Kibicowska Warszawa
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Kibicowska Warszawa
Robotopo, daj spokój i nie pisz z tą kurwą. Przecież to jest kolejne wcielenie tej bladzi dżessiki swietłany.
-
xD poloniści zza winkla nie wybiegli tylko wyjechali. Wierzchem. Na jednorożcach na oklep.
-
Zaraz się okaże że tych 4-5 legionistów przegoniło całą Polonię wracającą z meczu.Po tutejszych legionistach można się wszystkiego spodziewać.
Krakowia konfidenci
1910&1920&1968&1906
1910&1920&1968&1906
-
W piątek grała Legia, w sobotę Polonia. W obydwa wieczory trochę ganianek w centrum i na osiedlach. Chyba nikt się nie podejmie ocenić kto częściej górą.
Jeśli chodzi o wcześniejsze pytania o aktualną sytuację na mieście, to powiem tak - w piątek w metrze trochę osób w białych koszulkach. Widać, że jechali na Łazienkowską, ale bez śpiewów i wożenia się. W nocy w Śródmieściu pojedyncze osoby w koszulkach Legii. W sobotę jadąc na mecz widoczny jeden gość w szaliku Polonii, Turek w koszulce Besiktasu i dwie osoby z logo Szachtara (niezależnie od siebie). No i niezliczona ilość PSG, Barcelony, Bayernu itd. Przykład z jednego weekendu, który jakoś pokazuje sytuację w Warszawie ;)
Jeśli chodzi o wcześniejsze pytania o aktualną sytuację na mieście, to powiem tak - w piątek w metrze trochę osób w białych koszulkach. Widać, że jechali na Łazienkowską, ale bez śpiewów i wożenia się. W nocy w Śródmieściu pojedyncze osoby w koszulkach Legii. W sobotę jadąc na mecz widoczny jeden gość w szaliku Polonii, Turek w koszulce Besiktasu i dwie osoby z logo Szachtara (niezależnie od siebie). No i niezliczona ilość PSG, Barcelony, Bayernu itd. Przykład z jednego weekendu, który jakoś pokazuje sytuację w Warszawie ;)
-
:)))KaeSPe pisze: ↑23.07.2023, 20:47W piątek grała Legia, w sobotę Polonia. W obydwa wieczory trochę ganianek w centrum i na osiedlach. Chyba nikt się nie podejmie ocenić kto częściej górą.
Już nie bądź taki skromny, przejęliście miasto :) A brak "śpiewów w metrze i wożenia się" są tego dobitnym przykładem.
-
Tego nie powiedziałem. Po prostu z roku na rok atmosfera na mieście coraz bardziej piknikowa. Ostatni weekend był wyjątkiem od reguły, bo akurat 'coś' się działo. Do tego gwałtowny wzrost liczby mieszkańców (w szczególności imigrantów) doprowadził do tego, że nawet w dni meczowe kibice rozpływają się w tłumie na mieście.
-
Oba mecze w jeden weekend:KaeSPe pisze: ↑23.07.2023, 21:28Tego nie powiedziałem. Po prostu z roku na rok atmosfera na mieście coraz bardziej piknikowa. Ostatni weekend był wyjątkiem od reguły, bo akurat 'coś' się działo. Do tego gwałtowny wzrost liczby mieszkańców (w szczególności imigrantów) doprowadził do tego, że nawet w dni meczowe kibice rozpływają się w tłumie na mieście.
Legia - komplet
Polonia - 2591 osób (za 90minut.pl) przy akcji marketingowej "otwarty stadion".
Nie no ale wg fantasty z KSP ok ~30 000 osób z Legii "niewidoczne na mieście, wtopili się w tłum".
-
30000 osób na meczu nie musi oznaczać 30000 chuliganów grasujacych po mieście;)
Tak abstrahując od tego kto kibicowsko dominuje w Warszawie - bo to raczej od bardzo wielu lat nie rodzi wątpliwości (o ile kiedykolwiek rodziło takowe?)
Tak abstrahując od tego kto kibicowsko dominuje w Warszawie - bo to raczej od bardzo wielu lat nie rodzi wątpliwości (o ile kiedykolwiek rodziło takowe?)
[link]
-
Ziomuś, jestem w świecie kibicowskim od prawie 30 lat. Nie jestem obiektywny, ale staram się dość chłodnym okiem obserwować. Kiedyś na Legię chodziło 12-15 tys + 2-3tys na Polonię, a działo się dużo więcej. Jeśli masz inne zdanie, przejdź się następnym razem po mieście w weekend meczowy.yalla pisze: ↑23.07.2023, 22:56Oba mecze w jeden weekend:KaeSPe pisze: ↑23.07.2023, 21:28Tego nie powiedziałem. Po prostu z roku na rok atmosfera na mieście coraz bardziej piknikowa. Ostatni weekend był wyjątkiem od reguły, bo akurat 'coś' się działo. Do tego gwałtowny wzrost liczby mieszkańców (w szczególności imigrantów) doprowadził do tego, że nawet w dni meczowe kibice rozpływają się w tłumie na mieście.
Legia - komplet
Polonia - 2591 osób (za 90minut.pl) przy akcji marketingowej "otwarty stadion".
Nie no ale wg fantasty z KSP ok ~30 000 osób z Legii "niewidoczne na mieście, wtopili się w tłum".
-
O jakie grasowanie Ci chodzi? Fantasta z KSP próbował powyżej wmówić wszystkim że Legia jest niewidoczna na mieście przed meczem i po nim, że już zanika klimat i w ogóle. Co jest bzdurą, bo przed jak i po meczu Legii można spotkać całe grupy w barwach i białych koszulkach we wszystkich popularnych miejscach na weekendowej mapie stolicy :)
Ja się tylko pytam gdzie jest cichociemny, gdy Polonia go potrzebuje? On obróciłby wszystko w zwycięstwo Polonistów. Osoby takie jak kropiel, niezmanipulowany czy KaeSPe coś tam próbują tworzyć, ale do mistrza - cichociemnego - daleko :(
-
Czy kolorowi uczęszczający na Kamienną, mogą się udzielać w Narodowej Polonii?
Kolega pyta
Kolega pyta
Banda antykomuna!
-
Siemanko. Czy ktoś może opisać sytuację na Muranowie? Czy rzeczywiście Polonia dominuje tam w 100% i Legioniści nie mają nic do powiedzenia? Dzięki wielkie pozdro!
-
Skąd jesteś?Kropiel pisze: ↑24.07.2023, 15:47Był tu już przez kogoś Muranów opisywany, że 95% Polonia i jednostki Legia, która się nie ujawnia bo wiadomo jakby się to dla nich skończyło. Polonia oprócz Muranowa to jeszcze Nowe Miasto i bodajże Nowolipki.
Kiedyś z tego co mi się obiło o uszy to mieli mocny skład z Pragi i Woli. Teraz pewnie jednostki z tych dzielnic.
-
Jak jesteś z Gostynina mógłbyś opisać sytuację w tym mieście?Kropiel pisze: ↑24.07.2023, 16:53Gostynin.Aaabbb2323 pisze: ↑24.07.2023, 16:03Skąd jesteś?Kropiel pisze: ↑24.07.2023, 15:47Był tu już przez kogoś Muranów opisywany, że 95% Polonia i jednostki Legia, która się nie ujawnia bo wiadomo jakby się to dla nich skończyło. Polonia oprócz Muranowa to jeszcze Nowe Miasto i bodajże Nowolipki.
Kiedyś z tego co mi się obiło o uszy to mieli mocny skład z Pragi i Woli. Teraz pewnie jednostki z tych dzielnic.
Ostatnio jak przejeżdżałem przez tą miejscowość to widziałem same napisy Widzewa i Wisły Płock, o dziwo więcej drużyny z Łodzi...
Audaces fortuna iuvat...
-
Przejrzyj sobie temat wstecz, Muranów był tu wielkrotnie opisywany, zarówno przed jedną jak i drugą stronę. Oczywiście opowieści Kropiela z Gostynina to sobie można między bajki włożyć.
-
Na bodajze 3 stronie tematu jest bardzo dokładny i obiektywny opis kibicowskiej stolicy.
-
-
A ja jednak coś dorzucę :)
1. Zwyczajnie piszesz nieprawdę (nikt z legionistów tak nie pisał).
2. Ktoś inny myląc Nowy Świat z... Nowym Miastem oraz "nie doczytując", chociażby tego, że Muranów dzieli się na dwie zupełnie różne części by nieco przystopował... Ale po co?
Było już w tym temacie, ale proszę - Muranów prawie dwa miesiące temu.
https://legionisci.com/news/92186_Muran ... rtowy.html
Przyjmuję do wiadomości, że masz jakieś parcie na pisanie na tym forum, ale...
1. Zwyczajnie piszesz nieprawdę (nikt z legionistów tak nie pisał).
2. Ktoś inny myląc Nowy Świat z... Nowym Miastem oraz "nie doczytując", chociażby tego, że Muranów dzieli się na dwie zupełnie różne części by nieco przystopował... Ale po co?
Było już w tym temacie, ale proszę - Muranów prawie dwa miesiące temu.
https://legionisci.com/news/92186_Muran ... rtowy.html
A co tam w komentarzach na Onecie?
-
zobacz na mapę i Al. Jana Pawła ustal jako granicę podziału "wpływów", tak się właśnie dzieli Muranów (Nowolipki to wolska strona Muranowa).
-
-
Wystarczyło psom powiedzieć, że to tylko taka głupia zabawa ;)cichociemny pisze: ↑24.07.2023, 23:39W tamtym rejonie Warszawy jest kamera na kamerze, więc nawet nikt nie musiał zgłaszać, żeby policja się zainteresowała.

-
I nawet w tym artykule, gdzie jest info, że ktoś się rozjebał? Poza tym spójrz gamoniu kto wrzucił to info na Twittera i kto rozdmuchuje sprawę. Jak to? Seba w koszulce Legii wrzuca do sieci info i zdjęcia, które psy na pewno chętnie wykorzystają? Kto wrzuca info na kibice.net? Tacy sztywniutcy?jestesmywaszastolica pisze: ↑24.07.2023, 23:48To że się rozjebią to było pewne jak techno w Trendzie. Tylko bardziej symptomatyczne będzie to jak zachowają się w tej sprawie "decyzyjni" Ksp. Tak tak ja wiem, Legia walczy "bez zasad", to w sumie w ramach rewanżu, za was mogą walczyć sąd i prokuratura.
Podział Muranowa - od lat bez zmian. Wschodnia część (na wschód od Jana Pawła), Stawki, aż po Nowe Miasto to zdecydowana przewaga Polonii. Zachodnia część - to zależy od rejonizacji podstawówek ;-) Myślę, że umiarkowana przewaga Polonii.
Pozostałe dzielnice - też bez zmian, przewaga Legii, chociaż Polonia wszędzie obecna. Raczej jedni i drudzy żyją w swoich bańkach rzadko wchodząc sobie w drogę. To nie Kraków.
-
Ty gamoniu to na bank żyjesz w swojej bańce. A dokładnie to w bańce internetowej i rzadko z niej najwidoczniej wychodzisz, bo inaczej nie płodził byś takich wysrywów. Bo tak jak prawdziwość twoich informacji na temat wydarzeń z weekendu czy też raczej ich braku może zweryfikować każdy kto był wtedy w centrum Warszawy (mówię szczególnie o piątku). A o sile Polonii na Muranowie zachodnim (nie żadnych Nowolipkach jak to ktoś wyżej naskrobał) niech świadczą najlepiej mury na tym osiedlu :D
P.S. Może to ty byłeś jednym z tych gisci co dostali po meczu i teraz starasz się odegrać w jedyny sposób w jaki jesteś w stanie?
-
Legia na swoich osiedlach/dzielnicach nie wchodzi w drogę garstce Polonii?
NASZYM HONOREM JEST NASZ KLUB
-
Kropiel, jak tam w Gostyninie?Kropiel pisze: ↑25.07.2023, 09:25Rozjebał to się twój kolega po szalu na Twitterze wrzucajac zdjęcie i pytając co to za akcja. Podchwycil to jakiś portal i psy się zainteresowały.jestesmywaszastolica pisze: ↑24.07.2023, 23:48To że się rozjebią to było pewne jak techno w Trendzie. Tylko bardziej symptomatyczne będzie to jak zachowają się w tej sprawie "decyzyjni" Ksp. Tak tak ja wiem, Legia walczy "bez zasad", to w sumie w ramach rewanżu, za was mogą walczyć sąd i prokuratura.
Chciałeś błysnąć ale nie pykło.
-
Czy często Warszawie dochodzi do samowolki gdzie jacyś "kibice" Legii idą w małych grupach pod stadion Polonii na łatwe łupy. A finał koncza bez barw bądź, w szpitalu. Chodzi mi o to że Legia to jednak duża ekipa +osoby z dzielnic które w jakiś sposób identyfikują się z tą Legia. Raczej nie łatwo zapanować nad każdym.
-
Bardzo często. W planach jest utworzenie specjalnego oddziału szpitalnego dla ofiar ekipy Polonii. No i oczywiście specjalny ostry duży w dniu meczu na kurwidołku dla rannych legionistów. Podobno ministerstwo zdrowia rozważa wprowadzenie do statystyk nową pozycję "ranny w starciu z ekipą Polonii Warszawa". Oczywiście ze względu na częstość takich przypadków.
-
Nabijasz posty, płatne są?kivloff pisze: ↑25.07.2023, 13:51Bardzo często. W planach jest utworzenie specjalnego oddziału szpitalnego dla ofiar ekipy Polonii. No i oczywiście specjalny ostry duży w dniu meczu na kurwidołku dla rannych legionistów. Podobno ministerstwo zdrowia rozważa wprowadzenie do statystyk nową pozycję "ranny w starciu z ekipą Polonii Warszawa". Oczywiście ze względu na częstość takich przypadków.
-
Zawsze jak cos piszesz to próbujesz być śmieszny. Jesteś tu od lat, zamiast coraz to mądrzejszy to jesteś coraz to głupszy.jestesmywaszastolica pisze: ↑24.07.2023, 23:48To że się rozjebią to było pewne jak techno w Trendzie. Tylko bardziej symptomatyczne będzie to jak zachowają się w tej sprawie "decyzyjni" Ksp. Tak tak ja wiem, Legia walczy "bez zasad", to w sumie w ramach rewanżu, za was mogą walczyć sąd i prokuratura.
-
Szydzę z takich internetowych narratorów w czynie społecznym.Banditosdod pisze: ↑25.07.2023, 14:25Nabijasz posty, płatne są?kivloff pisze: ↑25.07.2023, 13:51Bardzo często. W planach jest utworzenie specjalnego oddziału szpitalnego dla ofiar ekipy Polonii. No i oczywiście specjalny ostry duży w dniu meczu na kurwidołku dla rannych legionistów. Podobno ministerstwo zdrowia rozważa wprowadzenie do statystyk nową pozycję "ranny w starciu z ekipą Polonii Warszawa". Oczywiście ze względu na częstość takich przypadków.
-
-
Nowy Świat. Było już, na poprzedniej stronie.
-
No dobra, a takie pytanie od kogoś z drugiego końca Polski, w dodatku od lat na emigracji. Czy Polonia ma jakieś poważne ekipy poza Warszawą? Kiedyś pamiętam przewijała się często taka miejscówka Żuromin. Chyba jeszcze w Wołominie było paru konkretnych Polonistów. Jak to teraz wygląda?
-
Zwiedziałem nowe miasto przy okazji wizyty w Warszawie i nie widziałem ani jednego wrzuta Polonii. Fakt było sporo napisów bluzgających na Legię, jakieś przekreślone "elki", ale nic po za tym. Podobnie na Muranowie. Nie był to dzień meczowy i nie widziałem też żadnego Polonisty który by się utożsamiał ze swoją drużyną. Na innych osiedlach których byłem (Ochota, Mokotów, Ursynów) sporo młodzieży z emblematami Legii.
-
Szczeka to twoja stara. Czy ja się gdzieś odnoszę do wpisów dotyczących tylko Polonii? Bawią mnie po prostu internetowi narratorzy. Przyjdzie taki gamoń mylący Nowy Świat z Nowym Miastem, albo jakiś inny i wpierdala jakieś kretyńskie pytania z tezą, albo do istniejącego opisu z internetu dopisuje bajki jak to Polonia wybiegła zza winkla i zabiła legionistów, a motorniczy wstał i klaskał. No przecież to jest beka. Całe to forum to jest żart. Ty jesteś żartem placku z Gostynina. Jakim trzeba być biednym umysłowo, żeby nie odróżniać Nowego Światu od Nowego Miasta, a jednocześnie wygłaszać swoje opinie na temat sytuacji w Warszawie, oceniać kto idzie na łatwizne itd i oczekiwać, że inni je będą brać na poważnie. Przecież ty c**** wiesz na ten temat. To dlaczego uważasz, że powinieneś się dzielić ze światem swoimi nic nie wartymi przemyśleniami?Kropiel pisze: ↑26.07.2023, 08:58Yalla i jestesmywaszastolica już zgaszeni przeze mnie. Chcesz być następny detektywie?
Człowiek tu pisze nie obrażając nikogo, wymieniając informacje i spostrzeżenia a co chwile znajdzie się jakiś Darek, Marek i się spina.
Foxx od was jakoś potrafi kulturalnie wymienić spostrzeżenia. A wy się tu zlecicie jak np. kivloff czy jws i za każdym razem gdy padnie słowo Polonia muszą zaszczekać.
Nie jestem z Polonii ale wolę ich niż Legię bo mają ciężej i nie poszli na łatwiznę wybierając klub.
-
Tak z ciekawości - ty masz jakąś ustaloną poprzeczkę, po której decyzyjni na Polonii zaakceptują cię jako internetowego wojownika, i będziesz mógł napisać komu kibicujesz, czy tak rzeźbisz na fristajlu licząc że się zasłużysz i sami się odezwą?
-
ufff, w końcu, trzymamy Cię za słowo.Kropiel pisze: ↑26.07.2023, 11:12Kilofek co do Nowego Miasta to napisałem, że się przejęzyczyłem i napisałem Nowy Świat, natomiast twój koleżka z Legii yalla napisał wczoraj, że Polonia jest na Nowym Świecie. Z wami szkoda dyskutować bo jesteście bandą megalomanów przekonanych o swej wielkości i nieomylności. Kończę dyskusje w tym temacie a wy klepcie się tu dalej nawzajem po dupach. Elo.
a tak poważniej - jak ktoś chce poczytać o Muranowie, to są tu już fajne i rzetelne wpisy z jednego i drugiego obozu, na poprzednich stronach.
-
"Kilofek"? Co ty ku***, ćwiczysz przed występem na Mazurskiej Nocy Kabaretowej? Czy też się przejęzyczyłeś? Żeby kończyć dyskusję to trzeba by ją najpierw prowadzić. A już ci pisałem - ty nie jesteś w stanie prowadzić dyskusji, bo ty nie masz zielonego pojęcia o sprawach, o których byś chciał ją prowadzić. Ty nawet nie umiesz rozpoznać, kiedy ktoś z ciebie drwi łamago intelektualna.
-
Zrób coś dla społeczeństwa i powieś się
A ty w imieniu jakiego klubu się wypowiadasz?
j**** idiotów ! Tępe skurwysyny !