla ale to naprawdę karykatura starych bojek.
Ktoś tu w postach powyżej podważyć wiarygodność moich anegdot - to dodam jeszcze jedną, która też zmyśliłem ;)
Przyjeżdża do nas Unia i idziemy z buta na ich mecz na stadionie WKS Wawel, Zielak od dłuższego czasu frustruje się że jeden z małolatów nie do końca podnieca się jego pozycją w grupie i średnio słucha jego „zaleceń” . Jednocześnie Zielak KFC wyczuwa że mógłby się skompromitować w perswazji fizycznej więc prosi Piszcza o pomoc, finalnie rzucają się na małolata we dwóch i ledwo dają mu radę.. chłopaki z UW i WG później między sobą mieli sporo dyskusji w których wyrażali zniesmaczenie ale temat został szybko ucięty.
Wogole pisząc to mam taką refleksję że większość grubasów nie potrafiła się totalnie bić, gdy zauważali wśród młodych dobrych fighterów to zamiast się cieszyć ich wspierać to czuli zagrożenie i leczyli te kompleksy kręcąc im lewe afery i bijąc w kilku na jednego.
Szambo

GlobiAZR

Post autor: GlobiAZR » 27.08.2024, 23:37

factoryproject pisze:
25.08.2024, 13:46
kibiccc1 pisze:
24.08.2024, 23:47
letsroll pisze:
24.08.2024, 23:09
buehehehehehehehe
co Cię śmieszy?
Przecież Cracovia ultrawsowsko i dopingiem nie miała nie ma i raczej nigdy nie będzie mieć podjazdu do Wisły.

Frekwencja bo ich stadonik przyjmuje 15000 a odliczając bufory 12000,a wczoraj i talk nie było kompletu.
Wiem wiem Cracovia to huliganka i nie muszą robić frekwencji,a Wisle frekwencję robią FC...
Ultrasowsko nie będziemy mieć podjazdu? Dobre sobie. Pomysłami i wykonaniem opraw to już z 10 lat temu zaczęliśmy być nad Wami, kiedy u Was odeszła stara ekipa, a u nas dużo poszło do przodu, co sami czołowi ultrasi Wisły z tamtych lat przyznają. Owszem, przez znacząco niższą frekwencje od Waszej, przez to mniejsze zbiórki finansów i z ich częstotliwością bywało różnie. Oczywiście wcześniejsze lata (od 2013 w dół) to była przepaść, byliście rzeczywiście znacząco lepsi w oprawach, a graffiti to już w ogóle. Ale od tamtego czasu dużo się zmieniło. Porównajmy sobie mecze derbowe w ciągu ostatnich 10 lat. Na żadnym, oprócz rac w 2022, nie zrobiliście nic u nas "na wyjeździe", gdzie my u Was za każdym razem dobre racowisko. W 2015 na wiosnę u Was sektor gości był ubrany w koszulki białe i czerwone, które zostały ułożone w Pasy (plus race),a Wy w tym samym roku, po jesiennych derbach u Was, oficjalnie przyznajecie się w oświadczeniu, że nie umiecie malować "zabawa szarościami bywa ryzykowna", bo żeście nie umieli dobrze postaci zrobić. W 2016 wnosimy do Was Wasze szale, robimy dywan, wycinamy na foli ,podczas meczu, transparent "j**** WISŁE" i robimy dobre piro, puszczając Wasze barwy z dymem. W jesień 2017 są derby u nas, 3 tygodnie wcześniej gracie u siebie z Sandecją, więc się tam oczywiście wybieramy. Robimy transparent "Wisła dziwko derby blisko!" , po czym wasza ekipa przyszła się ponapinać pod sektor gości i zostaliście obrzuceni racami po raz pierwszy. Następnie jest mecz u nas, piętnastolecie Opravców, i UW postanawia w końcu coś zaprezentować, jednakże nie zdążyli się przebrać do piro, bo zostaliście znowu ostrzelani, tym razem porządnie, gdzie wsh zakazało do szpitali jeździć, żeby nie było widać jak żeście oberwali.
Jednyne derby, gdzieś u nas coś zrobiliście, to derby dwa lata temu. Może częstotliwość opraw i frekwencja nie powala, ale takie możliwość są jakie są. Ale jak już są wykorzystywane, to jesteście zjedzeni derbowo w ciągu ostatniej dekady. Pozdrawiam.

donguralesko

Post autor: donguralesko » 27.08.2024, 23:38

Mateusznow dzięki za informację, ty broniący w innych postach Wisłę i jadący ciągle po Cracovii wiesz na pewno lepiej. Ogłaszaj bojkot Cracovii, bo według Ciebie kłamią i inne ekipy to frajerzy bo dali się nabrać.

MłodaBanda

Post autor: MłodaBanda » 28.08.2024, 00:31

cyklop pisze:
27.08.2024, 20:45
Ty sobie sprawy nie zdajesz jaką Wisła ma rzesze kibiców, i ilu by się uaktywniło w takich okolicznościach, ale żyj sobie tam dalej w swoich realiach.Komu kibicujesz?
Ja p*******. Chyba jednak mała ta rzesza kibiców, bo nie chcecie się 'uaktywnić', tylko stoicie nadal w gównie po kolana. Z wlasnego wyboru, i z przeswiadczenia o wlasnej slabosci. Tyle. Uważam, że nagonka na was za Rodłowo jest bez sensu, obroniliscie się, nie daliście skroić sobie flag. Akcja defakto na plus dla was. Co załoze sie ze wiekszosc normalnych kiboli w PL mysli podobnie. Natomiast dowalanie się teraz do Cracovii, ze weszła w jakieś tam ustalenia, żeby pewne sprawy ucywilizować to jest śmiech na sali. Przypomnę ze jak poczuliscie sie mocni to wsh Polsce zakomunikowali dokładnie to samo. Żeby pokazać, że są jednak na innym poziomie niż Cracovia, i chcą być traktowani jak normalna ekipa, a nie być ciągle na marginesie przez sprzęt. Teraz sytuacja wydaje sie, że jest odwrotna.
A i kibicuje Twojej byłej zgodzie.

Oldfreak

Post autor: Oldfreak » 28.08.2024, 20:53

baniagieratdwapedaly pisze:
28.08.2024, 11:43

3 nikogo w Krk nie interesuje co ustaliły takie potęgi kibicowskie jak ŁKS Łódź Zagłębie czy Bielsko co w ciągu dwóch lat nie zbiorą na meczu tyle ludzi co Wisła na jednym meczu
I od roku siedzicie w domach nie wychylając nosa.ŁKS czy Zagłębie to was bije na łeb.Nie dorastacie im do pięt.

obserwator17

Post autor: obserwator17 » 28.08.2024, 20:57

Życie kołem sie toczy. w 2015/2016 roku zdarzało się ze Cracovii mlynie bylo po 300 osob a teraz mowia ze to charakterna ekipa która jeździ po Polsce bez sprzetu i ze jest nr 1 w Krk. To ze Wisla ma teraz slabszy moment to nic nie znaczy, ale i tak wiele ekip mogloby pomarzyć o takich wyjazdach zagranicznych jak Wisla w Trnavie czy Wiedniu. Tak samo o poziomie opraw z finału PP. Życie kołem sie toczy i Cracovii tez wkoncu sie wywinie noga i role mogą się bardzo szybko odwrócić.
Prosiła żebym pokazał jej Kraków,
Puścił chłopaków z baraków i zabrał na Legia-Raków

factoryproject

Post autor: factoryproject » 28.08.2024, 21:08

GlobiAZR pisze:
27.08.2024, 23:37
Ultrasowsko nie będziemy mieć podjazdu? Dobre sobie. Pomysłami i wykonaniem opraw to już z 10 lat temu zaczęliśmy być nad Wami, kiedy u Was odeszła stara ekipa, a u nas dużo poszło do przodu, co sami czołowi ultrasi Wisły z tamtych lat przyznają.
Serio ? Naprawdę wierzysz w to co piszesz i to co widzisz w oprawach Wisły i Cracovii ?
Nie powiem ultraska na Cracovii poszła do przodu, ale i tak dalej to Wisła jest przed Wami.
Porównaj sobie choćby ostatnie oprawy na Wiśle i Cracovii, zresztą i przez 5 i 10 i 20 lat.
Nie licząc ile ultrasowsko byliście razy upokorzeni...

Chuligańsko jak najbardziej możesz sobie wpisać plus że to Cracovia zawsze była wyznacznikiem czegoś nowego, "innego".
Oprawami, dopingiem, wyjazdami nie ma co porównywać.
Myślę że ktoś to oceni rzetelnie, aby nie było zbędnych kłótni.

yyyco

Post autor: yyyco » 28.08.2024, 21:53

letsroll pisze:
28.08.2024, 21:44
Oldfreak pisze:
28.08.2024, 20:53
baniagieratdwapedaly pisze:
28.08.2024, 11:43

3 nikogo w Krk nie interesuje co ustaliły takie potęgi kibicowskie jak ŁKS Łódź Zagłębie czy Bielsko co w ciągu dwóch lat nie zbiorą na meczu tyle ludzi co Wisła na jednym meczu
I od roku siedzicie w domach nie wychylając nosa.ŁKS czy Zagłębie to was bije na łeb.Nie dorastacie im do pięt.
dawaj to Zagłębie albo łks do Krakowa. Raz, drugi, trzeci jeden z drugim wyłapie siekierą na jape i się odechce kibicowania.
Co za frajerska odpowiedź...
I tylko tak moglibyście ŁKS pokonać, bo honorowo bez noży i maczet, by z was zrobili marmoladę.

maczetatata

Post autor: maczetatata » 28.08.2024, 23:14

Z krakowa do sosnowca jest z buta 15 h to po dobrym mefedronie NIC niemozliwego ;)

Leśny Węgorz

Post autor: Leśny Węgorz » 29.08.2024, 15:11

Eternidad pisze:
27.08.2024, 15:14
Jak już jest temat Kurdwanowa, czy mógłby ktoś nakreślić jak on dzieli się na Cracovię i Wisłę? Czy jest jakiś umowny podział na ulice? Z tego co słyszałem, obecnie lepszą paczkę ma tam Cracovia?
Osiedle od lat podzielone i terenowo raczej się to nie zmienia. Cracovia to głównie północ i zachód osiedla, Wisła południe. Zdecydowanie mocniejszą ekipę i więcej młodych ma Cracovia. Wisła bardziej popularna wśród zwykłych kibiców ale zakładam, że nie o nich pytanie.
Faber est quisque suae fortunae

Ciro di Marzio

Post autor: Ciro di Marzio » 29.08.2024, 22:19

Odnośnie starych czasów, Młode Pokolenie działające swojego czasu (okolice 2008?) po stronie Wisły to była ekipa „młodych” z całego Krakowa czy tylko południe miasta?

mateusznow

Post autor: mateusznow » 29.08.2024, 22:42

donguralesko pisze:
27.08.2024, 23:38
Mateusznow dzięki za informację, ty broniący w innych postach Wisłę i jadący ciągle po Cracovii wiesz na pewno lepiej. Ogłaszaj bojkot Cracovii, bo według Ciebie kłamią i inne ekipy to frajerzy bo dali się nabrać.
Gdzie och bronię i gdzie jadę po Cracovii? Z tymi klubami łączy mnie tylko znajomość z ich kibicami z racji obecnego miejsca zamieszkania. Mieszkam tutaj na tyle długo, że wiem jak wyglądało i jak wygląda wszystko. Dla mnie ogłoszenie bojkotu Cracovii byłby tak samo głupi, jak bojkot Wisły. Wisły nie bronię, a tylko denerwuje mnie ogólna hipokryzja.

Mareczek86

Post autor: Mareczek86 » 30.08.2024, 13:19

yyyco pisze:
28.08.2024, 21:53
letsroll pisze:
28.08.2024, 21:44
Oldfreak pisze:
28.08.2024, 20:53

dawaj to Zagłębie albo łks do Krakowa. Raz, drugi, trzeci jeden z drugim wyłapie siekierą na jape i się odechce kibicowania.
Co za frajerska odpowiedź...
I tylko tak moglibyście ŁKS pokonać, bo honorowo bez noży i maczet, by z was zrobili marmoladę.
Oczywiście z maczetami i nożami walczą ludzie bez honoru, za to podkładanie GPS'ów taranowanie samochodami, ustawianie się w kiku/kilkunasto na jednego czy dwóch to jest pełen honor i to jest zgodne z rycersko kibicowskim kodeksem. Wyłożenie Cracovii ludzi z Widzewa też jest honorowe.

Mareczek86

Post autor: Mareczek86 » 30.08.2024, 13:47

To czemu Wisła nie chciała wyjść do Śląska tylko spierdalała samochodami, a to nie tak dawna akcja. Odróżnij sytuacje osiedlowe od np. akcji na trasie. Bo p********* jakby w Krakowie był jakiś terror, a na Śląsku czy Łodzi mieli sielane. To nie jest już ten Kraków z lat 90-10 gdzie sie dużo działo i trzeba było cały czas patrzeć za siebie. To działa zawsze w dwie strony, chłop z Lecha, Lechii czy Śląska będzie aktywny kibicowsko przez kilkanaście lat(albo i kilkadziesiąt), a w Krakowie często pare akcji i koniec z aktywnym kibicowaniem. Co pokazuje obecna sytuacja w mieście czy w województwie. A jakich Ty wyników oczekujesz w walce sprzęt vs bez sprzętu? Myślisz, że to jakiś j***** film, że atakujący rozjebią ludzi bez sprzętu lub przejmą im sprzęt i im najebią? Teraz byle frajer cie spsika gazem czy zajebie z jakieś pałki czy maczety i nic nie zrobisz.

swrs1982

Post autor: swrs1982 » 30.08.2024, 14:08

Najciekawsze w tym wszystkim jest to że wszyscy macie sporo racji w tym co piszecie.

Mareczek86

Post autor: Mareczek86 » 30.08.2024, 15:50

swrs1982 pisze:
30.08.2024, 14:08
Najciekawsze w tym wszystkim jest to że wszyscy macie sporo racji w tym co piszecie.
Oczywiście prawdą jest, że wielu udzielających się na takiej Legii, Śląsku, Lechu nie wytrzymałoby w derbowym mieście czy regionie. Bo to po prostu inna specyfika i styl kibicowania/walki.

Niepierdol

Post autor: Niepierdol » 30.08.2024, 17:58

Jak już mowa o obecnej slabej formie bandy Wisły, to warto nadmienić fakt o treningu WRWE w Chorzowie który odbył się kilka miesięcy temu i na którym gościła także P z północnego zachodu Polski.
Trzeba było brać jakichś trenujących małolatów ze Skawiny, żeby było widać że ktoś na Wiśle coś tam trenuje, a i tak Wisła wypadła żenująco w porównaniu do reszty ekip.

donguralesko

Post autor: donguralesko » 30.08.2024, 18:20

Nawet trenera od k1 wzięli z wisła fight club, bo wygląda przy nich konkretnie a nie działa plus łapanka na sali gości którzy tylko na wiśle trenują. Nic lepszego aktualnie nie mają, taki fakt. Wisła od lat ma frekwencję wysoką i ciągle słysze o tym potencjale a nigdy się to nie przekładało na formę.

ODPOWIEDZ