A co ma mieć do tego ? Jakoś nie ma ciśnienia w tą stronę , zauważ kiedy ostatnio było coś na tej lini ?? Tak samo można pisać co siarka na to ? Takie czasy im bliżej do kogoś tym lepiej prawda ? Rejonów trzeba pilnowaćpro100wryj pisze: ↑25.06.2024, 18:23Ciekawe co cracovia na to…Eryczek pawl pisze: ↑25.06.2024, 18:20Wg mnie Tarnovia jest bardziej aktywna niż ich rywal z Mościc , przykład chodźmy nawet ostatnie Derby , a rywale z Mościc też nie jeżdżą nigdzie . Końcem końców ostatnio nawet widać na FB portalach siłę Jak i Tarnovii jak i Unii i chyba każdy umie sobie dodać pięć plus pięć , i jak jeszcze Wisłoka by doszła do tego , to blisko mają i fajnie by się wspomagali zapewne ? Np widzisz taka Tarnovia zrobiła tras dla tragicznie zmarłego chłopa z Bandy , a górnik czy inne ekipy zaprzyjaźnione ??Dżolo Rypandolo pisze: ↑25.06.2024, 18:12
Jeżeli progresem można nazwać to że nie jeździ się na swoje wyjazdy, to tak.

Kibicowskie Podkarpacie
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Kibicowskie Podkarpacie
-
Przemek co z tobą? Jesteś siłą o jakiej nam się nie śniło... na FB portalach... końcem końców.Eryczek pawl pisze: ↑25.06.2024, 18:20Wg mnie Tarnovia jest bardziej aktywna niż ich rywal z Mościc , przykład chodźmy nawet ostatnie Derby , a rywale z Mościc też nie jeżdżą nigdzie . Końcem końców ostatnio nawet widać na FB portalach siłę Jak i Tarnovii jak i Unii i chyba każdy umie sobie dodać pięć plus pięć , i jak jeszcze Wisłoka by doszła do tego , to blisko mają i fajnie by się wspomagali zapewne ?Dżolo Rypandolo pisze: ↑25.06.2024, 18:12Jeżeli progresem można nazwać to że nie jeździ się na swoje wyjazdy, to tak.Eryczek pawl pisze: ↑25.06.2024, 17:51
Może i tak ale lepiej z nimi bo to sztywna ekipa i nie mają w ekipie kapusi , a mają bliżej i Tarnovia zrobiła progres wielki w ostatnim czasie
-
Weź te leki co ci lekarz przepisał bo coś ci się odkleja piesku nie macie co robić na 1 maja w tej komendzie ??Komisja Kibice.net pisze: ↑25.06.2024, 18:31Przemek co z tobą? Jesteś siłą o jakiej nam się nie śniło... na FB portalach... końcem końców.Eryczek pawl pisze: ↑25.06.2024, 18:20Wg mnie Tarnovia jest bardziej aktywna niż ich rywal z Mościc , przykład chodźmy nawet ostatnie Derby , a rywale z Mościc też nie jeżdżą nigdzie . Końcem końców ostatnio nawet widać na FB portalach siłę Jak i Tarnovii jak i Unii i chyba każdy umie sobie dodać pięć plus pięć , i jak jeszcze Wisłoka by doszła do tego , to blisko mają i fajnie by się wspomagali zapewne ?Dżolo Rypandolo pisze: ↑25.06.2024, 18:12
Jeżeli progresem można nazwać to że nie jeździ się na swoje wyjazdy, to tak.
-
Ilość lajków na FB wyznacznikiem siły ekipy. Hahaha. Tarnów to pustynia kibicowska każdy to wie. Tarnovia zrobiła progres w okolicach 2015 roku ale od kilku lat już nie istnieje. Unia miała dominację dekadę wcześniej ale wielu się znudziło. Teraz siłą obu ekip jest kilkanaście osób.Eryczek pawl pisze: ↑25.06.2024, 18:20Wg mnie Tarnovia jest bardziej aktywna niż ich rywal z Mościc , przykład chodźmy nawet ostatnie Derby , a rywale z Mościc też nie jeżdżą nigdzie . Końcem końców ostatnio nawet widać na FB portalach siłę Jak i Tarnovii jak i Unii i chyba każdy umie sobie dodać pięć plus pięć , i jak jeszcze Wisłoka by doszła do tego , to blisko mają i fajnie by się wspomagali zapewne ?Dżolo Rypandolo pisze: ↑25.06.2024, 18:12Jeżeli progresem można nazwać to że nie jeździ się na swoje wyjazdy, to tak.Eryczek pawl pisze: ↑25.06.2024, 17:51
Może i tak ale lepiej z nimi bo to sztywna ekipa i nie mają w ekipie kapusi , a mają bliżej i Tarnovia zrobiła progres wielki w ostatnim czasie
-
Może i masz racje kolego , ale dla mnie jest dominującą ekipą która ma lepszą bandę a kto wg Ciebie ma lepsze na dzień dzisiejszy ? Liczy się teraźniejszość nie przeszłość a zobacz wsparcie zgod też , i wg mnie derby też pokazały dużo ostatnie
-
Co pokazały derby pomiędzy 1 drużyną, a rezerwami? Teraźniejszość jest taka, że Unia pokazuje się tylko na Wisle, a Tarnovia śledząc ich profil nie potrafi uzbierać młyna. To co mówiłem wcześniej, Tarnów stał się pustynią. Unia sądząc po liczbach w dawnych latach ma o wiele więcej kibiców ale moda minęła i została sama dzieciarnia po obu stromach.Eryczek pawl pisze: ↑25.06.2024, 19:44Może i masz racje kolego , ale dla mnie jest dominującą ekipą która ma lepszą bandę a kto wg Ciebie ma lepsze na dzień dzisiejszy ? Liczy się teraźniejszość nie przeszłość a zobacz wsparcie zgod też , i wg mnie derby też pokazały dużo ostatnie
-
O czym Ty chlopie piszesz? Przeciez o tarnovii nic kompletnie nie slychac, a chyba ostatni raz o nich slyszelismy jak dostali w******* na wlasny stadionie na treningu noworocznym. Te derby o ktorych piszesz, to nie byly przypadkiem z rezerwami? Akurat Wisloka robi duzy blad, ze probuje cokolowiek dzialac z tarnovia.Eryczek pawl pisze: ↑25.06.2024, 19:44Może i masz racje kolego , ale dla mnie jest dominującą ekipą która ma lepszą bandę a kto wg Ciebie ma lepsze na dzień dzisiejszy ? Liczy się teraźniejszość nie przeszłość a zobacz wsparcie zgod też , i wg mnie derby też pokazały dużo ostatnie
-
A ile to było lat temu ?? Ten trening ? A gdzie Unia była od tego czasu dobra ekipa czy u siebie czy na wyjeździe ? A nie dziećmi co mają po 15 lat ?
-
Nienagannie posługujesz się manipulacją pokazując swoj klub i jego kibiców w innym świetle niż wskazuje na to rzeczywistość ,pewnie świetnie odnalazłbyś się we współczesnych mediach ale fakty są nieubłagalne. Powodzenia w szerzeniu propagandy tu czy na tych wylajkowanych fan pagach. Jako, że temat dotyczy Podkarpacia, kończę ten off top.Eryczek pawl pisze: ↑25.06.2024, 20:12A ile to było lat temu ?? Ten trening ? A gdzie Unia była od tego czasu dobra ekipa czy u siebie czy na wyjeździe ? A nie dziećmi co mają po 15 lat ?
-
Ok koleżko to Ty zacząłeś pierwszy tu pisać na temat waszego podwórka , ja też nie chce rozmywać tematu .. i kto napisał ze jestem kibicem waszego rywala zza miedzy ? Nikt już nie może wyrazić swojego zdania osobistego i wszędzie widzisz tych kibiców Tarnovii ? Przecież sami mówicie ze ich nie ma to w czym rzecz ?MDT0000 pisze: ↑25.06.2024, 20:21Nienagannie posługujesz się manipulacją pokazując swoj klub i jego kibiców w innym świetle niż wskazuje na to rzeczywistość ,pewnie świetnie odnalazłbyś się we współczesnych mediach ale fakty są nieubłagalne. Powodzenia w szerzeniu propagandy tu czy na tych wylajkowanych fan pagach. Jako, że temat dotyczy Podkarpacia, kończę ten off top.Eryczek pawl pisze: ↑25.06.2024, 20:12A ile to było lat temu ?? Ten trening ? A gdzie Unia była od tego czasu dobra ekipa czy u siebie czy na wyjeździe ? A nie dziećmi co mają po 15 lat ?
-
Haha okEryczek pawl pisze: ↑25.06.2024, 20:30Ok koleżko to Ty zacząłeś pierwszy tu pisać na temat waszego podwórka , ja też nie chce rozmywać tematu .. i kto napisał ze jestem kibicem waszego rywala zza miedzy ? Nikt już nie może wyrazić swojego zdania osobistego i wszędzie widzisz tych kibiców Tarnovii ? Przecież sami mówicie ze ich nie ma to w czym rzecz ?MDT0000 pisze: ↑25.06.2024, 20:21Nienagannie posługujesz się manipulacją pokazując swoj klub i jego kibiców w innym świetle niż wskazuje na to rzeczywistość ,pewnie świetnie odnalazłbyś się we współczesnych mediach ale fakty są nieubłagalne. Powodzenia w szerzeniu propagandy tu czy na tych wylajkowanych fan pagach. Jako, że temat dotyczy Podkarpacia, kończę ten off top.Eryczek pawl pisze: ↑25.06.2024, 20:12A ile to było lat temu ?? Ten trening ? A gdzie Unia była od tego czasu dobra ekipa czy u siebie czy na wyjeździe ? A nie dziećmi co mają po 15 lat ?
-
Ale jak to? Uciekała przed nimi topka Polski, a oni teraz nie jeżdżą, bo boją się, że Legia "która boi się walczyć sprzętem" czy Zagłębie Sosnowiec, które zostało "pokonane" przez 70 kg sprzętowców, jednak stanie do walki, niekoniecznie z pustymi rękami?
Dziwne rzeczy piszesz. Przecież nożownicy/ sprzęciarze nie boją się typów z gołymi rękami, a już na pewno nie tacy, co pogonili (twoim zdaniem) topową ekipę. Zmieńcie majtki i wyruszcie w Polskę. Może potwierdzicie jakimi jesteście bezlitosnymi chuliganami. W najgorszym razie będziecie kumplom tyłki wycierać.
-
Unia pewnie teraz "pomoże" spadek, w regionie napewno lepiej pojeżdżą niż w 3 lidze. Tarnovia bodajże cały sezon nie zaliczyła swojego wyjazdu co jest chyba ewenementem na skalę kraju.
Wisłoka zawsze miała kosę z całym Tarnowem z tego co kojarzę, więc nie chce mi się wierzyć żeby cokolwiek mieli mieć z Tovią
Wisłoka zawsze miała kosę z całym Tarnowem z tego co kojarzę, więc nie chce mi się wierzyć żeby cokolwiek mieli mieć z Tovią
-
weźcie Resovię do spółki bo już nie mają pomysłu przy kim się podnieść z kolan
Pierwszy mecz: 1995 r.
-
Ale co ma Zagłębie do udowodnienia?CzeskaKorona pisze: ↑26.06.2024, 20:47to raczej ZS ma cos do udowodnieniaZwykłyCzłowiek1908 pisze: ↑25.06.2024, 21:43Wyjdźcie bez sprzętu z ZS do lasu, nawet koalicją na samo ZS. Pokażcie jakie z was odważne świry i wariaty :)
To, że są najlepszą bandą w Polsce to już wszyscy wiedzą.
Ultras lives matter!
-
Pytanie ,bo ostatnio czytałem książkę o Ś.p Cyganie.
Tak z ciekawości, czy był kibicem któregoś z Rzeszowskich klubów ?
-
jestesmywaszastolica pisze: ↑26.06.2024, 21:51A zapomniałbym do grona najniebezpieczniejszych światowych miast dodać, istny diament w „koronie” - Tarnów
Oprócz tego że to banda wariatów, to jeszcze mega charakterna.
Solidaryzując się z siostrami z misły, sami przestali jeździć na wyjazdy.
Jeśli chodzi o wiosnę to napewno byliw maju w Nowym Targu na Podhalu i w czerwcu w Skawinie na meczu z Jaśkowicami.
-
[quote=ZwykłyCzłowiek1908 post_id=1429224
gdyby mike tyson latal z gazem...
[/quote]
Skąd bierzecie tych przychlastów?
Pytam, gdyż kupiłbym jednego czy dwóch.
gdyby mike tyson latal z gazem...
[/quote]
Skąd bierzecie tych przychlastów?
Pytam, gdyż kupiłbym jednego czy dwóch.
-
Widzę,że chyba Intor wrócił z psychiatryka albo odstawił leki :) Ale jak to już wbiłem to zapytam czy wie ktoś może kiedy pojawi się terminarz 3 ligi grupy 4 ??
-
Pominął w książce ten jakże ważny fakt ? a to cygan z niegoAdamKowalski77 pisze: ↑26.06.2024, 22:45Pytanie ,bo ostatnio czytałem książkę o Ś.p Cyganie.
Pierwszy mecz: 1995 r.
-
Ma najlepsza ekipę do pewnej liczby powyżej której do lasu nie wychodzi :)AntekBezMajtek pisze: ↑26.06.2024, 21:42Ale co ma Zagłębie do udowodnienia?CzeskaKorona pisze: ↑26.06.2024, 20:47to raczej ZS ma cos do udowodnieniaZwykłyCzłowiek1908 pisze: ↑25.06.2024, 21:43
Wyjdźcie bez sprzętu z ZS do lasu, nawet koalicją na samo ZS. Pokażcie jakie z was odważne świry i wariaty :)
Najlepsza bandę w Polsce ma od lat Lech. I przyznaje to będąc baaaardzo daleko od Lecha i jego zgód. Jednak obiektywnie należy im to oddać.
-
A Ty jesteś pewny , że wszystkim chcą dać rewanz z poprzedników? :)ZwykłyCzłowiek1908 pisze: ↑27.06.2024, 18:04To dawaj śmiało i powiedz konkretnie której ekipie ZS odmówiło w ostatnich latach walki i na jakie liczby :) Lechowi odmówiło Zagłębie dużych liczb czy band? Czy może jednak nie...dawaj śmiało bo ja wiem, że TOP chuligański w naszym kraju albo w ogóle nie chce walczyć z ZS albo ma problem aby zebrać do Zagłębia 50, 40 czy nawet 30 osób.OldTimeGoodTime pisze: ↑27.06.2024, 16:58Ma najlepsza ekipę do pewnej liczby powyżej której do lasu nie wychodzi :)AntekBezMajtek pisze: ↑26.06.2024, 21:42
Ale co ma Zagłębie do udowodnienia?
Najlepsza bandę w Polsce ma od lat Lech. I przyznaje to będąc baaaardzo daleko od Lecha i jego zgód. Jednak obiektywnie należy im to oddać.
-
c**** wiesz, a produkujesz się.ZwykłyCzłowiek1908 pisze: ↑27.06.2024, 18:04To dawaj śmiało i powiedz konkretnie której ekipie ZS odmówiło w ostatnich latach walki i na jakie liczby :) Lechowi odmówiło Zagłębie dużych liczb czy band? Czy może jednak nie...dawaj śmiało bo ja wiem, że TOP chuligański w naszym kraju albo w ogóle nie chce walczyć z ZS albo ma problem aby zebrać do Zagłębia 50, 40 czy nawet 30 osób.OldTimeGoodTime pisze: ↑27.06.2024, 16:58Ma najlepsza ekipę do pewnej liczby powyżej której do lasu nie wychodzi :)AntekBezMajtek pisze: ↑26.06.2024, 21:42Ale co ma Zagłębie do udowodnienia?
ŁKS Łódź Polska !
-
Ok. W takim układzie mamy inne informacje na tematów rewanzow. Ja takiej pewności jak Ty nie mam więc pozostaje mi uwierzyć, że jest jak mówisz.ZwykłyCzłowiek1908 pisze: ↑27.06.2024, 18:18Jestem pewny ponad wszelką wątpliwość :) Problem w tym, że przeciwnicy albo nie chcą w ogóle, albo na liczby do 20 albo jedynie koalicjami a nie ekipa X na ZS. Więc potem albo nie dochodzi do niczego bo wiadomo, że koalicje to liczby +400 więc a ciężko uniknąć balastu albo walki po kilkanaście osób ale te małe liczby to nie wychodzą od ZS a to warunek przeciwników wbrew internetowym znawcom :)OldTimeGoodTime pisze: ↑27.06.2024, 18:13A Ty jesteś pewny , że wszystkim chcą dać rewanz z poprzedników? :)ZwykłyCzłowiek1908 pisze: ↑27.06.2024, 18:04
To dawaj śmiało i powiedz konkretnie której ekipie ZS odmówiło w ostatnich latach walki i na jakie liczby :) Lechowi odmówiło Zagłębie dużych liczb czy band? Czy może jednak nie...dawaj śmiało bo ja wiem, że TOP chuligański w naszym kraju albo w ogóle nie chce walczyć z ZS albo ma problem aby zebrać do Zagłębia 50, 40 czy nawet 30 osób.
Aczkolwiek nadal będę się upierał ze najlepsza banda jest Lech. Za całokształt i zajebisty równy poziom przez wiele długich lat. W Polsce wśród najlepszych albo najlepsi od bardzo dawna. Nie umniejszając Sosnowcowi(flagi,sparingi itp) bo umiejętności mają bardzo duże,jednak piłkarskie kaleki nie pozwolą im na pokazanie się w świecie stąd w mojej opinii jednak Lech ;) Subiektywne zdanie :)
Zagłębie dążę dużym szacunkiem bo zawsze mi się podobało to że trzymają się zasad honorowej walki.
-
Sam sobie odpowiedziałeś pisząc o formie Stali. Teraz jest czas Stali, ale Resovia nie traci terenów bo od lat w Rzeszowie czy okolicach nic się nie zmienia. Kwestia mobilizacji, organizacji, atmosfery i zgód, które są po stronie niebieskiej części Rzeszowa.pro100wryj pisze: ↑27.06.2024, 18:32Jak wygląda sytuacja w Rzeszowie? Czy w związku ze wzrostem formy Stali, Resovia traci jakieś tereny ?
-
I żeby ktoś się nie przy*ebał, chodzi mi o większe osiedla czy fan-cluby gdzie toczy się jakieś życie kibicowskie. Bo zaraz ktoś napisze jakąś miejscówkę skąd jeździło 5 osób na krzyż a teraz nikt nie jeździ albo widział jakąś wrzutę na murach. Rzeszów to nie Łódź, Kraków a tym bardziej Śląsk.
-
Zgadza się i zawsze tak było. Za Stalą większe miasteczko to chyba Dynów ale nie przypominam sobie żeby mieli uszytą flagę jak to ma miejsce w przypadku Boguchwały, Głogowa czy Sędziszowa. A dlaczego nie przekłada się to na frekwencję? Chyba ogólny kryzys Resovii bo na pewno osoby z tych miejscowości na nią jeżdżą.
-
Zapomniałem jeszcze o Brzozowie i Lesku. Lesko to bardziej końcówka lat 90, nie wiem jak teraz. Na pewno byli pro Resovia.
-
Stal przetrwała Podkarpacką Ośmiornicę a Resovia przetrwa La Familię. Nie wydaje mi się, a nawet jestem pewny, że w Rzeszowie nie dojdzie do sytuacji takiej jak to miało miejsce w Radomiu czy Częstochowie gdzie w latach 90 odpowiednio Radomiak i Raków mieli przeciwników w postaci Broni czy Włókniarza.
-
Ale pierdolenie. Stal to jest fenomen na skalę krajową, skąd nagle wzięli tylu kibiców? Chuliganów? Wiadomo że zdobywają tereny, Resovia jest mocno w plecy i traci na każdej płaszczyźnie.. wywózki do lasów czołowych Stali nic nie dali i teraz karma wraca. Tylko czekać aż Stal dołączy na 100% do WRWE i wtedy juz dopiero resovia będzie ginąć, a Wiśle oraz Unii zależy na Rzeszowie albo kiedyś zależało sharksom wiadomo z jakich względów.
-
Z ciekawosci zapytam, w ktorym miejscu Stal zdobyla tereny ?Wrogzly pisze: ↑29.06.2024, 22:46Ale pierdolenie. Stal to jest fenomen na skalę krajową, skąd nagle wzięli tylu kibiców? Chuliganów? Wiadomo że zdobywają tereny, Resovia jest mocno w plecy i traci na każdej płaszczyźnie.. wywózki do lasów czołowych Stali nic nie dali i teraz karma wraca. Tylko czekać aż Stal dołączy na 100% do WRWE i wtedy juz dopiero resovia będzie ginąć, a Wiśle oraz Unii zależy na Rzeszowie albo kiedyś zależało sharksom wiadomo z jakich względów.
ŁKS Łódź Polska !
-
Jaki teren Resovii zdobyła Stal? Skoro Stal ma tylu chuliganów to dlaczego robi akcje w formacie La Familia a nie sama?
-
Rynek już nie jest taki biało czerwony jak kiedyś był i sam byłem świadkiem jak Resoviacy się mocno zdziwili będąc w sobotni wieczór w barwach.
-
Ty piszesz to tylko i wyłącznie dlatego, że ZS napisało tak po walce chyba z ROW, że to przeciwnicy nalegali na takie liczby.ZwykłyCzłowiek1908 pisze: ↑27.06.2024, 18:18Jestem pewny ponad wszelką wątpliwość :) Problem w tym, że przeciwnicy albo nie chcą w ogóle, albo na liczby do 20 albo jedynie koalicjami a nie ekipa X na ZS. Więc potem albo nie dochodzi do niczego bo wiadomo, że koalicje to liczby +400 więc a ciężko uniknąć balastu albo walki po kilkanaście osób ale te małe liczby to nie wychodzą od ZS a to warunek przeciwników wbrew internetowym znawcom :)OldTimeGoodTime pisze: ↑27.06.2024, 18:13A Ty jesteś pewny , że wszystkim chcą dać rewanz z poprzedników? :)ZwykłyCzłowiek1908 pisze: ↑27.06.2024, 18:04
To dawaj śmiało i powiedz konkretnie której ekipie ZS odmówiło w ostatnich latach walki i na jakie liczby :) Lechowi odmówiło Zagłębie dużych liczb czy band? Czy może jednak nie...dawaj śmiało bo ja wiem, że TOP chuligański w naszym kraju albo w ogóle nie chce walczyć z ZS albo ma problem aby zebrać do Zagłębia 50, 40 czy nawet 30 osób.
Nikt nie neguje zajebistej ekipy Zagłębia i osobiście uważam, że ich patenty są na duży plus, ale śmieszą mnie takie placki jak ty, co nawet nie wiesz o czym piszesz…
ŁKS Łódź Polska !
-
Wrogzly pisze: ↑29.06.2024, 22:46Ale pierdolenie. Stal to jest fenomen na skalę krajową, skąd nagle wzięli tylu kibiców? Chuliganów? Wiadomo że zdobywają tereny, Resovia jest mocno w plecy i traci na każdej płaszczyźnie.. wywózki do lasów czołowych Stali nic nie dali i teraz karma wraca. Tylko czekać aż Stal dołączy na 100% do WRWE i wtedy juz dopiero resovia będzie ginąć, a Wiśle oraz Unii zależy na Rzeszowie albo kiedyś zależało sharksom wiadomo z jakich względów.
Hehe kogo to niby resovia wywoziła do lasu? Nie opowiadaj głupot, bo jeszcze ktoś w to uwierzy. Nie masz pojęcia o czym piszesz, jak większość tutaj pryszczatych chuliganów w kominiarkach przed komputerem.
-
Z rynkiem to jest tak. Wchodzi dwóch gości, jeden w koszulce Stali a drugi Resovii. Tylko jeden może czuć się zagrożony. To teren Resovii bez dwóch zdań, ale też nie można napisać, że jak pod knajpą usiądzie 20 typa ze Stali to nagle znajdzie się 40 Resovii do bitki. Z galeriami handlowymi jest tak samo. Pojedziesz w koszulce Resovii do Millenium Hall to jest duże prawdopodobieństwo, że wrócisz bez. Sklepik ma tam Stal. Na Krakowskiej w Nowym Świecie odwrotnie choć to jest "galeryjka". W centrum jest Galeria Rzeszów na terenie Resovii i nie widziałem nikogo w barwach Stali. Jest sklepik siatkarskiej Resovii, choć z tego co pamiętam swego czasu prezentacje mieli żużlowcy Stali. Dawniej na przystanku koło dawnego Hotelu Rzeszów czy Wielkiej Ci*y w okresie zimowym mając barwy można było różnie trafić. Bardziej na Resovię, ale Stal też coś wykroiła. To dawne czasy, których nie da się do teraźniejszych porównać.
Z miejscowościami to jest tak. Bardzo dużo osób z ościennych miejscowości pracuje/pracowało na WSK czyli zakładzie powiązanym ze Stalą. Dużo osób w latach 70 jeździło na piłkę na Stal, która była zdecydowanie lepsza od Resovii. Masę ludzi jeździło też na żużel. Te osoby jeździły też w znacznej części z terenów powiedzmy Resoviackich, ale to nie przełożyło się na kibicowanie Stali o jakim piszemy. W kwestiach kibicowskich w znacznej części decyduje położenie. Powiedzmy, że od Rynku w stronę Krakowa to tereny Resovii a odwrotnie Stali. Jeżeli chodzi o miejscowości to mówimy o liczbach max. "naście" w obu przypadkach.
Z miejscowościami to jest tak. Bardzo dużo osób z ościennych miejscowości pracuje/pracowało na WSK czyli zakładzie powiązanym ze Stalą. Dużo osób w latach 70 jeździło na piłkę na Stal, która była zdecydowanie lepsza od Resovii. Masę ludzi jeździło też na żużel. Te osoby jeździły też w znacznej części z terenów powiedzmy Resoviackich, ale to nie przełożyło się na kibicowanie Stali o jakim piszemy. W kwestiach kibicowskich w znacznej części decyduje położenie. Powiedzmy, że od Rynku w stronę Krakowa to tereny Resovii a odwrotnie Stali. Jeżeli chodzi o miejscowości to mówimy o liczbach max. "naście" w obu przypadkach.
-
La Familia ma bardzo fajnie poukładana tą swoją rodzinę. Praktycznie rzecz biorąc działają na każdym podwórku ekipy która wchodzi w jej skład. Nie skupiają się na jednym wrogu a systematycznie robią akcje na wszystkich wrogów Stali, Stalowki, Karpat, Lady, Polonii itp. Mimo, że są te ekipy o bardzo zróżnicowanym potencjale to wydaje mi się, że każdy jest traktowany poważnie i na równi z innymi.
Na resovie chyba Stal nie potrzebuje La Famili Panowie. Na chwilę obecną to jest totalna deklasacja jeśli chodzi o walkę derbowa. Resovia na własne życzenie sprowadziła się do roli pazia. Gangsterkie marzenia niczym z filmów o Rodzinie Corleone które im przedstawiła Misia z Krakowa były ważniejsze od miłości do klubu. I tym sposobem bardzo ułatwili Stali niszczenie wroga.
Na resovie chyba Stal nie potrzebuje La Famili Panowie. Na chwilę obecną to jest totalna deklasacja jeśli chodzi o walkę derbowa. Resovia na własne życzenie sprowadziła się do roli pazia. Gangsterkie marzenia niczym z filmów o Rodzinie Corleone które im przedstawiła Misia z Krakowa były ważniejsze od miłości do klubu. I tym sposobem bardzo ułatwili Stali niszczenie wroga.
-
Resovia piszę się z wielkiej litery to po pierwsze.
Skoro Stal nie potrzebuje La Famili to dlaczego nie ustawią się samemu na tego "pazia" jak to piszesz? Zwłaszcza, że liczy wyjazdowe Resovii słabe. To po drugie.
Resovia sama jest sobie winna, zgoda. To po trzecie.
O niszczeniu wroga nie ma mowy. Stal ma znaczą przewagę, ale trudno żeby jej nie było skoro zbudowali sobie taki "pakt" gdzie w skład wchodzi 1 i 2 na podkarpaciu i kilka słabszych ekip. Jak młodzi z Resovii wytrzymają to za 10 lat się przekonamy co będzie. Może odbudują wiarygodność i wejdą za jakiś czas w jakąś "rodzinę" np. Motoru? Wtedy będzie inna rozmowa
Skoro Stal nie potrzebuje La Famili to dlaczego nie ustawią się samemu na tego "pazia" jak to piszesz? Zwłaszcza, że liczy wyjazdowe Resovii słabe. To po drugie.
O niszczeniu wroga nie ma mowy. Stal ma znaczą przewagę, ale trudno żeby jej nie było skoro zbudowali sobie taki "pakt" gdzie w skład wchodzi 1 i 2 na podkarpaciu i kilka słabszych ekip. Jak młodzi z Resovii wytrzymają to za 10 lat się przekonamy co będzie. Może odbudują wiarygodność i wejdą za jakiś czas w jakąś "rodzinę" np. Motoru? Wtedy będzie inna rozmowa
-
No no z pewnością tak jest jak piszesz.AlaskańskiSmok pisze: ↑30.06.2024, 11:03chłopie,przyjedz do Rzeszowa w sobotę wieczór zrób obchód po knajpach,Rynku,Śródmieściu i zobacz że się nic nie zmieniło.
resovia nie ma nic do powiedzenia ale okazuje się że nic się nie zmieniło w Rzeszowie hahaha.
Wy propagandy to się uczyliście od łksu przez długie lata i są tego efekty.
Zwykły Czosnek 1908 komu ty chuju kibicujesz że wiecznie tu o Sosnowcu piszesz? p******* ci się cyferki w nicku czy faktycznie jesteś za łksą?
-
Przypadkowo napisałem z małej. Nie umyślnie.Punisher1985 pisze: ↑30.06.2024, 11:02Resovia piszę się z wielkiej litery to po pierwsze.
Jeśli twierdzisz że Stal nie ustawia się w pojedynkę na tą groźna ekipę wyjazdową Resovii to chyba coś Ci się pomyliło i w takim układzie dalsza rozmowa nie ma sensu.
Nie mam zamiaru tu być adwokatem Stali. Mówię to jako obserwator tego co się tam dzieje w Rzeszowie. Nie będę zagłębiał się w szczegóły. Doskonale wiesz jak wyglądają wyjazdy Resovii. Nawet te najbliższe. Bez psów ani rusz :)