Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Serio sprawia wam jakąkolwiek satysfakcje wzajemne obrażanie się w internecie?
Prosiła żebym pokazał jej Kraków,
Puścił chłopaków z baraków i zabrał na Legia-Raków
-
Jestes ktoryms z tych typow co udzielali kiedys wywiadu DLA tvn ?Policja wie kto co byl eeeee eeeee eeeeletsroll pisze: ↑23.06.2024, 10:30Podsumowując, jak 99% tu obecnych jesteś jebana gimnazjalna spuerdoliną która nie ma pojęcia kto co był. Wasze i formacje pochodzą albo pejsbuka albo jakiś farmazoniarkich wywiadów na yt. Pokemony robia kanały, wszystko anonimowo, wszystko co sobie mogą przeczytać w internecie, same obólniki które można powiedzieć o każdym, same myśli które są wyciągnięte na podstawie internetu.mateusznow pisze: ↑21.06.2024, 16:05Nie jestem z Wisły, ale nawet ja wiem, że oni żadnych warunków nikomu nie dyktuje.
-
Na dzień dzisiejszy w Krakowie to jest 6 ekip nie jak ktoś pisał ze 5 , policja jest najlepszą ekipą w Krakowie
-
na pewno najmniej przypałową :DEryczek pawl pisze: ↑23.06.2024, 12:46Na dzień dzisiejszy w Krakowie to jest 6 ekip nie jak ktoś pisał ze 5 , policja jest najlepszą ekipą w Krakowie
-
Stolcówno droga, weź tu nie p****** kocopołów, pod innym nickiem gdzie się ośmieszyłaś i spierdoliłaś, ile znaczysz na tej łazienkowskiej (bo ponad dekadę temu była odezwa kumatych z (L) że w temacie waszych akcji (H) się tu nie produkujecie a co do opisywania innych się ograniczacie) to przychylny wam mod pousuwał posty gdzie opisałaś swoje doświadczenia seksualne w rodzince za młodu.jestesmywaszastolica pisze: ↑19.06.2024, 16:54ku*** wam to się miślackie łby zupełnie od tego mefedrony spierdoliły, no chyba, że to wjechał fentanyl, to jesteście usprawiedliwieni.
o czym wy w ogóle pierdolicie. Kraków światowa stolica przestępstw i grubej bandyterki (która w waszym wykonie, sprowadzała się do pchania towaru na miasto - żebyście jeszcze sami go ku*** sprowadzali buahahah, ogarnięcia kilku bramek i burdeli lol) a jak przychodzi co do czego to nie jesteście w stanie pojechać na wyjazd na "zakazie".
jakieś argumenty, że na puchar pojechali w ileś tam koła. ku*** dzbany jakby grała Sandecja, czy tam Czarni Jasło, to też by pojechali w ileś tam tysięcy i o czym to miałoby świadczyć.
ta cała wasza rozkminka miastowa, kogo wy z siebie robicie. wy poważnie, myślicie że nikt w "reszcie" Polski nie biega ze sprzętem.
Ogólnie to macie schizofrenie ten sam typ w jednym poście - xyz też biegają ze sprzętem, nie mają zasad, bardzo źli
w następnym, my to jebaki som, koktajale w łapie i jazda z żydami.
o czym wy wogóle pierdolicie. ile tych łbów u was spadło przez te kilkadziesiąt lat ? ku*** to jeden Z z Twierdzy, o****** więcej osób niż ta cała wasza śmieszna bandycka git wisła.
przecież te ostatnie kilkadziesiąt stron to jest jakiś wasz nieustanny lament i szloch, oczywiście z nieśmiertelnym - śmiejemy się z reszty Polski. tak ku*** się śmiejecie, że na netach ta sama litania żali, zła Legia, zła Polska, niedobre buuuu
wy ku*** nawet nie skleiliście za co jesteście tak j***** przez resztę Polski.
wiecie łby czemu nikt was jeszcze nie dojechał ? bo ktoś się maczet boi ? lol
jak w co drugiej ekipe są typy które śmiało mogłyby dożywocia wyłapać za swoją aktywność.
was po prostu nie trzeba dojeżdżać, bo robi to już wasz pieskie życie.
na c*** mieć ryzyko wyłapania pajdy, za c**** który za 5 lat, będzie w najlepszym wypadku na wakacjach, za mega chuligańską akcję w postaci zajebania maczetą jakiemuś randomowemu typowi.
nie jesteście żadnymi wariatami (aczkolwiek w starej ekipie Wisły i KSC było takich postaci całkiem sporo) tylko pizdami bez honoru, które bez sprzętu są obsrane wyjść z domu. zresztą c*** z tym, dla mnie możecie się kałachami napierdalać, ale dopóki nie zrozumiecie, że nikt nie będzie się w to bawił (bo ryzykowanie 8?12? za ujebanie wroga na akcji jest BEZSENSOWNE)
a już najlepsze w tym wszystkim jest to, że połowa tych paździerzy co się tu wypisuje to ma c**** do gadania i obstawiam, że nawet tej przedłużki nie miało w łapie. a w bonusie nie pojeździ po Polsce (bo akurat amatorzy mefedronu to mają to zawsze w d**** - jak tematy ze zbiórek WSH jak były pomysły żeby kogoś robić spoza KSC ich zgód) koledzy zza Błoń jebną ich gazem, a jak już gdzieś ruszą d*** to nie będzie żadnej taryfy ulgowej - podziękujcie kolegom.
ps. rozumiem, że na Euro się wybieracie ? tam zakazu nie macie buhahahahahahaha
ps2. w sumie to niepotrzebnie się kiedyś się postawiłem jak 2 typa od was chciano wyjebać z jadącego pociągu, może byśmy mogli z dumą pierdolić, że w rywalizacji po krakowsku jesteśmy większe friki i że jest 2-0 dla nas.
Sklejasz p**** jeśli chodzi o rapera K. od Was, lub o nagrywanie clipów z KSC lub o "honorowym" przemieleniu przez Radomiaka Broni/Lipska/Powiślanki na kadrze na Litwie 2009.
Taka sztywna dziewczynka jesteś, z bólem odbytu.
"Rzeczywistość z d*** opisywana przez pizgaczy" - Matka Kurka
"Blogi internetowe zagrażają demokracji" - Barack Hussein Obama

"Blogi internetowe zagrażają demokracji" - Barack Hussein Obama

-
Tak z innej beczki, czy może ktoś przybliżyć z Wisły lub KSC jak wygląda obecnie sytuacja na Azorach?
Ma któraś z ekip przewagę, czy pustynia?
Ma któraś z ekip przewagę, czy pustynia?
-
Jednostki z obu stron, na murach pojedyncze wrzuty (ostatnio w tym bardziej aktywne KSC). Ale nie jest to już to samo osiedle co kiedyś (czy za czasów bastionu TSW czy później mocnej aktywności KSC i przerzutów).
-
jws dziewucho przecież ty w Łodzi lub Krakowie byś zrezygnowała z aktywnego kibicowania po jednym dniu więc nie szczekaj tu na takie tematy skoro mieszkasz w mieście jednego klubu gdzie możesz sobie bezpiecznie kibicować.
Ciągnij się stąd, paszła won. j**** cię ruro.
Ciągnij się stąd, paszła won. j**** cię ruro.
-
Nie wiem po co wciągasz w to bandyterke... natomiast pisząc tylko o esencji rywalizacji derbowej stricte kibolskiej, przynajmniej w Łodzi - to jest to kilka dyszek lub wiecej składu zebranego czasem nawet parę razy w tygodniu, plus masa chuliganów gotowych do działania praktycznie 24h na dobe z obydwu stron. Stawiam ze kilka łódzkich osiedli na szybko w godzine na akcje zebrałoby sie lepiej niz cała Legia na spontanie w takim samym czasie... a to jest własnie urok miast derbowch...jestesmywaszastolica pisze: ↑23.06.2024, 21:54tak tak ja wiem, łódź i krk miasta przestępstw i największych bandziorów.
wybuchające bomby, strzały z AK-74 i gaśnice z gazem, aaa i jeszcze groźne posty w internecie.
Dodatkowo niemalże codzienna walka na murach raz jednych raz drugich, czy to grafficiarzy czy jeżdżących z 'obstawą', gdzie legalnych ścian u nas w Łodzi w przeciwieństwie do stolicy jest tyle co palców jednej ręki, a wrzutow kibicowskich lepszej lub gorszej jakości jest kilka razy wiecej niż w całej 'wielkiej' Warszawie, i są po stokroć bardziej widoczne... dodatkowo będąc rozpoznawalnym kibicem jednej drużyny jesteś w połowie miasta niemile widziany, i najlepiej to musisz zaplanować swoje kroki tak, aby odwiedzać te miejsca z wiadomym nastawieniem...
Wiec radze trochę pokory, albo napisz jak to wygląda w stolicy, ale nie na groźnych klipach waszych raperów albo oprawach...
-
Skończ pieprzyć głupoty, bo MF o czym decyduje? O Zgodach? Ultrasach, czy FanClubach? Załóż jeszcze kilka kont i się napinaj dalej.letsroll pisze: ↑23.06.2024, 10:30Podsumowując, jak 99% tu obecnych jesteś jebana gimnazjalna spuerdoliną która nie ma pojęcia kto co był. Wasze i formacje pochodzą albo pejsbuka albo jakiś farmazoniarkich wywiadów na yt. Pokemony robia kanały, wszystko anonimowo, wszystko co sobie mogą przeczytać w internecie, same obólniki które można powiedzieć o każdym, same myśli które są wyciągnięte na podstawie internetu.mateusznow pisze: ↑21.06.2024, 16:05Nie jestem z Wisły, ale nawet ja wiem, że oni żadnych warunków nikomu nie dyktuje.
-
Po pierwsze. Polonia nie jest żadnym 'naszym' FC. Pomylileś strony.
Po drugie. Nie chce zagłębiać się w kwestie działań ekipy, ale 'troszke' umniejszasz pisząc ze walka nie toczy się 24h, tylko raz na jakiś czas jakieś auto gdzieś się 'zagubi' a najwięcej się dzieje w dni meczowe... bo wtedy poza krojeniem barw to często dzieje się akurat najmniej (z wyjątkami potwierdzającymi regułę). Specyfiką miast prawdziwie derbowych jest tzw ekipa szybkiego reagowania gdzie na szybko zbierze się kilka aut nieprzypadkowych ludzi i tak było kiedyś i tak jest nadal. Czy kiedyś było więcej osób chętnych do działania? Patrząc tak 20 lat temu może i tak, patrząc 10 lat temu już z pewnością nie.
Tak jak pisałem nie chce gdybać ani się spinac ale taki Teofilów z Polesiem na dziś, to na jeden telefon 'na szybko ' by się zebrał lepiej niż wiele całych ekip w takim czasie. Czy Wy w tej kwestii stoicie porównywalnie? Nie wiem, ale stawiam ze nie...
Po trzecie co do graffow. Nie jest tak jak piszesz ze 20 lat temu to było, a teraz jest kicha. Wiadomo to wszystko jest pewnymi falami, idzie na to masa kasy, rozne są przypały itd ale wiele miejscowek jest robionych praktycznie co tydzień. Dużo grafow które widać to jest ich 5,10,15 'wcielenie'... Administracje walczą - zamalowują, zamalowuje przeciwnik, ganiają psy , czai się rywal, ale jednak pomalowana Łódź jest wg mnie coraz bardziej...
Kiedy ostatnio byłeś w Łodzi tak na luzie przejechać się po miescie ? Bo ja w Warszawie jestem dosyć regularnie, bo ja jadac z Lodzi na Wole i z Okopowej na Grochow czyli przez dużą część miasta, na drugą stronę Wisły - nie mijam tyle pracek co w Łodzi masz nieraz jadąc jedną ulicą. I to widocznych pracek od ulicy, a nie gdzieś skitranych po szkołach albo placach zabaw...
Co do jakości w pewnym sensie zgoda. Tylko w Łodzi nie ma absolutnie tyle legali, i musisz się liczyć z tym ze raz możesz być trafiony jak coś długo malujesz, a dwa jutro już pracki może nie być. Ale w widocznych miejscach przy duzych ulicach itd klasa graffow w Łodzi jest dużo lepsza niż u Was. U Was w przypałowych miejscach często są właśnie jakieś wrzutki typowo na szybko. U nas oprócz takich na szybko i napisów masz też pracki robione przez całe składy , duże proste i widoczne... choć ich 'żywotność ' jest oczywiście marna bo od razu wchodzą na celownik.
Po drugie. Nie chce zagłębiać się w kwestie działań ekipy, ale 'troszke' umniejszasz pisząc ze walka nie toczy się 24h, tylko raz na jakiś czas jakieś auto gdzieś się 'zagubi' a najwięcej się dzieje w dni meczowe... bo wtedy poza krojeniem barw to często dzieje się akurat najmniej (z wyjątkami potwierdzającymi regułę). Specyfiką miast prawdziwie derbowych jest tzw ekipa szybkiego reagowania gdzie na szybko zbierze się kilka aut nieprzypadkowych ludzi i tak było kiedyś i tak jest nadal. Czy kiedyś było więcej osób chętnych do działania? Patrząc tak 20 lat temu może i tak, patrząc 10 lat temu już z pewnością nie.
Tak jak pisałem nie chce gdybać ani się spinac ale taki Teofilów z Polesiem na dziś, to na jeden telefon 'na szybko ' by się zebrał lepiej niż wiele całych ekip w takim czasie. Czy Wy w tej kwestii stoicie porównywalnie? Nie wiem, ale stawiam ze nie...
Po trzecie co do graffow. Nie jest tak jak piszesz ze 20 lat temu to było, a teraz jest kicha. Wiadomo to wszystko jest pewnymi falami, idzie na to masa kasy, rozne są przypały itd ale wiele miejscowek jest robionych praktycznie co tydzień. Dużo grafow które widać to jest ich 5,10,15 'wcielenie'... Administracje walczą - zamalowują, zamalowuje przeciwnik, ganiają psy , czai się rywal, ale jednak pomalowana Łódź jest wg mnie coraz bardziej...
Kiedy ostatnio byłeś w Łodzi tak na luzie przejechać się po miescie ? Bo ja w Warszawie jestem dosyć regularnie, bo ja jadac z Lodzi na Wole i z Okopowej na Grochow czyli przez dużą część miasta, na drugą stronę Wisły - nie mijam tyle pracek co w Łodzi masz nieraz jadąc jedną ulicą. I to widocznych pracek od ulicy, a nie gdzieś skitranych po szkołach albo placach zabaw...
Co do jakości w pewnym sensie zgoda. Tylko w Łodzi nie ma absolutnie tyle legali, i musisz się liczyć z tym ze raz możesz być trafiony jak coś długo malujesz, a dwa jutro już pracki może nie być. Ale w widocznych miejscach przy duzych ulicach itd klasa graffow w Łodzi jest dużo lepsza niż u Was. U Was w przypałowych miejscach często są właśnie jakieś wrzutki typowo na szybko. U nas oprócz takich na szybko i napisów masz też pracki robione przez całe składy , duże proste i widoczne... choć ich 'żywotność ' jest oczywiście marna bo od razu wchodzą na celownik.
-
Czyli wyjaśniło się kto brał udział w tym gej party na SP. To ty chodziłeś po parapecie?jestesmywaszastolica pisze: ↑24.06.2024, 13:30
W Łodzi byłem cały tydzień, praktycznie na solówce, melanżowo, także Stare Polesie mam mocno "zwiedzone" i jeśli mam być szczery, to mam wrażenie, że tam "ludzie zmienili miłośc do klubu w miłość do wódki"
-
hehe dlatego teraz sobie tak słodko....pierdząLaguna pisze: ↑24.06.2024, 17:21Czyli wyjaśniło się kto brał udział w tym gej party na SP. To ty chodziłeś po parapecie?jestesmywaszastolica pisze: ↑24.06.2024, 13:30
W Łodzi byłem cały tydzień, praktycznie na solówce, melanżowo, także Stare Polesie mam mocno "zwiedzone" i jeśli mam być szczery, to mam wrażenie, że tam "ludzie zmienili miłośc do klubu w miłość do wódki"
-
-
..wstyd bierze górę, ze w mieście z tak piękną historią zostałeś wylosowany na kibica ojszczanego rts widzew?serce miasta pisze: ↑24.06.2024, 19:18hehe dlatego teraz sobie tak słodko....pierdząLaguna pisze: ↑24.06.2024, 17:21Czyli wyjaśniło się kto brał udział w tym gej party na SP. To ty chodziłeś po parapecie?jestesmywaszastolica pisze: ↑24.06.2024, 13:30
W Łodzi byłem cały tydzień, praktycznie na solówce, melanżowo, także Widzew Wschód mam mocno "zwiedzony" i jeśli mam być szczery, to mam wrażenie, że tam "chłopy zmienili miłośc do tej samej płci , w miłość do widzewa"
-
Uczestnik rozbieranej libacji machający kutasem na parapecie śmie coś pisać o wstydzie. Jednak kibice łks to stan umysłu. Kiedyś ruchanie kukieł dziś skakanie po parapetach z chujami na wierzchu.
Hehe i jeszcze te epitety ojszczany kiedy to od dawna krąży powiedzenie że łks to zbieranina z ojszczanych bram na Polesiu i Limance.
Karmaa zachowujesz sobie w podświadomości takie słowa i teraz próbujesz to przybijać rywalowi.
Hehe i jeszcze te epitety ojszczany kiedy to od dawna krąży powiedzenie że łks to zbieranina z ojszczanych bram na Polesiu i Limance.
Karmaa zachowujesz sobie w podświadomości takie słowa i teraz próbujesz to przybijać rywalowi.
-
Oj się nie zesraj tylko pierdzawiaku, bo jutro nie będziesz miał w czym lachy robić....
-
-
Na c*** Ty dyskutujesz z Tym petem? Laguna I Bez napinki to te same konta.To trzeba miec najebane w glowie zeby napidac cos z jednego konta i z drugiego sobie racje przyznawac hahaŁKS Street pisze: ↑24.06.2024, 23:33Pozdrów kolegów z Górniaka i Starego Miasta. Nie zapominając o funflach z Starego Widzewa. Tam to są apartamenty, co nie?
-
Ptaszki ćwierkają że flaga Wisła Sharks pojawi się na najbliższym meczu w europejskich pucharach
WSH już dogadało się z kilkoma FC i osiedlami
WSH już dogadało się z kilkoma FC i osiedlami
-
Zgadza się, byłem kelnerem w tej ekskluzywnej restauracji i wszystko słyszałem
-
niemacie pojęcia co się dzieje to na jaki h** zabieracie głos zwłaszcza ten pogoniony frajer z zabrza?
-
Wszystko dobrze, wyciągnął kanapkę pieniędzy, zostawił 500 napiwku, wsiadł do G klasy i pojechał na swoje ekskluzywne strzeżone osiedle
-
info z hiszpani sevilla 30-35 osob bez nozy,slask pali wroty bez walki,z busa sevilla zabrala flagi ale slask przyfarcił bo kilka flag poludniowcy nie znalezli, w busie bylo lacznie 7 flag
przez większość trasy razem z busem slaska z flagami na pokładzie jechał drugi bus z 11 Wiślakami, "Sharksami" ze sprzętem "na wszelki wypadek".
Wiadomo, że pierwotnie poza 7 flagami slaska jechały jeszcze 2 flagi Krakusów, Bronowice i Wisła Sharks.
na jednej ze stacji doszło do poważniejszej sprzeczki wsh z dwoma kibolami Motoru jadącymi w busie slaska, padło parę słów za dużo.
Wiślacy zabrali swoje flagi z busa slaska i odłączyli się, wracając do kraju.
Potem slask pajacowal robiac zdjecie z flagami w barcelonie az zostal trafiony w sevilli
Po powrocie do wrocka byly pretensje chlopakow ze Skokowej do P. bo chcieli sami wiezc sobie ta flage do hiszpanii ale pan ówczesny decyzyjny sie nie zgodzil, trzy inne fc slaska moga mowic o szczesciu bo poludniowcy nie przetrzeapali busa zbyt dokladnie i nie znalezli kolejnych flag. Generalnie smród po tej akcji jest we wroclawiu do dzisiaj
przez większość trasy razem z busem slaska z flagami na pokładzie jechał drugi bus z 11 Wiślakami, "Sharksami" ze sprzętem "na wszelki wypadek".
Wiadomo, że pierwotnie poza 7 flagami slaska jechały jeszcze 2 flagi Krakusów, Bronowice i Wisła Sharks.
na jednej ze stacji doszło do poważniejszej sprzeczki wsh z dwoma kibolami Motoru jadącymi w busie slaska, padło parę słów za dużo.
Potem slask pajacowal robiac zdjecie z flagami w barcelonie az zostal trafiony w sevilli
Po powrocie do wrocka byly pretensje chlopakow ze Skokowej do P. bo chcieli sami wiezc sobie ta flage do hiszpanii ale pan ówczesny decyzyjny sie nie zgodzil, trzy inne fc slaska moga mowic o szczesciu bo poludniowcy nie przetrzeapali busa zbyt dokladnie i nie znalezli kolejnych flag. Generalnie smród po tej akcji jest we wroclawiu do dzisiaj
-
Potwierdzam byłem stolikiem w tej restauracji.AlaskańskiSmok pisze: ↑26.06.2024, 11:55Słyszałem że Misiek też wraca na trybuny. Widziano go ostatnio w knajpie na Rynku jak gadał z Baxterem i Skopowskim
-
-
Znalazles sie w rynsztoku szybkiej wybitki zycze ;)Narkotyki to gowno ;)Edi Gluskin pisze: ↑26.06.2024, 13:38info z hiszpani sevilla 30-35 osob bez nozy,slask pali wroty bez walki,z busa sevilla zabrala flagi ale slask przyfarcił bo kilka flag poludniowcy nie znalezli, w busie bylo lacznie 7 flag
-
A co to za pytanie kto ich będzie tolerował a kto nie ? Wejdą siłą, a może z drugiej strony nie ?
Może środowisko powoli się"oczyszcza", nie do końca oczywiście bo takich przetasowań ja kw Krakowie to ciężko szukać, ale zawsze przychodzi "nowe" lub "nowe z domieszką starego". Czas pokaże.
P.S.Uwierzył byś 10-20 lat temu że pewne osoby pójdą w koronę ?
-
Jak tam na Wiśle, dalej FC/osiedla muszą płacić przymusową składke?
-
Początkowo HKS i RTS niezbyt byli lubiani. Twarda reka i strach pomogły w jakości pozdrowień młyna
-
Właśnie jeden szarakan walczy o zycie w szpitalu, trafiło się Ruczaju, choć gazeta Krakowska pisze ze to Dębniki
-
-
Kolejny, co ma zwidy i powinien udać się do specjalisty.
Nie inaczej. Kumaty jesteś, wiesz to bez liku. SzacMareczek69 pisze: ↑26.06.2024, 20:04Jak tam na Wiśle, dalej FC/osiedla muszą płacić przymusową składke?
-
-
Telewizje już grzeją wczorajszy temat
-
Nożem dostał jakiś zwykly chłopek nie żaden szarakankotarsky pisze: ↑27.06.2024, 12:23noico podalem ksywe i twoj kolega dostal nozem takie to grozne jestescie szarakany :D odwiedziles juz kolege w szpitalu?lepszastronamiasta pisze: ↑20.06.2024, 11:42i właśnie za to jebana k**** jesteście oprawiane i wszystkie d**** po kolei będziecie kalekami spucuj się tylko z ksywy i jesteś skonczona
-
-
Co to kur…jest? :D
-
To ten szarakan właśnie 
-
Ciekawe czy ten małolat zdaje sobie sprawę z tego co mu grozi za ZAATAKOWANIE miśka czy też jak kto woli lochy bo to że będzie się tłumaczył że go nie rozpoznał po operacji plastycznej to akurat żaden argument.