Kibicowska Warszawa

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Oberschlesien14

Re: Kibicowska Warszawa

Post autor: Oberschlesien14 »

Masa dużych ekip co jakiś czas robi zrzutki na różne cele. Nie do końca wiem co w tym dziwnego, a już wymyśl, że ktoś z kimś nie chce mieć zgody przez zrzutkę to niezła odklejka
iparts.pl
WFH95

Post autor: WFH95 »

Z niezłym opóźnieniem te newsy piszą
kibiccc1

Post autor: kibiccc1 »

Czy ktoś mógłby opisać obiektywnie sytuacje kibicowską w Warszawie ? Oczywiście wiadomy jest fakt, że w stolicy niekwestionowanym liderem jest Legia, ale czy Polonia jest zawsze w cieniu czy też Czarne koszule mają coś do powiedzenia. Dla przykładu w dzień meczowy czy fanatycy Legii muszą się pilnowac na mieście w obawie o kibiców Czarnych koszul? Czy można choć trochę porównać sytuację w Warszawie do Krakowa na linii Cracovia - Wisła? Pozdro
kivloff

Post autor: kivloff »

Odlicz sobie 20 stron do tyłu i przejrzyj. Na pewno znajdziesz odpowiedź na to pytanie
UrzadSkarbowy

Post autor: UrzadSkarbowy »

Kropiel pisze: 16.07.2023, 21:47 Jaki wyrok wylapał Kaczy? Gdzieś czytałem że groził mu 15stak.
A co Ty myślisz, że polskie sądy to działają ekspresowo? Posiedzi pewnie jeszcze z rok na samych sankach
kivloff

xD poloniści zza winkla nie wybiegli tylko wyjechali. Wierzchem. Na jednorożcach na oklep.
Kepi

Post autor: Kepi »

Zaraz się okaże że tych 4-5 legionistów przegoniło całą Polonię wracającą z meczu.Po tutejszych legionistach można się wszystkiego spodziewać.
KaeSPe

Post autor: KaeSPe »

W piątek grała Legia, w sobotę Polonia. W obydwa wieczory trochę ganianek w centrum i na osiedlach. Chyba nikt się nie podejmie ocenić kto częściej górą.

Jeśli chodzi o wcześniejsze pytania o aktualną sytuację na mieście, to powiem tak - w piątek w metrze trochę osób w białych koszulkach. Widać, że jechali na Łazienkowską, ale bez śpiewów i wożenia się. W nocy w Śródmieściu pojedyncze osoby w koszulkach Legii. W sobotę jadąc na mecz widoczny jeden gość w szaliku Polonii, Turek w koszulce Besiktasu i dwie osoby z logo Szachtara (niezależnie od siebie). No i niezliczona ilość PSG, Barcelony, Bayernu itd. Przykład z jednego weekendu, który jakoś pokazuje sytuację w Warszawie ;)
Cezares

Post autor: Cezares »

KaeSPe pisze: 23.07.2023, 20:47 W piątek grała Legia, w sobotę Polonia. W obydwa wieczory trochę ganianek w centrum i na osiedlach. Chyba nikt się nie podejmie ocenić kto częściej górą.

Jeśli chodzi o wcześniejsze pytania o aktualną sytuację na mieście, to powiem tak - w piątek w metrze trochę osób w białych koszulkach. Widać, że jechali na Łazienkowską, ale bez śpiewów i wożenia się. W nocy w Śródmieściu pojedyncze osoby w koszulkach Legii. W sobotę jadąc na mecz widoczny jeden gość w szaliku Polonii, Turek w koszulce Besiktasu i dwie osoby z logo Szachtara (niezależnie od siebie). No i niezliczona ilość PSG, Barcelony, Bayernu itd. Przykład z jednego weekendu, który jakoś pokazuje sytuację w Warszawie ;)
:)))

Już nie bądź taki skromny, przejęliście miasto :) A brak "śpiewów w metrze i wożenia się" są tego dobitnym przykładem.
KaeSPe

Tego nie powiedziałem. Po prostu z roku na rok atmosfera na mieście coraz bardziej piknikowa. Ostatni weekend był wyjątkiem od reguły, bo akurat 'coś' się działo. Do tego gwałtowny wzrost liczby mieszkańców (w szczególności imigrantów) doprowadził do tego, że nawet w dni meczowe kibice rozpływają się w tłumie na mieście.
yalla

Post autor: yalla »

KaeSPe pisze: 23.07.2023, 21:28 Tego nie powiedziałem. Po prostu z roku na rok atmosfera na mieście coraz bardziej piknikowa. Ostatni weekend był wyjątkiem od reguły, bo akurat 'coś' się działo. Do tego gwałtowny wzrost liczby mieszkańców (w szczególności imigrantów) doprowadził do tego, że nawet w dni meczowe kibice rozpływają się w tłumie na mieście.
Oba mecze w jeden weekend:

Legia - komplet
Polonia - 2591 osób (za 90minut.pl) przy akcji marketingowej "otwarty stadion".

Nie no ale wg fantasty z KSP ok ~30 000 osób z Legii "niewidoczne na mieście, wtopili się w tłum".
ziomek

Post autor: ziomek »

30000 osób na meczu nie musi oznaczać 30000 chuliganów grasujacych po mieście;)
Tak abstrahując od tego kto kibicowsko dominuje w Warszawie - bo to raczej od bardzo wielu lat nie rodzi wątpliwości (o ile kiedykolwiek rodziło takowe?)
KaeSPe

yalla pisze: 23.07.2023, 22:56
KaeSPe pisze: 23.07.2023, 21:28 Tego nie powiedziałem. Po prostu z roku na rok atmosfera na mieście coraz bardziej piknikowa. Ostatni weekend był wyjątkiem od reguły, bo akurat 'coś' się działo. Do tego gwałtowny wzrost liczby mieszkańców (w szczególności imigrantów) doprowadził do tego, że nawet w dni meczowe kibice rozpływają się w tłumie na mieście.
Oba mecze w jeden weekend:

Legia - komplet
Polonia - 2591 osób (za 90minut.pl) przy akcji marketingowej "otwarty stadion".

Nie no ale wg fantasty z KSP ok ~30 000 osób z Legii "niewidoczne na mieście, wtopili się w tłum".
Ziomuś, jestem w świecie kibicowskim od prawie 30 lat. Nie jestem obiektywny, ale staram się dość chłodnym okiem obserwować. Kiedyś na Legię chodziło 12-15 tys + 2-3tys na Polonię, a działo się dużo więcej. Jeśli masz inne zdanie, przejdź się następnym razem po mieście w weekend meczowy.
yalla

ziomek pisze: 23.07.2023, 23:09 30000 osób na meczu nie musi oznaczać 30000 chuliganów grasujacych po mieście;)
Tak abstrahując od tego kto kibicowsko dominuje w Warszawie - bo to raczej od bardzo wielu lat nie rodzi wątpliwości (o ile kiedykolwiek rodziło takowe?)
O jakie grasowanie Ci chodzi? Fantasta z KSP próbował powyżej wmówić wszystkim że Legia jest niewidoczna na mieście przed meczem i po nim, że już zanika klimat i w ogóle. Co jest bzdurą, bo przed jak i po meczu Legii można spotkać całe grupy w barwach i białych koszulkach we wszystkich popularnych miejscach na weekendowej mapie stolicy :)

Ja się tylko pytam gdzie jest cichociemny, gdy Polonia go potrzebuje? On obróciłby wszystko w zwycięstwo Polonistów. Osoby takie jak kropiel, niezmanipulowany czy KaeSPe coś tam próbują tworzyć, ale do mistrza - cichociemnego - daleko :(
kapitan_swir_planeta

Post autor: kapitan_swir_planeta »

Czy kolorowi uczęszczający na Kamienną, mogą się udzielać w Narodowej Polonii?
Kolega pyta
kibiccc1

Siemanko. Czy ktoś może opisać sytuację na Muranowie? Czy rzeczywiście Polonia dominuje tam w 100% i Legioniści nie mają nic do powiedzenia? Dzięki wielkie pozdro!
Aaabbb2323

Post autor: Aaabbb2323 »

Kropiel pisze: 24.07.2023, 15:47 Był tu już przez kogoś Muranów opisywany, że 95% Polonia i jednostki Legia, która się nie ujawnia bo wiadomo jakby się to dla nich skończyło. Polonia oprócz Muranowa to jeszcze Nowe Miasto i bodajże Nowolipki.
Kiedyś z tego co mi się obiło o uszy to mieli mocny skład z Pragi i Woli. Teraz pewnie jednostki z tych dzielnic.
Skąd jesteś?
Myślący

Post autor: Myślący »

Kropiel pisze: 24.07.2023, 16:53
Aaabbb2323 pisze: 24.07.2023, 16:03
Kropiel pisze: 24.07.2023, 15:47 Był tu już przez kogoś Muranów opisywany, że 95% Polonia i jednostki Legia, która się nie ujawnia bo wiadomo jakby się to dla nich skończyło. Polonia oprócz Muranowa to jeszcze Nowe Miasto i bodajże Nowolipki.
Kiedyś z tego co mi się obiło o uszy to mieli mocny skład z Pragi i Woli. Teraz pewnie jednostki z tych dzielnic.
Skąd jesteś?
Gostynin.
Jak jesteś z Gostynina mógłbyś opisać sytuację w tym mieście?
Ostatnio jak przejeżdżałem przez tą miejscowość to widziałem same napisy Widzewa i Wisły Płock, o dziwo więcej drużyny z Łodzi...
yalla

kibiccc1 pisze: 24.07.2023, 15:20 Siemanko. Czy ktoś może opisać sytuację na Muranowie? Czy rzeczywiście Polonia dominuje tam w 100% i Legioniści nie mają nic do powiedzenia? Dzięki wielkie pozdro!
Przejrzyj sobie temat wstecz, Muranów był tu wielkrotnie opisywany, zarówno przed jedną jak i drugą stronę. Oczywiście opowieści Kropiela z Gostynina to sobie można między bajki włożyć.
Aaabbb2323

Post autor: Aaabbb2323 »

yalla pisze: 24.07.2023, 19:17
kibiccc1 pisze: 24.07.2023, 15:20 Siemanko. Czy ktoś może opisać sytuację na Muranowie? Czy rzeczywiście Polonia dominuje tam w 100% i Legioniści nie mają nic do powiedzenia? Dzięki wielkie pozdro!
Przejrzyj sobie temat wstecz, Muranów był tu wielkrotnie opisywany, zarówno przed jedną jak i drugą stronę. Oczywiście opowieści Kropiela z Gostynina to sobie można między bajki włożyć.

Na bodajze 3 stronie tematu jest bardzo dokładny i obiektywny opis kibicowskiej stolicy.
yalla

Kropiel pisze: 24.07.2023, 20:03 Yalla skoro twierdzisz, że na terenach wokół stadionu Polonii jest Legia to fajnie masz. Przecież nawet sami legioniści tu przyznawali, że Muranów i Nowy Świat to w 95% Polonia.
Zajmij się chłopie swoim Gostyninem, tak będzie lepiej.
Foxx

Post autor: Foxx »

A ja jednak coś dorzucę :)
Kropiel pisze: 24.07.2023, 20:03 Yalla skoro twierdzisz, że na terenach wokół stadionu Polonii jest Legia to fajnie masz. Przecież nawet sami legioniści tu przyznawali, że Muranów i Nowy Świat to w 95% Polonia.
Przyjmuję do wiadomości, że masz jakieś parcie na pisanie na tym forum, ale...

1. Zwyczajnie piszesz nieprawdę (nikt z legionistów tak nie pisał).

2. Ktoś inny myląc Nowy Świat z... Nowym Miastem oraz "nie doczytując", chociażby tego, że Muranów dzieli się na dwie zupełnie różne części by nieco przystopował... Ale po co?
Było już w tym temacie, ale proszę - Muranów prawie dwa miesiące temu.

https://legionisci.com/news/92186_Muran ... rtowy.html
Bugi2017

Post autor: Bugi2017 »

zobacz na mapę i Al. Jana Pawła ustal jako granicę podziału "wpływów", tak się właśnie dzieli Muranów (Nowolipki to wolska strona Muranowa).
CopA.C.A.B.ana

Post autor: CopA.C.A.B.ana »

KaeSPe pisze: 25.07.2023, 01:09Pozostałe dzielnice - też bez zmian, przewaga Legii, chociaż Polonia wszędzie obecna. Raczej jedni i drudzy żyją w swoich bańkach rzadko wchodząc sobie w drogę. To nie Kraków.
Legia na swoich osiedlach/dzielnicach nie wchodzi w drogę garstce Polonii?
Banditosdod

Post autor: Banditosdod »

Czy często Warszawie dochodzi do samowolki gdzie jacyś "kibice" Legii idą w małych grupach pod stadion Polonii na łatwe łupy. A finał koncza bez barw bądź, w szpitalu. Chodzi mi o to że Legia to jednak duża ekipa +osoby z dzielnic które w jakiś sposób identyfikują się z tą Legia. Raczej nie łatwo zapanować nad każdym.
kivloff

Bardzo często. W planach jest utworzenie specjalnego oddziału szpitalnego dla ofiar ekipy Polonii. No i oczywiście specjalny ostry duży w dniu meczu na kurwidołku dla rannych legionistów. Podobno ministerstwo zdrowia rozważa wprowadzenie do statystyk nową pozycję "ranny w starciu z ekipą Polonii Warszawa". Oczywiście ze względu na częstość takich przypadków.
Banditosdod

Post autor: Banditosdod »

kivloff pisze: 25.07.2023, 13:51 Bardzo często. W planach jest utworzenie specjalnego oddziału szpitalnego dla ofiar ekipy Polonii. No i oczywiście specjalny ostry duży w dniu meczu na kurwidołku dla rannych legionistów. Podobno ministerstwo zdrowia rozważa wprowadzenie do statystyk nową pozycję "ranny w starciu z ekipą Polonii Warszawa". Oczywiście ze względu na częstość takich przypadków.
Nabijasz posty, płatne są?
kibiccc1

Bugi2017 pisze: 24.07.2023, 23:12
zobacz na mapę i Al. Jana Pawła ustal jako granicę podziału "wpływów", tak się właśnie dzieli Muranów (Nowolipki to wolska strona Muranowa).
A która część należy do Polonistów? Nowolipki czy Muranów?
yalla

kibiccc1 pisze: 25.07.2023, 15:59
Nowy Świat. Było już, na poprzedniej stronie.
grubymarek

Post autor: grubymarek »

No dobra, a takie pytanie od kogoś z drugiego końca Polski, w dodatku od lat na emigracji. Czy Polonia ma jakieś poważne ekipy poza Warszawą? Kiedyś pamiętam przewijała się często taka miejscówka Żuromin. Chyba jeszcze w Wołominie było paru konkretnych Polonistów. Jak to teraz wygląda?
kibiccc1

yalla pisze: 25.07.2023, 19:47
kibiccc1 pisze: 25.07.2023, 15:59

Nowy Świat. Było już, na poprzedniej stronie.
Zwiedziałem nowe miasto przy okazji wizyty w Warszawie i nie widziałem ani jednego wrzuta Polonii. Fakt było sporo napisów bluzgających na Legię, jakieś przekreślone "elki", ale nic po za tym. Podobnie na Muranowie. Nie był to dzień meczowy i nie widziałem też żadnego Polonisty który by się utożsamiał ze swoją drużyną. Na innych osiedlach których byłem (Ochota, Mokotów, Ursynów) sporo młodzieży z emblematami Legii.
kivloff

Tak z ciekawości - ty masz jakąś ustaloną poprzeczkę, po której decyzyjni na Polonii zaakceptują cię jako internetowego wojownika, i będziesz mógł napisać komu kibicujesz, czy tak rzeźbisz na fristajlu licząc że się zasłużysz i sami się odezwą?
Foxx

Post autor: Foxx »

Kropiel pisze: 26.07.2023, 18:38 Ja się wypowiadam we własnym imieniu. Tak jak chyba większość tutaj, bo raczej z ekipami swoimi nie macie nic wspólnego, w sensie ekipami chuliganskimi. Z tego co wiem to przede wszystkim z Legii się tu nie wypowiada nikt biegający w temacie H a jedyną osobą, która może poruszać pewne tematy to Foxx.
Odkąd pojawiłeś się w tym temacie w formie twierdzeń wrzucasz kolejne fałsze, których zresztą po wykazaniu nie prostujesz, a nawet po krótkim czasie łamiesz swoją własną deklarację o wycofaniu się z dyskusji. Mniejsza.

Głównie z myślą o ewentualnych niezorientowanych użytkownikach to jedno sprostuję ja. Jestem tu jedyną osobą wypowiadającą się w imieniu Legii. Od bardzo dawna nie było takiej potrzeby - ostatnio zrobiłem to w 2010 po zakończeniu konfliktu z ITI. Nie ma i nigdy nie miało to związku z żadnym truchtem, sprintem, a nawet maratonem. Jeżeli zaś chodzi o to, kto tu przez te wszystkie lata od nas zagląda... (i czasem coś napisze) A różni się zdarzają :)
yalla

Kropiel pisze: 26.07.2023, 21:10 Ehhh nawet nie potraficie czytać ze zrozumieniem, bo miałem na myśli to, że nikt z bandy Legii tu nie pisze.

Dobra kończę dyskusje bo to nie ma sensu. Nie dogadamy się.
Na koniec tylko napiszę, że pod koniec sierpnia wybieram się do Warszawy i z ciekawości przejdę się po Muranowie zachodnim i osiedlach, które graniczą z Muranowem wschodnim. Sprawdzę czy faktycznie Legia śmiga w barwach na tych terenach.
To już "ostateczny koniec" czy jednak jeszcze "przedostatni koniec"? :)
Oden2

Post autor: Oden2 »

Byl na tym samym treningu grupy chuliganskiej co ten pobity po meczu Polonii?
ziomek

Post autor: ziomek »

jestesmywaszastolica pisze: 27.07.2023, 15:26(...)
Żeby daleko nie szukać rajdowiec spod pałacu Prezydenckiego, sam na pisał na tym forum, że po słynnym pościgu "pozwolono nam działać dalej".
Taki to już ten słynny polonijny c(h)arakter
Ja nie wiem czy rajdowcy spod pałacu się r******** czy samorozjebali tam wjeżdżając (no i nie znam pozostałych kulisów sprawy..) więc nie będę to na ten temat pisał. Pamiętam jednak, że po tym zdarzeniu na którejś z legijnych stron www (nie pamietam której ale link śmigał i dyskusja się tu toczyła na ten temat...) zostały podane dane auta (lanos?;)) wraz z nr tablic i o to był tu też niezły hałas. Było tak czy czas sprawił że pokręciłem???
kibiccc1

Czy w Warszawie w dzień meczowy można ujrzeć na mieście Polonistów w barwach?
dee facto

Post autor: dee facto »

tia pod samym stadionem
ODPOWIEDZ