Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
Eryczek pawl
Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Na dzień dzisiejszy w Krakowie to jest 6 ekip nie jak ktoś pisał ze 5 , policja jest najlepszą ekipą w Krakowie
-
obserwator17
na pewno najmniej przypałową :DEryczek pawl pisze: 23.06.2024, 12:46 Na dzień dzisiejszy w Krakowie to jest 6 ekip nie jak ktoś pisał ze 5 , policja jest najlepszą ekipą w Krakowie
Tak z innej beczki, czy może ktoś przybliżyć z Wisły lub KSC jak wygląda obecnie sytuacja na Azorach?
Ma któraś z ekip przewagę, czy pustynia?
Jednostki z obu stron, na murach pojedyncze wrzuty (ostatnio w tym bardziej aktywne KSC). Ale nie jest to już to samo osiedle co kiedyś (czy za czasów bastionu TSW czy później mocnej aktywności KSC i przerzutów).Kuba1906 pisze: 23.06.2024, 18:29 Tak z innej beczki, czy może ktoś przybliżyć z Wisły lub KSC jak wygląda obecnie sytuacja na Azorach?
Po pierwsze. Polonia nie jest żadnym 'naszym' FC. Pomylileś strony.
Po drugie. Nie chce zagłębiać się w kwestie działań ekipy, ale 'troszke' umniejszasz pisząc ze walka nie toczy się 24h, tylko raz na jakiś czas jakieś auto gdzieś się 'zagubi' a najwięcej się dzieje w dni meczowe... bo wtedy poza krojeniem barw to często dzieje się akurat najmniej (z wyjątkami potwierdzającymi regułę). Specyfiką miast prawdziwie derbowych jest tzw ekipa szybkiego reagowania gdzie na szybko zbierze się kilka aut nieprzypadkowych ludzi i tak było kiedyś i tak jest nadal. Czy kiedyś było więcej osób chętnych do działania? Patrząc tak 20 lat temu może i tak, patrząc 10 lat temu już z pewnością nie.
Tak jak pisałem nie chce gdybać ani się spinac ale taki Teofilów z Polesiem na dziś, to na jeden telefon 'na szybko ' by się zebrał lepiej niż wiele całych ekip w takim czasie. Czy Wy w tej kwestii stoicie porównywalnie? Nie wiem, ale stawiam ze nie...
Po trzecie co do graffow. Nie jest tak jak piszesz ze 20 lat temu to było, a teraz jest kicha. Wiadomo to wszystko jest pewnymi falami, idzie na to masa kasy, rozne są przypały itd ale wiele miejscowek jest robionych praktycznie co tydzień. Dużo grafow które widać to jest ich 5,10,15 'wcielenie'... Administracje walczą - zamalowują, zamalowuje przeciwnik, ganiają psy , czai się rywal, ale jednak pomalowana Łódź jest wg mnie coraz bardziej...
Kiedy ostatnio byłeś w Łodzi tak na luzie przejechać się po miescie ? Bo ja w Warszawie jestem dosyć regularnie, bo ja jadac z Lodzi na Wole i z Okopowej na Grochow czyli przez dużą część miasta, na drugą stronę Wisły - nie mijam tyle pracek co w Łodzi masz nieraz jadąc jedną ulicą. I to widocznych pracek od ulicy, a nie gdzieś skitranych po szkołach albo placach zabaw...
Co do jakości w pewnym sensie zgoda. Tylko w Łodzi nie ma absolutnie tyle legali, i musisz się liczyć z tym ze raz możesz być trafiony jak coś długo malujesz, a dwa jutro już pracki może nie być. Ale w widocznych miejscach przy duzych ulicach itd klasa graffow w Łodzi jest dużo lepsza niż u Was. U Was w przypałowych miejscach często są właśnie jakieś wrzutki typowo na szybko. U nas oprócz takich na szybko i napisów masz też pracki robione przez całe składy , duże proste i widoczne... choć ich 'żywotność ' jest oczywiście marna bo od razu wchodzą na celownik.
Po drugie. Nie chce zagłębiać się w kwestie działań ekipy, ale 'troszke' umniejszasz pisząc ze walka nie toczy się 24h, tylko raz na jakiś czas jakieś auto gdzieś się 'zagubi' a najwięcej się dzieje w dni meczowe... bo wtedy poza krojeniem barw to często dzieje się akurat najmniej (z wyjątkami potwierdzającymi regułę). Specyfiką miast prawdziwie derbowych jest tzw ekipa szybkiego reagowania gdzie na szybko zbierze się kilka aut nieprzypadkowych ludzi i tak było kiedyś i tak jest nadal. Czy kiedyś było więcej osób chętnych do działania? Patrząc tak 20 lat temu może i tak, patrząc 10 lat temu już z pewnością nie.
Tak jak pisałem nie chce gdybać ani się spinac ale taki Teofilów z Polesiem na dziś, to na jeden telefon 'na szybko ' by się zebrał lepiej niż wiele całych ekip w takim czasie. Czy Wy w tej kwestii stoicie porównywalnie? Nie wiem, ale stawiam ze nie...
Po trzecie co do graffow. Nie jest tak jak piszesz ze 20 lat temu to było, a teraz jest kicha. Wiadomo to wszystko jest pewnymi falami, idzie na to masa kasy, rozne są przypały itd ale wiele miejscowek jest robionych praktycznie co tydzień. Dużo grafow które widać to jest ich 5,10,15 'wcielenie'... Administracje walczą - zamalowują, zamalowuje przeciwnik, ganiają psy , czai się rywal, ale jednak pomalowana Łódź jest wg mnie coraz bardziej...
Kiedy ostatnio byłeś w Łodzi tak na luzie przejechać się po miescie ? Bo ja w Warszawie jestem dosyć regularnie, bo ja jadac z Lodzi na Wole i z Okopowej na Grochow czyli przez dużą część miasta, na drugą stronę Wisły - nie mijam tyle pracek co w Łodzi masz nieraz jadąc jedną ulicą. I to widocznych pracek od ulicy, a nie gdzieś skitranych po szkołach albo placach zabaw...
Co do jakości w pewnym sensie zgoda. Tylko w Łodzi nie ma absolutnie tyle legali, i musisz się liczyć z tym ze raz możesz być trafiony jak coś długo malujesz, a dwa jutro już pracki może nie być. Ale w widocznych miejscach przy duzych ulicach itd klasa graffow w Łodzi jest dużo lepsza niż u Was. U Was w przypałowych miejscach często są właśnie jakieś wrzutki typowo na szybko. U nas oprócz takich na szybko i napisów masz też pracki robione przez całe składy , duże proste i widoczne... choć ich 'żywotność ' jest oczywiście marna bo od razu wchodzą na celownik.
-
szkieletor123
Po co siejesz zamęt ? Jak to nie prawda.
-
ŁKS Street
Pozdrów kolegów z Górniaka i Starego Miasta. Nie zapominając o funflach z Starego Widzewa. Tam to są apartamenty, co nie?Laguna pisze: 24.06.2024, 22:58 Hehe i jeszcze te epitety ojszczany kiedy to od dawna krąży powiedzenie że łks to zbieranina z ojszczanych bram na Polesiu i Limance.
-
Edi Gluskin
Ptaszki ćwierkają że flaga Wisła Sharks pojawi się na najbliższym meczu w europejskich pucharach
WSH już dogadało się z kilkoma FC i osiedlami
WSH już dogadało się z kilkoma FC i osiedlami
-
fredperrycp
Zgadza się, byłem kelnerem w tej ekskluzywnej restauracji i wszystko słyszałem
-
fredperrycp
Wszystko dobrze, wyciągnął kanapkę pieniędzy, zostawił 500 napiwku, wsiadł do G klasy i pojechał na swoje ekskluzywne strzeżone osiedle
-
Edi Gluskin
info z hiszpani sevilla 30-35 osob bez nozy,slask pali wroty bez walki,z busa sevilla zabrala flagi ale slask przyfarcił bo kilka flag poludniowcy nie znalezli, w busie bylo lacznie 7 flag
przez większość trasy razem z busem slaska z flagami na pokładzie jechał drugi bus z 11 Wiślakami, "Sharksami" ze sprzętem "na wszelki wypadek".
Wiadomo, że pierwotnie poza 7 flagami slaska jechały jeszcze 2 flagi Krakusów, Bronowice i Wisła Sharks.
na jednej ze stacji doszło do poważniejszej sprzeczki wsh z dwoma kibolami Motoru jadącymi w busie slaska, padło parę słów za dużo.
Wiślacy zabrali swoje flagi z busa slaska i odłączyli się, wracając do kraju.
Potem slask pajacowal robiac zdjecie z flagami w barcelonie az zostal trafiony w sevilli
Po powrocie do wrocka byly pretensje chlopakow ze Skokowej do P. bo chcieli sami wiezc sobie ta flage do hiszpanii ale pan ówczesny decyzyjny sie nie zgodzil, trzy inne fc slaska moga mowic o szczesciu bo poludniowcy nie przetrzeapali busa zbyt dokladnie i nie znalezli kolejnych flag. Generalnie smród po tej akcji jest we wroclawiu do dzisiaj
przez większość trasy razem z busem slaska z flagami na pokładzie jechał drugi bus z 11 Wiślakami, "Sharksami" ze sprzętem "na wszelki wypadek".
Wiadomo, że pierwotnie poza 7 flagami slaska jechały jeszcze 2 flagi Krakusów, Bronowice i Wisła Sharks.
na jednej ze stacji doszło do poważniejszej sprzeczki wsh z dwoma kibolami Motoru jadącymi w busie slaska, padło parę słów za dużo.
Potem slask pajacowal robiac zdjecie z flagami w barcelonie az zostal trafiony w sevilli
Po powrocie do wrocka byly pretensje chlopakow ze Skokowej do P. bo chcieli sami wiezc sobie ta flage do hiszpanii ale pan ówczesny decyzyjny sie nie zgodzil, trzy inne fc slaska moga mowic o szczesciu bo poludniowcy nie przetrzeapali busa zbyt dokladnie i nie znalezli kolejnych flag. Generalnie smród po tej akcji jest we wroclawiu do dzisiaj
-
obserwator17
Potwierdzam byłem stolikiem w tej restauracji.AlaskańskiSmok pisze: 26.06.2024, 11:55 Słyszałem że Misiek też wraca na trybuny. Widziano go ostatnio w knajpie na Rynku jak gadał z Baxterem i Skopowskim
Nawet jakby powrócili na trybuny to kto ich będzie w ogóle tolerował. I znowu pewnie bojkot wyjazdów itd.kotarsky pisze: 26.06.2024, 18:34 wisła sharks juz nigdy nie zawiśnie ani ta grupa nie bedzie rządzić na Wiśle i basta.
-
maczetatata
Znalazles sie w rynsztoku szybkiej wybitki zycze ;)Narkotyki to gowno ;)Edi Gluskin pisze: 26.06.2024, 13:38 info z hiszpani sevilla 30-35 osob bez nozy,slask pali wroty bez walki,z busa sevilla zabrala flagi ale slask przyfarcił bo kilka flag poludniowcy nie znalezli, w busie bylo lacznie 7 flag
-
factoryproject
A co to za pytanie kto ich będzie tolerował a kto nie ? Wejdą siłą, a może z drugiej strony nie ?eNGie pisze: 26.06.2024, 18:43 Nawet jakby powrócili na trybuny to kto ich będzie w ogóle tolerował. I znowu pewnie bojkot wyjazdów itd.
Może środowisko powoli się"oczyszcza", nie do końca oczywiście bo takich przetasowań ja kw Krakowie to ciężko szukać, ale zawsze przychodzi "nowe" lub "nowe z domieszką starego". Czas pokaże.
P.S.Uwierzył byś 10-20 lat temu że pewne osoby pójdą w koronę ?
-
Mareczek86
Jak tam na Wiśle, dalej FC/osiedla muszą płacić przymusową składke?
Początkowo HKS i RTS niezbyt byli lubiani. Twarda reka i strach pomogły w jakości pozdrowień młyna
Właśnie jeden szarakan walczy o zycie w szpitalu, trafiło się Ruczaju, choć gazeta Krakowska pisze ze to Dębniki
-
fredperrycp
Telewizje już grzeją wczorajszy temat
-
obserwator17
Co to kur…jest? :D
-
fredperrycp
To ten szarakan właśnie 
Szacunek za podjęcie walki nawet na sprzęt.
Banderowcy już robią co chcą, a zaraz przyjadą inżynierowie i doktorzy, i wtedy dopiero się będzie działo.
-
lubię czytać książki
jak to jest zostawić kibica na peronie w obcym mieście "bo typ się najebał i spóźnimy się przez niego na mecz"? braci się nie traci...
-
Rozsadnychultaj88
Jak to jest ze eryczek z bandy 60 syn bakstera i konfident grypsuje?
-
fredperrycp
Same gangusy siedzą w tym temacie. Aż ubrałem kominiarkę przed kompem i trzymam garde
-
fredperrycp
To akurat fakt, jak ktoś nie jest lewusem i ma papiery i dobre umiejętności to z 15 koła idzie nawet wyciągnąć w wielu branżach. Przynajmniej śpi się spokojnie a nie w kurtce i maczetą w kieszeni 
-
fredperrycp
A czy może być walka na gaz z torebki? I proszę nie psikac po ubraniu bo mam akurat nową koszulkę Karla Lagerfelda z bazarku w Turcji
Dwie solówki wygrane honorowo i bez sprzętu. Dzięki i do następnego
-
fredperrycp
-
maczetatata
W choroszczy internet macie?Wrogzly pisze: 02.07.2024, 00:42 Dwie solówki wygrane honorowo i bez sprzętu. Dzięki i do następnego
-
fredperrycp
Mnie ciekawi że Lechia ma w to wyjebane bo buła śmiga normalnie na mecze
myślę ze jest więcej osób spod znaku rekina którzy nie poszli w stronę potocznie zwanych 60 ;) A co do tej relacji to bardziej jako stara znajomość może przyjaźń która trwa już zapewne x lat.nieznAJomy1906 pisze: 02.07.2024, 21:38 Na Wiśle dzisiaj w gości zawitał celebryta freakfightowy spod znaku CHWM swego czasu, w towarzystwie jednej z gwiazdek Azorskich do głośnej akcji z Kurdwanowa. Pytanie z którą obecnie siła na Wiśle utożsamia się ten pan z Azorów, bo ów gwiazdor z freak fightów przedstawiał go za rekina :)
-
maczetatata
Potwierdzam zamawialem akurat pierogi z truskawkami i to sie stalo.Ciagle jestem w szoku ;)
Buła pod stadionem Wisły fotka z rekinem no to grubo
-
fredperrycp
Cześć sutener 
Wraca sztama Wisły z Lechią i sharki wracają na trybuny.
Prawda bylo na relacji u bulyNormalny95 pisze: 04.07.2024, 10:20 To foto spod stadionu to prawda czy farmazon? Nigdzie go nie widac ;)
-
Edi Gluskin
i co mloda ferajna nadal dziala pajace