Z tobą najbardziej...
Województwo Pomorskie
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Województwo Pomorskie
Byli jacyś kibice na derby Bałtyk - ArkaII ?
-
Balon z Lechii z CHWM poszedł na współpracę z psami - 60. Czy ktoś z Lechii potwierdzi ?
-
Ja p*******. Chore kroliki . c*** wam w dupe
-
-
A co się stało na Lechii, że tyle transparentów pdw ? Prawie cały płot
-
Cytując klasyka "zawsze się jakaś ku*** rozpruje"
-
-
Jak zwykle najwięcej do powiedzenia mają osoby które c**** wiedzą...
-
-
Niektórzy dalej nie są w stanie pojąć że biznes narkotykowy to krótki biznes dla płotek bo zawsze prędzej czy później komuś pęka dupsko i płotki idą gibać na lata. W Gdańsku jak widać też tego nie wiedzieli. Grube ryby mogą kręcić biznes długimi latami bo zawsze wpadają PŁOTKI nie mające pojęcia kto tym kręci na samej górze. Młodzi ludzie powinni w końcu zrozumieć że pół roku czy rok luksusowego życia nie jest warte spędzenia 5, 7 czy 10 lat za kratkami.
Pchlg ty nie bądź taki tajemniczy bo w Trójmieście i okolicy wszyscy wiedzą co się stało. Czy nie lepiej było działać w taxi biznesie? To też dobry pieniądz.
Pchlg ty nie bądź taki tajemniczy bo w Trójmieście i okolicy wszyscy wiedzą co się stało. Czy nie lepiej było działać w taxi biznesie? To też dobry pieniądz.
Więc chodź pomaluj mój świat na żółto i na niebiesko...
-
Kto powinien to wie, a kto nie wie to widocznie nie powinien.Jakuszyn pisze: ↑10.11.2023, 08:50Niektórzy dalej nie są w stanie pojąć że biznes narkotykowy to krótki biznes dla płotek bo zawsze prędzej czy później komuś pęka dupsko i płotki idą gibać na lata. W Gdańsku jak widać też tego nie wiedzieli. Grube ryby mogą kręcić biznes długimi latami bo zawsze wpadają PŁOTKI nie mające pojęcia kto tym kręci na samej górze. Młodzi ludzie powinni w końcu zrozumieć że pół roku czy rok luksusowego życia nie jest warte spędzenia 5, 7 czy 10 lat za kratkami.
Ogólnopolskie forum to nie jest miejsce do pisania na ten temat, transparent na meczu był chyba jednoznaczny i tyle powinno reszcie wystarczyć...
-
Arkowcy wracają na trybuny. Arka wygrywa mecze. Teraz pucharowy z Lechem. Ciężko będzie powstrzymać ludzi przed przyjściem na mecz. Nie udał się ten bojkot.
-
Trochę przypadkiem trafiłem na numery zina "Łysego" z Bałtyku i zainteresowałem się sytuacją w Gdyni.
Przy tej okazji mam 2 pytania - czy prawdą jest, że kilka osób z Bałtyku było o krok od śmierci w wyniku wojny na mieście?
A drugie - jakie były największe sukcesy Bałtyku w starciach z Arką?
Przy tej okazji mam 2 pytania - czy prawdą jest, że kilka osób z Bałtyku było o krok od śmierci w wyniku wojny na mieście?
-
Moim zdaniem-choć nie jestem z tych ekip- było blisko "głowy",lecz nie w wyniku jakiejś wojny na mieście,po prostu jedni dojeżdzali drugich,czasem bardzo brutalnie.WieszWięcej pisze: ↑12.12.2023, 10:57Trochę przypadkiem trafiłem na numery zina "Łysego" z Bałtyku i zainteresowałem się sytuacją w Gdyni.
Co do drugiego pytania to już muszą wypowiedzieć się zainteresowani. Z perspektywy Gdańska dużym sporym echem było skrojenie Arce flagi Arkoholików.
Good Night Left Side
-
W lutowym "To My Kibice!" znajdzie się wywiad z kibolami Bałtyku Gdynia. Wszystkie te kwestie zostały opowiedziane. Dawno nie było tak długiej rozmowy. Polecam!WieszWięcej pisze: ↑12.12.2023, 10:57Trochę przypadkiem trafiłem na numery zina "Łysego" z Bałtyku i zainteresowałem się sytuacją w Gdyni. Przy tej okazji mam 2 pytania - czy prawdą jest, że kilka osób z Bałtyku było o krok od śmierci w wyniku wojny na mieście? A drugie - jakie były największe sukcesy Bałtyku w starciach z Arką?
Cała akcja i jej konsekwencje zostały dokładnie opowiedziane w w/w wywiadzie.

-
No to właśnie to dojeżdżanie nazwałem wojną na mieście.htsk4 pisze: ↑12.12.2023, 12:51Moim zdaniem-choć nie jestem z tych ekip- było blisko "głowy",lecz nie w wyniku jakiejś wojny na mieście,po prostu jedni dojeżdzali drugich,czasem bardzo brutalnie.WieszWięcej pisze: ↑12.12.2023, 10:57Trochę przypadkiem trafiłem na numery zina "Łysego" z Bałtyku i zainteresowałem się sytuacją w Gdyni.
Co do drugiego pytania to już muszą wypowiedzieć się zainteresowani. Z perspektywy Gdańska dużym sporym echem było skrojenie Arce flagi Arkoholików.
Zapewne masz na myśli sytuację, gdzie poszła kosa w serce, dość głośną, było o niej też tutaj.
Ale gdzieś mi się przewinęło, że Kadłuby doświadczyły jeszcze kilka podobnych historii, stąd pytanie.
Mimo wszystko wydawało mi się dziwne, że Arka nie dawała im rady na ręce, tym bardziej, że Gdynia to niezbyt duże miasto i wydawało mi się, iż wszyscy się tam dobrze znają, więc raczej wiele miejsca Kadłuby do ukrycia nie miały i łatwo ich było trafić.
-
Wydarzenia z Osowy to nie jedyne wydarzenia,w których Bałtyk został pocięty przez Arkę.
Arka spokojnie dawała sobie radę na ręce z Bałtykiem(w sumie to mało kto dawał sobie radę z...Arką :) Moim zdaniem ,sprzęt nie wynikał z niedawania sobie rady,ile z chęci wyniszczenia przeciwnika.Zresztą wszyscy biegali wtedy ze sprzętem.
Kadłuby miały swoje dzielnice,na których stanowili jakąś tam siłę.
Arka spokojnie dawała sobie radę na ręce z Bałtykiem(w sumie to mało kto dawał sobie radę z...Arką :) Moim zdaniem ,sprzęt nie wynikał z niedawania sobie rady,ile z chęci wyniszczenia przeciwnika.Zresztą wszyscy biegali wtedy ze sprzętem.
Kadłuby miały swoje dzielnice,na których stanowili jakąś tam siłę.
Good Night Left Side
-
htsk4 pisze: ↑12.12.2023, 12:51Moim zdaniem-choć nie jestem z tych ekip- było blisko "głowy",lecz nie w wyniku jakiejś wojny na mieście,po prostu jedni dojeżdzali drugich,czasem bardzo brutalnie.WieszWięcej pisze: ↑12.12.2023, 10:57Trochę przypadkiem trafiłem na numery zina "Łysego" z Bałtyku i zainteresowałem się sytuacją w Gdyni.
Kojarzysz może czy to jedyna flaga Arki skrojona w tamtych czasach przez Bałtyk? czy tych flag było więcej?
-
Dzięki za cynk, na pewno obczaję, bo cenię sobie te wywiady.plemplem81 pisze: ↑12.12.2023, 13:09W lutowym "To My Kibice!" znajdzie się wywiad z kibolami Bałtyku Gdynia. Wszystkie te kwestie zostały opowiedziane. Dawno nie było tak długiej rozmowy. Polecam!WieszWięcej pisze: ↑12.12.2023, 10:57Trochę przypadkiem trafiłem na numery zina "Łysego" z Bałtyku i zainteresowałem się sytuacją w Gdyni. Przy tej okazji mam 2 pytania - czy prawdą jest, że kilka osób z Bałtyku było o krok od śmierci w wyniku wojny na mieście? A drugie - jakie były największe sukcesy Bałtyku w starciach z Arką?
Cała akcja i jej konsekwencje zostały dokładnie opowiedziane w w/w wywiadzie.
-
Nie kojarzę,ale też nie śledziłem zdobyczy Bałtyku z tamtych lat.To pytanie bardziej do np nisca niż do mnie.ślusarz pisze: ↑12.12.2023, 14:39htsk4 pisze: ↑12.12.2023, 12:51Moim zdaniem-choć nie jestem z tych ekip- było blisko "głowy",lecz nie w wyniku jakiejś wojny na mieście,po prostu jedni dojeżdzali drugich,czasem bardzo brutalnie.WieszWięcej pisze: ↑12.12.2023, 10:57Trochę przypadkiem trafiłem na numery zina "Łysego" z Bałtyku i zainteresowałem się sytuacją w Gdyni.
Kojarzysz może czy to jedyna flaga Arki skrojona w tamtych czasach przez Bałtyk? czy tych flag było więcej?
A która banda pierwsza sprowadziła ciężki (czyt. ostry) sprzęt do 3-miasta, "anki dynia" od 'cracusów', czy wy ... od 'sHARaKSów' z '(gie-)TeeS-u'? :(
Według mnie ani my ani oni.Sprzęt ostry bywał używany nie tylko w Krakowie.Była moda np na noże butterfly,gdzie mnóstwo młodych chłopaczków takowe posiadało.Trójmiasto- choć używało ostrych narzędzi-jakoś nigdy nie wyróżniało się na tym tle w Polsce w sposób negatywny.(choć zdarzyła się głowa...)
Natomiast jeśli chodzi o nasze krakowskie zgody,to myślę że i my i śledzie mieliśmy jakiś okres zafascynowania realiami krakowskimi.To jednak był trochę inny świat,inni ludzie,inne realia.
Good Night Left Side
-
Kibice której frakcji udzielili wywiadu?Kategorie C czy przeciwnej?
-
Ile Arki w Niecieczy?
-
Jeżeli chodzi o skrojone flagi to Kadłuby zdobyli flagę Arkoholicy w drugą stronę było więcej zdobyczy ostatnia to flaga Stare Obluze .Mam nadzieję że wywiad z Kadłubami będzie obiektywny bo niestety większość ich wywiadów były mocno przekoloryzowne .
-
tego to chyba nawet najstarsi górale nie wiedzą... próbowałem jakieś zdjęcia z meczu znaleźć ale lipa, pewnie 0 albo parę osób, zaliczyli koniec rundy jesiennej z przytupem można powiedzieć
-
Delikatnie to ująłeś. Drugiej tak bezczelnie zmyślającej fakty brygady w Polsce nie było, nie ma i nie będzie.
-
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 4599493208 Cóż to za moda żeby dziękować "Agencji Ochrony" ? :)
---- Łódzkości 1910 Fanatycy ----
-
Komentarz pod postem Agencji ochrony Taurus:
"Dziękujemy za współpracę i zaufanie."

"Dziękujemy za współpracę i zaufanie."
-
Adam Wysocki szef ochrony taurus uratował Lechii flagę, która częściowo była już po drugiej stronie płotu na rzecz ekipy Arka&Lech.
-
Wspólnie z brakarzem Pawłem Kapsą, z resztą flaga nigdy już nie zawisła.
Co do Adama, to nie jest żadną tajemnicą że był/jest starym kibolem jeżdżącym na wyjazdy...
-
Dziekowali ze im telebimu ni wyniesli chyba he bo po co ochrons na nie meczuwiernyioddany pisze: ↑22.12.2023, 17:38https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 4599493208 Cóż to za moda żeby dziękować "Agencji Ochrony" ? :)
-
Ooo po 2 msc przypomniano sobie o oprawie Lechii "polski bastion prawicy"... Ale chyba ktoś z nowej władzy sobie przypomniał, a pzpn chciał się przypodobaćLechia Gdańsk została surowo ukarana przez Komisję Dyscyplinarną PZPN. Pierwszy mecz 2024 roku w Fortuna 1. Lidze, 17 lutego o godzinie 20 z Wisłą Płock biało-zieloni rozegrają przy niemal pustym stadionie. Natomiast w dwóch najbliższych wyjazdach w: Pruszkowie 25 lutego o godzinie 15 oraz w Bielsku-Białej między 8 a 11 marca ponownie drużynie nie będzie mogła towarzyszyć zorganizowana grupa kibiców. To sankcje orzeczone za mecz Lechia - Chrobry Głogów z 9 grudnia ubiegłego roku.
Czytaj więcej na: [link]
-
Po śmieciu Adamowiczu zrobili taką wzruszającą minutę ciszy a PO tak im się teraz odpłaca :(
Ehh jak żyć...
Ehh jak żyć...
-
Make you an offer you can't refuse You've only got your soul to lose... Eternally... let yourself go!
-
Będzie ciekawie.Przypomina sie sytuacja jak na Bałtyku.
-
Ciekawe są te podziały w ostatnich latach w tak wielu klubach... To Widzew, Bałtyk, Cracovia, Wisła (chociaż tutaj chyba jednorazowy atak rozjebusów z sharks, ale nie znam dobrze tematu)... Kiedyś Jagiellonia. Zresztą w ogóle jako Polacy jesteśmy mocno podzieleni. Jednak świat kibicowski nigdy tak nie wyglądał.
-
A jaki transparent o szczurku wywiesiła cracovia?
-
Trafiłem na archiwalne skróty meczów z sezonu 1993/1994 i na ich podstawie można zaryzykować stwierdzenie, że Bałtyk to najlepsza wymarła ekipa w historii polskiego ruchu kibicowskiego.
W tamtych czasach mieli młyn kilkaset osób na każdym meczu u siebie, potrafili pojechać na Lechię w 1000 głów, ta zgoda z Lechem raczej też nie wzięła się z kosmosu.
Tutaj perełka ze spotkania z Polonią Bytom, gdzie jest ich kilka razy więcej niż Arki i Polonii.
https://m.youtube.com/watch?v=jI8L2B351uk
Pytanie, co takiego się wydarzyło, że nagle dysproporcja zaczęła się gwałtownie zmieniać w tak krótkim czasie?
Bo według strony Arkowcy już w 1995 roku na derbach Arki było 2000, a Bałtyku tylko 300.
Czy miało to związek z masowym przerzucaniem?
Tu nagranie z derbów, gdzie też pokazali się konkretnie.
https://m.youtube.com/watch?v=IsTUhVGKp ... IGFya2E%3D
W tamtych czasach mieli młyn kilkaset osób na każdym meczu u siebie, potrafili pojechać na Lechię w 1000 głów, ta zgoda z Lechem raczej też nie wzięła się z kosmosu.
Tutaj perełka ze spotkania z Polonią Bytom, gdzie jest ich kilka razy więcej niż Arki i Polonii.
https://m.youtube.com/watch?v=jI8L2B351uk
Pytanie, co takiego się wydarzyło, że nagle dysproporcja zaczęła się gwałtownie zmieniać w tak krótkim czasie?
Bo według strony Arkowcy już w 1995 roku na derbach Arki było 2000, a Bałtyku tylko 300.
Czy miało to związek z masowym przerzucaniem?
Tu nagranie z derbów, gdzie też pokazali się konkretnie.
https://m.youtube.com/watch?v=IsTUhVGKp ... IGFya2E%3D
-
Dlaczego wymarła ekipa? Przecież jeżdżą na Lechię Gdańsk więc jednak nie o końca można ich traktować jak z kategorii "wymarłe ekipy".
-
Stosowała.
W necie latają zeznania osób z Bałtyku po meczu z Chojniczanką w 2003 roku, kiedy 2 z nich ledwo przeżyło zasadzkę Arki.
W praktyce to był początek końca ich ekipy, m.in. na akcje przestał z nimi latać... ksiądz, który obecnie jest proboszczem w jednej z parafii.
Ale wtedy to już ich było nieporównywalnie mniej niż 10 lat temu. Choć samo to, że egzystowali przy takich sąsiadach i ich metodach, wystawia im dobre świadectwo.
W necie latają zeznania osób z Bałtyku po meczu z Chojniczanką w 2003 roku, kiedy 2 z nich ledwo przeżyło zasadzkę Arki.
W praktyce to był początek końca ich ekipy, m.in. na akcje przestał z nimi latać... ksiądz, który obecnie jest proboszczem w jednej z parafii.
Ale wtedy to już ich było nieporównywalnie mniej niż 10 lat temu. Choć samo to, że egzystowali przy takich sąsiadach i ich metodach, wystawia im dobre świadectwo.